סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 2:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ה"חשוד" הבדואי לפני כמה ימים בטוויטר:

https://twitter.com/Arielidan20/status/ ... btQQA&s=19

ציטוט:
"אתם תסבלו! אנחנו הבדואים בשביל הכבוד שלנו מוכנים לוותר על החיים שלנו"

פרחח אלים שנשבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 3:15 pm 
Hall of Famer

שיבר, אתה כרגיל פול גז בניוטרל.

אף אחד כאן לא מצדיק רצח של אזרחים, על שום רקע. אף אחד לא טוען שאין מתיחות לאומנית בארץ, דרך אגב משני הצדדים.

אם יש לך נקודה לדיון, ואתה לא איזה אחד שחוסך במילים, תדבר עליה בבירור. להביא לינקים כדי להתווכח עם אנשי קש זה לא מועיל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 3:25 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ה"חשוד" הבדואי לפני כמה ימים בטוויטר:

https://twitter.com/Arielidan20/status/ ... btQQA&s=19

ציטוט:
"אתם תסבלו! אנחנו הבדואים בשביל הכבוד שלנו מוכנים לוותר על החיים שלנו"

פרחח אלים שנשבה.

אם ננסה להיות ענייניים, מי אמר "נשבה"?

פרחח אלים זה ברור, אבל זה בדיוק מה שאמרתי: סוג של לה פמיליה בדואי. מה שניתן ללמוד פה, אם מחפשים מסקנה אינטיליגנטית ולא "הערבים תוקפים אותנו מב"ש ועד טמרה", זה שיש בישראל גם קונפליקט לא פשוט עם האוכלוסיה הבדואית, קונפליקט שיש בו עוולות משני הצדדים-המדינה שמזניחה שיטתית את הבדואים הזנחה קשה, ומנהלת איתם קרבות חורמה על קרקעות, וכמובן אותם בדואים שפועלים באלימות, גונבים ועוסקים בפשיעה. זו לא בעיה לאומנית מהצד הבדואי, אין פה בדרך כלל הזדהות עם הפלסטינים, זו בעיה חברתית. אבל המדינה היהודית לא בדיוק עושה ככל יכולתה להתייחס לבדואים כשווים ליהודים, אז כמה מפתיע שיש ניכור אלים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 3:58 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
מי כמו שיבר ירוץ על כל ידיעה כזו.

אז מדובר בחשד לפיגוע, כלומר אירוע שטרם נחקר וטרם הופקו המסקנות. הדורס בדואי תושב רהט שידוע כמי שהסתבך בעבירות אלימות בעבר, יכול מאד להיות שהרקע היה לאומני אבל לא בדיוק בקטע של "שחררו את פלסטין" ויותר בקטע של "לה פמיליה" מהזן הבדואי, כלומר אדם אלים מטבעו שתיעל את זה לפגיעה לאומנית.

האם זה "פיגוע" כמו הפיגועים המובהקים בירושלים? אותה משמעות?

נדב, אני באמת לא מבין את החלוקה של חומרת הטרור. בוא נניח שהרקע לדריסה היה לאומני. זה משנה אם מדובר בבן אדם אלים מרהט שהחליט לרצוח יהודי כי הוא יהודי, או שמדובר בפלסטינאי שרצח יהודים, לא בגלל שהוא אלים, אלא בגלל המאבק הלאומי ושחרור העם הפלשתינאי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 5:30 pm 
Hall of Famer

אה, זה כי אף פעם לא דיברתי על "חומרת הטרור". מבחינה מהותית, רצח הוא רצח הוא רצח. הבנזונה שרצח את יורי וולקוב לא שונה מהבדואי שניסה לדרוס את הבחור בב"ש היום.

אבל לכל דבר יש נסיבות, ובגלל זה יש הליך משפטי, ובגלל זה גם הרוצח של וולקוב שאין ספק שרצח אותו ויש תיעוד וכו', יעמוד למשפט ותהיה לו הגנה משפטית ומישהו יטען לזכותו.

מעבר לזה, במהות, הכוונה שלי היא שאותו בדואי דורס שכתב שהוא רוצה להחזיר כבוד לבדואים, לא ביצע את מעשהו מאותו המניע שהוביל את המפגעים הפלסטינים שפיצצו אוטובוס. כשאתה משטיח את הכל ל"פיגוע" כי ביצעו אותו ערבים נגד יהודים, אתה מאבד את הלקח ואת מה שאתה יכול להבין מזה. ברור שמצב הבדואים בנגב לא מצדיק דריסות של אזרחים, אבל יש הבדל בין זה לבין פיגוע טרור לאומני "טהור", כחלק מהמאבק הפלסטיני בישראל למשל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 6:20 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאתה לא באמת יודע למה אותם טרוריסטים שביצעו את פיגועי הפצצות בירושלים עשו את מה שהם עשו. אולי הם אידיאולוגיים שמאמינים במאבק הפלסטינאי, אולי הם ממשפחות קשות יום שחושבים שזאת הדרך היחידה לרווחת המשפחה שלהם, אולי הם עברו שטיפת מוח דתית ופעלו מתוך מניע דתי נגד יהודים ואולי ואולי. אני ולא אתה, גם לא יודעים בדיוק למה אותו בדואי ביצע את הדריסה, גם בהנחה שהמטרה הייתה לפגוע ביהודי. אולי באמת הוא ערס לה פמיליה (כמה מהם באמת ביצעו רציחות?), יכול להיות שהוא גם לא מאוזן בנפשו, ויכול להיות אולי שהוא גם מזדהה עם המאבק הפלסטינאי. אתה יודע, היו ערבים ישראלים שביצעו פעולות טרור בשם המאבק הפלסטינאי.

אני מסכים שמערכת הביטחון והמערכת הפוליטית צריכים לזהות ולהבין את המניעים של המפגעים, כי סיבות של פיגועים של ערביי ישראל בגלל הרגשת חוסר אונים וחוסר יכולת שילוב אמיתית הם שונות לחלוטין מאשר הזדהות של האוכולוסיה הערבית ישראלית עם המאבק הפלסטינאי וגם הטיפול מצד הגורמים השונים צריך להיות אחר לגמרי.
אבל כשאני שומע על פיגוע שכזה, באמת שלא ממש מעניין אותי לנתח את הסיבות הפסיכולוגיות שעברו על אותו רוצח.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 6:46 pm 
Hall of Famer

אבל לא ניתחתי את הסיבות הפסיכולוגיות ונראה ששנינו ממש מסכימים במהות.

עכשיו נתאר לא-פיגוע שקרה בחולון:

רוכב אופנוע, בלי מספר, חמוש בסכין, רוכב על המדרכות בפראות וחותך אנשים; אישה כמעט נדרסת ובעלה מעיר לרוכב האופנוע; רוכב האופנוע דוקר למוות את הגבר; שוטרים אורבים לחשוד במעשה בחולון; כשהוא יוצא מהבית, הם עוצרים אותו; תוך כדי כך, שני בלשים ננשכים על ידי כלב בבעלות החשוד כנראה ונפצעים; הם "מנטרלים" את הכלב בירי; מהירי נפצעת עוברת אורח.

אנשים כאלה פחות מסוכנים לי מ"בדואים" שם-קוד? אם הוא לא היה יהודי מחולון אלא בדואי מרהט, מה היה הסיכוי שלו לשרוד את האירוע?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 10:53 pm 
מנהל פורום

הוא חלאה שהלוואי שהיו גוזרים עליו עונש מוות וחבל שהשוטרים לא הרגו אותו.
האם אתה מכחיש שיש רוצחים שפלים שעושים מעשים שהם לא על רקע לאומני? בארץ ובעולם בכלל? ולהיפך?

בישראל יש שילוב מדהים של ערסים, עבריינים ופושעים יהודים, ערבים ישראלים ובדואי שמפרקים מבפנים את החברה והבטחון האישי.
ובנוסף פלסטינים, ערבים ישראלים ובדואים שעושים מעשים עם סף אלימות גבוה יותר (בדרך כלל) על רקע לאומני.
אני מפחד האמת משניהם, זה קרב קשה.

אתה אמרת בסאב טקסט שהוא איזה קורבן בלעדי של נסיבות חיים, בעל רקע אלימות שתועל לפיגוע לאומני (מאיפה הידע לעזאזל דקה אחרי הפיגוע?).
והערב המשטרה כבר הוציאה הודעה רשמית שהדריסה בבאר שבע היא פיגוע על רקע לאומני.
ושהחשוד הוא בן 39 ולא בן 19. אז הוא כבר לא פרחח שתועל לאלימות לאומנית?

ציטוט:
זו לא בעיה לאומנית מהצד הבדואי, אין פה בדרך כלל הזדהות עם הפלסטינים, זו בעיה חברתית.

אתה פשוט טועה בצורה גסה. כפי שאמרתי, הבדואים בשני העשורים האחרונים מתקרבים גם אידיאולוגית וגם על ידי קרבת דם (על ידי חתונות רבות עם נשים פלסטיניות פלוס ילדים) לפלסטינים מהגדה ומעזה. הם מזדהים איתם, דוברים את אותה שפה, מנהגים דומים, דת וכו'. והיום הרבה בדואי ישראלים מגדירים את עצמם כפלסטינים. זה לא אני המצאתי, יש על זה מחקרים וכתבות למכביר. ממליץ לך לראות את סדרת הכתבות שהמלצתי.
יש כבר לא מעט סימנים שזו בהחלט מתגלגלת להיות בעיה לאומנית/דתית מצידם.
הדור החדש של הבדואים הם כבר פחות הנחמדים שמשרתים בצבא ומזמינים אותך לקפה באוהל. זה העבר.

זה בדיוק אחת מהנקודות המרכזיות בדיון פה שעוברת כחוט השני בהודעות שלך שאני רוצה להתעכב עליה לעומק.
אתה מסתכל על כל מקרה במיקרו ומסרב כבת יענה להכיר במציאות המאקרו שמשתנה לך מתחת לשטיח.
להבין שהסכנות פה (לך ולמשפחתך כיהודי בישראל) עצומות, והקרע בין ערביי ישראל והבדואים לממסד ולשאר הישראלים היהודים הוא הרבה יותר גדול ממה שאתה מתאר לעצמך.
אתה מסתכל על כל המקרים - של הפלסטינים, של ערביי ישראל ושל הבדואים - כאילו הם אירועים לא קשורים שנחתו מהחלל. לכל אחד נקודתית יש את התירוץ שלו והסיבות שלו (זה פרחח בדואי, זה סכיזופרן מחברון, זאת על כבוד המשפחה).
זה ממש לא המצב "בשטח". המצב בשטח הוא קריאת תיגר הולכת וגוברת של אותן אוכלוסיות, אי הכרה במדינה ובזכות קיומה, שנאה והקצנה דתית כנגד היהודים והיהדות, והכנה למאבק מתמשך שיגיע, במוקדם או במאוחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:04 pm 
Hall of Famer

צר לי שיבר. אתה שותל אנשי קש בכל משפט שני, משתמש בקלישאות ריקות ומתאר את תחושותיך כעובדות. אין אפשרות לנהל כך שיח עובדתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:20 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

Hacohen כתב:
אם בשבילך איזה פרחח בדואי שפגע ביהודי כי הוא פרחח אלים שתיעל את זה לאלימות לאומנית מזדמנת, יושב באותה קטגוריה כמו פיצוץ אוטובוס על

Hacohen כתב:
הדורס בדואי תושב רהט שידוע כמי שהסתבך בעבירות אלימות בעבר, יכול מאד להיות שהרקע היה לאומני אבל לא בדיוק בקטע של "שחררו את פלסטין" ויותר בקטע של "לה פמיליה" מהזן הבדואי, כלומר אדם אלים מטבעו שתיעל את זה לפגיעה לאומנית.

לי זה נראה שדווקא כן ניתחת את הסיבות הפסיכולוגיות של הדורס מרהט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:35 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
צר לי שיבר. אתה שותל אנשי קש בכל משפט שני, משתמש בקלישאות ריקות ומתאר את תחושותיך כעובדות. אין אפשרות לנהל כך שיח עובדתי.

זה מה שאומרים שאין שום טענות נורמליות להציג כנגד. לא הבאת אפילו עובדה אחת. אתה זורק הצהרות שלא מגובות בכלום.

זה לא תחושות שלי, יש על זה מספיק מידע במדיה הכתובה, המשודרת ומחקרים אקדמיים. הבאתי מספיק סימוכין לטענות שלי ואני לא מרגיש שאני צריך לעבות אותן לעומת כלום ושום דבר שאתה מביא כרגיל, מעבר לספקולציות כלליות וחסרות משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:40 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, אני שמעתי את ההזדהות כפלסטינאי מבדואי אי שם לפני יותר מ-20 שנה אחרי מהומות 2000. וזה היה מבחור שסיים הנדסה באוניברסיטת בן גוריון ומצא עבודה במשרד ההגנה לסביבה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:42 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

Hacohen כתב:
אם בשבילך איזה פרחח בדואי שפגע ביהודי כי הוא פרחח אלים שתיעל את זה לאלימות לאומנית מזדמנת, יושב באותה קטגוריה כמו פיצוץ אוטובוס על

Hacohen כתב:
הדורס בדואי תושב רהט שידוע כמי שהסתבך בעבירות אלימות בעבר, יכול מאד להיות שהרקע היה לאומני אבל לא בדיוק בקטע של "שחררו את פלסטין" ויותר בקטע של "לה פמיליה" מהזן הבדואי, כלומר אדם אלים מטבעו שתיעל את זה לפגיעה לאומנית.

לי זה נראה שדווקא כן ניתחת את הסיבות הפסיכולוגיות של הדורס מרהט.

לא, לא ניתחתי את הסיבות הפסיכולוגיות. התייחסתי למידע שפורסם שהיו לו עבירות אלימות קודמות, והאפשרויות הנובעות מזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:44 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
דרך אגב, אני שמעתי את ההזדהות כפלסטינאי מבדואי אי שם לפני יותר מ-20 שנה אחרי מהומות 2000. וזה היה מבחור שסיים הנדסה באוניברסיטת בן גוריון ומצא עבודה במשרד ההגנה לסביבה.

נו אז מה? ברור שיש בדואים שמזדהים כפלסטינים, מה רע בזה? זה לא אומר שכל פגיעה של בדואי ביהודי, ואתה כתבת את זה מפורשות בעצמך, היא חלק מהסכסוך הישראלי-פלסטיני וזה עוד לפני שמדברים על החלק הממשלתי-יהודי בהתייחסות לבדואים בפועל כאזרחים סוג ט'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2022 11:45 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:

זה מה שאומרים שאין שום טענות נורמליות להציג כנגד. לא הבאת אפילו עובדה אחת. אתה זורק הצהרות שלא מגובות בכלום.

זה לא תחושות שלי, יש על זה מספיק מידע במדיה הכתובה, המשודרת ומחקרים אקדמיים. הבאתי מספיק סימוכין לטענות שלי ואני לא מרגיש שאני צריך לעבות אותן לעומת כלום ושום דבר שאתה מביא כרגיל, מעבר לספקולציות כלליות וחסרות משמעות.

אתה ממש מחמיא לעצמך יותר מדי. כאמור, אתה כותב הרבה מילים שהן סיכום של אנשי קש, קלישאות ותחושות. פשוט אין לי חשק להכנס ללופ אינסופי של התקשקשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2022 12:04 am 
Hall of Famer

אה, ברור שלא, גם לא טענתי את זה. אבל כן היה איזה שבר עם החברה הבדואית אחרי בחירות 99, שהייתה ציפיה מאד גדולה מאהוד ברק שישנה דברים. ואז הגיעו מהומות אוקטובר וממשלת ברק שלא בדיוק שמה על הבדואים וזאת נק' משמעותית של הקרע בין החברה הבדואית לחברה הישראלית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2022 12:17 am 
Hall of Famer

הקרע בין החברה הבדואית (בעיקר בנגב דרך אגב, הבדואים בצפון סיפור שונה) לבין החברה היהודית הוא סיפור מורכב, עמוק ורחב מכדי לסכם אותו בכמה שורות בסלניוז. אבל הבדואים ככלל מעולם לא נודעו כגורם לאומני במיוחד, דרך אגב בשום מדינה שהם נמצאים בה. השבט, הפרנסה ושמירת המסורת בדרך כלל גורמים הרבה יותר משמעותיים אצל הבדואים מאשר הזהות הלאומית. אבל ברור שהם ערבים ומוסלמים, מדינת ישראל מתייחסת אליהם רוב הזמן כמו שהיא יודעת ואוהבת להתייחס לערבים-מוסלמים, טבעי שתהיה גם הזדהות עם הנראטיב הפלסטיני.

כאמור אין בזה הצדקה לאלימות נגד אזרחים באשר היא אלימות, או התעלמות מפשע במגזר הזה. אבל מי שרק מנופף בפשע ולא רואה את עוולות השלטון היהודי, לא בא לתאר מצב באובייקטיביות אלא להתבכיין שמסוכן לו כי היא יהודי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:03 am 
מנהל פורום

אז בוא תרחיב את הסיפור כאן ליותר מכמה שורות, אם יש לך את הידע לכך מעבר לאמירות כלליות על בדואים בארצות אחרות.

הסיפור הלאומני חי בועט ונושם בעוצמה רבה. ההתנהלות של הבדואים במדינות אחרות היא לא רלוונטית, זה לכל היותר קוריוז. כמו שההתנהלות של החרדים העובדים בארצות הברית היא קוריוז לגבי הציבור החרדי בארץ, יש תהום בין שתי האוכלוסיות. ברוב המדינות הם מיעוט בתוך מדינה ערבית שלא נותנת להם כלום וגם לא דורשת, ובישראל זה לא המצב. ובדור החדש האלמנטים הלאומניים גוברים ומתחזקים.

לצד "עוולות השלטון היהודי", גם ראוי להזכיר את האחריות של הבדואים על עצמם, על החברה שלהם ועל הרצון להתקדם והאחריות התרבותיות שלהם לאן שהם הגיעו.
כמה שהפרה לא רוצה להניק, אם העגל לא רוצה לינוק זה לא יקרה.
היו תוכניות נרחבות לבדואים מכאן ועד הודעה חדשה. הקצאת קרקעות נדיבה, מעבר לערי קבע מסודרות שסורבו על ידי השבטים פעם אחר פעם.
הם נשענים בלי הפסקה על הביטוח הלאומי (בין השאר תוך מרמה וזיוף), עושים פוליגמיה בלי הפסקה ומביאים משפחות עם כמות מטורפת של ילדים (המספרים אצל החרדים מחווירים לעומת הכמויות אצל הבדואים). לא לומדים (בטח שלא הגברים, הנשים מעט), שומרים על הנשים כמו בכלא ולא נותנים להם להתקדם. שמירה אדוקה על כבוד המשפחה עד כדי רצח. לא מכירים במערכות החוק והמשפט של "הממסד".

באתי מהנגב, אני מכיר את הפרטים. אתה לא יכול לסבן אותי באמירות כלליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:05 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:

נו אז מה? ברור שיש בדואים שמזדהים כפלסטינים, מה רע בזה? זה לא אומר שכל פגיעה של בדואי ביהודי, ואתה כתבת את זה מפורשות בעצמך, היא חלק מהסכסוך הישראלי-פלסטיני וזה עוד לפני שמדברים על החלק הממשלתי-יהודי בהתייחסות לבדואים בפועל כאזרחים סוג ט'.

בדיוק לשם זה הולך...
אבל אתה מוזמן להמשיך להסתכל על המיקרו הבת-יעני של אותו "פרחח".
זה הרבה יותר נוח ונעים מאשר להסתכל על המאקרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:10 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

לא, לא ניתחתי את הסיבות הפסיכולוגיות. התייחסתי למידע שפורסם שהיו לו עבירות אלימות קודמות, והאפשרויות הנובעות מזה.

לי זה די נשמע ניתוח הסיבות הפסיכולוגיות. אמנם תוך התבססות על עובדות, אבל עדיין. הצלחת להגיע מהעובדה שהיו לו עבירות אלימות קודמות (שאם אני זוכר נכון, לא ידוע מה העבירות שהיו לו) להדבקת תווית של לה פמיליה בדואי לבחור והגדרת אותו אלים מטבעו (אולי האלימות לא מטבעו, אלא כתוצאה מסיטואציות חיים קשות שהביאו אותו לבצע את המעשים?)

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:17 am 
מנהל פורום

קוראים לזה עיוות מציאות ודיס אינפורמציה.
ומצחיק שזה בא מתוך אחד שתמיד לכאורה אומר שאין מספיק פרטים וצריך לחקור, תוך שהוא מרדד את האלמנט הלאומני.
והפעם מצליח לקבוע נחרצות תוך כמה שעות, כנראה עוד לפני החוקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 4:50 pm 
Hall of Famer

צר לי ששניכם הצלחתם לפספס שמדובר בהשערה, כמובן שאין לי כלים לקבוע ולא התיימרתי לקבוע.

"מרדד את האלמנט הלאומני". בסדר נש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 9:40 am 
מנהל פורום

אז כשאנחנו בפרספקטיבה של כמה יממות והרקע הלאומני ברור לכולם, אולי זה זמן מתאים להגיד שההשערה שלך לא הייתה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2022 8:58 pm 
Hall of Famer

וואלה, כרגיל לא מבין מה אתה רוצה. הדורס מואשם בביצוע נסיון רצח בנסיבות של מעשה טרור. ההליך השיפוטי מיותר? עצם האישום מרשיע אותו בכל הפרטים?

ומה שכרגיל מוזר, זה שאין לך שום פואנטה. רק דחלילים משעממים. לא הוצאתי לרגע מכלל אפשרות שמדובר בנסיון רצח על רקע לאומני. ציינתי עובדה, שלא כל נסיון רצח על רקע לאומני זהה בנסיבותיו ובמסקנות שאפשר לגזור ממנו.

מה הפואנטה שלך, אם יש כזו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2022 5:17 pm 
מנהל פורום

דבר ראשון אתה טועה לחלוטין לגבי הבדואים. הם עברו מזמן פאזה מלהיות עוד חלק בערביי ישראל שמכירים במדינה היהודית ומשתתפים בחלק מסוים מהחובות (כמו צבא), וכיום הם בהזדהות לאומנית שהולכת וגוברת עם הפלסטינים. וביטויי הטרור האלה הם חלק מהעניין.

הפואנטה שלי היא שאין "מתיחות" או פרחחים בין האוכלוסיה היהודית לערבית. אנחנו בשלב הראשון של מלחמת אזרחים/דת שתלך ותחמיר. כל הכוחות שמופעלים כרגע על המערכת רק גורמים להחמרה שלה. אני גם טוען שהROOT CAUSE של זה הוא ההבדלים התרבותיים הגדולים וסירוב מתמשך של הערבים להכיר בקיומינו כאן לצדם מהרגע הראשון. אני מסכים שהיחס לערביי ישראל ולבדואים הוא לא אידיאלי (בלשון המעטה), אבל -
א - כפי שפירטתי בהודעה קודמת, גם להם יש חלק משמעותי במצב שהם מסרבים להכיר בו, ובטח לא לקחת אחריות לטפל בו.
ב - לתפיסתי, גם אם המצב היה טוב בהרבה, והאוכלוסיות היו הרבה יותר שווה ביחס, זה לא היה משנה את הסיבות העקרוניות לשנאה התהומית. זה לכל היותר היה דוחה את הפיצוץ, ולא מבטל אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: