סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 12, 2022 10:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא כולם. אבל אתה מטומטם ותיק, מה ששלך ששלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 1:01 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

כמעט מטומטם כמו אחד שמציע לשלם פי עשר לאלפי עובדים. היום בלילה שאתה לבד ועושה מה שאתה עושה, תנסה לא לחשוב על סטאלין או ברני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 1:04 am 
Hall of Famer

המדהים הוא שלא חשוב כמה סטריאני יירד נמוך כאן, נדב כבר ירד נמוך יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 1:18 am 
Hall of Famer

הת'רד הזה הוא דוגמה מצוינת להיעדר ניהול בפורום.

זה הגיוני שיעלו בהקשר הזה (אם כי זה יותר מתאים לעוף טופיק)
דיונים בין ימין כלכלי לשמאל כלכלי.
מדובר בנושא מעניין, לפחות עבורי
(יש לי דעה בנושא אבל אני פתוח לשמוע ואולי להשתכנע)

אבל הנימוקים נבלעים בין מלחמות אגו של יוזרים, גידופים ושאר מחמאות.
אני לא מבין איך אמורים לנהל דיון בצורה הזו.

נדב, אם אתה חושב שכולם כאן מטומטמים או שרוב היוזרים לא שווים התייחסות, אין סיבה שתכתוב כאן.
אם אתה יורד אל העם וכותב כאן, קבל על עצמך את הדין שיוזרים שאתה לא מעריך יענו לך תשובות שאולי לא תאהב.
כך או כך, הציונים שאתה מחלק לכולם לא מוסיפים לך כבוד ולא מהווים נימוק סביר לשום דבר.

כל מי שקורא כאן בפורום יודע שנורטון הוא הרבה דברים אבל מטומטם הוא לא.
גם לקרוא לו 'חרא' (קיצונית ככל שתהיה הדעה שלו) זה לעבור את הגבול בכמה קילומטרים טובים.

ממש מקווה שמישהו יתעורר כאן בהנהלת הפורום לפני שיהיה מאוחר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 2:46 am 
Senior

לא מאוד ברור לי הרציונליות של אנשים שגרים במדינות מערביות, לכולם כמעט יש שכר מינימום ולכולן יש חוקים סוציאלים המגינים על זכויות העובדים, להצדיק תעסוקה שאינה מכילה לא את זה ולא את זה.

האם, אם להשתמש בטיעונים של גדולים ממני בפורום הזה, סטריאני הוא... צבוע? הרי הוא גר במדינה גרועה בהרבה מהסטאלין וברני שנדב דיבר עליו כרגע. והיא עוד הכי פחות סטאליניסטית וברניסטית מבין מדינות המערב.

מפתיע מאוד איך איש ימין בעל משנה סדורה כמו סטריאני מסתכל דווקא למזרח אסיה בכדי למצוא חברה שנראית לו מתקדמת כפי שהוא חושב שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 2:53 am 
Senior

נדב העלה נושא שקשור לכדורסל ומדבר לחלק גדול מהאנשים בשכבת הגיל של רובנו שראו לא מעט מאנד1 בתקופתו.

נורטון הגיב לזה בהתנגחות אישית בנדב, שמקורה באי אלו דיונים אחרים ובוודאי לא בזה שהיה יכול להתפתח לשיחה מעניינת או סתם העלאת זכרונות.

מישהו כמו סטריאני מגיב פה בלי טיפת תוכן.

אין פה מספיק אנשים בשביל ניהול פורום, אבל בוודאי שכל ניהול משמעותי היה מיד מוחק את התגובה הראשונה של נורטון והקשקושים של סטריאני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:03 am 
Hall of Famer

נו באמת. כל מה שכתבתי היה ענייני ומנומק לו רק נדב היה קצת יותר פתוח לשעות נוגדות.
מה גם שאתה מגן על איש המדון מס'1 בפורום שבעצמו חרב עשרות דיונים

למצער, אני לא קיללתי בדיון הזה. מישהו אחר כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:08 am 
Senior

הדעה הנוגדת היא שנדב הוא גזען ופטרנליסט? עוד לפני שראית את הסרט? לא יודע אם אני הייתי פתוח לדיון הזה. לא רואה איך הוא תרם לפורום או איך הוא היה אמור לתרום לפורום.

ההיסטוריה של נדב כבודה במקומה מונח. בטח גם שלי. אבל אטט, שגם שלו מכובדת, נתן את הדיון הזה כדוגמא לחוסר ניהול. במקרה הזה אני כמנהל הייתי מוחק את ההודעה שלך ומשאיר את הדיון על הסרט או על אנד1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:25 am 
Hall of Famer

כאמור, ראיתי מאז את הסרט ודעתי לא השתנתה בכלום (אם כבר, אז כל הציטוטים חיזקו את דעתי). אני מספיק חכם להתדיין על הסרט גם מסינופסיס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:28 am 
Hall of Famer

ובכל מקרה, נדמה לי שברור שנדב לא רצה להתדיין אלא רק לצווח ולקלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 4:54 am 
Hall of Famer

לא יודע למה נדב קיווה שזה יתפתח אבל זה מרגיש מאוד כמו דיון בעוף טופיק (כולל הודעת הפתיחה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 7:47 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

אתה בטח עדיין לא מבין למה אתה מתכוון כשאני חוזר ואומר שאתה לא חכם.

יובל הסביר מצוין איך הדברים התפתחו. אתה באמת קורא את הודעת הפתיחה שלי, ומבין ממנה שמטרת הת'רד היתה "לצווח ולקלל"? ואתה קורא את הודעת התגובה הראשונה והמיידית שלך, שכולה היתה ניטפוק שמטרתו להראות שאני "גזען הפוך", וחושב שצריך להבין מזה שרצית להתדיין ברצינות? ואפילו לזה עניתי ברצינות, ופתחתי את התגובה באמירה שזו הליכה למקומות בעייתיים, אבל עניתי ונימקתי. עד שטקטיקת ההטרלה או טמטום שלך, כפי שהדגמתי בכמה דוגמאות, הפכה לדומיננטית בשיח.

Att כתב:
לא יודע למה נדב קיווה שזה יתפתח אבל זה מרגיש מאוד כמו דיון בעוף טופיק (כולל הודעת הפתיחה)

Yuval כתב:
נדב העלה נושא שקשור לכדורסל ומדבר לחלק גדול מהאנשים בשכבת הגיל של רובנו שראו לא מעט מאנד1 בתקופתו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 8:08 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:

אתה בטח עדיין לא מבין למה אתה מתכוון כשאני חוזר ואומר שאתה לא חכם.

יובל הסביר מצוין איך הדברים התפתחו. אתה באמת קורא את הודעת הפתיחה שלי, ומבין ממנה שמטרת הת'רד היתה "לצווח ולקלל"?
[/quote]

לא כתבתי שמטרת הת'רד שלך היתה לצווח ולקלל, כתבתי שנדב לא רצה להתדיין (ברגע שעניתי לו), ואני עדיין בדעה הזאת - ברגע שעניתי לך, כל מה שעניין אותך זה להיות לצווח ולקלל. בהחלט.

ושוב, מעניין לי את קצה הישבן כשאתה אומר שאני לא חכם, וכמו שאטט אמר, חלאס לתת ציונים לאנשים, זה לא מוסיף לך כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 9:57 am 
Junior

B.Grant44 כתב:
B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
האם לברון ג'יימס מרוויח כמו ג'יימס דולן? אני חושב שפערי התרומה לאן.בי.איי די ברורים

למה הכוונה במרוויח כמו ג'יימס דולן? למשכורת של שניהם (מפרנצ'ייזים שונים, mind you)? אחרת אני לא מבין את ההשוואה.
גם לא בטוח שצריך אוטומטית לחתום על כך שפערי התרומה לליגה כאלה ברורים. גם כאן לא ברור איך ומדוע יש להשוות בין תרומה של סופרסטאר לזו של בעלי קבוצה, בדגש על כימות התרומה של הבעלים.

נראה שהסתיימה ההתנצחות כאן, אז למקרה שעמוס או אחרים מעוניינים לפתח דיון משנה (דיסקליימר - אני ממש לא בצד של הבעלים וכבר הגנתי בעבר על הצד של השחקנים אל מול אמירות "הם מרוויחים יותר מדי ומגזימים לאללה").

פעם שלישית...אולי יש למישהו נתונים על המשכורת השנתית שדולאן, או כל בעלים אחר של קבוצת NBA, מושך מהכנסות הקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 10:05 am 
Hall of Famer

נורטון, על כבוד כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה.

עובדתית, מההודעה הראשונה שלך המטרה שלך היתה להוכיח אצלי "גזענות" ו"פטרנליזם". כאמור, עניתי לך ברצינות ונימקתי, ועוד תוך כדי אזהרה שזה כיוון לא טוב לת'רד. משנוכחתי לראות שאתה לא מתכוון לזוז מהמטרה, ולצורך זה הגבת כמו שהגבת לאורך הת'רד, לא היתה ברירה אלא להתייחס אליך כטרול או כ...

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 10:08 am 
Hall of Famer

כבר פחות פעיל בפורום אבל דווקא ראיתי את הסרט ונכנסתי לת'רד והמחיש לי למה באמת אני פחות פעיל. יותר מדי מלחמות אישיות הרות זעם בשילוב כינויי גנאי, במקום לדבר על כדורסל מתוך הנאה ואהבה למשחק.

הדוקו מעניין למדי.
- לא ראיתי שכתבו פה אבל ממחיש גם כמה נייקי זו חתיכת מפלצת. בשנייה שהם רצו, הם הוציאו פרסומת שמחקה את אנד וואן ועשו הרבה כסף, כולל להחתים את וינס קרטר, אלוף ההטבעות, שלבש נעליים של אנד1 בתחרות ההטבעות ההיא ב-2000.
- הייתי די בהלם שהם דיברו על כך שבשיא ההצלחה שלהם היו להם סה"כ סביבות... 70 עובדי מטה. זהו. המייסדים של אנד1 גם דיברו על כך שכוח האדם בנייקי עצום ביחס למה שהיה להם, ושכמעט כל מחלקה בנייקי כללה פי כמה וכמה אנשים. יכול להיות שזה גם חלק מהכישלון הניהולי של אנד1 - המעבר מחברה קטנה שמוכרת חולצות מבגאז' של וואן לחברה שמגלגלת המון כסף וצריכה לחשוב גדול יותר.
- אותו מייסד ש"קרס מנטאלית" סיפר על כך שהיו פעמים שהוא עבד 3 ימים ברצף, ברמה כזאת שהוא הלך לישון במשרד. סיפר גם שהוא בגדול עבד 364 ימים בשנה. בלי חופשים ובלי כלום. העסק היה החיים שלו. ברור שמייסד ובעלים דואג לרוב לעסק יותר ועובד לפעמים גם שעות מוגברות, אבל ברור גם שלהקדיש את כל החיים האישיים שלך לעסק 24/7 זה לא משהו בריא במיוחד, וממחיש גם ניהול עסקי לא כ"כ טוב. הם חיפשו לדעתי לחסוך הרבה בהוצאות (לא רק בגזרת השחקנים).
- מעניין לראות את ההשוואה בין מהלכים שרצו באנד וואן לעומת כאלו שמבוצעים היום ע"י קארי או ג'מאל קרופורד או אשפי כדרור אחרים בליגה
- הפתיעה אותי זהות המייסדים. לא שחקרתי על זה בעבר, אבל לא הייתי מדמיין שאלו חבר'ה לבנים עם השכלה גבוהה
- עשו בשכל שמכרו באותו זמן. גם היה לפני המשבר העולמי וגם הבינו כנראה שבאופן שניהלו את החברה והתחרות עם נייקי, וה"מרד" המתהווה אצל השחקנים, לא יצליחו להשביח עוד את העסק
- לא הכרתי לפני אבל מסתבר שמה שהיה מיוחד אצל הפרופסור זה שהוא לא היה בנבחרת המקורית של אנד וואן. אנד וואן עשו טור בכל ארה"ב, ובמסגרת טרנד הריאליטי שהתחיל לפרוח באותו זמן, עשו תחרות מי יהיה החובבן הבא שישיג חוזה. כל פעם שהם עברו מעיר לעיר הם לקחו איתם את החובבן המצטיין של העיר הקודמת, שיתחרה עם החובבן המצטיין הבא על מקום בסגל. הפרופסור למעשה היה החובבן המצטיין הראשון בטור עצמו, ושרד הדחה ב"ריאליטי" למשך סדר גודל של 30 נסיעות. הוא גם היה מאוד צעיר באותו זמן, גיל 18 אאל"ט.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 10:12 am 
Hall of Famer

אז לשאלתך אטט, תגובה כמו זו של התותח או כמו שעמוס לב כתב, אלה תגובות מעניינות ורלוונטיות לפורום הראשי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 10:36 am 
Junior

שתי הערות, בשולי הדברים, לגבי הטענה שמשכה את תשומת הלב שלי לפיה נדב הוא דוגמה מובהקת לשמאלן טיפוסי:

1. אני חושב שנדב, כמו אהוד למשל (להבדיל כמה וכמה הבדלות), הוא מקרה מספיק ייחודי, לטוב ולמוטב, מכדי להפוך לדוגמה מובהקת לאיזשהי קבוצה גדולה של אנשים.

2. אף פעם לא הבנתי את הטענה הספציפית הזו נגד השמאל: "חושבים שהם תמיד צודקים". "בטוחים שהאמת תמיד נמצאת בצד שלהם". "המחנה שאף פעם לא טועה". זה כנראה בניגוד לימין הישראלי שבדרך כלל שומר על נימה מסוייגת עם טענות זהירות מהסוג של "אוסלו היה אסון לישראל והביא אלפי הרוגים, אבל מה אנחנו יודעים, יש מצב שזה גם היה הסכם מצויין". או "אהוד ברק הביא לנו את האנתפאדה השנייה, אבל תכלס אולי זה בכלל לא היה בגללו". "הפלסטינים זה עם מומצא, אבל למען האמת גם העמים האחרים הומצאו מתישהו ומי אנחנו לקבוע זכויות של עם כלשהו לפי כמה שאנחנו משתכנעים מההמצאה הספציפית". וכו' וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 10:56 am 
Hall of Famer

רק אציין שמעולם לא התיימרתי להיות מקרה מייצג של שמאל, וזאת על אף שבכל אמת מידה פוליטית סבירה במערב עמדותיי נחשבות לשמאל מתון, כלכלית ומדינית. בישראל, המדינה שבה אנשי "מרכז" תומכים בכיבוש ובאפרטהייד בילט אין, אני אולי שמאל קיצוני או וואטאבר.

ונביא, אם סעיף ב' שלך מכוון לסטריאני, אז ממש חבל על המאמץ. האספירציה היחידה שיש לסטריאני בפורום זה להכנס לחדר, להפריח נפיחה ולחזור כשבא לו עוד פעם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 12:05 pm 
מנהל פורום

אני מקווה שעם הפוסט המצוין של התותח הת'רד יחזור לדיון ענייני
השעיה לגמרי באה בחשבון במקרה של חזרה לתהומות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 12:46 pm 
Hall of Famer

מניח שהפרופסור הזכיר לכולם את ג'יי-ויל השוקולד הלבן. הפרופסור תיאר איך באורגון, עם הכדורסל השמרני, אף אחד לא רצה לתת לו צ'אנס. אנחנו מן הסתם מדברים על רמות כישרון שונות, אבל בכל זאת ג'יי ויל נבחר שביעי בדראפט והפך עם השנים לרכז פותח בקבוצה אלופה, בעוד שהדרך היחידה של הפרופסור להתפרנס מכדורסל הפכה להיות אנד1.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 1:47 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
B.Grant44 כתב:
B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
האם לברון ג'יימס מרוויח כמו ג'יימס דולן? אני חושב שפערי התרומה לאן.בי.איי די ברורים

למה הכוונה במרוויח כמו ג'יימס דולן? למשכורת של שניהם (מפרנצ'ייזים שונים, mind you)? אחרת אני לא מבין את ההשוואה.
גם לא בטוח שצריך אוטומטית לחתום על כך שפערי התרומה לליגה כאלה ברורים. גם כאן לא ברור איך ומדוע יש להשוות בין תרומה של סופרסטאר לזו של בעלי קבוצה, בדגש על כימות התרומה של הבעלים.

נראה שהסתיימה ההתנצחות כאן, אז למקרה שעמוס או אחרים מעוניינים לפתח דיון משנה (דיסקליימר - אני ממש לא בצד של הבעלים וכבר הגנתי בעבר על הצד של השחקנים אל מול אמירות "הם מרוויחים יותר מדי ומגזימים לאללה").

פעם שלישית...אולי יש למישהו נתונים על המשכורת השנתית שדולאן, או כל בעלים אחר של קבוצת NBA, מושך מהכנסות הקבוצה?

בשביל זה תצטרך להכנס למאזן של הניקס, יש המון דרכים למשוך כסף מארגון שאתה עומד בראשו. למשל
דמי ניהול
הגדרת ההשקעה הראשונית כהלוואת בעלים
משכורת קבועה
משיכת דיבידנד מהרווח השנתי
ויש כמובן אפשרות שהם לא מושכים כלום, כי מקורות ההכנסה האחרים מספיקים די והותר.
באלמר למשל עושה קצת פחות ממיליארד דולר בשנה רק מדווידנט על מניות מיקרוסופט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 2:27 pm 
Junior

נכון, אבל "מקורות הכנסה אחרים" זה תקף גם ללברון וכוכבים אחרים, שמרוויחים כסף דרך אפיקים אחרים ורבים מלבד השכר שהם מקבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:23 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
נכון, אבל "מקורות הכנסה אחרים" זה תקף גם ללברון וכוכבים אחרים, שמרוויחים כסף דרך אפיקים אחרים ורבים מלבד השכר שהם מקבלים.

נכון
אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:36 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
Hacohen כתב:

כמעט מטומטם כמו אחד שמציע לשלם פי עשר לאלפי עובדים. היום בלילה שאתה לבד ועושה מה שאתה עושה, תנסה לא לחשוב על סטאלין או ברני

1. מעולם לא הצעתי לשלם פי עשרה (בעברית) לאלפי עובדים. כתבתי שנייק יכולה לשלם לעובדים שהיא מעסיקה בדולר ליום פי עשרה, והיא עדיין תמשיך לייצר. זו לא היתה ההצעה שלי אליהם כסמנכ"ל התפעול, זו היתה אמירה נורמטיבית שמבטאת את הפער שבין עלות הייצור האפסית של נייק כשהיא מנצלת ילדים ומבוגרים במדינות עולם שלישי, לבין העובדה שהחברה יכולה להיות רווחית גם כשתנאיהם ישופרו משמעותית. הפער בין רצונותיה של חברה עסקית למקסם את רווחיה לבין זכויות אדם וזכויות סוציאליות תמיד קיים ותמיד צריך לאזן אותו, כפי שיובל אבחן מרתק לראות איך אנשים שנהנים מחסדיה של מדינה מערבית מתוקנת יחסית, מרשים לעצמם לתמוך בעבדות מודרנית של אנשים במדינות נחשלות.

2. אני לא לבד בלילה מותק, אבל אני מבין את הצורך להשליך עליי את חייך העצובים :co_ol: :hea_rt:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], דניאל, נ.כ.ב.ש רשמית ו 123 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: