דניאל כתב:
לא חייבים להחליף 2-3 שחקנים עכשיו ולשרוף רישומים, אבל בהחלט אפשר להתחיל מ-1, וזה ספידי סמית'. כרגע גם בארץ וגם באירופה הפועל בדקות שלו הייתה חלשה משמעותית מאשר כשהיה על הספסל. זה לא מה שאתה אמור לקבל מהגארד המוביל שלך. הקליעה שלו חלשה ובליגה ההגנות יותר ויותר יתכווצו פנימה כשהוא עם הכדור ויקשו מאד על ההתקפה של הפועל. רק לחשוב אם אובהסוהן היה במקומו.
הייתי חושב גם על הסגל הישראלי. בלייזר דברת וקורנליוס הם אחלה, ובניגוד לשנים של אליהו והלפרין הם גם מתאימים יותר לתפקוד ליד זרים דומיננטיים. הבעיה שזה רק 3, גלעד לוי חמוד אבל לא משמעותי בליגה השנה (ובטח לא באירופה) אבל האכזבה הגדולה היא שגב. אני יודע שהוא דמות חיובית בחדר ההלבשה, אבל השחקן הזה לא התקדם מילימטר בשנים האחרונות, עזבו קליעה מבחוץ, הוא היום לא מסוגל לתפוס כדור בצבע ולעשות סל כשההגנה לא מרוכזת (על פוסט אפ עם שמירה נורמלית בכלל אין על מה לדבר). נכון שהוא איום לריבאונד התקפה אבל לרוב ריבאונד כזה מסתיים בעוד החטאה / איבוד. הוא בטח לא רלוונטי לאירופה, הבעיה שכנראה גם לא לליגה. מכיוון שדז'יקיץ די דבק בלשחק עם סנטר, הדקות בעמדה מתחלקות בין הנקינס (שגם לא חף מבעיות) שגב ולוי. זה לא יחזיק לאורך זמן.
מה עושים? לא חושב שיש מחליף ישראלי, אלא אם יהיו התפתחויות בלתי צפויות עם צ'אצ'אשווילי. הייתי נותן הרבה כדי לעשות טרייד עם נמרוד לוי, אבל אני לא רואה את זה קורה. כנראה שנכון להביא ישראלי גארד (בריסקר בעדיפות אבל בלית ברירה אפילו מקל) ולהביא זר שיכול לשחק 4-5 ולמלא גם את התפקיד שממלא היום מאיירס.
הפציעה של בלייזר היא מה שחששתי. בליגה יש לנו כרגע רק 2 ישראלים שבאמת יכולים לתת דקות (דברת וקורנליוס), אבל מכיוון שהם שניהם שחקני חוץ יהיה קשה לצוות את שלושת הזרים של עמדות החוץ (סמית', רנדולף, קרינגטון) ואו שהקבוצה תשחק סמול בול (מדאיג מאד) או שיצטרכו למצוא פרתונות יצירתיים ל-2 עמדות הפנים - הנקינס זה בסדר, אבל לידו זה או אחד מהזרים הבלטים או שגב, אף אחת לא אופציה מבטיחה, וזה בלי לדאוג לדקות שהנקינס נח.
באירופה אמנם אין מגבלות על זרים אבל הרוטציה ממש מתקצרת, 6 זרים פלוס דברת וקורנליוס זה סגל ממש קצר, מה עוד שהרבה מהם (ונה, קורנליוס) לא ממש יכולים לתת הרבה דקות בלבל אירופאי.
לצערי האופציות שציינתי (בריסקר, מקל) כבר לא רלוונטיות, ולא ברור לי למה לא הלכו, לפחות על בריסקר (מאמין שיכלו לתת פייט לקריית אתא). נגיד שבאירופה אפשר לחזק בזרים, הבעיה שגם סגל הזרים הקיים הוא רעוע מאד וצריך לפחות החלפה אחת.
בקיצור, כאב ראש לא קטן. לבלייזר יש את המגרעות שלו אבל בסה"כ הוא שחקן סולידי, יכול לשחק באירופה, ישראלי וכנראה אחד מהחלקים היציבים בסגל.