סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 9:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא, לא טרייד. רוברט סארבר המושמץ מוכר את פיניקס סאנס למיליארדר היהודי מאט אישביה (שחקן זוטר במישיגן סטייט לשעבר, כולל קבוצת האליפות של 2000) בלא פחות מ4 מיליארד דולר, כמעט כפול מהעסקאות שהיו על ברוקלין ויוסטון ב2019.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 9:35 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נשאלת השאלה, איזה בעלים אסהולים מובהקים נשארו במנש (כאילו, סביר שהרבה מהם כאלו, אני מדבר על התדמית הציבורית). נראה לי זה דולאן וזהו, לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 10:24 pm 
Junior

אני חושד שחלק מזה זה הגיל. יש אנשים שבגיל מופלג מאבדים את שאריות הנימוס והעיכובים. ייתכן שקיובאן למשל שלא נתפס כאסהול יהפוך לכזה בעוד עשרים שנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 10:36 pm 
Senior

יש תשעה בעלים בNBA יותר זקנים מדולאן, ו-20 בעלים יותר זקנים מסארבר. קיובן מבוגר יותר מסארבר. לא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 10:40 pm 
Junior

צריך לציין שהוא לא קונה את הכל אלא משהו כמו 60% בשווי של 4 ומשהו מיליארד דולר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 24, 2022 10:44 pm 
Senior

נו, יש המון קבוצות בNBA עם יותר מבעלים אחד. 51% זה מה שמשנה. הוא קונה את כל המניות של סארבר פלוס קצת מהבעלים המשניים כלומר הוא יחזיק יותר מהקבוצה מאשר סארבר החזיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2022 9:15 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
לא, לא טרייד. רוברט סארבר המושמץ מוכר את פיניקס סאנס למיליארדר היהודי מאט אישביה (שחקן זוטר במישיגן סטייט לשעבר, כולל קבוצת האליפות של 2000) בלא פחות מ4 מיליארד דולר, כמעט כפול מהעסקאות שהיו על ברוקלין ויוסטון ב2019.

אם הגלייזרס מעמידים את יונייטד למכירה ב7 מיליארד, אין סיבה שפיניקס לא תהיה שווה 4 מיליארד.
השעמום של המיליארדים בעולם, בדגש על השייחים מהמפרץ הקפיץ את השווי של כלל קבוצות הספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 12:31 am 
Hall of Famer

לא יודע מה הקשר בין שייח'ים מהמפרץ למיליארדר אמריקאי שקונה ממיליארדר אמריקאי, אבל מחזור ההכנסות של פיניקס נמצא כרגע בשיא כל הזמנים של המועדון בנתון של 302 מליון דולר לעונה שזה 50% יותר מהעונה שעברה ופי 2.5 מלפני 10 שנים, וזה מועדון שמרוויח תפעולית 87 מליון דולר לעונה. זה לא הROI הטוב בהסטוריה, אבל אם יש לי (הרבה) כסף ואני מחפש נכס משביח שגם עושה תשואה נחמדה וגם נמצא בעיר צומחת (גידול אוכלוסייה של 8% בפיניקס בעשור האחרון, העיר החמישית בגודלה בארה"ב), זו עסקה מעניינת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 9:39 am 
Hall of Famer

אני חושב שכמובן יש עוד אספקט אפילו שניים.
בעלות על קבוצת כדורסל נותנת לך פרסום ששווה קמפיינים של עשרות מיליוני דולרים.
וכמובן, בהרבה מקרים, רכישת קבוצת ספורט היא לא עסקה שמונעת ממניעי רווח הפסד, אלא עסקה שמונעת ממניעים רגשיים ואז ה - ROI הרבה פחות מעניין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 9:49 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שמישהו שהוא לא אילון מאסק עושה עסקאות מיליארדים ממניעים רגשיים.

ספורט מקצועני באמת (לא מכבי נתניה) זה לגמרי עסק, ועסק טוב, וסארבר בטח לגמרי מבסוט מהאקזיט. בטוח שיש גם סינדיקציה עם עסקים אחרים של הבעלים, ואין לי ספק בכלל שהשיקול העסקי הוא החשוב ביותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 11:21 am 
Hall of Famer

אני משוכנע שמארק קיובן רכש את המאבס ממניעים רגשיים ואני בטוח שיש עוד בעלי קבוצה שרכשו צעצוע שעושה להם טוב ועוד גם נותן להם רווח.
אני יודע שפול אלן רכש את הסיהוקס ואת הבלייזרס כצעצוע והיה מוכן לשלם יותר כסף על הקבוצות שלו מבחינת פיירול שחקנים, רק בשביל להשיג תארים. גם ג'רי באס לא ראה בלייקרס סתם עוד מהנכס בפרוטפוליו שלו.
בדר"כ בעלי הקבוצות, גם אלו שיש להם מניעים רגשיים, ינהלו את הקבוצה כביזנס והרווחים יהיו חשובים, אבל גם שם יש הבדלים, יש כאלו שיהיו מוכנים להיכנס לתחום מס המותרות ויש כאלו שהשורה הסופית הרבה יותר חשובה וידאגו למקסם רווחים.
ולגבי סארבר, יש לי הרגשה שהוא לא היה מוכר את הסאנס לולא השערוריה, שדי הכריחה אותו למכור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 1:14 pm 
מנהל פורום

ברור שחלק נכבד (אני מהסס להגיד הרוב) מונעים ממניעים רגשיים
הבעלים של ג"ס יכל לעשות הרבה יותר כסף אם היה חותך חוזה או שתיים ולא משלם מס מותרות, אבל הוא רוצה להיות אלוף
בפעם אחרונה שעמוס בדק עבורנו הקבוצה הייתה עסק מפסיד
אורי אלון, מה? מפסיד לא?
פדרמן במכבי? לא יודע אם מפסיד, בטח לא לוקח כסף הביתה
הבחורצ'יק שקנה את הסאנס, הוא בעל הון עצמי כולל של כולה 5 מילאד דולר, הלך וקנה עסק שעולה 4 מילארד, אם הוא מחזיק ב51% אז הוא שילם קצת יותר משתי מילארד, כלומר שילם מזומן (כנראה מזומן) 40% מההון הכולל שלו, לא ההון הנזיל שהוא בדרך כלל קטן בהרבה מההון הכולל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 1:16 pm 
מנהל פורום

אבל חייבים להגיד שגם מי שעושה כסף מונע ממניע רגשי
הכסף הוא סתם מספר, בטח אחרי שיש לך איזה ...נגיד...10 מיליון דולר\
מאותו רגע אתה עושה כסף כדי שיהיה לך יותר, למה יהיה לך יותר, מה תקנה?
אתה פשוט תרגיש יותר יותר, יותר מצליח, זה נחשב אינדיקטור מעולה לאדם מוצלח כי אפשר לספור אתה זה, זה כמותי וגם נראה מיד בסוג המכונית שאתה נוסע ובבית שאתה גר
אבל הכל נועד להזין את רגשות הגאווה של האדם שעושנ את הכסף מרגע שהבטיח לעצמו מספיק כסף לחיים שלווים ונוחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 1:27 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
ברור שחלק נכבד (אני מהסס להגיד הרוב) מונעים ממניעים רגשיים
הבעלים של ג"ס יכל לעשות הרבה יותר כסף אם היה חותך חוזה או שתיים ולא משלם מס מותרות, אבל הוא רוצה להיות אלוף
בפעם אחרונה שעמוס בדק עבורנו הקבוצה הייתה עסק מפסיד
אורי אלון, מה? מפסיד לא?
פדרמן במכבי? לא יודע אם מפסיד, בטח לא לוקח כסף הביתה
הבחורצ'יק שקנה את הסאנס, הוא בעל הון עצמי כולל של כולה 5 מילאד דולר, הלך וקנה עסק שעולה 4 מילארד, אם הוא מחזיק ב51% אז הוא שילם קצת יותר משתי מילארד, כלומר שילם מזומן (כנראה מזומן) 40% מההון הכולל שלו, לא ההון הנזיל שהוא בדרך כלל קטן בהרבה מההון הכולל

אוריאל, אני בספק כמה הוא שילם במזומן. אני מניח שחלק מהכסף גם ממונף. ואני לא אתפלא אם חלק מהכסף גם בכלל יהיה כהלוואת בעלים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 2:28 pm 
מנהל פורום

רק רגע, הלוואת בעלים זה כסף שאתה מביא מהבית לקבוצה גרעונית ורושם את הכסף הזה כחלק מהשקעה בקבוצה שמתי שהוא יחזור אליך
הסאנס לא גרעונית, היא לא צריכה הלוואת בעלים
הוא בחלט יכול למנף אבל עד לגבול הכסף שהוא יכול למשוך מהקבוצה, כלומר אם הוא לקח הלוואה של מילארד בהחזר חודשי של מיליון דולר
אז אם הוא מחזיר את זה מהעסקים האחרים שלו, זה בדיוק כמו לשלם במזומן, אפילו יותר גרוע
רק אם הוא מושך דבידנט מהסאנס ומשתמש בדבידנט להחזיר את הלוואה, אז מדובר במינוף שבו העסק עצמו משלם לך על רכישת הבעלות עליו

עכשיו בא נעשה תרגיל בכלכלה
נניח שהנתון שנדב הביא נכון והעסק מרוויח רוח תפעולי 87 מיליון
רווח תפועלי זה רווח לפני מס והוצאות הנהלה וככלי
בוא נניח לצורך עיגול המספרים שהרווח הנקי הוא חמישים מיליון
נניח שהוא מושך את כל חלקו ברווח ולא משאיר כלום בקופה (נחשב די חזירי) כדי לשלם את הללואות שהוא לקח
אז הוא יכול לחזיר 25 מיליון דולר בשנה (כלומר לא להביא שקל הביתה)
עכשיו נניח שהוא לקח הלוואה של מילארד ואת המילארד השני הביא מהבית
אז הוא צריך לחזיר לבנק מילארד דולר בריבית של כמה?
נגיד 5% בשנה?
כמה?
אופס 50 מיליון, כלומר הוא צריך להביא מהבית 25 מיליון כל שנה בשביל להחזיר את הללואה

אני מניח שצדקת בפוסט הראשון שלך, מדובר במהלך שלא מגדיל את ההון הפיננסי שלך בטח לא בטווח הקצר והבינוי אבל מעשיר מאוד את החיים שלו ובשביל הכסף נועד לפחות בעיני רוב האנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 2:58 pm 
Hall of Famer

אני, כמובן, לא שולל ואף מסכים עם העניין שיש גם עניין רגשי בבעלות על קבוצת ספורט. זה קיים בהרבה סוגים של עסקים אגב. יזמי נדלן גם חשים מעסקאות נדלן דברים אחרים מאשר היחס שלהם לסחר בממתקים.

אבל המהות היא שרכישת קבוצת ספורט מקצוענית על ידי אנשי עסקים אמריקאים היא בדרך כלל לא המצב של רכישה על ידי שייח'ים מהמפרץ. שורת הרווח מעניינת ואף קריטית בחלק מהמקרים, ולשיקולים כלכליים יש מקום חשוב מאד ברוב ההחלטות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 3:26 pm 
Hall of Famer

נדב, מאיפה הבטחון? כלומר, סביר מאד להניח שיש כאלה, אבל כמה? התרגיל של אוריאל במקרה הזה חביב מאד (אם כי לא לוקח עלייה בשווי הנכס בחשבון)
אגב, צריך גם להזכיר את באלמר בין הבעלים ממניעים רגשיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 26, 2022 6:39 pm 
Hall of Famer

מאיפה הבטחון במה? שהעסקאות שעושים בעלי קבוצות בNBA שמוכרים הן כלכליות להם מאד ומייצרות לרוב אקזיט מפואר? מהמציאות אני משער.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 131 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה