shmueliki כתב:
מנגד (וכבר דנו בכך פה ושם, ואני מודע לזה שאני במיעוט כאן...) כאשר שוקלים אלטרנטיבה היפותטית "מה פאקינג לברון ג'יימס היה משיג בפאקינג לייקרס במשך 4 שנים" אני לא נופל מהכסא מכך שהם עשו ריצת פלייאוף אחת שהסתיימה באליפות (מאוד מרשימה בפני עצמה אמנם). הרי מה שנבנה סביב זאיון בניו-אורלינס זה לא רחוק ממה שהיה יכול להיות סביב לברון בלייקרס - אינגרם, דיאנדרה האנטר (אמנם לא כה פרץ בסופו של דבר, אבל הועבר כבחירה 4 טרייה בדראפט, בחירה אחריו אגב נבחר גארלנד...) ועוד שחקנים משלימים שהיו לצורך הדיון האלטרנטיבי הבסיס לטרייד עבור גארד ברמה גבוהה (אולי אף יותר ממקולום הנוכחי בפליקנס). בדיעבד רואים שללייקרס, גם בעונתם הראשונה והלא מוצלחת של לברון, היה חומר (עתידי) נהדר ביד - אינגרם, קוזמה, בול, הארט, KCP, קארוסו, זובאץ' (ובחירה 4 ביד כאמור לאחר אותה עונה). אני חושב ש"תוחלת ההישגים שלהם" בהינתן טריידים אחרים שמבוצעים (ולא דיוויס וווסטברוק) בהחלט יכולה להיות לא פחות מאליפות אחת (ובטח יותר ריצות פלייאוף משמעותיות, ועתיד טוב יותר בשנים הקרובות) כי זה לברון ג'יימס (שכבר 4 עונות שומר על רמה גבוהה מאוד, and counting), וזו הלייקרס.
בוא רגע נבדיל בין טרייד דיוויס לבין טרייד ווסטברוק, כי אחד הוא בעייני לפחות הצלחה והשני נראה בדרך הבטוחה לכשלון.
על דיוויס הלייקרס שלמו בלונזו בול, אינגרם, ג'וש הארט, 2 בחירות סיבוב ראשון והחלפה. אני לא יודע מה היו מתגלגלות 2 הבחירות האלו אבל בעייני זה לא סגל שיכול לעזור/לקחת את לברון בן ה35+ לאליפות.
לונזו בול הוא שחקן מאוד פציע עם ממוצעי קריירה בינוניים במקרה הטוב, ג'וש הארט הוא מותק רציני אבל הוא בעיקר כח אש מהספסל ובסוף הוא גם שחקן של 10-15 נק' למשחק ולא הרבה יותר. היחיד שיכל להיות "סייד-קיק" על אמת מהשלישיה הזו זה אינגרם שגם פה אני חייב להודות אני לא לגמרי על העגלה שלו.
שאר החברים שרשמת - קוזמה, KCP, קארוסו וזובאץ' הם לא קשורים ממש לטרייד של דיוויס... קוזמה וKCP במובהק קשורים לווסטברוק, קארוסו אולי בעקיפין בגלל השכר הגבוה של דיוויס (למרות שהיה אפשר להחתים אותו) וזובאץ' למיטב זכרוני גם לא קשור לטרייד של ווטסברוק אלא טרייד משונה על מייק מוסקלה.
כמובן שאי אפשר לנחש מה היה מתפתח מ2 הבחירות הללו אבל בהנתן זה שאנחנו מדברים על חלון של בערך 4 שנים אז אני לא רואה איך הקבוצה האלטרנטיבית בלי דיוויס הייתה מצליחה להגיע לאליפות.
ווסטברוק זה כמובן סיפור אחר, אני חושב שהוא החליש את הלייקרס (כלומר קוזמה הארל וKCP נותנים יותר ממנו) אבל הטרייד עליו לא ממש היה ALL-IN מבחינת תשלום (חבורה של אחלה שחקנים משלימים ובחירה 22 בדראפט) אלא היה ALL-IN מבחינת תקרת השכר ומה שזה עשה לה (והיכולת לבצע טריידים כמובן).