סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 7:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יש מספיק בחירות לוטרי שלא קיבלו חוזה אחרי חוזה הרוקי, בטח ובטח באקלים הנוכחי, שבו קבוצות מנסות יותר ויותר שחקנים (נדמה לי שבכל שנה בעשור האחרון יש עלייה של כמה אחוזים במספר לובשי מדי הנ.ב.א מדי שנה).
אני כאמור מאד אתפלא, אם הוא יקבל חוזה, אם הוא ימשיך כך ואין לו עוד הרבה זמן לא להמשיך כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 7:43 pm 
Sophomore

אני לא מסכים. בנבחרת הוא נכנס יופי לעמדת הגו-טו-גאי. לפעמים בהצלחה. לפעמים פחות. אבל תמיד ניסה ליזום. פיני גרשון סיפר בראיון שהוא רצה שים מדר ישחק איתו, כדאי שייתן לו כמה שיותר כדורים.

יש לו אלמנטים במשחק שהוא עדיין לא הצליח לשפר. וזה לא רק הקליעה מ-3. הוא פשוט לא טוב התקפית בנבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 7:58 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
אני חושב שמבחינת כישרון, הוא לגמרי שייך לאן בי איי. הבעיה היא שרואים את זה בהבזקים ממש ממש קטנים. למשל החוף לחוף שהוא עשה אתמול. לקחת ריבאונד ולסיים בהטבעה כשזה נעשה בקלילות ובלי איזשהו מאמץ מיוחד, לשחקן בגובה כזה, זה כישרון טהור.

יש לו בעיה מנטלית חמורה. לדעתי התקופה במכבי תל אביב סירסה אותו לגמרי, כאדם וכשחקן. הכניסו לו כל כך הרבה לראש להיות שחקן קבוצתי ולעשות מה שהמערכת מבקשת, וזה קרה בתקופה קריטית של ההתבגרות שלו, ברמה כזו שזה הפך לטבע שני שלו. כשהוא רוצה 'ללכת נגד המערכת' ולהראות מה הוא שווה בהתקפה, המצפון מיד מציק לו ואומר לו 'זה לא אתה, אל תעשה את זה' והוא מיד חוזר להיות הכלבלב שעומד בפינה או מניע כדור רוחבית מתוך אינסטינקט מובנה שככה משחקים כדורסל נכון.

הוא חייב באופן בהול לעשות סוויץ' רציני בראש, הוא צריך מאמן מנטלי/פסיכולוג צמוד, מישהו שינקה ממנו את ייסורי המצפון שמעיקים עליו כתוצאה מהסירוס שהוא עבר במכבי, שיבין שהוא הגיע לליגה שכולה שואו והאדרת מספרים.

הייתי אומר שביחס לגיל שלו איפה שהוא נמצא כרגע מקצועית יכול לעבור בגרון כי יש לו עוד מספיק זמן להשתפר ביחס לבן 21. הוא כן יכול לכדרר, כן יכול לחדור לסל כשהוא מנסה, כן יכול לקחת ריבאונד, כן יכול למסור ברמה בסיסית, הוא שומר טוב בעמדות 1-4. הבעיה היא בפן המנטלי. הוא הרבה מדי מאחורה בפן הזה יחסית לבני גילו בליגה.

מקצועית יש לו הרבה לשפר, אבל זה יקח פי 2 זמן אם הוא יפחד לטעות ואפילו לא ינסה.

כל הזריקות שלו נעשות בחוסר ביטחון גדול. אין לו סגנון התקפי מגובש. מכניקת הזריקה שלו מאוד לא יציבה. גם רואים שהרבה פעמים יש לו נתיב חדירה אבל הוא כל כך עסוק בלהיפטר מהכדור שהוא מפספס את זה. וחבל, כי לדעתי הנתונים הפיזיים שלו טובים מאוד לליגה. יש לו יכולת האצה טובה, יש לו גובה, יש ראיית משחק, אבל כל זה נזרק לזבל בגלל שהוא כרגע אחד השחקנים הפחדנים הגדולים בליגה. הוא קפוא לגמרי ובלתי אפשרי לייצר איזשהו מומנטום התקפי ככה.

מזכיר קצת את נדב הנפלד שהיה בעל כלים התקפיים והגיע למכבי ותוייג השחקן ההגנה ולמעשה מנטלית הפסיק לחשוב על הטבעת בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 7:59 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
Capricorn כתב:
אני חושב שמבחינת כישרון, הוא לגמרי שייך לאן בי איי. הבעיה היא שרואים את זה בהבזקים ממש ממש קטנים. למשל החוף לחוף שהוא עשה אתמול. לקחת ריבאונד ולסיים בהטבעה כשזה נעשה בקלילות ובלי איזשהו מאמץ מיוחד, לשחקן בגובה כזה, זה כישרון טהור.

יש לו בעיה מנטלית חמורה. לדעתי התקופה במכבי תל אביב סירסה אותו לגמרי, כאדם וכשחקן. הכניסו לו כל כך הרבה לראש להיות שחקן קבוצתי ולעשות מה שהמערכת מבקשת, וזה קרה בתקופה קריטית של ההתבגרות שלו, ברמה כזו שזה הפך לטבע שני שלו. כשהוא רוצה 'ללכת נגד המערכת' ולהראות מה הוא שווה בהתקפה, המצפון מיד מציק לו ואומר לו 'זה לא אתה, אל תעשה את זה' והוא מיד חוזר להיות הכלבלב שעומד בפינה או מניע כדור רוחבית מתוך אינסטינקט מובנה שככה משחקים כדורסל נכון.

הוא חייב באופן בהול לעשות סוויץ' רציני בראש, הוא צריך מאמן מנטלי/פסיכולוג צמוד, מישהו שינקה ממנו את ייסורי המצפון שמעיקים עליו כתוצאה מהסירוס שהוא עבר במכבי, שיבין שהוא הגיע לליגה שכולה שואו והאדרת מספרים.

הייתי אומר שביחס לגיל שלו איפה שהוא נמצא כרגע מקצועית יכול לעבור בגרון כי יש לו עוד מספיק זמן להשתפר ביחס לבן 21. הוא כן יכול לכדרר, כן יכול לחדור לסל כשהוא מנסה, כן יכול לקחת ריבאונד, כן יכול למסור ברמה בסיסית, הוא שומר טוב בעמדות 1-4. הבעיה היא בפן המנטלי. הוא הרבה מדי מאחורה בפן הזה יחסית לבני גילו בליגה.

כל הזריקות שלו נעשות בחוסר ביטחון גדול. אין לו סגנון התקפי מגובש. מכניקת הזריקה שלו מאוד לא יציבה. גם רואים שהרבה פעמים יש לו נתיב חדירה אבל הוא כל כך עסוק בלהיפטר מהכדור שהוא מפספס את זה. וחבל, כי לדעתי הנתונים הפיזיים שלו טובים מאוד לליגה. יש לו יכולת האצה טובה, יש לו גובה, יש ראיית משחק, אבל כל זה נזרק לזבל בגלל שהוא כרגע אחד השחקנים הפחדנים הגדולים בליגה. הוא קפוא לגמרי ובלתי אפשרי לייצר איזשהו מומנטום התקפי ככה.

מזכיר קצת את נדב הנפלד שהיה בעל כלים התקפיים והגיע למכבי ותוייג השחקן ההגנה ולמעשה מנטלית הפסיק לחשוב על הטבעת בהתקפה.

אבל אז מגיע איתי ומזכיר לנו שבנבחרת אבדיה יוזם יפה מאוד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 8:40 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
satriani כתב:
Capricorn כתב:

אבל אז מגיע איתי ומזכיר לנו שבנבחרת אבדיה יוזם יפה מאוד..

כל אחד והמנטליות שלו. אבל אם משווים אז הנפלד שיחק בנבחרת עם סקוררים ואגב בנבחרת אם אני לא טועה קלע יותר. ג'מצי וקטש היו בטופ של אירופה במבחינת סקורינג. סיכוי טוב שגם אבדיה היה לא אסרטיבי לידם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 9:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Capricorn כתב:

אני לא מסכים שהתקופה במכבי סירסה אותו. אחרי הכל הוא פרץ במכבי לפחות בליגה וזכה בmvp של תקופת החזרה מקורונה (או איך שלא קראו לשלב ההוא). אני חושב שפשוט הוא הגיע לליגה שבה אין לו יתרונות פיזיים או אתלטיים על השחקנים שמולו וחוסר הביטחון הנבנה אצלו מנטרל את הכישרון שכן יש לו.
אם כבר, התקופה בוושינגטון מסרסת אותו. אני לא מצליח לחשוב על קבוצה פחות מתאימה שיכלה לבחור בו. במקום כמו סן אנטוניו או OKC (האם הוא פחות טוב מפוקו שמקבל את כל הבמה לטעות?) הוא יכל להתפתח הרבה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 9:37 pm 
Junior

מכבי סירסה אותו, וושינגטון מסרסת, בעיה מנטלית חמורה... מסכן אבדיה. לא שפר עליו גורלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 08, 2022 9:38 pm 
Junior

Att כתב:
B.Grant44 כתב:

מהמר על משהו כמו 32 מיליון לארבע שנים

וואו, סופר סופר אופטימי

למה סופר אופטימי? יש צפי לעליות משמעותיות נוספות בתקרת השכר, מה שיהפוך חוזה כזה למציאה רצינית במידה ואבדיה יפרוץ סופסוף. מזכיר שנאסיר ליטל קיבל לאחרונה 28 מיליון לארבע שנים, לא חושב שהוא הרשים יותר מאבדיה עד כה, ונכון לעכשיו הוא עדיין שחקן ספסל (עם תחרות על משבצת הפרוספקט הצעיר מצד קיאון ג'ונסון ואפילו גרג בראון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 6:41 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Att כתב:
B.Grant44 כתב:

מהמר על משהו כמו 32 מיליון לארבע שנים

וואו, סופר סופר אופטימי

למה סופר אופטימי? יש צפי לעליות משמעותיות נוספות בתקרת השכר, מה שיהפוך חוזה כזה למציאה רצינית במידה ואבדיה יפרוץ סופסוף. מזכיר שנאסיר ליטל קיבל לאחרונה 28 מיליון לארבע שנים, לא חושב שהוא הרשים יותר מאבדיה עד כה, ונכון לעכשיו הוא עדיין שחקן ספסל (עם תחרות על משבצת הפרוספקט הצעיר מצד קיאון ג'ונסון ואפילו גרג בראון).

איך אתה מדמיין את אבדיה כשהוא "יפרוץ סוף סוף"? מה זה השחקן הזה?

טווח של 4 שנים זו לתפיסתי הבעת אמון גדולה באבדיה
וביכולת שלו להשתפר.
עד כה, לצערי, הוא לא מראה גרף שיפור בהתקפה (העונה אפילו להיפך).

זה עוד איכשהו ריאלי למרות שאני מעריך שוושינגטון תרצה לשמור על גמישות.
כלומר, חלק מהשנים יהיו לא מובטחות.

מבחינת השכר פר שנה, גם מרגיש לי גבוה מאוד.
8 מיליון דולר לשנה נמוך מ-10 מיליון דולר, גבול שהפך באיזשהו מקום לחוצץ בין שחקני רוטציה לבין שחקנים שהם מעבר לזה..
אבל זה קרוב מדי ל-10..
ואנחנו לא יודעים בוודאות שאבדיה יישאר ברוטציה.
כרגע ההגנה שלו משאירה אותו שם אבל הוא נדחק לאט-לאט ו"נהנה" מהחולשה ההגנתית הכללית של וושינגטון.

אבדיה כרגע נותן הגנה טובה אבל מהווה חיסרון בהתקפה.
אני בכלל לא מדבר על יכולות אחד-על-אחד אלא פשוט על יכולת לרווח את המשחק.
לשחקן שאינו משחק בעמדת הסנטר ואין יכולת לרווח את המשחק כמעט ואין זכות קיום בליגה.
הוא צריך להיות ממש יוצא דופן כדי להיות פלוס בהתקפה.

או במלים אחרות, במקום אבדיה, הייתי חותם במקום על חוזה כזה, בלי לחשוב פעמיים.
זה מבחינתי הבסט קייס סנריו שלו לחוזה כל עוד לא פיתח קליעה מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 7:56 pm 
Hall of Famer

בניגוד לאמריקנים שלא רוצים להגיע לאירופה וכן מעדיפים חוזים זמניים,קצרים או פשוט להגיע ללייקרס, לאבדיה תהיה את האופציה המאד קורצת לחזור לאירופה עם אותו כסף פחות או יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 8:05 pm 
Junior

'מה זה השחקן הזה' לכשיפרוץ סופסוף? לא קשה לדמיין, בערך מה שהוא כבר עכשיו בהגנה רק עם יותר מודעות ומיומנויות שבהכרח יגיעו עם הזמן והניסיון; ובהתקפה, שחקן לא-פסיבי שכן קולע משלוש באחוזים טובים, בקיצור אני מדמיין שחקן שבני עמו לא קוטלים אותו בפורומים למיניהם...

ועם כל הכבוד לניתוח ולהתפלפלויות שלך סביב המספר שנקבתי פה, זה כאמור רק 2 מיליון יותר לשנה ממה שנאמר ליטל קיבל לאחרונה, הארכת חוזה שהן אוהדי בלייזרס והן פרשנים מסוימים תיארו במונחים של עסקת מציאה. שוב, התקרה תעלה ובאופן משמעותי. סתם להמחשה, 32 מיליון לארבע שנים זה מה שפארוק אל אמינו קיבל מאותם בלייזרס בקיץ 2015, שנה לפני העלייה הדרסטית בקאפ, ואחרי חמש שנים די סתמיות שלו בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 8:48 pm 
Freshman

sir charles כתב:
אני לא מסכים שהתקופה במכבי סירסה אותו. אחרי הכל הוא פרץ במכבי לפחות בליגה וזכה בmvp של תקופת החזרה מקורונה (או איך שלא קראו לשלב ההוא). אני חושב שפשוט הוא הגיע לליגה שבה אין לו יתרונות פיזיים או אתלטיים על השחקנים שמולו וחוסר הביטחון הנבנה אצלו מנטרל את הכישרון שכן יש לו.
אם כבר, התקופה בוושינגטון מסרסת אותו. אני לא מצליח לחשוב על קבוצה פחות מתאימה שיכלה לבחור בו. במקום כמו סן אנטוניו או OKC (האם הוא פחות טוב מפוקו שמקבל את כל הבמה לטעות?) הוא יכל להתפתח הרבה יותר טוב.

הוא פרץ במכבי בגלל נסיבות ולא בגלל איזושהי תוכנית שבאמת בנו את הקבוצה סביבו. היתה שם מכת פציעות, אז נתנו לו רול יותר מרכזי. מכבי נתנו לו להוביל כדור אולי 4-5 התקפות במשך כל השהות שלו שם. לשחקן עם איכויות כאלה זה אנטי-פיתוח ברמה הכי גבוהה שיש. במשך שנתיים שלו שם הוא סורס לעמידה בפינה. גם בחצי שנה האחרונה שם הוא לא קיבל רול עם שונה עם הכדור ממה שהוא מקבל כרגע בוויזארדס. ההבדל הוא ששם הוא היה תחנה שנייה /שלישית לזריקות לסל ובוויזארדס הוא תחנה אחרונה. אבל המהות אותה מהות, מכבי השתמשה בו אך ורק לצורכי ניצחון, והוויזארדס משתמשים בו אך ורק למה שהם חושבים שהוא יכול לתרום לניצחון. אין שום מוכנות לתת לו לצמוח דרך טעויות. לאפשר לו למשל להוביל כדור עם יד שמאל או לחדור עם שמאל כשזה עלול בהתחלה לא להצליח אבל ישפר אותו משמעותית כשחקן בטווח הרחוק. רוב הכישרונות הבולטים בליגה עברו מתישהו תחנת ביניים שהם היו בה תחנה ראשונה, צמחו דרך טעויות, הבינו מה זה כשהכל עובר סביבם וזה איפשר להם לחדד את היכולת לייצר לעצמם תחת לחץ. ניכר מאוד במשחק של דני שהוא מסורס מנטלית. המניע הכי גדול שלו זה הפחד לטעות.

זו המלחמה הכי גדולה שלו היום. הוא חייב להילחם בסירוס המנטלי הזה וללכת נגד הטבע שהוא סיגל לעצמו בתוך מערכת של מועדון שהיא לא נבחרת (בנבחרת הוא כן קיבל את המפתחות להיות כזה ולכן יותר נינוח ברול מוביל). כל פוזישן זו מלחמה בפני עצמה שהוא חייב לשכנע את עצמו, אני צריך לתקוף את הסל בכל הכוח ורק אם אין ברירה למסור. כרגע כל המשחק שלו זועק לשרת את המערכת. אני בטוח לחלוטין שאם דני יעשה את הסוויץ' הזה בראש והאסימון יפול לו שהוא חייב לשרת את המערכת דרך זה שהוא יבוא אגרסיבי בכל פוזישן התקפי, בדיוק כמו בגישה שלו בהגנה אגב, הוא יתפתח לאחד הפורוורדים הטובים בליגה. אם הוא ישאר בגישה הנוכחית של יס מן שעושה בצורה עיוורת מה שהמערכת מבקשת מתוך תקווה שיקרית שבעתיד ככה הוא יהפוך לציר מרכזי, הוא יהפוך לשחקן שולי וממורמר.

כמובן שאני מנתק את כל הנושא המקצועי ואיזה אלמנטים הוא צריך לשפר, כי כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, בפן הזה לדעתי הוא במצב בסדר גמור ביחס לגיל ולנתונים האחרים שלו. הפער העצום שהוא צריך לצמצם לכיוון תרבות הכדורסל האמריקאית זה במנטליות.

נערך לאחרונה על ידי Capricorn בתאריך ד' נובמבר 09, 2022 8:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 8:53 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
'מה זה השחקן הזה' לכשיפרוץ סופסוף? לא קשה לדמיין, בערך מה שהוא כבר עכשיו בהגנה רק עם יותר מודעות ומיומנויות שבהכרח יגיעו עם הזמן והניסיון; ובהתקפה, שחקן לא-פסיבי שכן קולע משלוש באחוזים טובים, בקיצור אני מדמיין שחקן שבני עמו לא קוטלים אותו בפורומים למיניהם...

ועם כל הכבוד לניתוח ולהתפלפלויות שלך סביב המספר שנקבתי פה, זה כאמור רק 2 מיליון יותר לשנה ממה שנאמר ליטל קיבל לאחרונה, הארכת חוזה שהן אוהדי בלייזרס והן פרשנים מסוימים תיארו במונחים של עסקת מציאה. שוב, התקרה תעלה ובאופן משמעותי. סתם להמחשה, 32 מיליון לארבע שנים זה מה שפארוק אל אמינו קיבל מאותם בלייזרס בקיץ 2015, שנה לפני העלייה הדרסטית בקאפ, ואחרי חמש שנים די סתמיות שלו בליגה

רק 2 מיליון יותר לשנה ממה שקיבל ליטל = עליה של 33% ממה שהוא קיבל
אני לא מכיר את ליטל אז קשה לי להתייחס להשוואה הזו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 9:16 pm 
Hall of Famer

נאזיר ליטל גם יותר אתלטי, גם יותר יוזם, וגם נתן יותר קבלות (6 משחקים עם מעל 18 נקודות למשחק, מתוך 42 משחקים שהוא שיחק שנה שעברה. או במילים אחרות - אולי אבדיה יקבל חוזה (אני בספק גדול, אבל נגיד) אבל גם אם כן - החוזה הזה לא יהיה גדול יותר מאשר זה של ליטל אלא אם כבר, קטן יותר.

חוץ מזה, נדמה לי שיש גם הבדל בין התרבות הארגונית של פורטלנד, שבלי לבדוק (אין לי באמת כוח), כן אוהבת להשאיר אצלם מסורתית כל מיני פורוורדים כאלה (ע״ע השנים של הארקלס) בעוד אני לא זוכר שוושינגטון היא קבוצה נאמנה במיוחד למישהו (אם עם איזשהו אופי אמיתי של קבוצה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 9:18 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
sir charles כתב:

כמובן שאני מנתק את כל הנושא המקצועי ואיזה אלמנטים הוא צריך לשפר, כי כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, בפן הזה לדעתי הוא במצב בסדר גמור ביחס לגיל ולנתונים האחרים שלו. הפער העצום שהוא צריך לצמצם לכיוון תרבות הכדורסל האמריקאית זה במנטליות.

איך הוא במצב בסדר גמור?!
הוא קולע לא טוב לשלוש..
אשמח לרשימה של שחקנים שלא קולעים טוב לשלוש ואינם סנטרים
ועדיין נחשבים לשחקנים תורמים ומשמעותיים בליגה.

אתה גורם לזה להישמע כאילו זה חטא או טיפשות "לשרת את המערכת".
שחקן אמור לתרום לניצחון הקבוצה שלו.
אבדיה נמצא בקבוצה שבה רוצים לנצח. מה בדיוק הבעיה בזה?

ואני אשמח להבין איך אתה רואה את התפקיד ואת החוזים שטאקר קיבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2022 10:49 pm 
Freshman

Att כתב:
איך הוא במצב בסדר גמור?!
הוא קולע לא טוב לשלוש..
אשמח לרשימה של שחקנים שלא קולעים טוב לשלוש ואינם סנטרים
ועדיין נחשבים לשחקנים תורמים ומשמעותיים בליגה.

אתה גורם לזה להישמע כאילו זה חטא או טיפשות "לשרת את המערכת".
שחקן אמור לתרום לניצחון הקבוצה שלו.
אבדיה נמצא בקבוצה שבה רוצים לנצח. מה בדיוק הבעיה בזה?

ואני אשמח להבין איך אתה רואה את התפקיד ואת החוזים שטאקר קיבל.

כשהוא אגרסיבי, זו הריצפה שלו כרגע:
https://streamable.com/3y21a4

שחקן 2.06, רק בן 21, שמסוגל להוריד כדור לריצפה, יכול לייצר למרות שמוגבל ליד ימין, נותן הגנה הכי ורסטילית שתקבל משחקן בגובה הזה, אייקיו כדורסל טוב, עם יכולת האצה וקליעת עונשין שהתייצבה ומעידה על פוטנציאל שיפור בקליעה. כתבתי שהמצב בסדר גמור כל עוד הוא בא אגרסיבי. רוב הזמן זה לא קורה ולכן המצב לא "בסדר גמור".

בוויזארדס זו טיפשות לשרת את המערכת. לא יודע בכמה משחקים שלהם צפית אבל הקבוצה הזו משחקת כדורסל מזעזע וחסר שכל. זו קבוצה ש80 אחוז מההתקפות שלה הכדור לא נחלק בין יותר משני שחקנים. אין כמעט אקסטרה פס. כדורסל מבוסס הירו בול ברמה הכי הארדקורית שיש. אין שום דבר טוב בלהיות משרת של שחקני הירו בול כשאתה בעצמך שחקן בן 21 ששואף לפתח את המשחק שלך ורק בהתחלה של העיצוב שלך כשחקן. זה תפקיד שמתאים לשחקנים שכבר הגיעו לתקרה שלהם והטיקט שלהם זה לסתום חורים ולעשות עבודה שחורה. דני לא וטרן, הוא בעמדה שהוא חייב לעשות ניסוי וטעייה ולגלות מה הוא מסוגל ומה הוא לא כדי לשפר. כל עוד הוא משמש כדחליל שמונע מהפחד לא להיכשל, הוא גם מזיק מקצועית לעצמו, גם לוויזארדס עם הפסיביות שלו וגם לסיכויים שלו לממש את הפוטנציאל שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 12:47 am 
Hall of Famer

סורי, גם כשדני הגיע אגרסיבי (12 זריקות לפני מספר משחקים), זה נראה רע למדי.

ובניגוד למה שאתה כותב, הוא ממש לא יכול לייצר ביעילות ברמות האלו. כולם יודעים שהוא הולך ימינה. כולם יודעים ללכת אנדר בחסימה.

אם לא קיבלת את הממו, הטיקט של דני הוא לשמור ולסגור חורים ולעשות עבודה שחורה.

ועוד ממו, בעונה השלישית בליגה כבר מצפים ממך ליותר. זה שדני בן 21 לא אומר הרבה. היו לו שני קייצים לעבוד על הקליעה משלוש ובינתיים אין שיפור.

לטעמי, הוא לא יתקדם עד שזה לא ישתפר. זה משפיע על הדקות שלו, זה משפיע על הביטחון שלו וזה משפיע על היכולת שלו ליצור מהפיקאנדרול. בלי זה, לא יהיה לו תפקיד משמעותי בליגה והוא יחזור בסופו של דבר לאירופה.

וחבל כי שחקן רוטציה יעיל בנ.ב.א. שמפתח קריירה נאה הוא יכול וצריך להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 12:54 am 
Hall of Famer

מה שאתה מציע זה שהוא יעבוד בניגוד להוראות המאמן, ישרוף את עצמו בוושינגטון ויקווה שקבוצה אחרת תיקח אותו לניסיון אחרון למרות האחוזים שלו משלוש. זה פשוט לא להבין איך הליגה עובדת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 1:21 am 
Hall of Famer

Att כתב:

ובניגוד למה שאתה כותב, הוא ממש לא יכול לייצר ביעילות ברמות האלו. כולם יודעים שהוא הולך ימינה. כולם יודעים ללכת אנדר בחסימה.

ועוד ממו, בעונה השלישית בליגה כבר מצפים ממך ליותר. זה שדני בן 21 לא אומר הרבה. היו לו שני קייצים לעבוד על הקליעה משלוש ובינתיים אין שיפור.

לטעמי, הוא לא יתקדם עד שזה לא ישתפר. זה משפיע על הדקות שלו, זה משפיע על הביטחון שלו וזה משפיע על היכולת שלו ליצור מהפיקאנדרול. בלי זה, לא יהיה לו תפקיד משמעותי בליגה והוא יחזור בסופו של דבר לאירופה.

אז לא הבנתי (יש ממו?).

מצד אחד שחקן מוגבל בהגדרה שהולך רק ימינה ולא מייצר, וכבר בעונה השלישית ולא שיפר קליעה אלא הלך אחורה. מצד שני חבל כי "שחקן רוטציה יעיל שמפתח קריירה נאה הוא יכול וצריך להיות"? מה זה "צריך להיות"?

כמובן שכל המניפסט על דני המסורס שצריך להתגבר על סירוסו הוא בעיקרו המצאה והרחבה של המצאה. אולי באמת דני מפחד לטעות, אבל אי אפשר להגיד שהבנאדם לא מקבל צ'אנס. היה שחקן חמישייה ברוב משחקיו כבר בעונת הרוקי, קיבל 24 דקות למשחק בעונה השנייה, שחקן חמישייה גם השנה למרות ההתקפה המזעזעת. אולי וושינגטון קבוצה מטומטמת ואנוכית, אבל אני מקווה בשבילו שהוא יצליח להפוך לשחקן בינוני-מינוס בהתקפה כדי לא להיזרק מהליגה מהר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 1:41 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:

אז לא הבנתי (יש ממו?).

מצד אחד שחקן מוגבל בהגדרה שהולך רק ימינה ולא מייצר, וכבר בעונה השלישית ולא שיפר קליעה אלא הלך אחורה. מצד שני חבל כי "שחקן רוטציה יעיל שמפתח קריירה נאה הוא יכול וצריך להיות"? מה זה "צריך להיות"?

כמובן שכל המניפסט על דני המסורס שצריך להתגבר על סירוסו הוא בעיקרו המצאה והרחבה של המצאה. אולי באמת דני מפחד לטעות, אבל אי אפשר להגיד שהבנאדם לא מקבל צ'אנס. היה שחקן חמישייה ברוב משחקיו כבר בעונת הרוקי, קיבל 24 דקות למשחק בעונה השנייה, שחקן חמישייה גם השנה למרות ההתקפה המזעזעת. אולי וושינגטון קבוצה מטומטמת ואנוכית, אבל אני מקווה בשבילו שהוא יצליח להפוך לשחקן בינוני-מינוס בהתקפה כדי לא להיזרק מהליגה מהר.

מה לא ברור נדב?
אם הוא ישפר את הקליעה משלוש, הוא עשוי לפתח קריירה נאה בנ.ב.א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 1:50 am 
Hall of Famer

ברור שמצד אחד אתה מתאר שחקן מאד מוגבל התקפית, ומצד שני אתה אומר "יכול וצריך להיות" אם הוא יפתח קליעה לשלוש. הנתון הוא שדני אבדיה הוא לא קלע טוב לשלוש. הוא לא היה טוב ביורוליג, הוא לא טוב בNBA. אז אין לנו מושג אם הוא יכול, ובטח שאין משמעות ל"צריך".

אגב גם בהגנה, שזה אחלה טיקט ואני אוהב הגנה, אני לא חושב שהוא באמת ברמה הגבוהה. הוא לא מספיק אתלט וזריז כדי לשמור כוכבים של קו אחורי, ולא מספיק גדול וחזק לשמור כוכבים של קו קדמי.

אולי יש לו מקום לטווח ארוך בליגה באמת כאיזה שחקן רוטציה איפשהו, לא שולל, אבל קשה להיות אופטימיים לגבי קריירה יותר גדולה מזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 2:32 am 
Junior

Hacohen כתב:

לגמרי.
יש כאן איזה מיסקונספציה כאילו התפקיד של מכבי או וושינגטון זה לפתח את דני אבדיה ולא, נניח, לנצח משחקים.
בשורה התחתונה אתה קודם כל מוכיח שאתה שווה משהו ואז מקבל קרדיט, לא להיפך. אם יש משהו שאבדיה הוכיח בתקופה שלו ב-NBA זה שהתקפית הוא לא שווה יותר מדי.
כל הניסיונות האלה לנתח את ההיסטוריה של אבדיה ואת הפסיכולוגיה של הביטחון הרעוע שלו כדי להסביר את היכולת החלשה, זה די מסורבל בסופו של דבר. לפעמים עדיף להיעזר בתער של אוקהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 3:23 am 
Hall of Famer

https://www.bulletsforever.com/2022/3/2 ... prediction

חיפשתי קצת, וראיתי שהבחור הזה עשה בסוף העונה הקודמת, חתיכת עבודה אנליטית על אבדיה, וכן - זה לא נראה טוב.

כמה היילייטים מתורגמים:
1. מדורג 23 בלבד, בין החבר׳ה שנבחרו באותו דראפט, במדד שאותו בחור מדבר עליו (ppa ) . רק קיליאן הייז נבחר מעליו ובכל זאת מדורגת מתחתיו. לעומת 17 חבר׳ה שנבחרו מתחתיו ודורגו מעליו
2. אבדיה נמוך הן ב usage והן ב efficiency . בעונה הקודמת היוסג׳ שלו היה 15% ואילו ה efficiency שלו נמוך בחמש נקודות (פר מאה פוזשנים) מהממוצע. הכותב מסיים בהמלצה שעל אבדיה לא להעלות את היוסג׳ שלו, לאור ה efficiency הנמוך. ועל כך במשפט המופלא הבא:
The usage, efficiency and shooting data do not suggest ramping up his usage is advisable at this point. If his efficiency followed Oliver’s rule of thumb, we could expect his efficiency to drop as he takes on a bigger challenge.

3. הוא אחרון בקבוצה, בנקודות פר החזקות בכדור.

4. הוא טוב מעט (מעט) מהממוצע כעושה משחק עם ממוצע אסיסטים קצת יותר גבוה מהממוצע, ויחס אסיסטיםֿ/איבודים מעט טוב מהממוצע. אבל ההפרש כאן לא גדול, והוא לא אאוטלייר בשום דרך שהיא.

5. לאבדיה יש השפעה חיובית כלשהי הן על הנט רייטינג ההתקפי של הקבוצה והן על אחוזי השדה של הקבוצה בדקות שלו (למרות שהאחוזים שלו עצמו רעים), כך שיש סבירות מסוימת לכך שהוא עוזר ב״חיבור״ הקבוצתי.

6. וושינגטון אשתקד היתה במקום השמיני בליגה מבחינת חיתוכים לכיוון הסל. כך שכל טענה שאומרת שבגלל שההתקפה סטגנטית, אבדיה נכשל - לא עומדת במבחן סטטיסטי.

7. יש הוכחות סטטיסטיות מובהקות במאמר לכך שהוא שחקן הגנה טוב ומעלה. (אבל לא מה שנקרא elite )

באמת יופי של עבודה, ואיכשהו אני לא מעודד מהמסקנה. הוא גרוע התקפית, טוב הגנתית, בסדר כמוסר ומנהל משחק (אבל לא דגול בשום דרך שהיא). האם יש לו מקום בליגה? אולי, האם יש לו מקום בליגה שבה יש תחלופה גבוהה יותר ויותר מדי שנה? אני בספק.

אגב, פעם כתבתי מאמר סטטיסטי להופס, בו גיליתי שכספי שנבחר 23 בדראפט, אכן היה השחקן ה 23 בדראפט ההוא, בבחינה רטרוספקטיבית. ולכן, אם נניח שאבדיה הוא אכן השחקן מס׳ 23 בדראפט (כפי שנכתב בתחילת המאמר), יש מצב שיש לו מקום בליגה. אבל כאמור, זו ליגה שונה מזו שהיתה לפני עשור ומעלה עם כספי, עם תחלופה גבוהה הרבה יותר, וסבלנות נמוכה יותר.

ומכל זה המסקנה שלי היא כאמור, שהוא ישחק שנה הבאה באיזו פילזן, אבל אם יהיה לו מזל והוא כן יהיה בנ.ב.א, זה כנראה יהיה בעבור חוזה מינימום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 4:04 am 
Hall of Famer

אני לא כל כך מבין כיצד ההופעה בנבחרת היא טיעון חיובי כלשהו כלפי אבדיה. לפני הטורניר שהיו שחשבו/טענו שהוא ומרקאנן למשל זה לא בהכרח שמיים וארץ (בטח בראייה של עוד כמה שנים). בטורניר (וגם בשני המשחקים הרשמיים מול פינלנד ושבדיה שקדמו לו) ראינו את שניהם משחקים מול אותן היריבות...
בסוף הוא לא הוביל את הנבחרת לתוצאה טובה (ואם נכליל את ההפסד לשבדיה - אז התוצאה המצטברת נוראית), וים מדר (שחקן שלא בדיוק מבריק במיוחד ביורוליג) נראה לחלוטין לא פחות טוב ממנו.

מבחינת "לקחת על עצמו יותר". לתומי אגיד ששחקן שסיים 2 עונות עם 31% לשלוש, ובעונה הנוכחית עומד 22% לשלוש (וגם 43% נוראי לשתי נקודות, הרחק לעומת 53% בשתי העונות הקודמות) - אוי ואבוי אם ייקח על עצמו יותר בהתקפה בכושרו הנוכחי.
כשהיה ווסטברוק - האשימו את ווסטברוק, אחרי זה את ביל והאצ'ימורה (ששיחקו רק 40 ו-42 משחקים בהתאמה, בעונה שעברה), ומי יודע מי הבא בתור.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 10, 2022 11:52 am 
Senior

shmueliki כתב:
אני לא כל כך מבין כיצד ההופעה בנבחרת היא טיעון חיובי כלשהו כלפי אבדיה. לפני הטורניר שהיו שחשבו/טענו שהוא ומרקאנן למשל זה לא בהכרח שמיים וארץ (בטח בראייה של עוד כמה שנים). בטורניר (וגם בשני המשחקים הרשמיים מול פינלנד ושבדיה שקדמו לו) ראינו את שניהם משחקים מול אותן היריבות...

מהצד השני, מרקאנן נתן טורניר מאוד מרשים ביחס לציפיות, שגרמו לפחות אצלי (ואני בטוח שאצל אחרים) לתהיות איך הכדורסל שהוא מציג במדי פינלנד לא מיתרגם טוב יותר לNBA, אלא שמאז זה גם התחיל להיתרגם טוב מאוד לNBAית.
כלומר, הטורניר הזה מסתמן כמין טורניר פריצה של מרקאנן כשחקן שלגמרי לגמרי שווה אולסטאר. לכן, ההשוואה של אבדיה מולו לא בהכרח מעידה דברים גרועים על דני.
לדעתי ראינו מאבדיה ביורובאסקט גם סיבות להאמין שיש תקווה לראות אותו הופך לשחקן NBA דומיננטי יותר (למשל במשחק מול מרקאנן עצמו), לצד לא מעט ראיות שמסבירות למה הקריירה שלו לא ממריאה בינתיים.

אני אישית דווקא לא רואה מצב שאין לו הצעות לחוזה הבא שלו בליגה. לדעתי אם יגיע לאירופה תוך שנה או שנתיים זה יהיה כנראה מבחירה שלו. לגבי עוד 3-4 שנים אני כבר לא יודע, אם כל הכבוד לתרומה ההגנתית היפה והפלוס-מינוס הנחמד, קשה להחזיק בNBA היום כשאתה לא נותן ממש כלום התקפית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: