סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 75  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הת'רד הפוליטי החדש
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 2:03 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
שקי, לא מתאים לך לבלוע את הפיתיון הזה. בינתיים כולם מתעלמים ועולם כמנהגו נוהג.

צודק :(
אני פשוט כל כך בז לבן אדם הזה שקשה לי לא לציין את זה.
אבל מקבל את ההערה, אין סיבה לא להתעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 2:23 pm 
Hall of Famer

למה להתעלם. אפשר להגיד את האמת בפרצוף. לא הייתה לנו שום בעיה להיות בקו בגבול מצריים או ירדן. עשינו את המשימות בכיף. הייתה לנו בעיה בשטחים ואחת הסיבות העיקריות בגלל אנשים כמוך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 3:07 pm 
Hall of Famer

בין השורות , אהוד, יכול להיות שאני טועה וכתבת אחרת, אבל לכאורה משתמע שכמו שהיית פרזיט ולא תרמת לפורום, גם היית פרזיט ולא תרמת לצבא. או למצער, לא בתור לוחם
הטועה אני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 3:40 pm 
Hall of Famer

אהוד הוא טרול שלא שווה התייחסות שאינה לעג עד שמנהל יתעשת ויעיף אותו, אבל הייתי מציע לשים לב לדבר אחד שהוא החשוב ביותר: הגישה הדתית. סביר להניח שהכיפות הסרוגות שאתם מכירים לא מתבטאים כמו אהוד, בטח לא ישירות. אבל כמעט כולם התחנכו על התפישה הדתית הזו, ופועלים פוליטית לאורה. אני מדבר על התפישה שאלוהים הבטיח את רגבי יו"ש ליהודים, שההתיישבות בהם היא המצווה החשובה ביותר בדורנו ושהגאולה תלויה בין היתר בכך שלא "ניסוג" כי "אין נסיגות בגאולה" אליבא דמשיח השקר קוק.

כל מוסדות החינוך של הציונות הדתית נשענים על התפישה הדתית הזו. גם מי שבחיי היומיום שלו אין שום רמזים לרליגיוזיות יתרה, "קדושת ארץ ישראל" זה בילטאין אצלו במערכת אם הוא התחנך בציונות הדתית.

ידעו החילונים שהם חמוריו של משיח שקר.

אגב, אני מזכיר שיש יוזר בפורום, נניח אני, שחפר כבר לפני שנים שהתפישה הבסיסית של הציונות הדתית ושל הכהניזם היא זהה. והופ איתמרוש בן גבירוש שלנו ברשימת הציונות הדתית לכנסת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 4:11 pm 
Junior

ציטוט:
אבל כמעט כולם התחנכו על התפישה הדתית הזו, ופועלים פוליטית לאורה.

שקר. חובשי הסרוגות מתפצלים לליכוד גנץ לפיד סמוטריץ העבודה שקד ש"ס. רובם ימניים אמנם.

ציטוט:

אני מדבר על התפישה שאלוהים הבטיח את רגבי יו"ש ליהודים

אמת, גם אובססיבי כמוך צודק פעם בהרבה

ציטוט:
שההתיישבות בהם היא המצווה החשובה ביותר בדורנו

שקר גס ומטורלל

ציטוט:
ושהגאולה תלויה בין היתר בכך שלא "ניסוג" כי "אין נסיגות בגאולה" אליבא דמשיח השקר קוק

שטויות, שקר. אין לך שמץ וזה ניכר. בדיוק הפוך.
ציטוט:
כל מוסדות החינוך של הציונות הדתית נשענים על התפישה הדתית, גם מי שבחיי היומיום שלו אין שום רמזים לרליגיוזיות יתרה

עוד שקר. רוב מוסדות הציונות הדתית מחנכים להשתלבות מיידית בצבא ללא שנת ישיבה, כלומר כמו המוסדות החילוניים, ולא מצליחים לייצר דבר מעבר לחילוני עם כיפה ששומר שבת כשרות תפילין בלי להבין למה ומה יש בארץ בכלל. ורבים מאבדים את הכיפה בהמשך

ציטוט:
"קדושת ארץ ישראל" זה בילטאין אצלו במערכת אם הוא התחנך בציונות הדתית.

שקר. רובם מבינים את המושג "קדושת ארץ ישראל" כמוך, וכמו החילוני המצוי, ולא יודעים לפרט מה קדוש, ממתי, ולמה אסור לפנות שטחים

ציטוט:
ידעו החילונים שהם חמוריו של משיח שקר.

שקר. כשאני ניגש לבזבז עליך זמן, יש לי מושג . לך אין מושג קלוש. עדיף שתלמד מה פירוש חמורו של משיח. אלו לא החילונים, לא מדובר על קבוצה או בנ"א כלשהם.

ציטוט:
גב, אני מזכיר שיש יוזר בפורום, נניח אני, שחפר כבר לפני שנים שהתפישה הבסיסית של הציונות הדתית ושל הכהניזם היא זהה. והופ איתמרוש בן גבירוש שלנו ברשימת הציונות הדתית לכנסת.

עוד שקר. רוב הציונות הדתית לא מצביעה למפלגה הזו, רובה מתפצלת ל6 מפלגות אחרות, זהו הציבור הכי לא מזוהה ומפוצל מפלגתית. ורבים ממצביעיה של המפלגה הזו מצביעים למרות בן גביר

אתה שקרן אובססיבי וחסר מושג. האובססיה שלך קיצונית ומצדיקה טיפול. מילא אהוד, הוא סתם מטריל ומשיג את מבוקשו, אתה באמת צריך לעשות משהו עם הקדחת דתיים שלך

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אוקטובר 18, 2022 4:32 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 4:30 pm 
Sophomore

עמוס, נורטון, שקי, זכ"א, עדו יקרים!

אני פונה אליכם כמו שעשית בעבר -
מאד אשמח אם מישהו מכם יוכל להסביר לי מדוע אני אדם נורא כ"כ בעיניכם.

אני מקווה שאוריאל לא יחסום אותי, כי הוא הודיע לי שאם אנסה לחנך אחרים, אני אחסם.
אני באמת רק רוצה להבין.
סך הכל כתבתי תגובה עניינית. לא היה שום דבר אישי.

זכ"א היקר, זה שההודעה מטובלת בניב אמוני-משיחי, אין זה אומר שמדובר בהטרלה. זו דרך ההתבטאות שלי והיא לגיטימית לגמרי.

עמוס יקר, הצגת עצמך כחש שלא בנוח כאשר המתקרא 'עופר האדום' השתמש בביטוי צחצחים.
אך מדוע אתה מרשה לעצמך לזלזל ביהודים "כמוני"- יהודים בעלי תפיסה אמונית-משיחית?
אתה יכול לספר לי למי עשית רע?

נורטון יקר, ליבי יצא אליך כאשר בין השורות באחד הדיונים האחרונים רמזת שיש הרבה פגיעות נפשיות (לא מיניות) בציבור הדתי לאומי עקב יחס לא ראוי מצד רבני ישיבות, ואני מבין שגם אתה נפגעת ממשהו כזה בעבר (כמובן שבכללי לא קיים טייסי רבנים-תלמידים הם מופלאים, וחוסנו הנפשי של הציבור האמוני הוא עדות לכך). כמו כן, כאב לי לראות כאשר מישהו מכנה אותך "מטומטם" כאשר אין כך הדבר. חששתי שאולי נפשך העדינה נפגעת, ולכן דיברתי בזכותך.
אם כך, מדוע זה אתה גומל לי ברעה תחת טובה? מדוע זה אתה מבאיש את פני ליד כולם פה בפורום?
דווקא אתה שיודע כמה עדינה היא נפש האדם, מתייחס ככה לאחרים?

עידו היקר, מדוע זה אתה עולב בי?
נכון, כתבתי בעבר דברים שאולי מעוררים אמוציות (אני כמובן עמוד מאחוריהם עד היום), אבל הבנתי שזה יוצר רגישויות, ולכן איני כותב כך יותר. כמו כן, הסברתי לא אחת שאני אוהב כל אדם. גם אם יש מעשים שלו שאיני מסכים איתם (למשל יהודי מחלל שבת או בועל נודות). אם כך, למה כל המשטמה?

שקי יקר, אליך אין לי שאלות. רק תפילה שתמצא בחייך מהות (שלדעתי אתה מאד חפש) ושתרבה באהבה של מי שחושב שונה ממך.

פוליטיקאי לשעבר, איש שמאל קיצוני, אראל מרגלית, אמר לא מזמן כלפי הימין-הדתי "תחזירו לנו את המדינה". היה כ"כ כואב לשמוע את האמירה הזו של מרגלית, כ"כ הרבה פרוד ושנאה.
מורי ורבי, מיכאל בן ארי, הרגיע את נפשי הכאובה כאשר אמר אז - "חברה אם אדם כמו אראל מרגלית מתבטא כך, סימן שאנו עושים עבודה טובה.סימן שאנחנו בכיוון הנכון".

אז כן, כנראה שאנחנו בכיוון הנכון ישתבח שמו לעד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 4:33 pm 
Hall of Famer

עוד שקר. רוב הציונות הדתית לא מצביעה למפלגה הזו, רובה מתפצלת ל6 מפלגות אחרות, זהו הציבור הכי לא מזוהה ומפוצל מפלגתית. ורבים ממצביעיה של המפלגה הזו מצביעים למרות בן גביר
לפי מה שראיתי, ב-2014 העריכו את אוכלוסיית הדתיים לאומיים (כיפות סרוגות) כ-10% מהאוכלוסיה. אני מניח שהאחוז גדל, אבל גם אחוז הצעירים באוכלוסיה הזאת שלא זכאים לבחור גבוה מאשר באוכלוסיה הכללית. אני מניח שמבחינת בעלי זכות בחירה מדובר במקס' על 10%, כנראה פחות.
עד הבחירות הנוכחיות המפלגה שאמורה לייצג את הציבור הזה (המפד"ל, הבית היהודי, ימינה וכו'. כיום הציונות הדתית) קיבלה בין 6-8 מנדטים. אז זה נראה שלפחות 50% מהציבור הזה ויותר מצביע למפלגה הזאת.
לאילו עוד 5 מפלגות הציבור הזה מצביע במספרים גדולים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 4:36 pm 
Hall of Famer

[quote="ehud"
עמוס יקר, הצגת עצמך כחש שלא בנוח כאשר המתקרא 'עופר האדום' השתמש בביטוי צחצחים.
אך מדוע אתה מרשה לעצמך לזלזל ביהודים "כמוני"- יהודים בעלי תפיסה אמונית-משיחית?
אתה יכול לספר לי למי עשית רע?
[/quote]
איפה זלזלתי בך או ביהודים כמוך?
רשמתי שאחת הסיבות העיקריות שאני וחברי למילואים לא רצינו לשרת בשטחים הייתה האוכלוסיה שם, בעיקר האוכלוסיה היותר קיצונית.
אני לא רואה זלזול במישהו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 5:13 pm 
Hall of Famer

ואני , כולה שאלתי איפה עשית צבא
תענה בבקשה לפני שאתה מבקש מאחרים לשמור בשטחים. שנאמר 'קשוט עצמך'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 5:41 pm 
Hall of Famer

מובן מאליו שאני עומד מאחורי כל משפט שכתבתי בהודעה הקודמת, ומובן מאליו שאני מוכן להתדיין דיון אינטיליגנטי עם כל מי שיש לו השגות ומסוגל לדיון שכזה, ומובן מאליו שהמתקרא "פלאש" בעל הדתיים מוטרדים מינית בסופרלנד/מי אמר שהמתנחלים מתפרעים בחווארה אינו כשיר לדיון שכזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 6:56 pm 
Junior

אין צורך לנהל דיון, בטח שלא אינטליגנטי כי אין לך את זה. וגם כי אתה חסר מושג. וגם בתחומים שיש לך מושג כלשהו אם נניח נקרא לידע המקדים שלך "מושג", אתה שקרן אובסיבי, וחבל לבזבז עליך את הזמן, אני כאן רק כדי להציג את השקרים שאתה מנסה להאכיל אחרים וכנראה האכילו גם אותך, ככה זה נשמע.

עמוס, אם מחשיבים רק דתיים לאומיים מהזן הרגיל, שהולכים לבית הכנסת מקיימים מצוות שבת כשרות תפילין וכו, אכן מקבלים סביב 10-14% מהאוכלוסיה בארץ.
אם מחשיבים גם את מי שמגדיר את עצמו דתי, אע"פ שהוא מסורתי שלפעמים שומר שבת ולפעמים לא, אבל מבחינתו הוא דתי, אתה מגיע לאזור ה24% מהאוכלוסיה הכללית שמגדירה את עצמה דתית, ואינה חרדית. הם גדלו במסגרות דתיות.

מתוך ה24% הללו, הרוב לא מצביעים למפלגה של סמוטריץ'. רבים מאוד מצביעים ליכוד, לש"ס ולשקד. יש שמצביעים לגנץ, ללפיד. דבר שני, לא יודע אם אפילו 80% מהמצביעים ל"ציונות הדתית" הם דתיים לאומיים. יש גם חילונים מסורתיים, יש חרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 8:02 pm 
Hall of Famer

לפי עמית סגל הסחף של בן גביר מביא לכך שרב מצביעי עוצמה-סמוטריץ הם לא כיפות סרוגות בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 8:11 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
פוליטיקאי לשעבר, איש שמאל קיצוני, אראל מרגלית, אמר לא מזמן כלפי הימין-הדתי "תחזירו לנו את המדינה". היה כ"כ כואב לשמוע את האמירה הזו של מרגלית, כ"כ הרבה פרוד ושנאה.
מורי ורבי, מיכאל בן ארי, הרגיע את נפשי הכאובה כאשר אמר אז - "חברה אם אדם כמו אראל מרגלית מתבטא כך, סימן שאנו עושים עבודה טובה.סימן שאנחנו בכיוון הנכון".

אני רק אגיב ממש בשוליים של הדברים - שאותו "איש שמאל קיצוני" שמשמיע "פרוד ושנאה" תורם לציבור הישראלי (בעיקר בפיתוח הפריפריה לכיווני הייטק, לא רק) - עשרות מונים (בלשון המעטה) יותר מאשר אותו "מורך ורבך".
ופה אין קשר לפוליטיקה, פשוט תרומה לציבור ברמה הפשטנית (מעניין שפתאום אין חשיבות לקדושת ויישוב הארץ בפיתוח הפריפריה, כנראה מדובר בעניין סלקטיבי באזורים וסקטורים מסוימים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 9:08 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
איפה זלזלתי בך או ביהודים כמוך?
רשמתי שאחת הסיבות העיקריות שאני וחברי למילואים לא רצינו לשרת בשטחים הייתה האוכלוסיה שם, בעיקר האוכלוסיה היותר קיצונית.
אני לא רואה זלזול במישהו.

הזלזול הוא בזה שאין לך חשק לעשות מילואים ביו"ש בגלל "קיצוניים" כמוני, ובזה שאין לך בושה להתבטא כך כלפי.
איך תרגיש אם אני אספר שאני יוצא לעשות מילואים ואני מתבאס על זה שאני צריך להגן בין היתר על שמאלנים?

במה אני קיצוני?
בזה שאני רוצה לגור בשלום ביו"ש יחד עם ערביי יו"ש?
בזה שאכפת לי שילד בג'נין קם בבוקר והוא לא יכול לקחת אוטובוס לכינרת?
בזה שאני מאמין במושגים כמו "אמונה", "משיח" ו - "אלוקים"?
בזה שאני כאחד האדם מגנה מקרים (נדירים ביותר) של פגיעה בערבים חפים מפשע?
בזה שאני מאמין שכדאי ליהודי חיות לפי חוקת התורה?
בזה שאם אני רואה תאונה בכבישי יו"ש אני יורד לטפל בפצועים בין אם הם יהודים או ערבים?
בזה שמי שתורמים כליה באופן אלטרואיסטי הם בעיקר אנשים מהסוג שלי (סליחה אם יש פה נימה של התנשאות, אבל זאת האמת)?

שוב, במה אני קיצוני שזה מוציא לך את החשק לעשות מילואים דווקא על אנשים כמוני?
תסביר לי במה.

נורטון כתב:
ואני , כולה שאלתי איפה עשית צבא

השאלה נשאלה באופן מזלזל ("פרזיט" וכו'), ועוד אני לא מדבר על קללות של ממש כמו "מטומטם" ו - "גנב" שיוצאות ממך כלפי חדשות לבקרים.
אז אתה לא דתי היום, יש לי בחירה חופשית, אבל מה עם לאמץ עקרונות מוסר של האמונה היהודית כמו "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך"?
לא נעים לך שיש מישהו ספציפי בפורום שמגדף אותך, אז מדוע נוהג אתה כך באותו זלזול כלפי?

shmueliki כתב:
אני רק אגיב ממש בשוליים של הדברים - שאותו "איש שמאל קיצוני" שמשמיע "פרוד ושנאה" תורם לציבור הישראלי (בעיקר בפיתוח הפריפריה לכיווני הייטק, לא רק) - עשרות מונים (בלשון המעטה) יותר מאשר אותו "מורך ורבך".
ופה אין קשר לפוליטיקה, פשוט תרומה לציבור ברמה הפשטנית (מעניין שפתאום אין חשיבות לקדושת ויישוב הארץ בפיתוח הפריפריה, כנראה מדובר בעניין סלקטיבי באזורים וסקטורים מסוימים).

אני מעריך את מרגלית על תרומתו לעם ישראל ולמדינת ישראל. אבל איך זה סותר את מה שכתבתי?
הוא אכן בעל תפיסת שמאל קיצוני, ואכן אמירת ה"תחזירו לנו את המדינה", זו אמירה שמשדרת פרוד ושנאה.

מיכאל בן ארי אוהב את כל היהודים, והוא גם תרם לא פחות מאראל מרגלית למען העם הארץ, וגם התורה.
היה לוחם במשך שנים, מיישב את חבל השומרון, פעיל פוליטי, מעביר שירותי תורה, בניו משרתים בשרות צבאי משמעותי.

FLASH כתב:
. מילא אהוד, הוא סתם מטריל ומשיג את מבוקשו

מדוע אתה חושב שאני מטריל?
אז נכון, אני כותב בסגנון של ירחון "עולם קטן" בפורום של שמאלנים קיצוניים, אבל זה בגלל שזהו סגנון הכתיבה שלי.
אין פה שום הטרלה. איפה שאפשר אני משתדל להתחשב, אבל לא יכול להיות שגם אתה תכנה אותי מטריל.
די. זה מעליב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 9:15 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
shmueliki כתב:

אני מעריך את מרגלית על תרומתו לעם ישראל ולמדינת ישראל. אבל איך זה סותר את מה שכתבתי?
הוא אכן בעל תפיסת שמאל קיצוני, ואכן אמירת ה"תחזירו לנו את המדינה", זו אמירה שמשדרת פרוד ושנאה.

מיכאל בן ארי אוהב את כל היהודים, והוא גם תרם לא פחות מאראל מרגלית למען העם הארץ, וגם התורה.
היה לוחם במשך שנים, מיישב את חבל השומרון, פעיל פוליטי, מעביר שירותי תורה, בניו משרתים בשרות צבאי משמעותי.

מה זה איך זה סותר
אחד מהם אתה רק מגדף (אם אתה כה מעריך אותו, במקרה שכחת לציין זאת כשהעלית אותו במיוחד כדוגמא שלילית מ-Nowhere, אלא רק להשמיצו...)
לשני אתה סופר רק זכויות (אין בו אולי אף נקודה בעייתית בודדת? אולי תהרהר בכך קצת)

מרגלית לא שירת בצבא? בניו של מרגלית לא משרתים בצבא? (אין לי מושג, אולי לך יש) מרגלית לא "אוהב את כל היהודים"?
מרגלית לא מקבל זכות כ"פעיל פוליטי" (תשובה - מה פתאום, גנאי!)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 9:35 pm 
Hall of Famer

כלכך קל להתווכח עם פלאש. כלכך טיפש, כזה שקרן.

נו, חומר לא חסר לי, ויאיר נבות עושה לאחרונה עבודה מעולה עם ההקלטות של רבני מכינת עלי ועם ספרו "המהפכה השלישית", אבל למה לא נביא ציטוטים ישירים של נביא השקר צבי יהודה קוק, האב הרוחני של גוש אמונים:

https://www.yeshiva.org.il/midrash/3895

תהנו

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 9:42 pm 
Hall of Famer

אהוד, קראתי לך פרזיט וגנב בגלל עובדה שהודית עליה - אתה לא תרמת לפורום. זאת לא פרשנות, זאת עובדה.. וזה פורום, שבו יש אינדיקציה יותר מחזקה, שאתה גורם לאנשים לא לרצות לקרוא בו, כך שאני בהחלט מצפה ממך לתרום.
מפריע לי מאד למשל, שאתה מדבר על תרומת כליה של כמה (עשרות? מאות?) מחבריך בתור אינדיקציה למשהו. האם אתה תרמת פעם כליה למישהו? הרי אפילו 100 שקל אתה לא תורם.

עכשיו, השאלה שלי היא מאד לגיטימית. מכיוון שאנחנו כבר יודעים שיש בך אלמנטים פרזיטיים (הנה, לא תרמת לפורום בו אתה משתתף כל כך הרבה) - ומכיוון שאתה תולה הרבה מהאיכויות שלך באיכויות של אחרים (אחרים תרמו כליה) - אנא תגיד לי, אתה - לא החברים שלך, אלא אתה - האם עשית צבא ובעיקר האם עשית צבא בתור לוחם? האם אתה מדבר מתוך צביעות או לא? כשאתה מדבר על כך שלישראלים אין בעיה וכיף להם לשמור בשטחים - האם אתה מדבר מתוך ידיעה בפועל מכך שאתה עשית את זה יחד עם חברים שלך לפלוגה, או מתוך הנחה שמגיעה משום מקום?

אני באמת חושב שזו שאלה לגיטימית והייתי מאד שמח לשמוע את התשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 10:10 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כלכך קל להתווכח עם פלאש. כלכך טיפש, כזה שקרן.

נו, חומר לא חסר לי, ויאיר נבות עושה לאחרונה עבודה מעולה עם ההקלטות של רבני מכינת עלי ועם ספרו "המהפכה השלישית", אבל למה לא נביא ציטוטים ישירים של נביא השקר צבי יהודה קוק, האב הרוחני של גוש אמונים:

https://www.yeshiva.org.il/midrash/3895

תהנו

אחח נדבוש ;;-)))

עשית גוגל על השקרים הגסים שהמצאת , לא מצאת כלום, אז הבאת טקסט ציטוטים ארוכים שבו לא כתוב שום דבר ממה שכתבת? אתה באמת ככ אדיוט שחשבת שמישהו קורא אותך ועוד מאמין שיש בלינק משהו מהשקרים שהמצאת? אין פה כלום על כך שההתיישבות היא המצווה החשובה ביותר, וכלום על כך שאין נסיגות ושאר השטויות. תהיה בריא בקרוב, אובססיבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 10:35 pm 
Hall of Famer

כלכך טיפש, כזה שקרן.

ישפוט הקורא מעט מזעיר מתורתו של נביא השקר המחולל של מפעל ההתנחלויות, וידע על מה ולמה באמת כל הסיפור:

"ב"ה עיקת"ו ירושת"ו י"ז אייר התשל"ה
(להזכיר את ספירת-השנים הנוצרית
אין שום צורך ושום היתר)
לכבוד מר...
עתרת השלום והברכה,
בתשובה לעיקר מכתבך הנני בכל תקף והחלט, לחזור על הדברים הקבועים, מוצקים, ברורים וקיימים.
כי כל שטחי הקרקעות של יהודה ושומרון, הם בודאי שייכים וקשורים אל מלוא רוחב ארצנו וחיוב שלטוננו עליה, ולפיכך גם חיוב מסירות נפשנו על כך נגד כל כפייה מצד משהו, להעבירנו מזכות ירושתנו זאת.
בכל חביבות היקר
וצפיית ראיית הישועה השלמה"

"צריך להזדרז ולהרבות התנחלויות. כתבתי למשה דיין: "על יהודה ושומרון תהיה מלחמה". ואני מוסיף: גם על הגולן ויריחו. הלימוד הזה, החינוך הזה, ההכרזה הזאת, הוא דבר למעלה מן הכל. יש לחזור עליו בלי הרף, פעם אחר פעם, אלף פעמים ואחת. יש לעקור מן השורש הזה את הרקבון, החולניות והחולשה של התחשבות בגויים. רבונו של עולם! מתי התחשבנו בגויים?! כשהלכנו לישב את ראשון לציון ופתח תקוה, התחשבנו בגויים? האם בגלל שב"ה גדלנו והתרחבנו ויושבים באו"ם, אנו צריכים להתחשב בגויים? האם כשכבשנו את ירושלים, התחשבנו בגויים? האם כבשנו את הארץ בהתחשבות בגויים? כתבתי למשה דיין: דע שעל יהודה ושומרון תהיה מלחמה. מלחמת אחים?! מלחמת אחים אינני רוצה!!! אך אין זה משנה: האמירה הזאת, האיום הזה, שיכול להיות על-מנת כן, היא העמדה שלנו, בתוקף ועוז וקדוש השם, לזכור להזכיר בלי הרף לממשלה, לעם ישראל ולצבאות ישראל, שאין להעלות על הדעת ספק של הרהור של החלשת אחיזתנו בכל מלוא רוחב ארצנו. איננו בעלי בית על הארץ הזאת מבחינה משפטית, אנו רק נציגים של כל כלל ישראל"

"המיצוה האלהית, אשר נצטווינו בתורת-האמת, של ד' אלהינו מלך העולם ובוראו וקורא-דורותיו, שהארץ הזאת, ארץ חיינו נבואתנו וממלכתנו, שהובטחה הבטחת-נצח לאברהם אבינו לו ולנו לזרעו אחריו, תהיה ביד שלטוננו עליה, לכל מלוא מרחביה, שטחיה וגבולותיה, כיבושיה ויישוביה, "וירישתם אותה וישבתם בה", היא קיימת וקבועה לדורות-עולם, ככל נצחיותה ובטחונה של תורת בורא-עולם, צור ישראל וגואלו. וכל כפייה נגדה לעבור עליה, מצד ממשלה ישראלית או מצד איזו ממשלה של גויים, ידידים או אויבים, מחייבת אותנו, בנערינו ובזקנינו, בבנינו ובבנותינו, להתקומם נגדה בכל חיינו ונפשותינו, וכל איזו "החלטות" שהן לגזילת חלקי הארץ הזאת, השייכת לכל מיליוני היהודים, שברוסיה ושבאמריקה, ובכל מקומות תפוצותיהם, הנן בטלות ומבוטלות פחות מכל עפרא דארעא. ועצת ד' לעולם תעמוד."

"אנו מצווים מן התורה לכבוש את הארץ ולקבוע בה את שלטוננו, ואין אפשרות לעזוב שום מקום שבארץ, בשום פנים ואופן. כידוע עקירת מצוה מן התורה היא ב"יהרג ואל יעבור" רק לגבי שפיכות דמים גלוי עריות ועבודה זרה. כל זה במצבים רגילים, אבל בשעת כפיה וגזרה גם דבר קל הוא חמור, ויש למסור את הנפש אפילו על שרוך נעל. ואין הבדל מאיזה צד היא הכפיה. (זה כולל אפילו כפיה מיהודים, חלילה, כפיה אנטי דתית). דבר זה לא יקום ולא יהיה, ולא ינשלו אותנו מחלקים של ארצנו! מחויבים אנו כולנו במסירות נפש! וממשלה שעושה הסגר בארץ כמו שעשו תחום מושב ליהודים ברוסיה - לא תהיה כזאת בישראל!
כבוש הארץ בכל גבולותיה הוא מלחמת מצוה, אין ספק בדבר, ואין שום היתר להכניס גויים בתוך גבולותינו בחלק מן הארץ; כך הוא מצד התורה, ויחד עם זה דרישה מעין זו (של נישול חלקים מארצנו) היא בנדיטיזם; כאילו יצרנו "מדינונת" קטנה והיא צריכה להספיק לנו."

"על כל יהודי, הנאמן לישראל, לעמוד במסירוּת-נפש שלימה וגמוּרה, נגד זה רשע-כֹסל של ניוון-הבגידה הטיפשי המגועל והמבולבל של הפקרת מה-שהוא של ארץ-חיינו, והוצאתו מרשותנו אל רשוּת נכרים לצרור אותנו, חלילה. כמו בכל כפייה, איזו שהיא, אם מצד נכרים או מצד יהודים, המחייבת מסירות-נפש ככל חוקותיה ומשפטיה, כן ועל-אחת-כמה-וכמה בזו שהיא שקוּלה ככל מצוותיה של התורה. ובתֹקף גדולתה וקדושתה זו של אמתיות מסירות נפשותינו על כך, תתגלה ברכת ד' אלהי ישראל, בתקומת עמו ונחלתו, להפר לעקור ולבטל כל מיני מחשבות ועצות אלה, שזִכרם יִשאר רק לדראון-עולם בדברי ימי ישראל. ונצח ישראל יִכּוֹן ויקוּם לעד כימי השמים על הארץ ברוממות ישועתנו השלימה."

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 11:03 pm 
Junior

שוכנעתי. אתה אידיוט מושלם!
אין בכל הטקסט, ואף לא במה שהדגשת, גם אם תגדיל מאוד ותדגיש את כל הטקסט כולו, ולו רמז לאחד מהשקרים הגסים שהפצת על היהדות.

גם אם יציגו לך באותיות קידוש לבנה את אותו טקסט מודגש, עדיין תמשיך לדמיין שיש כאן תימוכין להבלים והשקרים שלך "החילונים הם חמורו של משיח" או "אין נסיגות בגאולה" או "ההתיישבות היא המצווה החשובה בדורנו".

דבר ראשון , מצוות עשה לא דוחה לא תעשה. שלושת המצוות שהן ביהרג ובל יעבור הן שפיכות דמים גילוי עריות ועבודה זרה. מוטב שימות ולא יעבור. דבר שני, שקולה כנגד כל המצוות נאמר בחז"ל על השבת, על ציצית, על ברית מילה, על עבודה זרה, לימוד תורה, צדקה. לא יתכן שכולן שקולות ככולן במקביל. שקולה כנגד כל המצוות מראה על מעלה מיוחדת במצווה שיש בה כמו שאר המצוות יחד, ולא שהיא חשובה מכולן. דבר שלישי, מסירות נפש על הארץ היו לסבים והסבתות מהציונות החילונית שבחרו לעלות לארץ ולהילחם עליה במחתרות, בצה"ל, במקום להישאר בחו"ל. זה לא ערך דתי בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 11:07 pm 
Hall of Famer

מיהו חמורו של משיח, למשל זלמן מלמד על פי קוק האב:

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
מיהו חמורו של משיח

שאלה
הקשבתי לדברי כבוד הרב שהועברו בשידור מעצרת שהתקיימה בישיבת מרכז הרב. איני בטוח אם הבנתי את דברי כבוד הרב נכון לכן אני מבקש לשאול את הדברים הבאים:

כאשר הרב אמר שה"חילונים" הינם חמורו של משיח האם זה כינוי שבח או כינוי גנאי, כאשר הרב ציטט את דברי הרב קוק הקורא לדורנו חמורו של משיח, האם הרב קוק דיבר רק על ה"חילונים"?

תשובה
הרב קוק אמר שהדור של עיקבתא דמשיחא הם חמורו של משיח, שנאמר עליו עני ורוכב על חמור. להיות חמורו של משיח זו זכות גדולה. דהיינו להיות המסייע לבואו של משיח זו כמובן זכות. אך מי שאינו מודע לתפקיד שהוא ממלא הוא בבחינת חמורו של משיח שאין החמור יודע את איזה מטרה הוא משרת.חמורו של משיח הוא הבנין החומרי של העם של הגאולה והמשיח יאיר את האור הרוחני של הגאולה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ד' אוקטובר 19, 2022 1:09 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 11:08 pm 
Hall of Famer

כבוד פלאש חולק על קוק האב או על זלמן מלמד, או שמא הוא בור גמור, טיפש מוחלט ושקרן לכתחילה ובדיעבד?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 11:45 pm 
Junior

תראה מדובר בראש הישיבה שלמדתי בה 6 שנים, ובאתר שפיתחתי לישיבה כמה שנים, כנראה שלא חולק

ולעניינך המצב מחמיר... טוב לנו שתדגים כמה אתה משקר ומבין כלום ושום דבר בהבנת הנקרא בסיסית וביהדות בכלל
" הדור של עיקבתא דמשיחא הם חמורו של משיח", " חמורו של משיח הוא הבנין החומרי של העם". יותר פשוט מזה? יש על כך עשרות שיעורים שבתכלס אומרים בדיוק אותו הדבר. חפש הרב קשתיאל על חמורו של משיח . חפש הרב לונדין. אין ולא תמצא מי שאומר שהחילונים הם חמורו של משיח, אלא הדור כולו ובעיקר מעשי החילונים ומעשה הדתיים, וכל עם ישראל שבונה את הארץ מבחינה חומרית, קרי: מבנים, טכנולוגיה, כלכלה, תעשיה וכל הקדמה שרואים בארץ ב75 שנה מאז הקמתה, פרסי הנובל ועוד. אלו חמורו של משיח. ואת אלו בונים החילונים והדתיים יחד, ותפקידנו לבסס את חמורו של משיח. אבל צריך שהוא לא יהיה יותר מחומר. כשבני האדם, יבינו שהוא בסך הכל חומר, ותפקיד החומר להיות חומר, ולא רוח, שזה מה שקורה היום. האנושות בטוחה שהחומר הוא הדבר שכל החיים סביבו, הכל סביב כסף חיצוניות וחומריות. שם השאיפות. כשהחומר יחזור למעמדו הראשוני, החשוב-חומר זה חשוב ! אבל הוא רק חומר, רק משמש להתקדמות רוחנית, אז אותו חמורו של משיח יהיה מבוסס דיו.

הרעיון הוא מטאפורה בלבד. אם יהיה חמור או לא, זה לא הנקודה ולא חשוב. לא מחפש לשכנע אף אחד או שמישהו יחשוב שהדברים אמיתיים. מבחינתי רק חשוב שידעו שאתה שקרן פתולוגי אובססיבי ולכן חשוב לשים דברים על דיוקם. לכן הסברתי, אני לא מאמין בהבאת רעיונות דתיים לציבור חילוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 11:54 pm 
Hall of Famer

אני מניח שבגלל שאתה מאד טיפש, וגם שקרן פתולוגי ואידיוט מושלם, אתה באמת חושב שמישהו מתעסק בשאלה אם יש חמור ממשי או לא. אבל מכיוון שאני מביא ציטוטים, וחזקה על מי שנכנס לפורום שהוא יודע לקרוא (אם כי, ואתה חלק מן ההוכחה, לא כל אחד יודע להבין), אז כל אחד יחשוב מי מאתנו מדייק בדבריו ומי שקרן ואידיוט.

אני יודע שלפי התפישה הקוקיסטית זה כבוד מאד גדול עבור החילונים להיות החמורו של משיח שמסייע בחומר לגאולה הרוחנית, ואיך אמר מלמד: "אך מי שאינו מודע לתפקיד שהוא ממלא הוא בבחינת חמורו של משיח שאין החמור יודע את איזה מטרה הוא משרת". אז אני בסך הכל מיידע את הציבור החילוני כאן בפורום שידעו את המטרה שהם משרתים, חלילה שלא יהיו בבחינת חמור שאין החמור יודע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 19, 2022 12:11 am 
Hall of Famer

רק אציין נדב, שאם חזקה שמישהו יודע לקרוא אך אין חזקה שמישהו יודע להבין, זה לא עוזר לנקודה שלך לחשוב מי מדייק בדבריו ומי שקרן ואידיוט, כי המינימום הנדרש עבור ״לחשוב״ הוא ״להבין״, ולא רק ״לקרוא״, ודוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1858 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 75  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: