סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 11:11 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כבר הסברתי את ההבחנה בין אפליה אסורה לבין אפליה מותרת, אבל אתה בוחר להתעלם ולהביך את עצמך.
זו עדיין מדינה חופשית אז זכותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 11:12 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
כבר הסברתי את ההבחנה בין אפליה אסורה לבין אפליה מותרת, אבל אתה בוחר להתעלם ולהביך את עצמך.
זו עדיין מדינה חופשית אז זכותך.

(אני יודע שהגבת לפלאש)

הקטע שזו הטבה מובהקת, לא אפליה. ערבים יכולים לשרת בצבא אם הם רוצים. הם לא רוצים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 11:28 pm 
Hall of Famer

מעניין איזו אופוזיציה תהיה. הליכוד הדגימו איך מתנהלים באופוזיציה - הם בעצם היו בקמפיין בחירות שנייה אחרי הרכבת הממשלה ההיא ולא ראו בעיניים.
לצערי, יש עתיד וכל השאר נמצאים ב-10 רמות למטה ברמת הקמפיינים, הבנה של קהל היעד שלהם ופעולה אינטנסיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2022 11:55 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אולי הבנת, אולי לא. אולי אתה מטריל, אולי לא. לשם הדיוק, בוודאי שפטור מחובה עשוי להיות אפליה, אבל דובר על גזענות נגד ערבים במדינת היהודים, וברור שהפטור הספציפי לערבים משירות צבאי אינו מהווה אפליה מכל הסיבות שכבר הוזכרו והוסברו לעייפה ולא אחזור עליהן.

הבנתי אותך מצוין, תחילה נימקת מצוין מדוע ערבים פטורים משירות צבאי. כשראית שכתבת שחוק שחל על בני לאום מסוים ולא על בני לאום אחר, הוא "גזענות בהגדרה, אתה יכול לנמק את הגזענות כרצונך , אבל לא להכחיש אותה" , פנית לכיוון החדש "פטור מחובה זו לא אפליה".

אז הבנתי שאתה רואה שירות צבאי כחובה ולא כזכות שמאפשרת להשתלב בחברה הישראלית ופותחת דלתות רבות ומגוון אפשרויות בחיים ,שבלעדי השירות יסתכלו עליך עקום והדלתות יסגרו.

בהינתן שכך אתה רואה את השירות, כנטל ועול, אז יש כאן אפליה כלפי יהודים. אבל אתה טענת שפטור מחובה אינו אפליה, אם כן פטור ממס ליהודים אינו אפליה כלפי ערבים. הכל לשיטתך ולפי הגדרות שהגדרת.

כדי לסדר את כל מה שכתבת אתה צריך להגדיר שוב מהי גזענות.

קובי- מז"א הבחנה בין אפליה אסורה ואפליה מותרת? מהי אפליה אסורה ומהי אפליה מותרת? זה באמת מביך, הרי בדיוק על זה הויכוח , מהי גזענות. הרי לא ייתכן שכל צד יטען שגזענותו היא אפליה מותרת וגזענות השני היא האסורה. גם אם תגיד את זה ממש חזק ובקול, עד שלא תגדיר מהי גזענות במדויק. נדב הגדיר "חוק שנותן אזרחות לבני לאום אחד ולא לשני הוא גזעני בהגדרה, אתה יכול לנמק את הגזענות כרצונך אבל לא להכחיש אותה". אם כן, תחליף את את זה בכל חוק אחר, הוא גזעני בהגדרה כי מפריד בין לאומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 12:26 am 
Hall of Famer

אל תנתח את סגנון הדיון שלי ואל תיתן לי ציונים. אתה כמובן מעוות את דבריי וטיעוניי, והאמת היא שאחרי שלל ויכוחים בנושאים שונים, אין כל תועלת בנסיון להתדיין איתך באופן שאמור להגיע להסכמה על בסיס נתונים וניתוח אובייקטיבי של המציאות. זה היה ברור בדיונים על ההטרדות המיניות בחברה הדתית ואלימות מתנחלים, אבל שם השיח כלל התנגחויות אישיות ונניח שהושפע מזה. כאן, בסגנון נקי לחלוטין, זה ברור שכל כוונתך היא תגובות אוטומטיות שמטרתן לעוות את עמדתו של המתדיין מולך, תוך שינוי דבריו וחזרה מכוונת על נושאים שכבר הובהרו.

לפיכך ולכבוד האווירה בפורום, הוכנסת לרשימת הנודניקים. כל טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 12:50 am 
Freshman

אם יש משהו מפלה בחוק הגיוס זאת הפליה נגד יהודים. מניח שתתקשה לטעון שמדינת ישראל גזענית נגד יהודים אבל מי יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 12:54 am 
Junior

Hacohen כתב:
B.Grant44 כתב:
Hacohen כתב:
גרנט, אתה יודע שיהודי לא יכול להתחתן בישראל עם לא-יהודייה, נכון?

הלכתית, לא. אבל להיות ידוע בציבור, כפי שאני (היהודי) עשיתי עם אשתי היהודייה לפני ואחרי טקס נישואין שנערך בערב שבת, בהחלט אפשר. בכל אופן, איך זה קשור לחוק האזרחות והכניסה לישראל? הרי לכאורה הטיעון שאתה אמור להשתמש בו זה שיהודים כמונו יכולים להתאהב בכיף בשיקסע'ס מחו"ל ולהביא אותן לארץ, בעוד שערבי ישראלי שיוצא לבלות ברמאללה לא יכול להביא משם את אהובתו...

לא רק הלכתית, חוקית.

ואין ספק שישראל יותר גזענית כלפי ערבים מאשר כלפי שוודים. אתה יכול לתת לזה טיעונים בטחוניים, זו עדיין גזענות.

לא לשם כיוונתי. כמו שאמר המשתמש "זה כן אני", החוק לא נוגע לזכויותיהם של אזרחי ישראל ולכן אינו יכול להיחשב לחוק מפלה וגזעני.
אבל כקונטרה לכך, ניתן לומר שעצם היכולת של אזרח יהודי להתאחד כאן עם זוגתו הנוכרייה, או היהודייה מן הסתם, לעומת האזרח הערבי שלא יכול להתאחד כאן עם זוגתו הפלסטינית, מפלה את האחרון. אלא מה, שאותו אזרח ערבי בהחלט רשאי להביא לכאן את זוגתו הנוכרייה, למשל זו שהכיר בעת לימודי הרפואה שלו ברוסיה או כל מדינה מזרח אירופאית אחרת...אז לא, אפליה אין כאן, ובטח שלא "גזענות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 12:57 am 
Junior

Att כתב:
מעניין איזו אופוזיציה תהיה. הליכוד הדגימו איך מתנהלים באופוזיציה - הם בעצם היו בקמפיין בחירות שנייה אחרי הרכבת הממשלה ההיא ולא ראו בעיניים.
לצערי, יש עתיד וכל השאר נמצאים ב-10 רמות למטה ברמת הקמפיינים, הבנה של קהל היעד שלהם ופעולה אינטנסיבית.

הליכוד היוו בכמעט שנה וחצי האחרונה אופוזיציה למדינה, במקום אופוזיציה לממשלה. בדגש על הצבעתם נגד המשך הארכת תוקף הוראת השעה בחוק האזרחות והכניסה לישראל, שבדיוק נידון כאן. אני אצטער מאוד אם יש עתיד והמחנה הממלכתי יתנהלו באופן דומה לזה שהליכוד "הדגים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:18 am 
Junior

רואה שחורות כתב:
אם יש משהו מפלה בחוק הגיוס זאת הפליה נגד יהודים. מניח שתתקשה לטעון שמדינת ישראל גזענית נגד יהודים אבל מי יודע.

אני הבהרתי נגד מה שטען נדב, והבאתי תימוכין לכך שגזענות היא לא אפליה על רקע מוצא. שהרי אם תגדיר כך, ככ הרבה מקרים של " גזענות", כמו חוק גיוס חובה, הפרדה באולפנים וכו, הם פעולות גזעניות למרות שברור לכל בר דעת שאין בהן דבר גזעני

הבאתי תימוכין שגזענות היא אפליה על רקע מוצא *המבוססת על תפיסה שהגזע המופלה נחות* כגון בכישורים שכליים, יכולות, תכונות, או משהו נחות אחר בגזע.

בקיצור, אם זה לא היה מובן, ניסיתי להוציא מנדב שישנם אפליות על רקע מוצא שהן כורח המציאות, ולא נובעות מתפיסה גזענית. הוא הבין מצוין לאן אני חותר ולא נותרה לו ברירה אלא להודות. במקןם להודות נכנסתי לנודניקים. זכות גדולה, נחסכו לי סך שעות בחיים, מתנה גדולה

איני חושב שיש דבר גזעני בחוק האזרחות, חוק הלאום , חוק גיוס חובה או כל הדוגמאות הללו. כולן נועדו לשמור על מדינת הלאום של העם היהודי מהרוצים להשמידנו, ואינם מבוססות על תפיסה גזענית שהגזע הערבי נחות במשהו.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ו' נובמבר 04, 2022 1:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:20 am 
Hall of Famer

אז מרצ שנה הבאה בלאומית בשישי צהריים הא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:35 am 
Freshman

הדוגמה של הפרדה באולפנים היא מגוחכת, נו באמת. הרי זה מן הסתם נעשה מטעמים של שפה. אין כאן ולו קמצוץ של אפליה או גזענות.
המקרה של גיוס מורכב יותר, ואי שירות בהחלט יכול להיתפס כמו משהו שפוגע (למרות שבהינתן שיש אופציה להתנדב, זה לא מאוד חזק) וכאמור, מי שיכול לטעון יותר לאפליה אלו יהודים.
אז כמו שכתבתי מקודם התפיסה שלך במקרה הטוב היא שווים אך נפרדים. זה משהו גזעני על סמך כל אמת מידה מקובלת, צר לי.
מה כורח המציאות באי השכרת דירות לערבים רחמנא ליצלן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:40 am 
Junior

השכרה מותרת לרוב הפוסקים.
מכירה עלולה להביא למצב של ריבוי ערבים לקביעות וסכנה קיומית פיזית ורוחנית. אתה לא רואה ברוח ערך ומבחינתך זה מגוחך. מי שרואה בזה ערך לא זז מבני ברק מאה שערים ויישובים עם ועדות קבלה ביו"ש. מטעמים דומים, לקיבוצי השמאל יש ועדות קבלה, על אף שהם נגד גזענות, חינוכית הם מעדיפים להיות עם עצמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:47 am 
Junior

נגמרה הספירה

64 לימין.
51 לממשלה היוצאת

ארבעת מפלגות הימין קפצו מ52 ל64 מנדטים.
מפלגות הממשלה היוצאת התרסקו מ62 ל51.

ביבי עם נוקאווט אדיר ללפיד בלסדר את הגוש , שועל פוליטי מול טירון.

מהפך אדיר. אני לא מתומכיו, בעיני הוא קיצוני, אבל רוב השינוי נובע מאחד, בן גביר. האיש קנה את האזרחים עם התחבושת, המסוק, הלשכה, השתוללויות וכל מיני אייקונים ביבי סטייל, וכל מיני סלוגנים ופמפום מסרים קליטים ופשוטים לעם הפשוט

בנט ושקד חוסלו ואני מסופק אם יצליחו לחזור לזירה הפוליטית. אולי כשביבי יפרוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:49 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Att כתב:

הליכוד היוו בכמעט שנה וחצי האחרונה אופוזיציה למדינה, במקום אופוזיציה לממשלה. בדגש על הצבעתם נגד המשך הארכת תוקף הוראת השעה בחוק האזרחות והכניסה לישראל, שבדיוק נידון כאן. אני אצטער מאוד אם יש עתיד והמחנה הממלכתי יתנהלו באופן דומה לזה שהליכוד "הדגים".

אני גם חושב שהם הרחיקו לכת
ובכללי, לא אוהב את הסגנון והערכים הלא קיימים,
אבל הם היו ממוקדי מטרה, מאוחדים והעבירו מסרים חדים וברורים.
לא ראיתי משהו דומה לזה בישראל בצד השני. רוב הזמן זה לא כוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 2:07 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ולסיום הנה כמה מחבריך בעלי הפוטנציאל הרוחני הגבוה (או שאולי הם נפלו בסטיית התקן?):
https://twitter.com/Mahamed45049766/sta ... Wq-qVQYGUA

וואו
הרבה יותר מחריד מהסרטון זה שבחלק ניכר מהתגובות מאשימים עוד את הנהג!
(שאין לנו מושג האם הוא "שה תמים", אבל גם אין לנו ראיה לחשוב אחרת)
מזעזע

Att כתב:

ממש לא הייתי רוצה (ואני חושב שעוד רבים כמותי) שהאופוזיציה הנוכחית תתנהל כמו קודמתה.
בסוף חוץ מהמשחקים הפוליטיים הקטנים - יש פה מדינה לנהל, ואם נניח "חוקים מועילים שהם די בקונצנזוס" (משהו חיובי לטובת חיילים, נגד אלימות נשים וכו') לא יעברו מסיבה כלשהי - אין בכך שום "הישג אופוזיציוני" לטעמי.

לשאוף להפיל את הממשלה זה נחמד (וכעת מאוד רצוי), אבל זה לא שבבחירות נוספות (הפעם עם ביבי כמנווט של הדברים מכיסא הרוה"מ) בהכרח נראה תוצאות שונות בהרבה (כן, סביר שהקולות של מרץ לא יילכו לאיבוד בצורה כזו או אחרת, גם של איילת שקד לא אגב, ועדיין צפוי שיישאר Gap מסוים מעל 60 ל"ימין").

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 2:19 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:

מהפך אדיר. אני לא מתומכיו, בעיני הוא קיצוני,

במה בעיניך ביבי קיצוני?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 7:19 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אבימאל כתב:
ראי אני לא רואה עליה לינארית של הדתיים / חרדים בישראל.
ב1999 לפני למעלה מ20 שנה היה לשס+ג 22 מנדטים. היום יש להם 19. זה ימשיך לעלות ולרדת לפי המצב הפוליטי.
אחוזי הנשירה/חילון מספיק גבוהים כדי לאזן את הדמוגרפיה כנראה.

אתה טועה בענק. השאלה לא רק שס+ג, אלא גם "הזליגה" של מצביעים שס בעיקר של הדור הצעיר של החרדים הספרדיים, למפלגות כמו הציונות הדתית וכו' שגם עונות על הצרכים שלהם כנראה.

אז ב-1999:
ש"ס 17 (430K)
מפדל 5 (140K)
יהדות התורה 5 (125K)

2022:
ציונות הדתית 14 (471K)
ש"ס 11 (370K)
יהדות התורה 8 (267K)
איילת שקד (52K)

סה"כ עלייה מ27 מנדטים ל33 מנדטים (22%).
מבחינת כמות, 695K ב-99 לעומת 1160K השנה. עלייה של 66%.
זאת הדמוגרפיה ב-20 שנה... עצוב. וזה כולל את היוצאים בשאלה.

הציונות הדתית היא ממש לא המשך של המפדל אלא של המפדל + 4 מנדטים של האיחוד הלאומי+ 2 מנדטים של עוצמה שלא עברו אז את אחוז החסימה. גם חלק מהמנדטים שהיו אצל ליברמן היו אז ימין קיצוני.
מבחינת הכח הפוליטי של החרדים האשכנזים זו כבר באמת תופעת טבע. אחרי שנה וחצי של מצור פוליטי, הם עומדים על 7 מנדטים. מספר זהה לזה שהיה להם ב88.
שס ובודאי הציונות הדתית נשענות על כח לא חרדי שיכול לעוף עם הרוח לכל עבר. מחנה הרל'ב הצליח לדחוק אותו לזרועות החרדים/לאומנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 9:32 am 
Junior

FLASH כתב:
גיוס לצבא הוא זכות לא פחות משהוא חובה. להגן על המולדת, לשמור על התושבים, לאפשר לעצמך לשרת מילואים, לפתוח דלתות למימון תואר, לעבודה באבטחה, במשטרה, בכוחות הבטחון, למסלולים מודיעיניים וטכנולוגיים שיקדמו אותך, לעבודה באלביט רפאל אלתא, עבודות ממשלתיות. יש חלק לא מבוטל בעם שרואה את החובה הזו כזכות, למשל החילונים שהקימו את הארץ

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אם אתה מבטל היום את חובת השירות בצבא ונותן את אותם תנאים, כמה אחוז מהמתגייסים היום ימשיכו להתגייס להערכתך? כמה לוחמים של פרופיל 72 יתנדבו? כמה עובדי רס"ר? כמה פקידות?
אתה חי בסרט... לעשות שירות צבאי (בעיקר קרבי) תמורת שכר עלוב זו כפיה סופר קשה ולא הייתי עושה דקה צבא עם לא היו מכריחים אותי.
( אגב, גם אני הולך לסגור 10 ימי מילואים השנה, סיוט שאין דברים כאלו... לא יודע איך מתחמקים מזה והסיבה היחידה שאני הולך כי זה חובה לפי החוק ואני חננה).
עאלק זכות לעשות בכפייה בשכר רעב שירות חסר משמעות של 3 שנים... ועוד מילואים נראה לך זכות.

אם זו כזו זכות מהממת אז אולי אפשר להפסיק לכפות את זה על האזחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 9:36 am 
Junior

B.Grant44 כתב:

אתה מתעלם מההבדל הקטן שהאופוזיציה הנוכחית חסרת משמעות וחסרת יכולת לעזור או למנוע בכלום... יש לקואוליציה 64 אצבעות הומוגניות שיצביעו כמקשה אחת על חוקים שיוסכמו שיעלו ביחד בועדת שרים.

בקואליציה הקודמת הם היו חייבים את האופוזיציה כדי להעביר חוקים כאלו... אם אתה חייב את האופזיציה כדי להעביר חוקים "בסיסיים" אולי הבעיה היא בקואליציה ולא באופוזיציה שלא רוצה להציל את הקואליציה פעם אחרי פעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 9:37 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
sir charles כתב:
ולסיום הנה כמה מחבריך בעלי הפוטנציאל הרוחני הגבוה (או שאולי הם נפלו בסטיית התקן?):

וואו
מזעזע

Att כתב:

ממש לא הייתי רוצה (ואני חושב שעוד רבים כמותי) שהאופוזיציה הנוכחית תתנהל כמו קודמתה.
בסוף חוץ מהמשחקים הפוליטיים הקטנים - יש פה מדינה לנהל, ואם נניח "חוקים מועילים שהם די בקונצנזוס" (משהו חיובי לטובת חיילים, נגד אלימות נשים וכו') לא יעברו מסיבה כלשהי - אין בכך שום "הישג אופוזיציוני" לטעמי.

לשאוף להפיל את הממשלה זה נחמד (וכעת מאוד רצוי), אבל זה לא שבבחירות נוספות (הפעם עם ביבי כמנווט של הדברים מכיסא הרוה"מ) בהכרח נראה תוצאות שונות בהרבה (כן, סביר שהקולות של מרץ לא יילכו לאיבוד בצורה כזו או אחרת, גם של איילת שקד לא אגב, ועדיין צפוי שיישאר Gap מסוים מעל 60 ל"ימין").

זו סתם תבוסתנות מראש.אם תעשה קמפיין אפקטיבי, התוצאות עשויות להשתנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 10:30 am 
Junior

B.Grant44 כתב:
Att כתב:

אני חושב שההתנהלות של האופוזיציה בממשלה האחרונה הייתה פשוט פנטסטית מבחינה אסטרטגית.
היה כאן ניסיון (שהתברר כהצלחה אדירה) להראות לציבור הרחב שאין לממשלה שנשענת על מפלגה ערבית אנטי ציונית המהווה את האצבע ה-61, סיכוי להעביר חוקים אלמנטריים במדינה יהודית-ציונית. אתם אלה שהעדפתם ללכת על ממשלה כזאת בכל מחיר על פני האפשרות ללכת עם ראש המפלגה הגדולה בכנסת רק בשל תיעוב פרסונלי* - אז בבקשה תתמודדו. האופוזיציה הראתה לציבור את גודל האסון בקואליציה שלא מסוגלת להעביר בכוחות עצמה חוקים כמו חוק האזרחות והכניסה לישראל, הוראות השעה ביו"ש, חוקים שמטיבים עם חיילים משוחררים ועוד. ממתי קואליציה צריכה את האופוזיציה כדי להעביר כאלה חוקים?
בסופו של דבר הניסוי של האופוזיציה התברר כהצלחת ענק. אני משוכנע שממשלת "השינוי" היא היא הסיבה שהביאה לאחוזי הצבעה גדולים ביותר בקרב מצביעי הימין בסבב הנוכחי. אני חושב שלא יהיה זה מופרך לומר שנתניהו חב את המשך הקריירה הפוליטית שלו לאדריכלי ממשלת השינוי - בלעדיה כנראה שהיינו ממשיכים לסבב שישי.
בנוסף, צריך לזכור שבסופו של דבר הלעומתיות המוחלטת של האופוזיציה לא פגעה במדינה. פרט לכך שהיא תרמה לנפילת הממשלה, בסופו של דבר החוקים החשובים עברו בכנסת (ובנוסח לא מסונדל כמו זה שרצו להעביר לפני כן בתמיכת מרצ ורע"מ) לאחר שיתוף פעולה נדיר בין הצדדים. בקיצור, אכלו מהעוגה והשאירו אותה שלמה.

*ובבקשה אל תצחיקו אותי עם הטענה שהחרם נבע מהתיקים המשפטיים - הם רק העילה הרשמית. קצת כמו תקרית מיינילה שהביאה לפלישה הסובייטית לפינלנד ב-1939. בטח שהתיקים לא הפריעו לליברמן ששינה את גרסתו בערך 100 פעם באשר לסירובו לשבת עם נתניהו או לסער שהלל את אותו נאשם בפלילים כמה חודשים לפני באולפני החדשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 10:35 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
B.Grant44 כתב:
Att כתב:

אני חושב שההתנהלות של האופוזיציה בממשלה האחרונה הייתה פשוט פנטסטית מבחינה אסטרטגית.
היה כאן ניסיון (שהתברר כהצלחה אדירה) להראות לציבור הרחב שאין לממשלה שנשענת על מפלגה ערבית אנטי ציונית המהווה את האצבע ה-61, סיכוי להעביר חוקים אלמנטריים במדינה יהודית-ציונית. אתם אלה שהעדפתם ללכת על ממשלה כזאת בכל מחיר על פני האפשרות ללכת עם ראש המפלגה הגדולה בכנסת רק בשל תיעוב פרסונלי* - אז בבקשה תתמודדו. האופוזיציה הראתה לציבור את גודל האסון בקואליציה שלא מסוגלת להעביר בכוחות עצמה חוקים כמו חוק האזרחות והכניסה לישראל, הוראות השעה ביו"ש, חוקים שמטיבים עם חיילים משוחררים ועוד. ממתי קואליציה צריכה את האופוזיציה כדי להעביר כאלה חוקים?
בסופו של דבר הניסוי של האופוזיציה התברר כהצלחת ענק. אני משוכנע שממשלת "השינוי" היא היא הסיבה שהביאה לאחוזי הצבעה גדולים ביותר בקרב מצביעי הימין בסבב הנוכחי. אני חושב שלא יהיה זה מופרך לומר שנתניהו חב את המשך הקריירה הפוליטית שלו לאדריכלי ממשלת השינוי - בלעדיה כנראה שהיינו ממשיכים לסבב שישי.
בנוסף, צריך לזכור שבסופו של דבר הלעומתיות המוחלטת של האופוזיציה לא פגעה במדינה. פרט לכך שהיא תרמה לנפילת הממשלה, בסופו של דבר החוקים החשובים עברו בכנסת (ובנוסח לא מסונדל כמו זה שרצו להעביר לפני כן בתמיכת מרצ ורע"מ) לאחר שיתוף פעולה נדיר בין הצדדים. בקיצור, אכלו מהעוגה והשאירו אותה שלמה.

*ובבקשה אל תצחיקו אותי עם הטענה שהחרם נבע מהתיקים המשפטיים - הם רק העילה הרשמית. קצת כמו תקרית מיינילה שהביאה לפלישה הסובייטית לפינלנד ב-1939. בטח שהתיקים לא הפריעו לליברמן ששינה את גרסתו בערך 100 פעם באשר לסירובו לשבת עם נתניהו או לסער שהלל את אותו נאשם בפלילים כמה חודשים לפני באולפני החדשות.

זה כנראה נכון
אבל זה חלק מהמשחק שהוא "לא כוחות"
אם הצד השני היה מצליח לצייר את ביבי כמי שדואג רק לתחת של עצמו (והיו להם אינספור הזדמנויות כאלו)
ונוטש את העם וטובתו, זה היה נתפס אחרת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 10:39 am 
Junior

לא חושב שלא ניסו, הצד השני במשך כל הסבבים האחרונים הציג באגרסיביות (מגובה בתקשורת ארסית) את ביבי כדיוק כזה שמחזיק את המדינה כבת ערובה לצרכיו האישיים. מרבית מצביעי הליכוד פשוט לא קנו את זה, וראו את התמונה בצורה הפוכה לחלוטין - שגוש השינוי הוא זה שמחזיק את המדינה כבת ערובה בשל תיעובו האישי את נתניהו (ועם זה אני מסכים לחלוטין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 10:51 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
FLASH כתב:

מהפך אדיר. אני לא מתומכיו, בעיני הוא קיצוני,

במה בעיניך ביבי קיצוני?

הוא התייחס לבן גביר, לא לביבי.
ביבי לשיטתו אינו קיצוני אלא בכלל סמולני, ובן גביר יותר מדי ישיר בדעותיו, שזה בעיה עבור גזענים שמנסים להצטייר כלא גזענים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 11:09 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
sir charles כתב:

וואו

מה שבאמת נורא הוא שאף אחד משאר נוסעי האוטובוס לא חושב אפילו לומר מילה לשני היודונאצים הצעירים, ומגדיל לעשות אבי המשפחה מאחור שגוער בנהג על שהוא מעכב אותם ו"מתעלל" בילדים.

ולפני שפלאש ואהוד יבואו ויאמרו שמדובר בסך הכל בעשבים שוטים, הנה עוד נער גבעות שמברך חייל:
https://twitter.com/Ha_Drakon/status/15 ... YmgDOsVd0g
אדוני הארץ, שפלוגות של חיילים מסכנים את חייהם בשמירה עליהם, ואין להם טיפת בושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: