סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ללכת אול אין?
הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 8:17 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לפני עשר שנים (כבר?) הנטס עשו טרייד אסוני עם הסלטיקס, שבו הם שלחו בחירות דראפט שהפכו לג'ייסון טייטום, ג'יילן בראון, וקיירי אירווינג (בטרייד עם קליבלנד) תמורת הגופות המזדקנות של קווין גארנט ופול פירס.

הפיאסקו של הטרייד ההוא הדהד בליגה במשך כמה שנים וקבוצות נרתעו מלשלוח את העתיד שלהן תמורת אולסטארים.

רק שבארבע השנים האחרונות נראה שהלקח דהה ונשכח וחזרנו להימורי אול אין:

* הלייקרס עם הטרייד על אנתוני דייויס (תמורת אינגרם, לונזו, הארט והרבה בחירות סיבוב ראשון לא מוגנות)
* שוב הלייקרס על ראסל ווסטברוק (קוזמה, קיי סי פי, הראל ובחירת דראפט סיבוב ראשון)
* הקליפרס עם הטרייד על פול ג'ורג' (שג"א, גלינארי וחמש בחירות סיבוב ראשון)
* יוסטון עם הטרייד על ווסטברוק (בתמורה לפול (שהפך לבחירת סיבוב ראשון בעצמו), שתי החלפות ושתי בחירות סיבוב ראשון)
* הנטס מכים שנית עם הטרייד על הארדן (ג'ארט אלן לקליבלנד (משום מה), לאברט, שלוש בחירות סיבוב ראשון וארבע החלפות על בחירות סיבוב ראשון)
* אטלנטה עם טרייד על דז'ונטה מרי (שלוש בחירות דראפט סיבוב ראשון)
* קליבלנד עם טרייד על ספיידה (מרקאנן, סקסטון, בחירת לוטרי בדראפט האחרון, והרבה בחירות סיבוב ראשון עתידיות)
* מינסוטה עם הטרייד של גובר (איינג' שוב שודד מקבוצה אחרת את הבית, האוטו, והבגדים על הגוף)
* שיקגו עם הטרייד על ווצ'ביץ' (תמורת קארטר, פורטר, הבחירה שהפכה לפרנץ וגנר, ועוד בחירת סיבוב ראשון השנה)

התשואה, איך לומר, רחוקה מלהרשים.

היחידים שאולי אפשר לספור כמנצחים הם הלייקרס עם הטרייד של דייויס שהביא אליפות. זה בכל זאת אולי, כי הם מכרו את כל העתיד שלהם בשביל זה.
קליבלנד עוד יכולים להתברר כמנצחים אם ספיידה יוביל אותם לאליפות או לפחות לא למפסידים אם יהפכו להיות קונטנדרים (נראה די סביר).

כל השאר נראים כמפסידים, חלק בקטן (הקליפרס, למרות שהקטן יכול לגדול עם הזמן, אטלנטה) ואחרים בענק (הנטס שוב, יוסטון עם ווסטברוק, לייקרס עם ווסטברוק, וכמובן מינסוטה).

הקטע עם טריידים כאלה הוא שאין מהם דרך חזרה. אם זה לא הולך (אטלנטה, שיקאגו, הקלייקרס, הקליפרס והטימברוולבס כולן במאזן שוויוני או שלילי כרגע), אי אפשר לשנות כיוון, למכור נכסים, ולכוון לדראפט. כי לכל הקבוצות הללו אין אופציה לזכות בדראפט השנה ולרובן (אולי חוץ משיקאגו) אין גם אופק של בחירות דראפט גבוהות בשנים הקרובות. כולן גם תקועות עם שכר גבוה מאוד ושחקנים שלרובם אין המון ביקוש בשכר הנוכחי (ווסטברוק, ווצ'ביץ', גובר), ככה שגם התחזקות בשוק השחקנים החופשיים היא לא ממש אופציה.

אז הפעם ילמדו את הלקח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ללכת אול אין?
הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 8:51 am 
Hall of Famer

אבל
א. מה הייתה האלטרנטיבה?
ה. כמה חולצות הם מוכרים בגלל הסטאר פאוור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 8:58 am 
Sophomore

האמת ששכחתי כאן עוד טרייד אחד שגם הוא כנראה ניצחון ברור לזו שקיבלה את הכוכב: מילווקי על הולידיי, טרייד שהיה שווה לפחות אליפות אחת וקבוצה חזקה למשך שנים. נכון שהמחיר היה גבוה (שלוש בחירות ועוד שני סוואפס) בשביל שחקן שהוא לא סופרסטאר, אבל ההתאמה מצוינת וזה נתן את הערך המוסף לקבוצה עם סופרסטאר, שהייתה ספק קונטנדרית אבל לא חזקה מספיק ללכת עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 9:02 am 
Sophomore

נורטון כתב:
אבל
א. מה הייתה האלטרנטיבה?
ה. כמה חולצות הם מוכרים בגלל הסטאר פאוור

האלטרנטיבה היא לחכות בסבלנות ולהמשיך לבנות יותר לאט. במקרים של שיקאגו, מינסוטה, אטלנטה ואולי גם קליבלנד, זו בהחלט הייתה אופציה לאור הגילאים הצעירים של רוב השחקנים המובילים. אצל מילווקי, ניו ג'רזי ושתי הקבוצות מאל איי זה יותר מורכב (בטח כשקוואי ולברון הפעילו לחץ לטרייד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 10:08 am 
Junior

בעייני הטרייד של דיוויס הוא הצלחה כי הוא הוביל לאליפות... זה אירוע נדיר וקשה להשגה שאני לא חושב שאפשר להגדיר אותו ככשלון גם אם זה גורר אחריו 5-6 שנים מחורבנות (יחסית). אני לגמרי חושב שאם זה היה נגמר בפיינלס בלבד אז זה היה מצטרף לרשימת הכשלונות.
מצד שני הטרייד על ווסטברוק היה בעייתי מההתחלה והוא בהחלט מצטייר ככשלון נכון לעכשיו (אלא אם הבלתי יאמן יקרה והם יקחו אליפות, מה שלא סביר).

בגדול ההימור של all in הוא הימור שלרוב לא מצליח כי כאמור לזכות באליפות זה אירוע נדיר וקשה... קשה לי לחשוב על טרייד, מופרך ככל שיהיה שבסופו יש קבוצה שאני אגיד שהיא אלופה כמעט ודאית (נגיד כמו גולדן סטייט עם דוראנט). גם אם נחבר את יאניס ויוקיץ' או דוראנט ולוקה או כל שני סופרסטארים אני עדיין לא רואה אף קבוצה שתהיה פייבוריטית ברורה ולכן רוב הימורי ALL IN פשוט ייצרו קבוצה שכנראה לא תהיה אלופה.

אני חושב שזה גם מוביל לשאלה הבאה - האם האלטרנטיבה של שמירה על הבחירות היא אלטרנטיבה עדיפה? האם עדיף לעשות 2-3 טריידים "קטנים" בעזרת הבחירות במקום ללכת all in? בעייני ההימור של הקליפרס היה מוצלח (גם אם ייכשל) כי הסיכוי של קאווי וג'ורג' להוביל לאליפות יותר גבוה מהסיכוי של שג"א ועוד בחירות באמצע הדראפט...
אפשר לעבור הימור הימור ולראות מה האלטרנטיבה, אבל בגדול לפני שחורצים את דין הAll in צריך לראות מה הביצועים של האלטרנטיבה (וגם מה מוגדרת כהצלחה... רק אליפות? )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 10:51 am 
Sophomore

נקודות טובות, שקי. קודם כל, בעיני הצלחה היא לא רק אליפות. גם להפוך מקבוצה בינונית לקונטנדרית בזכות הטרייד (בטח אם זה לכמה שנים) זו הצלחה, אפילו אם לא זכית באליפות. אז הטרייד של פיניקס על פול למשל הוא הצלחה. הגדרה כזו מרחיבה את מנעד הקבוצות שיכולות לקרוא לטרייד אול אין שכזה מוצלח. לצורך העניין, אם הארדן מוביל את פילי לגמר המזרח או גמר הליגה אז אפשר להחשיב את הטרייד שלו מהנטס הצלחה. מה שנכון, גם לזה אין הרבה דוגמאות בשני העשורים האחרונים. מהראש, אולי קווין לאב לקליבלנד, גארנט ואלן לבוסטון, שאקיל למיאמי וראשיד לדטרויט. עוד מישהו?

לגבי ההימור, מסכים לגבי הלייקרס שאפשר לקרוא לטרייד של דייויס הצלחה. גם לגבי הקליפרס. כי המצב היה שאם לא מביאים את ג'ורג' אז קוואי אולי לא חותם. מה שמשותף לליקרס (דייויס), לקליפרס (קוואי), למילווקי (יאניס) ולנטס (דוראנט) הוא שלכולן היה בזמן הטרייד סופרסטאר אדיר, אחד מחמשת הטובים בליגה. במצב כזה, החלטה ללכת אול אין היא בהחלט מובנת גם במקרה של כישלון, בעיקר אם האלטרנטיבה עלולה להיות לאבד את הסופרסטאר. אפילו ההימור של יוסטון על ווסטברוק הוא איכשהו סביר לאור זה שהיה להם כבר את הארדן בשיאו (למרות שמעטים אלו שחשבו שזה באמת יעבוד ויהפוך אותם לקונטנדרים).

מה שפחות מובן הוא הימורים של קבוצות כמו מינסוטה (בעיקר לאור המחיר) עם חוסר התאמה בגיל ובעמדה על המגרש לכוכבים האחרים. או זה של אטלנטה על שחקן שהיה ברור שלא יהפוך אותם לקונטנדרים וגם יהיה שחקן חופשי עוד שנה וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 11:35 am 
Junior

הדוגמאות שנתת נגמרו באליפות ואם נוסיף לארבעת המקרים שרשמת גם את ג'רו הולידיי אז אנחנו מדברים על 5 אלופות ב20 (בערך) שנים האחרונות שהשיגו את הפיסה האחרונה לאליפות בעזרת בחירות סיבוב ראשון, זה המון...
מצד שני, לא חושב שמישהי מהקבוצות מוגדרות כ all-in קלאסי כמו הנטס של פירס-גארנט, הלייקרס של ווסטברוק (לא נשאר להם כלווווום) או אפילו מיניסוטה של העונה.

אני חושב שהנקודה שלך היא מאוד נכונה - all-in כנראה עובד הרבה יותר טוב כשיש לך כוכב על ביד, פחות כשאתה מביא אולסטאר לקבוצה שעדיין אין לה את השחקן המוביל ( למרות שגם כאן בוסטון 08 ודטרויט 03 הם דוגמאות סותרות במקצת).

אני חושב שהבעיה גם של אטלנטנה וגם של מינוסטה מתקשרת בדיוק לנקודה הזו - אלו קבוצות שלא נראה שיש להם את הכוכב על הזה. טריי יאנג סבבה (מאוד לא אוהב) ואנתוני אדוארדס נראה כמו שחקן שיכול אולי להיות כוכב בליגה (וגם יכול להיות "סתם" אולסטאר מגניב). בשני המקרים האלו שילמו הרבה על הפיסה החסרה לקונטנדורית כשעוד אין לך ביד את הפיסה המרכזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 12:00 pm 
Junior

כמו שאמרת, אף טרייד כמעט לא יכול להפוך קבוצה לאלופה ודאית ולכן זה מבחן גרוע. הדבר היחיד שאתה בתור GM יכול לשאוף אליו זה להפוך את הקבוצה שלך לקונטנדרית אמיתית, מעבר לזה אין לך שליטה אמיתית. כמובן שגם את זה צריך להגדיר בצורה נכונה (מילווקי לדוגמה לא עשתה גמר קונפרנס בעונה שעברה, אבל עדיין אין ספק שמדובר בקונטנדרית), אבל בגדול זו צריכה להיות המטרה בעיני.

בכל אופן, אני לא מסכים עם המהות של ההודעה שלך. הנטס בזמנו לא טעו כי הם הלכו "אול אין" וזה לא הלקח שצריך לקחת משם. הם טעו כי הם הימרו על הסוסים הלא נכונים. מילווקי והלייקרס הלכו אול אין וניצחו בגדול.
הבעיה, בעיני, אצל הקבוצות שנכשלו היא לא באסטרטגיה, אלא בבחירות הנקודתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 12:15 pm 
Junior

כמובן שהנטס טעו כי הם בחרו שחקנים לא מתאימים להמר עליהם, אין לי ויכוח.
שים לב שגם אני לא טענתי שהבעיה היא נקודתית אלא אפילו הפוך... בסוף הלייקרס, מילווקי, מיאמי (שאקיל), בוסטון, דטרויט וקליבלנד לקחו אליפות בעזרת טרייד של שחקן מוביל תמורת בחירות. אלו 6 אלופות שסגרו את הסגל בעזרת טריידים על בחירות סיבוב ראשון. לא יודע כמה מהם נחשבים לאול-אין וכמה לא אבל אלו המון אלופות שסגרו פינה עם טריידים על בחירות.

אני כן חושב שללכת על טרייד שמוכר את העתיד שלך תמורת הווה לא ברור זה הימור שיש לו סיכויי התכנות נמוכים יותר אבל לא אפסים (בוסטון 08, דטרויט 03) ושהמקרים האלו קצת יותר מוצלחים כשכבר יש לך את הכוכב הגדול שלך.

באופן כללי יותר אני חושב שאין כללי אצבע בליגה הזו. קונטנדריות יכולות להבנות בכל כך הרבה דרכים ולהיות אלופה זה אירוע כל כך נדיר שכל דרך שתנסה לבנות בה קונדטנדורית היא דרך שככל הנראה (סטטיסטית, כן?) לא תצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 12:59 pm 
Senior

צריך להיות הוגנים ולומר שגם הטרייד של דייויס ללייקרס עמק במבחן התוצאה כי הוא הביא להם אליפות, אבל הוא גם הביא להם עוד 2 וחצי עונות מאכזבות למדי עם דיוויס פציע מאוד.
מספיק שהעונה הבריאה הבודדה של דייויס הייתה מגיעה לא ב2020, אלא בכל עונה אחרת, ואנחנו כנראה מדברים על 0 אליפויות + מחיר מאוד כבד בגזרת הצעירים ובחירות הדראפט, וטרייד שבקלות יכול להיחשב כהימור לא מוצלח.

כלומר, את משקל היתר שאנחנו נותנים למבחן התוצאה צריך לשקלל גם בכיוון השני. זה נכון שקבוצה שהלכה אולי אין ולא זכתה באליפות היא לא בהכרח עדות נגד הקונספט הזה, אבל מה שאני מנסה לומר זה שגם קבוצות שכן זכו באליפות הן לפעמים עדות קצת פחות משמעותית בעד זה משנדמה.

אבל בסה"כ אני מסכים עם מה שנאמר כאן. הטריידים האלו, של אול אין על כוכב הם אפילו די הכרחיים, והם הרבה פעמים בדיוק מה שאתה צריך לעשות כשחסר לך גרוש (או כמה גרושים) ללירה, אבל כשיש לך רק איזה גרוש או שניים ביד ואתה צריך את רוב הלירה, מהלך כזה יהיה לרוב חתיכת בעיטה לביצים של הפרנצ׳ייז.
כמו הרבה דברים בחיים הסוד הוא מודעות עצמית ולזהות מה הסטטוס שלך לפני שאתה לוחץ על ההדק עם טרייד כזה

מה שכן, זה לא בהכרח משהו שאי אפשר להתאושש ממנו - הרוקטס טען עם ווסטברוק אבל יצאו עם נזק לא מאוד גדול מזה והעבירו אותו לוושינגטון, שבעצמם יצאו מזה בסדר והעבירו אותו ללייקרס.
הטרייד של הארדן לנטס לא היה הצלחה גדולה, אבל גם הם הצליחו לצאת ממנו עם משהו ביד וקבוצה לא פחות טובה עכשיו.
הסלטיקס טען כשהלכו על קיירי ויצאו מזה די מהר אחר כך (וגם התברר שהמחיר לא היה כזה גדול).
לא כל הימור לא מוצלח הוא השיט של בילי קינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 12:59 pm 
Hall of Famer

אחלה תר'ד ודיון

כמובן שהתוצאה הסופית חשובה, אבל היות שאליפות לעיתים מוכרעת על פציעה של שחקן אצל היריבה או דריכת נעל (דוראנט וכו') היא לא יכולה להיות קנה המידה היחיד למהלכים קיצוניים שמשנים אופק של פרנצ'ייז לאיזה 5-10 שנים (היעדר של בחירות דראפט במשך כמה שנים, שהיו הופכים לשחקנים זולים שתורמים לעוד כמה שנים וכו').
אני יודע שהנרטיב "ניצחה את הטרייד הקבוצה שקיבלה את השחקן הכי טוב" הוא בגדול עבור טרייד של שחקנים מול שחקנים (וללא יותר מדי בחירות דראפט), אבל אני חושב שגם כשמעורבות בחירות יש לכולנו איזו הטייה של הערכת יתר של השם הבולט אל מול שחקנים בינוניים באותו זמן נתון (אבל אולי יותר מכך בעתיד) והסתברויות עלומות לבחירות דראפט כאלה ואחרות. זה פשוט איזו הטיה/יוריסטיקה אנושית. כלומר כהכללה הייתי אומר שהמחיר עבור "כוכבים" נוטה להיות מוגזם, כי לא אחת סביר שיש כמה קבוצות שרוצות לקלוט אותם, ואז מישהי מהן תציע "מחיר מוגזם" (לא שאפשר למדוד זאת, בטח אם מכניסים אלמנטים נוספים ולא פרופר מקצועיים של מרצ'נדייז, קהל וכו'). קצת כמו "קללת המנצח" במכרזים.

עוד הערה זה שאם חלק ניכר מקבוצות הצמרת בליגה נוקטות בשיטה הזו - הרי שבעונה נתונה מטבע הדברים יש סיכוי גבוהה שמישהי מהן תשיג את האליפות, ואז לכאורה - אולי שלא בצדק - נזקוף לזאת "לזכות האסטרטגיה" (דמיינו כמקרה כקיצון שכל עשרת הקבוצות המובילות בליגה הולכות על כזה מהלך בשלב כלשהו - האליפות תילקח די בוודאות על ידי מישהי מהן...).
אם נסתכל למשל על העונה הנוכחית, אליפות של מילווקי, פילי, ברוקלין, קליבלנד, קליפרס, לייקרס, מינסוטה (האחרונות לא נראה סביר כעת, אבל היו שהאמינו בפתיחת העונה...) תיחשב "לזכות האסטרטגיה". בסופו של דבר הרי יש סיכוי גבוה שזה יקרה בגלל הכמות של הקבוצות הללו (מנגד יש את בוסטון, ממפיס, גולדן-סטייט, ניו-אורלינס וכו', שזה כהכללה גסה המקרה המשלים - "קבוצות שעדיין מבוססות על בחירות הדראפט שלהן").

אם נצלול בניתוח פרטני:

לטעמי מילווקי היא מוצלחת מאוד, והייתה שכזו גם אם נניח היו "רק" מפסידים בגמר הליגה ולא לוקחים את האליפות. מדובר בקבוצה שכבר שנה שלישית (מאז הטרייד) נחשבת אולי (ובצדק, לא בגלל "הערכת יתר") למועמדת המובילה לזכות במזרח לכל הפחות, וזה כשכריס מידלטון (הצלע השנייה באיכותה) כמעט ולא משחק בפלייאוף אשתקד, וגם העונה לא (7 משחקים מתוך 40, וזה ממש לא בנאלי להיות במאבק על מקומות 1-5 באיזור שלך בהינתן זאת, ולא לדשדש כמה מקומות למטה מכך). גם האופק שלהם קדימה עדיין לא בכלל סך הכל.

מנגד (וכבר דנו בכך פה ושם, ואני מודע לזה שאני במיעוט כאן...) כאשר שוקלים אלטרנטיבה היפותטית "מה פאקינג לברון ג'יימס היה משיג בפאקינג לייקרס במשך 4 שנים" אני לא נופל מהכסא מכך שהם עשו ריצת פלייאוף אחת שהסתיימה באליפות (מאוד מרשימה בפני עצמה אמנם). הרי מה שנבנה סביב זאיון בניו-אורלינס זה לא רחוק ממה שהיה יכול להיות סביב לברון בלייקרס - אינגרם, דיאנדרה האנטר (אמנם לא כה פרץ בסופו של דבר, אבל הועבר כבחירה 4 טרייה בדראפט, בחירה אחריו אגב נבחר גארלנד...) ועוד שחקנים משלימים שהיו לצורך הדיון האלטרנטיבי הבסיס לטרייד עבור גארד ברמה גבוהה (אולי אף יותר ממקולום הנוכחי בפליקנס). בדיעבד רואים שללייקרס, גם בעונתם הראשונה והלא מוצלחת של לברון, היה חומר (עתידי) נהדר ביד - אינגרם, קוזמה, בול, הארט, KCP, קארוסו, זובאץ' (ובחירה 4 ביד כאמור לאחר אותה עונה). אני חושב ש"תוחלת ההישגים שלהם" בהינתן טריידים אחרים שמבוצעים (ולא דיוויס וווסטברוק) בהחלט יכולה להיות לא פחות מאליפות אחת (ובטח יותר ריצות פלייאוף משמעותיות, ועתיד טוב יותר בשנים הקרובות) כי זה לברון ג'יימס (שכבר 4 עונות שומר על רמה גבוהה מאוד, and counting), וזו הלייקרס.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 1:40 pm 
Junior

shmueliki כתב:
מנגד (וכבר דנו בכך פה ושם, ואני מודע לזה שאני במיעוט כאן...) כאשר שוקלים אלטרנטיבה היפותטית "מה פאקינג לברון ג'יימס היה משיג בפאקינג לייקרס במשך 4 שנים" אני לא נופל מהכסא מכך שהם עשו ריצת פלייאוף אחת שהסתיימה באליפות (מאוד מרשימה בפני עצמה אמנם). הרי מה שנבנה סביב זאיון בניו-אורלינס זה לא רחוק ממה שהיה יכול להיות סביב לברון בלייקרס - אינגרם, דיאנדרה האנטר (אמנם לא כה פרץ בסופו של דבר, אבל הועבר כבחירה 4 טרייה בדראפט, בחירה אחריו אגב נבחר גארלנד...) ועוד שחקנים משלימים שהיו לצורך הדיון האלטרנטיבי הבסיס לטרייד עבור גארד ברמה גבוהה (אולי אף יותר ממקולום הנוכחי בפליקנס). בדיעבד רואים שללייקרס, גם בעונתם הראשונה והלא מוצלחת של לברון, היה חומר (עתידי) נהדר ביד - אינגרם, קוזמה, בול, הארט, KCP, קארוסו, זובאץ' (ובחירה 4 ביד כאמור לאחר אותה עונה). אני חושב ש"תוחלת ההישגים שלהם" בהינתן טריידים אחרים שמבוצעים (ולא דיוויס וווסטברוק) בהחלט יכולה להיות לא פחות מאליפות אחת (ובטח יותר ריצות פלייאוף משמעותיות, ועתיד טוב יותר בשנים הקרובות) כי זה לברון ג'יימס (שכבר 4 עונות שומר על רמה גבוהה מאוד, and counting), וזו הלייקרס.

בוא רגע נבדיל בין טרייד דיוויס לבין טרייד ווסטברוק, כי אחד הוא בעייני לפחות הצלחה והשני נראה בדרך הבטוחה לכשלון.

על דיוויס הלייקרס שלמו בלונזו בול, אינגרם, ג'וש הארט, 2 בחירות סיבוב ראשון והחלפה. אני לא יודע מה היו מתגלגלות 2 הבחירות האלו אבל בעייני זה לא סגל שיכול לעזור/לקחת את לברון בן ה35+ לאליפות.
לונזו בול הוא שחקן מאוד פציע עם ממוצעי קריירה בינוניים במקרה הטוב, ג'וש הארט הוא מותק רציני אבל הוא בעיקר כח אש מהספסל ובסוף הוא גם שחקן של 10-15 נק' למשחק ולא הרבה יותר. היחיד שיכל להיות "סייד-קיק" על אמת מהשלישיה הזו זה אינגרם שגם פה אני חייב להודות אני לא לגמרי על העגלה שלו.
שאר החברים שרשמת - קוזמה, KCP, קארוסו וזובאץ' הם לא קשורים ממש לטרייד של דיוויס... קוזמה וKCP במובהק קשורים לווסטברוק, קארוסו אולי בעקיפין בגלל השכר הגבוה של דיוויס (למרות שהיה אפשר להחתים אותו) וזובאץ' למיטב זכרוני גם לא קשור לטרייד של ווטסברוק אלא טרייד משונה על מייק מוסקלה.

כמובן שאי אפשר לנחש מה היה מתפתח מ2 הבחירות הללו אבל בהנתן זה שאנחנו מדברים על חלון של בערך 4 שנים אז אני לא רואה איך הקבוצה האלטרנטיבית בלי דיוויס הייתה מצליחה להגיע לאליפות.

ווסטברוק זה כמובן סיפור אחר, אני חושב שהוא החליש את הלייקרס (כלומר קוזמה הארל וKCP נותנים יותר ממנו) אבל הטרייד עליו לא ממש היה ALL-IN מבחינת תשלום (חבורה של אחלה שחקנים משלימים ובחירה 22 בדראפט) אלא היה ALL-IN מבחינת תקרת השכר ומה שזה עשה לה (והיכולת לבצע טריידים כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 2:23 pm 
Sophomore

stavs כתב:
מה שכן, זה לא בהכרח משהו שאי אפשר להתאושש ממנו - הרוקטס טען עם ווסטברוק אבל יצאו עם נזק לא מאוד גדול מזה והעבירו אותו לוושינגטון, שבעצמם יצאו מזה בסדר והעבירו אותו ללייקרס.
הטרייד של הארדן לנטס לא היה הצלחה גדולה, אבל גם הם הצליחו לצאת ממנו עם משהו ביד וקבוצה לא פחות טובה עכשיו.
הסלטיקס טען כשהלכו על קיירי ויצאו מזה די מהר אחר כך (וגם התברר שהמחיר לא היה כזה גדול).
לא כל הימור לא מוצלח הוא השיט של בילי קינג.

נדמה לי שאתה קצת נוטה להערכת חסר של הנזק כאן.

הרוקטס אמנם הצליחו להיפטר מווסטברוק (תמורת שחקן שאיכשהו הוא עוד פחות תורם עם חוזה לא פחות גדול) אבל הנזק של הטרייד עדיין איתם. קודם כל, היה להם מזל בשנה שעברה שהם לא נפלו מתחת לבחירה הרביעית (היה להם בערך 50% שזה יקרה), כי אז הם היו מאבדים אותה ואו קיי סי היו יכולים למצוא את עצמם עם איזה פרנץ וגנר לאוסף. הם יהיו באותו מצב בדיוק גם ב-2024 ו-2026, כלומר סיכוי של בערך 50% לאבד לת'אנדר בחירת לוטרי גבוהה (משהו כמו 5-6). בנוסף, הם עלולים לאבד גם את הבחירה של 2025 לאו קי סי (זכות החלפה). לקבוצה גרועה כמו יוסטון שמחפשת עכשיו דרך להיבנות מהדראפט, אלה סיכונים לא מבוטלים.

גם הטרייד של הארדן לנטס הוא כישלון לא קטן עבור הנטס, למרות שכאמור אני מבין למה עשו אותו. מעבר לויתור הלא מובן על ג'ארט אלן (שהיה יכול להשלים להם יפה פינה בקבוצה) בשביל להשאיר את דיאנדרה ג'ורדן (!), ההשלכות שלו עוד לא הסתיימו. בשש השנים הקרובות הנטס לא יכולים להרשות לעצמם להיות חלשים כי מי שתרוויח מזה היא רק יוסטון. אם זוכרים כמה העסק נראה קרוב לפירוק רק הקיץ ואפילו בתחילת העונה, זה עניין די מדאיג. נניח שדוראנט היה מתעקש על טרייד או שביתה איטלקית וקיירי ממשיך עם השטויות. הדבר שנראה לעשות במקרה שכזה הוא לפרק את העסק ולהעביר אותם כל עוד יש להם ערך (דוראנט בן 34 עם היסטוריה לא קלה של פציעות) תמורת... ערימה של בחירות דראפט ואז ללכת לאיזה שנתיים שלוש של טנקינג. רק שהנטס לא יכולים להרשות לעצמם לעשות את זה כי היחידה שתרוויח מהאסטרטגיה הזו היא יוסטון. מה שאומר שאם לקיירי או דוראנט שוב מתרופף איזה בורג, הם לגמרי תקועים ואין להם ברירה אלא להמשיך ללכת בכל הכוח על ניצחונות.

הלייקרס השנה במצב דומה. אין להם אפשרות להיות גרועים ולוותר על העונה אפילו אם דייויס ולברון פצועים. וגם אטלנטה, שיקאגו ומינסוטה באותו מצב כרגע.

בקיצור, הנקודה שלי היא שטריידים כאלו הם סיכון עצום בגלל המלכוד שקבוצות נכנסות אליו. כל הקבוצות הללו (וגם הקליפרס) חייבות לעשות הכל כדי לנצח בשנים הקרובות בכל מחיר (גם אם המחיר למשל להעביר עוד נכסים ובחירות דראפט עתידיות תמורת שחקנים בינוניים שיכולים לתרום מידית), אפילו אם לא ממש יש להן סיכוי לזכות במשהו. על הלייקרס יש כרגע לחץ גדול (מהתקשורת ומלברון עצמו) לשפר את הקבוצה תמורת הבחירות של 2027 ו-2029. הבעייה כמובן היא שלברון (ואולי גם דייויס) לא יהיו שם כדי להתמודד עם ההשלכות של הויתורים הללו והסיכוי שזו תהיה קבוצה חלשה אז הוא לא קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 2:39 pm 
Senior

אתה צודק שהנזק עדיין גדול, ומן הסתם צודק שיש כאן חתיכת סיכון ובכל זאת - יוסטון יספיקו לצבור שלד צעיר מאוד מוכשר לפני שהם יתחילו לאבד בחירות לאוקלוהומה, כי הם התעוררו מהר מאוד מהטעות עם ווסטברוק; ברוקלין די קונטנדרים כרגע, לא? אז אסון זה לא המית עליהם, העונה הם יכלו לעשות טאנקינג ולשמור על הבחירה שלהם (+ בחירה של פילי) אם דוראנט היה עוזב בקיץ והמצב יהיה דומה (ומסובך להחריד אם אתה לא משפטן) ב2025. ברור שזה עשוי עדיין לנשוך אותם בתחת, אבל הנקודה היא שהם הצליחו אולי לחתוך בהפסדים קצת ושאם פועלים מספיק מהר (בשני המקרים האלו, דרך אגב, זה לא בהכרח היה מיוזמת המועדון כמו יוזמתו של הארדן הנודניק) זה לא חייב אסון לפרנצ'ייז.

למינסוטה ואטלנטה עשוי להיות קשה לתקן, אבל המצב שלהן לא צריך להיות אבוד - שתיהן עדיין מחזיקות כוכב די צעיר בנוסף למי שהן הביאו, יכול להיות שהדרך שלהם החוצה מהבוץ עוברת שם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 2:49 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
על דיוויס הלייקרס שלמו בלונזו בול, אינגרם, ג'וש הארט, 2 בחירות סיבוב ראשון והחלפה. אני לא יודע מה היו מתגלגלות 2 הבחירות האלו אבל בעייני זה לא סגל שיכול לעזור/לקחת את לברון בן ה35+ לאליפות.
לונזו בול הוא שחקן מאוד פציע עם ממוצעי קריירה בינוניים במקרה הטוב, ג'וש הארט הוא מותק רציני אבל הוא בעיקר כח אש מהספסל ובסוף הוא גם שחקן של 10-15 נק' למשחק ולא הרבה יותר. היחיד שיכל להיות "סייד-קיק" על אמת מהשלישיה הזו זה אינגרם שגם פה אני חייב להודות אני לא לגמרי על העגלה שלו.
שאר החברים שרשמת - קוזמה, KCP, קארוסו וזובאץ' הם לא קשורים ממש לטרייד של דיוויס... קוזמה וKCP במובהק קשורים לווסטברוק, קארוסו אולי בעקיפין בגלל השכר הגבוה של דיוויס (למרות שהיה אפשר להחתים אותו) וזובאץ' למיטב זכרוני גם לא קשור לטרייד של ווטסברוק אלא טרייד משונה על מייק מוסקלה.
כמובן שאי אפשר לנחש מה היה מתפתח מ2 הבחירות הללו אבל בהנתן זה שאנחנו מדברים על חלון של בערך 4 שנים אז אני לא רואה איך הקבוצה האלטרנטיבית בלי דיוויס הייתה מצליחה להגיע לאליפות.

לברון הוא אלפא-דוג ראוי מאוד לקבוצה אלופה (מנקודת מבט של לפני 4 שנים)? בוודאי (עד מתי? לא יודע)
אינגרם לא היה "במסלול" להיות צלע שלישית-רביעית מעולה בטווח של כמה שנים? (כיום, לאור התפתחותו המצוינת - שספק אם הייתה מתרחשת לצד לברון אמנם - הוא אולי אף צלע שנייה ראויה, ימים יגידו).
בחירה 4 "ביד" זה בוודאי פוטנציאל לצלע שנייה-שלישית ראויה (לעיתים אף יותר מכך).
וכל השחקנים הצעירים מסביב יכולים להשיג בטרייד עוד שחקן ראוי (הרי האלטרנטיבה למגה טרייד - היא לא לא לעשות כלום), קל וחומר ללייקרס (שכולם רוצים להגיע לשם כשהם תחרותיים). שאר השחקנים שתיארתי לא היו בהקשר ישיר לדיוויס, אלא בהקשר הקבוצה שיכלה להיבנות בלייקרס. זה היפותטי, אבל זה פשוט חומר לקבוצה חזקה בלי שצריך ללכת רחוק מדי.
לצורך ההדגמה, ניו-אורלינס של השנתיים האחרונות עם לברון (במקום זאיון) זה לא מועמדת לאליפות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 4:01 pm 
Junior

shmueliki כתב:
לברון הוא אלפא-דוג ראוי מאוד לקבוצה אלופה (מנקודת מבט של לפני 4 שנים)? בוודאי (עד מתי? לא יודע)
אינגרם לא היה "במסלול" להיות צלע שלישית-רביעית מעולה בטווח של כמה שנים? (כיום, לאור התפתחותו המצוינת - שספק אם הייתה מתרחשת לצד לברון אמנם - הוא אולי אף צלע שנייה ראויה, ימים יגידו).
בחירה 4 "ביד" זה בוודאי פוטנציאל לצלע שנייה-שלישית ראויה (לעיתים אף יותר מכך).
וכל השחקנים הצעירים מסביב יכולים להשיג בטרייד עוד שחקן ראוי (הרי האלטרנטיבה למגה טרייד - היא לא לא לעשות כלום), קל וחומר ללייקרס (שכולם רוצים להגיע לשם כשהם תחרותיים). שאר השחקנים שתיארתי לא היו בהקשר ישיר לדיוויס, אלא בהקשר הקבוצה שיכלה להיבנות בלייקרס. זה היפותטי, אבל זה פשוט חומר לקבוצה חזקה בלי שצריך ללכת רחוק מדי.
לצורך ההדגמה, ניו-אורלינס של השנתיים האחרונות עם לברון (במקום זאיון) זה לא מועמדת לאליפות?

מאוד יכול להיות שניו-אורלינס עם לברון הייתה קונטנדורית, אפילו סביר , קשה לי להעריך לעומק את היכולת של לברון להיות אלפא כמו לפני 3 שנים.
אבל בניו אורלינס יש לך את סי ג'יי מקולום שאני מניח שבלעדיו הם היו משמעותית פחות טובים ויש להם את ולנצו'נס שהוא שחקן של 15+10 קבוע כבר שנים. אם נניח שהיה את אותו אינגרם גם בלייקרס, מי השחקנים ברמה של סי ג'יי ויונאס באותו סגל? קוזמה וKCP זה לא אותו לבל...

בחירה 4 כפוטנציאל מיידי ( נגיד בתווך של 3-4 שנים) לבחירה כצלע שניה-שלישית נשמע לי משהו אפשרי אבל בעל סיכוי נמוך... באותה עונה היה את דיאנדרה האנטר שנבחר ב4, גארלנד ב5 ונראה לי צריך להרחיק עד המקום ה13 כדי להגיע לטיילר הירו בשביל להגיע לשחקנים טובים. לא בטוח שאף אחד מהם בשילוב הוא עם לברון ואינגרם יוצר קונטנדרית...

ברור שהכל משחקי "מה אם", אבל לתחושתי הטרייד על דיוויס היה בעל ההסתברות הגבוה ביותר להוציא אליפות עם לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 4:58 pm 
Junior

sheky כתב:
כמובן שהנטס טעו כי הם בחרו שחקנים לא מתאימים להמר עליהם, אין לי ויכוח.
שים לב שגם אני לא טענתי שהבעיה היא נקודתית אלא אפילו הפוך... בסוף הלייקרס, מילווקי, מיאמי (שאקיל), בוסטון, דטרויט וקליבלנד לקחו אליפות בעזרת טרייד של שחקן מוביל תמורת בחירות. אלו 6 אלופות שסגרו את הסגל בעזרת טריידים על בחירות סיבוב ראשון. לא יודע כמה מהם נחשבים לאול-אין וכמה לא אבל אלו המון אלופות שסגרו פינה עם טריידים על בחירות.

אני כן חושב שללכת על טרייד שמוכר את העתיד שלך תמורת הווה לא ברור זה הימור שיש לו סיכויי התכנות נמוכים יותר אבל לא אפסים (בוסטון 08, דטרויט 03) ושהמקרים האלו קצת יותר מוצלחים כשכבר יש לך את הכוכב הגדול שלך.

באופן כללי יותר אני חושב שאין כללי אצבע בליגה הזו. קונטנדריות יכולות להבנות בכל כך הרבה דרכים ולהיות אלופה זה אירוע כל כך נדיר שכל דרך שתנסה לבנות בה קונדטנדורית היא דרך שככל הנראה (סטטיסטית, כן?) לא תצליח.

רק להבהיר, ההודעה שלי כוונה להודעה הפותחת של סאבוניס, לא כלפיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 5:50 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מאוד יכול להיות שניו-אורלינס עם לברון הייתה קונטנדורית, אפילו סביר , קשה לי להעריך לעומק את היכולת של לברון להיות אלפא כמו לפני 3 שנים.
אבל בניו אורלינס יש לך את סי ג'יי מקולום שאני מניח שבלעדיו הם היו משמעותית פחות טובים ויש להם את ולנצו'נס שהוא שחקן של 15+10 קבוע כבר שנים. אם נניח שהיה את אותו אינגרם גם בלייקרס, מי השחקנים ברמה של סי ג'יי ויונאס באותו סגל? קוזמה וKCP זה לא אותו לבל...
בחירה 4 כפוטנציאל מיידי ( נגיד בתווך של 3-4 שנים) לבחירה כצלע שניה-שלישית נשמע לי משהו אפשרי אבל בעל סיכוי נמוך... באותה עונה היה את דיאנדרה האנטר שנבחר ב4, גארלנד ב5 ונראה לי צריך להרחיק עד המקום ה13 כדי להגיע לטיילר הירו בשביל להגיע לשחקנים טובים. לא בטוח שאף אחד מהם בשילוב הוא עם לברון ואינגרם יוצר קונטנדרית...
ברור שהכל משחקי "מה אם", אבל לתחושתי הטרייד על דיוויס היה בעל ההסתברות הגבוה ביותר להוציא אליפות עם לברון.

את אותם "מקולום וולנצ'ונאס" (כשם קוד, יכל להיות גם הולידיי וטרנר/סאבוניס נניח, או כל צמד גארד וגבוה בסדר הגודל הזה) היו משיגים בדיוק באותו הצורה - טריידים (פחות מפוצצים).
אותו מקולום הרי עבר לניו-אורלינס (אפילו לצד נאנס JR, שיכול להיות נחמד מאוד מהספסל בקבוצה חזקה) בדיוק תמורת אותו ג'וש הארט (ועוד שחקנים לא הכי משמעותיים) ובחירת סיבוב ראשון - ממש לא בשמיים.

בסוף מלברון ושלוש בחירות דראפט גבוהות בשנים עוקבות - בחירה שנייה בדראפט 2016 (אינגרם), בחירה שנייה ב-2017 (בול), בחירה רביעית ב-2018 (שהועברה), לצד כמה שחקנים נחמדים מאוד שהגיעו ללייקרס בדרכים כאלה ואחרות כבר בשנותיהם הראשונות בליגה - קוזמה, KCP, קארוסו (נחמד לאסוף אותו סתם כך בגיל 23 בחוזה מינימום), זובאץ' (בחירה 32 טובה מאוד בדראפט 2016), וג'וש הארט (שמסתבר שהושג בתמורה לתומאס בראיינט, שכעת שוב בלייקרס...) - "אמורה לצאת קונטנדרית לכמה שנים טובות".
אחרת אין לוגיקה סבירה לטעמי "מה הרף הנדרש בכדי לבנות קונטנדרית", כי לא כל יום יש שחקן היסטורי (שעדיין יש לו איזה 5 שנים לתת ברמות המאוד גבוהות, את זה אנחנו יודעים היום, בדיעבד אמנם) לצד ריכוז של כמה בחירות גבוהות, וכמובן שלא מזיקים כמה "סטילים" חביבים, והעובדה שזה אולי המועדון הנחשק ביותר בליגה מבחינת שחקנים.
לכן אני טוען שאם כל המסע הזה יסתיים עוד כמה שנים עם אליפות בודדת (וללא עוד כמה שנים הישגיות של "כמעט אליפות") - זה לחלוטין לא משהו בתמונה הכללית, וברור שהטרייד של ווסטברוק תרם את חלקו וסתם חלק ניכר מ"דרגות החופש" שעוד היו בכדי לנסות לרוץ שוב עד למעלה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 6:18 pm 
Junior

אז מה שאתה אומר זה שעדיף כמה שנים בצמרת המערב ללא אליפות מאשר אליפות אחת וכמה עונות חלשות? כי אני בספק אם יש אוהד אחד שחושב כמוך.
כמובן שכל הדיונים האלה גם יוצאים מנקודת הנחה שלברון היה לגמרי סבבה עם לחבור לחבורת צעירים בלייקרס ולחכות לראות מה יוצא מהם, שזה לא הכי מחובר למציאות.
הטרייד של דייוויס הביא ללייקרס בדיוק את מה שהם רצו ואין אדם אחד שמתחרט עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 7:34 pm 
Hall of Famer

אני אומר דבר פשוט
אם במשך כעשור (הרי סביר להניח שבגלל אותו "All in", בדיוק נושא דיון זה - לא נראה הצלחות כבירות מהלייקרס בשנים הקרובות), הפרנצ'ייז מהגדולים בליגה, עם שחקן מהגדולים בהיסטוריה למשך כמה וכמה שנים (אמנם לקראת סיום דרכו, אבל עדיין כשיר ומתפקד כמעט תמיד, לא פחות מאשר קארי, דוראנט, אמביד ודומיהם הפציעים מעט) - משיג אליפות אחת, ולמעשה טרם עבר סיבוב פלייאוף בעונה אחרת (אנחנו צופים שיעברו בקרוב?) - זה לא משהו

האם "לברון המנהל" הוא בעצמו חלק ניכר מהבעיה? בוודאי
הוא האדריכל של האסטרטגיה - לטוב ולרע
אבל זה לא אומר שאין בעיה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 7:43 pm 
Hall of Famer

כמה אליפויות היו לדטרויט, שיקגו והסלטיקס בשנים האלה? גם פרנצ'ייזים גדולים מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 7:46 pm 
Hall of Famer

עם לברון ג'יימס בשורותיהם?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 7:50 pm 
Hall of Famer

לא, אבל אני לא חושב שטייטום או אמביד (עוד סופר פרנצ'ייז ללא אליפות) נופלים מלברון בשנתיים שלוש האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 8:21 pm 
Hall of Famer

בוא נסתכל על זה ככה
נניח לברון ג'יימס שוכר בכסף רב "מגדת עתידות מהימנה" בקיץ 2018 (בו עבר ללייקרס), והוא שומע את הדברים הבאים:
1. נתון - אתה ממשיך לשחק עוד 6-7 שנים ברמה מקצועית ובריאותית גבוהה מאוד
2. אם תעבור ללייקרס - עד לסיום הקריירה, היבול של הקבוצה יהיה אליפות, ועוד 2 הדחות בסיבוב ראשון (נניח)

הוא קונה את זה?
אני בטוח שלא

האם הלייקרס היו קונים את זה אז ושמחים בהגעתו בכל זאת?
בוודאי, אבל לא ממניעים מקצועיים גרידא, אלא שיווקיים וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 10, 2023 8:35 pm 
Hall of Famer

שכחתי את
3. אתה תעבור את קארים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי