נביא בעירו כתב:
נקודה 4 של הוקיץ׳ נכונה עד כאב. יש כמובן עדיין סיכוי שהפועל תתחבר, תתחיל לשחק כדורסל גם בהתקפה ואולי אפילו תתן לויגן בראש במאני טיים וכו׳, אבל לחגוג את זה שהפועל מצליחה לנצח כמה משחקים למרות הסגל המחורבן שלה ולהחמיא אגב כך למי שבנה את הסגל המחורבן הזה - זה לא רציונלי במיוחד.
לגבי פרנקו - אני כמובן דוגל בכך שמאמן זה אוברייטד באופן כללי, או שלכל הפחות קשה מאוד להעריך יכולת של מאמן, אבל הניתוח הזה של היכולות של פרנקו מופרך במיוחד בעיניי. המסורת הארוכה והמפוארת של האנדראצ׳יבריות שלו באירופה נפרשת על פני כמה - 4 עונות? בטוח שמדובר בn מספיק גבוה? ואיך בכלל אפשר להסביר מבחינה מקצועית מאמן שטוב בזירה המקומית אבל גרוע באירופה? זכורה לי פעם ששאלו את יותם הלפרין באחת העונות של פרנקו למה הפועל כל כך טובה בליגה אבל מפסידה כל הזמן באירופה, והוא אמר שזה בגלל שהקבוצות באירופה יותר טובות. איכשהו, זה מרגיש לי כמו הסבר קצת יותר סביר מאשר יכולות האימון של פרנקו שמשתנות באופן כל כך דרמטי לפי מפעל.
התשובה של יותם משעשעת ומתוחכמת, אבל רחוקה מלהיות נכונה, ב2015 הקבוצה שזכתה באליפות הייתה שווה הרבה יותר באירופה כמו כן זו של 2016
תסתכל מה קרה לאותה הפועל תל אביב לפני שתי עונות נדמה לי עפה במקודמות בהפרש אסטרונומי ב BCL
הנה ההסבר האלטרנטיבי להסבר של יותם
פרנקו חושב שהמאמץ שהוא ישקיע באירופה יפגע בהישגים שלו בליגה המקומית ובגלל שבליגה המקומית הסיכוי שלו להגיע רחוק טוב יותר, המשאבי זמן וסקאוטינג שלו ילכו לליגה המקומית על חשבון אירופה
יותר מזה, רוב קבוצות בוחרות מאמן לפי הליגה המקומית כשיקול מרכזי ולכן הצלחה בליגה ההמקומית יותר חשובה ל job security שלו
העונה הוא קיבל סגל כל כך איכותי ועמוק שהוא נראה קצת יותר טוב מבדרך כלל באירופה, בנתיים
בכל מה שקשור לשמחה המקודמת של אוהדי הפועל ירושלים, אני מסכים עם הוקיץ' ואיתך
רצף ההצלחות האחרון כל כך קצר ומכיל הרבה קבוצות חלשות, שאי אפשר לממוד ממנו כלום
לעניין כמה עלה הסגל הזה לעומת הסגל ההוא
בזבוז זמן לדון על זה, אף אחד לא יודע להגיד כמה באמת עלה כל שחקן וכמה החזרי חובות יש וכו וכו. מתפרסמים סכומים ואי אפשר לדעת האם זאת הנפצה של סוכנים או הטעיה של קבוצה, זה עם מס או בלי מס, זה כולל מחייה, לא כולל. עמלת סוכן? וכן הלאה. פשוט יער של דיסאינפורמציה
הסגל של הפועל תל אביב לעיניים שלי נראה הרבה, הרבה יותר יקר משלנו אבל אין לי שם דרך לתמוך בתחושה הזו מעבר ל40 שנות מעקב אחרי החדשות שמתפרסמות בענייני כדורסל אירופי כולל סכומי חוזים
הפועל תל אביב כל כך הרבה יתר מוכשרת מאיתנו ועמוקה מאיתנו ולדעתי גם יקרה מאיתנו שאם נצליח להרים מולם עוד משחק צמוד יחסית כמו שהרמנו מולם בווינר קאפ, זה יהיה הישג.