סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תמיר בלאט!
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 19, 2022 11:19 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מאיפה מגיעה ההתפוצצות הזו? לא יודע כמה זמן זה יחזיק מעמד, אבל שלושה משחקים לתוך עונת היורוליג הזו בלאט הוא אחד הרכזים הטובים באירופה (מה?), בערך ב-לבל של קווין פנגוס, והוא עושה את זה בקבוצה הכי חמה ביורוליג (30 הפרש על פנתנאיקוס? ברצינות?). אה, וגם זוס נכנס קצת לעניינים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תמיר בלאט!
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 19, 2022 11:31 pm 
Hall of Famer

בסייג שנו, זו לא באמת פנאתינייקוס, וואלה כל הכבוד לו וכיף לראות. שחקן עם כשרון מיוחד באמת, שצריך שיטה מתאימה ומאמן שזורם איתו, אבל כשזה עובד-אפשר לקבל דברים שאי אפשר לקבל מאף ישראלי אחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 2:16 am 
Hall of Famer

כמה זמן זה יחזיק?
קודם כל, צריך לציין (לא שזה מוריד מפתיחת העונה הבאמת פנומנלית שלו) שהוא מקבל דקות רבות גם כי באלבה יש כמה חיסורים - בעיקר הרכז הראשון (שסביר שיישאר הראשון כשיחזור לכשירות מלאה...) מאודו לו ששיחק רק במשחק היורוליג הראשון, וג'יילן סמית (שהחסיר היום) בגארדים.
בעצם זה הופך את הניצחון של היום למרשים הרבה יותר (לא שניצחון של אלבה במסגרת יורוליג ב-30 הפרש הוא לא מרשים בכל סיטואציה שהיא), כי הם למעשה עלו ללא שני הגארדים המובילים שלהם, יוהאנס טימאן, ואריקסון שטרם שיחק העונה.
שני אמריקאים בלבד למשל עלו היום על הפרקט - סיקמה הכה נפלא, וגבוה סולידי בשם בן לאיירס שכבר שנה שלישית במועדון.
גם כל מיני הברקות סקאוטינג יצירתיות - שחקן חדש מניו זילנד (שעבר בקטנה בבאסקוניה), Christ Koumadje סנטר של 2.23 מצ'אד שכבר שנה שלישית אצלם, והתרומה שלו גדלה בהדרגה.
אלבה למעשה טרם הפסידה העונה, מאזן 0-7 בכל המסגרות, אבל כעת מחכים לה משחקי חוץ מול אנדולו ווולנסיה.
כיף לראות מהצד, בפרט בגלל בלאט (וזוסמן).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:05 am 
Junior

נאמר בעבר וצריך להמשיך להגיד - יש פה כמה אנשים שצריכים לאכול הרבה כובעים אחרי שטענו שהוא לא יהיה שחקן בליגה שלנו, והוא משחק רק בגלל שקטש חבר של אבא שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:28 am 
Junior

תמיר בלאט הוא דוגמה ומופת לבניית קריירה חכמה בעיניי.
התחיל בהפועל תל אביב וקיבל דקות יפות יחסית לגילו, אח"כ עבר לחולון, טעם קצת אירופה, אח"כ עבר לירושלים, היה רכז מצוין ברמות BCL, ואז עשה את הקפיצה ליורוליג, אבל בקבוצה קטנה כמו אלבה שבה יוכל לשחק. בעונה הראשונה התחיל עם מעט דקות וככל שהעונה התקדמה קיבל יותר, ובעונה השנייה מבסס את עצמו כאחד הרכזים הכי טובים ביורוליג. הלוואי שרק ימשיך כך. האמת היא שקשה לי לראות אותו ממשיך להפגיז כך בפן ההתקפי (הלוואי שאוכל את הכובע) אבל מבחינת ראיית משחק ויכולת מסירה, הוא בטופ של הטופ ולא מהיום.
בכל מקום שבו הוא התחיל, היו דיבורים על כמה הוא לא מספיק טוב לרמה, ואז הוא בא ופשוט משתיק את כולם.
הלוואי שלזוסמן (שפוטנציאלית לפחות היה אמור להיות במקומות גבוהים יותר בהרבה מבלאט) ואחרים היה את השכל ללכת בדרך דומה ולא להיתקע במכבי בגיל 20, שם התקבעה צורת המשחק הפסיבית להחריד שלו, ועוד שנה שנתיים הוא חוזר עם הזנב בין הרגליים לאחת מקבוצות הליגה בתקווה להיות שחקן של יותר מ-10 נקודות למשחק בליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:48 am 
Junior

בתור אחד שלא סובל את בלאט וגם מאוד הבליט את החסרונות שלו לאורך השנים (היתרונות שלו ברורים לכל מי שרואה כדורסל) אין לי בעיה לאכול את הכובע (לשנוא אותו אני כנראה אמשיך בלי קשר).

אלא שיש גם את הדבר המעצבן הזה שנקרא מציאות: בלאט *לא* השתיק את הביקורות נגדו בכל מקום שבו הוא היה. בחולון, הפועל ת״א ובירושלים יש המון אוהדים שעדיין לא מחזיקים ממנו במיוחד ולא זוכרים את התקופה שלו בקבוצה כמוצלחת. הוא גם * ממש לא* מבסס את עצמו כאחד הרכזים הכי טובים ביורוליג. הוא רכז מחליף בקבוצת יורוליג חלשה מאוד שהתחילה את העונה מצויין, לא מעט בזכות האופן המרשים שבו הוא נכנס לנעלי הרכז הראשון. זה לא מעט, אבל זה מה שזה כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:50 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
תמיר בלאט הוא דוגמה ומופת לבניית קריירה חכמה בעיניי.
התחיל בהפועל תל אביב וקיבל דקות יפות יחסית לגילו, אח"כ עבר לחולון, טעם קצת אירופה, אח"כ עבר לירושלים, היה רכז מצוין ברמות BCL, ואז עשה את הקפיצה ליורוליג, אבל בקבוצה קטנה כמו אלבה שבה יוכל לשחק. בעונה הראשונה התחיל עם מעט דקות וככל שהעונה התקדמה קיבל יותר, ובעונה השנייה מבסס את עצמו כאחד הרכזים הכי טובים ביורוליג. הלוואי שרק ימשיך כך. האמת היא שקשה לי לראות אותו ממשיך להפגיז כך בפן ההתקפי (הלוואי שאוכל את הכובע) אבל מבחינת ראיית משחק ויכולת מסירה, הוא בטופ של הטופ ולא מהיום.
בכל מקום שבו הוא התחיל, היו דיבורים על כמה הוא לא מספיק טוב לרמה, ואז הוא בא ופשוט משתיק את כולם.
הלוואי שלזוסמן (שפוטנציאלית לפחות היה אמור להיות במקומות גבוהים יותר בהרבה מבלאט) ואחרים היה את השכל ללכת בדרך דומה ולא להיתקע במכבי בגיל 20, שם התקבעה צורת המשחק הפסיבית להחריד שלו, ועוד שנה שנתיים הוא חוזר עם הזנב בין הרגליים לאחת מקבוצות הליגה בתקווה להיות שחקן של יותר מ-10 נקודות למשחק בליגת העל.

זה התחיל לפני זה -
ויתר על עונה אחרונה בנוער (תמיד בזבוז זמן לשחקן עם פוטנציאל ליגת על) ובגיל 18 שיחק שנה בליגה הלאומית.
וגם עוד לפני זה ההחלטה ללכת לוינגייט עבורו הייתה מאוד חכמה. שם התאפשר לו לשחק ברמות הגבוהות של הנוער כבר בגיל 16, ובליגה ארצית בוגרים בגיל 17. ברוב מחלקות הנוער זה לא היה מתאפשר לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:52 am 
Junior

לכל אורך השנים שלו בחולון ובירושלים הוא היה מצוין, בטח ביחס לגילו, למרות כל הביקורות נגדו, שחלקן הרגישו כאילו נובעות מהייחוס המשפחתי שלו ולאו דווקא מיכולתו המקצועית.

ויכול להיות שטיפה הגזמתי עם "מבסס את עצמו כאחד הרכזים הטובים ביורוליג", אבל נכון לעכשיו הוא לא נופל מאף רכז, ואלבה, ממה שרואים כרגע, ממש לא קבוצת יורוליג חלשה. הם משחקים נהדר מתחילת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 10:05 am 
Junior

בכל השנים שלו בחולון ובירושלים הוא קלע מצויין מהשלוש, מסר המון אסיסטים ואיבד מעט. בכל השנים האלה הוא גם היה חלש מאוד מאוד בהגנה, קלע באחוזים מחרידים מהשדה, לא מצא את הדרך לבוא לידי ביטוי אם הכדור לא בידיים שלו ובדרך כלל היה הרבה יותר חלש במשחקים מכריעים ובדקות מכריעות, כשצריך לתפקד נגד הגנה חזקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 10:06 am 
Junior

גם אם הוא לא אחד הרכזים המובילים ביורוליג, הוא בהחלט שחקן יורוליג לגיטימי, מה שאי אפשר להגיד על 95% מהשחקנים הישראלים, בטח כאלו שלא עושים את זה במכבי שם המעמד שלהם ניתן גם בגלל חוקי הישראלים בליגה. זה הרבה מעבר למה שהרבה צפו לו. בתור אוהד ירושלים הייתי מאד מרוצה מהשנים שלו אצלנו ומאד חבל שהוא עזב.
כשמסתכלים על הנתונים הפיזיים שלו, מאד נמוך וממש לא אתלטי, זה די מדהים מה שהוא הצליח להשיג, כמעט 100% מזה זה עבודה קשה וכמעט 0% כישרון (אלא אם כן להיות שחקן חכם זה נחשב כישרון). מהבחינה הזו הוא סוג של דוגמא מעולה לכל הילדים שמתחילים לשחק כדורסל, כי 99.9% מהם לא יהיו בגובה של 2 מטר או עם אתלטיות של אייברסון, והוכחה שעם עבודה קשה אפשר להגיע מאד רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 11:22 am 
Freshman

עדיין לא תופס ממנו כל כך..בהחלט מגיע לו שאפו אבל חושב שברגע שלומדים אותו ושסוגרים לו את השלשה אין לו הרבה מה לעשות..הבנאדם פשוט לא למד אי פעם לקלוע לייאפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 11:27 am 
מנהל פורום

עמקי כתב:
עדיין לא תופס ממנו כל כך..בהחלט מגיע לו שאפו אבל חושב שברגע שלומדים אותו ושסוגרים לו את השלשה אין לו הרבה מה לעשות..הבנאדם פשוט לא למד אי פעם לקלוע לייאפ

הבעיה אצלו זה לא לקלוע את הלייאפ. זה להגיע בכלל למצב שהוא יכול לזרוק לייאפ בלי לחטוף גג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 12:43 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
נאמר בעבר וצריך להמשיך להגיד - יש פה כמה אנשים שצריכים לאכול הרבה כובעים אחרי שטענו שהוא לא יהיה שחקן בליגה שלנו, והוא משחק רק בגלל שקטש חבר של אבא שלו

טכנית אני ממש לא רואה אותו משחק בשנים הקרובות בליגה שלנו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 12:49 pm 
Sophomore

אני תמיד קראתי לו "סטיב נאש הישראלי" או "סטיב נאש לעניים" (זו כמובן מחמאה), אבל עדיין אני חושב שהוא משחק כרגע הרבה מעבר לערך האמיתי שלו. זה פשוט נראה יותר מידי טוב,
וזה כנראה לא ימשך יותר מידי זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 1:13 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
ההחלטה ללכת לוינגייט עבורו הייתה מאוד חכמה. שם התאפשר לו לשחק ברמות הגבוהות של הנוער כבר בגיל 16, ובליגה ארצית בוגרים בגיל 17

למה כבר אין קבוצה של וינגייט בארצית?
נשמע שהקבוצה הזו ממש יכולה לעזור לשחקנים מאוד צעירים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 1:39 pm 
Sophomore

בתור אוהד הפועל ירושלים שמאד לא אהב אותו כשהיה אצלנו, הבעייה איתו הייתה פחות בהגנה (גם שאראס לא שמר) אלא יותר שהריקוד ההתקפי שלו היה משותק לגמרי כשפגש אגרסיביות והגנות חזקות. כלומר כמעט בכל משחק משמעותי.

נראה שהוא שיפר את זה (גם בחוסן מנטלי, גם בפיתוח קליעת חצי מרחק שמקשה לשמור עליו) והוא בדרך הנכונה וסחטיין על זה. אבל זה לא משנה את זה שברוב התקופה שהוא היה אצלנו הוא לא היה מספיק טוב כדי לקבל את המפתחות כרכז ראשון של הפועל ירושלים (וזה ממש מה שהיה גם מבחינת דקות וגם מבחינת בניית קבוצה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 1:55 pm 
מנהל פורום

blue כתב:
ודים כתב:
ההחלטה ללכת לוינגייט עבורו הייתה מאוד חכמה. שם התאפשר לו לשחק ברמות הגבוהות של הנוער כבר בגיל 16, ובליגה ארצית בוגרים בגיל 17

למה כבר אין קבוצה של וינגייט בארצית?
נשמע שהקבוצה הזו ממש יכולה לעזור לשחקנים מאוד צעירים

האקדמיה נסגרה כבר לפני כמה שנים. נגמר התקציב. קשור בין השאר גם לסיפור של פאינה קירשנבאום שהעבירה כספים קואליציוניים עבור האקדמיה, כאשר שיחק שם איזה קרוב משפחה שלה, ו"על הדרך" גם איזה מקורב קיבל עמלה מאוד גדולה על זה.
בכל מקרה הפרוייקט הזה באמת עזר להרבה שחקנים, אבל גם היו שם הרבה בעיות וטוב שנסגר.
יש היו מחלקות נוער שמספקות מסגרת מאוד דוגמה ושילוב בליגה ארצית במקביל לנוער. כמו עמק חפר, גלבוע בצורה מסויימת ואולי יש עוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 2:16 pm 
Hall of Famer

אני דווקא קיטלגתי את האקדמיה כפרוייקט שנכשל (בפני עצמו, עובדתית הוא כן שינה את המצב בכדורסל הצעירים כאשר לא מעט מחלקות כתגובה לאקדמיה של האיגוד, הקימו אקדמיות שלהם והעלו את הרמה וההשקעה בגילאי הנוער).
איזה שחקנים לדעתך הפרוייקט הזה עזר להם?
אני בכלל לא בטוח שהוא גם עזר לבלאט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 2:42 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
אני דווקא קיטלגתי את האקדמיה כפרוייקט שנכשל (בפני עצמו, עובדתית הוא כן שינה את המצב בכדורסל הצעירים כאשר לא מעט מחלקות כתגובה לאקדמיה של האיגוד, הקימו אקדמיות שלהם והעלו את הרמה וההשקעה בגילאי הנוער).

זה כבר דיון בפני עצמו לדעתי, אבל בכל מקרה זה לא סותר. הוא נכשל* אבל עדיין היו שחקנים שזה עזר להם.
כמו מי?
שחקנים מהפריפריות שהאקדמיה איפשרה להם לשחק ברמות הנוער הכי גבוהות בארץ, עם מתקנים ומאמנים ברמה טובה והכל עם מעטפת טובה בתנאי פנימייה. בזמנו לא היו הרבה חלופות כאלה בארץ.
תום ספיר שאותו אני וליוויתי באופן אישי בשנים באקדמיה הוא אחד מהם. הוא אומנם לא הגיע להיות שחקן ליגת על, אבל כן הגיע רק בזכות זה לנבחרות גילאים.

*נכשל או לא, זה משהו שצריך למדוד בהתאם למטרות. השאלה היא מה באמת היו המטרות הרשמיות? מה המדדים להצלחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 2:46 pm 
Junior

אני לא חושב שזה משהו שיכול להחזיק לאורך זמן, אבל איך שלא יהיה, להסיר את הכובע (ולאכול אותו, במקרה שלי לפחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 3:22 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
עמוס לב כתב:

זה כבר דיון בפני עצמו לדעתי, אבל בכל מקרה זה לא סותר. הוא נכשל* אבל עדיין היו שחקנים שזה עזר להם.
כמו מי?
שחקנים מהפריפריות שהאקדמיה איפשרה להם לשחק ברמות הנוער הכי גבוהות בארץ, עם מתקנים ומאמנים ברמה טובה והכל עם מעטפת טובה בתנאי פנימייה. בזמנו לא היו הרבה חלופות כאלה בארץ.
תום ספיר שאותו אני וליוויתי באופן אישי בשנים באקדמיה הוא אחד מהם. הוא אומנם לא הגיע להיות שחקן ליגת על, אבל כן הגיע רק בזכות זה לנבחרות גילאים.

*נכשל או לא, זה משהו שצריך למדוד בהתאם למטרות. השאלה היא מה באמת היו המטרות הרשמיות? מה המדדים להצלחה?

מה שאתה אומר זה שהאקדמיה הצליחה בתור פרוייקט חברתי לתת תנאים לנערי פריפריה שאחרת לא היו זוכים להם, גם אם הם לא יצאו שחקני כדורסל משמעותיים. זה נחמד, אבל אני חושב שכשמסתכלים על המטרות של האקדמיה, הנושא הזה היה במיקום קצת פחות גבוה במסגרת המטרות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 4:13 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
ודים כתב:
עמוס לב כתב:

כמו מי?

מה שאתה אומר זה שהאקדמיה הצליחה בתור פרוייקט חברתי לתת תנאים לנערי פריפריה שאחרת לא היו זוכים להם, גם אם הם לא יצאו שחקני כדורסל משמעותיים. זה נחמד, אבל אני חושב שכשמסתכלים על המטרות של האקדמיה, הנושא הזה היה במיקום קצת פחות גבוה במסגרת המטרות.

מההתחלה שים לב שכתבתי: היו שחקנים שהאקדמיה עזרה להם. שאלת איך, אז פירטתי.
לא טענתי שהיא עזרה להם להפוך להיות כוכבי NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 5:57 pm 
Hall of Famer

האקדמיה לא נועדה לבנות שחקני NBA. היא כן נועדה לבנות את הדור הבא של השחקנים הישראלים בנבחרות.
היא לא הייתה אמורה לתת מעטפת נהדרת לשחקנים שהקשר העתידי שלהם לכדורסל הוא חצי מקצועני בליגה ארצית ומטה, גם אם הם באו מהפריפריה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 7:31 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
גם אם הוא לא אחד הרכזים המובילים ביורוליג, הוא בהחלט שחקן יורוליג לגיטימי, מה שאי אפשר להגיד על 95% מהשחקנים הישראלים, בטח כאלו שלא עושים את זה במכבי שם המעמד שלהם ניתן גם בגלל חוקי הישראלים בליגה. זה הרבה מעבר למה שהרבה צפו לו. בתור אוהד ירושלים הייתי מאד מרוצה מהשנים שלו אצלנו ומאד חבל שהוא עזב.
כשמסתכלים על הנתונים הפיזיים שלו, מאד נמוך וממש לא אתלטי, זה די מדהים מה שהוא הצליח להשיג, כמעט 100% מזה זה עבודה קשה וכמעט 0% כישרון (אלא אם כן להיות שחקן חכם זה נחשב כישרון). מהבחינה הזו הוא סוג של דוגמא מעולה לכל הילדים שמתחילים לשחק כדורסל, כי 99.9% מהם לא יהיו בגובה של 2 מטר או עם אתלטיות של אייברסון, והוכחה שעם עבודה קשה אפשר להגיע מאד רחוק.

מי ישמע איזה שחקנים יש ביורוליג...
יש לנו המון ישראלים שהם שחקני יורוליג לגיטימיים.
הכל תלוי בהזדמנויות שלהם ובסיטואציה.

לא לשכוח שביורוליג שיחקו גם איתי שגב , עוז בלייזר , יפתח זיו , ועוד ועוד ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 20, 2022 9:42 pm 
Hall of Famer

דווקא דוגמאות שלא תורמות לנקודה שלך. איתי שגב, עוז בלייזר, יפתח זיו שיחקו ביורוליג והדבר היחיד שהיה ברור בעקבות זאת זה שהם לא שייכים לרמה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], החציל האצטקי, סאבוניס ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה