סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' פברואר 26, 2025 11:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2022 3:42 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני די בטוח שלא.
אפשר לזהות כבר מday 1 את טביעת היד של דז׳יקיץ׳ בבניית הסגל וכמה שהיא ייחודית ושונה יחסית מהרגיל בהפועל.
הוא מסתמן די בבירור כמי שעומד על שלא ויודע מה הוא רוצה מהקבוצה, הוא גם דיבר בתקשורת על החשיבות של שחקנים ממושמעים עם עבר אצל מאמנים מסוימים כקריטריון לבחירת השחקנים.
זה כבר עדות די חזקה להאמין שהרבה מהשמות שההנהלה מביאה לו, הוא יידחה על הסף. בנוסף לזה, אאל"ט הוא אמר כבר בכמה ראיונות שמבחינתו הקבוצה לא מחפשת לעשות שינויים בסגל.

אני באמת לא רואה סיבה דווקא להעדיף את התיאוריה שהתסריט הזה מוכתב מההנהלה לתקשורת. אני רואה הרבה יותר סיבות להאמין שזה פשוט דז׳יקיץ׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2022 4:40 pm 
Sophomore

אין צורך בספקולציות. דז'יקיץ' אמר אתמול אחרי המשחק למצלמות ערוץ הספורט שמוקדם מדי לעשות שינויים, ושהפועל מרחרחת בשוק טנטטיבית אחר אפשרות להוסיף שחקן לסגל ולא להחליף. הוא אוהב את הסגל כי, במילותיו ממש, אין אף שחקן שהוא "סרטן" (לא זוכר ששמעתי מאמן מתבטא ככה) וכולם עובדים קשה. מניסוח השאלה שהופנתה אליו - משהו כמו, האם הניצחונות האחרונים מעידים שצדקת בהתעקשותך שלא להחליף שחקנים? - מובן שיש בהנהלה מי שחושב אחרת.

אספסוף כתב:
xalmon כתב:
המאמן אוהב אותו. אין בו בדל של עצמאות, הוא ישחק 100 פעם את אותה התקפה בצייתנות עיוורת, וזו אולי התכונה הכי חשובה בעיני צנטרליסט כמו דז'יקיץ'.

אבל בחייאת, מה זה "אותה התקפה"? שלכאורה דז'יקיץ' כל כך אוהב: להחזיק את הכדור בחוסר מעש ולהיתקע איתו פעם אחר פעם?
אני אומר את זה גם אחרי משחק השיא שלו הערב

אין לי שום עניין להגן על סמית', אבל הכדורסל התנועתי של דז'יקיץ' דווקא רחוק ממה שאתה מתאר; דא עקא שלפעמים ההתקפה נתקעת, במיוחד בקבוצה חדשה ולא מגובשת ואז זה שמחזיק בכדור צריך ליצור משהו בעצמו. דז'יקיץ', לדעתי, חושש שאם השחקן שמבצע את התפקיד הזה יהיה דומיננטי מדי, הקבוצה כולה תתרגל לשחק כדורסל סוליסטי. כשמסתכלים על מה הוא עושה לקרינגטון, עולה התהיה אם יש בכלל טעם להחליף שחקנים למאמן עקשן כזה.

ג'ו תומאסון שיחק בעונה שעברה במנרסה בהצלחה ופדרו מרטינס אהב אותו מאוד. נראה לי שם הרבה יותר מתאים לדז'יקיץ' מאלה שהוזכרו לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2022 8:52 pm 
Sophomore

בעוד צד חיובי , גלעד לוי קיבל סוף סוף דקות והראה שכשהוא ישפר את הרגליים שלו , הוא יוכל להיות כוח בלתי עציר בליגה שלנו ולדעתי גם מעבר לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2022 10:07 pm 
Junior

הוא לא הראה את זה. הוא עשה שני מהלכים יפים מאוד בגארבג'טיים של הגארבג'טיים. ויש פה איזה הנחה לגבי ה"כש" שהייתי הופך ל"אם". עם כל השאר אני מסכים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 12:28 am 
Freshman

נתחיל בזה שכולנו מסכימים שהוא שווה 5-7 דקות של משחק חי בכל משחק, בטח בסדרת המשחקים האחרונה והרגועה למדי שהייתה לנו
אם הכיוון זה להעלות אותו בגארבג׳ פעם בארבעה משחקים אז חבל על הזמן, להשאיל ויפה שעה אחת קודם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 4:01 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
הוא לא הראה את זה. הוא עשה שני מהלכים יפים מאוד בגארבג'טיים של הגארבג'טיים. ויש פה איזה הנחה לגבי ה"כש" שהייתי הופך ל"אם". עם כל השאר אני מסכים...

2 המהלכים שלו היו מהלכים של קוארדינציה שקשה לרוב הגבוהים
ואכן הוא עדיין לא שם (בהגנה הראשונה שלו ראו מה הבעיה למרות שגליל הצליחו לאבד את הכדור הזה )

אבל אין לי ספק שאם ישפר את הרגליים ולא יהיה כל כך איטי בתנועה שלו , הוא יהיה הרבה מעבר לרמה הנוכחית של הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 4:39 pm 
Hall of Famer

ברנדון בראון סיכם. מי זה?

לפי הסטטיסטיקות(המועטות) נראה שמדובר בגארד בשקל וחצי שהדבר הכי טוב שהוא יודע לעשות זה..... לקחת ריבאונד.

עריכה - מתברר שהסתכלתי על הבראון הלא נכון וכנראה מדובר בגארד בשני שקל וארבעים ששיחק בקלוג׳ הרומנית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 4:48 pm 
Junior

תשלם עליו שקל וארבעים ועוד תקבל עודף.
החליטו לקבץ בירושלים זרים שלא היו מוצאים את מקומם בחצי מקבוצות הליגה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 4:58 pm 
Hall of Famer

קצת סטטיסטיקות מליגת האלופות:

עונה שעברה בקלוז׳ 14.2 נק׳ ו-5.7 אס׳
לפני שנתיים בניז׳ני 14.1 נק׳ ו-6.4 אס׳

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 5:26 pm 
יכול להיות שמדובר יהיה בבינגו שאין כמותו. אבל שלא יספרו לנו סיפורים על תקציב שגדל משנה שעברה. עד כאן.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 5:26 pm 
מנהל פורום

ומה עשה האדון העונה? חיכה להצעה מהפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 5:44 pm 
Sophomore

טוב, אתם מגזימים. אני זוכר אותו מהמשחק המשוגע נגד חולון באולם ענק וריק, מפרפר את רגלנד (שהיה אז בסוג של שביתה איטלקית, אמנם). קלוז' סיימה ראשונה בבית המוקדם (לפני חולון), ראשונה בבית השני (לפני מלאגה) ופספסה את הפיינל-פור בגלל משחק חלש אחד ברבע הגמר נגד לודוויגסבורג, והוא היה הדינמו של הקבוצה הזו ונתן מספרים מצוינים. הליגה הרומנית היא קשקוש, קלוז' שיחקה שם ברוטציות סופר ארוכות וכמעט לא הפסידה אז מן הסתם כל המדדים שלו (בעיקר הדקות) היו לא משהו. חתם בקיץ בפרישטרי, עזב כנראה בגלל בעיות משפחתיות לפני שהתחילה העונה.
החתמה הגיונית וראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 5:48 pm 
Junior

מצד שני, אולי גם אפשר לשחרר את הנראטיב של ״זה הכל דז׳יקיץ׳, הוא לא רוצה חיזוק, יש לנו מלא כסף ואם הוא רק היה מבקש כבר היינו מנחיתים פה חתיכת כוכב במלא מלא כסף, הוא פשוט לא ממש אוהב שחקני כדורסל טובים״, שרץ כאן לאחרונה…

ספציפית, לגבי השחקן: קלעי, שזה כבר טוב. חודר, שזה סבבה, והולך גם שמאלה שזה תמיד נייר הלקמוס שלי שמבדיל בין שחקנים לשכונה. ברור שלא מדובר ברמת כשרון קיצונית, אבל בתור אוהד הפועל - אופטימיות זהירה ביותר. בתור נועם דוברת - די מעליב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 6:02 pm 
Freshman

החתמה הגיונית. לא משנים הרבה בקבוצה שכבר רצה והמאמן (משום מה) מרוצה מהסגל. מוסיפים עוד עומק בעמדות הגארדים לאירופה, אולי על חשבון דברת שיכול למצוא את עצמו בסיטואציה לא נעימה.
אחרי ההדחה מאירופה יעשו חושבים את מי מהזרים משחררים. לא נראה לי מופרך לחשוב שקרינגטון לא מסיים פה את העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 6:09 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
מצד שני, אולי גם אפשר לשחרר את הנראטיב של ״זה הכל דז׳יקיץ׳, הוא לא רוצה חיזוק, יש לנו מלא כסף ואם הוא רק היה מבקש כבר היינו מנחיתים פה חתיכת כוכב במלא מלא כסף, הוא פשוט לא ממש אוהב שחקני כדורסל טובים״, שרץ כאן לאחרונה…

אפשר לשחרר מה שרוצים, אבל אם דיברנו אתמול על ג'ו תומאסון כאפשרות אטרקטיבית יחסית, ברנדון בראון זה בערך הרמה. לשם האנקדוטה, החבר של תומאסון לקו האחורי במנרסה היה אחד סילביין פרנסיסקו, שבעצמו נתן אחלה עונה והגיע בקיץ לפרישטרי כמחליף של בראון (שנסיבות שחרורו, לפי הודעת הקבוצה, היו עקב "a serious family problem").

אפרופו תומאסון והאריסון וכל השחקנים בעמדות הלא קשורות - בראון הוא פוינט גארד לגמרי ואפילו אנדרסייזד (מופיע 1.86 מ' בחלק מהאתרים, אין מצב) אבל הקליעה המצוינת שלו תאפשר לנו סוף סוף להתחיל לשחק עם כח אש מהקו האחורי, כשאני מקווה לראות אותו ואת קרינגטון משחקים ביחד כחלק מה-second unit שלנו. אבל העיקר הוא שנראה פחות מספידי סמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 6:21 pm 
מנהל פורום

מה הכוונה "פחות מספידי סמית'"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 6:34 pm 
Sophomore

הכל יצא מאונגלז מדי. פחות את ספידי סמית'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 7:00 pm 
Hall of Famer

מה מעלליו של סולימן בריימו העונה בטורקיה, ומתי הוא צפוי לחזור הביתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 7:03 pm 
Sophomore

בהנחה שהוא מגיע לעמדת הרכז (ולא לעמדת הקלע) הוא נשמע כמו ההיפך מספידי.
לא ברור לי איך אפשר לשלב שני סגנונות ריכוז כאלה בקבוצה אחת, אלא אם ספידי בדרך הביתה.
אם בכל זאת הוא מגיע כמי שישחק ליד ספידי - זה יותר הגיוני, לימים שקרינגטון/רנדולף לא בפוקוס.

מה שכן, דוברת יצטרך להוציא מעצמו הרבה יותר בשביל לראות דקות באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 7:38 pm 
Senior

נביא בעירו כתב:
מצד שני, אולי גם אפשר לשחרר את הנראטיב של ״זה הכל דז׳יקיץ׳, הוא לא רוצה חיזוק, יש לנו מלא כסף ואם הוא רק היה מבקש כבר היינו מנחיתים פה חתיכת כוכב במלא מלא כסף, הוא פשוט לא ממש אוהב שחקני כדורסל טובים״, שרץ כאן לאחרונה….

בדיוק ההפך.
החתמה יחסית אפורה, של שחקן שממש לא כבר את המסלול הרגיל של זרים בהפועל של ג׳י ליג וליגות קיץ (או יורוליג ואז ירידת ערך), אלא מסלול שעובר בהרבה קבוצות קטנות יותר מליגות אירופאיות - דומה לזרים אחרים שדז׳יקיץ׳ הביא.
המשפט הראשון שדז׳יקיץ׳ כתב עליו זה שהוא לא בא להחליף אף אחד, אלא בנוסף. אין לי מושג איך אפשר לראות כאן משהו אחר מאשר מאמן שמתעקש לא לעשות חילופים ולא משנה מה האחרים יגידו.
התקציב כנראה באמת הצטמצם העונה, אבל כמו שקסלמון אמר, גם לא בהכרח החתמה זולה במיוחד, אלא בעיקר שונה משאנחנו רגילים לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2022 8:34 pm 
Sophomore

אני מרוצה מאד מההחתמה. בסוף בתכונות שהכי היו חסרות בקו האחורי שלנו הוא מאד יעזור -
1. גארד שרואה משחק ויכול לשחק כרכז ויוריד התלות בספידי (אולי אף יאפשר שחרור שלו).
2. גארד שיודע לייצר מכדרור (בעיקר כדי ליצור לאחרים). ופה נראה שהוא מצויין בזה כשהרבה ממה שרואים ממנו זה חדירות לסל על השומרים ובפיק-אנ-רול.
3. מנהיג. שחקן שיודע לקחת את המשחק אליו כשלחוץ ובכללי שהיה במעמדים שאליהם אנחנו מכוונים. גם פה למרות שהוא אלמוני בעינינו ברמת ה-BCL הוא נתן עונה מצויינת.
4. קליעה מבחוץ. גם פה הוא דיי יציב לאורך הקריירה.

הדבר היחידי שלא ברור היא איך הוא שומר. נקווה שזו לא נקודת תורפה אבל חוץ מזה יש פה שחקן שאולי הוא לא כוכב במובן שציפינו אבל יכול להתאים לנו מאד.

ועכשיו כולם להחזיק אצבעות שטופאש יודחו ולהסתער על בריימו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2022 3:44 pm 
Junior

רק כדי להבהיר: אין לי שום בעיה עם ההחתמה. נראה אחלה שחקן בעמדה שאנחנו צריכים עם סקילז שאנחנו צריכים. הדבר היחיד שיצאתי נגדו זה הנראטיב שטופטף פה ובמקומות אחרים לפיו יכול להיות שלהפועל בכלל אין בעיה תקציבית, פשוט יש לה מאמן אירופאי קשוח כזה, שלא אוהב חיזוקים באמצע העונה או שחקנים שטובים בכדורסל באופן כללי. זה קשקוש. והעובדה שאחרי שמגיע חיזוק בנובמבר זה עדיין איכשהו מחזק בדיוק את אותה טענה (הנה, גם כשמביאים חיזוק זה לא במקום אחד השחקנים אלא בנוסף, והוא שחקן אפור כמו שדז'יקיץ' אוהב וכו' וכו') רק מראה שזה קשקוש. הסיבה שהפועל משחקת כל כך מחורבן בהתקפה היא א' - בגלל שהיא בנתה קבוצה במעט מאוד כסף ואין לה הרבה כשרון בסגל וב' - בגלל שהשחקנים שכן אמורים היו לספק את הכשרון ההתקפי בקו האחורי, קארינגטון ורנדולף, משחקים בינתיים בינוני מינוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2022 4:05 pm 
Senior

ובכל זאת הקבוצה הביאה שחקן בנוסף לשניים האלו ולא במקומם (מה שהיה יוצא, אני מניח, טיפה יותר זול, גם אם לא הרבה יותר זול), מה שמראה שהניסיון לומר שבודאות לקבוצה יש בעיה תקציבית, ולא מאמן עקשן שחייב שיביאו לו בדיוק את סוג השחקנים שהוא רוצה, הוא קשקוש.
הסיבה שזה קשקוש היא א' - בגלל שאני לא מבין איך חיזקת את הטענה שלך בהודעה האחרונה. וב' - כי זה נורא קל לכתוב על הטענה הנגדית שזה קשקוש בלי לגבות את הטענה שלך בשום דבר, אז גם אני אעשה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2022 4:56 pm 
Junior

יאללה, לוקח בחזרה את המילה ״קשקוש״. אני גם לא עד הסוף בטוח מה הטענה שלי, אז ממילא מתקשה לחזק אותה. אולי רק שבעיניי לא מעט מהדיבורים על דז׳יקיץ׳ נשמעים כמו סטריאוטיפים קלאסיים על מאמנים אירופאיים ופחות דברים שאני אשכרה רואה מהקבוצה על המגרש. באופן ספציפי, צד אחד של הסטריאוטיפים האלה נראה לי קצת מתאים מדי לדף המסרים של ההנהלה (״צ׳ק פתוח/תקציב השחקנים גדל/הקבוצה עם התקציב השני בגודלו״ וכו׳ וכו׳, בזמן שעל המגרש יש לנו כנראה את הסגל הרביעי בטיבו בליגה כרגע) ואני חושב שלא צריך למהר לקנות את הספין הזה.

אוסיף רק שלפעמים הדרך להחליף שחקן היא קודם כל להביא את המחליף שלו ורק אז לשחרר, אז לא הייתי ממהר להסיק מסקנות גם בהקשר הזה. אם בראון יתגלה כשחקן דומיננטי בכושר טוב, אני לא אתפלא אם בסופו של דבר הפועל תשחרר שחקן ואפילו אם לא - צריך להבין את ההחתמה שלו לא רק על רקע האנמיות של הזרים בקו האחורי, כי מסתבר שגם דוברת וקורנליוס לא נותנים כלום בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2022 5:28 pm 
Senior

אני יכול לקבל את התאוריה הזו, אני פשוט לא רואה מה בהחתמה של בראון כל-כך מוכיח את זה, וגם לא רואה איך שחרור עתידי של סמית' יוכיח שאין כסף ודז'יקיץ' רוצה לעשות שינויים.
מנגד, כאמור, יש לא מעט ראיות שכן מראות שדז'יקיץ' הוא מאמן שאוהב שדברים קורים בדרך שלו ולא אוהב להתגמש לפי איך שהמועדון נוהג להתנהל. והאמת? אולי זה לטובה.

בתחילת העונה כתבתי כאן שאני מאוד מקווה שהוא לא הולך להתגלות כמאמן עקשן (הוא כן שונה קצת מהמאמן הסרבי הטיפוסי, עם ניסיון בNBA, מעט יותר הישענות על אמריקאים וכו'), כי הקבוצה שהוא בנה מאוד מוגבלת מבחינת כשרון ומאוד מאוד תלויה בזה שהכל יעובד בדיוק כמו שהוא מקווה, ואם דברים לא ייקחו ככה, נצטרך שיראה גמישות מחשבתית.
אז בינתיים הקבוצה לא נראית טוב בכלל והמחסור בכשרון די בולט. מצד שני התוצאות שאנחנו משיגים ממש סבירות ומהבחינה הזו אין דחיפות לעשות חילופים, ויכול להיות שקבוצות כמו זו שדז'יקיץ' מנסה שתהיה כאן - שבהן ההתקפה שיוויונית ומתבססת על הנעת כדור ותרגילים ולא על הכשרון של הגארדים - לוקחות זמן. הפועל של השנים הקודמות כבר הייתה עושה שינויים ומסתכלת על זה כקונספט שלא צלח, אולי דווקא לחכות בסבלנות יתגלה כמעשה חכם, מה אני יודע.
בעיני זו טעות לא לפעול במין פגרת חמישית עונה המשונה הזו, ואני טיפה חושש שהשינויים שנעשו לא יהיו מספיקים, אבל אני באמת לא חושב שתקציב זה ה-דבר העיקרי שמונע שינויים כאלו.

האמירות על הצ'ק הפתוח הן כנראה מטופשות וגם לי נראה שהפער בינינו להפועל ת"א וחולון מבחינת התקציב קטן ביחס לשנים עברו, אבל הן לא סותרות את האפשרות שדז'יקיץ' הוא זה שאחראי לקבוצה האפרורית שנבנתה כאן ולזה שספידי סמית' עדיין פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky, uriel17 ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: