סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 75  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הת'רד הפוליטי החדש
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 6:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יצהר, ישוב אפרטהייד מוצהר שאוסר כניסת ערבים לתחומו, ושנודע במקרים בהם תושביו יידו אבנים על חיילי צה"ל.

והכל הגנה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 6:10 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
פורעים יהודים מיצהר מבצעים פוגרום בחווארה. לטענתם, עקב השלכת אבנים עליהם, הצבא כמובן מסייע להם.
https://twitter.com/mekomit/status/1580525908947267585

טוב, אז מי שרוצה מוזמן לבדוק את העובדות.
בימים האחרונים ניסו לבצע עשרות רבות של מעשי לינץ' ביהודים, באזורי יהודה ושומרון ובבירת ארצנו.
חפשו למשל בגוגל לינץ בית חנינא, פסגות, נווה צוף וכו'

חאוורה זה אחד המקומות שבהם מנסים לרצוח יהודים לרוב.
הפעם יהודים החליטו לצאת מהרכב ולהתגונן מול המרצחים הערביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 8:29 pm 
Hall of Famer

לצאת מהרכב ולהתגונן רעולי פנים, בגיבוי חיילים עם נשק חם, תוך כדי הצתת חנויות.

כמובן, שהרי חוקי הטבע ידועים הם. השמש זורחת במזרח, שוקעת במערב, יהודים תמיד פועלים מתוך הגנה עצמית ובעיקר בשטחים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 12:19 am 
Junior

שרשרת האירועים היא

פיגוע מחבל משועפט.

סגר על שועפט

הערבים הגיבו בשביתה ביום, בערב עשרות פיגועים ולינצים במקומות הבאים:
עיסאויה
ג'בל אל מוכבר
צור באהר
סילוואן
ראס אל עמוד
שועפט
בית חנינא
ועוד

זה היה ניסיונות לשרוף חיים מכוניות , משפחות, חיילים, עוברי אורח סתמיים, אכזריות לשמה. ניסיונות רצח, לא שבירת זכוכיות. היצהרניקים רחמנים בני רחמנים לעומת ניסיונות שרפת המשפחות של הערבים. זה שיש כמה עשרות צעירים שלוקחים את החוק לידיים זה יוצא מהכלל שמעיד על הכלל- 99.99% מהמתנחלים לא יתקרבו לערבי אם לא כדי להתגונן מהתקפה אישית עליו.

וכן, כמובן שיהודים נוסעים בחווארה ומפחדים על חייהם יום יום. היום נסעתי בבית חנינא ופחדנו. ערבים נוסעים איפה שבא להם ולא מפחדים, כי מהם יוצאים אותם מחבלים תוקפנים, אנחנו והצבא מגינים מפניהם.

אה והחרטא של אלימות מתנחלים, כאילו מישהו בדק כל זורק אבנים יהודי אם הוא מהשטחים או מתל אביב. קשקוש שמאלני כדי ליצור לגיטמציה לגירוש מתנחלים. אני לא חושב שהמתנחלים אלימים יותר בקמצוץ, בפרומיל, מהשמאל התלאביבי. וההבדל בינינו שאני מכיר את שתי האוכלוסיות מצוין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 3:26 am 
Hall of Famer

אנדר/אובר עוד 1.5 שליפות אקדח של בן-גביר עד הבחירות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 8:11 am 
Hall of Famer

איזו מדינה מטומטמת נותנת ליוצא תנועת טרור ואחד עם 8 הרשעות כולל הסתה לגזענות וטרור רשיון להחזיק אקדח?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ו' אוקטובר 14, 2022 10:56 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 10:53 am 
Junior

FLASH כתב:
אה והחרטא של אלימות מתנחלים, כאילו מישהו בדק כל זורק אבנים יהודי אם הוא מהשטחים או מתל אביב. קשקוש שמאלני כדי ליצור לגיטמציה לגירוש מתנחלים.

בזמן שאני מדמיין את האוטובוסים שאוספים היפסטרים תל אביבים שעובדים על הפודקאסט שלהם כי הם גם בקטע של לזרוק אבנים על ערבים בחווארה, עצרתי את עצמי: רגע, מה זה מזכיר לי? אני מכיר את התסריט הזה מאיפשהו. אבל מאיפה? ואז - אאוריקה! כמובן! זו אותה טענה ממש כמו החילונים שבאים לאנוס בחורים דתיים בישיבות התיכוניות שעלתה לפני כמה שבועות בת׳רד אחר על ידי אותו כותב. ואז גם הבנתי: אולי מדובר באותם האנשים ממש?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 1:37 pm 
Junior

עשית עבודה מצוינת בלעשות מעצמך צחוק.

על ארגוני פשע בכל גוש דן שמעת? על יגאל עמיר שמעת, יוצא הרצליה ואוניברסיטת בר אילן? על לה פמיליה שמעת? על אלמוג כהן, תא"ל צביקה, ועמיחי אליהו, ורבבות מצביעי עוצמה מהפרפיריה, שמעת ? על ישראל לדרמן? אלי וענונו? עפרוני? בן שימול? אספר לך כמה הם לא מתנחלים? למה אתה עושה את עצמך דביל? ברור שמהמיעוט הקמצוץ הזעיר שתוקף ערבים, מכיל בתוכו מתנחלים ולא מעט (שהרי הם הנפגעים מהטרור הערבי), אבל זו לא אלימות "מתנחלים". אלא אם אתה קורא לכל הארץ התנחלות מה שנכון לשיטתכם. חסר ערסים וימניים קיצוניים בכל הארץ? חסר צעירים שרוצים להוציא עצבים על מי שמשתייך לקבוצה שמנסה לשאוף משפחות חיות יום יום?

מי דיבר על השמאל , הם לפני שיתקפו ערבים, יתקפו חיילים ויפריעו להם להגן על המדינה. זה ברור. הקו הנוכחי הוא לגיטימיציה ודמוניזציה של המתנחלים כהכנה לגירוש, קמפיין שהתחיל ממזהה התהליכים ההזוי. בקיצור אלימות מתנחלים זה שם קוד בזוי וחסר בסיס, שמכתים 99.99% מתושבי יו"ש , הם לא רוצים בכלל ליסוע ליד ערבי מהפחד שיזרוק סיגרה בוערת, או אבן במקרה הרע או ירי חי במקרה הגרוע. חוששים להתקרב לערבים. אלימות " מתנחלים" זה דבר שכמעט ולא קורה, וכשקורה, זה רע מאוד, אבל זה משחק ילדים לעומת ניסיונות הצתת המשפחות של המחבלים ימח שמם. כמובן אני לא מדבר על מקרים נדירים מאוד כמו בן אוליעל וגולדשטיין שהם מחבלים אכזריים וכתם על המדינה, אך זו לא תופעה רחבה כמו המחבלים הערבים. זה ברור לכל בר דעת ,הבעיה ששמאל ובר דעת אלו מושגים שאומרים ההפך הגמור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 2:11 pm 
Hall of Famer

ומההיכרות המועטה שלי, גם קשה לי לראות מאיפה זה מגיע
למדתי, אמנם לפני 25 שנה במצפה יריחו. ישיבת התנחלות עמוקה לכל דבר ועניין ואפילו יש לכיתה שלנו וואטסאפ פעיל (שכולל את עמיחי אליהו)
אז היה לי בכיתה אחד, צוריאל עמיאור, שאכן נכנס לכלא על אלימות מתנחלים אבל הוא היה בודד וגונה על ידי שאר הכיתה. אני די בטוח שאף חבר כיתה אחר מעולם לא הרביץ לערבי

אז אולי מצפה היא לא הסמן הכי ימני (למרות שהיא כן סמן מאד ימני) ואולי באמת דברים השתנו ב 25 שנה, אבל איכשהו נראה לי שפשוט מבליטים קומץ באמת זניח. הצוריאל עמיאורים שמהווים לכל היותר אחוז או שניים מציבור המתנחלים עצמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 2:51 pm 
Junior

אה, מדברים ברצינות? אוי לא. אז אם הטענה היא שרק שבריר של שבריר של אחוז מהמתנחלים פועל באלימות כלפי ערבים, אז אני בהחלט מסכים. אבל אז למה זה מעניין שיש הרבה יותר ערבים שעוסקים בטרור נגד יהודים? בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול?
אשמח מאוד לתשובה שתתמקד בסוגיית שיעור התמיכה הציבורית באלימות ובהבדלים בין שני העמים בהקשר הזה, כדי שנוכל להמשיך בדיאלוג החשוב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 3:23 pm 
Hall of Famer

אם מדברים ברצינות, אז הטענה היא שמפעל ההתנחלויות כולו, שכולל גזילת אדמות, הגבלות תנועה ופרנסה ודיכוי יומיומי, ומבוצע בגיבוי מלא של כמעט כל הסד"כ ה"קרבי" בצבא+יחידות יעודיות של מג"ב ומשטרה צבאית, כאשר הצבא הישראלי נכנס מעשה יום ביומו וליל בלילו חמוש ובכוחות גדולים לישובים פלסטיניים, ושאזרחים פלסטינים נפגעים על הסקאלה שבין פציעות קשות להרג הרבה-הרבה יותר מאשר ישראלים, היא מהות אלימות הכיבוש וההתנחלויות. לפלסטינים אין צבא שנכנס ליצהר, למתנחלים יש צבא שנכנס לחווארה. לפלסטינים אין צבא שנכנס כל יום לבתים של מתנחלים לחפש "פעילים", למתנחלים יש. לפלסטינים אין צבא שיורה במפגינים, למתנחלים יש. פלסטינים לא מטילים עוצר על מתנחלים. מתנחלים לא מעוכבים שעות על שעות במחסומים על ידי הצבא הפלסטיני. וכו' וגו'.

מי שמתייחס לאלימות המתנחלים רק על פי כמה אזרחים מתנחלים מרביצים לערבים, שגם זה לא מבוטל אבל באמת החלק הזניח בסיפור, משקר ומעוות את כל התמונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 4:21 pm 
Hall of Famer

אגב, המפכ"ל המג"בניק קובי שבתאי כבר תקופה לא קצרה אומר שבן גביר ופעילי ימין אחרים מבעירים את השטח. עוד סמולן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 4:35 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
אז אם הטענה היא שרק שבריר של שבריר של אחוז מהמתנחלים פועל באלימות כלפי ערבים, אז אני בהחלט מסכים. אבל אז למה זה מעניין שיש הרבה יותר ערבים שעוסקים בטרור נגד יהודים? בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול?

אני אתן דעתי.

זה לא בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול (אצלם זה לא באמת שבריר), אלא בגלל המשמעות של זה.
ערבי יכול להיכנס ל 99.9% מישובי היהודים ביו"ש (הם גם נכנסים בפועל), ולא קורה לו כלום.
יהודי שיכנס ל 100% מישובי ערבים ביו"ש (או במזרח י-ם) ההסתברות שלו להיפגע נעה בין 99% ל 20%.
ערבי שנכנס לאוניברסיטת בר אילן או אריאל לא יפגע. אפילו אם הוא עובר מול חבורה של מצביעי בן גביר. הם עוברים שם כל יום, תאמין לי. יש מאות שלומדים שם.
יהודי שנכנס למכללה באום אל פאחם, יש סבירות מסוימת שיצא פגוע.

הרי זה כ"כ פשוט.

ראית למשל פעם את הלינץ' במבואות ירושלים הצפונית של העתיד(נקראת "רמאללה")?
זו נחשבת עיר מתונה, עיר של משכילים ושל תיירות, ואכן כך היא יחסית לג'נין ושכם . . . .
כ"כ הרבה ערבים השתתפו בפועל בשריפת הגופה של ואדים נורז'יץ הי"ד, ובתהלוכת הניצחון הברברית ברחבי מבואות ירושלים הצפונית של העתיד.
כ"כ הרבה ערבים השתתפו בפועל בהתעללות ובשחיטה של יוסף אברהמי הי"ד.

זה ההבדל, שמתבטא כמובן בתכלס - אצלנו אלו באמת עשבים שוטים. נדירים ביותר. אצלם זה לא שבריר - זה חלק גדול מאד מהאוכלוסייה.

Hacohen כתב:
אם מדברים ברצינות, אז הטענה היא שמפעל ההתנחלויות כולו, שכולל גזילת אדמות, הגבלות תנועה ופרנסה ודיכוי יומיומי
מי שמתייחס לאלימות המתנחלים רק על פי כמה אזרחים מתנחלים מרביצים לערבים, שגם זה לא מבוטל אבל באמת החלק הזניח בסיפור, משקר ומעוות את כל התמונה.

עכשיו קצת עובדות, למעוניינים :
הגבלת תנועה ודיכוי זה בגלל שהערבים באים לרצוח אותנו. אם לא יקומו לרצוח אותנו, לא יהיו הגבלות. שיקבלו את עובדת "שיבת ציון", ואז לא נצטרך מחסומים וכו'.
כמעט כל הישובים היהודים במזרח י-ם וביו"ש בנוים על שטחים שמעולם לא ישבו שם ערבים, ואפילו אין תביעה של בעלות עליהם. לא סתם אביחי מנדלבליט לא מזמן אישר משפטית את הקמת הישוב החדש "אביתר".

עבור השטחים שיש תביעת בעלות, בהרבה מאד מקרים זה לא הוכח מעולם.
עבור השטחים המעטים ששייכים לערבים, אפשר לפצות. ובכל מקרה הגזל של הערבים של שטחים הנקראים "שטחי C" הוא גבוה בהרבה.

אציין שכאדם דתי ומאמין אין באמת "שטח של ערבים" גם אם הוכח משפטית שקיים כזה. הקב"ה נתן לנו את הארץ הזו.
עם זאת, אני כן מציע מבחינה מוסרית לדאוג לערבים שהוכח שהשטח היה שייך להם מאיזשהי בחינה בעבר (למרות שגם בזה אני לא כ"כ מכיר).

בברכת שבת חול המועד שמח!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 4:43 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אגב, המפכ"ל המג"בניק קובי שבתאי כבר תקופה לא קצרה אומר שבן גביר ופעילי ימין אחרים מבעירים את השטח. עוד סמולן.

לא רק זה
מסתבר, לא עלינו, ש"בכירי מערכת הביטחון" הנוכחיים (שמעניין מי מינה אותם...) גרועים לא פחות מקודמיהם
כזה חוסר מזל!
איך במקרה עוד ועוד אנשים שכאלה נופלים "ועוברים צד", רק ממשלת ימין תעצור זאת!
https://twitter.com/GalitDistel/status/ ... 3357308933

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 4:48 pm 
Hall of Famer

כמובן.

ראיתי עכשיו סרטון מחווארה המציג קצת מפרעות המתנחלים, לרבות השלכות אבנים וחפצים על בית פרטי, וכל זאת כשחיילים חמושים בנשק חם עומדים על יד ולמעשה מאבטחים את הפורעים. אולי כדאי להזכיר את חסימות הדרכים לשכם שבוצעו על ידי מתנחלים באבטחת הצבא.

מיליציות של טרור אזרחי מגובה על ידי הצבא? המתנחלים שלנו? צה"ל שלנו שכולו התגוננות ומעולם לא פגע באזרח שלא על מנת להתגונן?

לא האמנתי!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2022 11:46 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
וכן, כמובן שיהודים נוסעים בחווארה ומפחדים על חייהם יום יום. היום נסעתי בבית חנינא ופחדנו. ערבים נוסעים איפה שבא להם ולא מפחדים, כי מהם יוצאים אותם מחבלים תוקפנים, אנחנו והצבא מגינים מפניהם.

אה והחרטא של אלימות מתנחלים, כאילו מישהו בדק כל זורק אבנים יהודי אם הוא מהשטחים או מתל אביב. קשקוש שמאלני כדי ליצור לגיטמציה לגירוש מתנחלים. אני לא חושב שהמתנחלים אלימים יותר בקמצוץ, בפרומיל, מהשמאל התלאביבי. וההבדל בינינו שאני מכיר את שתי האוכלוסיות מצוין

בהמשך לעוד מניפסט שקרים רגיל ומשעשע של פלאש, רק אציין שראשי הישוב הר ברכה הוציאו הודעה לתושבי הישוב על התפרעות של עשרות פורעים יהודים בחווארה, ושזריקות האבנים מצד הערבים הן כתוצאה מהתפרעות היהודים שמבעירות את השטח. בהודעה הם מטילים אחריות ישירה על הפורעים היהודים, מציינים שהם לא נשמעים לשום סמכות חוקית או רבנית, שההתפרעות שלהם הופכת את הנסיעה בכבישים למסוכנת מאד וקוראים לפורעים "כנופיה".

אין על החארטות של השמאלנים מהר ברכה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 2:24 am 
Junior

לא הבנתי איך זה שחבורת פושעים תקפו ערבים בחווארה, קשור להודעה שציטטת

כן, נניח פעם בשנתיים יהודים תוקפים ערבים בחווארה, אחת לשבועיים יש אירוע הפוך בו ערבי מנסה את מזלו בהשלכת חפצים או תקיפה של יהודים בחווארה. לכן היהודים בנו כביש עוקף חווארה, חכמולוג.

וכמובן אין שום קשר בין אלימות מתנחלים לתיאוריית "צבא הכיבוש" שאתה וחבריך מפמפמים. אלא אם כן אתה טוען שהמתנחלים מפעילים מח"טים כחלק מפעילותם האלימה. שזה כמובן טפשי ומנותק מהמציאות היומיומית ביו"ש ואפילו אתה לא מאמין בזה. הצבא ממש לא עושה מה שצריך לטפל במחבלים, השב"כ עושה פי כמה ומפעיל שיטות אכזריות לטיפול בנערי הגבעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 8:44 am 
Hall of Famer

אני חושב שמאד ברור מה אני טוען, מה אתה טוען, ומי מאתנו שקרן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 9:21 am 
Junior

אין כאן אחד שמבין מה אתה רוצה, ואם יש , שיקום ויסביר איך פעילות הצבא בשטחים עוזרת באיזשהו קשר דק לטענת אלימות "מתנחלים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 1:29 pm 
Sophomore

FLASH כתב:

כן, נניח פעם בשנתיים יהודים תוקפים ערבים בחווארה, אחת לשבועיים יש אירוע הפוך בו ערבי מנסה את מזלו בהשלכת חפצים או תקיפה של יהודים בחווארה. לכן היהודים בנו כביש עוקף חווארה, חכמולוג.

חשוב להדגיש עוד -
אני כמובן מגנה כל פגיעה ברכוש של חפים מפשע, אבל לגבי זה שיהודים תוקפים (לעיתים רחוקות מאד) ערבים בחווארה צריך לומר שני דברים :
א. בדרך כלל מדובר על ונדליזם קל מאד. לא זוכר שהיה מקרה למשל שערבים נפגעו בצורה רצינית מזה.
ב. גם פעם במספר שנים שיהודים תוקפים זה קורה אחרי מספר שרב של ניסיונות רצח (ממש לא ונדליזם קל) של ערבים תושבי האזור כלפי יהודים תמימים שנוסעים לתומם בכביש.

כל ניסיון להכניס לאותה משוואה את הטרור המוסלמי-ערבי לעומת עם הנצח הקדוש והנעלה הוא לא במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 1:42 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
אה, מדברים ברצינות? אוי לא. אז אם הטענה היא שרק שבריר של שבריר של אחוז מהמתנחלים פועל באלימות כלפי ערבים, אז אני בהחלט מסכים. אבל אז למה זה מעניין שיש הרבה יותר ערבים שעוסקים בטרור נגד יהודים? בגלל שהשבריר שלהם יותר גדול?
אשמח מאוד לתשובה שתתמקד בסוגיית שיעור התמיכה הציבורית באלימות ובהבדלים בין שני העמים בהקשר הזה, כדי שנוכל להמשיך בדיאלוג החשוב הזה.

אני חושב שההבדל הוא הסיבה ומסובב. ביום שלא תהיה אלימות ערבית,לא תהיה אלימות יהודית (אם חוזרים למצב שלפני האינתיפאדה הראשונה למשל, שיהודים באו בהמוניהם לתקן מכונית בקלקיליה ולעשות טיפול שיניים בעזה).
כמובן שבמצב סטטי, הכיבוש ישאר. כאן הערבים מחליטים אם ברצונם לנסות להפסיק את הכיבוש באלימות (ולחטוף אלימות בחזרה) או להשאיר את המצב כפי שהוא.
מבחינת הישראלים,כמו שאני רואה את זה, הפסקת הכיבוש היא לא אופציה שניתן לשמר את מדינת ישראל בצידו, ולכל הם נידונו להגיב לאירועים. בגלל שבעתיד הנראה לעין הצד הישראלי הוא החזק יותר, סבבי האלימות יסתיימו ,פחות. או יותר,באותו האופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 2:12 pm 
Hall of Famer

1. העמדה "הפסקת הכיבוש היא לא אופציה שניתן לשמר את מדינת ישראל עמה" מנוגדת לעמדת כל ראשי מערכות הבטחון שאי-פעם הביעו דעה פומבית בנושא, לרבות כל ראשי השב"כ שהתראיינו ל"שומרי הסף" וכולל איש ימין מובהק כדיכטר, וכמובן מנוגדת גם להגיון ולנתונים בשטח. אבל נניח לצורך הדיון שנוכחות צבאית ישראלית נדרשת בשטחים. נשאל:

2. איך ישובים ליהודים בלבד בשטחים, שגוררים הן השקעות עצומות של תקציבים על חשבון מדינת ישראל גופא, הן פעילות צבאית מוגברת ביותר בריכוזי הישובים הפלסטינים, הן השתלטות על שטחים ומשאבים פלסטינים וכמובן כשכל זה מנוגד לחוק ולאמנות בינ"ל ולכן לעולם לא יוכל להפוך ללגיטימי, משרתים את צרכי הבטחון של ישראל ומניעת אלימות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 3:35 pm 
Junior

אני כמובן אומר את המובן מאליו...

כי היישובים הללו הם כמה נקודות ירוקות בודדות בין כל ערי הפלסטינים האדומות שיש ביו"ש, ובלעדי אותם יישובים יהודים שמסכנים את חייהם, יו"ש היתה הופכת לרצועות עזה 2 וגדולה פי כמה, במרכז הארץ, באזור הכי גבוה אסטרטגי ומסוכן. אלפי טילים היו מגיעים לכל גוש דן לירושלים לשפלה ולמעשה לאורך כל מישור החוף כמעט. אלפי מחבלים היו פורצים ל"גבולותינו".

לכן המדינה שלך מתחת לראדר מעודדת התיישבות יהודית, עזרה לאורך 50 השנה האחרונות לחלוצים להקים הרבה הרבה ישובים כאלה, לא פינתה כשהיתה לה ברירה, צה"ל אומר את זה בהכנה לאבטשים ביו"ש שהחיילים והקצינים יבינו את ערך המשימה שלהם בהגנה על אותם יישובים. וזה שווה כל הון תועפות, גם כשבעין השניה קורצים לארה"ב על הפסקת בניה ו2 מדינות, כי השמאל הכניס לתודעה שצריך לתת מדינה לקבוצה שרבים מהם משתתפים בלוויות מחבלים ובתכס רוצים אותנו עמוק בים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 16, 2022 3:56 pm 
Hall of Famer

אתה, כרגיל, משקר ובור גמור.

זה שמשתמשים בנראטיב השקרי של "ביטחון", לא עושה ישובים אזרחיים על כל האמור לעיל כמשהו שמסייע לבטחון. אין שום דבר בישוב אזרחי שמסייע לבטחון, להיפך.

הסיבה האמיתית להתיישבות ביו"ש היא שילוב של משיחיזם דתי מבית גוש אמונים ומשיח השקר צבי יהודה קוק, ורפיסות פוליטית שהחלה בשמעון פרס שרצה לתקוע טריז ליצחק רבין והמשיכה בבגין שהיה הכלי המושלם לפנטזיות סנטימנטליות על ארץ ישראל השלמה והמובטחת על ידי צור ישראל וגואלו.

אגב, "השמאל הכניס לתודעה שצריך לתת מדינה" זה אחד השקרים היותר מטומטמים ששמעתי, ועוד מצד האיש והילדים הדתיים הנאנסים בסופרלנד/מי אמר שמשליכי האבנים בחווארה הם מתנחלים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 10:31 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
זה שמשתמשים בנראטיב השקרי של "ביטחון", לא עושה ישובים אזרחיים על כל האמור לעיל כמשהו שמסייע לבטחון. אין שום דבר בישוב אזרחי שמסייע לבטחון, להיפך.

זה ממש לא נכון, וגם ביטחוניסטים בעבר ובהווה יודעים את זה. קראתי לפני כמה חודשים איזה ראיון של רמטכל או אלוף בדיוק על הנושא הזה שהוא שטח את כל התורה. אני צריך למצוא את זה. בלי להיכנס לדילמה אם זה נכון או לא מדינית או פוליטית או מוסרית, אלא בטחונית נטו.

חלק מהנקודות שאני זוכר:
- חופש תנועה לצבא
- אפשרות לפעלות באופן רציף יחסית ולא לתת לתשתיות לגדול בלי הבחנה
- חיכוך מתמיד בין הצבא/אוכלוסייה לטרוריסטים: גם מאפשר אפשרויות פגיעה מתמשכות שאין אם אתה לא בשטח (ע"ע עזה), וגם חדירה מודיעינית
- הצבא "מתגלח" בכוננות ובפעילות מבצעית כמעט תמידית - זה נותן ניסיון מבצעי וגם חותר למציאת פתרונות מודיעיניים וטכנולוגים.
- הרחקת האויב יותר מהבטן העורפית האזרחית

תשווה את זה למה שיש מול חזבאללה למשל. אם תתעלם לרגע מהמחיר בנפש/מדיני של השהיה ברצועת הבטחון (לצורך הדיון תניח שהמחיר הזה הוא 0, אין בכלל לחץ מדיני לסגת ממנה וחיילים לא נהרגים לנו שם) - האם - נטו בטחונית, עדיף היה לצה"ל להישאר שם או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 75  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: