סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 22/23
הודעהפורסם: ג' נובמבר 22, 2022 8:28 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מונחים כמו "בעייה תקציבית" הם לא מאד רלוונטיים כי הם נגזרים מציפיות סביב מה אמור להיות התקציב של הפועל בעידן הנוכחי, ונראה שפה עיקר חוסר ההסכמה.
בעיקר כשהכל תלוי בלאיזו רמיזה/הדלפה סותרת מההנהלה אתה בוחר להאמין (נלחמים לקחת את ה-BCL, אין ירידה משמעותית בתקציב, צ'ק פתוח, שמרו בצד סכום משמעותי לחילופים, תקציב של 26 מיליון) ואיזו פרשנות אתה נותן לסאב-טקסט של כל אירוע (שחררו את בריימו כי לא היה כסף או כי המאמן לא רצה אותו, הביאו את X כי הוא היה היחידי במחיר או כי הוא השחקן הכי מתאים בייקום לשיטה של המאמן וכו')...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 3:13 am 
Freshman

:ny_tik:
stavs כתב:
אני יכול לקבל את התאוריה הזו, אני פשוט לא רואה מה בהחתמה של בראון כל-כך מוכיח את זה, וגם לא רואה איך שחרור עתידי של סמית' יוכיח שאין כסף ודז'יקיץ' רוצה לעשות שינויים.
מנגד, כאמור, יש לא מעט ראיות שכן מראות שדז'יקיץ' הוא מאמן שאוהב שדברים קורים בדרך שלו ולא אוהב להתגמש לפי איך שהמועדון נוהג להתנהל. והאמת? אולי זה לטובה.

בתחילת העונה כתבתי כאן שאני מאוד מקווה שהוא לא הולך להתגלות כמאמן עקשן (הוא כן שונה קצת מהמאמן הסרבי הטיפוסי, עם ניסיון בNBA, מעט יותר הישענות על אמריקאים וכו'), כי הקבוצה שהוא בנה מאוד מוגבלת מבחינת כשרון ומאוד מאוד תלויה בזה שהכל יעובד בדיוק כמו שהוא מקווה, ואם דברים לא ייקחו ככה, נצטרך שיראה גמישות מחשבתית.
אז בינתיים הקבוצה לא נראית טוב בכלל והמחסור בכשרון די בולט. מצד שני התוצאות שאנחנו משיגים ממש סבירות ומהבחינה הזו אין דחיפות לעשות חילופים, ויכול להיות שקבוצות כמו זו שדז'יקיץ' מנסה שתהיה כאן - שבהן ההתקפה שיוויונית ומתבססת על הנעת כדור ותרגילים ולא על הכשרון של הגארדים - לוקחות זמן. הפועל של השנים הקודמות כבר הייתה עושה שינויים ומסתכלת על זה כקונספט שלא צלח, אולי דווקא לחכות בסבלנות יתגלה כמעשה חכם, מה אני יודע.
בעיני זו טעות לא לפעול במין פגרת חמישית עונה המשונה הזו, ואני טיפה חושש שהשינויים שנעשו לא יהיו מספיקים, אבל אני באמת לא חושב שתקציב זה ה-דבר העיקרי שמונע שינויים כאלו.

האמירות על הצ'ק הפתוח הן כנראה מטופשות וגם לי נראה שהפער בינינו להפועל ת"א וחולון מבחינת התקציב קטן ביחס לשנים עברו, אבל הן לא סותרות את האפשרות שדז'יקיץ' הוא זה שאחראי לקבוצה האפרורית שנבנתה כאן ולזה שספידי סמית' עדיין פה.

אני חושב שמצחיק לחשוב שבמקרה איכשהו דז'יקיץ' דרש דווקא ישראלים ששניים מהם על חוזה חייל+ שחקן זוטר כמו קורנליוס ועוד שחקן זול כמו שגב, כשבלייזר היחיד שנראה שמשתכר כמו ישראלי "בכיר".
הזרים שדז'יקיץ' החתים אצלנו הגיעו במקרה מהליגה הליטאית, הפורטוריקנית, הבלגית, הצרפתית, הרוסית ( שחקן משלים שם), הרומנית.
איכשהו אף שחקן בכיר מהליגה הספרדית/טורקית/ איטלקית לא התאים לו? מה היה לו לא לרצות בבריימו?
לא חושב שהעובדות הללו נתונות לפרשנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 8:16 am 
Senior

נו, זו דרך אחת להגיד את הדברים. דרך אחרת היא לומר את האמת והיא שהביאו שני זרים מהליגה האיטלקית (מייריס ו-ונה), עוד זר מהג׳י ליג שהקבוצה האחרונה שלו באירופה הייתה בטורקיה, אחד מהליגה הליטאית, אחד מהצרפתית, אחד מהבלגית והחדש מכולם חתם הקיץ בכוח עולה בליגה היוונית.
לא ליגות קטנות במיוחד. המשותף לכולם הוא ניסיון אצל מאמנים אירופאים מסוימים, במכוון, ואת זה לא אני אמרתי על המאמן בעצמו.

הישראלים הגדולים זו אסטרטגיה שהפועל הולכת אליה עוד מאז תום ימי אורי אלון.
אני לא אומר שהתקציב לא קטן, אלא שברור לגמרי שבחירת הזרים נובעת בראש ובראשונה מההעדפות של דז׳יקיץ׳ולא פשוט מתוך איזה משבר כלכלי שמסתירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 11:56 am 
Freshman

stavs כתב:
נו, זו דרך אחת להגיד את הדברים. דרך אחרת היא לומר את האמת והיא שהביאו שני זרים מהליגה האיטלקית (מייריס ו-ונה), עוד זר מהג׳י ליג שהקבוצה האחרונה שלו באירופה הייתה בטורקיה, אחד מהליגה הליטאית, אחד מהצרפתית, אחד מהבלגית והחדש מכולם חתם הקיץ בכוח עולה בליגה היוונית.
לא ליגות קטנות במיוחד. המשותף לכולם הוא ניסיון אצל מאמנים אירופאים מסוימים, במכוון, ואת זה לא אני אמרתי על המאמן בעצמו.

הישראלים הגדולים זו אסטרטגיה שהפועל הולכת אליה עוד מאז תום ימי אורי אלון.
אני לא אומר שהתקציב לא קטן, אלא שברור לגמרי שבחירת הזרים נובעת בראש ובראשונה מההעדפות של דז׳יקיץ׳ולא פשוט מתוך איזה משבר כלכלי שמסתירים.

מייריס ו-ונה היו שחקנים משלימים בליגה האיטלקית , אני לא יודע על איזה שחקן ג'י ליג אתה מדבר, וההחתמה החדשה הוא שחקן בן 33 שאיכשהו קבוצה רומנית עמדה בעלויות שלו בשנתיים האחרונות... פורסם שדז'יקיץ' מתעניין בחיזוק ישראלי בדמות...עמית עבו או ג'ורדן כהן.
זה חזק ועקבי מדי מכדי להכחיש את המציאות הזאת.
אגב, בהינתן חיתוך מסיבי בתקציב כל הקטע של פרסונה כמו דז'יקיץ' וכיוון שונה והחתמה של ישראלים זולים מאוד ( שים לב, לא מדובר על כך שירושלים לא במשחק של להתחרות על שחקנים מול מכבי, אלא סתם ישראלים בכירים בסגל...חוץ מבלייזר מדובר על שגב וקורנליוס+ דוברת ולוי בשכר חיילים), הוא נכון מאוד אסטרטגית. גם מקצועית, בינתיים אנחנו במקום לא רע גם בליגה וגם באירופה. שרדנו כושר זוועה ואז פציעה של הישראלי הכי בכיר ( בלייזר) רכז פותח בכושר זוועתי ( סמית) ומתיחות ברורה בין המחליף שלו ( דוברת) למאמן, שחקן שנראה כמו כלום (מייריס) והפך לאחד השחקנים הכי יציבים ותורמים בסגל.
לדעתי סיכוי גדול שנעשה דברים יפים השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 12:22 pm 
Senior

שחקן הג'י ליג הוא הנקינס, כי שם הוא שיחק את העונה האחרונה. ה'הגיע מהליגה הפורטוריקנית' זה טיפה דמגוגי, הליגה שם היא ליגת קיץ שמשחקים בה לא מעט שחקנים עם קריירה מוצלחת באירופה, למשל ג'ון הולנד שעובר שם כמעט כל קיץ, בדרך לקבוצות כמו הכוכב האדום.
אני לא כל-כך מבין את ההתפתלויות שאתה עושה בכדי לנסות להעביר נקודה. אם הליגה האיטלקית מספיק בכירה בכדי להוות איזשהו אינדיקטור למשהו, אז החתמנו שניים שהיו שחקנים של 29 ו-30 דקות למשחק, אם הליגה היא לא משנה, אלא המעמד של השחקן, היינו אמורים להיות מרוצים מהכוכב של קבוצה שעשתה עונה מצוינת בBCL לפני שנה, לא?
מתי כן החתמנו זרים שהיו שחקנים מובילים בליגות הבכירות באירופה? כבר שנים שאנחנו חיים בעיקר על שחקנים מקבוצות קטנות יותר.
זה שבראון שיחק בליגה הרומנית זה לא המשתנה היחיד שרלוונטי לרמת השכר שלו, ואני מאמין שכולנו מבינים את זה. הוא נותן פריצה מאוחרת בשנים האחרונות וזה די ברור שהוא היה אמור לעשות הקיץ הוא היה אמור לעשות קפיצת מדרגה נוספת מבחינת מעמד, כשהוחתם בקבוצה שהשקיעה לא מעט כסף בלהשתדרג באוף-סיזן.
ובריימו, איך אני מת על הדוגמא של בריימו והשימוש בו כסיבה של האוהדים שלנו להתלונן, אבל לפי הדיווחים הוא חתום על חוזה של 350 אלף דולר לעונה. זה הרבה מעבר לתקציב שלנו כבר כמה שנים טובות.

שוב, אני לא אומר שבוודאות לא נעשה שום חיתוך בתקציב, אני רק אומר שזה כנראה לא כל הסיפור ואין כאן איזו עונה פיננסית של על סף קריסה, כזו שבה אנחנו לא יכולים להביא חיזוק בגלל התקציב ורק מנסים להסתיר את זה. יש די בבירור נסיבות אחרות שמונעות את זה (ואפילו זה לא, כי כאמור השבוע החתימו זר שביעי) בדמות מאמן שאפילו לא חושב שצריך ממש שינוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 12:25 pm 
מנהל פורום

בקיצור את מדחיק את היותך עני
ככה קרה גם להנזל וגרטל וככה הם הגיעו לבית של המכשפה הרעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 12:28 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש איזשהו אוהד שפוי של הפועל שהתלונן שלא השאירו את בריימו אחרי שנודע שהוא חתם על 350 אלף בטורקיה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 2:16 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
אני לא חושב שיש איזשהו אוהד שפוי של הפועל שהתלונן שלא השאירו את בריימו אחרי שנודע שהוא חתם על 350 אלף בטורקיה.

אני לא חושב שיש אוהד שפוי אחד שלא חושב ששווה היה להשאיר אותו אם זה המחיר, ואם הפרסום (ההגיוני) על השכר של ונה ומייריס שמראה ששניהם ביחד מרוויחים 310 אלף.

לחלוטין היה שווה להביא את בריימו במקום שניהם. הערך המוסף שלו עצום גם עוד לפני שהבנת איך תתפתח העונה, ובטח ובטח כשאתה רואה שונה הפך לשחקן שמחוץ לרוטציה בליגה ועם דקות בודדות באירופה, בלי ביטחון ותרומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 2:22 pm 
Senior

מזכיר שבריימו כבר מיליון שנה בארץ, אז אאל"ט אין עליו כבר את הפטור ממס ולשלם לו 350 א' זה כמו לשלם איזה 500 א' לזרים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 3:05 pm 
Sophomore

אפרופו בריימו - טופאש, שעד אתמול נראתה הפייבוריטית בבית א' (למרות ואולי בגלל שני הפסדי חוץ צמודים בסיבוב הראשון) הפסידה אתמול בבית לשטרסבורג, איבדה סיכוי (כמעט סופית) לסיים ראשונה ולא תלויה בעצמה במאבק על המקום השני. למרות זאת, הסיטואציה הפעם שונה מאשר בעונה שעברה, לא רק בגלל עניין המיסוי (שאני לא יודע אם רלבנטי; בריימו שיחק בארץ 3.5 שנים) אלא בעיקר בגלל שהוא נראה לא רע בקבוצה ש(עד אתמול) עמדה בציפיות ממנה.

עוד תוצאה משמעותית עבורנו היא הניצחון של בנפיקה במנרסה. ניצחון חוץ שלישי לבנפיקה בבית הזה, מה שאומר שהקבוצה שתסיים שלישית בבית שלנו עשויה בהחלט לקבל בפליי-אין את מנרסה (שפתחה את העונה רע אבל ניצחה השבוע את באסקוניה), ללא יתרון ביתיות. משחק החוץ בדרושפאקה הולך להיות קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 3:32 pm 
Junior

מנרסה להערכתי תסיים ראשונה, מה שיאפשר להפועל להיות מודחת בפורטוגל ולשחזר את הבזיון בקלוז' של הקבוצה של דרוקר, טרימינגהאם וקימאני פ(פ!)רנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 3:35 pm 
Sophomore

stavs כתב:
מזכיר שבריימו כבר מיליון שנה בארץ, אז אאל"ט אין עליו כבר את הפטור ממס ולשלם לו 350 א' זה כמו לשלם איזה 500 א' לזרים חדשים.

לא יודע מצב המיסוי שלו ובעבר ראינו של אי שנה נספרים פחות. אבל אני לא מומחה…

בכל מקרה, מה שרציתי להראות זה בהינתן שהיינו מבינים את הערך האמיתי שלו אפשר להגיע לאזור המחירים האלו. ויש גם אלמנטים נוספים כמו שלמשל יכלנו להציע לו חוזה לשנתיים או אפילו 3 מה שאני מסופק אם טופאק נתנו לו בגילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 5:08 pm 
Hall of Famer

התייחסות של אייל חומסקי לענייני התקציב השנה:

ציטוט:
לעניין התקציב, שמעתי את הטענות מסביב ואני רוצה להבהיר את הנושא: התקציב בעונה זו נבנה בצורה כזו שתשאיר בצד סכום משמעותי לשינויים, ככל שיידרשו. כשאמרתי בתחילת העונה, ״צ׳ק פתוח״ התכוונתי ליד חופשית שהצוות המקצועי קיבל ומקבל בבניית הקבוצה. זה כמובן לא אומר שהתקציב הוא בלתי מוגבל, ונכון שכיום התקציב קטן מהשנים שבהן שאורי אלון היה לצידי. יחד עם זאת, עשיתי מאמצים גדולים והבאתי לכך שתקציב השחקנים גדל מהעונה שעברה - והוא אכן גדל. במהלך פגרת הנבחרות האחרונה, הגורמים המקצועיים שלנו עבדו מסביב לשעון כדי למצוא לקבוצה את החיזוק שמתאים לנו ואני שמח שהצלחנו להחתים שחקן איכותי כמו ברנדון בראון. כמות המנויים הכוללת חצתה את רף ה-4,000 מנויים. מדובר בעלייה של יותר מ-30% מהעונה הקודמת. אני מודה מקרב לב לכל מי שהביע את אמונו בהפועל ורכש מנוי.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 23, 2022 6:15 pm 
Junior

חשוב להבהיר שההתייחסות היא במסגרת מכתב מפורט שנשלח למנויים שכולל התייחסות לשלל נושאים ובהם גם נושא התקציב, מספרי המנויים ועוד.

באופן כללי אני חושב שהניסיון לגלות שקיפות מבורך, אם כי ברור שגם לשקיפות יש גבול ויש דברים שבוחרים לא לספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 10:32 am 
Junior

לי חסרות התייחסויות למימד היחסי שבכדורסל:

1. מגניב שהצלחת לשמור על התקציב ואולי אפילו להעלות אותו בכמה גרושים, אבל אם שאר הליגה שילשה את התקציב שלה בינתיים הייתי מצפה להתייחס לעניין הזה. אז נכון ששאר הליגה לא שילשה את התקציב שלה, אבל ההתחזקות של חולון והפועל ת״א היא דרמטית, ואם אנחנו עברנו תוך שנתיים מלהיות הקבוצה השנייה בתקציב, בפער ניכר מהשאר, לעוד קבוצה במקומות 2-4, זה משהו שלדעתי הבעלים צריך להתייחס אליו.

2. באופן דומה: הקורונה מוזכרת במכתב כמה פעמים. נראה לי שאפשר היה לצפות לאיזשהי התייחסות לשאלה למה דווקא על הפועל ירושלים היו לה כאלה השפעות הרסניות, בזמן שקבוצות אחרות לא נחלשו בכלל בתקופה הזו וחלקן אפילו התחזקו מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 2:56 pm 
הפוסט המלא של חומסקי,
ציטוט:
חברות וחברים אדומים שלי,

בשבועות האחרונים דיברתי עם אוהדים רבים והבנתי שיש לכם רצון ליותר שקיפות ושיתוף בנעשה מאחורי הקלעים במועדון. זה מובן לי לחלוטין והכי מגיע לכם האוהדים שלנו. מעכשיו אני אשתדל לכתוב לכם פעם בכמה שבועות , באופן ישיר, בלי פילטרים, דוגרי, כמו שאני וכמו שאתם מכירים אותי. אני מתכוון לספר לכם מנקודת המבט שלי, כיצד אני רואה את הפעולות האחרונות החשובות שנעשו במועדון ואת אלו שיעשו בהמשך.

הפועל נמצאת העונה בתהליך של בנייה מחדש. כל ההנהלה הבכירה התחלפה בקיץ האחרון ונוצר מצב שבו היה צריך להעמיד מערכת שלמה חדשה על הרגליים, מהפן המקצועי, דרך ניהול הספונסרים וסידורי האבטחה וכלה בניהול הקשר עם האוהדים והקהילה. זה לא שהתחלנו מאפס, וחשוב לי מאוד לשמר את ההישגים האדירים שנעשו כאן בהובלתו של המנכ״ל גיא הראל, ולצידו מנהל הקבוצה דיוויד בסן וסמנכ״לית השיווק שני כהן - הישגים שהובילו לכך שהפועל היום מוכרת באירופה כמועדון שפועל בסטנדרטים הכי גבוהים.

יחד עם זאת, חשוב להבין שהסיטואציה שלנו כמועדון השתנתה מהותית בעקבות הקורונה. הפועל הייתה צריכה לרענן, לחדש, ולהזרים אנרגיות חדשות שלא באו מספיק לידי ביטוי מאז שהמגפה פרצה לחיינו. אנחנו בעיצומו של תהליך שאני מוביל, לראשונה בתור בעלים יחיד של הקבוצה, תהליך מורכב שכולל בתוכו המון פרטים - חלקם מעניינים אתכם יותר וחלקם כנראה פחות. מה שבטוח - אני ביחד עם המערכת החדשה שלנו צריכים שכל מי שהפועל ירושלים חשובה לו ירתם לתהליך.

אתחיל בנושא שהכי מעניין את רוב האוהדים - הפן המקצועי. לצידו של יותם הלפרין, שממשיך בעונתו התשיעית במועדון, השנה כיועץ מקצועי, הצלחנו להחזיר הביתה את יונתן אלון למשרת המנהל הספורטיבי. יונתן הוא איש הפועל ירושלים בכל רמ"ח איבריו ובעל ידע נדיר בכדורסל. יונתן מבין גם את הנעשה על המגרש וגם את שוק השחקנים וייתן מעטפת מקצועית לכל הארגון. צירופו של יונתן הוא מהלך אסטרטגי וחלק מהדרך שבה הפועל שואפת להתנהל ברמה המקצועית. בטווח הקצר, ובייחוד בטווח הארוך. המטרה היא לייצר שרשרת המשכית בסגל השחקנים והמאמנים.

לצד גיבוש תוכנית מקצועית ארוכת טווח, שעליה אפרט בפוסטים הבאים, יונתן עובד בתיאום מלא עם המאמן אלכסנדר דז׳יקיץ׳ על כל הנושאים המקצועיים השוטפים, עומד בראש מערכת מקצועית שעובדת עם אנליסטים, ועם חברת סקאוטינג בינלאומית בראשותו של סם מאיירקופף (כן, כן, זה אדם אמיתי), שעבד בין היתר עם ברצלונה, פנרבחצ'ה וקבוצות NBA.

לעניין התקציב, שמעתי את הטענות מסביב ואני רוצה להבהיר את הנושא: התקציב בעונה זו נבנה בצורה כזו שתשאיר בצד סכום משמעותי לשינויים, ככל שיידרשו. כשאמרתי בתחילת העונה, ״צ׳ק פתוח״ התכוונתי ליד חופשית שהצוות המקצועי קיבל ומקבל בבניית הקבוצה. זה כמובן לא אומר שהתקציב הוא בלתי מוגבל, ונכון שכיום התקציב קטן מהשנים שבהן שאורי אלון היה לצידי. יחד עם זאת, עשיתי מאמצים גדולים והבאתי לכך שתקציב השחקנים גדל מהעונה שעברה - והוא אכן גדל. במהלך פגרת הנבחרות האחרונה, הגורמים המקצועיים שלנו עבדו מסביב לשעון כדי למצוא לקבוצה את החיזוק שמתאים לנו ואני שמח שהצלחנו להחתים שחקן איכותי כמו ברנדון בראון. כמות המנויים הכוללת חצתה את רף ה-4,000 מנויים. מדובר בעלייה של יותר מ-30% מהעונה הקודמת. אני מודה מקרב לב לכל מי שהביע את אמונו בהפועל ורכש מנוי.

אנחנו עושים הרבה מאוד מהלכים, חשובים לא פחות בעיני, גם מחוץ לפרקט. בהובלתו של המנכ״ל החדש יובל לויסמן, אנחנו ממפים כל אספקט במועדון, ופועלים בתוכניות עבודה מסודרות. כך למשל, החלטנו על שורה של פעולות שנועדו לחזק את הקשר עם מחלקת הנוער, החל מעדכון שבועי על תוצאות קבוצות הנוער המובילות, דרך שילוב שחקני הקבוצה הבוגרת באירועים של המחלקה (בקרוב איתי שגב ישתתף במחנה ייעודי לשחקני המחלקה) ועד פעילויות משותפות בקהילה; אנו מבצעים ריענון משמעותי של כל מערך המכירות והמרצ׳נדייז. בקרוב נשיק אתר חנות חדש לצד אתר תוכן חדש שכבר עלה לאוויר; בכל מה שקשור לחוויית הצפייה בארנה, אנחנו נוקטים בכל הצעדים שבשליטתנו, כולל מיתוג חדש של התאים הדרומיים וקשר רציף עם הארנה בנוגע לאיכות המזנונים, התחזוקה וכו׳; ערכנו פגישה מקדימה עם נציגי אוהדים על מנת לדון בפעולות לחיזוק האמון עם הקהל והגדלת הגוש המעודד. בקרוב נערוך מפגש אוהדים פתוח נוסף, איתי ועם ההנהלה הבכירה של הקבוצה.

בעניין הקהילה: אתם יודעים עד כמה הנושא יקר לליבי. חלקכם שאלתם כיצד כמות גדולה של קהל נכנסת לארנה ללא תשלום, וזה הזמן לדייק ולהסביר: הפועל היא קבוצת הספורט היחידה בישראל שהנהיגה מושג שנקרא ״מנוי קהילה״. מדובר במנוי שכל אחד יכול לרכוש - מאדם פרטי ועד חברות ענק - כתרומה עבור הקהילה. מנוי הקהילה מאפשר להביא עוד אנשים למשחקים, ולאפשר להם להיות חלק ממשפחת הפועל ירושלים.

העונה הצלחנו לגייס כ-1,000 מנויי קהילה כאלה! המנויים נתרמו ע״י חברות גדולות ואנשי עסקים מכובדים ובחלק גדול מהמקרים בצורה של מתן בסתר. המשמעות היא שבכל משחק אנחנו מפעילים מערך תפעולי אדיר כדי להביא כ-1,000 חברי קהילה לכל משחק. ילדים בעלי מוגבלויות, נוער בסיכון, עמותות חסד, קהילות חלשות כלכלית, מגזרים וסטודנטים. לכל אלו יש לנו את הזכות להעניק חוויה והקלה, ואפילו לשעתיים בלבד, מהמציאות המורכבת בה הם חיים. אין זכות גדולה מזו, וזאת הפועל ירושלים שלנו שאנחנו כל כך אוהבים. בעולמות האלה, של החיבור בין הקהילה לבין העולם העסקי, חשוב לי לציין את תרומתו האדירה של יובל קורן, שאותו אתם מכירים בעיקר מטקסי הקהילה, אך התרומה שלו מסייעת להפועל רבות גם בחיבור של הפועל לקהילה העסקית בירושלים וכן בתחומים רבים אחרים.

אני רוצה לסיים בנימה אישית. כפי שאמרתי בפתיחה, אנחנו בתהליך של בנייה מחדש. גם אם זה לא תמיד מיוחצן, אין נושא שאנחנו לא נוגעים בו - החל מגיבוש חזון חדש ועד שיפור חוויית הצפייה בארנה. אני מבין שקיים תסכול מצטבר של הצלחה מקצועית פחותה מאז שהקורונה פרצה לחיינו. כולנו רוצים לראות את הפועל נלחמת ומנצחת. אנחנו עושים הכל שזה יקרה אבל אנחנו חיים בעולם ספורט תחרותי. המחזוריות של ההצלחה פוגשת גם אותנו - כמו שהיא פוגשת קבוצות ספורט מכל ענף ובכל ליגה. הכי חשוב שנהיה כולנו מאוחדים סביב הפועל שלנו ברגעים הטובים יותר והטובים פחות.

יש לי עוד הרבה לספר, אבל בעיקר עוד הרבה לעשות. אני שמח לפתוח עונה תשיעית כבעלים של המועדון. יאללה הפועל!

נ.ב

ביום ראשון הקרוב אני רוצה לראות 1,000! אלף! אדומים ביד אליהו! בואו נמלא את כל היציעים שהוקצו לנו!

יש לי כמה דברים להגיד אם אספיק לכתוב בהמשך, אבל הראשון שבהם הוא שאני לא מוצא כאן שום חידוש בכל המלל הארוך הזה. אז איפה כאן השקיפות המיוחדת וחוץ מטפיחה על השכם והאגו של האוהדים אני לא רואה כאן שום דבר.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 4:33 pm 
מנהל פורום

רציתי לומר שיש הרבה דברים מטומטמים בישראל של היום, אבל אף אחד מהם לא יותר מטומטם מדרישת אוהדי הפועל לשקיפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 7:49 pm 
Sophomore

הדרישה לשקיפות היא תגובה לציפייה של ההנהלה (וחלק מהאוהדים) לאמון עיוור בתקופה של חוסר הישגים...

וכן יש פה את הכוכב שכל פעם כותב שבתקופת אורי אלון לא הייתה שקיפות ולא ביקורת מהקהל אז על מה מתבכיינים כל הצבועים. יופי נחמה.. כל ארגון נוטה יותר למהלכי ייעול וביקורת פנימית בתקופות של מחסור כלכלי יותר מאשר בתקופות של גאות (בהן את הטעויות פותרים עם פשוט יותר כסף..). זה שבעיות צפות כשדברים הולכים פחות טוב לא הופך אותן לפחות בעיות.

מבחינתי לפחות בתקופת אורי אלון הסנטימנט (המוצדק) היה שצריך להגיד תודה שמישהו כזה מגיע לקבוצה שלנו ושם בה כל כך הרבה כסף ואז גם אם יש הערות כאלו או אחרות על שקיפות, רמת ניהול וכו' עדיף לשמור לעצמנו כי התרומה שלו אדירה ועולה עליהן לעין שיעור (עד היום אני חושב שאולי חוסר הפרגון מחלק מהקהל הוא מה שגרם לאורי ללכת). גם איזה מטורלל כמו רענן כץ יבוא לפה וישפוך כאלו סכומים אני לא אבדוק לו בציציות את איכות הניהול..

בשונה מזה, ההנהלה היום מביאה הרבה פחות כסף מהבית וככזו מקבלת פחות קרדיט (מה שלדעתי הגיוני ואפילו הוגן). וכן אז עולות ציפיות לארגון שמנוהל ביעילות וניצול המשאבים המדוייק ביותר האפשרי ומביא תוצאות ששוות יותר מהתקציב שלו. וכשזה לא קורה עולה הדרישה לשקיפות...

ד"א בכל הסאגה הזאת, וחוץ מטיעוני "אף אחד אחר לא נותן שקיפות" או "חוקית הם לא חייבים מידע לאף אחד", אני לא שמעתי טיעון אחד שמצדיק למה באמת שהנהלה של קבוצה מקצוענית שאין לה מה להסתיר לא תפרסם מראש נתונים כאלו (אולי לא שכר של כל שחקן אבל כן סה"כ שכר שחקנים, הכנסות מרכזיות, חובות וסעיפים אחרים)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 8:31 pm 
Senior

בתור אחד שמסכים עם ציפה, אני יכול לשאול אותך בדיוק את אותו הדבר - תן טיעון אחד שנותן לך זכות לדרוש פרטים כאלו. אם יש לי מנוי לבית ליסין אינ יכול לדרוש לראות את התקציבים של ההצגות, את ההכנסות של התאטרון, חובות וסעיפים אחרים?

אני פשוט לא מבין מאיפה ה sense of entitlement הזה ולמה שקיפות בקבוצת ספורט הפך להיות הגולד סטנדרט להתנהלות. חומסקי שם פחות כסף מאורי אלון אז הוא חייב לנו את פירוט ההכנסות של הקבוצה? זה באמת ההסבר מבחינתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 9:35 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהסטנדרט בכל קבוצת ספורט מקצוענית בארץ צריך להיות שקיפות תקציבית מלאה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 9:37 pm 
Junior

ואני חושב שמידת הטמטום של הדרישה לשקיפות קשורה בהכרח למידת השקיפות שמישהו דורש. אם אוהד חושב שבזה שהוא קונה מנוי הוא רוכש גם את הזכות לדו"חות כספיים מפורטים שישלחו אליו במייל בכל רבעון, הוא אולי אידיוט או לכל הפחות תמים. אבל אם אוהד חושב שזה טיפה חשוד שהקבוצה שלו הסתירה את הזהות של הבעלים של המועדון, או שהוא מרגיש מבוכה קלה כשהמנכ"ל של הקבוצה נשאל מי הסקאוט של הקבוצה והוא עונה "סם", אני חושב שזה בעיקר מעיד על בוחן מציאות תקין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 10:06 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
כשהמנכ"ל של הקבוצה נשאל מי הסקאוט של הקבוצה והוא עונה "סם" ....

מסתבר שה-סם הזה קיים, סם מאיירקופף: https://twitter.com/HoopLikeDrazen
ראיון איתו (בענייני יורוליג, לא הפועל): http://www.heinnews.com/basketball/nba/ ... dventures/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 10:24 pm 
Sophomore

stavs כתב:
בתור אחד שמסכים עם ציפה, אני יכול לשאול אותך בדיוק את אותו הדבר - תן טיעון אחד שנותן לך זכות לדרוש פרטים כאלו. אם יש לי מנוי לבית ליסין אינ יכול לדרוש לראות את התקציבים של ההצגות, את ההכנסות של התאטרון, חובות וסעיפים אחרים?

אני פשוט לא מבין מאיפה ה sense of entitlement הזה ולמה שקיפות בקבוצת ספורט הפך להיות הגולד סטנדרט להתנהלות. חומסקי שם פחות כסף מאורי אלון אז הוא חייב לנו את פירוט ההכנסות של הקבוצה? זה באמת ההסבר מבחינתך?

אני לא טוען שיש להם חבות חוקית/משפטית כלפיי האוהדים/מנויים ולא הצעתי לתבוע אותם. ברור לי שבמישור החוקי הקבוצות מוגדרות כמעיין עמותות פרטיות או עסק ולא חייבים כלום לאיש. לכן כל מיני טיעונים בסגנון הקבוצה היא של הבעלים ואין לך מנייה לא רלוונטיים.

הטענה שלי היא במישור המוסרי/פילוסופי לגבי היחסים בין אוהד לקבוצת ספורט. וברור לי שיכולות להיות תפיסות עולם שונות מאד בסוגייה הזאת.

הטיעון מבוסס על האלמנט הייחודי של הקשר הרגשי בין אוהד לקבוצה שלו (בלי קשר אם הוא מנוי או לא).

אני לא חושב שיש מקבילה טובה לקשר הרגשי בין אוהד לקבוצה שלו (וזה בלי קשר אם האוהד הוא מנוי או אפילו הולך למשחקים או גר בחו"ל). לאוהד "שנתפס" בתחילת חייו לאהדה לקבוצה מסויימת (כמו כולנו) לרוב אין אפשרות רגשית פשוט לעבור לקבוצה אחרת ונוצרת מעיין דינמיקה של "אוהד שבוי". האופציה היחידה שלו היא בד"כ פשוט לנסות להתרחק ולוותר על אהדת קבוצה בענף (לא מאד הוגן וגם זה לא באמת מצליח..). ולכן השוואות לתחומי בידור אחרים כמו תאטרון, מסעדות וכו' פחות רלוונטיות לדעתי (בדוגמת בית לסין שלך פשוט הייתי הולך לקאמרי). ד"א זה גם עובד לצד השני כשאוהד מצופה לתמוך בקבוצה שלו במצבים שאף קונה מנוי בבית לסין לא היה מצופה (אין מקבילים לעידוד בהפסד, עונה פיננסית, בעלים כמו סאסי וכו').

אם אתה רוצה לנתק קצת את האמוציות מהדיון תיקח כדוגמא את מכבי במקום אותנו. אתה באמת לא מבין אוהד שבא לביקורת לפדרמנים ושות (שבקושי תורמים כסף לקבוצה, מנהלים אותה זוועה, ומצד שני לא בקלות משחררים אותה כי נוח להם המעמד החברתי שזה מייצר, וכי זה מעיין צעצוע לילדים שלהם שנהנים בניהול קבוצת ספורט)? היית אומר לאוהד כזה שזאת זכותם כי הקבוצה שלהם מבחינת בעלות מניות ולכן זכותם לעשות עם מכבי מה שבא להם?
אפשר גם לקחת את הדוגמא של יוסי סאסי שהחזיק את הפועל כדורגל (קבוצה שיקרה לליבם של אלפים שסבלו מזה באמת במשך שנים) כבת ערובה לרצון שלו לבנות בקריית יובל ואח"כ סתם לאגו שלו. למרות שזו הייתה זכותו והוא כביכול לא חייב כלום לאיש.

ולגבי הקשר לתקציב אז כן. אני חושב שבמערכת היחסים המאד ייחודית וחסרת מקבילות בין אוהד ספורט לקבוצה שלו, במימד המוסרי בלבד, להיות הבעלים של הקבוצה שלך זה זכות/פריבילגיה שהרבה היו רוצים ושצריך להצדיק אותה. הגון ומוצדק שמישהו אחד ייקבל את אותה פריבילגיה ולא אחרים אם אותו איש מביא המון כסף מהבית, מנהל אותה בצורה יוצאת דופן לטובת כלל האוהדים או כל דבר אחר שמבליט אותו לטובה. אבל לא כי הוא בעל השליטה/מניות הרוב (שוב מהבחינה החוקית רק).

מקווה שעושה שכל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 10:24 pm 
Sophomore

stavs כתב:

אני לא טוען שיש להם חבות חוקית/משפטית כלפיי האוהדים/מנויים ולא הצעתי לתבוע אותם. ברור לי שבמישור החוקי הקבוצות מוגדרות כמעיין עמותות פרטיות או עסק ולא חייבים כלום לאיש. לכן כל מיני טיעונים בסגנון הקבוצה היא של הבעלים ואין לך מנייה לא רלוונטיים.

הטענה שלי היא במישור המוסרי/פילוסופי לגבי היחסים בין אוהד לקבוצת ספורט. וברור לי שיכולות להיות תפיסות עולם שונות מאד בסוגייה הזאת.

הטיעון מבוסס על האלמנט הייחודי של הקשר הרגשי בין אוהד לקבוצה שלו (בלי קשר אם הוא מנוי או לא). אני לא חושב שיש מקבילה טובה לקשר הרגשי בין אוהד לקבוצה שלו (וזה בלי קשר אם האוהד הוא מנוי או אפילו הולך למשחקים או גר בחו"ל). לאוהד "שנתפס" בתחילת חייו לאהדה לקבוצה מסויימת (כמו כולנו) לרוב אין אפשרות רגשית פשוט לעבור לקבוצה אחרת ונוצרת מעיין דינמיקה של "אוהד שבוי". האופציה היחידה שלו היא בד"כ פשוט לנסות להתרחק ולוותר על אהדת קבוצה בענף (לא מאד הוגן וגם זה לא באמת מצליח..). ולכן השוואות לתחומי בידור אחרים כמו תאטרון פחות רלוונטיות לדעתי (בדוגמת בית לסין שלך פשוט הייתי הולך לקאמרי). ד"א זה גם עובד לצד השני כשאוהד מצופה לתמוך בקבוצה שלו במצבים שאף קונה מנוי בבית לסין לא היה מצופה (אין מקבילים לעידוד בהפסד, עונה פיננסית, בעלים כמו סאסי וכו').

אם אתה רוצה לנתק קצת את האמוציות מהדיון תיקח כדוגמא את מכבי במקום אותנו. אתה באמת לא מבין אוהד שבא בביקורת לפדרמנים (שבקושי תורמים כסף לקבוצה, מנהלים אותה זוועה, ומצד שני לא בקלות משחררים אותה כי נוח להם המעמד החברתי שזה מייצר, וכי זה מעיין צעצוע לילדים שלהם שנהנים בניהול קבוצת ספורט)? היית אומר לאוהד כזה שזאת זכותם לעשות עם הקבוצה שלו מו שהם רוצים כי הם בעלי המניות ולא חייבים לו כלום?
אפשר גם לקחת את הדוגמא של יוסי סאסי שהחזיק את הפועל כדורגל (קבוצה שיקרה לליבם של אלפים שסבלו מזה באמת במשך שנים) כבת ערובה לרצון שלו לבנות בקריית יובל ואח"כ סתם לאגו שלו. למרות שחוקית זו הייתה זכותו והוא כביכול לא חייב כלום לאיש.

ולגבי הקשר לתקציב אז כן. אני חושב שבמערכת היחסים המאד ייחודית וחסרת מקבילות בין אוהד ספורט לקבוצה שלו, במימד המוסרי בלבד, להיות הבעלים של הקבוצה שלך זה זכות/פריבילגיה שהרבה היו רוצים ושצריך להצדיק אותה. הגון ומוצדק שמישהו אחד ייקבל את אותה פריבילגיה ולא אחרים אם אותו איש מביא המון כסף מהבית, מנהל אותה בצורה יוצאת דופן לטובת כלל האוהדים או כל דבר אחר שמבליט אותו לטובה. להיות בעל השליטה/מניות הרוב לא עונה לקריטריון המוסרי הזה לדעתי.

מקווה שעושה שכל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:41 pm 
Senior

אני מבין את הקטע של הצד הרגשי, אבל אתה מסכים איתי שיש פער בין לראות בקבוצה (לכאורה) כצעצוע של הבנים שלך לבין לא לשתף את האוהדים בנתונים שאף אחד אחר לא משתף בהם, נכון?

אני מסכים שבעלים של קבוצת כדורסל עם עשרות אלפי אוהדים שלא מעניין אותנו לנצח ולהצליח כקבוצה ומרגיש שהוא יכול לעשות מה שבא לו כי הקבוצה שייכת לו מתנהג בצורה לא מוסרית, אבל מכאן ועד זה שבקבוצת פייסבוק המילה שמופיע בהכי הרבה הודעות היא 'שקיפות' הפער די גדול בעיני.
ואני לא חושב שצריך לנשק לחומסקי את הרגליים (למרות שאני שמח שהוא הבעלים של הקבוצה ודי אחשוש אם אשמע שמסיבות כאלו ואחרות הוא ללחוץ למכור אותה), אבל אני מניח שכל מי שמסתכל על הדברים בצורה אפילו קצת הוגנת יודה שהוא מישהו שמאוד אכפת לו מהצלחת הקבוצה. לא מבין איך אפשר לבוא אליו בטענות ברמה המוסרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1409 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], בטן רכה וחביבה ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: