סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גובר מול קסלר
הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 12:33 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים, לא רואה planB הגיוני כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 12:39 am 
Hall of Famer

במובן מסוים הם יגיעו למצב קצת כמו הלייקרס - 3 שחקנים נהדרים שלא מתאימים במיוחד לשחק ביחד, כשלידם כבר אין בסיס מספיק צעיר/טוב/זול שחתום קדימה כצוות מסייע. הם אמנם לא מבוגרים כמו הטריו של הלייקרס (אדוארדס הוא כוח עולה כמובן), אבל גם עם פחות ניסיון/קלאס/פוטנציאל מקסימלי.
לעונת 24-25 אין להם אף חוזה חתום כרגע של שחקן נוסף, ומהדראפט לא יגיעו הפיתרונות מטבע הדברים. אז גם הצעירים הנוכחיים הסבירים שלהם (מקדניאלס, ריד, נוואל - 3 שחקנים שנותנים סקור דאבל-פיגרס נמוך כ"א - בעלות חוזה משותפת של 6 מיליון) יוכלו לפזול למקומות אחרים, וספק אם יהיו האמצעים הכלכלים להשאיר אותם (כלומר, טכנית יהיו, אבל ספק עד כמה רחוק הם יילכו עבורם כלכלית - מיסי מותרות וכו').
הנעלם הגדול (מבחינתי) תמיד ב-NBA זה לחשוב האם בכלל שחקן כמו טאונס הוא "בעל ערך טרייד חיובי", כלומר שקבוצות יירצו לתת חבילה של כמה צעירים ובחירות דראפט עבורו. לכאורה כמובן שכן, אבל נניח אם נסתכל על הקיץ הנוכחי, מדובר על חוזה של 255M לחמש שנים קדימה... אני אישית חושב שרוב הקבוצות לא רוצות בכלל לחשוב על זה, אבל מספיקה אחת שכן תרצה (כמו מינסוטה עצמה עם גובר...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2023 5:38 am 
Sophomore

נחזור רגע לקסלר, שממשיך להראות נהדר בהעדרו של אוליניק, עם הרבה דקות, תפוקה טובה וגם ניצחונות של יוטה (ב-4 מ-5 האחרונים) אחרי תקופה רעה.

שימו לב לסטטיסטיקות המתקדמות של הרוקי: מוביל את הליגה באחוז חסימות ובחסימות פר 36 דקות, שלישי בליגה באחוז ריבאונד התקפה (אדאמס ראשון), ושישי באחוז ריבאונד כללי, וגם מקום שני בטרו שוטינג עם מעל ל-70% (טיפה מאחורי ניק קלקסטון של ברוקלין וקצת לפני יוקיץ' הלא יאומן). ממוקם בעשירון העליון של הליגה גם בכל מיני מדדים מתקדמים כמו ווין שר פר 48 (13 בליגה), בוקס פלוס מינוס (BPM) וערך על פני המחליף (VORP), שבכולם הוא מקום ראשון מבין הרוקיז. טו ויי פלייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2023 3:28 am 
Junior

לגמרי טו ויי פלייר. הוא אולי לעולם לא יהיה מגן כמו גובר, או סקרינר כמוהו אבל אפשר למסור לו כדור בהתקפה והידיים שלו לא עשויות מחמאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 23, 2023 5:07 pm 
Sophomore

לעניין ההגנה, הנה גרף שמשווה מגיני טבעת -- כמה מתקיפים אותם וכמה קולעים עליהם. זה בהחלט לא כל הסיפור. למשל שחקן כמו דייויס לא נראה פה טוב במיוחד כי זה לא מתחשב ביכולת שלו להחליף בפיק-אנד-רול, שהיא חשובה במיוחד בפליי-אוף. אבל לפחות יש פה איזשהי תמונה על הרתעה בצבע.

גובר בולט לטובה. אבל שימו לב מי השחקן שהכי קרוב אליו בגרף.

https://twitter.com/NBA_University/stat ... 3107410946

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:56 am 
Sophomore

נחפור עוד קצת על קסלר והמדדים המתקדמים. בכל אחד ממדדי ה"קאץ'-אול", כמו "רפטורס", "לברון", "בוקס פלוס מינוס" ו"טוטאל פוינטס אדד" קסלר מוביל את כל רשימת הרוקים. אבל זה לא רק שהוא מוביל. הפער בינו לבין האחרים ענק. לדוגמא, בטוטאל פוינטס אדד, כל הרוקים עם מספרים שליליים (בין מינוס 20 למינוס 100) חוץ מאיי ג'יי גריפין עם 3. קסלר? 45+... אותו סיפור לגבי המדדים האחרים ברשימה. בכולם, כמעט בלי יוצאים מהכלל, כל הרוקיז עם מספרים שליליים (לפעמים גבוהים) ורק קסלר עם מספרים חיוביים.

יש מצב שהוא בכלל ה-ROY?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:32 am 
Senior

לא, אבל יש מצב שזו אחת הדוגמאות הכי טובות לכמה מדדי הcatch-all האלו בעייתיים. טיפה מסכיר את התקופה שארבעת מובילי הper של כל הזמנים היו ג׳ורדן, קארים, לברון ו...בובאן.

שום דבר נגד ווקר קסלר, אבל אם הוא כל כך דומיננטי במדדים האלו בזמן שהתפקיד שלו הוא הרבה יותר רול-פליירי משל למשל באנקרו, שגם עומד במשימה ממש בגבורה בינתיים, אנחנו בעיקר צריכים ללמוד שלא צריכים להכריע את רוקי העונה לפי מדדים כאלו.

זו דעתי לפחות (ואני מבין שאתה כנראה לא לגמרי תתווכח, אלא בעיקר ניסית להעלות נקודה למחשבה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:38 am 
Senior

דרך אגב, אם כבר בסנטרים רוקים עסקינן, ג׳יילן דורן בדטרויט בדרך לסיים חודש ינואר עם 15 נק' ב75% מהשדה + 11 ריב' למשחק.
נכון לעכשיו כנראה שהאימפקט שלו קטן משל קסלר ויזכה אותו במקום רק בחמישיית הרוקיז השנייה, אבל חייב לומר שאני לא בטוח שהייתי לוקח את קסלר לפניו ברי-דראפט.

לא שזה נכתב כדי לסתור את ההודעה של סאבוניס, אלא סתם כדי להפנות קצת תשומת לב לרוקי שעובר קצת מתחת לרדאר ונראה ממש טוב בגיל 19 וחודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:46 am 
מנהל פורום

למי שיש ליגפאס שישקיע 10 דק לראות את הקונדסנט גיים של הפיסטונס בברוקלין
הוא במיטבו, שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 3:27 pm 
Sophomore

stavs כתב:
לא, אבל יש מצב שזו אחת הדוגמאות הכי טובות לכמה מדדי הcatch-all האלו בעייתיים. טיפה מסכיר את התקופה שארבעת מובילי הper של כל הזמנים היו ג׳ורדן, קארים, לברון ו...בובאן.

שום דבר נגד ווקר קסלר, אבל אם הוא כל כך דומיננטי במדדים האלו בזמן שהתפקיד שלו הוא הרבה יותר רול-פליירי משל למשל באנקרו, שגם עומד במשימה ממש בגבורה בינתיים, אנחנו בעיקר צריכים ללמוד שלא צריכים להכריע את רוקי העונה לפי מדדים כאלו.

זו דעתי לפחות (ואני מבין שאתה כנראה לא לגמרי תתווכח, אלא בעיקר ניסית להעלות נקודה למחשבה).

אני מסכים כמובן. לא באמת חושב שקסלר בדיון לרוקי העונה, זו נכתב בטון מבודח. מסכים גם לגבי המדדים, שיש להם נטייה לתעדף גבוהים יעילים, שלא עושים יותר ממה שהם יודעים וקולעים באחוזים גבוהים. בהחלט צריך לקחת אותם בעירבון מוגבל (נכון גם לגבי גובר אגב).

ומסכים גם לגבי דורן. הוא צעיר מקסלר ביותר משנתיים (רק מלאו לו 19 לפני חדשיים) ובהחלט עם פוטנציאל להתפתח למפלצת. בגלל זה התאכזבתי כשאו. קיי. סי. פספסו אותו בדראפט ובחרו ללכת במקום על דיינג הצרפתי (פוטנציאל באסט). אני מבין שיש להם טייפ קאסט, אבל קו קדמי של דורן והולמגרן די מצית את הדמיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 6:26 pm 
Senior

זה לגמרי נראה כמו פספוס של הת׳אנדר כרגע.
אבל אפילו זה לא משהו שהם צריכים לבכות עליו כרגע.
כבר עכשיו, בלי להתחשב כל בחירות הדראפט העתידיות שהם אספו, שים שם את הולמגרן וזו אחת הקבוצות המסקרנות בליגה. הם בכיף אחת הקבוצות הראשונות ברשימת הצפייה שלי לעונה הבאה.
מאוד מחבב את שני הג׳יילן וויליאמסים וגם את הוויליאמס השלישי ( מר 'אפרו-מאלט', קנריץ׳), גם כל הטריי מאן-אייזיאה ג׳ו - אארון וויגינס שלהם גם שחקני כדורסל לא רעים.

דווקא גידי טיפה מעצבן אותי לפעמים, אבל הוא גם שחקן מיוחד ושג"א כוכב של ממש.

בקיצור, שיישאירו קצת כבשי רש לאחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:09 pm 
Sophomore

איתך לגבי הת'אנדר. כבר עכשיו אחת הקבוצות שאני הכי נהנה לראות.

אין להם שחקני פנים (פאקינג מייק מוסקאלה הוא אולי הסנטר הכי טוב שלהם כרגע). אבל הם הקבוצה הכי צעירה בליגה עם יופי של פוטנציאל. שיי שחקן טופ-10. מאוד יעיל, מאוד יציב (שני רק ללוקה במשחקי 30+ נקודות), והשנה גם טוב יותר בהגנה (הכפיל את מספרי הסטוקס שלו). גידי רק בן 20 וכבר התחיל לעשות בולי בול לגארדים יריבים. צריך לשפר את הקליעה אבל גם בלי זה הוא בהחלט שחקן מיוחד. שניים מהוויליאמסים הם גם אחלה בעיני. ג'יי-דאב (הווילאמס מסנטה קלרה) יהיה כוכב בליגה תוך שנתיים שלוש, ברגע שיתחיל לקלוע את השלשות באופן יותר יציב. הקו האחורי שלו, של גידי ושל שיי מדהים (דורט נחמד אבל לדעתי צריך לרדת לספסל באיזשהו שלב). גם את קנריץ' אני ממש אוהב והחוזה הקטן שלו לארבע השנים הקרובות הוא חתיכת שיחוק של הת'אנדר. את ג'יי-וויל אני פחות אוהב (והוא גם תקוע עם השם שלו). שחקן די סתמי בעיני שנהנה מזה שאין בכלל גבוהים כדי לקבל דקות ולספק קצת תפוקה. שיהיה.

לגבי האחרים שהזכרת, אייזיה ג'ו זה חתיכת שיחוק מהשוק החופשי. בדיוק מה ששרגא צריך לידו -- קלעי קאץ'-אנד-שוט חסר מצפון עם שחרור מהיר, ווליום גבוה וממה שהראה עד עכשיו גם אחלה קליעה. את אארון וויגינס אני גם מחבב. לא הכי מוכשר בעולם אבל יופי של שומר, קולע את הזריקות הפנויות, ועושה מה שהוא יודע. בחירת סיבוב שני טובה שאולי תהיה חלק מהרוטציה העתידית (זה לא יהיה קל להיות בעשירייה שם בעוד שנתיים שלוש). את טריי מאן אני לא אוהב. סקורר שבעיקר מייצר לעצמו אבל לא ברמה מספיק גבוהה. לא משתלב טוב במשחק הקבוצתי, לא שומר מי יודע מה, והשנה גם קולע ממש רע (לא בדקתי, אבל נראה לי שהוא בעשירון התחתון באחוזי קליעה בליגה). הייתי משחרר אותו בקיץ בלי נקיפות מצפון.

ולא נשכח גם את פוקו, שאחרי שכבר די הרמתי ידיים לגביו, נראה פתאום כמו שחקן רוטציה השנה. הפחית מכמות השטויות (למרות שעדיין לא נפטר מהן), שיפר את ההגנה, וגם התחיל לקלוע באחוזים סבירים. עדיין רק בן 21 ויש מצב שיהיה חלק מהרוטציה העתידית. יש גם את רובינסון ארל הפצוע, שבעיני הוא שחקן יותר טוב ומתאים מג'יי וויל ואת בייזלי, שדי נפל מהרוטציה השנה אחרי שלא הצליח לעשות קפיצה ביכולת ונראה לי שלא יחתימו אותו בקיץ. וכמובן גם את דיינג, שלא הרשים אותי בינתיים, אבל גם הוא עוד לא בן 20, גדול לעמדה, ובהחלט מוכשר, אז מי יודע.

השאלה היא איך פרסטי הולך למקסם את הנכסים. מתי הוא הולך להעביר כמה בחירות או שחקנים צעירים שהם לא שרגא/גידי/ג'יי-דאב/צ'ט תמורת עוד שחקן תורם. אין להם כמעט מקום בסגל יותר לכל הבחירות העתידיות וכאמור חסרה להם נוכחות בצבע. הייתי מנסה להביא איזה שחקן פנים שיכול לשים גוף על יריבים אבל גם לרווח את המשחק. לא חייב להיות כוכב אבל מישהו עם מספיק גודל. ואז פשוט לשבת ולחכות שכל הכישרון הזה יתבגר ויגיע לשיאו (ואולי בדרך להביא גם עוד איזה שיחוק בדראפט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:23 pm 
Senior

אני שוב אגיד שקארל אנתוני טאונס יכול להיות הכי מעניין בעולם שם. זו לא ההתאמה המושלמת לצד צ׳אט מבחינת אגרסיביות וכאלה, אבל חוץ מזה, על הנייר הוא די בינגו ולת׳אנדר יש אולי את הכלים הכי טובים בליגה להנחית שחקן כזה בטרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 1:44 am 
Hall of Famer

אני חושב שהם צריכים לחכות ולראות מה יש להם (בייחוד עם הולמגרן) לפני שהם עושים טרייד בלוקבסטר מהסוג הזה.
אגב, לא חושב שטאונס יכול לעבוד שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 11:58 am 
Senior

אני לא לגמרי מתחבר לזה.
הת׳אנדר צריכים למצוא דרך להשיג עוד לפחות שחקן אחד ברמה גבוהה לסגל שלהם, אידיאלית - ביג מן עם קליעה מבחוץ, שיעזור לרווח את הצבע בשביל שג"א.
אין המון כאלו בעולם ויש עוד פחות כאלו שזמינים לטרייד כמו שטאונס עשוי להיות בקיץ הקרוב ( למישהו יש השגות לגבי זה, דרך אגב? עכשיו שמינסוטה מתחילה לנסוק קצת עם אדוארדס כשחקן המרכזי ובלי שני סנטרים על המגרש?).
לת׳אנדר אין כבר מקום בסגל להכיל את כל הבחירות העתידיות שלהם, לפתח אותן ולבחון מי שווה להיות חלק מהעתיד שלהם. לאט לאט הן הופכות מנכס לסוג של עול, והם יהיו חייבים לעשות מהלכי 3 תמורת 1, או 5 תמורת 1 או וואטאבר.

הם יכולים לחכות עוד שנה, אולי לפספס שחקן כמו טאונס בדרך, כדי להבין טוב יותר מה יש להם ביד עם צ׳ט ועם הרוקים שהם ייבחרו, אבל לגבי כל האחרים הם כבר צריכים לדעת די טוב מה יש להם ביד. בעיני זה משהו שרחוק אול-סטאר צעיר אחד מלהיות חזקים בצמרת.
סבלנות זה חשוב, אבל לא הייתי מתמהמה יותר מדי, אם יש להם אפשרות להנחית שחקן מהרמות הגבוהות שגם מתאים לסגל, צריך לדעת לקפוץ על ההזדמנות. קצת כמו קליבלנד ומיטצ׳ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 3:16 pm 
מנהל פורום

גם קולינס וגם אננובי על המדף
עם נכסים שיש לנבלות האלה, הם יכולים להשיג אחד משניהם בקלות
גם אני כמו סבוניס מאוד מתרשם מOKC
מתרשם אחד: יצאו מהטנקינג אחרי שנתיים ולא נגררו להיות The process 2.0
מתרשם 2: מהתחרותיות שלהם, עם לא הרבה יותר משגא, דורט וגידי. להיות קבוצה ברמה של פורטלנד מחומרים כל כך דלים, זה עצום
אני מסרב להתלהב בנתיים משלושת הווילאמסים ובטח שלא מג'ו. פוקושבסקי לא הולך לפרוץ, אני בטוח. היחיד שהייתי קונה קלף שלו זה ג'יילן ווילאמס הקטן
נחכה לראות את צ'אט אבל תכלס מכל אינסוף בחירות דראפט רק דג שמן אחד עלה בחכה וקוראים גידי. זהו. שגא בא בטרייד ושחקן כמו דורט אפשר להשיג גם FA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:54 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
אני לא לגמרי מתחבר לזה.
הת׳אנדר צריכים למצוא דרך להשיג עוד לפחות שחקן אחד ברמה גבוהה לסגל שלהם, אידיאלית - ביג מן עם קליעה מבחוץ, שיעזור לרווח את הצבע בשביל שג"א.
.

זה לא צ'ט הולמגרן?
והאם אתה לא שוב תוקע את טאונס בעמדה 4 או שאנחנו בונים על צ'ט שם?

לא פוסל את האפשרות להשיג כוכב צעיר נוסף אבל טאונס זה הימור גדול יותר משחקן כמו מיטצ'ל. אפשר שזה יעבוד (להבדיל מגובר) אבל אני לא בטוח..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 11:25 am 
Senior

צ'ט בכל זאת שוקל פחות מ-90 קילו, אתה לא יכול להגיע רחוק כשאתה שולח אותו לבד למערכה בצבע. בשביל לרוץ רחוק, הת'אנדר יצטרכו עוד ביג-מן משמעותי, ובשביל שזה לא יבוא על חשבון הגארדים שלהם (שלא זורקים הרבה מבחוץ), יהיה עדיף לדעתי גבוה שקולע מבחוץ.

אני לא חושב שצייוות לצד צ'ט הולמגרן ייתקע את טאונס בעמדה 4, והוא די בודאות יהיה שונה בתכלית מהציוות עם גובר.
גובר חי בצבע ולא נוגע בכדור כמעט מחוץ לו. הולמגרן משחק רחוק מהסל, קולע טוב מ-3, יודע ליצור מכדרור ולמסור מההיי-פוסט.
כרגע נראה שהת'אנדר מעדיפים לאסוף לידו כל מיני 4-5 הגנתיים ונמוכים יחסית, אבל כמה כאלו יש שהם בטופ של הליגה? אולי אל הופורד בגיל 40 ירצה לבוא לסיבוב נוסף שם וימשיך להשתפר איכשהו, אבל כל עוד זה לא הולך לקרות - טאונס הוא הימור שהייתי לוקח במקומם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:04 pm 
Sophomore

טאונס נכשל במינסוטה, למרות אינספור הזדמנויות וסגלים שונים, ואני לא רואה איך דווקא עם שג"א הוא יצליח. אם אתה עושה טרייד בשבילו, אתה צריך להיות מוכן לתת לו חוזה קרוב למקס, ואני חושב שזה לא נכון לשעבד את העתיד של הקבוצה כבר עכשיו לשחקן כזה, בחוזה שעשוי להיות מהגרועים בליגה ובלתי סחיר.

צ'ט הוא ספוקלציה. בוא נראה אם יצליח להחזיק מעמד בריא עונה שלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:34 pm 
מנהל פורום

צריך להקים קבוצה שבמרכזה טריי יאנג, קאט והמאמן מלו
אני מנסה לחשוב על עוד שחקנים שעסוקים בעצמם בחוסר מודעות
הידעתם שטריי יאנג מדורג 12, חוזר 12 מבין הגארדים במזרח. רק במזרח לא בכל הליגה בבחירות לאולסטאר מבין השחקנים
מניח שקאט היה בדיוק, היה מקבל פידבק דומה מהחברים שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], הודי ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה