סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 9:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ועכשיו שביססנו שראיתי את הסרט, אנא ספר לי על מאורות הגולה (כאמור, חוץ מסקיפ טו מיי לואו) שהוצגו בסרט ועל ההצלחה הכבירה שלהם באיזושהי מסגרת רשמית, כולל אירופה והמכללות
לכדרר יפה, זה בהחלט כן. כולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 11:22 am 
Hall of Famer

וואו אתה באמת לא יודע מה זה להוכיח. ציטוטים מהסרט יכולים לבוא גם לא מצפייה ישירה.

אבל אם ראית, בוא נתקדם לזה שכרגיל, בגלל שאתה מאד גרוע בקשר נימוק-טיעון, הטיעון שלך דפוק מהיסוד.

כתבתי בהודעת הפתיחה שאלה שחקנים שלא היה להם סיכוי להגיע למנש, בכלל לגבי כדורסל מקצועני מדובר כמעט בשני ענפים שונים. זו בערך מהות הטענה. מה שאנד1 עשו אחרי שהם נכשלו בסגמנט של כדורסל מקצועני, זה לעבור לכדורסל רחוב. כל ההתפוצצות של ההצלחה של החברה באה מפופולריות עממית וסגנון של כדורסל רחוב.

ולכן השחקנים האלה נשפטים על פי מה שתרמו למותג של החברה בכדורסל רחוב, לא במה היתה האלטרנטיבה שלהם באירופה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 4:49 pm 
Hall of Famer

כמה כסף הם עשו ברחוב הזה לפני?

אגב, חזרתי שוב על הפוסט שלי עם הציטוטים וראיתי שאשכרה כתבתי שם שראיתי את הסרט (בעברית). אבל אנגלית, אז בטח דילגת מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 5:16 pm 
Hall of Famer

אתה מנסה ללכת מאד נמוך, כי אתה באמת ממש לא חכם, אבל כרגיל אתה מאד לא מדויק. אם זה חשוב אני כמובן דובר אנגלית וגם עובד באנגלית אם צריך. זה לא באמת חשוב אבל זו הרמה שלך. מה שיותר נכון זה שאני די מדלג עליך, חבל להשקיע יותר מרפרוף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 5:24 pm 
Hall of Famer

בשביל מישהו שמדלג עליי, הגבת לי המון כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 6:26 pm 
Hall of Famer

למרבה הצער זה נכון, על ההיילייטס של הטמטמת, וזה למרות שהיתה לך אך ורק תרומה שלילית לדיון, וכשכבר הבעת עמדות כלשהן לדיון הן היו תמיכה בעבודת ילדים בסווטשופס ואי-הכרה באפשרות ניצול של בגירים "בהסכמה". אני מקווה להבא להתעלות על עצמי ולהתעלם ממך יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 6:35 pm 
Hall of Famer

רק אציין, שבלעדיי כלל לא היה דיון בת'רד הזה, על סרט שאף אחד לא ראה (כמעט)
בחיי שאני לא מבין מה הבעיה שלך. ת'רדים מתפתחים באופן אורגני, והדיון שנבע מתגובותיי, אולי לא היה לרוחך אבל בוודאי שלא היה אוף טופיק אלא דיון לגיטימי על כמה מהאספקטים של הסרט הזה ושל הפוסט הפותח. אפילו הגדלתי וראיתי את הסרט כדי שאוכל לדון עליו עוד יותר עניינית (לא שהצפייה שינתה משהו בדעותיי)
אז מה הבעיה? העובדה שזה אני? אני באמת מת לדעת מה כל האנטי הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 6:49 pm 
Hall of Famer

הבעיה שלי היא שניסית לנטפק מההודעה הראשונה שלך, ולנסות להראות שאני "גזען" ו"פטרנליסט" למרות כל ההסברים המפורטים והמנומקים, עד לשיא שבו החלטת שאתה ממציא משמעות משלך למושג פטרנליסט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 7:04 pm 
Hall of Famer

אז היית מעדיף שלא יהיה דיון בכלל. סבבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 7:19 pm 
Hall of Famer

היה דיון גם בלעדיך, אבל מובן מאליו שאם האלטרנטיבה לניטפוקים וחיפוש כפוי של מסקנות שגויות היא אין דיון, עדיף אין דיון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 7:25 pm 
Hall of Famer

אכן, היה דיון פורה ומעשיר בלעדיי, בו תומר אמר שהפרופסור הוא שחקן מגניב , מה שכמובן נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 7:38 pm 
Hall of Famer

שקי כתב לעניין ונענה לעניין, ובכל מקרה אף אחד לא הזמין ממך שירותי טראפיק. ביחס לרוב מה שכתבת, עדיף היה שלא תכתוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 7:39 pm 
Hall of Famer

כן, רק שזה פורום פתוח, מה לעשות.
בכל מקרה, נדמה לי שכל מה שכתבתי בת׳רד הזה היה לגמרי און טופיק. זה שלא נוח לך, זה לגמרי בעיה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 8:24 pm 
Hall of Famer

נדמה לך לא נכון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 10:48 pm 
Hall of Famer

טוב, ראיתי את הסרט. מאד דיבר אלי, כי בתקופה שאנד1 התפוצצו, סוף שנות התשעים, תחילת שנות האלפיים, שיחקתי כדורסל עם חבר'ה שהיו פריקים של אנד1, כולל השגת קלטת סקיפ טו מיי לו (אני הכרתי אותו עוד לפני כן כשחקן פרזנו סטייט של ג'רי טרקניאן, מוכשר אך בעייתי) והאחרות, קניית נעלי אנד1 בארה"ב עוד לפני שהבראנד הגיע בכלל לארץ וכמובן החולצות.

אני חייב להגיד שאנד1 היו יותר מאשר הקלטות והמיקס טייפ טור. רואים את זה גם בסרט, עוד לפני הקלטות, הגישה הייתה "סטריט בול", הסלוגנים על החולצות והכול היה מוכוון תרבות הסטריטבול, שכמובן הייתה שם דבר בארה"ב עוד לפני אנד1. ראקר פארק לא התפרסם אצל אלסטון, אלא הרבה לפני כן בשנות השישים, עם ווילט שהגיע למשחקים בקיץ, ארל מניגולט ואגדות אחרות. באותה תקופה כל מי שרצה להיות מישהו בניו יורק, הלך להראות את הכישרון שלו בראקר פארק, כולל ווילט כאמור, גם דוקטור ג'יי קני הוקינס ושחקני אן.בי.איי אחרים. אנד1 הציתו מחדש את הסטריטבול ונתנו לו גם ביטוי מסחרי.

לגבי השחקנים - נורטון, אני מצטער, אתה פשוט רושם דברים ללא שום הבנה. זה ברור שאף אחד מהשחקנים הללו, למעט אלסטון לא הגיע למשהו בכדורסל מקצועני. AO, אחד הכוכבים הגדולים של הקלטות, כן שיחק כדורסל מקצועני או חצי מקצועני, ומכל המקומות שבעולם, הליגה היחידה שבה הוא שיחק מחוץ לארה"ב, הייתה לא פחות מאשר ליגה לאומית ב', בה הוא הפציע כזר בינוני במכבי כרמיאל. אבל רוב השחקנים הללו לא גדלו על כדורסל מסודר, שיחקו בקולג'ים גדולים ועשו את הדרך הרגילה להפוך לשחקן כדורסל. הם גדלו על סטריטבול. בזה הם היו טובים וזה מה שהקלטות והטור של אנד1 הראו. כמו שאמרו בסרט. הניצחון לא הדבר המעניין, אלא כמה קריאות התפעלות אתה מוציא מהקהל. ובתחום שלהם, הם היו מהטובים שהיו אז. ושוב, זה מה שאנד1 מכרו. את הכדרורים, ההטעיות הבלתי אפשריות, השפלת היריב תוך כדי כך, הטבעות מטורפות (כשלא ממש הייתה הגנה שהפריעה להטבעות הללו) וכל הטוב שבקלטות. אתה לא יכול לשפוט את היכולת של השחקנים והערך המסחרי שלהם על סמך איפה הם שיחקו.

לגבי ניצול - אני לא חושב שאפשר להגיד שהיה פה ניצול פר סה, כלומר ניצול הסיטואציה הקשה של האנשים כדי להחתים אותם על חוזים נצלניים. האם אנד1 היו מעסיקים שתגמלו את השחקנים באופן תואם לתרומה שלהם לחברה? ברור שלא. אבל זה לא דבר יוצא דופן, לא בספורט (האם לברון ג'יימס מרוויח כמו ג'יימס דולן? אני חושב שפערי התרומה לאן.בי.איי די ברורים) וממש לא רק בספורט. אפשר להגיד שהיה רצוי שזה לא יהיה כך, אבל בעולם שאני מכיר, המעסיק משלם לך את המקס' שהוא יכול לתת לך. אני לא שמעתי על יותר מדי מעסיקים, שיוכלו לשלם X לעובד, אבל בגלל ההערכה אליו וללא שום צורך (איום בהתפטרות, תפוקה יורדת בשל חוסר שביעות רצון, או אפילו בקשת העלאת שכר) יתנו לו תוספת משמעותית. לא סתם המוסכמה היא שהקפיצה האמיתית של עובד בשכר היא כשהוא עובר חברה, או מקבל השוואת תנאים מהחברה הקודמת שלו על חוזה שהוא השיג.

גם לגבי תרומת השחקנים זה לא מדוייק. ברור שהכוכבים הגדולים כמו סקיפ טו מיי לו או הוט סאוס ואחרים היו בלתי ניתנים להחלפה. אבל אני מניח שהרבה מהאחרים יכלו להיות מוחלפים ע"י שחקני סטריטבול אחרים בלי שזה היה באמת פוגע במותג. וכמו שנאמר בסרט, הכוכבים הגדולים של הטור דווקא קיבלו סכומים יפים מאד (הטור היה ל-3 חודשים בלבד).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 10:54 pm 
Hall of Famer

עמוס, אתה לא הבנת אותי.
הסיבה בגללה אמרתי שהם לא שיחקו באף מסגרת מקצועית (או מכללות) בדרך כלל, היא לא להעיד על טיב המשחק שלהם (מאיפה אני יודע), - אלא היא רק לומר שכסף גדול (או סביר להניח, כמעט בכלל) - הם לא עשו מזה. מה שאומר שברגע שאנד1 נתן להם אפשרות להתפרנס, ולו חלקית וזמנית, מכך, הם הפכו את זה למשחק שאינו סכום אפס.
או במילים אחרות, אני לא שופט את היכולת של השחקנים על פי איפה הם שיחקו (למרות שזה כן נותן אינדיקציה מסוימת אם מי מהם כן שיחק במסגרת מקצועית ונכשל בה), אבל אני כן ובהחלט שופט את הערך המסחרי שלהם. כי מה לעשות, שראקר לא משלם כמו קבוצות מקצועיות או כמו אנד1.

לגבי השאר, אני מסכים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 10, 2022 10:55 pm 
Hall of Famer

נו, הת'רד היה שווה בשביל תגובה כמו של עמוס.

לגבי הניצול, גם אני לא חושב שהיה כאן ניצול כמו של ילדים קוטפי קקאו בחוף השנהב. אני חושב שהעובדה שהיה כאן צד שלמד עסקים באוניברסיטאות יוקרה וצד שבא מהשיכונים בלי השכלה וייצוג, גרם לכך שחלק מהשחקנים כנראה תוגמל מתחת למה שבאמת היה שווה, ובוודאי לא זכה לתנאים ההגונים ביותר בקשר למרצ'נדייז וזכויות אחרות בברנד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:38 am 
Hall of Famer

נחמד לראות כמה ברני סנדרסים יש כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:08 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נו, הת'רד היה שווה בשביל תגובה כמו של עמוס.

לגבי הניצול, גם אני לא חושב שהיה כאן ניצול כמו של ילדים קוטפי קקאו בחוף השנהב. אני חושב שהעובדה שהיה כאן צד שלמד עסקים באוניברסיטאות יוקרה וצד שבא מהשיכונים בלי השכלה וייצוג, גרם לכך שחלק מהשחקנים כנראה תוגמל מתחת למה שבאמת היה שווה, ובוודאי לא זכה לתנאים ההגונים ביותר בקשר למרצ'נדייז וזכויות אחרות בברנד.

וכנראה בלי הצד שלמד עסקים באוניברסיטאות יוקרה
והיה יכול לקחת את הסיכון על עצמו ולהרים את הסיפור הזה,
כל זה לא היה קם.

(מה גם שיש מחיר נלווה של לחץ אדיר ושעות ארוכות של עבודה שהשפיעו לפחות על אחד היזמים)

נדמה לי שזה הווין-ווין שנורטון מדבר עליו.

יכול מאוד להיות שחלק מהשחקנים לא תוגמלו מספיק
אבל כמו שעמוסלב כתב, הם גם היו יותר expandable.

בנ.ב.א. למשל לשחקנים יש הרבה יותר כח,
אבל גם להם לקח זמן לצבור אותו.

החבר'ה המייסדים היו יכולים לצאת גדולים אילו היו מקימים קרן מחלק מרווחי האקזיט
ומחלקים אותה לשחקנים או תומכים בשחקני העתיד של כדורסל הרחוב,
אבל הם בחרו כנראה למקסם את הרווחים האישיים שלהם.

לא מדהים מצידם אבל מהצד ובלי לראות את הסרט,
גם לא נשמע נצלני באופן יוצא דופן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:19 am 
Junior

אחלה תגובה עמוס!

לא הצלחתי למצוא בגיגול קצר יחסית אבל יש למישהו מושג מה ה"אקזיט" שמדברים עליו פה?
כל פאונדר קיבל מיליון דולר? 10 מיליון? 100 מיליון? מה סדרי הגודל שהמקימים הרוויחו מהסיפור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:42 am 
Hall of Famer

אטט, הקמתי עסקים, אני מנהל עסקים והעבודה שלי זה ייעוץ לעסקים. לא צריך לשכנע אותי בדבר זכותו של בעל עסק להרוויח. ברור לי שבזמן אמת לא הושקעה יותר מדי מחשבה, המייסדים רצו קדימה וניסו להרוויח כמה שיותר בזמן הנתון, הם עלו על נישה רווחית ומיוחדת אחרי שנכשלו בהשקעה גדולה במיינסטרים, ופשוט עפו עליה הכי רחוק שהם יכולים. גם את השותף שלהם אוסטין הם סוג של ניצלו, הוא זה שעבד כמו משוגע, הם כנראה פחות, וכשנגמר לו הסוס גם נגמרה תרנגולת הזהב.

כל זה לא משנה את העובדה שהיה צד שהיו לזכותו פערי השכלה, ידע וכח. זה לא אסור בחוק, אבל זה כן משהו מהחיים שיכול להוביל לכל מיני מחשבות. אם המחשבה היא בינארית ומתעסקת רק במה מותר או ב"הסכמה", אז אין על מה להתדיין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:49 am 
Hall of Famer

אבל אם אנחנו מסכימים איתך, אז יש על מה להתדיין? זה לא קצת סותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:53 am 
Hall of Famer

אגב, גם היכולת "לקחת סיכון" היא לא בואקום. זה לא מקרה או פנייה של הגורל שאלה שהיו בוורטון ויכלו "לקחת את הסיכון" היו לבנים, ואלה שרק שיחקו בפארק ולא יכלו "לקחת את הסיכון" היו שחורים. זה לא קשור לשום דבר גנטי, אדגיש בשביל הנורטונים של העולם. זה קשור לזה שהשחורים הגיעו לאמריקה בספינות עבדים, היו בהפרדה גזעית עד לפני כמה עשרות שנים, סובלים מגזענות עד היום וכמובן שהתוצאה של כל זה היא בין היתר דור שהוא אולי "חופשי" חוקית, אבל יש לו המון פערים להשלים מהלבנים של וורטון. אז גם זה מוביל למחשבות, איך התרבות השחורה המובהקת הזאת היתה כלי דווקא ליזמים לבנים לעשות כסף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:55 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אבל אם אנחנו מסכימים איתך, אז יש על מה להתדיין? זה לא קצת סותר?

אבל אין פה עמדה בינארית שאני מנסה לשכנע בה מישהו. זה לא שחור ולבן. עמדות קשיחות כמו "אם יש הסכמה אז כלום לא משנה" או "כמה ברני סנדרסים יש פה" יכולות להישמע, הן פשוט לא כר לדיון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:56 am 
Junior

Hacohen כתב:
כל זה לא משנה את העובדה שהיה צד שהיו לזכותו פערי השכלה, ידע וכח. זה לא אסור בחוק, אבל זה כן משהו מהחיים שיכול להוביל לכל מיני מחשבות. אם המחשבה היא בינארית ומתעסקת רק במה מותר או ב"הסכמה", אז אין על מה להתדיין.

זה ממש שייך למחוזות העוף אבל בכל זאת - התיאור של הפערים נכון כמעט לכל מקום בו המועסק לא צריך השכלה... אלו גם יחסי הכוחות בין עובדי ניקיון למעסיק, בין קופאים למנהל הסופר, פועלי בניין ולמהנדס וכו'. הפער הזה בהשכלה-ידע-כוח קיים בהמוווון מקומות עבודה, האם בעיניך כולם נצלניים?

אגב, בהנחה ואתה מרוויח יותר מהעבודים שלך (לא יודע אם זה נכון) - איך אתה מצדיק את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 108 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: