עמוס לב כתב:
איפה זלזלתי בך או ביהודים כמוך?
רשמתי שאחת הסיבות העיקריות שאני וחברי למילואים לא רצינו לשרת בשטחים הייתה האוכלוסיה שם, בעיקר האוכלוסיה היותר קיצונית.
אני לא רואה זלזול במישהו.
הזלזול הוא בזה שאין לך חשק לעשות מילואים ביו"ש בגלל "קיצוניים" כמוני, ובזה שאין לך בושה להתבטא כך כלפי.
איך תרגיש אם אני אספר שאני יוצא לעשות מילואים ואני מתבאס על זה שאני צריך להגן בין היתר על שמאלנים?
במה אני קיצוני?
בזה שאני רוצה לגור בשלום ביו"ש יחד עם ערביי יו"ש?
בזה שאכפת לי שילד בג'נין קם בבוקר והוא לא יכול לקחת אוטובוס לכינרת?
בזה שאני מאמין במושגים כמו "אמונה", "משיח" ו - "אלוקים"?
בזה שאני כאחד האדם מגנה מקרים (נדירים ביותר) של פגיעה בערבים חפים מפשע?
בזה שאני מאמין שכדאי ליהודי חיות לפי חוקת התורה?
בזה שאם אני רואה תאונה בכבישי יו"ש אני יורד לטפל בפצועים בין אם הם יהודים או ערבים?
בזה שמי שתורמים כליה באופן אלטרואיסטי הם בעיקר אנשים מהסוג שלי (סליחה אם יש פה נימה של התנשאות, אבל זאת האמת)?
שוב, במה אני קיצוני שזה מוציא לך את החשק לעשות מילואים דווקא על אנשים כמוני?
תסביר לי במה.
נורטון כתב:
ואני , כולה שאלתי איפה עשית צבא
השאלה נשאלה באופן מזלזל ("פרזיט" וכו'), ועוד אני לא מדבר על קללות של ממש כמו "מטומטם" ו - "גנב" שיוצאות ממך כלפי חדשות לבקרים.
אז אתה לא דתי היום, יש לי בחירה חופשית, אבל מה עם לאמץ עקרונות מוסר של האמונה היהודית כמו "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך"?
לא נעים לך שיש מישהו ספציפי בפורום שמגדף אותך, אז מדוע נוהג אתה כך באותו זלזול כלפי?
shmueliki כתב:
אני רק אגיב ממש בשוליים של הדברים - שאותו "איש שמאל קיצוני" שמשמיע "פרוד ושנאה" תורם לציבור הישראלי (בעיקר בפיתוח הפריפריה לכיווני הייטק, לא רק) - עשרות מונים (בלשון המעטה) יותר מאשר אותו "מורך ורבך".
ופה אין קשר לפוליטיקה, פשוט תרומה לציבור ברמה הפשטנית (מעניין שפתאום אין חשיבות לקדושת ויישוב הארץ בפיתוח הפריפריה, כנראה מדובר בעניין סלקטיבי באזורים וסקטורים מסוימים).
אני מעריך את מרגלית על תרומתו לעם ישראל ולמדינת ישראל. אבל איך זה סותר את מה שכתבתי?
הוא אכן בעל תפיסת שמאל קיצוני, ואכן אמירת ה"תחזירו לנו את המדינה", זו אמירה שמשדרת פרוד ושנאה.
מיכאל בן ארי אוהב את כל היהודים, והוא גם תרם לא פחות מאראל מרגלית למען העם הארץ, וגם התורה.
היה לוחם במשך שנים, מיישב את חבל השומרון, פעיל פוליטי, מעביר שירותי תורה, בניו משרתים בשרות צבאי משמעותי.
FLASH כתב:
. מילא אהוד, הוא סתם מטריל ומשיג את מבוקשו
מדוע אתה חושב שאני מטריל?
אז נכון, אני כותב בסגנון של ירחון "עולם קטן" בפורום של שמאלנים קיצוניים, אבל זה בגלל שזהו סגנון הכתיבה שלי.
אין פה שום הטרלה. איפה שאפשר אני משתדל להתחשב, אבל לא יכול להיות שגם אתה תכנה אותי מטריל.
די. זה מעליב.