סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 9:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 3:49 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מן הסתם רזרבות למחליפים לא יכולות להסביר הבדל של 12 מיליון שקל. זה יותר מכל שכר השחקנים של כל אחת מהקבוצות.

אגב, לא יודע מה המצב בירושלים, אבל בתל אביב הסיוע התקציבי מהעירייה הוא אפסי ועלויות הפעלת הדרייב אין לא נמוכות בכלל עד כמה שידוע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 4:03 pm 
Senior

גמליאל כתב:
יש גם את עלות הפעלת הארנה שהיא כנראה גבוהה יותר מהאולם בחולון והדרייב אין, ולדעתי גם להפועל יש מנגנון הרבה יותר עבה/שמן (תבחרו את מה שמתאים לכם) מאשר לחולון והפועל ת"א (גיא הראל תמיד מתגאה בזה בראיונות. בלי להבין שההישג הוא לא בקיום המנגנינוים האלו אלא בלהראות איך הם מייצרים יתרון ומכפיל כוח לטווח ארוך).

לגבי זה שהפועל ת"א וחולון מרמות למטה אני לא קונה את זה. הם דווקא רוצים להראות פסאדה של קבוצת צמרת שעשתה התקדמות.

זה ממש הפוך מהפסאדה של שתי הקבוצות לדעתי. שתיהן מאוהבות בפוזה הזו של לבוא מלמטה ולנצח נגד כל הסיכויים, ואם אפשר על הדרך לקדם את הנרטיב שיריבתם הירושלמית מבזבזת כסף ולא יעילה, אז עוד מיליון או שניים יורדים ממה ש'מודלף' ליעקב מאיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 6:58 pm 
Junior

stavs כתב:
גמליאל כתב:
יש גם את עלות הפעלת הארנה שהיא כנראה גבוהה יותר מהאולם בחולון והדרייב אין, ולדעתי גם להפועל יש מנגנון הרבה יותר עבה/שמן (תבחרו את מה שמתאים לכם) מאשר לחולון והפועל ת"א (גיא הראל תמיד מתגאה בזה בראיונות. בלי להבין שההישג הוא לא בקיום המנגנינוים האלו אלא בלהראות איך הם מייצרים יתרון ומכפיל כוח לטווח ארוך).

לגבי זה שהפועל ת"א וחולון מרמות למטה אני לא קונה את זה. הם דווקא רוצים להראות פסאדה של קבוצת צמרת שעשתה התקדמות.

זה ממש הפוך מהפסאדה של שתי הקבוצות לדעתי. שתיהן מאוהבות בפוזה הזו של לבוא מלמטה ולנצח נגד כל הסיכויים, ואם אפשר על הדרך לקדם את הנרטיב שיריבתם הירושלמית מבזבזת כסף ולא יעילה, אז עוד מיליון או שניים יורדים ממה ש'מודלף' ליעקב מאיר.

אז כבר התיאוריה הזו התבררה כלא נכונה.
רמי כהן היום במסיבת עיתונאים של פתיחת העונה מצהיר על תקציב של 16 מיליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 7:20 pm 
Senior

א. זה לא סותר עדיין את מה שאמרתי, עדיין יכול להיות שזה, למשל עיגול כלפי מטה של סכום שקרוב ל-17 למשל, או סכום שלא כולל בתוכו דברים מסוימים שבהפועל ירושלים כן החשיבו.

ב.בישראל היום כתבו 14, אז זה כבר מוכיח באופן חלקי את הנקודה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 7:46 pm 
Junior

אתה אמרת שבישראל היום כתבו 14 מיליון עקב הדלפה של הפועל שניסתה להקטין את התקציב האמיתי. מן הסתם זה לא מה שקרה.
חוץ מזה, הקונטקסט של הדברים היה ניסיון של רמי להראות כמה התקדמנו וניפצנו את תקרת הזכוכית (דיבר על גידול בתקציב של 30 אחוז). כמובן שבקונטקסט הזה אין לו שום אינטרס להקטין את המספר האמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:09 pm 
Senior

אתה צודק שזה סותר את הרעיון שרמי כהן מקטין את התקציב, אבל זה כן תומך ברעיון שהתקציב שדווח ליעקב מאיר הוקטן ושאולי מי שדיווח את המספר העדיף לשדר שהקבוצה מצליחה עם תקציב קטן.
מה שזה ממש הוכיח מבחינתי, זה שצריך לקחת בערבון מוגבל כל מה שאתה שומע על תקציבים. או שהדיווח של ישראל היום לא מדוייק, או שרמי כהן לא מדייק, או שגם וגם. אני חושד שדבר דומה קורה גם עם התקציב של ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:54 pm 
מנהל פורום

כל הידיעה הזו בישראל היום היא הדלפה/ספקולציה אחת גדולה
אין טעם אפילו לקיים דיון עליה
קבוצות צריכות להוציא את המאזנים שלהם לביקורת ציבורית כדי שנוכל לדון
לא מאמין לכלום שם, כולל ליורוליג
בירוליג יש כמה קבוצות חריגות שכן מנפיקות מאזן מסודר
ברצלונה, ריאל והצרפתיות אאל"ט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 04, 2022 9:01 am 
מנהל פורום

תמיד מפתיע אותי שאנשים מייחסים כזו מהימנות לפרסומים בתקשורת על סכומי שכר ותקציב.
כאילו שהכתבים מדווחים על סמך תלושי שכר ודוחות כספיים. והכל תמיד בסכומים עגולים ויפים.

עזבו את זה שאנחנו בתחילת עונה ומה שמוגדר כ"תקציב" הוא לא אלא תחזית הוצאות, שיכולה להשתנות משמעותית תוך כדי העונה.
וגם התחזית הזו, לא ברורה אם היא התחזית שהוגשה לבקרה או סתם משהו שהקבוצה זרקה ויש עוד כל מיני סוגיות נוספות.

זה שחומסקי עשה איזו ישיבה עם אוהדים למען הגברת השקיפות (ואז ביקש לכבות את הלייב בפייסבוק לפני השאלות) זה נחמד אבל לאף אחד אין מושג מה קורה שם באמת ברמה שהיה להם "בעלים אנונימי" ואף אחד לא דיווח מי הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 12:19 am 
Freshman

אין ספק שהתגובות להפסד ביום שישי יצאו מכלל פרופורציה, בוודאי לאור העובדה שלא מדובר במשחק בעל השפעה ממשית על המשך דרכנו בליגה (בניגוד למשחקים באירופה). יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שיש צורך מהותי במספר שינויים, כבר בשלב הזה.

יש כמה דברים שהפריעו לי באופן אישי בהתנהלות בקיץ וניתן לראות את ההשלכות שלהם כבר עכשיו. עד כה לא הבנתי את המנטרה של הקבוצה בקיץ לפיה "כוכבים הם לא ערובה להצלחה", אני מסכים עם המשפט הזה ברמת העיקרון, אך ברור שקבוצה שאין לה יותר מכוכב וחצי לא תצליח להגיע להצלחות אמיתיות. בנוסף, חזרו במהלך הקיץ על כך שרוצים לבנות קבוצה ש"השלם בה יהיה גדול מסך חלקיה", אני שואל ברצינות- באיזה קבוצת כדורסל זאת לא המטרה? קבוצה שסך הכישרון שלה הוא נמוך לא תוכל להגיע להישגים ברמות האלה, לא משנה מי יאמן אותה- יש לה תקרה מסוימת שלא ניתן לעבור.

בהפועל של השנה, יש כרגע שחקן אחד בלבד שניתן לומר שהוא כוכב (קארינגטון), כאשר רנדולף שהגיע כהבטחה גדולה הוא סימן שאלה רציני בשלב הזה. סך הכישרון של הקבוצה לא מספק כלל (בלשון המעטה) , בטח בהשוואה לשלושת הקבוצות הגדולות של הליגה- לא מצב לגיטימי אם הפרסומים על גודל התקציב נכונים.

השינוי הראשון והמתבקש הוא החלפה מהירה ככל הניתן של ספידי. לאחר צפייה במשחקי המחזור בליגה (מחזור פתיחה מהטובים ב-15 השנים האחרונות), אני יכול לספור (אם אני ממש מתאמץ לפרגן לספידי) בערך 4 קבוצות שהרכז שלהן פחות טוב ו/או כישרוני מאדון סמית. גם אם נתעלם מבעיית הקליעה (שהיא משמעותית), הוא ממש לא מנהל משחק כמו שניסו למכור לנו, אלא בעיקר תוקע ומאט את המשחק ומאבד הרבה יותר מדי, מה גם שקבלת ההחלטות שלו מזעזעת. קבוצה עם התקציב שלנו חייבת להביא רכז זר שיהווה חיזוק, ב-200 אלף אפשר להביא שחקן שגם מנהל משחק טוב יותר וגם רחמנא ליצלן יכול לקלוע (לשם השוואה- גייקובן יושב על חוזה של 190 - בדק בית רציני לדזיקיץ / לאחראי להבאתו של ספידי בקיץ על משבצת כל כך קריטית).
מבין את אלה שיאמרו שצריך לתת לו עוד הזדמנויות, אך לטעמי זה חסר סיכוי ועשוי לעלות לנו בהפסדים במשחקים קריטיים מאוד בשבועות הבאים בצ'מפיונס.

חיזוק מתבקש נוסף הוא בעמדה 4 , שם מומלץ להתחזק בפוורוד ורסטילי ואתלט שמסוגל לעשות נקודות, עם כל הכבוד למייריס ולתנועה שהוא עושה על המגרש- בשביל זה יש לנו את בלייזר, לשחקן חיזוק זר בעמדה הזאת משלמים כדי שיקלע ולא רק כדי שיתרוצץ על המגרש. את ונה אפשר בהחלט להשאיר כזר שישי באירופה.

צירוף של בריסקר אם עוד רלוונטי גם עשוי בהחלט להועיל. בכל אופן, מחליף לספידי צריך להיות כרגע בעדיפות עליונה ואני מקווה שבהנהלה מודעים לכך ולא עוצמים עיניים. בנוגע לעמדה 4 לא מדובר במשהו שאינו סובל דיחוי אך לגמרי לא יזיק כבר בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 1:30 am 
Hall of Famer

אני קצת מופתע מהדעות ש"כדאי" לירושלים להחליף כעת 2-3 זרים.
כלומר אולי הנוכחיים לא מרשימים, אבל צריך לזכור שלירושלים יש עוד 4 זרים לרשום בליגה (בהנחה שמייריס לא ישוחרר כרגע, ויירשם בליגה בקרוב), אז לשרוף 2-3 רישומים חדשים כעת? לא יודע
לא זוכר אם רשמתי זאת בקיץ או לא, אבל תהיתי לעצמי האם שחקן כמו DJ קופר הוא פחות טוב/מתאים מסמית (שממש לא החזקתי ממנו כששיחק אז בחיפה), או בכלל איך הוא סיים בסוף דווקא בנס-ציונה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 10:27 am 
Junior

לא חייבים להחליף 2-3 שחקנים עכשיו ולשרוף רישומים, אבל בהחלט אפשר להתחיל מ-1, וזה ספידי סמית'. כרגע גם בארץ וגם באירופה הפועל בדקות שלו הייתה חלשה משמעותית מאשר כשהיה על הספסל. זה לא מה שאתה אמור לקבל מהגארד המוביל שלך. הקליעה שלו חלשה ובליגה ההגנות יותר ויותר יתכווצו פנימה כשהוא עם הכדור ויקשו מאד על ההתקפה של הפועל. רק לחשוב אם אובהסוהן היה במקומו.
הייתי חושב גם על הסגל הישראלי. בלייזר דברת וקורנליוס הם אחלה, ובניגוד לשנים של אליהו והלפרין הם גם מתאימים יותר לתפקוד ליד זרים דומיננטיים. הבעיה שזה רק 3, גלעד לוי חמוד אבל לא משמעותי בליגה השנה (ובטח לא באירופה) אבל האכזבה הגדולה היא שגב. אני יודע שהוא דמות חיובית בחדר ההלבשה, אבל השחקן הזה לא התקדם מילימטר בשנים האחרונות, עזבו קליעה מבחוץ, הוא היום לא מסוגל לתפוס כדור בצבע ולעשות סל כשההגנה לא מרוכזת (על פוסט אפ עם שמירה נורמלית בכלל אין על מה לדבר). נכון שהוא איום לריבאונד התקפה אבל לרוב ריבאונד כזה מסתיים בעוד החטאה / איבוד. הוא בטח לא רלוונטי לאירופה, הבעיה שכנראה גם לא לליגה. מכיוון שדז'יקיץ די דבק בלשחק עם סנטר, הדקות בעמדה מתחלקות בין הנקינס (שגם לא חף מבעיות) שגב ולוי. זה לא יחזיק לאורך זמן.
מה עושים? לא חושב שיש מחליף ישראלי, אלא אם יהיו התפתחויות בלתי צפויות עם צ'אצ'אשווילי. הייתי נותן הרבה כדי לעשות טרייד עם נמרוד לוי, אבל אני לא רואה את זה קורה. כנראה שנכון להביא ישראלי גארד (בריסקר בעדיפות אבל בלית ברירה אפילו מקל) ולהביא זר שיכול לשחק 4-5 ולמלא גם את התפקיד שממלא היום מאיירס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 1:31 pm 
Sophomore

צריך לעצור רגע את ההיסחפות הזאת עם החילופים... למשל ספידי - אם הוא באמת כזה חדל אישים שלא יודע לא לחדור/לקלוע (את זה ידענו) אבל גם לא לנהל משחק ולמסור אז איך הוא בכלל הגיע למעמד של שחקן זר שעולה חמישייה בריטאס? יותר סביר שאנחנו מפספסים פה משהו.. לגבי הבלונדינים אני עוד יותר משוכנע שהביקורת לא מוצדקת ושבשיטה של דז'יקיץ' הם יהיו סבבה+ (למרות שעדיין אם היה אפשרי לקחת את בריימו במקום שניהם הייתי לוקח בוודאות).

חוצמזה, כבר ראינו שתקציב אין ממש וכל חילוף כזה זה הרבה כסף (עוד מוקדם בעונה כדי ששחקנים כמו אדאמס יבואו בגרושים ככה שכל מחליף יעלה כמו שחקן חדש + לשלם חלק ממשכורת המוחלף שבטח לא יהיו עליו קופצים). אם מכניסים לזה גם את שיקול מגבלת הרישום לליגה הייתי נזהר עוד יותר (צריך לשמור מקום לבריימו :-) ).

מה שכן, החלק שבו פחות צריך להסס הוא הסגל הישראלי. כבר ברור שעם 3.5 ישראלים (שגב זה ה-0.5) נתקשה מאד ופה גם ההיצע נמוך. אם אפשר להביא את מקל/בריסקר/טי ג'יי קליין במחיר סביר הייתי לוקח מיד. יש סיכוי שאחרי מהלך כזה אחד הזרים יהפוך למיותר (אם מקל אז ספידי, אם קליין אז ונה) אבל אפשר יהיה לוודא את זה לאורך זמן ולתת לישראלי זמן קליטה לפני שמחליפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 2:39 pm 
Hall of Famer

בגלל כל המגבלות האלו, אני תמיד אומר שצריך כבר בקיץ לעבות עוד את הסגל הישראלי לפני שקופצים על הבאת זר שישי-שביעי (אותם אפשר להביא בכל שלב בעונה הרי, בהתאם לצרכים המקצועיים ו/או פציעות)
לכן לטעמי הפועל ת"א במצב טוב הרבה יותר מחולון וירושלים בהסתכלות של כמה חודשים קדימה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 6:54 pm 
Junior

גמליאל כתב:
צריך לעצור רגע את ההיסחפות הזאת עם החילופים... למשל ספידי - אם הוא באמת כזה חדל אישים שלא יודע לא לחדור/לקלוע (את זה ידענו) אבל גם לא לנהל משחק ולמסור אז איך הוא בכלל הגיע למעמד של שחקן זר שעולה חמישייה בריטאס? יותר סביר שאנחנו מפספסים פה משהו..

כי ריטאס עצמה לא היתה קבוצה טובה במיוחד. אמנם זכתה באליפות בליטא, אבל גם שם ניצלה את העובדה שזלגיריס (החלשה מאוד) הודחה בחצי הגמר על ידי ליטקבליס.
בכלל ריטאס בשנים האחרונות רחוקה מימיה היפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:45 am 
Freshman

זה כן אני כתב:
גמליאל כתב:
צריך לעצור רגע את ההיסחפות הזאת עם החילופים... למשל ספידי - אם הוא באמת כזה חדל אישים שלא יודע לא לחדור/לקלוע (את זה ידענו) אבל גם לא לנהל משחק ולמסור אז איך הוא בכלל הגיע למעמד של שחקן זר שעולה חמישייה בריטאס? יותר סביר שאנחנו מפספסים פה משהו..

כי ריטאס עצמה לא היתה קבוצה טובה במיוחד. אמנם זכתה באליפות בליטא, אבל גם שם ניצלה את העובדה שזלגיריס (החלשה מאוד) הודחה בחצי הגמר על ידי ליטקבליס.
בכלל ריטאס בשנים האחרונות רחוקה מימיה היפים.

אני לא מצליח להיזכר מתי קבוצה ,ולא משנה איפה, הצליחה עם רכז בלי יכולת קליעה מבחוץ. כנראה משהו שקשור לגיאומטריה של המשחק מבחינת המיקום הטבעי של השחקן בהתקפה והאיומים שמנסים לייצר על ההגנה שממול. הרעיון להשיג משחק התקפה מאוזן ובשליטה שבו הרכז לא האופציה הראשונה והיחידה בכל התקפה, הוא ברור. אבל בעיני יש דרך יותר טובה להשיג זאת מלהביא שחקן מוגבל התקפית.
סמית' חושב מסירה לפני קליעה כי זה הדבר שהוא עושה פחות גרוע מבין השניים והוא הבין שזה הכרטיס שלו לקריירה סבירה בדרג השלישי באירופה.

לא נדע מה היו האופציות האחרות שנפסלו ע"י דזיקיץ' אבל לפחות משפת הגוף במשחקים הראשונים נראה שהוא לא כזה מרוצה אפילו לא מהדבר שלכאורה היה אמור להיות החוזקה של סמית'. ועדיין למעט איזו תקרית משמעתית (טבעית או יזומה) לא רואה חילוף באופק בעיקר מבחינה כלכלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:50 am 
מנהל פורום

הוא גם לא חושב מסירה לפני קליעה. הוא חושב כדרור לפני תום שעון, ואז בפאניקה של סיום פוזשן הוא מעדיף למסור כי לקלוע הוא לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 12:56 pm 
Junior

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=416998
לפי ערוץ הספורט בריסקר קרוב ל... קריית אתא. חתיכת נפילה ממחנה האימון של הרוקטס (לא שהיה ספק).
השאלה היא למה ירושלים לא הולכת עליו, אני מאמין שיש לירושלים יתרון משמעותי על קרית אתא (תקציב, אולם, אירופה וכו'). אולי קצת יושב על המשבצת של קורנליוס אבל עונה ארוכה, שתי מסגרות וכו'. הייתי הולך עליו בכל הכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 1:06 pm 
Freshman

מסכים לחלוטין.
יש בי עוד שביב תקווה שגם הדיווחים על הסיכום בקרית אתא הם למטרת מו"מ מול קבוצות גדולות יותר בליגה, אבל בעקבות ההתנהלות התמוהה שלנו בקיץ אני לא בונה על זה יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 1:25 pm 
Hall of Famer

זה אמור להיות No-brainer מבחינת ירושלים
הרי אפילו הבאה של בריסקר במקום סמית, מחזקת את ירושלים לטווח הקצר בליגה (כי מוסיפה שחקן נוסף לרוטציה), ולטווח הארוך באירופה (כי מתישהו יגיע גארד זר)
קל וחומר אם משקללים את השנים הבאות, פוטנציאל צמיחה של שחקן וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 3:54 pm 
Freshman

No brainer וירושלים לא הולכים ביחד.

וודאי שהיה נכון להחתים עוד ישראלי גם על חשבון זר שישי.
הקבוצה אמנם משחקת באירופה אבל הבית הראשון מתפרס עם שישה משחקים על פני חודשיים וחצי וגם אחרי זה הלו"ז לא הופך לרצחני.
בעיקר גורם לייבוש וחוסר חיבור של האירופאיים שישחקו פעם בשבועיים.

ספציפית בריסקר דורך על דברת ולתחושתי רוצים לתת לו סוג של מעמד בכיר גם בקטע של ביטחון עצמי אבל אסטרטגית זו החתמה מתבקשת.
זה גם היה נכון לגבי גבוה ישראלי אבל פספסו את צ'צאשווילי ונשארו עם שגב פלוס לוי שכרגע לא נראים קשורים לענף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:31 pm 
Hall of Famer

אני אומר אפילו להביא את בריסקר "בתור זר" לתקופה הקרובה (נניח לא מוצאים גארד מתאים כעת, או שבריסקר שורף כעת את המימון לכך)
דוברת לא באמת אמור להיפגע מכך
הזרים האחרים ירוויחו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 1:31 pm 
Freshman

אז חלפו כמה שעות מהקטסטרופה אמש, אך הלך הרוח שעולה מהראיונות אתמול הוא שחיזוק לא על הפרק בשלב הזה.

אייזאה פיניירו וג'סטין טילמן ללא קבוצה כרגע, החתמה של אחד מהם בהקדם תתרום מיידית לקו הקדמי שכרגע לא קיים בהיעדרותו של הנקינס, כאשר גם כשהוא משחק אנחנו לא בדיוק מבריקים.

שניים-שלושה שינויים נחוצים כבר עכשיו ורצוי שיבוצעו בהקדם האפשרי, אם זה לא יקרה - זה כבר בגדר עצימת עיניים מצד מקבלי ההחלטות במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 25, 2022 11:43 am 
Junior

דניאל כתב:
לא חייבים להחליף 2-3 שחקנים עכשיו ולשרוף רישומים, אבל בהחלט אפשר להתחיל מ-1, וזה ספידי סמית'. כרגע גם בארץ וגם באירופה הפועל בדקות שלו הייתה חלשה משמעותית מאשר כשהיה על הספסל. זה לא מה שאתה אמור לקבל מהגארד המוביל שלך. הקליעה שלו חלשה ובליגה ההגנות יותר ויותר יתכווצו פנימה כשהוא עם הכדור ויקשו מאד על ההתקפה של הפועל. רק לחשוב אם אובהסוהן היה במקומו.
הייתי חושב גם על הסגל הישראלי. בלייזר דברת וקורנליוס הם אחלה, ובניגוד לשנים של אליהו והלפרין הם גם מתאימים יותר לתפקוד ליד זרים דומיננטיים. הבעיה שזה רק 3, גלעד לוי חמוד אבל לא משמעותי בליגה השנה (ובטח לא באירופה) אבל האכזבה הגדולה היא שגב. אני יודע שהוא דמות חיובית בחדר ההלבשה, אבל השחקן הזה לא התקדם מילימטר בשנים האחרונות, עזבו קליעה מבחוץ, הוא היום לא מסוגל לתפוס כדור בצבע ולעשות סל כשההגנה לא מרוכזת (על פוסט אפ עם שמירה נורמלית בכלל אין על מה לדבר). נכון שהוא איום לריבאונד התקפה אבל לרוב ריבאונד כזה מסתיים בעוד החטאה / איבוד. הוא בטח לא רלוונטי לאירופה, הבעיה שכנראה גם לא לליגה. מכיוון שדז'יקיץ די דבק בלשחק עם סנטר, הדקות בעמדה מתחלקות בין הנקינס (שגם לא חף מבעיות) שגב ולוי. זה לא יחזיק לאורך זמן.
מה עושים? לא חושב שיש מחליף ישראלי, אלא אם יהיו התפתחויות בלתי צפויות עם צ'אצ'אשווילי. הייתי נותן הרבה כדי לעשות טרייד עם נמרוד לוי, אבל אני לא רואה את זה קורה. כנראה שנכון להביא ישראלי גארד (בריסקר בעדיפות אבל בלית ברירה אפילו מקל) ולהביא זר שיכול לשחק 4-5 ולמלא גם את התפקיד שממלא היום מאיירס.

הפציעה של בלייזר היא מה שחששתי. בליגה יש לנו כרגע רק 2 ישראלים שבאמת יכולים לתת דקות (דברת וקורנליוס), אבל מכיוון שהם שניהם שחקני חוץ יהיה קשה לצוות את שלושת הזרים של עמדות החוץ (סמית', רנדולף, קרינגטון) ואו שהקבוצה תשחק סמול בול (מדאיג מאד) או שיצטרכו למצוא פרתונות יצירתיים ל-2 עמדות הפנים - הנקינס זה בסדר, אבל לידו זה או אחד מהזרים הבלטים או שגב, אף אחת לא אופציה מבטיחה, וזה בלי לדאוג לדקות שהנקינס נח.
באירופה אמנם אין מגבלות על זרים אבל הרוטציה ממש מתקצרת, 6 זרים פלוס דברת וקורנליוס זה סגל ממש קצר, מה עוד שהרבה מהם (ונה, קורנליוס) לא ממש יכולים לתת הרבה דקות בלבל אירופאי.
לצערי האופציות שציינתי (בריסקר, מקל) כבר לא רלוונטיות, ולא ברור לי למה לא הלכו, לפחות על בריסקר (מאמין שיכלו לתת פייט לקריית אתא). נגיד שבאירופה אפשר לחזק בזרים, הבעיה שגם סגל הזרים הקיים הוא רעוע מאד וצריך לפחות החלפה אחת.
בקיצור, כאב ראש לא קטן. לבלייזר יש את המגרעות שלו אבל בסה"כ הוא שחקן סולידי, יכול לשחק באירופה, ישראלי וכנראה אחד מהחלקים היציבים בסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 25, 2022 12:10 pm 
Hall of Famer

באיזה קטע ״אחד היציבים בסגל״ ? הכוונה היא אחד הגרועים ביציבות מאז פתיחת העונה, אם לא הגרוע מכולם ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 27, 2022 2:02 am 
Sophomore

דניאל כתב:
דניאל כתב:

הפציעה של בלייזר היא מה שחששתי. בליגה יש לנו כרגע רק 2 ישראלים שבאמת יכולים לתת דקות (דברת וקורנליוס), אבל מכיוון שהם שניהם שחקני חוץ יהיה קשה לצוות את שלושת הזרים של עמדות החוץ (סמית', רנדולף, קרינגטון) ואו שהקבוצה תשחק סמול בול (מדאיג מאד) או שיצטרכו למצוא פרתונות יצירתיים ל-2 עמדות הפנים - הנקינס זה בסדר, אבל לידו זה או אחד מהזרים הבלטים או שגב, אף אחת לא אופציה מבטיחה, וזה בלי לדאוג לדקות שהנקינס נח.
באירופה אמנם אין מגבלות על זרים אבל הרוטציה ממש מתקצרת, 6 זרים פלוס דברת וקורנליוס זה סגל ממש קצר, מה עוד שהרבה מהם (ונה, קורנליוס) לא ממש יכולים לתת הרבה דקות בלבל אירופאי.
לצערי האופציות שציינתי (בריסקר, מקל) כבר לא רלוונטיות, ולא ברור לי למה לא הלכו, לפחות על בריסקר (מאמין שיכלו לתת פייט לקריית אתא). נגיד שבאירופה אפשר לחזק בזרים, הבעיה שגם סגל הזרים הקיים הוא רעוע מאד וצריך לפחות החלפה אחת.
בקיצור, כאב ראש לא קטן. לבלייזר יש את המגרעות שלו אבל בסה"כ הוא שחקן סולידי, יכול לשחק באירופה, ישראלי וכנראה אחד מהחלקים היציבים בסגל.

אני מניח ששגב יקבל את ההזדמנות שלו לחזור
והאמת שדיי נראה לי שהוא יצליח הפעם
הוא לא יהפוך לשחקן התקפה טוב אבל זה לעולם לא היה הטיקט שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 102 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: