אספסוף כתב:
מפה לשם, עם כל המחמאות להפועל תל אביב והביקורות להפועל ירושלים, בליגה שניהן עם מספר נצחונות זהה ( משחק פחות לתל אביבית) ובאירופה ירושלים ב2:1 ותל אביב ב3:3 ( כששתיים מהנצחונות הם לקבוצה עם 0 נצחונות מהמקום האחרון בליגה הצרפתית וקבוצה בליגה האנגלית)
ברמת הכדורסל ברור שירושלים משחקת מכוער, ותל אביב כדורסל זורם ואיכותי. גם אין חולק שהסגל התל אביבי הרבה יותר נוצץ, עם 7 זרים שכל אחד מהם עם פוטנציאל כוכבות וישראלים איכותיים
אבל ברמת התוצאות נראה שדזי'קיץ' מצליח להפיק מהסגל שלו הרבה יותר ממה שפרנקו מצליח.
כמה דברים:
1. הפועל אמנם עם מאזן 3-3 ביורוקאפ, אבל שני הפסדים היו לגראן קנאריה (מקום שני בליגה הספרדית, מעל ברצלונה וריאל) וטורק טלקום (מקום שני בליגה הטורקית, מעל אנדולו). אלו שתי קבוצות טובות משמעותית מכל מי שירושלים פגשה במפעל המקביל. ההפסד אתמול לבודצ'נוסט הגיע בסגל מאוד חסר ובעייתי.
2. "ניצחון על קבוצה מהמקום האחרון בצרפת וקבוצה מאנגליה". דמגוגיה מאץ'? פריז הייתה במקום האחרון אבל היה ברור שהיא קבוצה מאוד מוכשרת שלא תישאר שם לאורך זמן לאור העובדה שכל הפסדיה היו במשחקים צמודים וביורוקאפ היא ניצחה את טורק טלקום. אכן, מאז היא הספיקה להשיג כמה ניצחונות יפים ביורוקאפ ובליגה שהביאו אותו כבר לאזור מרכז טבלה עם הפנים למעלה. הקבוצה מאנגליה היא לונדון ליונס, קבוצה לא רעה שאני בכלל לא בטוח שנופלת מירושלים. אם כבר, אפשר לדבר על כך שהם איבדו בשלב מוקדם באותו משחק את סם דקר, מה שאכן עשה להפועל חיים קלים.
3. להפועל יש שישה זרים, לא שבעה.
4. אימון זו לא תחרות של מי מוציא מהקבוצה שלו יותר. אם דז'יקיץי בנה סגל פח בתקציב גבוה זה לא נותן לו נקודות זכות על פני פרנקו שבנה קבוצה מצוינת. בסוף יש תקציב מסוים ואיזו קבוצה הצלחת להוציא מהסגל הזה.
5. זו חוכמה מאוד קטנה לבוא בדיוק כשהפועל מגיעה אחרי כמה הפסדים עם לוח משחקים קשה וירושלים במומנטום של כמה ניצחונות ולהגיד "הנה, תראו, הן כמעט עם אותו מאזן". יכולתי לכתוב הודעה כזו שבועיים אחורה והמצב היה נראה שונה לחלוטין. את הכסף סופרים במדרגות.
בסופו של דבר יש לי לא מעט ביקורת על טעויות נקודתיות של פרנקו במשחקים האחרונים שבעיני עלו לנו בהפסדים. יחד עם זאת הוא בעיני עושה עבודה טובה עד כמה וממש לא הייתי מחליף אותו בדז'יקיץ'.