סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 8:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 2:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
על הדרך, כמעט בלי התייחסות כאן, שתי החלטות די דרמטיות בימים האחרונים, הראשונה היא ההחלטה של האו"ם לאפשר לבית הדין לפשעי מלחמה בהאג לתת חוו"ד לגבי חוקיות וזמניות הכיבוש הישראלי ביו"ש לבקשת הפלסטינים, מתוך הנחה (יש שיאמרו-מוצדקת) שהוא יקבע שהכיבוש אינו זמני אלא קבוע ומהווה סיפוח למעשה, ובכך יפתח פתח לסנקציות בינלאומיות כלפי ישראל.

https://www.ynet.co.il/news/article/rjdvxkhho

השנייה, טריה מהיום, היא החלטה של ה-FBI לחקור את מותה של העיתונאית שירין אבו-עקלה שהייתה אזרחית אמריקאית.

https://news.walla.co.il/item/3540518

זה לא מפתיע, אבל בסוף היה ברור שזה יקרה, ישראל תצטרך להידרש לשאלת הנוכחות שלה בשטחים ולהסדיר פתרון קבוע שהוא לא "ניהול הסכסוך" ודחיית הקץ עד אחרית הימים. חוץ מזה, החקירה של ה-FBI היא חתיכת הבעת חוסר אמון בתחקירים של צה"ל וישראל שהוכיחו פעם אחר פעם שהם מוציאים לתקשורת גרסאות שקריות לאירועים שאחר כך מופרכות בקלות ובצורה ברורה לחלוטין וגורמות לאף גורם רציני שלא לקחת ברצינות את מה שישראל אומרת, זה אולי נראה לנו שולי, אבל בסוף אנחנו נשלם על זה מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 6:40 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
על הדרך, כמעט בלי התייחסות כאן, שתי החלטות די דרמטיות בימים האחרונים, הראשונה היא ההחלטה של האו"ם לאפשר לבית הדין לפשעי מלחמה בהאג לתת חוו"ד לגבי חוקיות וזמניות הכיבוש הישראלי ביו"ש לבקשת הפלסטינים, מתוך הנחה (יש שיאמרו-מוצדקת) שהוא יקבע שהכיבוש אינו זמני אלא קבוע ומהווה סיפוח למעשה, ובכך יפתח פתח לסנקציות בינלאומיות כלפי ישראל.

https://www.ynet.co.il/news/article/rjdvxkhho

השנייה, טריה מהיום, היא החלטה של ה-FBI לחקור את מותה של העיתונאית שירין אבו-עקלה שהייתה אזרחית אמריקאית.

https://news.walla.co.il/item/3540518

זה לא מפתיע, אבל בסוף היה ברור שזה יקרה, ישראל תצטרך להידרש לשאלת הנוכחות שלה בשטחים ולהסדיר פתרון קבוע שהוא לא "ניהול הסכסוך" ודחיית הקץ עד אחרית הימים. חוץ מזה, החקירה של ה-FBI היא חתיכת הבעת חוסר אמון בתחקירים של צה"ל וישראל שהוכיחו פעם אחר פעם שהם מוציאים לתקשורת גרסאות שקריות לאירועים שאחר כך מופרכות בקלות ובצורה ברורה לחלוטין וגורמות לאף גורם רציני שלא לקחת ברצינות את מה שישראל אומרת, זה אולי נראה לנו שולי, אבל בסוף אנחנו נשלם על זה מחיר.

זה נהדר בעיניי. הדבר היחיד שיציל את ישראל מעצמה זה סנקציות של העולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 7:06 pm 
Junior

לדאבון לבכם, לא רואה איך זה משנה את מעמדה של ישראל בקהילה הבינ"ל.
לפני 6 שנים עברה החלטה של מועצת הביטחון (הגוף הבינ"ל היחיד שיש לו משמעות אמיתית) שההתנחלויות אינן חוקיות. בנוסף, עוד בשנת 2004 ביה"ד בהאג קבע שההתנחלויות וגדר המערכת אינן חוקיות.
אלו כמובן לא הפריעו להמשך קיומן של ההתנחלויות ומעמדה של ישראל איתן מתמיד. הסיבה היא כמובן נובעת מכך שהפלסטינים לא באמת מעניינים את מדינות העולם ברמה כזאת שתגרום להן אשכרה לפעול אקטיבית נגד ישראל, זולת עמדה רשמית שמתנגדת למצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 7:19 pm 
Hall of Famer

הדבר היחיד שמחזיק את ישראל כחברה לגיטימית שלא חוטפת סנקציות של ממש מהקהילה הבינ"ל זה ההגנה שלה מארה"ב, ואם תרצו אז גם מגרמניה. אלה הגנות מספיק חזקות בשביל לחפות על הפשעים הישראלים בשטחים כבר עשרות שנים, אבל לא לעולם חוסן. עוד קצת בן גביריזם וסמוטריצ'יזם, ואפשר יהיה לגלות עולמות חדשים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 12:47 am 
מנהל פורום

בלי לזלזל בכיבוש הישראלי, יש לא מעט מדינות שעושות מיני רצחי עם, מחנות חינוך מחדש, דיכוי ופגיעה אנושה בזכויות מיעוטים פי כמה מונים מהמצב בשטחים והעולם שותק, כולל ארצות הברית.
אז יכול להיות שלא רק הסכסוך שלנו לא מעניין במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 10:13 pm 
Hall of Famer

"צבא ההגנה לישראל"

https://www.facebook.com/541484658/post ... WfpC4wqBl/

אגב נדב וימן הבן שרמוטה טפי בוגד במדינה אוטואנטישמי נאונאצי, הוא צלף לשעבר בפלס"ר נח"ל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 11:00 pm 
Junior

וואו, נוגע ללב כמה רגיש אתה לקללות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 11:41 pm 
Hall of Famer

אתה מזהה פה "רגישות"?

אני מזהה פה דיווח על חייל ב"צבא ההגנה לישראל" (בפועל: מיליציית המתנחלים) שמקלל בקללות קשות ומתקרב באיום לאזרח ישראלי אחר.

לא ממש מעניין איפה זה נוגע לך, זוהי המציאות במדינת יהודה ובמיליציות שלה, והתודות לחמורים שנושאים את כולנו למדמנה זו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2022 11:51 pm 
Junior

גם חייל הוא בנאדם, וכשמתגרים באנשים הם יכולים להגיב בצורה אימפולסיבית, גם בצורה של קללות קשות שאת חלקן אנחנו שומעים מאנשים כמוך כל יום.
לקלל אנשים זו לא עבירה פלילית כלשהי. שכל אחד יקלל כמה שהוא רוצה. ובכלל, אף פעם לא הבנתי את השאיפה להנחיל נורמות מוסריות מוגברות ביחס לממוצע בחיילי צה"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 12:12 am 
Hall of Famer

"כשמתגרים".

איפה "התגרו" כאן בחייל?

ואתה אולי מבין ואולי לא מבין, אבל חייל במדים אמור לפחות דה יורה לייצג ולהגן על כלל אזרחי המדינה ולכן איום וקללות על אזרחים זה דבר שנוגד לכל הפחות מספר סעיפים ב"רוח צה"ל".

אגב, אם כבר האובססיה האישית שלך אליי, אני לא משתמש בקללות האלה "כל יום", אני לכל היותר קורא יודונאצי למי שהוא יודונאצי באופן מנומק אבל מה נאונאצי בנדב וימן?

אברך אותך בנעירה חזקה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 8:41 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
גם חייל הוא בנאדם, וכשמתגרים באנשים הם יכולים להגיב בצורה אימפולסיבית, גם בצורה של קללות קשות שאת חלקן אנחנו שומעים מאנשים כמוך כל יום.
לקלל אנשים זו לא עבירה פלילית כלשהי. שכל אחד יקלל כמה שהוא רוצה. ובכלל, אף פעם לא הבנתי את השאיפה להנחיל נורמות מוסריות מוגברות ביחס לממוצע בחיילי צה"ל.

ובכן, אפילו צה"ל חושב אחרת ממך כי החייל המדובר הושעה מתפקידו כלוחם (אין לינק, היה הבוקר בחדשות ברדיו), וההתגרות היחידה שהייתה כאן זה קיום של מצפון ומוסר אצל אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 9:32 am 
Junior

כן, אנחנו מכירים את הסטנדרטים המוסריים הכפולים של צה"ל.
צה"ל ומפקדיו בעיניי לא מהווים אינדיקציה לכלום.
בכל מקרה אני לא אומר לחיילים מה לעשות, פשוט מביע תמיהה כמה נהייתם רגישים לקצת קללות. אפשר לחשוב שהוא ירה בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 10:12 am 
Hall of Famer

אתה בטח היית מאלה שגם שיבחו את אייזנר שדפק קת של רובה בפרצוף של איזה מפגין אירופאי (ואם לא אתה אז רבים רבים מהמחנה שלך) , אז בוא נניח לתירוץ ״זה רק קללות״.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 10:48 am 
Hall of Famer

ואם היה יורה בו, כבר היו מוצאים את הימני התורן שידבר על "הגנה עצמית" או שקר אחר.

אבל זה נחמד שמצד אחד צה"ל ומפקדיו לא אינדיקציה לכלום, ומצד שני מי זה בגצ שיגיד לצה"ל ומפקדיו איך לנהוג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 11:24 am 
Junior

בכל הקשור לענייני מוסר צה"ל הוא לא אינדיקציה לכלום. החייל הנ"ל כנראה ייענש רק בגלל שיקולי נראות, ולא בגלל ש"רוח צה"ל" (איזה מושג מאוס) עומדת לנגד עיניהם של המפקדים.
בשיקולי ביטחון בוודאי שהמצב הוא אחר. לדעה של הגנרלים יש מן הסתם משקל רב, אם כי צריך לזכור שמי שקובע בסופו של דבר הוא הדרג המדיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 9:06 pm 
Hall of Famer

ואם החייל היה מתנהג כך לאמא שלך, נגיד, גם היית סבור שמדובר בהתנהגות לגיטימית שלא אמורה להיות לגביה כל התייחסות?

ועוד קצת ממיטב בנינו הנישאים על גב החמורים שבאו להחריב את בגצ: https://fb.watch/gSck8aOBRe/

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 9:10 pm 
Junior

שאלות כמו "מה היית עושה אם זו היתה אמא/אבא/אח/ילד שלך" הן אף פעם לא טובות.
אם מישהו היה פורץ לי לבית וגונב רכוש יקר הייתי מייחל לו להישרף חי (פשוטו כמשמעו), וזה עדיין לא אומר שאני בעד חקיקת חוק הריגת פורצים בשריפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 9:36 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
שאלות כמו "מה היית עושה אם זו היתה אמא/אבא/אח/ילד שלך" הן אף פעם לא טובות.
אם מישהו היה פורץ לי לבית וגונב רכוש יקר הייתי מייחל לו להישרף חי (פשוטו כמשמעו), וזה עדיין לא אומר שאני בעד חקיקת חוק הריגת פורצים בשריפה.

קודם כל זה שוב מעניין, כי אמנם לא בשריפה אבל אני תהיתי מה הצדיק את ההוצאה להורג שאריה שיף ביצע בפורצים נמלטים, שהפכה אותו לגיבור של הימין.

אבל האמת היא שהשאלות האלה הן הכי טובות שיש, כי הן מאלצות אותך להאניש את הדמות שאתה שונא קונספטואלית (פעיל השמאל "המתגרה" שלא התגרה ויכל להיות אמא שלך), ולצאת מההצדקה האוטומטית של הערס במדים.

בכל אופן לא מפתיע אותי שאתה, בתור מי שבמסגרת רצונו לראות את בגצ נמוג כליל בפני "החלטות בטחוניות" (לא שהוא תקיף במיוחד, בלשון המעטה) כרתת ברית עם אייתולות בני דת משה ועם קץ הדמוקרטיה המהותית, חושב שאלה שאלות לא טובות. אתה פשוט בטוח שהסיטואציות לא יגיעו אליך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 10:00 pm 
Junior

Hacohen כתב:
קודם כל זה שוב מעניין, כי אמנם לא בשריפה אבל אני תהיתי מה הצדיק את ההוצאה להורג שאריה שיף ביצע בפורצים נמלטים, שהפכה אותו לגיבור של הימין.

אבל האמת היא שהשאלות האלה הן הכי טובות שיש, כי הן מאלצות אותך להאניש את הדמות שאתה שונא קונספטואלית (פעיל השמאל "המתגרה" שלא התגרה ויכל להיות אמא שלך), ולצאת מההצדקה האוטומטית של הערס במדים.

בכל אופן לא מפתיע אותי שאתה, בתור מי שבמסגרת רצונו לראות את בגצ נמוג כליל בפני "החלטות בטחוניות" (לא שהוא תקיף במיוחד, בלשון המעטה) כרתת ברית עם אייתולות בני דת משה ועם קץ הדמוקרטיה המהותית, חושב שאלה שאלות לא טובות. אתה פשוט בטוח שהסיטואציות לא יגיעו אליך.

לגבי אריה שיף, כמו עניין שי דרומי בזמנו, אני פשוט לא מצליח להשלים עם זה שאנשים לוקחים את זה לימין ולשמאל. מדובר כאן בסוגיית צדק במובן הטהור ביותר שלה. יש כאן אדם שהמדינה הפקירה לחלוטין לגורלו, אשר נאלץ להתמודד עם כנופיות ששודדות אותו כל שני וחמישי. אותו אדם הוא שומר חוק ומנסה לפעול בערוצים המקובלים במדינת חוק, ופונה למשטרה ובתגובה מקבל זין ענק לפנים.
דווקא מאנשי השמאל, שמלבינים פעולות טרור פלסטיניות בכך שלהם אין טנקים ומטוסים ולכן לא נותר להם אלא לירות טילים באופן עיוור או לבצע פיגועים, הייתי מצפה ליותר אמפתיה כאן. אילו אמצעים יש לאדם כמו אריה שיף ואחרים להתמודד עם כנופיות ששודדות, פוגעות, מרביצות ומטילות אימה? למכור את הבית ולברוח למרכז?

והשאלות הללו לא טובות, כי מאחר ואנחנו לא מסוגלים לשמור על אובייקטיביות בעניין שנוגע לנו (באופן טבעי), ברור שלא ניתן להשליך מאותו עניין פרטי על הכלל. אני מניח שאתה לא בעד הרג של אנסים באופן כללי, אבל אם פדופיל היה מתעסק עם הילדות שלך היית מוכן לשרוף אותו לאט לאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 10:21 pm 
Hall of Famer

כמה אנשי קש בהודעה אחת, וכמובן אף יישוב סביר של הסתירה שסתרת את עצמך.

רק נאמר: אריה שיף הביע מספר פעמים חרטה עמוקה על ההרג שביצע. הוא אמר קדיש על הנרצח. הוא אמר שיישא כל החיים על מצפונו הרג אדם שהרג בלי להתכוון. אין מחלוקת אגב ששיף הוא אזרח למופת בדרך כלל, אבל העובדה שהוא לא מכחיש היא שהוא פעל בפזיזות איומה, והוציא להורג אדם נמלט שבסך הכל גנב ממנו רכוש. להגיד שזה "לא פוליטי" זה התעלמות מכוונת ושקרית ממה שקרה. הימין חיבק את שיף כי הוא יהודי שהרג ערבי, בדיוק כמו שהוא חיבק את דרומי מאותה הסיבה. אין שום סיכוי שהקמפיין שהם זכו לו היה קורה אילו היו הורגים פורצים יהודים.

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הוא כלל מוסרי די ותיק, יש שיאמרו מיסודות היהדות והסולידריות החברתית בכלל. אם אתה חושב שזה לא ראוי שחייל יעצור את אמא שלך בלי סמכות, יתקרב אליה באופן מאיים ויקלל אותה רק כי בא לו, אז זה לא ראוי גם כלפי פעיל השמאל. וזה בניטרול השקר של "התגרה".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 10:37 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כמה אנשי קש בהודעה אחת, וכמובן אף יישוב סביר של הסתירה שסתרת את עצמך.

רק נאמר: אריה שיף הביע מספר פעמים חרטה עמוקה על ההרג שביצע. הוא אמר קדיש על הנרצח. הוא אמר שיישא כל החיים על מצפונו הרג אדם שהרג בלי להתכוון. אין מחלוקת אגב ששיף הוא אזרח למופת בדרך כלל, אבל העובדה שהוא לא מכחיש היא שהוא פעל בפזיזות איומה, והוציא להורג אדם נמלט שבסך הכל גנב ממנו רכוש. להגיד שזה "לא פוליטי" זה התעלמות מכוונת ושקרית ממה שקרה. הימין חיבק את שיף כי הוא יהודי שהרג ערבי, בדיוק כמו שהוא חיבק את דרומי מאותה הסיבה. אין שום סיכוי שהקמפיין שהם זכו לו היה קורה אילו היו הורגים פורצים יהודים.

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הוא כלל מוסרי די ותיק, יש שיאמרו מיסודות היהדות והסולידריות החברתית בכלל. אם אתה חושב שזה לא ראוי שחייל יעצור את אמא שלך בלי סמכות, יתקרב אליה באופן מאיים ויקלל אותה רק כי בא לו, אז זה לא ראוי גם כלפי פעיל השמאל. וזה בניטרול השקר של "התגרה".

או, מי שמדבר על אנשי קש.
כן, אני בטוח שכל אחד מהיהודים שהביעו תמיכה באריה שיף היו רוצים לתלות אותו אם הפורץ היה משתייך לכנופיה יהודית, בדיוק כמו ששומעים קינות אבל כשראשי משפחות פשע יהודים עולים השמימה במסגרת סכסוכים בעולם התחתון. בקיצור, בתוך עמך בטוח שאינך חי. אני ועוד רבים במחנה שלי היינו שמחים לראות כמה שיותר עבריינים אלימים וגובי פרוטקשן מסיימים בתור בור קר, ללא הבדלי דת, גזע ומין.

ולגבי אריה שיפ וה"חרטה העמוקה של אריה שיף". אוי התמימות. חבל שלא הבאת גם את החלק שהוא תרם ספר תורה לזכרו של הפושע. אני מניח שאת שלב הטיעונים לעונש וההצגות הנלוות אליו אינך מכיר. מה השלב הזה? תגן על פושעים יהודים בגלל שהגיעו למשפט שלהם עם כיפה לבנה ותספר לנו שהם עשו תשובה?

מי אמר שאני בעד לעצור/לעכב אנשים שאני לא סובל בלי סמכות? הדיון היה על הקללות שאותו חייל הטיח בהוא. הכול התחיל מכך שהשתעשעתי מהמחשבה שאנשים אלימים מילולית כמוך נהיים כ"כ רגישים לקללות פתאום, ובאופן כללי לא חושב שצריך לעשות סיפור גדול מאירוע שנגמר בסופו של דבר בניבולי פה.

ואני לא סתרתי את עצמי כמו שאתה לא הבנת על מה אני מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 11:18 pm 
Hall of Famer

כן, ידעתי שתטען ששיף העמיד פנים שהוא מתחרט ושאני לא רואה את זה. זה חלק מהעניין התמוה הזה, שמשום מה אתה בטוח שאתה אדם מתוחכם באיזשהו אופן. אבל היות ששנינו לא מכירים את אריה שיף ומסתמכים רק על מה שקראנו אודותיו, אין לנו אלא את דעתנו. ממה שאני קורא אודותיו, כך אני מתרשם. גם מפועלו החברתי לאורך השנים לפני המעשה, גם מתגובותיו ופעולותיו אחר המעשה, וגם בהשוואה לאחרים שהרגו ערבים וקיבלו עקב כך תמיכה מאספסוף ימני. הוא היחיד שזכור לי שהביע חרטה לאורך כל הדרך, בניגוד מוחלט למשל לשי דרומי.

אבל כן, הוא הרג שלא לצורך, והוא היה צריך לקבל עונש כבד יותר, וכן, יש סתירה בין דבריך על החוק להריגת פורצים שלא צריך להיות לבין תמיכתך בהרג שביצע שיף, שנובע מהיותך גזען שמרוצה מזה שערבים נהרגים ושמאלנים מאוימים.

ומכיוון שאתה משקר או משמיץ בכל הודעה שלך (הו, "ההתגרות". הו, "המשת"פ"), לא ממש קשה לראות את זה. כאמור, אתה חוזר ל"רגישות" שבראש שלך היא כאילו צביעות כי הכל אצלך "המחנה שלך/המחנה שלי", אבל אם הייתי רואה סרטון של חייל מתייחס ככה לאמא שלך הייתי חושב את אותו הדבר, בלי קשר לפוליטיקת הזהויות המזויפת שאתה מנסה לשייך לכל דבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 11:47 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כן, ידעתי שתטען ששיף העמיד פנים שהוא מתחרט ושאני לא רואה את זה. זה חלק מהעניין התמוה הזה, שמשום מה אתה בטוח שאתה אדם מתוחכם באיזשהו אופן. אבל היות ששנינו לא מכירים את אריה שיף ומסתמכים רק על מה שקראנו אודותיו, אין לנו אלא את דעתנו. ממה שאני קורא אודותיו, כך אני מתרשם. גם מפועלו החברתי לאורך השנים לפני המעשה, גם מתגובותיו ופעולותיו אחר המעשה, וגם בהשוואה לאחרים שהרגו ערבים וקיבלו עקב כך תמיכה מאספסוף ימני. הוא היחיד שזכור לי שהביע חרטה לאורך כל הדרך, בניגוד מוחלט למשל לשי דרומי.

אבל כן, הוא הרג שלא לצורך, והוא היה צריך לקבל עונש כבד יותר, וכן, יש סתירה בין דבריך על החוק להריגת פורצים שלא צריך להיות לבין תמיכתך בהרג שביצע שיף, שנובע מהיותך גזען שמרוצה מזה שערבים נהרגים ושמאלנים מאוימים.

ומכיוון שאתה משקר או משמיץ בכל הודעה שלך (הו, "ההתגרות". הו, "המשת"פ"), לא ממש קשה לראות את זה. כאמור, אתה חוזר ל"רגישות" שבראש שלך היא כאילו צביעות כי הכל אצלך "המחנה שלך/המחנה שלי", אבל אם הייתי רואה סרטון של חייל מתייחס ככה לאמא שלך הייתי חושב את אותו הדבר, בלי קשר לפוליטיקת הזהויות המזויפת שאתה מנסה לשייך לכל דבר.

אז לפי ההיגיון המוזר שלך, היות שאינך מכיר את 1001 הערסים שהגיעו בחודש האחרון לבית המשפט עם כיפות לבנות ובכו לשופט כמה שהם מצטערים ושלא התכוונו לדקור, אין לך מקום להניח שמדובר בהצגה עבור השופט. אז אני לא מכיר אותם אישית, אבל אני יודע שהם לא מביעים חרטה בחלל ריק אלא מול שופט שאמור לגזור את עונשם, בשעה שידוע שאחד השיקולים לקולת העונש הוא האם הנאשם מביע חרטה על מעשיו. אם אני הייתי עומד בפני עונש מאסר של כמה שנים, הייתי מצהיר קבל עם ועדה שבכוונתי להתאסלם כדי לכבד את זכרו של אבק האדם שחייו אינם שווים פרוטה, שהחזיר את נשמתו לבורא בשעה שפרץ לי לבית. לא צריך להיות מתוחכם במיוחד כדי להבין זאת, וכל שנדרש הוא מעט Common sense. אז לכל הפחות הייתי מצפה שלא תביא לי את החרטה שלו כהוכחה למשהו.

ואתה יכול להמשיך עם השקרים שלך שאני מרוצה מזה שערבים נהרגים. באותה מידה עליך אפשר להגיד שאתה מאוד מרוצה מזה שחרדים נרמסים בהילולות או כשמתנחלים נרצחים, באמת שזה לא קשה מדי לרדת לרמה הזאת.
המציאות היא שאתה מצוי בתסביך קשה שבמסגרתו אתה מוכרח למצוא בכוח את הגזענות באנשים אחרים, ולא מוכן להכיל את הרעיון שמי שחושב 180 מעלות הפוך ממך לא נגוע בגזענות (למרות שזה בכנות לא מזיז לי). המציאות היא שאני שמח מאוד לראות פושעים ערבים מתים, בדיוק כמו שאני אוהב לראות פושעים יהודים מתים. אני רוחש המון כבוד אנשים כמו אריה שיף, שי דרומי בדיוק כמו שאני מעריץ את כרמלה בוחבוט. היחיד שעושה הבחנה בין יהודים וערבים הוא אתה.

ולגבי החוק להריגת פורצים - אמרתי שאני לא בעד חקיקת חוק להריגת פורצים בשריפה (כלומר לאחר שנתפס ונשפט), למרות שאני אישית הייתי מסוגל לענות למוות אדם שפרץ לי לבית וגנב רכוש יקר (ערבי או יהודי). וזאת כדי להוכיח שלא ניתן להחיל נורמות חוקיות על הכלל על סמך החוויה האישית שלי. שים לב, לא אמרתי או התייחסתי באותה הודעה למה אני חושב שצריך לקרות בשעת המעשה. אני תמיד חשבתי שאדם שפורץ לביתו של אדם אחר צריך לדעת שיש סיכוי שהוא יחטוף כדור ושהחוק לא יעמוד לחובתו של היורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2022 11:58 pm 
Hall of Famer

נו נו, אם אני אמשיך להביא דוגמאות תקפות (שי דרומי) ואתה תשיב בדוגמה לא תקפה (ערס בבית משפט), לא נתקדם הרבה.

ובטח לא נתקדם הרבה אם אתה, שלא מרשים במיוחד גם כמשפטן, תנסה את כחך כמאבחן טיפולי ותחפש תסביכים.

אסיים בדוגמה תקפה אחרת: אם ההתנהגות הזו היתה באה מחייל שמאלן שהיה מתייחס כך למתנחל (איכשהו זה לא ממש קורה, כמו שרציחות פוליטיות בישראל קורות מימין לשמאל בדרך כלל, אבל מילא), הייתי חושב שהיא מכוערת ולא לגיטימית באותה מידה. בלי לנסות לשקר ולהצדיק בכח את פוליטיקת הזהויות אד-הוק. ככה, פשוט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2022 12:23 am 
Junior

Hacohen כתב:
נו נו, אם אני אמשיך להביא דוגמאות תקפות (שי דרומי) ואתה תשיב בדוגמה לא תקפה (ערס בבית משפט), לא נתקדם הרבה.

ובטח לא נתקדם הרבה אם אתה, שלא מרשים במיוחד גם כמשפטן, תנסה את כחך כמאבחן טיפולי ותחפש תסביכים.

אסיים בדוגמה תקפה אחרת: אם ההתנהגות הזו היתה באה מחייל שמאלן שהיה מתייחס כך למתנחל (איכשהו זה לא ממש קורה, כמו שרציחות פוליטיות בישראל קורות מימין לשמאל בדרך כלל, אבל מילא), הייתי חושב שהיא מכוערת ולא לגיטימית באותה מידה. בלי לנסות לשקר ולהצדיק בכח את פוליטיקת הזהויות אד-הוק. ככה, פשוט.

נתחיל מזה שמאדם שלא באמת מבין את המשמעות של מושגי ייסוד רבים, הייתי מצפה לקצת יותר צניעות בבואו להעביר ביקורת על היכולות שלי כמשפטן או בכלל. ובכל מקרה, תודה לאל שפרנסתי אינה תלויה בך ובשכמותך.

ואכן לא זכור לי מקרה של חייל שמאלן שדיבר כך אל מתנחלים, אבל אם הטענה שלך היא שאני מוכן להכיל ניבולי פה ותקיפות רק כשהם מהצד שלי, אז זו כמובן טענה שקרית כהרגלך. מתנחלים שמקללים חיילים צריכים לקבל יחס דומה לערבים שעושים אותו הדבר. ואם נלך לדוגמה שלך, אז ברור לי שהיית נורא מכיל ומבין חייל שיוצא על מתנחלים. גם אני אגב. אמנם הייתי מרגיש סלידה כלפיו, אבל לא הייתי מעסיק את עצמי בו יותר מדי ובטח שלא פותח על זה דיון במטרה לספק את הצורך האובססיבי שלי בלהוכיח נקודה מסוימת לגבי הצבא בכללותו. אני גם תומך בזכותם של סרבני גיוס שלא להתגייס לצה"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נביא בעירו ו 49 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: