סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 7:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה זאת אומרת? ברור שאני מצדיק סווט שופס, ובתנאי שהיתה בחירה חופשית (אם לא, אז לא), וסווט שופס הן אחת מהסיבות המרכזיות בגללן אסיה דהיום היא במצב כלכלי טוב בהרבה מאשר אפריקה של היום, למשל. ואגב, לא יודע מי זה חנן גרשון, אבל בתנאים מסוימים התשובה היא כן - גם אני אגן על עבודת ילדים במיאנמר, ובתנאי שהיתה כאן בחירה חופשית. (שאין לי מושג אם היתה או לא היתה, אבל זה התנאי. ילד בן 10 שעובד מתוך בחירה חופשית, זה עדיף מאשר כל הילדות בנות 10 שבאו אליי באנגקור וואט, וביקשו ממני דולר, כי אמא שלהן אמרה להן לעשות את זה). בהחלט.

ולשאלתך, הכהן. בוודאי שיש המון עובדים טכנולוגיים שמייצרים המון תוכנה בחברות שאינן חברות סטארט אפ (ולכן בחלק גדול מהמקרים, אין להם מניות \ אקוויטי). יש מיליונים כאלה למעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 7:55 pm 
Senior

אוקי אז כמו שאהוד צריך לדעת שהדעות שלו קיצוניות באופן אובייקטיבי (כלומר נמצאות בקיצון של החברה), ככה גם אתה צריך לדעת שהדעות שלך רחוקות מאוד מאיזשהו קונצנזוס היום. שזה בסדר כשלעצמו, אבל זה יהיה מתיש אם תתעקש להיכנס לכל דיון עם התפיסה המאוד לא מקובלת של ניצול. וכשאתה מנכס מונחים שאינם קרובים להיות מה שאתה מגדיר אתה סתם הופך את הדיון לבלתי קריא כי למילים יש משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 7:59 pm 
Hall of Famer

יש קטעים מסוימים בהם אני מודע לעובדה שאני קיצוני (אבל בניגוד לאהוד לא מטיף בראשי גבולות). ועם זאת, כאן היה פטרנליזם, בגלל שתי השאלות ששאלתי, והפעם מדובר אפילו לא על ילדים אלא על אנשים בוגרים, שעבורם המשחק לא היה על סכום אפס (כי הם הרוויחו משהו, גם אם קטן מאד), רק שאחרים הרוויחו יותר. ומשום מה, באים כמה חבר'ה ישראלים וחושבים שזה לא בסדר. (טוב, אני מניח שגם אלו שיצרו את הסרט חושבים שזה לא בסדר. זכותם.).
אם יהיה לי זמן, נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:02 pm 
Hall of Famer

ובכלל נורטון, כדי להבין את היחס האמיתי בין הערך שהשחקנים סיפקו למייסדים ולהיפך ולהשוות להייטק או למקרים אחרים בספורט, מומלץ לראות את הסרט.

עם זאת אתה בנאדם שחושב שמצדיק סווטשופס ועבודת ילדים "בהסכמה", אז המקרה אבוד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:03 pm 
Hall of Famer

לא מצדיק. תומך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:04 pm 
Hall of Famer

ולא, נורטון. כמו שהוסבר לך ואתה כנראה באמת לא מבין, אין פטרנליזם בשום צורה ובשום הגדרה תקנית של המונח.

וזה חוץ מהעניין שטקטיקת הדיון הייחודית לרעה שלך "שאלתי X שאלות ולכן זה מראה שמשהו שכתבתי הוא נכון" לא היתה תקפה מעולם ובטח לא עכשיו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:05 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא מצדיק. תומך

מצדיק זה ציטוט מדויק שלך. ותומך זה יותר גרוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:06 pm 
Senior

אבל אין לזה קשר לשימוש המוסכם במושג פטרנליזם. החברה והאקדמיה מכירה לחלוטין בניצול של בגירים. ניתן לראות את זה בתעשיית המוזיקה ודוגמנות באופן בולט יותר בגלל העניין הציבורי אבל בכל שוק העבודה. ובוודאי שקל יותר לנצל בגירים שמגיעים מרקע מסוים. להתעלם מזה זה גזענות. וזו ההגדרה המוסכמת לכך. אף חוקר רציני לא חושב ש״אני לא רואה צבעים״ זה משפט אנטי גזעני.

אז לא, אם אתה מעוניין להשתמש במונחים שיש מאחוריהם עולם אקדמאי עשיר שחוקר אותם אתה לא יכול להמציא להם פירושים. מאחר וזו הפעם השניה בשבוע שאתה משתמש במןשג הזה לא נכון, עדיף לעצור את זה עכשיו לפני שזה ישתרש פה כמו דמגוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:06 pm 
Hall of Famer

יובל, אני אמנם קיצוני אבל גם יהודי שמצביע למפלגה ערבית בהגרלה, זה לא בדיוק מיינסטרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:07 pm 
Senior

אגב אין לי בכלל בעיה עם עמדות קיצון. הן מעניינות לפעמים ומעודדות מחשבה לפעמים. פשוט צריך לדעת את המיקום שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:09 pm 
Hall of Famer

פטרנליזם היא מילה עברית (מושאלת) ולא רק נגזרת מהאקדמיה, בדיוק כמו שהמילה 'ינקינטון' היא כזו

וכן, נדב, תודה, אני יודע שתומך זה יותר ממצדיק ועומד על כך שזו עדיין דעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:09 pm 
Senior

נורטון כתב:
יובל, אני אמנם קיצוני אבל גם יהודי שמצביע למפלגה ערבית בהגרלה, זה לא בדיוק מיינסטרים

חד משמעית. לכן ההחלטה שלי להצביע למפלגה ערבית היא לא משהו שהגנתי עליו על ידי תקיפה של הצבעות אחרות. ברור לי שהעמדה שלי לא קרובה לקונצנזוס. מצד שני הפרקטיקה שבחרתי בה כדי ליישם את הדיעה שלי היא משהו שאגן עליו כי היא מאוד מוצקה ומנומקת. לא נכנסתי להחלטה שלי להצביע למפלגה ערבית בדיון למעט לציין שזו ההחלטה שלי.

אם לצורך ההשוואה הייתי פותח את הדיון ב"כל מי שלא מצביע למפלגה ערבית ומצביע אך ורק על ידי רינדום של ההצבעה שלו לפי חתך המצביעים בחברה הערבית הוא גזען קולוניאליסטי" וממשיך להגיב בטון הזה בדיון זה היה דומה יותר לאופן שבו אתה מציג את התפיסה הכלכלית-חברתית שלך. אבל גם בקושי ואם אני לארג'.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ש' אוקטובר 08, 2022 8:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:12 pm 
Senior

נורטון כתב:
פטרנליזם היא מילה עברית (מושאלת) ולא רק נגזרת מהאקדמיה, בדיוק כמו שהמילה 'ינקינטון' היא כזו

וכן, נדב, תודה, אני יודע שתומך זה יותר ממצדיק ועומד על כך שזו עדיין דעתי

המונח באנגלית נגזר מהאקדמיה. משיח פוליטי פילוסופי. אין היגיון במשפט שלך בכלל. אתה משתמש במושג מעולמות מדעי המדינה. השימוש הקלוקל בה הוא מסוכן בדיוק בגלל תפיסות דומות לשלך לפני כמה מאות שנים כשאנשים השתמשו במונח להצדיק עבדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:36 pm 
Hall of Famer

טוב, אז תקרא לזה ,'שמוקנליזם'. העיקר שאת הכוונה הבנת - אנשים שמזלזלים ביכולת הבחירה החופשית של אנשים אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:42 pm 
Senior

נורטון כתב:
טוב, אז תקרא לזה ,'שמוקנליזם'. העיקר שאת הכוונה הבנת - אנשים שמזלזלים ביכולת הבחירה החופשית של אנשים אחרים

למזלנו הגישה הזו היא לחלוטין בלתי מקובלת בחברה המערבית המודרנית ולהחזיק בה מחייב את הדובר להיות מודע שהוא נמצא מחוץ לספקטרום הדעות המקובלות בחברה.

עריכה - רק אדגיש שהכוונה היא לשאלה האם חתימה על חוזה כבגיר באופן 'חופשי' היא ערובה כנגד ניצול. לטעון שנדב או אני שמוקים זה לחלוטין בתוך הספקטרום.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ש' אוקטובר 08, 2022 8:52 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 8:48 pm 
Hall of Famer

מקובל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 9:09 pm 
Hall of Famer

אבל גם למילה "שמוק" יש משמעות, וכמובן שגם פה נורטון מיליארד קילומטר מההגדרה הנכונה.

ברור לגמרי שיובל ואני לא "מזלזלים ביכולת הבחירה החופשית של בגירים". זה מטומטם מדי בשבילי להסביר את זה אחרי כל ההודעות שכבר נכתבו. אבל השמוק היחיד שאני מזהה בפתיל זה אותו אחד שתומך בסווטשופס ובעבודת ילדים "בהסכמה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 9:11 pm 
Senior

להתחיל לספור לאחור לקראת חתימות על אמא של נורטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 9:11 pm 
Hall of Famer

לא יקרה מצדי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 9:14 pm 
Hall of Famer

מזלזל, מזלזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 9:31 pm 
Hall of Famer

עוד פעם, נורטון. טכניקת הדיון שלך מוכרת לי לעייפה ומעולם לא הערכתי אותה, כי אתה מאד חלש בדיון שנובע מעובדות, נימוקים וטיעונים, וחושב שלחזור על עצמך בלי לנמק זה סביר.

העמדות שלי נומקו למעלה בלא מעט מילים. אם כל מה שאתה מסוגל לנפק כתגובה זה "מזלזל, מזלזל", אז שוב זה מטומטם מדי ושחרר את הת'רד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 10:09 pm 
Hall of Famer

'זה מטומטם מדי בשבילי להסביר את זה' זה לא נימוק. ענה לי על שתי השאלות שלי מלפני כמה הודעות , פלוס ג' - מדוע אדם בוגר לא אחראי לחתימה שלו ובתנאי שלא נאמר לו אחרת במעמד החתימה (כאמור לא ראיתי את הסרט אז אני לא יודע אבל אני מניח שלא הבטיחו להם share בכתב או בעל פה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 10:19 pm 
Hall of Famer

עניתי לך על שני העניינים.

התשובה שלי על שתי השאלות שלך:

Hacohen כתב:
השאלה הראשונה לא רלוונטית, כי גם אם 1>0 זה לא אומר שאין ניצול. אתה מכיר היום מצב של מתכנתים שמייצרים פתרון טכנולוגי פורץ דרך, החברה עושה אקזיט והם פשוט מסיימים את החוזה בלי שום זכויות או רווחים על מה שיצרו? השחקנים אגב קיבלו משכורת, אף אחד לא טוען שזה לא היה חוקי. יש טענה שזה לא הוגן.

לגבי השאלה השנייה אין לי ספק שהתשובה היא כן, למרות שהיא מנוסחת גרוע. השחקנים האלה "סיפקו את ההזדמנות" למייסדים לא פחות ממה שסיפקו להם הזדמנות. לחברה לא היה ייחוד ופופולריות כזו בלי השחקנים האלה. ואני שוב חוזר לאותו מייסד שאמר שאולי היו צריכים לתת אופציות, זה עונה על השאלה. אבל גם אם לא היה אומר את זה, לא הוזכרו סכומי הרווחים והאקזיט אבל כן צוין מספר פעמים כולל על ידי המייסדים שמדובר בהרבה כסף, אין שום ספק שאם המנהלים היו צריכים להחליט בין לא לעשות את הפרויקט לבין להסתפק אפילו באחוזי מיעוט (מקצין) מול השחקנים, הם היו הולכים על זה.

ואף אחד כאן לא טען "אדם בוגר לא אחראי לחתימה שלו". זה איש קש שאתה הכנסת לדיון ונתלה בו, כי תפישת העולם שלך היא שאם ילד בן 10 במיאנמר מסכים לעבוד בסווטשופ זה מצוין. הוסבר לך בפירוט למה חתימה של אדם בוגר על משהו אינה מהווה בשום שדה התייחסות מקובל ערובה יחידה לכך שהוא לא נוצל. הסבר לזה ניתן למשל בהודעתי הזו:

Hacohen כתב:
ממתי בגרות ביולוגית היא פרמטר יחיד לבחינת ניצול? מדובר על פערים עצומים שהיו בין המנהלים לשחקנים, פערי השכלה, פערי משאבים וכל פער אפשרי בערך חוץ מבלשחק כדורסל. אם אחד המייסדים בעצמו אומר שייתכן שהיה צריך לתת לשחקנים אופציות, אז אפילו לו יש מספיק מודעות לזה שהוא עשה את אקזיט חייו על הגב של אנשים שרובם אחרי זה חזרו לשיכונים לחיים ללא תקוה ועתיד. היום אף אחד לא היה חותם על חוזה כזה, בלי זכויות של מרצ'נדייז, בלי אחוזים מרווחים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 11:16 pm 
Hall of Famer

ואני עניתי לך על התשובות . בכל מקרה, לא אתה תסכים עם דעתי ולא אני עם הדעה השמוקנזילית שלך, אז הכל טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 11:20 pm 
Hall of Famer

האמת שלא, לא ענית שום תשובה עניינית לתשובות, ואתה שוב מביך את עצמך בתגובה מטופשת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dovi, Google [Bot], יואי ו 140 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: