ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני לא רואה איך מרצ על הליברליזם השמרני הכלכלי שלה או העבודה על הבטחוניזם שלה מייצגים אותי טוב יותר מבל"ד על הלאומנות שלהם או חד"ש על האסדיזם שלהם. בסופו של דבר לכל מפלגה בספקטרום הניתן להצבעה מבחינתי יש לפחות משהו אחד עצום וגדול ונורא ש"לא ברור איך אפשר להצביע לדבר הזה", זה פשוט שרק מול הצבעה לפלסטינים צריך להצדיק את עצמך.
ובכלל, היחידה בשמאל שקרובה מבחינתי ללהיות פסולת חיתון זו מרצ. בעיני זו כמעט מפלגת ימין שמתנגדת אך ורק לנראות של הכיבוש, אבל גם להם יש רקורד מוכח לאורך כל השנים כולל האחרונות של עשיה ברוכה בכל הנוגע לזכויות אדם וקידום נושאים הקרובים מאד לליבי.
אני מסכים עם זה שבכל מפלגה יש צפרדע לא פשוטה לבליעה. מה שנשאר זה ויכוח על הגודל של הצפרדעים האלה וכמובן שכל אחד יכול להחליט עבור עצמו מה הוא מוכן לבלוע.
אני חושב שלגבי שתי צפרדעים ספציפיות שהזכרת אתה די מפספס:
הליברליזם השמרני הכלכלי של מרצ: אני חושב שברוב המוחלט של היוזמות הסוציאל-דמוקרטיות שהיו ויהיו בכנסת, אתה תמצא את מרצ בצד של ״הטובים״. ברור שכשהיא בקואליציה היא מחוייבת לקו של הקואליציה וברור שבהרכב הנוכחי שלה הצד הזה פחות בא לידי ביטוי מאשר עם אנשים כמו אילן גילאון, למשל, אבל אני לא מכיר חקיקה שמרנית-ליברלית מבחינה כלכלית שמרצ מקדמת.
ה״אסדיזם״ של חד״ש: העמדה של רב הבכירים בחד״ש לגבי סוריה, כמו שהם מנסחים אותה, היא משהו שאני לגמרי יכול לחיות איתו ולמעשה אפילו די מזדהה איתו ולא רואה סיבה לדקדק עם כל פוסט של מפעיל דף הפייסבוק של מק״י וכו׳. מה שקורה בסוריה זה סיפור מאוד מורכב שמחייב עמדה מורכבת. אגב, אם אתה מחפש גינוי חד משמעי של שלטון אסד ותמיכה בכל מי שמתנגד לו, אני חושש שלא תשמע את זה, ובצדק, גם בבל״ד.