סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
נורטון כתב:
Hacohen כתב:
טיפשוני, אני לא צריך לקרוא את הציטוטים כי ראיתי את הסרט, ואני יודע שחלק מהשחקנים הביעו שביעות רצון.

כל זה לא מבטל שום דבר מהדיון שהיה כאן על יחסי כח, הוגנות, ניצול וכו'.
כל.

וואלה, הגדרת מילונית את המושג 'פטרנליזם'. תודה

הנה הציטוט שוב. זה מילוני. אתה טוען שמה שהכושים (כי זה מה שהם עבורך) אומרים, לא חשוב, כי פילוסופיה
פטרנליזם מאה אחוז. מילונית

אתה מטומטם מאד. ואתה מנסה להוציא אותי גזען, אידיוט מושלם שכמוך?

אתה פשוט בור גמור בכל מה שקשור לאלמנטים בסיסיים במדעי החברה. זה שאדם מרוצה ממשהו לא אומר שהמערכת לא ניצלה את יחסי הכח ופעלה בהגינות. בהקצנה, היו גם עבדים שחשבו שבעל החווה מתייחס אליהם היטב, זה אומר שעבדות היא לא ניצול? ניתנו לזה דוגמאות רבות לאורך הת'רד. אתה מטומטם. ולא רק מטומטם, גם חרא של בנאדם שתומך בניצול ילדים, וממציא שוויון בין קבוצות שונות בחברה העולמית כדי להצדיק את הגזענות המובנית שלו ואת המקומות היחידים בחיים שבהם הוא, אולי, יכול להציג יתרון של מישהו על משהו. לך תעשה נוסחה באקסל כי זה הדבר היחיד שאתה יודע, טמבל.

תודה על הטנטרום. לילה טוב , חצות לי פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:08 am 
Hall of Famer

אה, למדת מילה חדשה. זה הישג לא מבוטל. גם בה אתה משתמש לא נכון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:18 am 
Junior

עמוס לב כתב:
האם לברון ג'יימס מרוויח כמו ג'יימס דולן? אני חושב שפערי התרומה לאן.בי.איי די ברורים

למה הכוונה במרוויח כמו ג'יימס דולן? למשכורת של שניהם (מפרנצ'ייזים שונים, mind you)? אחרת אני לא מבין את ההשוואה.
גם לא בטוח שצריך אוטומטית לחתום על כך שפערי התרומה לליגה כאלה ברורים. גם כאן לא ברור איך ומדוע יש להשוות בין תרומה של סופרסטאר לזו של בעלי קבוצה, בדגש על כימות התרומה של הבעלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:30 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
עניתי לך, אבל אתה לא מבין טוב. אתה חושב שילדה שמרוויחה דולר בקמבודיה בסווטשופ של נייק היא במצב של "ווין", אז אנחנו לא מגדירים ווין אותו הדבר.

ברור שיש יתרונות מסוימים ששחקנים מסוימים בטור נהנו מהם. ברור גם שבלי היכולות שלהם והתרבות שהם הביאו והפופולריות העממית שלהם, אנד1 לא היתה מה שהיא היתה. האם זה "ווין" כשמכרו ערימות של חולצות של שחקנים מסוימים, והם לא ראו מזה שום דבר? האם זה "ווין" כשהשחקנים האלה נתנו כמה שנים טובות למותג, ולא יכלו אחר כך לקדם את הילדים שלהם מחוץ לשכונה? אלה שאלות. בשבילך זה לא דיון כי דולר אחד בסווטשופ זה כבר ווין. אז אין על מה להתדיין איתך בנושא הזה.

זה אולי ציני להגדיר את זה כWIN, אבל העולם מתפתח באופן הדרגתי.
אותה ילדה מעולם שלישי, לא תעבור תוך שנה מדולר לשכר מינימום אמריקאי. זה תהליך שלוקח זמן, שצריך לעבור בו כמה שלבים של מרוויחים יותר, צורכים יותר, רמת החיים עולה, המדינה משתפרת --> דורשים שכר יותר גבוה וכך הלאה באופן סיבובי, מתמשך וגדל בהדרגה.
וכנראה שהשכר של $1 לשעה הוא חלק בלתי נפרד באבולוציה הזאת. אתה לא יכול לדלג על שלבים.

כמו בנושאים אחרים, אתה רואה את העולם בשחור ולבן, אבל המציאות היא בהרבה מקרים בתחום האפור.

זה, כמובן, קשקוש עם שימוש בהגיון של סוחר עבדים.

נייק מחר בבוקר יכולה להיות מחויבת לשלם לילדה הזאת פי 10, והיא עדיין תמשיך לייצר, והעניין של "שכר של דולר לשעה (נסה יותר לכיוון של דולר ליום) שהוא חלק בלתי נפרד באבולוציה, ואתה לא יכול לדלג על שלבים" הוא בולשיט מוחלט. חברות כמו נייק פשוט מנצלות מדינות רקובות ומושחתות שבהן אנשים הם בסך הכל גורמי ייצור נטולי זכויות שיכולים למות מחר בבוקר במפעל, ולאף אחד לא אכפת. זו תמצית ההשקפה הקולוניאליסטית-גזענית בלבוש כלכלי, "הנה אנחנו הלבנים נבוא ונזרוק (ממש) קצת דולרים על הנייטיבס, והם ישתפרו". אז לא, זה לא נכון. רחוק מאד מלהיות נכון.

לא אמרתי שזה צודק או שזה המצב הרצוי, פשוט ככה העולם שלנו עובד, וגם אתה כבעל עסק קטן מקיים חלק מהשרשרת הקולוניאליסטית הזאת. מאיפה לדעתך אתה מקבל ונהנה מכל מיני שירותים ומוצרים במחירים עלובים ממדינות עולם שלישי (נייר, קפה, מוצרי אליקספרס, בגדים, אנרגיה, סמארטפונים)? אל תהיה טהרן.
עובדה שאף אחד לא מכריח את נייקי לשלם לילדה הזאת פי 10, ואף אחד לא ממש דורש מאפל לשפר את תנאי העובדים בפוקסקון וכו' וכו' אלפי דוגמאות. מקבלי ההחלטות יודעים שאם הם יחליטו כזה דבר, אז כנראה שנייקי או חברות אחרות שעוסקות במיקור חוץ מהסוג הזה, פשוט לא יוכלו לעבוד במאסה שהן עובדות בה כיום. כזאת החלטה לא יכולה לעבוד בSCALE כזה. אתה רואה כמה מתווכחים על עלייה זניחה בישראל של שכר המינימום.

במדינות שהיה פעם שכר רעב ומאז השכר עלה משמעותית - למשל סין - המדינה נהיית פחות תחרותית ומשתלמת לבוגרי האוניברסיטאות הלבנות להעסיק שם אנשים והם עוברים למדינות אחרות כמו ויטנאם, הודו ובנגלדש, עד שגם שם יעלה השכר. ובסין שהיא הייתה פעם כלכלת ייצור טהורה, לאט לאט הופכת חלק משמעותי שלה לכלכלת שירותים - וזה משהו כלכלי טבעי. וזה לא נבע מזה שהחליטו יום אחד להעלות את שכר המינימום בסין, אלא כחלק משיפור הדרגתי ומתמשך בשכר ובאיכות החיים של הסיני הממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 10:52 am 
Hall of Famer

אני לא טהרן. אני גם לא חושב שלשלם דולר ליום זה תהליך אבולוציוני שאי אפשר להימנע ממנו. ואני בעיקר חושב שאם יש בעולם כוחות שרוצים לשנות אותו לטובה, אז שיעשו מה שהם יכולים ולא יתנו לסווטשופס של נייק להיות הקטליזטורים לשינוי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 11:06 am 
מנהל פורום

אז אם אתה כל כך רוצה לשנות את העולם לטובה, אז לפני שאתה מעביר ביקורת על אחרים שאולי מתפרנסים באופן ישיר מהשכר הנמוך במדינות הנכשלות, אתה יכול להווה דוגמה בעצמך שתחתוך את כל הדברים הרעילים בחייך שקשורים באופן ישיר או עקיף לאותו ניצול מכוער. בוא נתחיל מזה שתפסיק להזמין באמזון ואליאקספרס, תחתוך מהתפריט קפה ותה ומוצרים מיובאים, תגזור את כל המלתחה שלך ותגור בחושך לאור נרות. אה וגם את הסמארטפון כדאי שתזרוק.

לאור זה שכמעט כל נדבך בחיים שלך נשען על זה בצורה כזו או אחרת, אתה לא תישאר עם הרבה.
אתה חי בדיסוננס, שמצד אחד אתה אביר זכויות אדם, ולבך יוצא למרוויחי שכר רעב בויטנאם או שחורים מהשכונה (גם בנושא הישראלי-פלסטיני), ומצד שני החיים המערביים שלך שאתה ומשפחתך כל כך נהנים מהם, הם למעשה תוצר עבר והווה של אותו ניצול מתמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 11:18 am 
Hall of Famer

ואני זה שרואה את החיים בשחור ולבן

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:16 pm 
Senior

טיעוני צביעות זה הרגע שאתה יודע שהדיון סיים את דרכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:22 pm 
Senior

אבל זה יפה שבשל שנאת שמאלנים (ושנאת נדב בפרט) הפורום הזה הגיע למצב שבו להיות נגד סווטשופס או לחשוב שתנאי עבדות זה דבר שלילי זה להיות אביר זכויות אדם וצבוע.

מדהים כמה השנאה מעבירה אתכם על דעתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:29 pm 
Hall of Famer

יובל
א. האם לדעתך הדעה הזאת לא לגיטימית? אני יודע שאתה לא חושב שהיא נכונה, אבל לגיטימית היא כן? כי אם לא, אנחנו בבעיה.
ב. לא חושב שיש אדם בפורום הזה, פרט לאהוד שייצר רמת אנטגוניזם כזו בשל ריבים בלתי פוסקים עם כולם, כמו נדב (ואהוד עושה את זה רק שנה, לא עשור). זאת התוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:33 pm 
Hall of Famer

אם אתה חושב שאהוד ואני זו השוואה תקפה, זה בסך הכל עוד הוכחה נוספת לכל מה שטענתי לגביך לאורך כל השרשור.

אגב, אני לא חושב ששיבר למשל שונא אותי באופן אישי. אני חושב שהוא מגלה עוד פן של היותו שמרן ימני מובהק (אך מוכחש), כי הוא מצטט היילייטס של אסכולת שיקגו, אולי בלי לדעת שהוא מצטט היילייטס של אסכולת שיקגו. אני חושב שהוא לא טוען שאני "אביר זכויות אדם צבוע" כי זה אני, אלא כי הוא כנראה באמת ובתמים מאמין שהדרך של מדינות להשתפר כלכלית זו האבולוציה המדומיינת והמעוותת שהוא מתאר, ושכל מי שחושב אחרת הוא טהרן/צבוע/יפה נפש וכו'. בדיוק כמו שהוא בדיונים המדיניים בעוף לגבי הכיבוש. גם העובדה שנורטון הוא קלישאת שמרנות ימנית (אם כי אני מודה שלתמיכה בסווטשופס לא ציפיתי) לא קשורה אליי, זה מה שהוא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 3:06 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:

אגב, אני לא חושב ששיבר למשל שונא אותי באופן אישי. אני חושב שהוא מגלה עוד פן של היותו שמרן ימני מובהק (אך מוכחש),

כהן יקר, אני יכול להבין מדוע קורא אתה למתקרא "שיבר" ימני (אם כי לדעתי מדובר באיש שמאל קיצוני, גם אם הוא פחות קיצוני ממך).
אבל אף פעם לא הבנתי מדוע אתה קורא לו "שמרן".

האם תוכל לומר למה אתה מתכוון שאתה קורא לו "שמרן" (זה הרי בטח לא שמרן במובן הדתי)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 4:26 pm 
Hall of Famer

אני לא מדבר עם טרולים, ובכל מקרה בת'רד הזה התעייפתי מספיק מדיוני סרק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 4:45 pm 
Senior

נורטון כתב:
יובל
א. האם לדעתך הדעה הזאת לא לגיטימית? אני יודע שאתה לא חושב שהיא נכונה, אבל לגיטימית היא כן? כי אם לא, אנחנו בבעיה.
ב. לא חושב שיש אדם בפורום הזה, פרט לאהוד שייצר רמת אנטגוניזם כזו בשל ריבים בלתי פוסקים עם כולם, כמו נדב (ואהוד עושה את זה רק שנה, לא עשור). זאת התוצאה.

הרעיון שאתה צריך להיות טהור באופן מוחלט (אין דבר כזה הרי) בשביל להחזיק דעה שלא תהיה "צבועה" הוא לחלוטין לא לגיטימי. הוא גם לא מחזיק מים בשום מבחן לוגי. זה רק שיטת השתקת דיון באד הומינם אמיתי ומטופש במיוחד (ולא, להגיד לאדם שהוא מטומטם זה לרוב לא אד הומינם למשל).

האם הדעה שעבודת ילדים בתנאי רעב היא סבירה או הכרחית זה לגיטימי? לא יודע, זו מילה שלא הייתי משתמש בה לתאר את הדעה. אני בעיקר חושב שזו דעה מאוד מאוד קיצונית בחלון הדעות המקובל בעולם ואני מתקשה להאמין ששיבר באמת חושב ככה, אלא שהוא סתם רוצה להתנגד לנדב ולהגחיך את העמדה שלו על ידי טיעון ה"צביעות" שכפי שאני אומר שוב ושוב כבר שנים, אנשי ימין חושבים שהוא איזה ניצחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 4:56 pm 
Hall of Famer

עכשיו רק ששיבר יבוא ויגיד שהוא לא ימני, ונוכל לסגור את המעגל.

ושוב, אני חושב ששיבר באמת מאמין במה שהוא אומר, למרות הכשל המאד ברור שיובל הראה. כמו שנורטון באמת מאמין במסקנות התמוהות שהוא מדמיין בלי שום קשר רציף של טיעון-מסקנה. ככה האנשים האלה חושבים, זה לא לכבודי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:04 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:
יובל

הרעיון שאתה צריך להיות טהור באופן מוחלט (אין דבר כזה הרי) בשביל להחזיק דעה שלא תהיה "צבועה" הוא לחלוטין לא לגיטימי. הוא גם לא מחזיק מים בשום מבחן לוגי. זה רק שיטת השתקת דיון באד הומינם אמיתי ומטופש במיוחד (ולא, להגיד לאדם שהוא מטומטם זה לרוב לא אד הומינם למשל).

האם הדעה שעבודת ילדים בתנאי רעב היא סבירה או הכרחית זה לגיטימי? לא יודע, זו מילה שלא הייתי משתמש בה לתאר את הדעה. אני בעיקר חושב שזו דעה מאוד מאוד קיצונית בחלון הדעות המקובל בעולם ואני מתקשה להאמין ששיבר באמת חושב ככה, אלא שהוא סתם רוצה להתנגד לנדב ולהגחיך את העמדה שלו על ידי טיעון ה"צביעות" שכפי שאני אומר שוב ושוב כבר שנים, אנשי ימין חושבים שהוא איזה ניצחון.

מסכים עם שני חלקי ההודעה, אבל
א. נדב משתמש במילה 'מטומטם' או מילים דומות, הרבה יותר מכולם כאן (אני בטוח שאפשר לספור ואולי גם אעשה זאת)
ב. אולי שיבר לא חושב כך, אני בוודאי כן
ג. נדב כן מנסה למצב את עצמו בתור אביר זכויות או סמן מצפוני של הפורום כבר שנים. אין פליאה שזה מעורר אנטגוניזם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:07 pm 
Hall of Famer

חח "מנסה למצב את עצמו". כן, אני בדיוק בדיונים עם משרד היח"צ ששכרתי כדי לשפר את העניין.

אני מביע את הדעות שלי. תחשוב שהן קיצוניות, אין לי בעיה עם זה. אף פעם לא ברחתי מדיון על העמדות שלי. תמיד נימקתי אותן.

הסיבה שקראתי לך מטומטם פעמים רבות בת'רד הזה, היא כי יש שתי אפשרויות לצורת הדיון שלך: הטרלה או טמטום. למשל, מקיימים איתך דיון רציני ומפורט על משמעות המונח פטרנליזם, ואז אחרי שזה מנותח ומוכח אתה מחליט שאתה תשתמש בו איך שאתה רוצה. זה הטרלה או טמטום. אני לא חושב שאתה מטריל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:11 pm 
Hall of Famer

כן, רק שהפסיכומטרי, הג'ימאט והמשכורת, מעידים על כך שאני כנראה לא מטומטם. מה שאומר שאולי אתה צריך לשנות את הזווית ולהסתכל פנימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:12 pm 
Sophomore

די עם העוקצנות הזו של "טמטום", ו "אתה לא מבין על מה אתה מדבר".
אנא מכם, מדובר בדיון מעניין.
אבל מי צריך את כל העוקצנות?
למה זה טוב?
תסבירו את מה שאתם חושבים, וזהו.
ברצוני לציין לטובה את המתקרא "נורטון" שמשתדל לדעתי לעשות דיון נקי ככל שניתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:22 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כן, רק שהפסיכומטרי, הג'ימאט והמשכורת, מעידים על כך שאני כנראה לא מטומטם. מה שאומר שאולי אתה צריך לשנות את הזווית ולהסתכל פנימה

טעות בסיסית מאד. אנחנו בפורום, אני מתדיין על שלל נושאים עם היוזר "נורטון", לא עם הבנאדם שמרוויח מה שמרוויח ויש לו טייטל כזה או אחר. בנושאים שאנחנו מתדיינים עליהם, ואפילו את זה אני טורח לנמק, אתה מגיב בצורה מטומטמת. לא מעניין ולא רלוונטי לענייננו מה אתה בחוץ, למרות שבמאמר מוסגר לא חסרים מטומטמים שיודעים ללמוד סיסטמטית או לעשות דברים ספציפיים ששווים בעולם התאגידי משכורת טובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:44 pm 
Senior

Yuval כתב:
... זה רק שיטת השתקת דיון באד הומינם אמיתי ומטופש במיוחד (ולא, להגיד לאדם שהוא מטומטם זה לרוב לא אד הומינם למשל)...

מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:50 pm 
Senior

תצטרך להשתמש ביותר מילים, אבל אניח שאתה שואל למה לקרוא למישהו מטומטם זה לא אד הומינם? כי מטומטם כמעט תמיד מלווה בהתייחסות לטקסט שנכתב. אם אתה כותב משהו מטומטם ואני אומר לך שאתה מטומטם זה אולי גס, זה אולי לא בריא לפורום זה אולי שווה הרחקה אבל זה לרןב לא אד הומינם.

להגיב לטענה כלשהי בזה שהדובר צבוע זה ההגדרה המילונית של אד הומינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:58 pm 
Senior

על שתי האמירות שלך אני חולק נמרצות אבל נהיה לי רעיל מדי אצלכם (מקווה שזה לא אד הומינם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:00 pm 
Senior

לא יודע מי זה אצלכם. האמירה השניה שלי היא עובדה. אי אפשר לחלוק עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:00 pm 
Senior

טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: