סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
FLASH כתב:
1. חוק גיוס חובה מפלה יהודים וערבים. ערבי שרוצה להתגייס פטור. לא מקבל צו ראשון, לא אמור להגיע לבקו"ם לקבל פטור כמו דתיה נניח, המדינה מעלימה ממנו את הרעיון. ואם הוא ממש רוצה והבין למי עליו לפנות, ועבר את כל הבדיקות שמוודאות שאין בו סכנה, הוא בסוף יתקבל לתפקיד כלשהו. זו גזענות לשיטתכם. אפליה על בסיס רקע

2. אלפי עולים בשנה מסווגים לכיתות לפי מוצא. מדוע זו לא גזענות?

קובי, מה אתה אומר קוראים לזה תנועת ההשכלה? לא אמרת שזה מטומטם ובור לחשוב שהחברה הקרובה משפיעה על היהדות (או על כל בן דת אחרת, לא הבנתי מה רצית לומר)

1. חוק גיוס חובה לא חל על ערבים, מפני שלא פרקטי שיחול על ערבים מסיבות שאני מאמין שמובנות לך היטב. אבל העובדה שכשערבי רוצה להתגייס הוא יכול, היא הדוגמה ההפוכה בהגדרה לכך שלשיטתך אם הוא רוצה לגור בישוב יהודי, הוא לא יכול.

2. אני לא איש חינוך ואין לי מושג מה הפרקטיקה הנהוגה לגבי קליטת עולים במערכת, אבל ההנחה היא שככל שנהוגה מתודה כזו, היא נהוגה מסיבות פדגוגיות. כלומר מדעיות. הנושא נחקר בשיטות מדעיות והתגלה שיעיל יותר מבחינה חינוכית כך, לצורך העניין. אין לזה שום הקבלה לאמונה שלך ב"סגולה רוחנית", שלא מתבססת על דבר מלבד אמונתך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:22 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
קובי כתב:
RREEDDTT. כתב:
כמעט כל הפרשנים טוענים שאיחוד בין מרצ לעבודה ובל'ד עם הרשימה המשותפת היתה מעניקה תיקו בין הגושים פחות או יותר.

מה?? איך דבר כזה היה אמור לעבוד בדיוק?

מה בדיוק מחבר בין העבודה ומרצ לבין בל"ד או חדש תעל?

זה עורר בי את השאלה מדוע ש"ס ואוגדה לא מתחברות? מה כבר ההבדל הכה מהותי ביניהם?

הוא התכוון איחוד של מרצ והעבודה ואיחוד אחר (לא אותו אחד) בין בל"ד וחדש/רע"ם כנראה (אין כזה דבר הרשימה המשותפת).

לגבי ש"ס ואגודה התשובה די ברורה -
איחוד טכני כזה, הוא בעיקר כדי להבטיח כמעט לחלוטין נפילה של אחת מהמפלגות מתחת לאחוז החסימה.
במקרה של ש"ס ואגודה - אין שום סיכון כזה, שתיהן עוברות בודאות. את השאריות מההצבעות הן יכולות לסגור בהסכם עודפים.
לכן אין שום מוטיבציה לעשות איחוד טכני כזה. הן גם מסורתית מפלגות יריבות ושונאות זו את זה מתחת לפני השטח עם הרבה יריבויות.

רק מי שלא בעניינים יכול להגיד שאין הבדל מהותי ביניהם. אם תגיד להם את זה הם יהרגו אותך כנראה.

כן כן אני מודע להבדל התהומי בין הלבנים למזרוחניקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:25 pm 
Hall of Famer

האמת שמזרוחניקים זה כינוי, אמנם ארכאי משהו, למפד"לניקים הותיקים של פעם שהיו ברובם אשכנזים. על שם תנועת המזרחי ולא מסיבות של מוצא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:33 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
1. חוק גיוס חובה מפלה יהודים וערבים. ערבי שרוצה להתגייס פטור. לא מקבל צו ראשון, לא אמור להגיע לבקו"ם לקבל פטור כמו דתיה נניח, המדינה מעלימה ממנו את הרעיון. ואם הוא ממש רוצה והבין למי עליו לפנות, ועבר את כל הבדיקות שמוודאות שאין בו סכנה, הוא בסוף יתקבל לתפקיד כלשהו. זו גזענות לשיטתכם. אפליה על בסיס רקע

קובי, מה אתה אומר קוראים לזה תנועת ההשכלה? לא אמרת שזה מטומטם ובור לחשוב שהחברה הקרובה משפיעה על היהדות (או על כל בן דת אחרת, לא הבנתי מה רצית לומר)

אני די בטוח שאתה סתם מעלה את הטענות שבסעיפים 1 ו-2 ולא באמת חושב כך.

כך או כך, יש הבדל בין אפליה פסולה לבין הבחנה מותרת.

בסעיף 2 למשל, אם ההבחנה היא בגלל השוני בשפת האם ושפת הלימוד בין הקבוצות אז האפליה כמובן מותרת.

אבל אם ההבחנה בין הקבוצות היא כי קבוצה אחת עולה רוחנית על הקבוצה האחרת בגלל מוצא האם, זו הבחנה פסולה ומכאן שמדובר באפליה פסולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:35 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
האמת שמזרוחניקים זה כינוי, אמנם ארכאי משהו, למפד"לניקים הותיקים של פעם שהיו ברובם אשכנזים. על שם תנועת המזרחי ולא מסיבות של מוצא.

לא ידעתי. אז מה השם המקובל למזרחיים בימינו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:40 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
Hacohen כתב:

לא ידעתי. אז מה השם המקובל למזרחיים בימינו?

אצל החרדים?

ככל שאני מכיר, כשצריך להתבטא בפומפוזיות למען אינטרס משותף זה "אחינו בני עדות המזרח". סתם ככה בדיבור רגיל זה "ספרדים". מניח שיש כינויים פחות מנומסים כשלא שומעים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:41 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
RREEDDTT. כתב:
כמעט כל הפרשנים טוענים שאיחוד בין מרצ לעבודה ובל'ד עם הרשימה המשותפת היתה מעניקה תיקו בין הגושים פחות או יותר.

בליכוד מתלבטים בין דיכטר לגלנט על משרת שר הביטחון.שניהם ראויים לתפקיד .השאלה מי יהיה שר האוצר ואני מקווה שלא יתנו שום תפקיד שר לבהמה דודי אמסלם .

מה?? איך דבר כזה היה אמור לעבוד בדיוק?

מה בדיוק מחבר בין העבודה ומרצ לבין בל"ד או חדש תעל?

זה עורר בי את השאלה מדוע ש"ס ואוגדה לא מתחברות? מה כבר ההבדל הכה מהותי ביניהם?

יש על זה סרט - ״הבלתי רשמיים״, החביב בהחלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 8:53 pm 
Hall of Famer

אנחנו בפורום כדורסל, נעלה סוגיה הלכתית בנושא
להשכיר דירה לשחקן אמריקאי שמגיע לשחק בישראל? אסור
להריע מדי שבוע ולהעריץ את אותו השחקן? מותר (או שיהיה מעניין לראות פסק הלכה שאוסר זאת...)
הגיוני מאוד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:03 pm 
Junior

Hacohen כתב:
FLASH כתב:

1. חוק גיוס חובה לא חל על ערבים, מפני שלא פרקטי שיחול על ערבים מסיבות שאני מאמין שמובנות לך היטב. אבל העובדה שכשערבי רוצה להתגייס הוא יכול, היא הדוגמה ההפוכה בהגדרה לכך שלשיטתך אם הוא רוצה לגור בישוב יהודי, הוא לא יכול.

2. אני לא איש חינוך ואין לי מושג מה הפרקטיקה הנהוגה לגבי קליטת עולים במערכת, אבל ההנחה היא שככל שנהוגה מתודה כזו, היא נהוגה מסיבות פדגוגיות. כלומר מדעיות. הנושא נחקר בשיטות מדעיות והתגלה שיעיל יותר מבחינה חינוכית כך, לצורך העניין. אין לזה שום הקבלה לאמונה שלך ב"סגולה רוחנית", שלא מתבססת על דבר מלבד אמונתך.

1. הסיבות מובנות לי היטב, אבל כמו שאחד אמר כאן שלגזענות תמיד יש הסברים וסיבות, גם לנאצים היו סיבות. אז אני מבין , הגזענות מנומקת, ויש רמות בגזענות, אבל היא עדיין גזענות. אתה מפלה בחוק יהודים שחייבים בגיוס לבין ערבים שאינם, על בסיס מוצא בלבד. וכמו שאפשר לגייס ערבי בקוסנטלציה מסוימת, אפשר להשכיר בית ללא יהודי אם הוא לא משתחווה לצלם (רוב הפוסקים מתירים להשכיר ולמכור לערבי כי אינם מוגדרים עובדי עבודה זרה), אפשר גם להשכיר / למכור אם הדירה היתה אצל ערבי אחר ומכר ליהודי ומיד מכר לערבי אחר, אפשר למכור לו בשטח שאינו מוגדר חלק מהארץ. אם הבעיה היתה עם עצם זה שהוא ערבי, כל זה היה לא רלוונטי

2. כאמור, הסברים תמיד יש, ועוד הסברים מדעיים לגזענות מתוך מבט חינוכי.

לא הבנתי את ההגדרה שלך לגזענות. גזענות היא אפליה על בסיס מוצא ונטולת הסבר מדעי/חינוכי/בטחוני? מה עוד מוחרג? ודאי שריבוי מכירות לערבים ישראלים ביישובים יהודים היא חשש סכנה בטחונית ראה המצב במזרח ירושלים, וכן חוק האזרחות מחשש סכנה בטחונית, וכן חוק הלאום. בדיוק כמו גיוס חובה של כל ערבי

שמוליקי אתה צודק, יש פוסקים שזה אסור מאותו פסוק בדיוק "לא תחנם"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:14 pm 
Hall of Famer

מכיוון שאני מתחיל לחשוש שאתה מטריל או שלעולם לא תבין את הכוונה, אחזור על זה בפעם האחרונה:

חוק גיוס חובה שמחריג בני לאומים/דתות מכיוון שעיקר המאמץ הצבאי הוא נגד בני עמם/דתם, אך מאפשר להם להתגייס במידה והם רוצים, לא רק שהוא לא גזעני אלא שהוא ליטרלי הדוגמה ההפוכה לחוק גזעני שאומר שהם לא יכולים לקנות נדל"ן בישוב כלשהו על אף שהם רוצים

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:17 pm 
Junior

ובמילותיך:

חוק שקובע שאזרח בן דת או "לאום" (זה מומצא, אבל יאללה) אחד חייב בגיוס והשני לא, הוא חוק גזעני בהגדרה. אתה יכול לנמק את הגזענות כרצונך, אבל לא להכחיש אותה

דרך אגב, אני בטוח שאתה מבין שהרבה אזרחים ערבים רוצים להתגייס אבל הצבא לא מאפשר להם מסיבות בטחוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:24 pm 
Junior

ואם זה לא מובן

החוק מאפשר לבנות דתיות לקבל פטור. לאנשים בעלי סיכון להזיק לעצמם או למערכת, גם יש פטור. אבל הכל מתחיל מחוק גיוס חובה, צוים וזימונים לבקו"ם, ואם לאחר בדיקה התבררה חוסר התאמה, יש לפטור

הערבים מראש הוגדרו כלא מתאימים ופטורים כולם. הנחת המוצא היא שערבי ישראלי מסוכן לצבא. זאת הנחה גזענית, אפליה על רקע מוצא. הרי רבים הערבים ישראלים שישמחו לשרת, מדוע אין צו ראשון? חוק לא גזעני שהיה משיג את אותה מטרה, היה מחייב אותם להגיע לבקו"ם ולהצהיר אם זהו רצונם, שהם לא מעונינים לשרת בצבא שעיקר פעילותו נגד בני עמם, בדיוק כמו שמאל קיצוני, כמו שדתיות מצהירות. אבל החוק גזעני ומפלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:34 pm 
Hall of Famer

לא, זו לא אפליה, כי הם יכולים אם הם רוצים. אותם "ערבים רבים שרוצים לשרת", יכולים אם הם רוצים. הם פשוט לא רבים כפי שטענת על בסיס לא ברור מה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:38 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ובמילותיך:

חוק שקובע שאזרח בן דת או "לאום" (זה מומצא, אבל יאללה) אחד חייב בגיוס והשני לא, הוא חוק גזעני בהגדרה. אתה יכול לנמק את הגזענות כרצונך, אבל לא להכחיש אותה

דרך אגב, אני בטוח שאתה מבין שהרבה אזרחים ערבים רוצים להתגייס אבל הצבא לא מאפשר להם מסיבות בטחוניות.

אלה לא מילותיי. גיוס זו לא זכות, זו חובה. יש הרבה יהודים שהיו שמחים לא לשרת אלמלא השירות היה נכפה עליהם. אין אפליה בפטור משירות עם אפשרות לשרת בהתנדבות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 9:57 pm 
Junior

אנחנו לא משדרים על אותו גל חביבי. גיוס לצבא הוא זכות לא פחות משהוא חובה. להגן על המולדת, לשמור על התושבים, לאפשר לעצמך לשרת מילואים, לפתוח דלתות למימון תואר, לעבודה באבטחה, במשטרה, בכוחות הבטחון, למסלולים מודיעיניים וטכנולוגיים שיקדמו אותך, לעבודה באלביט רפאל אלתא, עבודות ממשלתיות. יש חלק לא מבוטל בעם שרואה את החובה הזו כזכות, למשל החילונים שהקימו את הארץ

כל זה הוא זכות שכל יהודי זכאי לה, על פי חוק. וערבי לא מקבל אותה, עד שיוכח שאינו מסוכן. ובמילים אחרות. יהודי חייב להתגייס וערבי לא. זהו חוק גזעני ומפלה

מילותיך המדויקות הם: חוק שקובע שאזרח בן דת או "לאום" (זה מומצא, אבל יאללה) אחד יכול לקבל אזרחות והשני לא, הוא חוק גזעני בהגדרה. אתה יכול לנמק את הגזענות כרצונך, אבל לא להכחיש אותה

החלפתי את "יכול לקבל אזרחות" ב"חייב בגיוס". כן, בקונסטלציה מסוימת ערבי יכול להתגייס אם ימצא שבטחונית הוא לא מסוכן בשום צורה והצבא יסכים לקחת את הסיכון, גם ערבי אם ירצה יכול להתחתן עם יהודיה ויקבל אזרחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:00 pm 
Hall of Famer

זה שאנחנו לא משדרים על אותו גל זה ברור, אבל את המציאות לא תשנה. פטור מחובה זה לא אפליה. אני מסיים את חלקי בדיון בנושא זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:30 pm 
Hall of Famer

החמאס מריח את חולשת הממשלה החדשה עם שני פיגועים היום כולל אזעקות בעוטף עזה. הדם על ידיהם של ביבי ובן גביר.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:31 pm 
Junior

רק מציין שבתור מישהו מהשמאל העמוק, מאוד לא כואב לי על תוצאות הבחירות האלה. כמעט להיפך. לא מפחד שיהיה שינוי אמיתי ימינה. אין לי פירור של סימפטיה למרצ/עבודה. לא חושב שיש סיכוי בעתיד הנראה לעין לממשלת שמאל, בטח שלא מבחינה מדינית-בטחונית (אני גם לא ממש יודע מהי העמדה שלי מבחינה מדינית-בטחונית, אבל זה נושא אחר). אז מה נשאר? ניסיון למקסם את ההשפעה הפוליטית כמיעוט קטן ואיזשהי תקווה עמומה שאולי מתישהו יתחולל פה איזשהו שינוי תודעתי משמעותי. ואם זו התקווה, יש לי תחושה שקואליציה שרובה דתיים/חרדים, עם בן גביר בתור שר - אלה תנאים לא רעים לשינוי תודעתי…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:31 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
החמאס מריח את חולשת הממשלה החדשה עם שני פיגועים היום כולל אזעקות בעוטף עזה. הדם על ידיהם של ביבי ובן גביר.

חתיכת קפיצה לוגית עשית שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:44 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
רק מציין שבתור מישהו מהשמאל העמוק, מאוד לא כואב לי על תוצאות הבחירות האלה. כמעט להיפך. לא מפחד שיהיה שינוי אמיתי ימינה. אין לי פירור של סימפטיה למרצ/עבודה. לא חושב שיש סיכוי בעתיד הנראה לעין לממשלת שמאל, בטח שלא מבחינה מדינית-בטחונית (אני גם לא ממש יודע מהי העמדה שלי מבחינה מדינית-בטחונית, אבל זה נושא אחר). אז מה נשאר? ניסיון למקסם את ההשפעה הפוליטית כמיעוט קטן ואיזשהי תקווה עמומה שאולי מתישהו יתחולל פה איזשהו שינוי תודעתי משמעותי. ואם זו התקווה, יש לי תחושה שקואליציה שרובה דתיים/חרדים, עם בן גביר בתור שר - אלה תנאים לא רעים לשינוי תודעתי…

אני, כאמור, שמח שיהיה מלא-מלא-מלא. כפי שניתח בדיוק עזמי בשארה לפני 20 שנה, השמאל הציוני סיים את תפקידו ההיסטורי והגוש החרדי-לאומני יעלה ויחסל את הנאורות והליברליות במדינה. המשך לחזונו המדויק להפליא של ליבוביץ'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:51 pm 
Junior

עופר האדום כתב:

מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:55 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
עופר האדום כתב:

חתיכת קפיצה לוגית עשית שם

למדתי את זה מהגאונים שבאופוזיציה הנוכחית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:57 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
sir charles כתב:
FLASH כתב:
Hacohen כתב:
FLASH כתב:
אני אוסיף על זכ"א את דעתי

ברור ! זו מדינת היהודים.
ערבים יכולים לחיות כאן בכיף ובשמחה, אבל יש כמה עניינים שמגדירים את המדינה הזו כיהודית (ללא שום קשר לעליונות גזעית שבעיני ובעיני התורה לא קיימת).

מה המשמעות של היותך בן "העם הנבחר" לפי תפישתך את התורה?

נניח שהח"כ עמיחי אליהו, הבן של שמואל אליהו, יחליט לנסות להעביר חוק לפי הפסק של אביו שפסק שאסור להשכיר דירות לערבים. אתה תומך בחוק כזה? בפסק הזה?

המשמעות היא שיש ביהודי סגולה רוחנית. יכולת להגיע לרמה רוחנית גבוהה, עד כדי נבואה במדרגה הגבוהה ביותר (משהו שהסתלק מישראל, אנשים כבר לא מגיעים למדרגה הזו. אבל פוטנציאל קיים). הכוזרי , ספר שאתה מכיר כנראה, אומר שזהו ההבדל בין היהודי ללא יהודי, היכולת (1 למיליון.. אבל קיימת) להגיע לנבואה מתוקף רמה רוחנית גבוהה. זהו משהו מולד. אין הבדל מולד בתכונות אופי, כישורים שכליים, או כל הבדל שמבטא משהו שונה בגזע עצמו בין יהודי ללא יהודי. רק סגולה *רוחנית*-יכולת להגיע אחד למיליון, לנבואה

כיוון שהתקדמות רוחנית תלויה בשמירת היהדות, ויש ערך להתקדמות בלי קשר לנבואה, והלא יהודי רחוק מאוד מאוד מיהדות ומאמין בישו/מוחמד/וואטאבר, מגורים לידו עלולות להסיר את היהודי משמירת היהדות ולכן התורה מצווה "לא תחנם ולא תתחתן בם.. כי יסיר את בנך מאחרי" לא תחנם=לא תתן להם חניה בארץ. יש שיטות בנושא, הרב אליעזר מתיר להשכיר בתים ללא יהודים לזמן קצוב. כי הבעיה היא לתת להם חניה קבועה, מה שיגרום לריבוי לא יהודים, והמטרה שהישארותם בקרקע תהיה ארעית. מגורים ליד חילוני לעומת זאת, לא נחשבים כאלו כי אינם רחוקים מתוך ידיעה הכרות ובחירה ועל פי רוב יש להם יחס חיובי ליהדות

בשם מפלצת הספגטי המעופפת WTF?!
אני לא מאמין שעם זה אנחנו צריכים להתמודד...
רק שאלה קטנה - ה-1 למיליון בעלי פוטנציאל להגיע לנבואה, לפי אלו כלים סטטיסטיים זה מחושב? מהי סטיית התקן?

דחילק... זה אייל ברקוביץ פה??
מריחים מקילומטר שלא גדלת על סיפורי תורה. "קורא בתורה"...

שליש מהתנך נקרא ספרי הנביאים. הילד שלך ילמד את זה בבית הספר

מדובר על ספר שכל הדתות מחזיקות ממנו כשורש להכל. אין עליו מחלוקת
אין דת שלא מתחילה מנבואה
שאלו מה ההבדל בין יהודי ללא יהודי וזו התשובה על פי היהדות

אני מבין שיש לך העדפה לדתות אחרות (נניח כאלו שמטיפות לאוטובוסים שיתפוצצו) אבל רוב היהודים בארץ , כולל החילונים, בעלי יחס חיובי לדת. תבדוק את זה, רוב האנשים שתפגוש ברחוב כאלה. כלומר, גנץ מגדיר עצמו מסורתי, לפיד רוצה שהבן שלו ילמד גמרא. מדבר על שופר, כיפור, תפילין. זה סביב 75% מהעם (65 מנדטים מסורתי-דתי-חרדי, ועוד חלק ממצביעי המרכז).

כמו שאמרתי, גזענות אין כאן כי גזענות מבוססת בהגדרה על נחיתות גזעית. היהדות מתירה לכל אדם להתגייר לא משנה מאיזה גזע הוא, אין שום עליונות גזעית ביהדות מעבר לפוטנציאל רוחני גבוה, שזה לא משהו בגזע אלא סגולה מיוחדת ברוח, וגם היא יכולה לעבור למי שהתגייר

זה שאנשים מגדירים כאן גזענות ככל אפליה על רקע מוצא, זבש"ם. אז להפריד עולים רוסים ובריטיים לכיתות נפרדות לצורכי קליטה יעילה בארץ זו גזענות. הבנתי. קיבוצי השמאל שאין בהם ערבים זו גזענות. מעולה. מעניין שבממשלת השמאל לא גייסו ערבים לצה"ל. חבורה של גזענים

לא הבנתי בכלל את המשפט המודגש. כתבתי איפשהו שאני קורא בתורה?
ולא, אין לי שום העדפה לאף דת, גם לא לדת האסלאם השנואה עליך, אני אגנוסטיקן. בכללי לדעתי דתות (אולי מלבד בודהיזם) הן הסרטן של האנושות והסיבה לרוב המלחמות והן מושג שהאדם המציא בגלל הפחד שלו מקיומו השברירי ובר החלוף. בכל אופן אין לי בעיה שאנשים יאמינו באיזה חבר דמיוני שבא להם, כל עוד הם לא כופים את אמונתם עלי.
כרגיל, כמו הסטטיסטיקות שאתה מנפיץ בדיוני הכדורסל כך גם הנתונים שאתה מביא פה מומצאים. 75% מהעם אינם דתיים או מסורתיים, קרוב ל50% מגדירים את עצמם חילונים ולחלקם אין בעיה עם מסורת, כולל אני ד"א שחוגג את חלק מחגי ישראל ושולח את בני ללמוד בבי"ס קשת לחינוך משותף.

כל ההגדרות שלך לגבי מהי באמת גזענות לא משנות הרבה, כי בשורה התחתונה, ופה אתה באמת חלק מהרוב במדינה, אתה גזען פר אקסלנס. גם החברה הטובים מהקו קלוס קלאן לא מגדירים את עצמם כגזענים אלא מביאים כל מיני טיעונים פסודו מלומדים על למה הם בעצם לא גזענים.

ולסיום הנה כמה מחבריך בעלי הפוטנציאל הרוחני הגבוה (או שאולי הם נפלו בסטיית התקן?):
https://twitter.com/Mahamed45049766/sta ... Wq-qVQYGUA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 10:59 pm 
Junior

פטור מחובה על בסיס גזע זו לא אפליה
אחלה

אז למעשה העובדה שליהודים יש פטור מתשלום מס בשלל מצבים וליישובים פלסטינים אין, היא לא אפליה על בסיס גזע ולכן אינה גזענית. כי זהו "פטור מחובה"

הבנתי את ההגדרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 11:05 pm 
Hall of Famer

אולי הבנת, אולי לא. אולי אתה מטריל, אולי לא. לשם הדיוק, בוודאי שפטור מחובה עשוי להיות אפליה, אבל דובר על גזענות נגד ערבים במדינת היהודים, וברור שהפטור הספציפי לערבים משירות צבאי אינו מהווה אפליה מכל הסיבות שכבר הוזכרו והוסברו לעייפה ולא אחזור עליהן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: