סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: ד' ינואר 11, 2023 7:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זו לפחות ההתרשמות שלי ממנו. מצד שני אני לא מכיר אותו אישית.
עם כמה שאני מתעב את הדעות שלו, לפחות אין סתירה בין האידאולוגיה שלו ובין הדרך שבה הוא מיישם אותה (על כולם) וזה ראוי להערכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2023 11:27 pm 
מנהל פורום

בן 17, מושפע מדאע"ש, רכש חומרים כימיים וכדוריות מתכת והתחיל לעבוד על הכנת מטען חבלה וביצוע פיגוע משולב ירי.
לא מדובר בנער ממוסול או מא-רקה בסוריה. גם לא בשטוף מוח שגויס למדינה האסלאמית וחזר לאירופה להילחם בכופרים.
אלא בתושב ואדי ערה. רק חצי שעה מגוש דן.

ציטוט:
במהלך חודש הרמדאן, שחל באפריל האחרון, ועל רקע עימות שהיה לנער עם יהודים כשהגיע להתפלל במסגד אל-אקצא, ולאחר שצפה בסרטונים שבהם נראים יהודים מקללים את הנביא מוחמד, "גמלה בליבו ההחלטה לבצע פיגוע באזור העיר העתיקה בירושלים, מתוך הרצון להיות שהיד".

והתגובה הקבועה המשעשת בניחוח סכיזופרני כבד של עורך הדין:
ציטוט:
עו"ד רסלאן מחאג'נה, שמייצג את הנער, מסר בתגובה: "מדובר בנער נורמטיבי לחלוטין, שמתמודד עם מחלה קשה. מדובר בסיפורי 'סבתא' שהוא סיפר למדובבים. הוא קנה חומרי ריסוס ולא הייתה לו כל כוונה לבצע פיגוע. זה ילד תמים, נוכיח שלא הייתה לו כל כוונה ונוציא אותו זכאי, המעצר גורם לו לנזק רפואי קשה".

https://www.ynet.co.il/news/article/sjcsb7zoi

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 23, 2023 10:31 am 
מנהל פורום

לכל התוהים למה אני לא מאמין באופן אוטומטי לכל סיפור "חיסול מפגע" ו"הנה פיגוע לאומני" שצץ בכל פעם שכוחות הבטחון הורגים פלסטיני (אין הרבה תוהים אגב, אני לא נורא מעניין), אז לפני כשבוע "פלסטיני ניסה לחטוף נשק/לפגוע בחיילים לכן ירו בו". אתמול:
https://twitter.com/kann_news/status/16 ... 7515461632

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 11:44 am 
Hall of Famer

פעילות יוצאת דופן בג'נין עם מאות לוחמים משעות הבוקר.הפלסטינים מדווחים על חילופי אש כבדים ורחפנים תוקפים
בינתיים לפלסטינים 8 הרוגים ועשרות פצועים.אין דיווח כרגע על נפגעים בצה'ל.
https://g.kipa.co.il/1150346/l/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 1:01 pm 
Hall of Famer

יהיה בלגאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 7:35 pm 
Hall of Famer

בעקבות הרג 10 הפלסטינים בג'נין הרשות הפלסטינית הודיעה לפני זמן קצר על הפסקת התיאום הביטחוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 10:55 pm 
Sophomore

...וחזרנו.

אבל כבד הערב בביתה של גלית דיסטל אטבריאן - לא מספיק שיש הרוגים, היא כבר לא יכולה לרקוד על הדם כפי שהיא אוהבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 10:57 pm 
Hall of Famer

איתמר בן גביר הגיע לזירה כדי לצעוק קצת על עומר בר לב.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:55 am 
Hall of Famer

נורא בטוח ומשיל פה לאחרונה. פיגוע ירי קשה בירושלים אתמול, ועכשיו דיווח על ירי נוסף בעיר דוד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 2:53 pm 
Hall of Famer

והתגובה של בן גביר אחרי הפיגוע הראשון: "קמתי משולחן השבת כדי להיות פה, אני מקווה שהממשלה תעשה...". תקשיב טמבל. אנשי ביטחון כל החיים שלהם קמים משולחן השבת, אם הם בכלל מתיישבים אליו, ואתה הממשלה. עכשיו במקרה שלך עדיף באמת שלא תעשה כלום ותיתן לאחרים, אבל הנה מקצת ההבדלים בין להיות פרחח מתלהם שצורח בזירות פיגוע לבין להיות מי שאחראי על העניינים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 5:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התופעה הזו של פוליטיקאים שמדברים כמשקיפים בזמן שהתפקיד והאחריות עליהם, וגם אחרי שהם היו בתפקיד ולא עשו קמצוץ ממה שהם מטיפים לו, היא די נפוצה בישראל למרבה הצער. ואני מניח שלא רק בישראל.
גם הקטע שישיבת הקבינט נערכת רק אחרי צאת השבת, כאילו מה?... אם יש הצדקה לישיבת קבינט בשבת, הנה היא. אבל זו בעייה, אי אפשר לקנות בשבת רוגלך ובורקסים טריים שיהיו כשרים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 2:24 pm 
מנהל פורום

לאורך כל מערכת הבחירות אם ננקה את רעשי ההתלהמות - בן גביר, הליכוד וסמוטריץ' לא הציעו שום הצעה אופרטיבית משמעותית שאמורה לשנות את כללי המשחק בסכסוך ולהביא לאיזה שינוי במציאות. ככה שזה לא מפתיע שכשהמציאות מגיעה והם עם הידיים על ההגה בעצם לא קורה שום דבר חדש.
בנוסף הם מתעלמים באלגנטיות מהסיבות השונות של הצד השני לעשות מה שהוא עושה. למעט כמובן הסיבה הקלאסית של "ההסתה ברשות הפלסטינית".

אתמול ריאיינו את דיכטר והגמגומים שלו היו ממש עלובים. אפילו בר לב לידו נראה גורם סמכותי.

לאטום את בית המחבל! וו הו, איזה פחד. אני בטוח שעכשיו הם חושבים פעמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2023 4:13 pm 
Hall of Famer

עוד פיגוע בירושלים, 2 הרוגים ומספר פצועים קשה בפיגוע דריסה. אני חש שההרתעה של בן-גביר אינה יעילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2023 8:12 pm 
Hall of Famer

ואגב במקרה זה, למחבל יש רקע פסיכיאטרי אמנם, אבל הוא הביע בפומבי תמיכה במעשי טרור בעבר ומעשהו קיבל גיבוי מיידי מארגוני הטרור. אלה סממני פיגוע מובהקים. התגובה של בן גביר חסר התועלת מדהימה בטימטומה. "נעשה סגר על עיסאוויה ונבדוק רכב-רכב". אוקיי, ואיך תגלה רכב שרוצה לדרוס? "נאטום לו את הבית". אופס, המחבל התגורר בבית שכור. "נצא לחומת מגן 2 החל מיום ראשון". טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2023 9:18 pm 
Hall of Famer

בן גביר ליצן החצר.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2023 9:21 pm 
Junior

צריך ללעוג לו בכל פורום ולהשמיע קול נגדו. גם ביבי כבר קצת הבין שהוא ליצן והשתין עליו בקשת (״לא מכריזים על מבצע בזירת פיגוע״). עוד אחת-שתיים כאלה וזה יהיה ברור שהוא ברווז צולע כי אף אחד לא ישים עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2023 9:53 pm 
Junior

בן גביר אלוף בתקשורת אבל החשש אומת. בעבודה הוא לא משהו בלשון המעטה. אני יודע מחבר קרוב באוצר ששמחים מאוד שסמוטריץ הגיע לתפקיד, אבל בן גביר בנתיים מראה שמה שטוב לאופוזיציה לא קשור לעבודה בקואליציה. וזה בעיה שכל קמפיינר מוכשר שיודע לתת שואו (העלינו מסוק לשמיים וכו) ולהביא 7 מנדטים חייב להיות שר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2023 11:44 pm 
Hall of Famer

2 אחים הלכו שם, אחרי שהיום נפטר השני מביניהם.
עצוב מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 11:15 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
ואגב במקרה זה, למחבל יש רקע פסיכיאטרי אמנם, אבל הוא הביע בפומבי תמיכה במעשי טרור בעבר ומעשהו קיבל גיבוי מיידי מארגוני הטרור. אלה סממני פיגוע מובהקים.

בוא נפרק את זה קצת...
"מעשהו קיבל גיבוי מיידי מארגוני הטרור" - זה לחלוטין לא רלוונטי. זה קורה כמעט בכל פיגוע, וזה לא שייך לעצם המפגע הבודד עצמו או למניעים שלו. זה בדיעבד וממש לא שייך ל"סממן פיגוע".
"הוא הביע בפומבי תמיכה במעשי טרור בעבר" - האם כמה לייקים או פוסטים בפייסבוק הם באמת הדבר המשמעותי שצריך לחתוך את האירוע לכאן או לכאן?

דווקא עליו הייתי מצפה ממך יותר להניף את הטיעון הפסיכולוגי, הרי לפי התקשורת הוא השתחרר רק לא מזמן מאישפוז.
וזה די ברור שאחד הדברים הכי משמעותיים בהקשר הזה, הוא להשגיע על מאושפזים פסיכולוגיים לשעבר שהם לא יבצעו פיגועי דריסה או דקירה כמו בחולון. מוזר גם שתמיד הדריסות הם בשטחי הקו הירוק באיזורים יהודיים, ולא קורות במזרח ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 12, 2023 3:24 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:
ואגב במקרה זה, למחבל יש רקע פסיכיאטרי אמנם, אבל הוא הביע בפומבי תמיכה במעשי טרור בעבר ומעשהו קיבל גיבוי מיידי מארגוני הטרור. אלה סממני פיגוע מובהקים.

בוא נפרק את זה קצת...
"מעשהו קיבל גיבוי מיידי מארגוני הטרור" - זה לחלוטין לא רלוונטי. זה קורה כמעט בכל פיגוע, וזה לא שייך לעצם המפגע הבודד עצמו או למניעים שלו. זה בדיעבד וממש לא שייך ל"סממן פיגוע".
"הוא הביע בפומבי תמיכה במעשי טרור בעבר" - האם כמה לייקים או פוסטים בפייסבוק הם באמת הדבר המשמעותי שצריך לחתוך את האירוע לכאן או לכאן?

דווקא עליו הייתי מצפה ממך יותר להניף את הטיעון הפסיכולוגי, הרי לפי התקשורת הוא השתחרר רק לא מזמן מאישפוז.
וזה די ברור שאחד הדברים הכי משמעותיים בהקשר הזה, הוא להשגיע על מאושפזים פסיכולוגיים לשעבר שהם לא יבצעו פיגועי דריסה או דקירה כמו בחולון. מוזר גם שתמיד הדריסות הם בשטחי הקו הירוק באיזורים יהודיים, ולא קורות במזרח ירושלים.

זה מדהים איך אתה מצליח לפספס ממטר מול שער ריק.

ברצח בחולון: מעולם לא היה לרוצח כל קשר ולו קלוש לתמיכה בטרור או לעניין לאומני כלשהו, ואף ארגון טרור לא הודיע שום הודעה-בטח לא מיידית כמו בפיגוע האחרון-בקשר לזה. הנ"ל ועוד הרקע הפסיכיאטרי של הרוצח, שגם התאבד בתליה אחר כך (משהו שאני לא זוכר שאי-פעם קרה באירועי טרור), מובילים למסקנה שלכל הפחות יש צורך בחקירה יותר מעמיקה כדי לקבוע שמדובר ב"פיגוע" במובנו הרגיל. הדמיון היחיד בין הרצח בחולון לבין "פיגוע", זה שערבי רצח יהודייה. ואז יש שתי אפשרויות: או שעבורך כל הרג של יהודי בידי ערבי הוא אוטומטית פיגוע, או שאתה ממהר לקפוץ בראש בלי אינדיקציות.

בפיגוע בירושלים, הן המפגע הביע תמיכה בעבר במעשי טרור, הן ארגוני הטרור הביעו תמיכה מיידית במעשה, הן אופן ביצוע המעשה (נהיגה לתוך תחנת אוטובוס במטרה לפגוע בכמה שיותר) מתאים לדפוס של טרור נגד אזרחים.

אגב, מה זה "טיעון פסיכולוגי" ו"מאושפזים פסיכולוגים"? אם אתה לא יודע את ההבדל בין פסיכולוגיה לפסיכיאטריה אפשר להסביר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 12:52 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
ברצח בחולון: מעולם לא היה לרוצח כל קשר ולו קלוש לתמיכה בטרור או לעניין לאומני כלשהו, ואף ארגון טרור לא הודיע שום הודעה-בטח לא מיידית כמו בפיגוע האחרון-בקשר לזה. הנ"ל ועוד הרקע הפסיכיאטרי של הרוצח, שגם התאבד בתליה אחר כך (משהו שאני לא זוכר שאי-פעם קרה באירועי טרור), מובילים למסקנה שלכל הפחות יש צורך בחקירה יותר מעמיקה כדי לקבוע שמדובר ב"פיגוע" במובנו הרגיל. הדמיון היחיד בין הרצח בחולון לבין "פיגוע", זה שערבי רצח יהודייה. ואז יש שתי אפשרויות: או שעבורך כל הרג של יהודי בידי ערבי הוא אוטומטית פיגוע, או שאתה ממהר לקפוץ בראש בלי אינדיקציות.

בפיגוע בירושלים, הן המפגע הביע תמיכה בעבר במעשי טרור, הן ארגוני הטרור הביעו תמיכה מיידית במעשה, הן אופן ביצוע המעשה (נהיגה לתוך תחנת אוטובוס במטרה לפגוע בכמה שיותר) מתאים לדפוס של טרור נגד אזרחים.

אגב, מה זה "טיעון פסיכולוגי" ו"מאושפזים פסיכולוגים"? אם אתה לא יודע את ההבדל בין פסיכולוגיה לפסיכיאטריה אפשר להסביר.

על מה אתה מדבר לעזאזל? הייתה כבר חקירה מעמיקה, השב"כ והמשטרה כבר קבעו לפני כמה חודשים שרצח הקשישה בחולון הוא פיגוע על רקע לאומני. כנראה שיש להם מידע על זה שלך אין על חולה הסכיזופרניה התמים. צירוף הנסיבות הזה של ערבי שרוצח סתם כך יהודיה זקנה רחוק ממקום מגוריו בעיר בישראל, לאור יום הוא חריג מדי כדי שזה לא יהיה פיגוע. זה היה רק עניין של זמן עד שזה יוכח. זה מה שאמרתי מהרגע הראשון, וכמובן שצדקתי (למרות ההתאבדות שלו!).

ואגב, האם אתה לא מכיר פיגועים אחרים בהם המחבלים "מתאבדים" כחלק מהאירוע? (רמז - פיגועי התאבדות ו/או פיגועים נוספים שהם יודעים בסבירות גבוהה שהם לא יסיימו בחיים).

ארגוני הטרור לוקחים אחריות בדיעבד גם על פיגועים שלא קשורים אליהם ישירות ו/או סתם חוגגים, הכל כדי ללבות את אש הג'יהאד. הטיעון הזה של לקיחת אחריות בדיעבד על פיגועי יחידים הוא לחלוטין לא רלוונטי.

ולגבי הסיפא על הפסיכיאטריה, כל הכבוד שמצאת לי טעות סינטקס, קיבלת את מדליית הקטנוניות של הפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2023 10:19 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:

על מה אתה מדבר לעזאזל? הייתה כבר חקירה מעמיקה, השב"כ והמשטרה כבר קבעו לפני כמה חודשים שרצח הקשישה בחולון הוא פיגוע על רקע לאומני. כנראה שיש להם מידע על זה שלך אין על חולה הסכיזופרניה התמים. צירוף הנסיבות הזה של ערבי שרוצח סתם כך יהודיה זקנה רחוק ממקום מגוריו בעיר בישראל, לאור יום הוא חריג מדי כדי שזה לא יהיה פיגוע. זה היה רק עניין של זמן עד שזה יוכח. זה מה שאמרתי מהרגע הראשון, וכמובן שצדקתי (למרות ההתאבדות שלו!).

ואגב, האם אתה לא מכיר פיגועים אחרים בהם המחבלים "מתאבדים" כחלק מהאירוע? (רמז - פיגועי התאבדות ו/או פיגועים נוספים שהם יודעים בסבירות גבוהה שהם לא יסיימו בחיים).

ארגוני הטרור לוקחים אחריות בדיעבד גם על פיגועים שלא קשורים אליהם ישירות ו/או סתם חוגגים, הכל כדי ללבות את אש הג'יהאד. הטיעון הזה של לקיחת אחריות בדיעבד על פיגועי יחידים הוא לחלוטין לא רלוונטי.

ולגבי הסיפא על הפסיכיאטריה, כל הכבוד שמצאת לי טעות סינטקס, קיבלת את מדליית הקטנוניות של הפורום.

הטקסט שלך מגוחך ברמת הפארודיה, אבל בוא נלך אחד-אחד:

1) הדיון שלנו לא היה אחרי ה"חקירה המעמיקה" שאתה מדבר עליה, אלא מיד אחרי האירוע. הטענה שלי היתה, ועודנה, שלמשטרה לא היתה שום יכולת לקבוע מיד לאחר האירוע שמדובר בפיגוע. לא היה לאירוע הרצח הזה שום סממן של פיגוע חוץ מזהותו של הרוצח כערבי והיותה של הנרצחת יהודיה. לא טענתי שאין סיכוי שזה פיגוע, אלא שזה לא נראה כמו פיגוע ושלכל הפחות יש לחקור לעומק לפני שקובעים, ושאין אפשרות לקבוע מיידית. אתה טענת שזה פיגוע בהכרח. לעניין ה"חקירה המעמיקה" שלכאורה בוצעה, אני קצת סקפטי. יש לך להראות את הממצאים שהובילו למסקנות שלה? כי יש לי אינספור דוגמאות לשקרים של מערכת הביטחון תחת הכותרת "חקרנו", ואם אין ממצאים שחשופים לעין הציבור, אז קצת קשה להאמין. אני רק אספר לך שהכרתי פעם עו"ד פלילי, שרצה במסגרת פגישה מקצועית להראות את יכולותיו. הוא דיבר על תיק מסוים שהיה אז בכותרות והוא ייצג בו את משפחת הנרצחת, שהיתה יהודיה והרוצח היה ערבי. מילותיו היו: "המשפחה רצתה לאומני, הבאתי לה לאומני". אתה יכול לומר לי איך בדיוק מגיעים למסקנה שרוצח בודד, ללא הזדהות או לקיחת אחריות מצד ארגון טרור, רצח על רקע לאומני? "יש להם מידע שלך אין" זה בולשיט במקרה הזה.

2) זה די לא ייאמן שענית לי על מחבלים מתאבדים כדוגמה נגדית למה שכתבתי. זה באמת מביך. אתה באמת חשבת שאני לא מודע לתופעת המחבלים המתאבדים או אלה שמצפים לסיים את האירוע מתים? (שזה טיעון קלאסי ללמה "חוק עונש מוות למחבלים" הוא מטומטם מיסודו). כתבתי ספציפית על בנאדם שמתאבד בתליה אחרי האירוע. זכור לך בתולדות הטרור הפלסטיני נגד ישראלים שהיה מקרה שבו מחבל עשה פיגוע טרור נגד אשה אחת, ואז הלך להתאבד בתליה?

3) הפסקה השלישית שלך היא בכלל קלאסיקה של לוגיקה איומה. אתה אשכרה בא וטוען שארגוני טרור לוקחים אחריות גם על פיגועים שלא קשורים אליהם ישירות, ואז ממשיך לטעון שאירוע שאף ארגון לא לקח עליו אחריות הוא בכל זאת פיגוע. כי ערבי שרוצח יהודיה...אנחנו כבר יודעים.

לגבי הסיפא, פשוט גם בת'רד שכן כתבת: מרגיש לי שתמיד יש 10% של אנשים שהם גבוליים לאשפוז פסיכולוגי בכל קדנציה., אז בנאדם שכותב בשני ת'רדים שונים על "אשפוזים פסיכולוגים", אולי רק צריך קצת הכוונה במושגים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 2:19 pm 
מנהל פורום

ציטוט:
1) הדיון שלנו לא היה אחרי ה"חקירה המעמיקה" שאתה מדבר עליה, אלא מיד אחרי האירוע. הטענה שלי היתה, ועודנה, שלמשטרה לא היתה שום יכולת לקבוע מיד לאחר האירוע שמדובר בפיגוע. לא היה לאירוע הרצח הזה שום סממן של פיגוע חוץ מזהותו של הרוצח כערבי והיותה של הנרצחת יהודיה. לא טענתי שאין סיכוי שזה פיגוע, אלא שזה לא נראה כמו פיגוע ושלכל הפחות יש לחקור לעומק לפני שקובעים, ושאין אפשרות לקבוע מיידית. אתה טענת שזה פיגוע בהכרח.

בדרך כלל שיש רצח ברוטאלי חסר פשר, לאור יום, וללא הכרות מוקדמת (ללא סכסוך שהתגלע על רקע כלשהו) של יהודיה זקנה על ידי ערבי באמצע הרחוב, מניסיון העבר זה פיגוע. מוזמן להביא מהארכיון מקרים אחרים, אני לא זוכר. לכן זה היה בגדר הצהרה טריוויאלית להגיד אחרי אירוע כזה מזעזע. נכון שלכאורה מיידית בשעה אחרי הפיגוע, זה אולי ב98% ולא ב100%. אבל זה היה צפוי שלשם זה הולך, ואכן בדיעבד גם צדקתי. מהרגע הראשון זה לא היה נראה בתחום האפור.
הרקע הפסיכיאטרי (לא פסי-כו-לוגי), היה כמו תמיד תירוץ. כמו בפיגוע של לפני כמה ימים, בו היה פיגוע דריסה וכמה שעות לאחר מכן עלה טיעון דומה.

ציטוט:
לעניין ה"חקירה המעמיקה" שלכאורה בוצעה, אני קצת סקפטי. יש לך להראות את הממצאים שהובילו למסקנות שלה? כי יש לי אינספור דוגמאות לשקרים של מערכת הביטחון תחת הכותרת "חקרנו", ואם אין ממצאים שחשופים לעין הציבור, אז קצת קשה להאמין. אני רק אספר לך שהכרתי פעם עו"ד פלילי, שרצה במסגרת פגישה מקצועית להראות את יכולותיו. הוא דיבר על תיק מסוים שהיה אז בכותרות והוא ייצג בו את משפחת הנרצחת, שהיתה יהודיה והרוצח היה ערבי. מילותיו היו: "המשפחה רצתה לאומני, הבאתי לה לאומני". אתה יכול לומר לי איך בדיוק מגיעים למסקנה שרוצח בודד, ללא הזדהות או לקיחת אחריות מצד ארגון טרור, רצח על רקע לאומני? "יש להם מידע שלך אין" זה בולשיט במקרה הזה.

אתה מציג טיעון כפול שאי אפשר להשיב עליו. מן הסתם אני אזרח מהשורה ואין לי מידע יותר ממה שפורסם על ידי השב"כ והמשטרה בתקשורת, והם כן הוציאו הודעה שמדובר בפיגוע. אם אתה נכנס למחוזות הקונספירטיביים ש"אי אפשר להאמין למערכת הבטחון", "הכל תפור" וכו', אין בכלל על מה לדבר. אתה בגישה דיכוטומית של שקרנים ודוברי אמת. מהניסיון שלי כלשעבר, אני יודע שבהרבה מקרים יש פרטים שלא נחשפים לציבור הרחב מטעמים כאלה ואחרים. לא יודע ספציפית מה היה במקרה הזה.
יש מאות פיגועים שהיו רוצח בודד בלי שום ארגון והם פיגועים על רקע לאומני. הלו, אינתיפאדת הסכינים כאילו? נראה שיש לך זיכרון של דג. אתה יכול להמשיך בסיפורי הסבתא של מציאת כל מיני סיבות הזויות של סכיזופרניה, לב שבור, מצב כלכלי או שהכלב אכל את המחברת. רק אתמול היה פיגוע בו נרצח חייל שעלה לבידוק באוטובוס בשועפט. אין עליו נטילת אחריות ומדובר במפגע בודד, ובכל זאת אין שום ספק שמדובר בפיגוע.

ציטוט:
2) זה די לא ייאמן שענית לי על מחבלים מתאבדים כדוגמה נגדית למה שכתבתי. זה באמת מביך. אתה באמת חשבת שאני לא מודע לתופעת המחבלים המתאבדים או אלה שמצפים לסיים את האירוע מתים? (שזה טיעון קלאסי ללמה "חוק עונש מוות למחבלים" הוא מטומטם מיסודו). כתבתי ספציפית על בנאדם שמתאבד בתליה אחרי האירוע. זכור לך בתולדות הטרור הפלסטיני נגד ישראלים שהיה מקרה שבו מחבל עשה פיגוע טרור נגד אשה אחת, ואז הלך להתאבד בתליה?

אכן זה פרמטר שלא זכור לי מפיגועים קודמים. אני מסכים איתך ועם עמוס שמדובר פה במשהו חריג בנוף. אבל - ברמת הניתוח של האירוע, אני לא חושב שזה כל כך משנה מה קרה *אחרי* האירוע, אלא הנסיבות שהובילו לפיגוע עצמו. האם זה היה משנה את הניתוח אם היה עובר איזה שוטר באיזור ויורה בו למוות אחרי 2 דקות ובכלל לא היינו מדברים על ההתאבדות? יש מחבלים שמתאבדים תוך כדי הפיגוע, כאלה שהם תחת הנחה שימותו תוך כדי האירוע (כמו פיגוע הדריסה), ואולי עוד קטגוריות. זה לא ממש משנה את התגלגלות האירועים שגרמה להם לעשות את מה שעשו.

ציטוט:
3) הפסקה השלישית שלך היא בכלל קלאסיקה של לוגיקה איומה. אתה אשכרה בא וטוען שארגוני טרור לוקחים אחריות גם על פיגועים שלא קשורים אליהם ישירות, ואז ממשיך לטעון שאירוע שאף ארגון לא לקח עליו אחריות הוא בכל זאת פיגוע. כי ערבי שרוצח יהודיה...אנחנו כבר יודעים.

אם לא הבנת, יש מרחב גדול של קשרים אפשריים בין נטילות אחריות של ארגוני טרור לבין הפיגועים.
יש נטילות שקריות בדיעבד בלי שום קשר לפיגוע, יש פיגועים בלי נטילות רשמיות. ויש פיגועים עם נטילות. זה פרמטר שהוא לחלוטין לא מעניין ולא רלוונטי, גם במקרה הזה ספציפית.

ציטוט:
לגבי הסיפא, פשוט גם בת'רד שכן כתבת: מרגיש לי שתמיד יש 10% של אנשים שהם גבוליים לאשפוז פסיכולוגי בכל קדנציה., אז בנאדם שכותב בשני ת'רדים שונים על "אשפוזים פסיכולוגים", אולי רק צריך קצת הכוונה במושגים.

תודה לסינטקס צ'קר האוטומטי שלי. אתה יכול להחליף את chatGPT.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 8:29 pm 
Hall of Famer

אני לא מתכוון להמשיך להתווכח עם בנאדם שמציג לוגיקה כלכך גרועה בכלכך הרבה מילים חסרות משמעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 11:33 pm 
מנהל פורום

מביך שאתה בכלל מנסה להגן על טיעונים כל כך חלשים. אבל אני שמח שהסיבוב הזה נגמר לעת עתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: