סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכללות ודראפט 2023
הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 11:29 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בפעם הראשונה בהיסטוריה, שתי הבחירות הראשונות (ואולי גם השלישית) בדראפט 2023 לא יהיו כנראה שחקני מכללות. כרגע, שלושת השחקנים שמיועדים לבחירות הללו הם וומבניאמה, סקוט הנדרסון מהג'י ליג ואמן תומפסון מאוברטיים אליט. יש מצב שגם התאום של אמן, אוסר, יהיה בחירת טופ-5, אבל עוד מוקדם להגיד.

ועדיין, כמו בכל דראפט, רוב בחירות הלוטרי והרוב הגדול של הבחירות בכלל, יגיעו מהמכללות. אז הנה ת'רד לדבר עליהם (וגם על המכללות בכלל, למרות שלא נראה לי שיש יותר מדי אנשים בישראל שמתעניינים בליגה הזו מעבר לפס הייצור של שחקנים שהיא מספקת ל-נבא, לפחות לא מאז ימי הנפלד ושפר העליזים).

נתחיל היום עם מי שהוא כרגע המועמד מספר אחת לשחקן השנה במכללות:

זאק אידי מפרדו. לפני הכל: הוא גדולה, הוא חזקה. אידי הוא מפלצת בגובה 2.24 ובמשקל של כמעט 140 קילו. אבל בניגוד לרוב האנשים במידות הללו (לא שיש הרבה), יש לו גם כישרון כדורסל. ידיים רכות, עבודת רגליים יפה, טאץ' ליד הטבעת, הוק שוט עבדול ג'בארי, קליעה לא רעה מהעונשין, וגם הרבה קשיחות ואי פחד מלהתלכלך בצבע. הוא גם לא מסוג הענקים (סופו) שאחרי 5 דקות על המגרש כבר אין להם אוויר או שעושים פאולים בכמויות וצריך להגביל להם את הדקות. ובאמת, אחרי שנתיים שבהן הוא שיחק פחות מ-20 דקות למשחק (הרבה בגלל שלפרדו היה עוד סנטר מצויין, טרוויון וויליאמס, והם שיחקו ברוצטיה), השנה אידי כבר מקבל 30 פלוס דקות למשחק ובינתיים אף יריבה לא מצליחה לעצור אותו.

התפוקה שלו עד עכשיו: 22.6 נקודות (מקום 5 במכללות), 13.9 ריבאונדים (ראשון במכללות), וגם 2.2 חסימות, ב-66% טרו שוטינג. אלו סטטיסטיקות דומות לאלו שהעמידו שאקיל והאדמירל בשנה השלישית שלהם במכללות. מדד ה-PER שלו כרגע הוא הכי גבוה מאז שהתחילו למדוד ב-2009 (זאיון במקום השני)

היכולת האישית של אידי מלווה גם בהצלחה קבוצתית מפתיעה. פרדו איבדה השנה 3 שחקנים מה-4 שהובילו אותה בנקודות בשנה שעברה, ביניהם וויליאמס וגם ג'יידן אייבי, הבחירה החמישית בדראפט ה-נבא השנה ואחד השחקנים הכי טובים במכללות בשנה שעברה. במקומם לא הגיע אף שם גדול והקו האחורי מורכב משני פרשמנים לבנים ונמוכים, שאפילו לא דורגו בין 100 הראשונים בין בוגרי בתי הספר בשנה שעברה. ועדיין, אידי מוביל את הבוילרמייקרס לעונה נטולת הפסדים, כולל ניצחונות גדולים על דיוק וגונזאגה. כרגע זה שווה מקום ראשון בדירוג המכללות, למרות שקשה לי להאמין שהם יצליחו לשמור על הדירוג הזה כשעונת הקונפרנסים תתחיל והם יצטרכו לפגוש קבוצות ביג-10 חזקות פעמיים בשבוע.

למרות הדומיננטיות הזו, בינתיים אידי לא מופיע בסיבוב הראשון של אף מוק-דראפט. בהרבה מהם הוא גם לא מועמד לבחירה בסיבוב השני.

איך זה יכול להיות? יותר מהכל, זה מעיד על השינוי העצום שעברה ליגת ה-נבא בתוך פחות מעשור. אם השנה הייתה 2010, אידי היה בחירת טופ-5 בדראפט. כיום, ספק אם בכלל יש לו מקום ב-נבא. כשמסתכלים על הסגלים בליגה, יש רק שני שחקנים בגובה 2.20 פלוס. אחד מהם הוא פורזינגיס החד קרן (בשנה הבאה יצטרף אליו עוד חד קרן -- וומבניאמה). והשני הוא בובאן מריאנוביץ' החביב, שכמעט לא רואה דקות משחק.

רוב האנשים משווים את אידי לבובאן ומסיקים שלא שווה לבזבז עליו בחירת דראפט וגם שאין לו כנראה מה לחפש ב-נבא. האמת, יש מצב שזה נכון. אבל ממה שראיתי, אידי יותר מוכשר ונייד מבובאן. הוא יותר מזכיר לי את יאו מינג -- עוד סנטר עם טאץ' טוב ליד הטבעת, עבודת רגליים יפה, וקליעה רכה מהקו. אידי טיפה פחות גבוה וכנראה גם קצת פחות מוכשר (יאו היה עילוי רציני). אבל מעניין עד כמה יאו היה מצליח למצוא מקום בליגה של ימינו. אגב, יש דמיון לא רק בגודל ובסגנון המשחק, אלא גם במראה (אמא של אידי היא ממוצא סיני, למרות שהוא גדל בקנדה). שניהם לא ממש דוגמנים, למרות שיאו לוקח די בקלות בתחרות הכיעור.

ואם כבר אנחנו בענייני מכוערים, מעניין עד כמה המראה החיצוני של שחקנים הוא לא פקטור בכמה אני מחבב אותם. למעשה, יש מצב שיש כאן קורלציה הפוכה. כמה מהשחקנים החביבים עלי בכל הזמנים, כמו סקוטי פיפן, דניס רודמן, רג'י מילר, ג'ואקים נואה וקירילנקו, ובימינו שרגא, הם מכוערים עם קבלות. לעומת זה, אף פעם לא חיבבתי במיוחד את טוני פארקר, דווין בוקר, או ג'יי ג'יי רדיק, וקלי אוברה הוא בכלל שחקן שאני לא מסמפט במיוחד.

טוב, קצת סטינו מהנושא. את זאק אידי בכל אופן אני בהחלט מחבב. למרות חוסר ההצלחה של סנטרים דומיננטים וכבדים מהמכללות ב-נבא בשנים האחרונות (לוקה גרזה, קופי קוקבורן, אודוקה אזובויקה), עדיין הייתי רוצה לראות את אידי מקבל צ'אנס. מקסימום, אם זה לא ילך, נראה אותו ביורוליג בעוד כמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכללות ודראפט 2023
הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 11:52 am 
Hall of Famer

באמת מוזר מה שקורה עם אידי, השחקן הכי טוב ביי פאר של קבוצת המכללות המדורגת ראשונה ובלתי מנוצחת (כולל ניצחונות מרשימים על דיוק וגונזגה), ואפילו לא נכנס לרוב המוקים? כלומר, ברור שהכדורסל השתנה, אבל אף אחד עוד לא הצליח ללמד סייז, ולאידי יש הרבה חוץ מסייז גם לא מעט כדורסל. אני מניח שאם הוא ימשיך ביכולת הזו אז הוא כן יכנס למוקים וסביר שיבחר בסיבוב הראשון, ועדיין, לפני 20 שנה הוא היה עמוק בתוך הלוטרי החל מהמוק הראשון בלי שום שאלה. מה שעוד מעניין זה שרק השנה נבחרו בדראפט שני סנטרים קלאסיים שקצת מזכירים את אידי-מארק וויליאמס ו-ווקר קסלר, מארק וויליאמס בינתיים לא מראה שום דבר (אם כי לא בהכרח באשמתו, קיבל רק 12 דקות בכל העונה ובאופן כללי הקבוצה שלו נראית זוועה), אבל קסלר דווקא מראה ניצוצות מאוד מבטיחים ועומד בחודש האחרון על 7.7 נק', 7 ריב' ויותר מ-2 חסימות למשחק עם 83% די מגוחכים מהשדה בפחות מ-20 דקות לערב, והקבוצה שלו בהחלט מנצחת ומרשימה באופן כללי, והוא בהחלט מראה שלשחקנים מהסוג הזה עדיין יש מקום בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 12:20 pm 
מנהל פורום

ואיך אתה עם קיליאן הייז? :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 12:42 pm 
Hall of Famer

תודה על הסקירה המעניינת

לטעמי הגענו למצב הזוי אם "רק עוד בובאן" (במקרה הרע) לא שווה בחירת דראפט, ואפילו די גבוהה
ברור שאפשר לצאת בסופו של יום בלי שחקן שיכול לשחק בליגה (מסיבות כאלה ואחרות), אבל יכול גם לצאת הרבה יותר מזה (להעריך את הסיכויים לכך - די מורכב מן הסתם)
האם "התוחלת" של זה שווה בחירה 10 בדראפט? 20? תחילת סיבוב שני? כל אחד והשקפתו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 12:53 pm 
Senior

מבלי להתייחס לעניינים מקצועיים, אני לא כל כך מבין מה עשית מיאו כזה מכוער. נראה בסדר גמור בעיני.

אחלה סקירה חוץ מזה - תודה!

בינתיים עוד לא ראיתי אף משחק מכללות מהעונה וגם לא כל כך תקצירים. כנראה בעיקר בגלל שכל-כך הרבה פרוספקטים מובילים לא משחקים שם.
קצת המלצות למשחקים ששווה לראות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 1:33 pm 
Hall of Famer

אחלה פוסט
אציין שגם טרביון וויליאמס שהוזכר. שחקן שיש לו גם יכולת פוסט אדירה וגם מסירה ברמת יוקיץ' כמעט, לא הצליח למצוא מקום בליגה, כי הוא, נבעך, קצת שמן ואיטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 2:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

סאבוניס כתב:
ואם כבר אנחנו בענייני מכוערים, מעניין עד כמה המראה החיצוני של שחקנים הוא לא פקטור בכמה אני מחבב אותם. למעשה, יש מצב שיש כאן קורלציה הפוכה. כמה מהשחקנים החביבים עלי בכל הזמנים, כמו סקוטי פיפן, דניס רודמן, רג'י מילר, ג'ואקים נואה וקירילנקו, ובימינו שרגא, הם מכוערים עם קבלות. לעומת זה, אף פעם לא חיבבתי במיוחד את טוני פארקר, דווין בוקר, או ג'יי ג'יי רדיק, וקלי אוברה הוא בכלל שחקן שאני לא מסמפט במיוחד.

את פופאי ג'ונס אהבת? כי עליו נאמר המשפט: fell from the ugly tree and hit every branch on the way down.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 2:53 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
אחלה פוסט
אציין שגם טרביון וויליאמס שהוזכר. שחקן שיש לו גם יכולת פוסט אדירה וגם מסירה ברמת יוקיץ' כמעט, לא הצליח למצוא מקום בליגה, כי הוא, נבעך, קצת שמן ואיטי

ובעיקר בעיקר כי אין לו יכולת מינימלית לשים את הכדור בטבעת שלא מסנטימטר. אבל הוא באמת שחקן נורא מגניב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 2:54 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
תודה על הסקירה המעניינת
לטעמי הגענו למצב הזוי אם "רק עוד בובאן" (במקרה הרע) לא שווה בחירת דראפט, ואפילו די גבוהה
.

לטעמך בובאן שווה בחירת דראפט? אפילו די גבוהה?
רק עוד בובאן זה אומר שחקן שולי בקצה הרוטציה בדר"כ 11-12 שמקבל דקות חד ספרתיות ותפוקה לא משמעותית (בין היתר כי עם דקות חד ספרתיות קשה לתת תפוקה).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 2:57 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
סאבוניס כתב:

את פופאי ג'ונס אהבת? כי עליו נאמר המשפט: fell from the ugly tree and hit every branch on the way down.

מזכיר לי את התחרות בסיינפלד למצוא את הפוליטיקאי הכי מכוער בהיסטוריה. אם אני לא טועה, ג'רי בחר מצויין את גולדה.

אז כן, בכדורסל פופאי "שרק" ג'ונס הוא מועמד מוביל. למרות שגם לכריס קייבמן, סם "אי.טי." קאסל וגרג "אולד-מן" אודן יש קייס. וגם גאורגי מורסן שבר כמה מראות בחיים שלו. אגב, לא אמרתי שאני אוהב את כל המכוערים. רק שלא מעט מאלו שאני כן הם מכוערים גאים. את סטף אני מחבב למרות העיניים הירוקות, למרות שאם היה מכוער אולי הייתי אוהב אותו אפילו יותר. קצת קשה לי עם אלו שקיבלו הכל בחיים.

בכל מקרה, עושה רושם שהדור הולך ופוחת. היום כבר קשה למצוא מכוערים לתפארת ברמות הללו. במי הייתם בוחרים מבין השחקנים שבליגה כיום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 3:19 pm 
Sophomore

stavs כתב:
מבלי להתייחס לעניינים מקצועיים, אני לא כל כך מבין מה עשית מיאו כזה מכוער. נראה בסדר גמור בעיני.

אחלה סקירה חוץ מזה - תודה!

בינתיים עוד לא ראיתי אף משחק מכללות מהעונה וגם לא כל כך תקצירים. כנראה בעיקר בגלל שכל-כך הרבה פרוספקטים מובילים לא משחקים שם.
קצת המלצות למשחקים ששווה לראות?

יאו לטעמי עם מקום מכובד גבוה בצמרת (אשתי מאשרת). אבל על טעם ועל ריח...

השחקן שאני הכי מחבב בינתיים הוא קאם וויטמור מווילאנובה, שרק חזר לאחרונה מפציעה. כדור אנרגיה עם הרבה אתלטיות וכוח מתפרץ, אבל גם לא מעט כישרון.

מבין הגארדים, ניק סמית' מארקנסו וקיונטה ג'ורג' מביילור הם שני פרשמנים מוכשרים ששמים הרבה נקודות על הלוח ויכולים להתפוצץ בכל רגע נתון. שניהם לא בדיוק רכזים אבל יכולים להיות כוכבים ב-נבא אם הכל הולך חלק (בעיקר סמית'). בכלל, ארקנסו שווה צפייה גם מעבר לסמית'. אנתוני בלאק הוא רכז גבוה בסגנון של קייד קנינגהאם. פחות סקורר מקייד ויותר רכז טבעי, אבל בהחלט מוכשר וכבר נתן כמה משחקים גדולים השנה. קאסון וולאס מקנטאקי גם שווה צפייה. גארד יותר אולד-סקול -- לא סקורר גדול, אבל שחקן חכם, מנהל משחק, קולע טוב משלוש וגם שומר נהדר. מאוד אהבתי אותו במשחקים בתיכונים שיצא לי לראות גם אם התקרה לא גבוהה כמו של סמית' וג'ורג'.

בגזרת הפורוורדים, בראנדון מילר של אלאבאמה הוא חתיכת גאנר. 2.06 שמשחיל שלשות באחוזים גבוהים (45%). 36 נקודות נגד גונזאגה לפני יומיים. הבעייה איתו שהוא פרשמן אבל די "זקן" (יהיה בן 21 כשיגיע ל-נבא). והוא גם לא אתלט על. אבל חתיכת שחקן. גם גרגורי ג'קסון מדרום קרוליינה (שרק מלאו לו 18) הוא פורוורד גבוה (גם באזור ה-2.06) שמראה לא מעט כישרון ויכולת לשים את הכדור בטבעת מכל הטווחים.

זה רק שליש עונה ועוד לא התחילו משחקי הקונפרנסים אז דברים עוד ישתנו, אבל אלו בינתיים השחקנים שהכי התרשמתי מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 3:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

סאבוניס כתב:
sir charles כתב:
סאבוניס כתב:

מזכיר לי את התחרות בסיינפלד למצוא את הפוליטיקאי הכי מכוער בהיסטוריה. אם אני לא טועה, ג'רי בחר מצויין את גולדה.

אז כן, בכדורסל פופאי "שרק" ג'ונס הוא מועמד מוביל. למרות שגם לכריס קייבמן, סם "אי.טי." קאסל וגרג "אולד-מן" אודן יש קייס. וגם גאורגי מורסן שבר כמה מראות בחיים שלו. אגב, לא אמרתי שאני אוהב את כל המכוערים. רק שלא מעט מאלו שאני כן הם מכוערים גאים. את סטף אני מחבב למרות העיניים הירוקות, למרות שאם היה מכוער אולי הייתי אוהב אותו אפילו יותר. קצת קשה לי עם אלו שקיבלו הכל בחיים.

בכל מקרה, עושה רושם שהדור הולך ופוחת. היום כבר קשה למצוא מכוערים לתפארת ברמות הללו. במי הייתם בוחרים מבין השחקנים שבליגה כיום?

קאסל ומיוראסן בהחלט היו גורמים לתינוקות לבכות...
ואיך שכחנו את לארי לג'נד שהוא הפוסטר בוי לרד נקס.
משחקני הליגה היום עולים לי לראש (ולא יוצאים ממנו) קמרון פיין, דרק ווייט, ואני חייב לומר שגם לברון ג'יימס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 3:50 pm 
Hall of Famer

חדגבה מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 3:55 pm 
Hall of Famer

קריס מידלטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 3:57 pm 
Sophomore

rony כתב:
חדגבה מישהו?

לגמרי. יחד עם לברון ובברלי, הלייקרס מחזיקים בשלישייה שעושה לפרדי קרוגר סיוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 4:14 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
תודה על הסקירה המעניינת
.

רק עוד בובאן זה אומר שחקן שולי בקצה הרוטציה בדר"כ 11-12 שמקבל דקות חד ספרתיות ותפוקה לא משמעותית (בין היתר כי עם דקות חד ספרתיות קשה לתת תפוקה).

לטעמי כן
כי מכמה "בובאנים" סביר מאוד שייצא אחד שכן מתאים לשחק בליגה, וזה יכול להיות נהדר
הרי אנחנו מדברים על שחקנים כמו ים מדר (דוגמא עדכנית ומוכרת לנו) למשל ש"ששווים בחירה בדראפט"
אז אני חושב שהחל ממקום מסוים בהחלט סביר להמר "רק על בובאן" (ופה לפי התיאום - מדובר על הרבה יותר)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 5:34 pm 
Senior

איך אף אחד לא ניטפק את תחילת ההודעה? קוואמי בראון פאו גאסול טייסון צדנלר ואדי קארי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 6:56 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
תודה על הסקירה המעניינת
.

לטעמי כן
כי מכמה "בובאנים" סביר מאוד שייצא אחד שכן מתאים לשחק בליגה, וזה יכול להיות נהדר
הרי אנחנו מדברים על שחקנים כמו ים מדר (דוגמא עדכנית ומוכרת לנו) למשל ש"ששווים בחירה בדראפט"
אז אני חושב שהחל ממקום מסוים בהחלט סביר להמר "רק על בובאן" (ופה לפי התיאום - מדובר על הרבה יותר)

אני מניח שהכוכב של פרדו ייבחר לפחות במקום של ים מדר. אבל זה לא מה שאתה רשמת. לא רשמת שהוא שווה סיבוב שני, שזה ריאלי, אלא רשמת שזה הזוי ששחקן כזה לא שווה בחירת דראפט די גבוהה (כלומר סוף עשיריה ראשונה, אמצע סיבוב ראשון?). ועוד הוספת שזה הזוי שזה לא קורה. מבחירה די גבוהה אתה לא בוחר שחקן שיש סיכוי שמתוך כמה יצא שחקן שיתאים לשחק בליגה. כמה שחקנים בהיסטוריה של הליגה במימדים של בובאן התאימו לליגה? יאו, מיורסאן, נניח שון בראדלי. מי עוד? נלך על 10 שחקנים בשבילך ונלך גם מאז איחוד האן.בי.איי/איי.בי.איי. אז אנחנו מדברים על 10 שחקנים שהשתלבו באן.בי.איי במשך 45 שנים של ליגה. כשמתוכם היה אחד כישרון על כמו יאו, היו כמה שבאו אאוט אוף נו וור כמו מיורסאן. אז אנחנו עם מעט מאד שחקנים שהיית רוצה לבחור בבחירה די גבוהה וזה היה משתלם. ממש לא אסטרטגיית דראפט משתלמת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2022 11:26 pm 
Junior

Yuval כתב:
איך אף אחד לא ניטפק את תחילת ההודעה? קוואמי בראון פאו גאסול טייסון צדנלר ואדי קארי

מנטפק את סדר כתיבת השמות (;

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 12:27 am 
Sophomore

Yuval כתב:

צודק, ימי הנאן-אנד-דאן העליזים. אגב, הדראפט הזה רק מדגיש עד כמה ה-נבא אהב סנטרים ושחקני פנים רק לפני 20 שנה. זו לא רק הרביעייה הזו. מתוך 20 הבחירות הראשונות, 15 היו של ביג-מנים, סנטרים או פאוור פורוורדים בגובה 2.08 פלוס, רובם בלי קליעה. ורובם גם היו כשלונות. היום ג'י אם שהיה לוקח את דסאגאנה דיופ או סטיבן האנטר בסיבוב הראשון (שלא לדבר על הלוטרי) היה נשלח לטיפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 11:41 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני מניח שהכוכב של פרדו ייבחר לפחות במקום של ים מדר. אבל זה לא מה שאתה רשמת. לא רשמת שהוא שווה סיבוב שני, שזה ריאלי, אלא רשמת שזה הזוי ששחקן כזה לא שווה בחירת דראפט די גבוהה (כלומר סוף עשיריה ראשונה, אמצע סיבוב ראשון?). ועוד הוספת שזה הזוי שזה לא קורה. מבחירה די גבוהה אתה לא בוחר שחקן שיש סיכוי שמתוך כמה יצא שחקן שיתאים לשחק בליגה. כמה שחקנים בהיסטוריה של הליגה במימדים של בובאן התאימו לליגה? יאו, מיורסאן, נניח שון בראדלי. מי עוד? נלך על 10 שחקנים בשבילך ונלך גם מאז איחוד האן.בי.איי/איי.בי.איי. אז אנחנו מדברים על 10 שחקנים שהשתלבו באן.בי.איי במשך 45 שנים של ליגה. כשמתוכם היה אחד כישרון על כמו יאו, היו כמה שבאו אאוט אוף נו וור כמו מיורסאן. אז אנחנו עם מעט מאד שחקנים שהיית רוצה לבחור בבחירה די גבוהה וזה היה משתלם. ממש לא אסטרטגיית דראפט משתלמת.

המינוח "הזוי" התייחס ל"לא שווה בחירת דראפט".

אני לא מכיר את השחקן. בינתיים כפי שתואר הוא משיג מספרים היסטוריים במכללה מהטופ. לכן השאלה היותר מעניינת לטעמי היא כמה שחקנים במימדים/סגנון משחק דומה רשמו מספרים מפלצתיים במכללות (לא כאלו מן הסתם, אפילו נסתפק "רק" ב- 18 נקודות, 10 ריבאונדים, 2 חסימות, במכללה חזקה) ויצאו כלא מתאימים לליגה.
לא לכל קבוצה מהחצי העליון של הליגה (בוחרות 16-30, אם נפשט ללא בחירות מועברות וכו') יש כעת את הסבלנות והמקום ברוטציה לפתח "סתם שחקן משלים" עם 20 דקות למשחק למשל. כלומר שחקן כזה על חוזה רוקי ודאי לא יזיק, אבל השאלה כמה יועיל, וכמה הם יועילו לו בפיתוח שלו על ידי מתן הזדמנות מיידית. לכן, "סטטיסטית" אני מצפה שאחת מהן (שלא יישאר לה הפרוספקט שהיא קיוותה לקחת למשל) "תשבור את הכלים" ותלך על הבחירה הלכאורה מהפכנית הזאת - של שחקן שאולי באמת לא ישתלב בליגה.

אגב, אם חושבים רק על מה הצליח בליגה בעבר, אז אני מניח שלא בוחרים את פורזינגיס כה גבוה, וזה באמת נכון שעל כל פורזינגיס יהיו "כמה בנדרים".
כמדומני (ואיני בקיא בפרטים, אז תקנו אותי...) גם בול-בול התחיל כחצי קוריוז, ואני מניח שהעונה הנוכחית כבר מראה שהוא לחלוטין היה "שווה את הבחירה" (ה-44).
מטבע הדברים התקרה והרצפה פה שונות לחלוטין מאשר לבחור "עמרי כספי" בבחירה ה-20, וכמו בכל שוק בערך - אמורים להיות משתתפים שזה דווקא מתאים להם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 2:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

סאבוניס כתב:
Yuval כתב:

צודק, ימי הנאן-אנד-דאן העליזים. אגב, הדראפט הזה רק מדגיש עד כמה ה-נבא אהב סנטרים ושחקני פנים רק לפני 20 שנה. זו לא רק הרביעייה הזו. מתוך 20 הבחירות הראשונות, 15 היו של ביג-מנים, סנטרים או פאוור פורוורדים בגובה 2.08 פלוס, רובם בלי קליעה. ורובם גם היו כשלונות. היום ג'י אם שהיה לוקח את דסאגאנה דיופ או סטיבן האנטר בסיבוב הראשון (שלא לדבר על הלוטרי) היה נשלח לטיפול.

אני מתאר לעצמי שהבחירות בסנטרים הושפעו לא מעט מאי היכולת של קבוצות בתחילת המילניום לעצור את שאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 4:13 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:

המינוח "הזוי" התייחס ל"לא שווה בחירת דראפט".

אני לא מכיר את השחקן. בינתיים כפי שתואר הוא משיג מספרים היסטוריים במכללה מהטופ. לכן השאלה היותר מעניינת לטעמי היא כמה שחקנים במימדים/סגנון משחק דומה רשמו מספרים מפלצתיים במכללות (לא כאלו מן הסתם, אפילו נסתפק "רק" ב- 18 נקודות, 10 ריבאונדים, 2 חסימות, במכללה חזקה) ויצאו כלא מתאימים לליגה.
לא לכל קבוצה מהחצי העליון של הליגה (בוחרות 16-30, אם נפשט ללא בחירות מועברות וכו') יש כעת את הסבלנות והמקום ברוטציה לפתח "סתם שחקן משלים" עם 20 דקות למשחק למשל. כלומר שחקן כזה על חוזה רוקי ודאי לא יזיק, אבל השאלה כמה יועיל, וכמה הם יועילו לו בפיתוח שלו על ידי מתן הזדמנות מיידית. לכן, "סטטיסטית" אני מצפה שאחת מהן (שלא יישאר לה הפרוספקט שהיא קיוותה לקחת למשל) "תשבור את הכלים" ותלך על הבחירה הלכאורה מהפכנית הזאת - של שחקן שאולי באמת לא ישתלב בליגה.

אגב, אם חושבים רק על מה הצליח בליגה בעבר, אז אני מניח שלא בוחרים את פורזינגיס כה גבוה, וזה באמת נכון שעל כל פורזינגיס יהיו "כמה בנדרים".
כמדומני (ואיני בקיא בפרטים, אז תקנו אותי...) גם בול-בול התחיל כחצי קוריוז, ואני מניח שהעונה הנוכחית כבר מראה שהוא לחלוטין היה "שווה את הבחירה" (ה-44).
מטבע הדברים התקרה והרצפה פה שונות לחלוטין מאשר לבחור "עמרי כספי" בבחירה ה-20, וכמו בכל שוק בערך - אמורים להיות משתתפים שזה דווקא מתאים להם.

גדולים *כמו* אידי עם רמת כישרון כזו לא ראינו אולי מאז יאו. כלומר, היו אפילו גדולים יותר -- למשל סים בולאר ההודי/קנדי (2.26 ו-160 קילו, שמשחק כיום בטאייוואן מול דוויט האוורד) או טאקו פול (2.29, 140 קילו ומוטת ידיים של 2.50). אבל הם היו בבירור פחות מוכשרים. מה שכן היו במכללות בשנים האחרונות זה סבן פוטרים קצת פחות גדולים מאידי אבל עם סגנון משחק דומה ותפוקה סטטיסטית מרשימה. למשל לוקה גרזה, שנבחר לשחקן השנה לפני שנתיים עם 24 נקודות ו-9 ריבאונדים למשחק, וגם כמעט שתי שלשות למשחק ב-44%. או קופי קוקבורן עם 21 נקודות ו-11 ריבאונדים למשחק בשנה שעברה.

המשותף לאידי, גרזה וקוקבורן, מעבר לכישרון ההתקפי, זה רגליים איטיות יחסית, שמקשות מאוד בחילופים של הפיק אנד רול. במשחקים של פרדו אפשר לראות שאידי משחק Drop coverage. בלי חוק שלוש השניות ההגנתי (illegal defense), מול הגארדים הפחות מוכשרים של המכללות, וכשרוב הגבוהים שממול לא יכולים להעניש עם קליעה מבחוץ זה בדרך כלל לא עולה להם ביוקר. אבל אפילו במכללות גארדים עם כישרון לא פעם צדים את אידי בפיק-אנד-רול ומגיעים לזריקות חצי מרחק פתוחות. וגם סנטרים שקולעים מהשלוש כמו האנטר דיקינסון ממישיגן מקשים עליו את החיים. החשש הוא שב-נבא גארדים מוכשרים יותר יצודו אותו בפיק אנד רול ושחקני פנים ניידים בסגנון של סיאקם, טאונס, אמביד, יוקיץ', אדבאיו, ופורסינגיס או יכריחו אותו לצאת אליהם לקו השלוש ואז ישאירו לו אבק בדרך לסל. ה-נבא של ימינו אכזרי ולא סלחני לשחקנים שלא מסוגלים להחזיק מעמד הגנתית. זה בדיוק השינוי שגירש מהליגה שחקנים כמו רוי היברט וטימותי מוזגוב רק כמה שנים אחרים שהם נראו כמו שחקנים טובים ומועילים.

לאור זאת, יכול להיות שאידי יצטרך להיות דומיננטי התקפית ברמות של יאו מינג כדי להצדיק את הנטל ההגנתי שהוא כנראה הולך ליצור לקבוצה שתבחר בו (בעיקר בפלייאוף) ולהצדיק את הדקות שלו על המגרש. אם הוא מגיע לרמות כאלו, אז אולי שווה לקבוצה להתאים את עצמה אליו -- למשל לשחק איזורית בדקות שלו על המגרש. אבל זה אם גדול ולא נראה לי סביר במיוחד שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 8:51 pm 
Hall of Famer

לוקה גרזה לא "קצת יותר קטן" מאידי, הוא הרבה יותר קטן מאידי. למעשה הוא אפילו לא סבן פוטר, למעשה הוא בעצם 2.08 שזה 10'6. חוץ מהעובדה ששניהם לבנים, לא הצלחתי להבין על מה מתבססת ההשוואה. גרזה היה במכללות 4/5 עם קליעה מובהקת לשלוש, אידי הוא רק סנטר בלי קליעה לשלוש בכלל. גרזה כאמור היה כוכב מכללות גדול, שחקן השנה במכללות שזכה בעוד מיליון פרסים אישיים, וכל החבילה הזאת הספיקה לו כדי להיבחר במקום ה52 בדראפט ולהיות כבר בעונתו השנייה בליגה שחקן שמועמד להיפלט ממנה בקרוב.

קופי קוקבורן אולי דוגמה יותר טובה, והוא לא נבחר בכלל בדראפט וכיום משחק ביפן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 9:35 pm 
Senior

גארזה הוא סנטר, סנטר ורק סנטר.
הוא כנראה נייד פחות מרוב השחקנים שצוינו בת׳רד הזה. הוא אמנם קולע טוב מ3 אבל די חי בצבע ולא יכול לרדוף אחרי אף אחד בליגה.

6-10 זה הגובה שלו בלי נעליים, אבל זה אף פעם לא הגובה שמתייחסים אליו אצל שחקנים, אז נראה לי שגם עליו יותר נכון לדבר כ6-11 שזה באמת משמעותית יותר קטן מאידי, יאו, בובאן ואחרים, אבל אני יכול להבין למה סאבוניס הכניס אותו לרישמה הזו, כי הוא סובל מאותן חולשות שמקשות על בובאן לקבל היום לקבל דקות ועשויות להקשות גם על אידי.
וכנראה גם בגלל שהוא היה כזה שחקן מכללות טוב, קצת כמו אידי היום.
בסה"כ בעיני דוגמא לגמרי תקפה לדיון הזה על למה קבוצות חוששות לבחור את אידי בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh ו 120 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה