עקב תחום עיסוקך אני כנראה לא צריך לספר לך מה שעכשיו אספר, אבל אעשה את זה בכל זאת. לפחות בכל מקרי מכירת הסטארטאפים שאני מכיר, שהם לא מעט, כולל שניים שהייתי מעורב בהם ועוד אחד שהיה אצל מתחרה שלנו שעובדים בו קולגות-לשעבר שלי, קניית סטארטאפ מלווה, במינימום, ב-retention אגרסיבי של המנהלים והעובדים לתקופה של מספר שנים - המקובל הוא ארבע שנים. מרכז הפיתוח, כלומר החברה הישנה, נשארים בארץ; העובדים והמנהלים מקבלים תמריצים כספיים גדולים כדי להישאר לתקופת ה-retention, כי אצלם הידע והנסיון והתהליכים שנמצאים באמצע שיכולים להמשיך מהנקודה בה הופסקו בלי הפרעה - שהם היתרונות היחסיים שבגללם החברה משכה את הקונים שהשקיעו בה מלכתחילה. בדרך כלל צוותי הפיתוח גם גדלים, כי שוב, החברה הקונה קנתה את הידע והרעיונות והיא רוצה לממש אותם. כך שבמובן הזה כמעט כל אקזיט הוא השקעה לפחות לטווח הזה. מה קורה אחרי זה? אלוהים גדול. יש כאלה שבהן הסניף המקומי נסגר והפעילות ממוזגת ויש כאלה שלא, היו מקרים כאלה וכאלה לפני הממשלה הנוכחית ויהיו גם עכשיו לדעתי. אלה שהייתי מעורב בהן ממשיכות בפעילות בישראל 7 ו-9 שנים אחרי הקנייה, למרות ששתיהן החליפו ידיים מאז הקניה המקורית, באחת מהן אני עדיין עובד; זו של המתחרים, אגב, היא קנייה טרייה יחסית בסכום של 300 מיליון דולר בערך, שקרתה אחרי הבחירות כשהיה ברור מי הממשלה שהולכת לקום ומה תוכניותיה - אם אנחנו כבר מדברים על זה. כמובן, החברה נשארה בישראל כמרכז פיתוח של החברה הקונה (חברה אמריקאית גדולה שאין לי ספק שכל הקוראים פה שמעו את שמה), העובדים והמנהלים קיבלו תוכניות retention גדולות לארבע שנים, כך שההשקעה היא השקעה לפחות לטווח הקצר-בינוני. אחרי זה? נראה.
שוב אני חוזר לדוגמה של רוסיה. המלחמה באוקראינה חשפה אותנו, פשוטי העם, לשני דברים, שאני מניח שהיו ידועים למשקיעים הרבה לפנינו: היקף ההשקעות המערביות ברוסיה היה עצום, הוא נחשף בזעיר אנפין כשהסנקציות הוכרזו, וממש לא היה רק בתחומי האנרגיה; ורוסיה היא מדינה סופר מושחתת, בוודאי הכי מושחתת לפחות בחצי הכדור הצפוני, והיא מדינה דיקטטורית הלכה למעשה עם מערכת משפט שהיא לגמרי זרוע של הקרמלין. את שני הדברים האלה אולי ידענו כולנו באחורי המוח שלנו, אבל נראה לי שלא כולנו ראו עד כמה, עד המלחמה הזו ומה שבא בעקבותיה. מה אתה חושב יקרה שם אם וכאשר המלחמה תיגמר והסנקציות יוסרו? כן, רוסיה היא מדינה גדולה עם יתרונות יחסיים בדמות של משאבי טבע עצומים; אבל זה העניין, כסף ילך לאיפה שיש יתרונות יחסיים שאפשר לעשות מהם עוד כסף. בישראל היתרון היחסי הוא היוזמה והחדשנות, ולכן לדעתי כמו שברוסיה המשקיעים המערביים יחזרו לנפט ולגז אחרי שתיגמר הסאגה הנוכחית - אותו דבר יקרה בישראל, כל עוד היתרון היחסי הזה שלה יישמר והמצב המאקרו כלכלי יישאר טוב.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' ינואר 28, 2023 12:04 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
|