סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 1:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ביום שישי באר שבע גברה על נס-ציונה 92-97.
כבר הפסקנו להתלהב מקופר - עד כדי כך ששורה של 13 נקודות, 19 אסיסטים, 6 ריבאונדים, 6 חטיפות - עוברת מתחת לרדאר...
בבאר שבע אפיאני עם 33 (5/5 לשתיים, 5/9 לשלוש).

הפועל חיפה מנצחת באילת 79-94.

חולון הסתדרה עם 7.5 שחקנים (ללא בורדיון שעבר טיפול כלשהו בברך) בקרית אתא, 85-97, לאחר רבע ראשון של 8-24. אבל בהמשך נהיה צמוד.
זה נשמע מצחיק קצת, אבל הטריו בריסקר-משעור-חנוכי הוא בהחלט בינוני ומעלה בליגה שלנו כבסיס ישראלי לקבוצה. פה התקווה של קרית אתא לטעמי (ולא בזרים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 1:43 pm 
Hall of Famer

אתה באמת חושב שמה שישאיר את אתא ליגה זה הטריו הזה, גם אם הזרים יהיו חלשים מהמתחרות?
בעיני, קבוצת תחתית בנויה קודם כל על הזרים שלה, הרבה יותר מקבוצת אמצע טבלה ומעלה. ישראלים, בטח כאלו בקבוצת תחתית, לא באמת מהווים יתרון.
אני מסכים שלאתא יש סגל ישראלי מעל לממוצע בקבוצות תחתית, אבל גם הרבה "אם" על הסגל הזה. אם חנוכי ימצה את הפוטנציאל, אז יש להם שחקן חמישיה, אם משעור ימשיך בתחיה שלו (לא רק נק', אלא מספרי ריב' שלא נתן מאז אותה עונה בבני הרצליה) ולא יחזור ליכולת האומללה משנה שעברה. אם בריסקר יישאר עד סוף העונה וימצא את היד שלו גם מ-2 נק'.

לא ראיתי שנכתב על זה בפורום וגם לא ממש ראיתי ידיעה על זה באתרים, אז ג'יימס יאנג שוחרר מהפועל תל אביב. האם הוא עדיין פצוע ואם כן, לכמה זמן. יכול להיות פתרון טוב לקבוצה שמתקשה בליגה שלנו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 2:11 pm 
Hall of Famer

אבל על הזרים אי אפשר לבנות מראש (מישהו ערב לכך שארבעת הזרים של קריית אתא לקראת סיום העונה - יהיו אשר יהיו - יהיו טובים יותר מארבעת/חמשת הזרים של מתחרותיה לתחתית?), ואני כן חושב שהישראלים שציינתי מהווים באופן יחסי בסיס יציב עם תכונות ספציפיות ברמה גבוהה, שייתנו לקרית אתא יתרון יחסי בהישארות בליגה.
ברור שאם יש לך את הזרים הכי חלשים בליגה - אתה בבעיה, אבל הזרים מתחלפים כל הזמן, ולאורך זמן זה אולי מתקזז בין חלק מהקבוצות (ואולי לא).
עובדתית כעת האחרונה בליגה (ולאחר החלפת מאמן) היא גלבוע-גליל, עם סגל ישראלי הכולל את זיס, בן-משה, רוינה, שניידרמן/גוואטה וסרור. אז כן, בהחלט אהמר על קרית אתא כמי שתסיים את העונה לפני גלבוע-גליל, בדיוק מהסיבה הזו. תעביר היפותטית את בריסקר לגלבוע לפני חודשיים, ואני אולי הופך את הבחירה שלי...

גם היורדת אשתקד (ראשון לציון) סיימה לכאורה את העונה עם חמישה זרים יחסית מרשימים (בוודאי לא החלשים בליגה), אבל (כפי שציינתי גם בזמן אמת) ברגע שהם נפרדו מדוברת וקולשוב, ונשארו רק עם ארצי (ופלטין, פלד ושניידרמן) - בעצם נחתמה ירידת הליגה שלהם. הם אפילו נהנו משירותיו של נתנאל ארצי ב-100% מהמשחקים, גם לא משהו שכדאי לבנות עליו (באופן כללי, לא קשור רק לארצי...).
למעשה, הישראלים של ראשון השיגו בשנה שעברה ממוצע של 15 נקודות מדד, הרחק מאחורי שאר כל קבוצות הליגה (ב"ש הקדימו אותם עם 18 - והם למעשה גם סיימו לפני אחרונים בטבלה...).
האם זה אומר שצריך לבנות את הקבוצה קודם כל סביב ישראלים? לא ממש (לראייה - הרצליה הייתה עשירית במדד של ישראלים, עם זרים כאלה זה יותר קל...)
האם זה אומר שכדאי שהסגל הישראלי יהיה מעל רף מסוים - כמותית ואיכותית (גם אם זה בא על חשבון איכות הזר הרביעי, החמישי והשישי וכו')? לטעמי, כן
ודווקא בתחתית אגב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 2:26 pm 
Sophomore

המשך מחזורי 2022:

ליגת האלופות וליגת מחזיקות הגביע:
היום:

- אלופת 1993 - אלופת 1992 (גליל-מכ.ת"א)

מחר:
- אלופת 2015 - אלופת 1965 (הפועל-הפועל)
- מחזיקת הגביע 1995 - אלופת 2010 (הרצליה-גלבוע)

יום רביעי:
- היריבה העירונית של אלופת 2013 - אלופת 2008 (חיפה-חולון)

שבת:
- אלופת 2010 - אלופת 2017 (גלבוע-הפועל)
- מחזיקת הגביע 1995 - מחזיקת הגביע 1993 (הרצליה-הפ.ת"א)

נערך לאחרונה על ידי em28 בתאריך א' דצמבר 25, 2022 4:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 2:35 pm 
Sophomore

כל התזות של ״טוב/רע להשקיע בישראלים״ או ״מה שמשאיר בליגה זה זרים/ישראלים״ הן סתם וואן-ליינרים שטחיים שלא מוכיחים את עצמם במציאות.

שנה שעברה הקבוצות שקיבלו הכי מעט תרומה יחסית מהישראלים היו הרצליה וראשל״צ. הרצליה הצליחה בענק וראשל״צ התרסקה.
העונה הקבוצות שמקבלות הכי מעט תרומה יחסית מהישראלים הן נס ציונה וגלבוע. בינתיים נס ציונה מצליחה וגלבוע כישלון מהדהד.

ספציפית לגבי קריית אתא, הם מקבלים תרומה יפה מאוד משלושת הישראלים שלהם ובוודאי שזה חשוב מאוד עבורם. הם עם ארבעה זרים לא רעים בסך הכל לקבוצת תחתית, אבל לא תותחים, ואם הם לא היו מקבלים את התרומה שהם מקבלים מהישראלים שלהם, אלא מקבלים תרומה כמו בנס-ציונה או בגלבוע, הם היו עכשיו עמוק במקום האחרון עם ניצחון אחד בערך.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 2:47 pm 
מנהל פורום

em28 כתב:
המשך מחזורי 2022:

ליגת האלופות וליגת מחזיקות הגביע:
היום:

- אלופת 1993 - אלופת 1992 (גליל-מכ.ת"א)

מחר:
- אלופת 2015 - אלופת 1965 (הפועל-הפועל)
- מחזיקת הגביע 1995 - אלופת 2010 (הרצליה-גלבוע)

יום רביעי:
- היריבה העירונית של אלופת 2013 - אלופת 2008 (חיפה-חולון)

שבת:
- אלופת 2010 - אלופת 2017 (גלבוע-הפועל)
- מחזיקת הגביע 1995 - מחזיקת הגביע 1995 (הרצליה-הפ.ת"א)

הכל נחמד חוץ מהמודגש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 3:26 pm 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
כל התזות של ״טוב/רע להשקיע בישראלים״ או ״מה שמשאיר בליגה זה זרים/ישראלים״ הן סתם וואן-ליינרים שטחיים שלא מוכיחים את עצמם במציאות.

המציאות מורכבת (ולכן "וואן-ליינרים" הם נחמדים לעיתים, אבל וודאי שלא מספרים את כל הסיפורים, כי הם - ובכן, וואן-ליינרים...)

אבל הנה אולי דילמה מהמציאות (לא בטוח שהייתה, אבל לא מופרך שכן) - קריית אתא היו צריכים לקבל החלטה תוך כדי העונה האם הולכים על זר חמישי (בין אם חמישי רק כגיבוי לארבעה הנוכחיים, או ממש רישום של 5 זרים במקביל, באם קיימים האמצעים לכך...) או על בריסקר. לטעמי הם בחרו את הצד הנכון של המשוואה במקרה הספציפי הזה (למרות שבריסקר לא בדיוק מדהים עד עכשיו, ואולי עוד יתרום להם יותר בהמשך).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 4:15 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
em28 כתב:
המשך מחזורי 2022:
[b]- מחזיקת הגביע 1995 - מחזיקת הגביע 1993
(הרצליה-הפ.ת"א)

הכל נחמד חוץ מהמודגש

מנפלאות הקופי-פסטה, מצאתי שנת גביע של ת"א.

נערך לאחרונה על ידי em28 בתאריך א' דצמבר 25, 2022 10:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 7:54 pm 
Hall of Famer

בהפועל לא יתלבשו מייריס ובראון, בתל אביב טוקוטו בחוץ.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 9:20 pm 
Sophomore

בית הלחמי ואילת כבר לא.
מקווה שבית הלחמי והנבחרת, אוטוטו כבר כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 9:29 pm 
Hall of Famer

em28 כתב:
uriel17 כתב:
em28 כתב:
המשך מחזורי 2022:
(הרצליה-הפ.ת"א)

הכל נחמד חוץ מהמודגש

מנפלאות הקופי-פסטה, מצאתי שנת גביע של החולדות.

אני לא אוהד הפועל ת"א, ועל האובסס הפאתטי של "מיהי הפועל האמיתית" כבר דיברנו, אבל מה זה השיט הזה "גביע של החולדות"? הפכנו סופית לפורום צ'ה? מקווה שהמנהלים יערכו את זה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 9:33 pm 
Hall of Famer

שמוליק, לא הבנתי את עמדתך על ההעדפה של בריסקר על זר חמישי בקרית אתא. למה בריסקר א-פריורי עדיף על זר חמישי באשר הוא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 10:50 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
em28 כתב:
uriel17 כתב:
em28 כתב:
המשך מחזורי 2022:
(הרצליה-הפ.ת"א)

הכל נחמד חוץ מהמודגש

מנפלאות הקופי-פסטה, מצאתי שנת גביע של החולדות.

אני לא אוהד הפועל ת"א, ועל האובסס הפאתטי של "מיהי הפועל האמיתית" כבר דיברנו, אבל מה זה השיט הזה "גביע של החולדות"? הפכנו סופית לפורום צ'ה? מקווה שהמנהלים יערכו את זה

למה מנהלים אם אני פה ?
ולמה להעלות באוב את פורום צ'ה זצוקללצולל"ה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 10:57 pm 
Hall of Famer

1. כי בדרך כלל מי שמתבטא באופן כזה, לא נוטה למחוק את דבריו. אם אתה שייך לזן אחר, אשמח לדעת. אז הנה פונה אליך ישירות: למה זה טוב? יכול לערוך?

2. בפורום אוהדים של קבוצה X אני יכול להבין שיש כאלה שמתבטאים כך כלפי קבוצה יריבה. בפורום כללי, אין לזה מקום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:05 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
שמוליק, לא הבנתי את עמדתך על ההעדפה של בריסקר על זר חמישי בקרית אתא. למה בריסקר א-פריורי עדיף על זר חמישי באשר הוא?

בגלל החוקים והשוק
זרים אפשר להחליף בלי סוף
ישראלים זה מצרך נדיר (לראייה - כעת כמעט כל קבוצה "מחפשת ישראלי"...)
הבאה של בריסקר "מחסנת" אותם (ולו חלקית) כנגד פציעה של גארד זר או כל אחד מהישראלים האחרים (כי אז אפילו יהיה "מקום" להביא זר במקומו במידת הצורך)
הבאה של גארד זר נוסף - לא תעזור במיוחד בעתיד אם משעור פתאום נפצע
מתמטית זה יכול להרחיב את הרוטציה בעוד שחקן בסופו של יום, וגם את הגמישות בהרכבים (בריסקר יכול לשחק לצד 4 הזרים האחרים, זר חמישי לא)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:38 pm 
Hall of Famer

זה ברור שעקרונית, בליגה שמעודדת בחוקים שימוש בישראלים ומגבילה שימוש בזרים, עדיף שיהיה לך סגל ישראלי כמה שיותר טוב ורחב. טוב עדיף מרע.

אבל המקרה שאתה הבאת הוא בחירה בבריסקר על זר חמישי באשר הוא. וזה דבר שלא יכול להיות תמיד בחירה נכונה, בעיקר בקבוצה מעוטת תקציב. אם הקבוצה ביזבזה את תקציב השחקנים שלה דווקא על בריסקר, שהוא מלכתחילה שחקן מוגבל למדי, כשבפוטנציה בתרחיש סביר לגמרי יש שחקנים יותר טובים ממנו ולא במעט שאפשר להביא (אני לא ממש בקיא במה שמתרחש בימים אלה בליגה הלאומית, אבל ממה שאני מכיר תמיד יש בליגה הלאומית לא מעט זרים שיותר טובים מישראלים בליגת העל), אז יכול להיות שהיא עשתה טעות ואפילו קשה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:47 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
2. בפורום אוהדים של קבוצה X אני יכול להבין שיש כאלה שמתבטאים כך כלפי קבוצה יריבה. בפורום כללי, אין לזה מקום.

דרך אגב, מאיפה בכלל הגיע הכינוי הזה לאדומים מתל אביב ? די בטוח שלא מירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:55 pm 
Hall of Famer

em28 כתב:
Hacohen כתב:

מה זה משנה מאיפה זה הגיע? קבוצה X זו קבוצה X, לא טענתי שאוהדי ירושלים גסים או אלימים יותר מכולם. אבל אתה אוהד ירושלים, וכך בחרת להתבטא. בכל מקרה טוב שערכת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:56 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
זה ברור שעקרונית, בליגה שמעודדת בחוקים שימוש בישראלים ומגבילה שימוש בזרים, עדיף שיהיה לך סגל ישראלי כמה שיותר טוב ורחב. טוב עדיף מרע.

אבל המקרה שאתה הבאת הוא בחירה בבריסקר על זר חמישי באשר הוא. וזה דבר שלא יכול להיות תמיד בחירה נכונה, בעיקר בקבוצה מעוטת תקציב. אם הקבוצה ביזבזה את תקציב השחקנים שלה דווקא על בריסקר, שהוא מלכתחילה שחקן מוגבל למדי, כשבפוטנציה בתרחיש סביר לגמרי יש שחקנים יותר טובים ממנו ולא במעט שאפשר להביא (אני לא ממש בקיא במה שמתרחש בימים אלה בליגה הלאומית, אבל ממה שאני מכיר תמיד יש בליגה הלאומית לא מעט זרים שיותר טובים מישראלים בליגת העל), אז יכול להיות שהיא עשתה טעות ואפילו קשה.

אני כאמור הולך יותר רחוק מ"טוב עדיף מרע"
אני אומר טוב ישראלי ברמה X על פני זר ברמה X+משהו
מהו אותו "משהו" (בתוחלת, כי בטח שמביאים זר ממש לא תמיד יודעים מה מקבלים, קל וחומר קבוצות קטנות באמצע העונה...)
אז כאמור אני לא רואה סיבה להניח שזר הרבה יותר טוב היה מגיע, בקבוצה שאף אחד מהזרים שלה מתחילת השנה לא בדיוק עושה רושם של אחד מהטובים בליגה
האם בריסקר כל כך פחות טוב מהגארד הזר המקביל אליו - גארט (בתצורה הנוכחית שלו כבן 34, לא בתקופתו באשדוד אי שם...)? אני לא חושב

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' דצמבר 26, 2022 12:03 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 11:57 pm 
מנהל פורום

בית הלחמי התפטר מאילת
כנראה בדרך לגלבוע שנפרדה מרמי הדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 12:06 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Hacohen כתב:

אני כאמור הולך יותר רחוק מ"טוב עדיף מרע"
אני אומר טוב ישראלי ברמה X על פני זר ברמה X+משהו
מהו אותו "משהו" (בתוחלת, כי בטח שמביאים זר ממש לא תמיד יודעים מה מקבלים, קל וחומר קבוצות קטנות באמצע העונה...)
אז כאמור אני לא רואה סיבה להניח שזר הרבה יותר טוב היה מגיע, בקבוצה שאף אחד מהזרים שלה מתחילת השנה לא בדיוק עושה רושם של אחד מהטובים בליגה
האם בריסקר כל כך פחות טוב מהגארד הזר המקביל אליו - דיאדרה גארט (בתצורה הנוכחית שלו כבן 34, לא בתקופתו באשדוד אי שם...)? אני לא חושב

הזר ברמה "X+משהו" יכול להיות הבדל יותר משמעותי מבריסקר ולא במעט לגבי מה שקרית אתא רוצה להשיג. הכל שאלה של אלטרנטיבה, ואם אתה לא יודע את האלטרנטיבה (אילו זרים הוצעו לקבוצה, מה היתה העלות שלהם), אתה פשוט לא יכול לקבוע שעדיף היה להביא את בריסקר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 12:06 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
בית הלחמי התפטר מאילת
כנראה בדרך לגלבוע שנפרדה מרמי הדר

חתיכת דרך. נוסע בכביש 90 להערכתך?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 12:26 am 
מנהל פורום

טס בארקיע
בכל זאת פעמיים אלוף אירופה עם העתודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 2:17 am 
Hall of Famer

em28 כתב:
Hacohen כתב:

הכינוי הזה הגיע מהאגדה האורבנית על כך שמתחת לפרקט המרקיב באוסישקין ז"ל החולדות חגגו אז.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 1:04 pm 
Freshman

חשבתי שזה מבוסס על חולדאי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר