סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 1:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בהסכם הזה? כי כל הפרסומים בנושא, מכל הצדדים, אמרו שההסכם הזה לא היה קיים בזמנו של נתניהו.
הוא כן תמך בהסכם שנקרא "פשרת הוף", שחילקה את האזור משהו כמו 55-45 ללבנונים. הלבנונים סירבו והמו"מ הופסק ולא חודש עד השנה האחרונה. זו גם התקופה שהוכשטיין נכנס לתפקיד המתווך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:34 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בהמשך לטיעונים על הגז "שלנו":
https://www.themarker.com/dynamo/2022-1 ... bf559d0000

תקציר הכתבה: שברון מעדיפה לייצא גז למצרים על חשבון לספק את צרכי הגז של ישראל כי היא מרוויחה מזה יותר כסף. כמובן שהרווחים האלה הם עם תמלוגיים אפסיים תודות לביבי ושטייניץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:00 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בהסכם הזה? כי כל הפרסומים בנושא, מכל הצדדים, אמרו שההסכם הזה לא היה קיים בזמנו של נתניהו.
הוא כן תמך בהסכם שנקרא "פשרת הוף", שחילקה את האזור משהו כמו 55-45 ללבנונים. הלבנונים סירבו והמו"מ הופסק ולא חודש עד השנה האחרונה. זו גם התקופה שהוכשטיין נכנס לתפקיד המתווך.

האמת שלגבי נתניהו זה לא באמת משנה, זו סתם עקיצה. הוא שקרן פתולוגי ואופורטוניסט מושבע, אין לו שום בעיה לחתום על כל דבר אם יש לו סיבות טובות, ע"ע אישור הצוללות למצרים ובכלל הצוללות.

אבל בתור מי שמתנגד כאן להסכם, טוב לדעת שאתה עם הידע העודף שלך על פרטי ההסכם ובכלל, מתנגד לדעת גורמי הביטחון הבכירים ביותר (והם לא גורמי הביטחון הבכירים היחידים שאומרים שההסכם מצוין). זה לא אסור או רע להתנגד לדעת גורמי הביטחון הבכירים, אני פשוט חושב שבמקרה הטכני הזה, הם לגמרי מבינים יותר מכל אחד אחר כאן ובפער.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:18 am 
Hall of Famer

אני מחכה לראות מה יש בהסכם שיאושר ונראה בדיוק מה יש בנוסח הסופי. מקווה שהוא בכלל יוצג לציבור.
לגבי אנשי הבטחון, גם בהיבט הזה מעניין אותי מה שיקוליהם. אם שיקוליהם זה להגיע בכל מחיר להסכם כלשהו כי הם חוששים (זה תמיד הנוסח, "חשש במערכת הבטחון"...) מעימות בטווח הקצר, אז כן, לגיטימי לפקפק בשיקול הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:36 am 
Hall of Famer

אתה יודע שאני לא מאוהדיה הגדולים של מערכת הביטחון, אבל אני בכל זאת מאמין ששיקוליהם כאנשי ביטחון מקצועיים אינם פחותים משיקוליך כאזרח מודאג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:41 am 
Hall of Famer

מן הסתם בטחון זה מקצועם, אבל בכמה וכמה מקרים נראה שהשיקול של שקט לטווח הקצר שולט בשיקוליהם על פני כל דבר אחר. כשנראה את ההסכם הסופי (אם נראה), ונשמע גם את שיקוליהם יותר לעומק, נהיה יותר חכמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 11:39 am 
Hall of Famer

בינתיים גם ראש המל"ל אומר שההסכם המתוקן עונה לכל הדרישות הישראליות.

נמתין בסבלנות לפסיקה החשובה באמת, של ראי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 1:57 pm 
Hall of Famer

נמתין בסבלנות לנוסח הסופי, אומרים שהוא יונח בכל זאת בכנסת לפני ההצבעה בממשלה אז נוכל לראות אותו. לגבי שיקולי מערכת הבטחון אמרתי את דעתי, גם כאן אין יותר מדי פרטים חוץ מאשר "זה אחלה הסכם" בלי שום נימוקים. אם השיקול העיקרי שלהם יהיה שקט לטווח הקצר או מנופים וידיות וכל מיני כאלה, ותמורת זה ישראל התפשטה מכל דרישותיה רק כי איימו עליה - בהחלט תהייה לי ביקורת על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:02 pm 
Hall of Famer

אתה אזרח וכאזרח כמובן זכותך לדעת את הפרטים, וגם מותר לך לחשוב אחרת מכולם ולהביע איזו דעה שיש לך. אני רק מציין שצעקות ההופ שלך על הסכם גרוע נשמעו היטב בטרם קפיצת ההסכם הסתיימה, קצת כמו שאוקראינה היתה על סף השמדה, אז לפעמים סבלנות זה טוב ובעיקר כשהעובדות אינן ידועות די צרכן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 2:10 pm 
Hall of Famer

אז הנה אמרתי, הפרסומים שראיתי עד עכשיו, משני הצדדים, לא מבשרים טובות לדעתי - אבל אחכה בסבלנות לנוסח הסופי, בתקווה שאכן נוכל לראות אותו (אני לא רואה סיבה למה שיוסתר), ולנימוקי מערכת הבטחון למה זה הסכם נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 4:38 pm 
Hall of Famer

בינתיים אסתפק בזה שכששרים ישראלים טוענים שזה הסכם נפלא ששומר על כל האינטרסים של ישראל, ובאותה נשימה מודים שהם לא ראו אותו ולא יודעים מה באמת יש בו - גם זה לא סימן הכי טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 5:09 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
בינתיים אסתפק בזה שכששרים ישראלים טוענים שזה הסכם נפלא ששומר על כל האינטרסים של ישראל, ובאותה נשימה מודים שהם לא ראו אותו ולא יודעים מה באמת יש בו - גם זה לא סימן הכי טוב.

למערכת הביטחון זה די ברור - מי רוצה להיכנס לסיכון לעימות עם החיזבאללה.
לפיד מציג את ההסכם בביטחון רב כי מערכת הביטחון אמרה לו שזה כדאי.

אגב, אני כמובן חושב שצריך לעשות הרבה כדי לא להגיע לעימות עם החיזבאללה (מבלי להתפשר שלא לצורך).
אבל מצד שני אני חושב שאם לא יהיה הסכם, ואם הם ינסו לפגוע בכריש או משהו בסגנון,
לדעתי זו גם תהיה הזדמנות טובה להשמיד כמה שיותר מהמערך הרקטי שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:33 pm 
Hall of Famer

כי מה זה כבר כמה מאות אזרחים הרוגים, אלפי פצועים, עשרות אלפינפגעי הלם וחרדה ועלויות של מיליארדים לעומת האפשרות לפגוע במערך הרקטי של חיזבאללה (שכנראה ישתקם תוך חודשים או שנים ספורות לכל היותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:14 pm 
Hall of Famer

כי מה זה כבר לוותר על 100% מדרישותיך במשא ומתן כי ארגון טרור איים עלייך (בהנחה שזה המקרה, כפי שהסימנים כולם מראים) וגם לעכב את מה שבלי עוררין שייך לך.
ובוא, ישראל לא תפגע באסדה הזו, אפילו במלחמה. היא שייכת לחברה צרפתית, וגם לארה"ב ושאר אירופה יש בה אינטרס. הטיעון שישראל "מחזיקה עכשיו קלף מול לבנון" הוא בולשיט.

אני מקווה מאד שההסכם הזה ייחשף במלואו. אם הוא לא ייחשף זה יהיה בזיון גדול.
כמה תמלוגים ישראל תקבל אם בכלל?
איך יעבוד המנגנון?
מה סידורי הבטחון שישראל הבטיחה ומה מעמד הגבול בפועל?
ומה אם החברה הצרפתית תרצה למכור את אחזקותיה? מותר לה למכור, למשל, לחברה אירנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:18 pm 
Hall of Famer

חשבתי שראי מחכה לראות את ההסכם, אבל הו איזו הפתעה הוא כבר יודע שישראל ויתרה על 100% מדרישותיה ונכנעה לדרישות ארגון הטרור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:19 pm 
Hall of Famer

ככתוב:
(בהנחה שזה המקרה, כפי שהסימנים כולם מראים)

ורוני כבר הבהיר שמבחינתו זה סבבה לגמרי, ולזה התייחסתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:21 pm 
Hall of Famer

כאמור: אין לך מושג ירוק אז אתה מספקלץ להנאתך בלי שום ידע, בניגוד למה שהוא עמדה קונצנזוסיאלית של כלל בכירי מערכת הבטחון שכן מכירים את ההסכם, אבל כמובן שאתה חושד בשיקוליהם הקצרים והרדודים אל מול שיקוליך שהם...

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:24 pm 
Hall of Famer

גם את שיקוליהם אשמח לשמוע. אם יתברר שישראל ויתרה כפי שפורסם (גם מהצד הישראלי, ממש עד הימים האחרונים), ויגידו לי שהשיקול הוא "אחלה הצלחה כי מנענו עימות מול חיזבאללה", בהחלט תהייה לי ביקורת על זה. וזה לא שזו תהייה פעם ראשונה שהשיקול של "שקט בזמננו" יהיה השיקול המרכזי, אז הפתעה זו לא תהייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:28 pm 
Sophomore

rony כתב:
כי מה זה כבר כמה מאות אזרחים הרוגים, אלפי פצועים, עשרות אלפינפגעי הלם וחרדה ועלויות של מיליארדים לעומת האפשרות לפגוע במערך הרקטי של חיזבאללה (שכנראה ישתקם תוך חודשים או שנים ספורות לכל היותר).

הניסיון לצערי מראה שהרבה פעמים טילים לא מרקיבים בבונקר.
בסופו של דבר אם לא נטפל בהם הם ישוגרו לפה בסיטואציה כזו או אחרת.
אפשר היה לנצל את הסכסוך על הגבולות הימיים כדי לתת מכת פתיחה טובה.

עם מכת פתיחה איכותית שתשמיד את מרבית הנשק של צבא הטרור השיעי בלבנון ההערכות שלך על מאות אזרחים הרוגים אינן רלוונטיות.

עם מכת פתיחה איכותית + מערך הגנה מוכן ואיכותי + שמיעה להנחיות פיקוד העורף, אפשר גם לגמור את זה עם פחות מעשרות הרוגים בעורף (נניח פחות מ 20).

לאחר שיושמד מערך הרקטות של חיזבאללה, אפשר להכריז על מציאות חדשה (כמו בסוריה עם איראן) שמעתה על התעצמות של חיזבאללה תענה בתגובה צבאית.

ראי שעל הקיר כתב:
מה סידורי הבטחון שישראל הבטיחה ומה מעמד הגבול בפועל?

תגיד אתה רציני?
איזה סידורי ביטחון?
נסראללה הולך לחתום לנו שהוא לא הולך לתקוף בעתיד את כריש במידה ויש עימות עם ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:47 pm 
Hall of Famer

ראי, הייתי מסביר שוב על למה קווים אדומים במו"מ הם לא הנקודה היחידה שבה אפשר להתחיל או לסיים מו"מ, אבל לא נראה שיש לך יכולת או רצון להבין, אז עזוב.

ואהוד, לשיטתך ארה"ב ורוסיה כבר היו צריכות להתקיף זו את זו במתקפת מנע גרעינית, כי הטילים של השנייה הרי לא ירקיבו בבונקרים וישוגרו בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 12:58 am 
Sophomore

rony כתב:
ואהוד, לשיטתך ארה"ב ורוסיה כבר היו צריכות להתקיף זו את זו במתקפת מנע גרעינית, כי הטילים של השנייה הרי לא ירקיבו בבונקרים וישוגרו בסופו של דבר.

הכוונה היתה לאויבים שלנו -חמאס, ג'יהאד, חיזבאללה, סאדם.
כולם בסופו של דבר השתמשו בטילים שלהם נגדנו.
הקונספט של "הטילים יחלידו" היה קונספט מוביל בעבר בצה"ל, היו כבר מבינים שזה לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 10:03 am 
Hall of Famer

אגב, שאלת תם: האם בהזזת קו הגבול הימי לא מוותרים, בהגדרה, גם על שטח של מים טריטוריאלים ממש?
אני לא מדבר על מים כלכליים. הרי אם הזזת את קו הגבול הימי, חזקה עליך שהזזת אותו גם בטווח ה-12 מייל ימי מהחוף, כלומר טווח המים הטריטוריאלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 11:05 am 
Junior

מנחש שזה אמין כי זה ברק רביד, הנה ההסכם הסופי:

https://twitter.com/BarakRavid/status/1 ... 4971876357

לעיונכם :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 11:35 am 
Hall of Famer

מקריאה ראשונה מה שאני למד (וכמובן הכל בהנחה, הלא בטוחה, שבכלל יימצא שם גז):

1. הקואורדינטות - מן הסתם צריך לראות אותם על מפה. אין לי מה להגיד על זה כרגע. אבל שאלת התם שלי בנושא המים הטריטוריאלים נותרת בעינה.
2. ישראל מסכימה שאין הכרה בקו המצופים או בקו גבול יבשתי כלשהו גם קרוב לחוף. אני לא רואה בהסכם הזה שום ערובה בטחונית לישראל.
3. אין מניעה מהחברה הצרפתית, או מי שזה לא יהיה, להעביר את אחזקותיה לכל חברה אחרת אם תראה לנכון, כל עוד היא לא לבנונית או ישראלית. לצורך העניין היא יכולה להיות איראנית (או ממדינה אחרת שלא מכירה בישראל ומן הסתם לא תישא ותתן איתה) כל עוד היא לא נתונה לסנקציות בינלאומיות (בדגש על בינלאומיות - סנקציות אמריקאיות זה לא מספיק; זו הייתה גם דרישה לבנונית לפי פרסומים קודמים).
4. סעיף 2 מטפל במנגנון התגמולים בין ישראל ולבנון. כל האחריות לקידוח, וגם הנושאים הרגולטורים, ניתנים בלעדית ללבנון. ישראל תדון עם החברה הקודחת ישירות (שזה בסדר גמור), אבל הניסוח נראה לי מעורפל בכוונה. מצד אחד הוא אומר שישראל והחברה הקודחת יחתמו על הסכם לפני ההפקה בפועל, אבל הניסוח מטיל את האחריות להצלחת ההסכם בעיקר על ישראל; מצד שני בחלק השני של הסעיף כתוב שסטטוס ההסכם עם ישראל לא ישפיע על פעולותיה של החברה מול לבנון. בקיצור כל אחד יכול לפרש את זה כמו שהוא רוצה, וברור איך הלבנונים יפרשו (ולדעתי גם החברה הקודחת, כי היא תרצה לעשות כסף איפה שאפשר). בתכלס לא בטוח שיש לחברה הקודחת תמריץ להשלים מו"מ מול ישראל לפני שתתחיל לקדוח. ישראל גם מתחייבת לא לעכב או להתנגד לקידוח בצד שלה, אם החברה תחשוב שזה נחוץ. מו"מ נפרד אומר גם ששום חלק בתמלוגים של ישראל לא מובטח, התמלוגים של ישראל לא תליים בתמלוגים של לבנון, ועל פניו החברה תמיד יכולה לטעון שישראל "לא באה למו"מ בתום לב" ולהתחיל לקדוח.
5. ההסכם לא מחייב למקרה של משאבים חדשים שיתגלו על הגבול הימי, ובמקרה כזה הצדדים מקבלים את התיווך האמריקאי להסכם נפרד על אותם משאבים.
6. הצדדים מתחייבים שלא להעלות דרישות על משאבים שנמצאים במלואם בצד של הצד השני.

אז את הקואורדינטות צריך לראות על מפה, אבל נראה שכל ההסתייגויות הלבנוניות, או כמעט כולן, בנושאים הפרוצדורלים, וגם בנושא סימון הגבול והמעמד של קו המצופים - כפי שפורסמו על הנוסח הקודם שהועבר לצדדים - התקבלו.
חבל מאד, לא בהכרח דווקא על ההסכם הזה (עוד לא ברור אם יש שם באמת גז ומה ערכו), אלא גם על ניהול מו"מ עתידי של ישראל תחת איומים של ארגון טרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 11:56 am 
Junior

אני לא בקיא בכלל בהסכם או ברקע המחלוקת אבל בנקודה האחרונה אני מסכים עם ראי - להגיע לוויתורים מהותיים רק כי הצד השני מאיים במלחמה זה תקדים רע מאוד.

ברור לי למה ראשי מערכת הבטחון בעד ההסכמם - הם רוצים למנוע מלחמה (וזה הגיוני כמובן, זה התפקיד שלהם) אבל אין להם שום עניין או ידע בתחום הכלכלי/מדיני ככה שאני לא בדיוק יודע למה לתת את תמיכת המוסד/שבכ/צה"ל/וואטאבר להסכם הזה מעיד על משהו.

כאמור, לא מכיר בכלל את הרקע ואת המחלוקת אבל אם כל הסיבה לפשרות היא שחיזבאללה "ירשה" לנו לקדוח בכריש אז זו סיבה מאוד מדאיגה ומבעסת.

*כמובן שאם הסיבה המרכזית היא רווח כלכלי מההסכם או הסדרת שקט ארוך טווח כדי למנוע מלחמה על הגבול עצמו אז זה משהו אחר, להבנתי זה לא המצב במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה