נביא בעירו כתב:
אז אם הטענה היא שרק שבריר של שבריר של אחוז מהמתנחלים פועל באלימות כלפי ערבים, אז אני בהחלט מסכים. אבל אז למה זה מעניין שיש הרבה יותר ערבים שעוסקים בטרור נגד יהודים? בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול?
אני אתן דעתי.
זה לא בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול (אצלם זה לא באמת שבריר), אלא בגלל המשמעות של זה.
ערבי יכול להיכנס ל 99.9% מישובי היהודים ביו"ש (הם גם נכנסים בפועל), ולא קורה לו כלום.
יהודי שיכנס ל 100% מישובי ערבים ביו"ש (או במזרח י-ם) ההסתברות שלו להיפגע נעה בין 99% ל 20%.
ערבי שנכנס לאוניברסיטת בר אילן או אריאל לא יפגע. אפילו אם הוא עובר מול חבורה של מצביעי בן גביר. הם עוברים שם כל יום, תאמין לי. יש מאות שלומדים שם.
יהודי שנכנס למכללה באום אל פאחם, יש סבירות מסוימת שיצא פגוע.
הרי זה כ"כ פשוט.
ראית למשל פעם את הלינץ' במבואות ירושלים הצפונית של העתיד(נקראת "רמאללה")?
זו נחשבת עיר מתונה, עיר של משכילים ושל תיירות, ואכן כך היא יחסית לג'נין ושכם . . . .
כ"כ הרבה ערבים השתתפו בפועל בשריפת הגופה של ואדים נורז'יץ הי"ד, ובתהלוכת הניצחון הברברית ברחבי מבואות ירושלים הצפונית של העתיד.
כ"כ הרבה ערבים השתתפו בפועל בהתעללות ובשחיטה של יוסף אברהמי הי"ד.
זה ההבדל, שמתבטא כמובן בתכלס - אצלנו אלו באמת עשבים שוטים. נדירים ביותר. אצלם זה לא שבריר - זה חלק גדול מאד מהאוכלוסייה.
Hacohen כתב:
אם מדברים ברצינות, אז הטענה היא שמפעל ההתנחלויות כולו, שכולל גזילת אדמות, הגבלות תנועה ופרנסה ודיכוי יומיומי
מי שמתייחס לאלימות המתנחלים רק על פי כמה אזרחים מתנחלים מרביצים לערבים, שגם זה לא מבוטל אבל באמת החלק הזניח בסיפור, משקר ומעוות את כל התמונה.
עכשיו קצת עובדות, למעוניינים :
הגבלת תנועה ודיכוי זה בגלל שהערבים באים לרצוח אותנו. אם לא יקומו לרצוח אותנו, לא יהיו הגבלות. שיקבלו את עובדת "שיבת ציון", ואז לא נצטרך מחסומים וכו'.
כמעט כל הישובים היהודים במזרח י-ם וביו"ש בנוים על שטחים שמעולם לא ישבו שם ערבים, ואפילו אין תביעה של בעלות עליהם. לא סתם אביחי מנדלבליט לא מזמן אישר משפטית את הקמת הישוב החדש "אביתר".
עבור השטחים שיש תביעת בעלות, בהרבה מאד מקרים זה לא הוכח מעולם.
עבור השטחים המעטים ששייכים לערבים, אפשר לפצות. ובכל מקרה הגזל של הערבים של שטחים הנקראים "שטחי C" הוא גבוה בהרבה.
אציין שכאדם דתי ומאמין אין באמת "שטח של ערבים" גם אם הוכח משפטית שקיים כזה. הקב"ה נתן לנו את הארץ הזו.
עם זאת, אני כן מציע מבחינה מוסרית לדאוג לערבים שהוכח שהשטח היה שייך להם מאיזשהי בחינה בעבר (למרות שגם בזה אני לא כ"כ מכיר).
בברכת שבת חול המועד שמח!