סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכללות ודראפט 2023
הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 9:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נקודת המוצא של סבוניס לכל הדיון על אידי היתה שהוא שווה בחירת דראפט גבוהה יחסית. ההשוואה לגרזה שהיה שחקן עוד יותר טוב ובולט ממנו, נבחר בשולי הדראפט ולא שייך לרמה של המנש, לא ממש עושה חסד עם נקודת המוצא הנ"ל.

ואגב ה"סנטר סנטר סנטר רק סנטר רק צבע" זה סתם לא נכון. גרזה הרבה פעמים לקח כדור בכדרור מקו השלוש פנימה, או עצר לזריקה באמצע. זה חוץ מהשלשות. אמנם היה איטי גם במכללות, אבל בהחלט סגנון משחק של 4/5

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 11:16 pm 
Senior

את זה עושים גם אמביד ו-ולאנצ׳ונאס, לצורך העניין. זה לא מה שמגדיר שחקן כ-4 מבחינתי.
אני לא מצליח לראות שום תסריט שבו גארה משחק לצד עוד סנטר. למד מישהו שהוא 4-5 אולי, אבל אז המישהו הזה יהיה חייב לקחת על עצמו את המטלות של עמדה 4, כמו נגיד לשמור על הפורוורד היריב וכו'.
אני פשוט לא מבין איך אפשר להגדיר שחקן שהוא הרבה יותר מדי איטי מכדי לשחק סנטר בליגה, כמישהו שיכול לשחק גם 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2022 11:33 pm 
Hall of Famer

דיוני עמדות זה דבר שנועד להיות חוסר הסכמה, אז רק אציין שזה לא נכון שגרזה שיחק רק בצבע. זה שהוא איטי מכדי להיות יעיל על מגרש NBA, באמת הופך אותו לשחקן NBA לא יעיל שעוד מעט לא יהיה שם.

אז לצורך הדיון שהיינו בו, גרזה לא דומה בכלל לאידי. לא בגודל, לא בקליעה, לא בסגנון המשחק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 1:54 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
נקודת המוצא של סבוניס לכל הדיון על אידי היתה שהוא שווה בחירת דראפט גבוהה יחסית. ההשוואה לגרזה שהיה שחקן עוד יותר טוב ובולט ממנו, נבחר בשולי הדראפט ולא שייך לרמה של המנש, לא ממש עושה חסד עם נקודת המוצא הנ"ל.

ואגב ה"סנטר סנטר סנטר רק סנטר רק צבע" זה סתם לא נכון. גרזה הרבה פעמים לקח כדור בכדרור מקו השלוש פנימה, או עצר לזריקה באמצע. זה חוץ מהשלשות. אמנם היה איטי גם במכללות, אבל בהחלט סגנון משחק של 4/5

קודם כל, לא כתבתי בשום מקום שאידי שווה בחירת דראפט גבוהה יחסית. למעשה פירטתי את ההסתייגויות שלי (בעיקר הגנתיות) ואני לגמרי מבין למה קבוצות לא ממש ששות לבחור בו גבוה למרות הדומיננטיות במכללות. ואגב, הדומיננטיות הזו לגמרי לא נופלת מזו של גרזה; גרזה אמנם קלע רק טיפה יותר (נקודה וחצי), אבל לקח פחות ריבאונדים, חסם פחות, ואייווה שלו הייתה אחת מקבוצות ההגנה הגרועות במכללות, לא מעט בגללו, וזה גם עלה לה בהרבה הפסדים.

אני כן קצת יותר אופטימי לגבי היכולת של אידי להשפיע בהתקפה מאשר של גרזה. קודם כל, היכולת לקלוע שלשות זה נחמד, אבל לא התרגם בכלל ל-נבא אצל גרזה (ב-38 משחקים הוא עומד על 31%). אגב, לדעתי גם אידי יכול לקלוע שלשות אם ירצה. אחוז העונשין שלו די טוב והזריקה גבוהה ובלתי חסימה בעליל. אבל בראיון שלו עם סם ויסיני מהאתלטיק הוא אמר שהוא בכלל לא מנסה שלשות וג'אמפרים כי הוא מבין שזה פחות יעיל עבור הקבוצה שלו מאשר להשיג נקודות בצבע באחוזים גבוהים, אפילו אם זה יכול אולי להעלות לו קצת את מניית הדראפט. מעבר לזה, גארזה הוא שחקן לא אתלטי שמשחק מתחת לטבעת והסתמך במכללות על כח ועבודת רגליים טובה בצבע (קצת דומה לדרו טימי מגונזאגה). לכן לא פלא שהוא מתקשה מאוד מול האתלטיות בצבע ב-נבא (45% מהשדה ב-נבא). אידי לעומת זאת הוא גם לא אתלט גדול אבל היתרון בגובה ובמשקל כאן משמעותי. את ההוק שוט שלו הוא יוכל כנראה להשיג גם מול שומרי נבא והוא גם יותר איום לאלי-הופים ופוט-בקס.

ועדיין, כמו שסטאבס כתב (מסכים איתו גם שאף קבוצה לא תשחק עם גארזה וסנטר נוסף כך שבפועל הוא סנטר ללא קשר לגובה או לקליעה), ההשוואה כאן היא בעיקר בגלל הקושי ההגנתי הצפוי. מבחינה זו גרזה ואידי (וגם קופבורן) דומים -- מה שהחזיק מעמד במכללות הוא בספק לא קטן ל-נבא, בטח כשמדברים על הפלייאוף, שם קבוצות צדות מיסמאצ'ים הגנתיים כאלה ואפילו שחקן נייד יותר כמו סטיבן אדאמס לא יכל להישאר על המגרש בסדרה מול מינסוטה. לאור זאת, המסקנה שלי שאידי בהחלט לא שווה בחירה גבוהה (כנראה גם לא בחירת סיבוב ראשון), אלא אם כן הוא יהפוך עם השנים ליאו מינג, שזו כנראה לא תוצאה סבירה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 2:13 am 
Hall of Famer

שאקיל אוניל, 30 שנה אחרי הדראפט בו באמת נבחר, היה נבחר באיזה מקום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 8:54 am 
Hall of Famer

ועם כל זה גארזה עדיין נבחר בדראפט ועדיין קיבל צ'אנסים ב-NBA, ולאידי אמורה להיות תקרה גבוהה יותר משלו, ולו בזכות הסייז, מאוד מוזר שהוא לא נכנס אפילו לסיבוב שני בהרבה מוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 10:38 am 
מנהל פורום

דורן של הפיסטונס, ג'ריקו של הניקס, לא חסר גבוהים שמשחקים רק קרוב לסל נבחרים בדראפט ונמצאים עמוק ברוטציה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

הבעיה עם אידי היא לא שהוא משחק רק קרוב לסל, אלא שקבוצות חוששות שהרגליים שלו שלו איטיות ושגארדים ישרפו אותו בחילופים בפיקנרול, דורן אתלט טוב ודי זריז בשביל גבוה. אבל גם עם זה, הוא נראה כמו שחקן עם תקרה מספיק גבוהה בשביל שקבוצה תהמר עליו בדראפט, אם לא בסיבוב הראשון אז בטח ובטח בסיבוב השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 10:57 am 
מנהל פורום

אם זאת הבעיה שלו, הוא עלול לגמור כמו אוקאפור, ההוא ששיחק דרומונד בפיסטונס, דרומונד עצמו הוא אולי התקרה של שחקנים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 11:18 am 
Senior

דראמונד אפילו לא כזה איטי ברגליים. בתקופות שבהן הוא ממש ניסה, הוא עשה עבודה לא רעה בכלל אחרי חילופים בהגנה.
הבעיה שלו יותר היא שהוא פשוט לא כל-כך מתאמץ ועם השנים איבד גם נעשה כבד ואיבד קצת מהאתלטיות שהייתה לו. אם דראמונד היה קצת יותר 'חיית משחק', הוא עדיין היה מקבל היום דקות משמעותיות בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 12:30 pm 
מנהל פורום

מה שמוביל אותי למחשבה שדראמונד הוא הבסט קייס סנריו שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 12:37 pm 
Hall of Famer

לא חושב שדראמונד ואידי קשורים כ"כ, דראמונד במכללות היה אתלט מצוין שהושווה לאמארה סטודומאייר ודיאנדרה ג'ורדן, ואידי לא ממש קשור לשם, מצד שני-לדראמונד יש סייז ממוצע בשביל סנטר ב-NBA בזמן שאידי ענק. אני חושב שבאמת ההשוואה הכי טובה מבחינת סגנון זה יאו מינג, אבל מהמעט שראיתי, בכל זאת יש שם הבדל כשרון די ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 3:29 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
שאקיל אוניל, 30 שנה אחרי הדראפט בו באמת נבחר, היה נבחר באיזה מקום?

ראשון בלי היסוס. חוץ מאולי אם מדברים על דראפט 2023 והוא מתחרה עם וומבי.

שאק הצעיר, לפני הסופגניות והג'אנק פוד, היה לא רק השחקן הכי חזק אי פעם, הוא גם היה אתלט נהדר, שלא הייתה לו בעייה להזיז רגליים כשרק התחשק לו וגם חוסם בחסד (3.5 חסימות בעונת הרוקי שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 3:57 pm 
Hall of Famer

כלפי שאק אין באמת שאלה בעיני, אבל השאלה היא באיזה מקום יאו מינג היה נבחר וכמה אפקטיבי הוא היה יכול להיות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 4:42 pm 
Hall of Famer

אבל שאר בשיאו ההישגים והמספרי, כלומר בתריפיט... כבר לא היה איילה שלוחה
אז שאק בן ה 28-30? באיזה מקום אותו שאק היה נבחר היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 6:36 pm 
Hall of Famer

עדיין. אתה רואה קבוצות שמשחקות סמול בול מסוגלות להכיל את שאק. אפילו גולדן סטייט עם דריימונד גרין, כנראה הגנת הסמול בול הכי אפקטיבית, אתה חושב שהיו מסוגלים להתמודד עם מה ששאק הביא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 10:26 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

היה מעניין לראות את שאק מול ג'ואל אמביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2022 10:33 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
עדיין. אתה רואה קבוצות שמשחקות סמול בול מסוגלות להכיל את שאק. אפילו גולדן סטייט עם דריימונד גרין, כנראה הגנת הסמול בול הכי אפקטיבית, אתה חושב שהיו מסוגלים להתמודד עם מה ששאק הביא?

ולהתמודד בהתקפה של אידי, הן יוכלו?
אני באמת שואל. אגב, נדמה לי שאם היו נותנים לבובאן 30 דקות במשחק, הוא כן היה מחזיר בממוצעים של 20+12. השאלה היא רק כמה הוא היה סופג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 23, 2022 2:16 am 
Sophomore

בליצ'ר רפורט עם מוק דראפט חדש. וומבניאמה, הנדרסון ותומפסון בשלושת המקומות הראשונים. אחריהם ניק סמית' מארקנסו וקאם וויטמור מווילאנובה. אידי עדיין לא מופיע שם, גם לא בסיבוב השני. נמשיך לעקוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot], סאבוניס, קרטמן ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה