Hacohen כתב:
אה, ברור שאפשר טכנית להגיד את זה. רק שבהודעה שאליה הגבתי כתבת "יש לי הרגשה שהוא עוד אחד מה7 פוטרים שנראים כמו חלום רטוב לפני שהם מגיעים לליגה", ואני לא ראיתי בחיים שחקן בגובה של ומבניאמה שמשחק ככה. כמו שרוני אמר, זה נראה כמו דוראנט מתוח (הרבה) לאורך. לגבי ההימור שלך שהוא ייפצע ויהפוך לעציץ? אולי, בגלל זה אמרתי שאני לא יודע מה יהיה עם פציעות. אבל לא ברור איך "גבוה שחיף שקבוצות מזילות עליו ריר" זה יותר מקור להשוואה מ"כנראה הגבוה הכי מוכשר שראינו אי פעם".
אני איתך, נדב. לא מדובר כאן על איזה בנדר, האשים תאביט, פוקושבסקי, או מו במבה -- כישרונות תיאורטיים שלא הראו יותר מדי תפוקה לפני שהגיעו ל-נבא. שים את ויקטור ב-נבא מחר והוא כבר נותן תפוקה מכובדת ומועיל לקבוצה שלו.
אז מה שנשאר זה פציעות. יש לשחקן בגובה כזה יותר סיכוי להיפצע באיזה שהוא שלב בקריירה שלו? סביר להניח שכן. למרות שאני לא בטוח שזה יותר גבוה מהסיכוי של שחקנים כמו זאיון או ג'ה מוראנט.
אבל למרות מה שאולי נדמה לנו, רוב השחקנים הכי גבוהים בהיסטוריה של הליגה דווקא משכו בכלל לא רע את הקריירה:
* הזכרתי את סאמפסון שנשאר בריא יחסית עד גיל 28 למרות שנחשב לדוגמא קלאסית לשחקן פציע.
* מאנוט בול, שחיף בגובה 2.30 (יותר גבוה ויותר שחיף מויקטור), שיחק עונות מלאות וכמעט שלא החסיר משחקים עד גיל 30 פלוס (אחר כך נשאר בליגה עוד כמה שנים, אבל שיחק פחות).
* שון בראדלי, עוד שחיף ידוע לשמצה בגובה 2.30 שיחק בליגה עד גיל 32 (12 שנים) וברוב העונות שלו קיבל 25-30 דקות לערב ולא החסיר הרבה משחקים (הכי מעט ששיחק היה 49 משחקים בעונת הרוקי).
* מארק איטון (2.24) שיחק בליגה עד גיל 36 כמעט בלי להחסיר משחקים (עד גיל 35 הוא החסיר פחות מ-10 משחקים בכל העונות שלו יחד!).
* ריק סמיטס (2.24) שיחק עד גיל 33 ב-נבא וגם הוא לא החסיר הרבה משחקים.
* גם גיורגי מורסאן (2.30) הלא מאוד מוכשר שיחק כדורסל מקצועני עד גיל 30.
* סים בולאר (2.26) העוד פחות מוכשר משחק עדיין בטאייוון בגיל 30, למרות שהוא שוקל איזה 170 קילו.
* ואם אנחנו בענייני כישרון מוגבל, אז גם בובאן מריאנוביץ' (2.24) בן ה-34 לא ממש פציע (שוב, למרות המשקל) והאשים תאביט (2.21) בן ה-35 עדיין משחק (גם הוא בטאייוון).
נחזור למוכשרים:
* יאו מינג (2.29) שיחק לא מעט עד גיל 28 אבל אז נפצע וגמר את הקריירה.
* אילגאוסקאס (2.21) נפצע בתחילת קריירת ה-נבא שלו, אבל אחר כך שיחק עד גיל 35 עם הרבה עונות מלאות ומוצלחות.
ואחרונים חביבים:
* קארים עבדול ג'באר ודיקמבה מוטומבו (שניהם באיזור ה-2.20) שיחקו ב-נבא עד גיל 42!
* וסאבוניס האבא (2.21) גם שיחק עד גיל 40 וכמעט לקח למכבי גביע אירופאי בעונה האחרונה שלו עם הצגה לפנתיאון ביד אליהו.
מבחינת מבנה גוף, ויקטור דומה יותר לסאמפסון, בול, בראדלי ומוטומבו מאשר לאחרים. והעובדה שיש כאן פחות משקל על הרגליים נראית דווקא כמו עניין חיובי. עכשיו תעיפו מבט על הרשימה שלמעלה. לי לפחות נראה שיש לויקטור יותר סיכויים למינימום עשר שנים בריאות יחסית בליגה מאשר לפציעה מוקדמת שתסיים לו את הקריירה. לגמרי משהו ששווה להמר עליו בהתחשב בפוטנציאל.
ודרך אגב, השחקן שאליו סקוץ' הנדרסון מושווה אולי הכי הרבה הוא דרק רוז הצעיר. כולנו יודעים איך הקריירה של רוז התפתחה... והוא לא היחיד. בארנדון רוי, פני הארדוויי, וגראנט היל גם גמרו את הקריירה מוקדם בגלל פציעות ויש עוד לא מעט דוגמאות של גארדים ופורוורדים בנויים היטב שאף אחד לא חשב שיהיו פציעים אבל הם גמרו קריירה מוקדם או דעכו בגלל פציעות.