סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בניגוד למה שאולי נדמה, לא נהניתי בשום שלב של הדיון לקרוא לנורטון מטומטם. טרחתי לנמק למה דרך הדיון שלו היא הטרלה או טמטום, ומכיוון שאני מאמין שהוא לא מטריל, לצערי המסקנה היא מה שהיא.

אגב, גם חזיתי במדויק ויודע מי שכתבתי לו בפרטי, שיגיע השלב שהוא יביא את ההשכלה/השכר שלו בניסיון להעיד על עצמו משהו, וזה כאמור גם כן לא רלוונטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:08 pm 
Senior

שמח שהצטרפת לדיון, תרמת הרבה ובכלל לא היית רעיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:12 pm 
Senior

או קיי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
כן, רק שהפסיכומטרי, הג'ימאט והמשכורת, מעידים על כך שאני כנראה לא מטומטם. מה שאומר שאולי אתה צריך לשנות את הזווית ולהסתכל פנימה

טעות בסיסית מאד. אנחנו בפורום, אני מתדיין על שלל נושאים עם היוזר "נורטון", לא עם הבנאדם שמרוויח מה שמרוויח ויש לו טייטל כזה או אחר. בנושאים שאנחנו מתדיינים עליהם, ואפילו את זה אני טורח לנמק, אתה מגיב בצורה מטומטמת. לא מעניין ולא רלוונטי לענייננו מה אתה בחוץ, למרות שבמאמר מוסגר לא חסרים מטומטמים שיודעים ללמוד סיסטמטית או לעשות דברים ספציפיים ששווים בעולם התאגידי משכורת טובה.

טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:17 pm 
Senior

גם נהיית טרול וגם חייב את המילה האחרונה? התפתחות מעניינת. שאלת שאלה (בצורה מגעילה) עניתי לך בצורה יפה ומפורטת ואתה יוצא בהרגשה שאתה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:22 pm 
Hall of Famer

גם לא כלכך ברורה הרגישות לסוג מסוים של אמירות. מהתגובה הראשונה שלו בת'רד, נורטון מנסה להציג אותי כגזען ופטרנליסט. טרחתי לנמק למה אני לא גזען ופטרנליסט. הבנאדם לא התייחס עניינית כמעט לשום נימוק, ורק ניסה להגיע לסאבטקסט המקורי שלו מההודעה הראשונה. מה זה אם לא הטרלה או טמטום?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:22 pm 
Senior

Yuval כתב:
גם נהיית טרול וגם חייב את המילה האחרונה? התפתחות מעניינת. שאלת שאלה (בצורה מגעילה) עניתי לך בצורה יפה ומפורטת ואתה יוצא בהרגשה שאתה בסדר.
.

תודה על התגובה, זה דיון שאין לי עניין לקיים או להמשיך
אני מודה לך שוב על זמנך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:25 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
אגב, גם חזיתי במדויק ויודע מי שכתבתי לו בפרטי, שיגיע השלב שהוא יביא את ההשכלה/השכר שלו בניסיון להעיד על עצמו משהו, וזה כאמור גם כן לא רלוונטי.

שכר לא רלוונטי?
תלוי מה התפקיד. אם הבן אדם הוא מהנדס בכיר (שכמובן גם מציג תוצאות בפועל) שמרוויח יפה מאד בנאסא, אז כנראה שהשכר כן רלוונטי כדי להעיד שהוא חכם.

גימאט/פסיכומטרי והשכלה הם בטוח כן עדות לכך שהבן אדם הוא בעל יכולת חשיבה מסדר גבוה (לא סתם האוניברסיטאות מתעקשות לשמור על הפסיכומטרי).

לדעתי אתה לא באמת חושב שהמתקרא "נורטון" באופן כללי הוא מטומטם.

יתרה מכך, לדעתי אתה גם לא חושב שבדיון הזה הוא היה מטומטם.
אתה אולי חושב שהוא התרשל בדיון הזה, ולא בדק את עצמו לעומק לפני שכתב. אבל לדעתי זה לא נחשב מדד לטמטום.
אתה פשוט אוהב את המילה הזו.

אני מאחל לכולם חג שמח והרבה אהבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:26 pm 
Hall of Famer

היתרון בטרולים זה שהם לפעמים מצחיקים

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:26 pm 
Senior

בכיף. להבא תדע שלשאול שאלה (תחת הניסוח "מה?") ואז אחרי תשובה מפורטת לכתוב ("לא מסכים איתך אבל אני לא רוצה לענות כי אתה רעיל") זה במקרה הטוב הטרלה (כי אז זה מגעיל באופן מכוון לפחות אני יכול להעריך את זה) ובמקרה הרע חוסר נימוס בסיסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:29 pm 
Senior

תודה שוב
אני כמובן מתנצל על כל אי נחת שגרמתי לך שלא במתכוון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 6:42 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
גם לא כלכך ברורה הרגישות לסוג מסוים של אמירות. מהתגובה הראשונה שלו בת'רד, נורטון מנסה להציג אותי כגזען ופטרנליסט. טרחתי לנמק למה אני לא גזען ופטרנליסט. הבנאדם לא התייחס עניינית כמעט לשום נימוק, ורק ניסה להגיע לסאבטקסט המקורי שלו מההודעה הראשונה. מה זה אם לא הטרלה או טמטום?

זה מקסים שאתה כותב שלא התייחסתי לאף נימוק עניינית (אלא אם ״עניינית״ זה סובייקטיבי), אבל התייחסתי לכל נימוק ונימוק, לפעמים בקצרה (כשהייתי על הטלפון) ולפעמים באריכות (כשהייתי על מחשב).
מה ״לא ענייני״? למשל, לומר למישהו אחר חזור ושוב שהוא לא יודע מה זה ״פטרנליזם״. זה למשל - לא ענייני במובן הכי בסיסי, כי זה לוקח מילה (שאו שאני משתמש בה נכון, לטעמי, או שלא לטעמך, וזה לא משנה כך או כך) ולהסב את הדיון עליה במקום להתייחס לדיון עצמו. זו הגדרה קלאסית ל ״לא ענייני״.
אם לא הבנת, זה משהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:09 pm 
Hall of Famer

אבל זה בדיוק הפוך. ממש הפוך.

פטרנליזם זה מונח מקובל. יש לו משמעות. ניסית להדביק לי את המשמעות הזאת. כתבתי בפירוט מספר הודעות שמפריכות את העניין. אתה המצאת למונח הזה משמעות שלפיה אני "פטרנליסט", כי זו בעצם היתה כל המטרה שלך בדיון. לשם רצית להגיע. לא הצלחת בדרך של דיון לפי מונחים מקובלים, פשוט כתבת במפורש שאתה מחליט מה זה פטרנליזם להגדרתך.

זה הטרלה או טמטום.

כשאני כותב שהסכמה של בגיר זה לא פרמטר יחיד למדידת ניצול, ואתה עונה לי "אה הם לא בגירים? אם ישכבו איתם זה אונס קטין?" זה הטרלה או טמטום. וכן הלאה.

אתה הצגת לאורך כל הדיון את העמדה הכי שטוחה, משמימה ומוקצנת לאבסורד, והיא ש"הסכמה", גם של ילד במדינת עולם שלישי, זה הפרמטר היחיד למדידת ניצול. זכותך לחשוב ככה אבל זה הטרלה או טמטום. אפילו טרחתי לנמק יותר מפעם אחת למה הדולר ליום שהילדה בקמבודיה "מרוויחה", זה לא "ווין". ועשיתי את זה למרות שזה יושב על אותה סקאלה של למה לא לנצל מינית ילדים. אגב, בת'רד שפתחת בעוף בהמשך לדיון פה, לא הצלחת לנמק למה זנות ילדים שונה מהותית מניצולם בעבדות ילדים, אז כתבת "כי איכס".

בנאדם שחושב שעבודת ילדים בסווטשופס בדולר ליום היא "ווין", הוא חרא בעיניי.

זה הכל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:22 pm 
Hall of Famer

אז אני גם מטומטם וגם חרא.
יש לך עוד?

אה, רגע. אתה אוהב תשובות מפורטות.
1. ״פטרנליזם״ - ״תפיסה לפיה אדם או מוסד יכול לדעת מה טוב יותר עבור אדם אחר״ - מה, לא עשית את זה כאן בת׳רד? הבאתי ציטוטים בהם רוב השחקנים אמרו שטוב להם, אבל בשביל נדב, זה לא טוב. איך זה שונה מההגדרה המילונית?
2. ״כל המטרה שלך בדיון״ - מנין לך? אה, נכון, כי אתה מחיל את דעותיך על דעות של אדם אחר, זה קטע חוזר, אני מניח.
כשאני עונה לך, לגבי אונס הקטין - זה אולי לא בדיוק אותו דבר, אבל זה מאד דומה. או שבוגר יכול להסכים, או שהוא לא יכול להסכים. אז כן, אפשר לחלק חילוקים ולהניח הנחות, וזה כאמור לא בדיוק אותו דבר. אבל אתה צריך להסביר איך ולמה יש הבדלים, ואת זה , אפעס, לא עשית.
3. לא בדיוק, אמרתי שהסכמה של ילד בעולם שלישי היא לא ניצול. ברור שיש כאן ניצול בהגדרה הפשוטה של המילה - השאלה היא לא האם זה ניצול אלא האם זה לגיטימי, ועל כך אני עונה שבהחלט כן. ווין ווין.
4. לא נימקת אפילו פעם אחת למה הדולר הזה הוא לא ״ווין״. כי בשביל לנמק את זה אתה צריך להראות לי שיש תרחיש אחר בו הילדה הזאת מרוויחה יותר (כספית, לימודית, וואטאבר). כל עוד אין תרחיש כזה (אלא אם מישהו יחליט לתת לה כסף, מה שבינתיים לא קורה), הרי שזה ״ווין״ בהגדרה הכי פשוטה - הילדה במצב טוב יותר משהיא היתה אחרת. ויש גם שיגידו, ואני ביניהם - שהמדינה בטווח הארוך גם במצב טוב יותר.
5. זנות ילדים שונה כי היא (א) מהווה צלקת פסיכולוגית, מן הסתם (ב) שמה את הילדה בסחורחורת ממנה היא עשויה (ויותר מכך) לא להצליח לצאת. ילדה שעובדת בסווט שופ, יכולה תיאורטית לעזור להורים שלה לחסוך מעט, בשביל לשלוח אותה שנה או שנתיים אחר כך לבית הספר. ואם היא ממש מבריקה, היא אולי אפילו יכולה להתקדם בעצמה (ע״ע סרט בשם 7 prisoners ) בזנות זה יהיה הרבה יותר קשה, וממילא אין כאן ווין ווין של ממש.

ובאופן כללי, תפסיק לקלל. זה לא מוסיף לך הרבה כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:29 pm 
Hall of Famer

אני לא מקלל. אני מסביר בצורה מנומקת איך הבעת עמדות מטומטמות לאורך כל הדיון.

האמת שכל מה שהעלית בהודעה האחרונה כבר נטחן למעלה עד דק. מי שמתעניין בעמדותיי לגבי כל הנושאים, יכול לקרוא ולהבין. לא החסרתי דבר. גם עמדותיך ברורות דיין עבורי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:34 pm 
Hall of Famer

רגע, רגע. אז כתבתי הכל למעלה?

זה אומר שכן הייתי מנומק? כי ממש לפני כמה הודעות כתבת שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:51 pm 
Hall of Famer

שוב, הטרלה או טמטום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:53 pm 
Hall of Famer

הכהן:
או שאתה מסכים איתי
או שאתה טרול
או שאתה מטומטם
וחרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 7:56 pm 
Hall of Famer

אני חרא. זה יסיים את הניטפוקים עד אינסוף?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 8:18 pm 
Hall of Famer

לא להפוך את הסדר, כן? אתה קראת לי חרא, לא הפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 11, 2022 9:10 pm 
Hall of Famer

לא הופך את הסדר חלילה. אתה החרא הראשון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 4:13 pm 
Junior

B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
האם לברון ג'יימס מרוויח כמו ג'יימס דולן? אני חושב שפערי התרומה לאן.בי.איי די ברורים

למה הכוונה במרוויח כמו ג'יימס דולן? למשכורת של שניהם (מפרנצ'ייזים שונים, mind you)? אחרת אני לא מבין את ההשוואה.
גם לא בטוח שצריך אוטומטית לחתום על כך שפערי התרומה לליגה כאלה ברורים. גם כאן לא ברור איך ומדוע יש להשוות בין תרומה של סופרסטאר לזו של בעלי קבוצה, בדגש על כימות התרומה של הבעלים.

נראה שהסתיימה ההתנצחות כאן, אז למקרה שעמוס או אחרים מעוניינים לפתח דיון משנה (דיסקליימר - אני ממש לא בצד של הבעלים וכבר הגנתי בעבר על הצד של השחקנים אל מול אמירות "הם מרוויחים יותר מדי ומגזימים לאללה").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 8:01 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
עניתי לך, אבל אתה לא מבין טוב. אתה חושב שילדה שמרוויחה דולר בקמבודיה בסווטשופ של נייק היא במצב של "ווין", אז אנחנו לא מגדירים ווין אותו הדבר.

ברור שיש יתרונות מסוימים ששחקנים מסוימים בטור נהנו מהם. ברור גם שבלי היכולות שלהם והתרבות שהם הביאו והפופולריות העממית שלהם, אנד1 לא היתה מה שהיא היתה. האם זה "ווין" כשמכרו ערימות של חולצות של שחקנים מסוימים, והם לא ראו מזה שום דבר? האם זה "ווין" כשהשחקנים האלה נתנו כמה שנים טובות למותג, ולא יכלו אחר כך לקדם את הילדים שלהם מחוץ לשכונה? אלה שאלות. בשבילך זה לא דיון כי דולר אחד בסווטשופ זה כבר ווין. אז אין על מה להתדיין איתך בנושא הזה.

זה אולי ציני להגדיר את זה כWIN, אבל העולם מתפתח באופן הדרגתי.
אותה ילדה מעולם שלישי, לא תעבור תוך שנה מדולר לשכר מינימום אמריקאי. זה תהליך שלוקח זמן, שצריך לעבור בו כמה שלבים של מרוויחים יותר, צורכים יותר, רמת החיים עולה, המדינה משתפרת --> דורשים שכר יותר גבוה וכך הלאה באופן סיבובי, מתמשך וגדל בהדרגה.
וכנראה שהשכר של $1 לשעה הוא חלק בלתי נפרד באבולוציה הזאת. אתה לא יכול לדלג על שלבים.

כמו בנושאים אחרים, אתה רואה את העולם בשחור ולבן, אבל המציאות היא בהרבה מקרים בתחום האפור.

זה, כמובן, קשקוש עם שימוש בהגיון של סוחר עבדים.

נייק מחר בבוקר יכולה להיות מחויבת לשלם לילדה הזאת פי 10, והיא עדיין תמשיך לייצר, והעניין של "שכר של דולר לשעה (נסה יותר לכיוון של דולר ליום) שהוא חלק בלתי נפרד באבולוציה, ואתה לא יכול לדלג על שלבים" הוא בולשיט מוחלט. חברות כמו נייק פשוט מנצלות מדינות רקובות ומושחתות שבהן אנשים הם בסך הכל גורמי ייצור נטולי זכויות שיכולים למות מחר בבוקר במפעל, ולאף אחד לא אכפת. זו תמצית ההשקפה הקולוניאליסטית-גזענית בלבוש כלכלי, "הנה אנחנו הלבנים נבוא ונזרוק (ממש) קצת דולרים על הנייטיבס, והם ישתפרו". אז לא, זה לא נכון. רחוק מאד מלהיות נכון.

לשלם פי עשר נשמע כמו מתכון טוב לפשיטת רגל. אתה גאון עסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 9:26 pm 
Hall of Famer

נו, החסר מטומטמים אנוכי כי הבאתם גם את סטריאני להיטמטם עליי?

היי טומטום, קרא את מה שנכתב ולא את מה שנדמה לך שנכתב. אולי תבין, סביר שלא. מה שלום יאניס המוגבל בימים אלה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 10:53 pm 
Hall of Famer

כולם חוץ ממך מטומטמים. שמאל קלאסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, uriel17, החציל האצטקי, ציפה דריפה אלמדלסי ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: