סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 11:21 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון הטיעון שלך שהאם היה יותר טוב לשחקני and1 לא לפגוש את המנהלים הוא מבחן מאוד רע להאם זה ניצול או לא -
כי אחרת מי שיש לו עבדים ונחמד אליהם יכול לטעון שהוא סבבה כי אחרת הם היו אצל בעל עבדים שמרביץ להם או שהיו מתים מרעב, מוכר סמים יכול להגיד שאצלו החומר נקי ואחרת הם יקנו אצל סוחר עם סמים שיש בהם יותר סכנה, צריך לבחון את המעשה שאתה עושה להם בלי קשר לאלטרנטיבות שיש להם.

גם בנבא זה לא יודע אם לקרוא לזה ניצול אבל קטע קפיטליסטי מופרך של פערים עצומים בין בעלי הקבוצות (הבמקרה לבנים לרוב), לבין השחקנים.
לכן אני ממש בעד כל התהליך ששחקנים לוקחים יותר כח לידיים שלהם, ומחליטים בעצמם אם הם בריאים מספיק לשחק, ואם רוצים טרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 11:30 pm 
Hall of Famer

הו לא קקון, דעתך שמוקנזילית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 08, 2022 11:44 pm 
Hall of Famer

אנא, תמשיך לשפוט את ערך התשובות שלי. לתשובה האחרונה שלך אני נותן 23/100

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 12:07 am 
Hall of Famer

עוד פעם, נורטון, אתה בכנות מסריח את הת'רד.

אתה הראשון שהגיב, וכל המטרה שלך היתה לנסות להראות "גזענות הפוכה" ו"פטרנליזם" בהודעה שלי. הוכח לך שאין. נהיה דיון על מהו ניצול, הבכת את עצמך בחוסר הבנה משווע של תשובות רציניות ומפורטות שניתנו לך, ובסוף לפחות הבהרת את דעתך שאתה תומך בסווטשופס ובעבודת ילדים. בסדר.

ואז, מכיוון שאתה חסר יכולת להתדיין במונחים מקובלים שאתה משתמש בהם למרות שאתה לא מבין את משמעותם, המצאת מילה שהייתי מצפה אולי מילד בן 8 להשתמש בה כדי לשעשע את עצמו. לא יודע מה זה "שמוקנזילי", אבל מהתגובה שלך אליי אני מבין שזה שאני חושב ומפרט מדוע אני חושב שבגרות ביולוגית אינה פרמטר יחיד למניעת ניצול, עושה את דעתי "שמוקנזילית". בהיקש פשוט, קקון שהסביר מהזווית שלו בדיוק את אותו הדבר, הביע גם הוא דעה "שמוקנזילית".

עכשיו, מכיוון שכמה מהתגובות שלך בפתיל הזה הן באמת מהמטומטמות ביותר שנכתבו בפורום או בכל התדיינות אחרת באיזשהו נושא, וגם לא ראית את הסרט, ואתה גם לא מתכוון או מסוגל לפתח דיון רציני על משהו שנובע מתיאור העניינים שעלו בסרט, עשה לכבוד העצמי שלך טובה ותתפנה עצמונית. זה לא כבוד גדול לצאת מטומטם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 1:51 am 
Hall of Famer

סוף סוף אני עם מחשב ולא על הטלפון, אז אשכרה אפשר לכתוב (כשאני כותב בקצרה, זה או בגלל שהדעה ממול מופרכת מספיק בשביל להוריד אותו במשפט אחד, או בגלל שאני בטלפון וקשה להקליד. הפעם גם וגם).
ועוד איך שהיתה לך "גזענות הפוכה" ו"פטרנליזם" (או שמוקנליזם) בסופו של דבר, ולמצער לא הוכחת לי דבר (כלומר, אולי אני לא יודע מה זה "פטרנליזם" למרות שהמילון אומר לי. אבל אתה לא יודע מה זה "הוכחה". כולה אמרת דעה. לא יותר מזה).

אז אתה יודע מה נדב, לא אתה ולא יובל תגידו לי לא להשתמש במילה "פטרנליזם" אז כן, פטרנליזם. הדעה שלך בת'רד הזה היא פטרנליסטית מובהקת. אתה לוקח מקרה שבו אנשים ביודעין עשו משהו, אבל בגלל שמישהו אחר הרוויח עליהם (לא משנה אם הם בעצמם הרוויחו או לא), זה אומר שדפקו אותם. ואתה קובע להם איך לחשוב ומה לעשות. זה בדיוק אבל בדיוק פטרנליזם. אתה מסתכל על העולם בראי סוציאליסטי שבו אם מישהו אחד עשה משהו עם מישהו אחר, אז לשניהם מגיע. אבל העולם לא עובד ככה. העולם עובד עם הסכמים (כל עוד אין שקרים, ובמקרה הזה למיטב הבנתי, או כפי שלא אמרת עד עכשיו - לא היו שקרים).

קקון - לא הבנת אותי. הטיעון שלי לא היה בשאלה האם משהו היה רע או לא. זה בהחלט חלק מזה, אבל לא החלק היחיד. החלק השני והיותר חשוב הוא שאף אחד לא שיקר לאף אחד, ואנשים חתמו ביודעים על משהו. (כלומר, לא עבדות, אפילו לא בערך עבדות. אין כאן כפייה).

וכשמצרפים חוסר כפייה + העובדה שהעולם הוא לא משחק סכום אפס, ובהתחשב בעובדה שאני אשכרה מעריך את ההחלטה של אנשים מעל גיל 18 (בחיי שעד עכשיו לא הבנתי מה ההבדל בין כל זה לבין יחסי מין עם "כושי" מסכן בן 18. לכאורה בדיוק אותו דבר, אבל ככה זה בהתדיינות עם השמאל. הנראות חשובה יותר מהלוגיקה). לדעתך, נדב, אחד מותר והשני אסור. לדעתי שניהם מותרים לחלוטין ולגמרי. אבל אם אתה רוצה לאסור את האחד, אז אתה בהחלט צריך גם לאסור את השני , אחרת אתה סתם יוצא נטול יכולת חשיבה מינימלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 1:56 am 
Hall of Famer

ציטוט:
השאלה הראשונה לא רלוונטית, כי גם אם 1>0 זה לא אומר שאין ניצול. אתה מכיר היום מצב של מתכנתים שמייצרים פתרון טכנולוגי פורץ דרך, החברה עושה אקזיט והם פשוט מסיימים את החוזה בלי שום זכויות או רווחים על מה שיצרו? השחקנים אגב קיבלו משכורת, אף אחד לא טוען שזה לא היה חוקי. יש טענה שזה לא הוגן.

לגבי השאלה השנייה אין לי ספק שהתשובה היא כן, למרות שהיא מנוסחת גרוע. השחקנים האלה "סיפקו את ההזדמנות" למייסדים לא פחות ממה שסיפקו להם הזדמנות. לחברה לא היה ייחוד ופופולריות כזו בלי השחקנים האלה. ואני שוב חוזר לאותו מייסד שאמר שאולי היו צריכים לתת אופציות, זה עונה על השאלה. אבל גם אם לא היה אומר את זה, לא הוזכרו סכומי הרווחים והאקזיט אבל כן צוין מספר פעמים כולל על ידי המייסדים שמדובר בהרבה כסף, אין שום ספק שאם המנהלים היו צריכים להחליט בין לא לעשות את הפרויקט לבין להסתפק אפילו באחוזי מיעוט (מקצין) מול השחקנים, הם היו הולכים על זה.

וכאמור, בגלל שאני עם מחשב ויכול להקליד, אז אענה לך שוב, (כן עניתי לך כבר קודם, אבל נענה שוב, כדי שאולי תבין).

א. יש מיליוני מתכנים שלא עושים שום אקזיט. אני באמת לא מבין את הדוגמה המופרכת שלך. לך למתכנתים של חברות ותיקות במשק (נניח "מגדל", אני מניח), או בחברות ממשלתיות ותשאל אותם אם יש להם זכויות או רווחים מעבר למשכורת. אני מת לדעת מה התשובה.

ב. מעניין לי את התחת מה המייסד אמר לראיון בטלויזיה בו הוא רוצה להיראות טוב. גם אתה בעולם העסקים ,ואם יש למישהו הזדמנות להרוויח X באופן חוקי, הוא כנראה ינסה להרוויח X באופן חוקי ולא רבע X כי "סוציאליזם". העולם פשוט לא עובד ככה. מצטער. אגב, מתי בפעם האחרונה אתה עשית משהו שהוא רבע X בגלל סוציאליזם? אתה מדבר כל כך גבוה בשביל מישהו שבדרך כלל מדבר פה על טיולים בחו"ל ועל סל ההשקעות שלו. כשאני הייתי מצפה שהכסף שלך יילך לעשות טוב בעולם, מרוב דיבורים (שלי אגב לא הולך לעשות טוב בעולם, כי אני לא מדבר ככה. אני מנסה למקסם רווח באופן חוקי. כאמור, הרוב המוחלט של העולם עושה ככה).
לכן, אין לך מושג אם המנהלים היו עושים את הפרויקט באחוזי מיעוט או לא, אבל אפעס, המציאות (בדרך כלל, לא במאה אחוז מהמקרים, אבל בוודאי שבלמעלה מתשעים אחוז מהמקרים), אומרת שאתה מחרטט.

אגב, כמה פרו בונו אתה עושה? אני באמת שואל כי מעניין אותי, אתה רואה חשבון או וואטאבר. פרו בונו אתה עושה לפעמים? (אגב, אם כן, באמת שכל הכבוד, משהו אומר לי גם שעשית פרו בונו פה ושם, משהו אחר אומר לי שזה ספורדי בטירוף).

---
במאמר מוסגר, אני לא בטוח שלרואה חשבון מותר לעשות פרו בונו לפי החוק, ואם זה המצב אז תשכח ששאלתי. אני באמת לא יודע, ובניגוד לכל מיני אנשים, אני לא נוהג לכתוב על דברים שאני לא יודע במאה אחוז, כאילו אני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 2:04 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
דוקו שרץ בנטפליקס.

בקטע של הניצול, שני החבר'ה המקוריים שהקימו את העסק נראים ומדברים כמו הפרוטוטייפ של קפיטליסטים אמריקאים לבנים.

ולבסוף, כל הדיון הזה לא היה מתפתח, אם לא היית כותב את המשפט, הסליחה, אבל באמת אימבצילי ברמות שציטטתי עכשיו. זה משפט שהוא לא רק אימבצילי אלא גם גזעני לגמרי, אבל היית חייב לקנח את ההודעה הראשונה שלך (שעד אז היתה די עניינית) עם משפט מטומטם במיוחד (אבל גם מאד "כהני"). אז אל תשים אותי בהסטת הדיון, תאשים את המשפט האחרון שלך. אנא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 7:54 am 
Hall of Famer

לא יודע מה אנא. חזרת על כל הכשלים מההודעות הקודמות שלך ביתר שאת, רק למרבה הצער בהרבה מילים ובתוספת של שטויות. אין תועלת בלהגיב. "לא תגידו לי לא להשתמש בפטרנליזם, אז כן, פטרנליזם". סבבה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 8:04 am 
Senior

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 8:06 am 
Hall of Famer

https://milog.co.il/%D7%A4%D7%98%D7%A8% ... 7%96%D7%9D

ישפוט הקורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 8:51 am 
Hall of Famer

ולמרות שעניתי גם על זה, רק דבר אחד אולי שווה הבהרה נוספת וזה שברור לגמרי שלא כל מתכנת בעולם עושה אקזיט או מקבל זכויות מעבר לשכר שלו, אבל אופציות או RSU הן דבר סופר-מקובל לכל מי שמספיק חשוב במערך, ומי שיראה את הסרט יוכל לשפוט בעצמו את חשיבות השחקנים למערך. בדוגמה קרובה הרבה יותר, מישהו יכול לדמיין שהמותג "אייר ג'ורדן" היה מוכר מה שהוא מוכר וג'ורדן לא היה מקבל מזה כלום? מי שיראה את הסרט יבין את השימוש שהחברה עשתה במותגים של השחקנים, שלא ראו מזה כלום מעבר לשכר שוטף שגם הוא לא בהכרח הלם את תרומתם למותג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 10:00 am 
Hall of Famer

“And 1 is going to give me some free sneakers and free shorts to bust some dude’s ass, let’s do it.”

“Being on the inside, that wasn’t the case, we were trying to catch lightning in the bottle, and do something cool. If we’re guilty of anything, that was that.

“They signed us to a contract, now it’s up to us to agree to that number, we don’t have to agree to that number”

“The money they offered me? Heck yeah, i would take it. I don’t care what’ y’all gonna say about it, “oh, you’re not loyal…” loyal to what?, that loyalty ain’t gonna give me no check, i know that.”

“The money will never ever supersede that experience, having that passport, and traveling from country to country, it’s educational”.

“I’ve always felt so indebted to and1 and the things it’s provided me, there’s things I probably wouldn’t do because my parents didnt’ have the resources for me to travel”

“And1 created opportunities that you was never getting”

“ i would have never thought of leaving the city, leaving brooklyn”

“And1 basketball allowed a guy from NJ, make some of our dreams come true”

וכן, יש כמה ציטוטים הפוכים'' והסיפור של ה 16 אלף באמת מחורבן מצד הבעלים (כפי שהוא בעצמו אומר) אבל יש יותר ציטוטים כמו שאני ציטטתי מאשר ציטוטים הפוכים. וכך או כך, זה לא משנה, ואחרי שראיתי את הסרט דעתי לא השתנה בכלום, והדבר הוא בדיוק כפי שחשבתי.

יאללה, יובל, תוסיף שוב את הוידאו של אאמיר רחמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 10:26 am 
Junior

כמות הניטפוקים שלכם היא בלתי תאמן... אשכרה כל ת'רד שאתם עונים אחד לשני הופך למלחמת אגו ניטפוקים.

לנושא הת'רד - ראיתי את הסרט וההרגשה שלי הייתה שרוב השחקנים שם כן היו מרוצים מהחשיפה והחוויה וגם מהשכר. אני לא חושב שאם אתה תבוא למעסיק שלך ותבקש 120 אלף שקל כדי לרשום את הבן שלך לתואר במכללה הוא יאשר לך, גם לא אם אתה הסמנכ"ל או משהו בכיר אחר.

נורטון - הסיבה היא שזה נקרא ניצול היא כי אתה לוקח בנאדם במצב מחורבן ומציע לו מצב פחות מחורבן. אתה מנצל את זה שהמצב שלו מחורבן כדי לתת לו הצעה שבחיים לא הייתה יכול לתת למישהו שהמצב שלו לא מחורבן...
אתה יכול לטעון שזנות זה סבבה כי זה עדיף על לגור ברחוב או כי זה בהסכמה ובמודע או וואטאבר אבל להתעלם מהעובדה שמי שעושה את זה אלו בעיקר נשים במצב הכי נמוך שיש זה טמינת ראש בחול. אתה יכול להגיד שעדיף לזונה להיות זונה מאשר הומלסית ואתה גם יכול להגיד שהיא נכנסה לתחום הזה בצורה מודעת ומפוקחת וזה עדיין לא סותר את העובדה שזה ניצול בולט.
לא צריך להיות "פטרנליסט" כדי לטעון שלקחת מישהו במעמד הרבה יותר נמוך ממך ולתת לו הצעה מעליבה רק כי האלטרנטיבה שלו גרועה בהרבה זה לא ניצול, גם אם זה חוקי.

Having said that - לא בטוח שזה המקרה בסרט. אנחנו מדברים על אנשים שעשו סכומים מכובדים עד יפים (נעו בין 50 אלף ל200 אלף בשנה בתחילת ה2000) שאולי באמת תרמו למותג יותר מהערך שקיבלו אבל בלי ספק קיבלו תמורה לא רעה תמורת העבודה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 10:47 am 
Hall of Famer

היה לי ברור מההודעה הראשונה של נורטון שהמטרה היחידה שלו היא לנטפק, אבל בכל זאת עניתי לו כמה תשובות רציניות ומפורטות שזה כרגיל עבודה מיותרת כי נורטון.

שקי, שני דברים:

1) נדמה לי שהשחקן נקב בסכום של 10000 דולר, שזה לא סכום מבוטל באופן כללי אבל כן לגמרי פינאטס עבור מולטי-מליונר שהרוויח על העבודה שלך הרבה מאד כסף. אף אחד לא אומר שהמייסד היה חייב לתת לשחקן את הכסף, מותר לחשוב שזה היה יכול להיות הגון ויפה מצדו אם כן היה מסייע, ובהחלט מותר לחשוב שהתגובה "לא היתה לי אפשרות" היא שקר, ושהגישה הכללית "לא זוכר ומצטער" היא לא הכי אמינה בעולם. דרך אגב יצא לי לעזור לעובדים שלי יותר מפעם אחת בחיים, ואני לא מולטי מליונר ולא עשיתי עליהם אקזיט. אם עובד שלי היה מבקש עזרה כספית בשביל לימודים של הילד, לכל הפחות הייתי מסייע לו למצוא מקור מימון וחושב איתו ביחד איך לעשות את זה. לא הייתי אומר "אין לי אפשרות" וממשיך הלאה, וכאמור אני לא מולטי מליונר וכו'. גם אם המייסדים היו טיפה פחות מרוכזים בעצמם וקצת יותר קשובים לצרכים של השחקנים, אולי היו עושים איזשהי קרן למימון לימודים או משהו ליום שאחרי. זה הרי כל העניין, שתרבות הכדורסל השחורה הביאה ליזמים הלבנים האלה הרבה מאד כסף, ואז האנשים חזרו לרחוב בלי יותר מדי כלים.

2) מדובר על זה שהכוכבים הגדולים של הטור עשו את הסכומים שאתה מדבר, אבל לא קיבלו רווחים מהמרצ'נדייז וכאמור סיימו את שלהם והלכו בלי כלום, למרות שכל הכסף נעשה על הכישרון ועל המותגים שלהם. הסברת מאד יפה למה ניצול הוא מימוש של פער על ידי צד חזק מול צד חלש, וזו התחושה שעולה מהסרט. לא משהו לא חוקי, כן משהו מסריח ונצלני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:02 am 
Junior

1) אז אני חושב שגם לדרוש מהמעסיק שלך מענק של 10 אלף דולר זה משהו בעייתי. אני באמת לא רואה סרט באף חברה שאני מכיר שעובד מבקש 10 אלף דולר cash מהמעסיק שלו... יכול להיות שזה לגיטימי וזה נחמד מצד המעסיק לעזור אבל אני לא חושב שזה היחס הדיפולטי ביחסי עובד-מעביד, גם אם החברה עצמה עמידה מאוד. דווקא לפי הסרט נראה שבהתחלה הם בהחלט לא היו קשובים לשחקנים (שתיארו את היחס שהם קיבלו אל מול מה שאנשי המשרד קיבלו) אבל בהמשך נראה שזה השתפר... התחושה שלי (שלא מבוססת על כלום מעב לתחושה) היא שמי שניהלו את המקום פשוט לא ידעו ממש טוב איך לנהל וניסו להיות בסדר עם כולם.

2) אז פה נכנסת השאלה כמה expandable או לא השחקנים היו... ברור לך שמי שבנה את הטלפון שלך אלו לא המנהלים שישבו ומלאו אקסלים אלא המהנדסים והמתכנתים שישבו וכתבו קוד (ואולי אפילו האופרטורים בFAB שמייצר את האלקטרוניקה) . גם ברור לך שיש סיבה טובה למה VP R&D מרוויח הרבה יותר ומקבל יותר אופציות ממתכנת למרות שהוא לא הכניס שום דבר למוצר ולמעשה כל הרווחים מגיעים מהעבודה בתכלס של המהנדסים.
אז גם פה, השאלה כמה מתוך כל הדבר הזה הוא שיווק ותרבות ובניית מותג וכמה זה באמת חשוב ששחקן A עשה את זה ולא שחקן B... בסוף AND1 היה הצלחה כי הוא היה מותג עם ברנדינג מאוד מסוים וניצול מאוד מסוים של הברנדינג הזה.
התחושה שלי היא שלמרות שהשחקנים היו הפרצוף של הדבר הזה עדיין בסופו של דבר רובם היו ברי החלפה (אולי חוץ מhot sauce שגרם להם לקפיצת מדרגה לפי הסרט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:20 am 
Hall of Famer

לא ראיתי בסרט שהשחקן "דרש מענק 10 אלף דולר cash", אז למה להמציא סיטואציות. השחקן שחוזר לשכונת העוני ביקש עזרה בשכר הלימוד לבן שלו מהמולטי-מליונר שעשה אקזיט על היכולות שלו. ביקש ולא דרש, סורב והלך הביתה. אני מניח שבחברות שאתה מכיר לרוב אין עובדים שהם גם הטאלנטים שקידמו את המותג לאקזיט, גם חיים בשכונת עוני וחוזרים אליה, וגם בסיום האקזיט יחזרו לחיי דחק של שכר נמוך. בתור אדם שמעסיק עובדים ומקבל מדי פעם בקשות עזרה, כתבתי מה עשיתי ומה הייתי עושה, לי הדבר הסביר נראה לנסות לעזור, ואין ספק שלבוס היתה היכולת לעזור והוא פשוט פטר את השחקן בשקר והמשיך הלאה.

כל העניין זה הפער. כל הברנדינג נשען על תרבות כדורסל הרחוב השחורה, ועל כוכבים שמותגו ונבחרו בקפידה להיות הפנים של הטור (אולי הם היו "ברי החלפה", עובדתית הם היו מותגים ידועים בשעתם ורואים את זה בהתלהבות של המעריצים). אותם כוכבים באו מסלאמס, רק רצו להתפרנס ולהיות לתקופה מחוץ לשכונה, ותיארת בהודעה קודמת את הפערים העצומים בינם לבין מי שהחתים אותם על החוזים. הם היו חותמים כמעט על כל סוג של חוזה, זה ברור. השאלה אם זה הדבר ההגון לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:37 am 
Hall of Famer

אגב, זה דיון שרלוונטי אם חושבים שמוסר ועסקים מייצרים קונפליקטים המצריכים חשיבה ודיון, אם אתה נורטון וכל מה שצריך זה "הסכמה" (גם אם אתה ילד בן 10 במדינת עולם שלישי) אז אין על מה לדבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:43 am 
Junior

cash הכוונה לא מזומן אלא מענק מיידי, לא באופציות או משכורת על פני שנה או משהו... זו הייתה הכוונה שלי.
רוב העבודים במקומות שאני מכיר עובדים מנצלים את הכסף למה שהם רוצים, אני לא יודע למה אותו שחקן המשיך לגור בשכונת עוני למרות שהרוויח יפה או מה עשה אחרי AND1 מבחינת הכנסה. אני חושב שזה היה יכול להיות יפה מצד החברה לעזור לו עם מענק גדול חד פעמי אבל אני לא חושב שזו התנהגות נצלנית לא לעזור לו עם זה.
גם על המשך הפסקה שווה לדבר רגע - אם הוא היה הפנים של המותג שהגיע לאקסזיט והוא זה שלמעשה היה הערך של החברה - למה הוא חזר אחרי לחיי דחק של שכר נמוך? (אגב, זה נכון? הוא לא עשה משחקי ראווה ואימן או משהו?).

הם היו מותגים כי AND1 עשו אותם מותגים ונראה שכמעט כולם שם היו ברי החלפה כי המכונה והשיווק של AND1 הוא מה שגרם למרבית השחקנים שם להיות כוכבי על. אתה מתאר שמה שהשחקנים האלו רצו זה רק לצאת מהשכונה ולהתפרנס קצת ולמיטב הבנתי הם הפכו לכוכבים שנסעו בעולם וקיבלו משכורות יפות מאוד.

מעבר לזה - הבעלים באמת היו מולטי-מיליונירים בשלב הזה? אני באמת שואל כי אני לא יודע מה היו ההכנסות, כמה קיבלו הבעלים האם היו שם משקיעים חיצוניים שהשפיעו על ההחלטות וכו'... לצורך העניין לתום (הבחור שבאמת יצר שם דברים) יש לפי גוגל קצר הון שמוערך היום בבערך 15 מיליון דולר שזה סכום יפה מאוד אבל לא של בנאדם שהקים אימפריית ביגוד. אין לי מושג כמה כסף היה להם בזמן שהחברה רצה וכמה כסף קיבל כל אחד מהמכירה, אני ממש לא בטוח שהמצב הכלכלי של השלישיה שהקימה היה כזה מדהים כמו שאתה מתאר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:50 am 
Hall of Famer

אני לא יודע מה בדיוק היה מבנה ההוצאות המדויק של השחקן הספציפי, ובעיקר אני לא יודע כמה הוא הרוויח. מדובר בסרט שמי שהרוויח משכורות יפות יחסית, וגם זה לפרק זמן קצר, זה הכוכבים הגדולים יחסית של המותג. היתר קיבלו שכר הרבה פחות גבוה, זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר גם במתחים שהתפרצו לאלימות בחדר ההלבשה, ומראים את זה בסרט. אני לא חושב שמשחקי ראווה או אימון של סטריטבול אתה עושה כסף שמוציא אותך מהשכונה, בלשון המעטה.

אני רואה את היחסים בין המותג לשחקנים אחרת ממך, החברה לדעתי היתה צריכה את השחקנים האלה לא פחות ממה שהשחקנים היו צריכים אותם. כל אחד יסיק לעצמו את המסקנה מצפייה.

ונדמה לי שבקשת העזרה היתה אחרי האקזיט, אבל זה לא ממש משנה. לכל מנהל בכל חברה סבירה יש אפשרות לסייע באופן כלשהו (גם לא להשכיב cash על השולחן) לעובד שצריך עזרה. להגיד "אין אפשרות" ולדפדף הלאה בלי לזכור את השיחה, זה מעיד בדיוק על רמת האכפתיות של המנהל ממצבו של השחקן. וזה בעצם הסאבטקסט של הסרט. כן, לבנים מאוניברסיטאות יוקרה שעושים הרבה כסף על תרבות שחורה, הלבנים עושים אקזיט עם כסף והשחורים חוזרים לשכונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 2:12 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אני לא יודע מה בדיוק היה מבנה ההוצאות המדויק של השחקן הספציפי, ובעיקר אני לא יודע כמה הוא הרוויח. מדובר בסרט שמי שהרוויח משכורות יפות יחסית, וגם זה לפרק זמן קצר, זה הכוכבים הגדולים יחסית של המותג. היתר קיבלו שכר הרבה פחות גבוה, זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר גם במתחים שהתפרצו לאלימות בחדר ההלבשה, ומראים את זה בסרט. אני לא חושב שמשחקי ראווה או אימון של סטריטבול אתה עושה כסף שמוציא אותך מהשכונה, בלשון המעטה.

אני רואה את היחסים בין המותג לשחקנים אחרת ממך, החברה לדעתי היתה צריכה את השחקנים האלה לא פחות ממה שהשחקנים היו צריכים אותם. כל אחד יסיק לעצמו את המסקנה מצפייה.

ונדמה לי שבקשת העזרה היתה אחרי האקזיט, אבל זה לא ממש משנה. לכל מנהל בכל חברה סבירה יש אפשרות לסייע באופן כלשהו (גם לא להשכיב cash על השולחן) לעובד שצריך עזרה. להגיד "אין אפשרות" ולדפדף הלאה בלי לזכור את השיחה, זה מעיד בדיוק על רמת האכפתיות של המנהל ממצבו של השחקן. וזה בעצם הסאבטקסט של הסרט. כן, לבנים מאוניברסיטאות יוקרה שעושים הרבה כסף על תרבות שחורה, הלבנים עושים אקזיט עם כסף והשחורים חוזרים לשכונה.

לא ראיתי את הסרט אבל צריך לזכור שסרט אינו מציג מציאות אובייקטיבית אלא הוא פרשנות (לעתים מוטה) בפני עצמה.
זה מתבקש להציג את "הלבנים מאוניברסיטאות יוקרה כמי שעושים כסף על חשבון תרבות שחורה, הלבנים עושים אקזיט עם כסף והשחורים חוזרים לשכונה."
יש טובים, יש רעים. יש דרמה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 3:52 pm 
Hall of Famer

אז כדאי לראות את הסרט. ממש אין הצגה של טובים מול רעים. קודם כל הנתונים על מי עשה כסף ואיך הם עובדתיים, הפרשנות של כל אחד לסיטואציה היא סובייקטיבית. זאת אומרת שאתה יכול לחשוב שאקזיט כזה הוא סופר-לגיטימי ואין במה להרהר, אתה יכול לחשוב שהיה פה ניצול ציני ואתה יכול לחשוב הרבה דברים על הטווח. אבל העובדה היא שלבנים מאוניברסיטאות יוקרה עשו אקזיט על תופעה תרבותית שחורה, יצאו עם הכסף והשחקנים לא. זה לא ניתן לערעור ברמה העובדתית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 4:49 pm 
Hall of Famer

ואגב דיבורים על ניצול ובלי ענייני גזע, הוזכר פה קודם השותף טום אוסטין שהיה האחרון מבחינה כרונולוגית להצטרף למייסדים, אבל היה הרוח החיה גם בעיצובי הטישירטס הראשוניים ואח"כ באטרף של הנעליים (הם היו מחלקה של 5 אנשים מול כל העוצמה של נייק). הוא זה שההתמוטטות שלו בעצם הובילה למכירת החברה. ולמה הוא התמוטט? כי הוא עבד כל יום, כל היום, כל השנה, בכל רחבי כדור הארץ. אז הוא קרס. איך הגיעו למצב ששותף אחד לוקח על עצמו כלכך הרבה עד קריסה, וכשהוא קורס פשוט מוכרים? ובכן, אני מניח שיש כאן אופי קצת נצלני של השניים האחרים, בעיקר סת' "לא זוכר ואני מצטער" ברגר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 09, 2022 11:41 pm 
Hall of Famer

אגב, בדקתי ויקיפדיה על חלק מהחברה. יצוין שאף אחד שם לא היה שחקן טוב, ובשחקן טוב, אני מתכוון נניח למינימום רמת צמרת אירופה. אפילו הוט סוס לא עשה כלום ברמה המקצועית, שלא לדבר על רוב האחרים למעט כמובן אלסטון שגם הוא היה בינוני מינוס כמקצוען. השיין הזה שהוא אולי המתנגד הכי קיצוני וקולני בסרט אפילו לא זכה לדף ויקיפדיה מרוב זניחות
רק או ר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 9:21 am 
Hall of Famer

מציע שבמקום להשחית זמן על תגובות לא רלוונטיות והסקות שגויות ממוחך הקודח, תקדיש קצת זמן לראות את הסרט ולפחות תבסס את התגובות שלך על מה שמוצג בו ולא על הדמיון שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 9:42 am 
Hall of Famer

חחח. ציטטתי למעלה 10 ציטוטים מהסרט. הקורא הנבון, כנראה יבין שראיתי אותו בזמן שעבר.
הקורא שמדלג על משפטים באנגלית, לא יבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 111 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: