Hacohen כתב:
נקודת המוצא של סבוניס לכל הדיון על אידי היתה שהוא שווה בחירת דראפט גבוהה יחסית. ההשוואה לגרזה שהיה שחקן עוד יותר טוב ובולט ממנו, נבחר בשולי הדראפט ולא שייך לרמה של המנש, לא ממש עושה חסד עם נקודת המוצא הנ"ל.
ואגב ה"סנטר סנטר סנטר רק סנטר רק צבע" זה סתם לא נכון. גרזה הרבה פעמים לקח כדור בכדרור מקו השלוש פנימה, או עצר לזריקה באמצע. זה חוץ מהשלשות. אמנם היה איטי גם במכללות, אבל בהחלט סגנון משחק של 4/5
קודם כל, לא כתבתי בשום מקום שאידי שווה בחירת דראפט גבוהה יחסית. למעשה פירטתי את ההסתייגויות שלי (בעיקר הגנתיות) ואני לגמרי מבין למה קבוצות לא ממש ששות לבחור בו גבוה למרות הדומיננטיות במכללות. ואגב, הדומיננטיות הזו לגמרי לא נופלת מזו של גרזה; גרזה אמנם קלע רק טיפה יותר (נקודה וחצי), אבל לקח פחות ריבאונדים, חסם פחות, ואייווה שלו הייתה אחת מקבוצות ההגנה הגרועות במכללות, לא מעט בגללו, וזה גם עלה לה בהרבה הפסדים.
אני כן קצת יותר אופטימי לגבי היכולת של אידי להשפיע בהתקפה מאשר של גרזה. קודם כל, היכולת לקלוע שלשות זה נחמד, אבל לא התרגם בכלל ל-נבא אצל גרזה (ב-38 משחקים הוא עומד על 31%). אגב, לדעתי גם אידי יכול לקלוע שלשות אם ירצה. אחוז העונשין שלו די טוב והזריקה גבוהה ובלתי חסימה בעליל. אבל בראיון שלו עם סם ויסיני מהאתלטיק הוא אמר שהוא בכלל לא מנסה שלשות וג'אמפרים כי הוא מבין שזה פחות יעיל עבור הקבוצה שלו מאשר להשיג נקודות בצבע באחוזים גבוהים, אפילו אם זה יכול אולי להעלות לו קצת את מניית הדראפט. מעבר לזה, גארזה הוא שחקן לא אתלטי שמשחק מתחת לטבעת והסתמך במכללות על כח ועבודת רגליים טובה בצבע (קצת דומה לדרו טימי מגונזאגה). לכן לא פלא שהוא מתקשה מאוד מול האתלטיות בצבע ב-נבא (45% מהשדה ב-נבא). אידי לעומת זאת הוא גם לא אתלט גדול אבל היתרון בגובה ובמשקל כאן משמעותי. את ההוק שוט שלו הוא יוכל כנראה להשיג גם מול שומרי נבא והוא גם יותר איום לאלי-הופים ופוט-בקס.
ועדיין, כמו שסטאבס כתב (מסכים איתו גם שאף קבוצה לא תשחק עם גארזה וסנטר נוסף כך שבפועל הוא סנטר ללא קשר לגובה או לקליעה), ההשוואה כאן היא בעיקר בגלל הקושי ההגנתי הצפוי. מבחינה זו גרזה ואידי (וגם קופבורן) דומים -- מה שהחזיק מעמד במכללות הוא בספק לא קטן ל-נבא, בטח כשמדברים על הפלייאוף, שם קבוצות צדות מיסמאצ'ים הגנתיים כאלה ואפילו שחקן נייד יותר כמו סטיבן אדאמס לא יכל להישאר על המגרש בסדרה מול מינסוטה. לאור זאת, המסקנה שלי שאידי בהחלט לא שווה בחירה גבוהה (כנראה גם לא בחירת סיבוב ראשון), אלא אם כן הוא יהפוך עם השנים ליאו מינג, שזו כנראה לא תוצאה סבירה במיוחד.