סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 3:10 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
באופן טיפה לא שגרתי, דה רינגר החליטו לפרסם את דירוג 100 השחקנים הטובים בNBA שלהם דווקא אחרי שליש עונה ולא בתחילתה כמו שהרבה אתרים עושים:
https://nbarankings.theringer.com/
באיזשהו מקום אני חושב שזה דווקא עדיף וכנראה קצת יותר קרוב למציאות, כשהדירוג נעשה תוך כדי העונה והכל טרי בעין. אם אני מבין נכון זה אמור להיות דירוג שגם מתעדכן תוך כדי תנועה.
כרגיל עם דה רינגר, העיצוב והממשק מאוד מושקעים, נוחים ונעימים לעין, הטקסטים עצמם חמודים בעיני ואני חייב לומר שגם הדירוג די מרגיש נכון ולא מכיל הרבה קליק-בייטים והוט-טייקס.

הייתי מחליף בין לברון וג'ה מוראנט, שלדעתי תורם יותר ממנו בהתקפה ולא פחות ממנו בהגנה (אבל גם עושה את זה בקבוצה שממש שווה משהו), ולמען האמת יכול להיות שלברון הוא זה שהיה מחליק אצלי הכי הרבה למטה (אבל אולי גם לא, מעבר לג'ה אין עוד אף שחקן שאני בטוח מקפיץ מעליו ברשימה הזו), אולי גם בין דוראנט וטייטום.
ג'וליוס רנדל במקום 91 מרגיש לי כמו השחקן הכי אנדרייטד שזיהיתי שם, ואת הקטע של מובלי 6 מקומות מעל ג'ארט אלן אני כרגיל לא כל-כך מבין (כרגיל, כי זה קרה לי עם עוד דירוגים) כשלדעתי אלן הוא כרגע עדיין הטוב מבין השניים ואני חושב שמובלי מקבל איזשהו באמפ של 'השחקן שאנחנו מצפים שהוא יהיה'.
אבל חוץ מזה, הרוב מרגיש לי די מדויק.

סקשן נוסף ודי חמוד שהם הוסיפו שם הוא דירוג הליג-פאס של שחקני הNBA שהוא חמוד ומרגיש טיפה שרירותי (בול בול 9 זו הברקה בעיני,, אבל למה בונז היילנד 16?), אבל כתוב בצורה די מוצלחת ומהנה וזה פשוט רעיון די מגניב וחמוד בעיני.

דעתכם? פיספסתי איזשהו אי צדק? כמה שחקני טופ 25 צריך בשביל להחליף נורה וכו' וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 4:56 pm 
מנהל פורום

קודם כל אני מבסוט מהכבוד ששגא מקבל סופסופ, הוא 12 והוא והוא יכול היה לקבל מקום יותר גבוה אם מבודדים רק את העונה הזו
סטף מעל יאניס בטח אחרי האליפות שלקח
בוקר חשוב בעיניי ככוב עם כוכבית, הוא לא עשה כלום לפני שהגיע המאסטר והעיף את הפרנצ'ייז לשמיים
אני רוצה לראות אותו כשחקן מרכזי קמפיין שלם לפני שאני שם אותו בחברה הגבוה עד אז הוא חניך מצטיין של כריס פול
לילארד יותר טוב מפול ג'ורג'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 5:50 pm 
מנהל פורום

עוד לא הסתכלתי על הדירוג, אבל אני כבר אומר שאם פול ג'ורג' וג'יימי באטלר בטופ 100 זה דירוג שלא שווה כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 6:30 pm 
מנהל פורום

דירוג מגניב בפורמט שלו, עשה אותי מבסוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 7:19 pm 
Hall of Famer

לא יותר מדי התעמקתי או חשבתי על הדירוג, אבל אם ניקח את הדירוג כמו שהוא ונסמוך עליו, אז מצב האן.בי.איי לא משהו בכלל.
במקום ה-97 נמצא קלי אוליניק, שחקן מחליף בקריירה שלו, בסביבות ה-20 דקות משחק ולא תפוקה מדהימה מדי. מקום 97 זה אומר שחקן 3-4 בחשיבותו בקבוצה.
קווין הוארטר, שחקן שאני דווקא מאד מחבב, אבל מעולם לא הצליח להיות עקבי באן.בי.איי או להישאר ממש בריא, מדורג במקום ה-78, כלומר בוודאות שחקן 3 בחשיבותו בקבוצה.
הדירוג נראה לי מאד מאד מוטה לשליש העונה הנוכחי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2022 7:37 pm 
Senior

אני שמח שהליברטון מדורג כל כך גבוה (21) אבל אני לא חושב שהוא עדיין שם. עמוס בהחלט צודק שזה מושפע מדי משליש העונה הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 17, 2022 7:03 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
לא יותר מדי התעמקתי או חשבתי על הדירוג, אבל אם ניקח את הדירוג כמו שהוא ונסמוך עליו, אז מצב האן.בי.איי לא משהו בכלל.
במקום ה-97 נמצא קלי אוליניק, שחקן מחליף בקריירה שלו, בסביבות ה-20 דקות משחק ולא תפוקה מדהימה מדי. מקום 97 זה אומר שחקן 3-4 בחשיבותו בקבוצה.
קווין הוארטר, שחקן שאני דווקא מאד מחבב, אבל מעולם לא הצליח להיות עקבי באן.בי.איי או להישאר ממש בריא, מדורג במקום ה-78, כלומר בוודאות שחקן 3 בחשיבותו בקבוצה.

יש 30 קבוצות בליגה ו-100 שחקנים בדירוג. מתמטית זה אומר בודאות שיש לא מעט שהם שחקנים 3-4 בחשיבותם בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 17, 2022 7:10 pm 
מנהל פורום

זה לא מושפע מהשליש הראשון, זה אך ורק השליש הראשון מנוקה מההיסטוריה ומהעתיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 17, 2022 9:54 pm 
Senior

Shiver כתב:
עמוס לב כתב:

יש 30 קבוצות בליגה ו-100 שחקנים בדירוג. מתמטית זה אומר בודאות שיש לא מעט שהם שחקנים 3-4 בחשיבותם בקבוצה.

אני חושב שעמוס מבין את זה ופשוט קצת תמה איך אוליניק מקום 97, אם הדירוג דורש ששחקן במקום הזה יהיה שחקן 3-4 בקבוצה.
אבל אוליניק לא רחוק מזה, בעונה שעברה הוא שיחק באחת הקבוצות החלשות בליגה ובעיני לא יהיה מופרך לומר שהוא היה השחקן השלישי הכי טוב שלה.

הדירוג כנראה באמת קצת מוטה לפי העונה הנוכחית (שיש בזה היגיון, הרי זה לא באמת משנה שבלייק גריפין למשל היה עד לפני כמה שנים שחקן ממש טוב, וזה ממש לא צריך לשנות שג׳יילן דורן אולי יהיה מתישהו שחקן ממש טוב), אבל אולי גם קצת מוטה לפי הצלחות קבוצתיות.
הוארטר אולי קצת הוכיח העונה שהוא אחלה שחקן שמסוגל לתרום בכמה סיטואציות, אבל אני לא בטוח שאם הוא היה עושה עונה זהה באטלנטה המאכזבת הוא היה ממוקם עכשיו קרוב ל-78.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 6:22 am 
Sophomore

אם מדברים על מי שמקופח בעיני, אז דילון ברוקס. שחקן הגנה מהטובים בליגה (לדעתי טופ-10), שלא מקבל מספיק הערכה בגלל שהוא צ'אקר ולא מספיק יעיל התקפית. שחקן עם מגבלות אבל יותר טוב ממת'ורין בשלב הזה של הקריירה שלו, או משחקנים כמו דיאנדרה האנטר, דריק רייט, גראנט וויליאמס, או אלכס קארוזו (מה? איך הוא בטופ-90).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 9:39 am 
מנהל פורום

stavs כתב:
Shiver כתב:
עמוס לב כתב:

אני חושב שעמוס מבין את זה ופשוט קצת תמה איך אוליניק מקום 97, אם הדירוג דורש ששחקן במקום הזה יהיה שחקן 3-4 בקבוצה.
אבל אוליניק לא רחוק מזה, בעונה שעברה הוא שיחק באחת הקבוצות החלשות בליגה ובעיני לא יהיה מופרך לומר שהוא היה השחקן השלישי הכי טוב שלה.

הדירוג כנראה באמת קצת מוטה לפי העונה הנוכחית (שיש בזה היגיון, הרי זה לא באמת משנה שבלייק גריפין למשל היה עד לפני כמה שנים שחקן ממש טוב, וזה ממש לא צריך לשנות שג׳יילן דורן אולי יהיה מתישהו שחקן ממש טוב), אבל אולי גם קצת מוטה לפי הצלחות קבוצתיות.
הוארטר אולי קצת הוכיח העונה שהוא אחלה שחקן שמסוגל לתרום בכמה סיטואציות, אבל אני לא בטוח שאם הוא היה עושה עונה זהה באטלנטה המאכזבת הוא היה ממוקם עכשיו קרוב ל-78.

מה הכוונה "מוטה לפי העונה הנוכחית"? "העונה הנוכחית" זה הנתונים הכי עדכניים שיש על השחקנים של כ-30 משחקים, למה לא להשתמש בהם?
גם הרבה דברים יכולים להשתנות בין העונה הקודמת לנוכחית כמו טריידים, פציעות, התחברות הקבוצה, מאמן וכו'.
אם הטור הזה לא היה על דירוג 100 השחקנים הטובים אלא על יחס בטים של הימורים למשחקים הבאים. לא הייתם מתחשבים בנתונים העדכניים ביותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 10:20 am 
Hall of Famer

מוטה לעונה הנוכחית, זה אומר מתחשב מאד בהצלחה של קבוצות בעונה הנוכחית, זה אומר התייחסות לכושר של 30 משחקים של שחקן שנמצא בליגה כבר עשור הרבה הרבה יותר מאשר 9 העונות הקודמות של אותו שחקן וכו'.
לפעמים שחקנים שמים מספרים טובים בגלל סיטואציה מושלמת, בגלל כושר טוב לתקופה קצרה וכו'. זה לא יכול להיות חזות הכול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 12:55 pm 
מנהל פורום

אני באמת חושב שכוונת הרשימה היא לדרג את 100 השחקנים שנכון לעונה הנוכחית מציגים את יכולות הטובה בעולם (בהנחה שאף שחקן מחוץ ל NBA לא מתברג ב100 הראשונים חוץ אולי מהמועמדים לדראפט 23)
אם קוראים את הפתיח של הרשימה, נדמה לי שהיא מסבירה את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 1:59 pm 
Junior

אני מבין ומסכים עם הקביעה שהדירוג מתייחס ליכולת הנוכחית, רק שאז לא מסתדר לי שהשחקן שמוביל כרגע במירוץ ל-MVP (או בטוח טופ 2-3) מדורג רק במקום ה-6 ברשימה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 2:28 pm 
Senior

בסוף יש הבדל גם בין 'מי מוביל במירוץ לMVP', לבין 'מי השחקן הכי טוב בעולם, על סמך מה שאנחנו רואים ממנו בשליש העונה הזו'.
למשל, גם אם יוקיץ' היה משחק בוודאות את הכדורסל הכי טוב בעולם (ויש מי שיטען שזה מה שהוא עושה), אין סיכוי שהוא יוביל במירוץ לMVP שנה שלישית ברציפות בלי שהקבוצה שלו תיקרע את הליגה.
גם אם אמביד היה משחק את הכדורסל הכי טוב בעולם, הוא לא יוביל את המירוץ הזה כי הוא הפסיד יותר מדי משחקים.
יאניס בעיני משחק כדורסל לא פחות טוב מטייטום, אבל הקבוצה שלו אחרי הקבוצה של טייטום (ועושה פחות רעש, כי אנחנו רגילים לראות אותם שם, ולא קרה איתם שום דבר מעניין לאחרונה כמו פיטורי מאמן מצליח בעקבות שערורייה) והוא כבר זכה פעמיים אז הוא אחרי טייטום במירוץ הזה.
קארי, יש מי שיאמר, נראה לא פחות טוב מאף אחד, אבל הקבוצה שלו מחורבנת כשהוא לא על המגרש וזה פוגע במאזן שלהם, אז הוא צעד מאחורה במירוץ לMVP.

ככה שאולי טייטום קצת אנדרייטד כאן, אבל אלו לא שני דברים שאמורים להיות בקורלציה מושלמת, אפילו אם מסתמכים נטו על העונה הזו, ובסוף באמת ראש חץ של שחקנים שנראים מדהים העונה, זה לא שטייטום דרגה אחרת מעליהם - הרבה מהסיבה שהוא מוביל במירוץ הMVP גם קשור לנראטיבים. מקצועית אני אקבל את הטענה של מי שיטען שטייטום לא נופל מאף אחד בליגה, אבל הוא גם לא מוביל באופן משמעותי על ה6-7 שחקנים שאחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 6:32 pm 
Sophomore

אם זה מוטה אז לברון אמור להיות במקום הרבה יותר נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 18, 2022 9:17 pm 
Sophomore

לא נעים להגיד אבל מסי חייב להיות בדירוג 100 השחקנים הכי טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], uriel17, נביא בעירו ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: