ציטוט:
השאלה הראשונה לא רלוונטית, כי גם אם 1>0 זה לא אומר שאין ניצול. אתה מכיר היום מצב של מתכנתים שמייצרים פתרון טכנולוגי פורץ דרך, החברה עושה אקזיט והם פשוט מסיימים את החוזה בלי שום זכויות או רווחים על מה שיצרו? השחקנים אגב קיבלו משכורת, אף אחד לא טוען שזה לא היה חוקי. יש טענה שזה לא הוגן.
לגבי השאלה השנייה אין לי ספק שהתשובה היא כן, למרות שהיא מנוסחת גרוע. השחקנים האלה "סיפקו את ההזדמנות" למייסדים לא פחות ממה שסיפקו להם הזדמנות. לחברה לא היה ייחוד ופופולריות כזו בלי השחקנים האלה. ואני שוב חוזר לאותו מייסד שאמר שאולי היו צריכים לתת אופציות, זה עונה על השאלה. אבל גם אם לא היה אומר את זה, לא הוזכרו סכומי הרווחים והאקזיט אבל כן צוין מספר פעמים כולל על ידי המייסדים שמדובר בהרבה כסף, אין שום ספק שאם המנהלים היו צריכים להחליט בין לא לעשות את הפרויקט לבין להסתפק אפילו באחוזי מיעוט (מקצין) מול השחקנים, הם היו הולכים על זה.
וכאמור, בגלל שאני עם מחשב ויכול להקליד, אז אענה לך שוב, (כן עניתי לך כבר קודם, אבל נענה שוב, כדי שאולי תבין).
א. יש מיליוני מתכנים שלא עושים שום אקזיט. אני באמת לא מבין את הדוגמה המופרכת שלך. לך למתכנתים של חברות ותיקות במשק (נניח "מגדל", אני מניח), או בחברות ממשלתיות ותשאל אותם אם יש להם זכויות או רווחים מעבר למשכורת. אני מת לדעת מה התשובה.
ב. מעניין לי את התחת מה המייסד אמר לראיון בטלויזיה בו הוא רוצה להיראות טוב. גם אתה בעולם העסקים ,ואם יש למישהו הזדמנות להרוויח X באופן חוקי, הוא כנראה ינסה להרוויח X באופן חוקי ולא רבע X כי "סוציאליזם". העולם פשוט לא עובד ככה. מצטער. אגב, מתי בפעם האחרונה אתה עשית משהו שהוא רבע X בגלל סוציאליזם? אתה מדבר כל כך גבוה בשביל מישהו שבדרך כלל מדבר פה על טיולים בחו"ל ועל סל ההשקעות שלו. כשאני הייתי מצפה שהכסף שלך יילך לעשות טוב בעולם, מרוב דיבורים (שלי אגב לא הולך לעשות טוב בעולם, כי אני לא מדבר ככה. אני מנסה למקסם רווח באופן חוקי. כאמור, הרוב המוחלט של העולם עושה ככה).
לכן, אין לך מושג אם המנהלים היו עושים את הפרויקט באחוזי מיעוט או לא, אבל אפעס, המציאות (בדרך כלל, לא במאה אחוז מהמקרים, אבל בוודאי שבלמעלה מתשעים אחוז מהמקרים), אומרת שאתה מחרטט.
אגב, כמה פרו בונו אתה עושה? אני באמת שואל כי מעניין אותי, אתה רואה חשבון או וואטאבר. פרו בונו אתה עושה לפעמים? (אגב, אם כן, באמת שכל הכבוד, משהו אומר לי גם שעשית פרו בונו פה ושם, משהו אחר אומר לי שזה ספורדי בטירוף).
---
במאמר מוסגר, אני לא בטוח שלרואה חשבון מותר לעשות פרו בונו לפי החוק, ואם זה המצב אז תשכח ששאלתי. אני באמת לא יודע, ובניגוד לכל מיני אנשים, אני לא נוהג לכתוב על דברים שאני לא יודע במאה אחוז, כאילו אני כן.