סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מהן "העובדות"? שחברות לא אוהבות וכו'? ברור שהן לא אוהבות, לא סתרתי את זה לרגע. אבל נתתי אני דוגמאות לכך שכמה שהן לא אוהבות את זה, הן הולכות למקומות הרבה יותר גרועים מהבחינה הזו כל עוד יש שם כסף לעשות.
וזו הנקודה שלי. אין לי ספק שכלכלנים אוהבים תנאים של יציבות ומערכת משפט חופשית לגמרי. אבל אם למרות הכל אפשר לעשות כסף, הם ילכו לאן שעושים כסף. כל עוד אפשר לעשות בישראל כסף, הם יבואו. הרפורמה לדעתי לא תגרום באופן ישיר לבריחת כסף ו-divestment בכמות גדולה מישראל, כל עוד היתרונות היחסיים של ישראל שבזכותם אפשר לעשות בה כסף יישמרו.

ואני בטח לא רגוע מהרפורמה הזו, אבל לא מההיבט הזה. יש מספיק מה להיות לא רגוע גם בלי זה, כמו שהבעתי הת'רד הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' ינואר 28, 2023 12:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נתת דוגמאות לא רלוונטיות, ואני חש שאני על סיפה של מחילת הארנב שנקראת "ויכוח מעגלי אינסופי עם ראי" אז אני משחרר.

כתבתי כבר בהודעת הפתיחה על ההבדל הגדול בין רוסיה, איראן וסין לבין ישראל. לא סתרת את זה כי זה עובדתי. רוסיה זו דוגמה מדהימה לזה שכשהעולם כבר הולך למקום של חרם פיננסי, הוא מוכן לוותר על דברים הרבה יותר משמעותיים לכלכלה מאשר הייטק ישראלי.

עכשיו, גם איראן בשיא הסנקציות לא התמוטטה לגמרי כלכלית. אבל המצב של ישראל כיום הוא מצב של סכנה מוחשית ומהותית להרעה קריטית של מצב הכלכלה. את העובדות ציינתי מספר פעמים במעלה הת'רד ולא אחזור עליהן. אתה אוהב להיות בטוח בעמדתך (רוסיה משמידה את אוקראינה באהלן-אהלן מה נשמע?), נמתין ונראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:21 pm 
Hall of Famer

כן, עמדת על "ההבדל הגדול" - לאיראן ולרוסיה יש יתרונות יחסיים שאפשר לעשות בגללם כסף. אותו דבר יש בישראל, פשוט יתרון אחר.
לגבי "מה קורה כשהעולם מתאחד" - מה לקח כדי שהעולם המערבי יחרים פיננסית את רוסיה? שלטון דיקטטורי הלכה למעשה, כולל חיסולי מתנגדי משטר באמצעים רדיואקטיביים ואחרים על אדמת המערב? מערכת משפט מיקימאוסית? שחיתות בהיקף עצום שהיא חלק מהותי מהתרבות הפיננסית והשלטונית במדינה? בולשיט, כל אלה לא הפריעו למשקיעים. מה שהפריע להם זה אירוע קטאקליסמי שהם תופסים כמשהו שמלחך את שולי גלימתם, משהו שמסכן פיזית את הבטחון הלאומי שלהם.
המצב השלטוני ברוסיה כשלעצמו לא הפריע להם מעולם; אפילו לא הפריע להם אפילו כשהרוסים עשו מה שהם עשו בסוריה ובמקומות אחרים. זה הפריע רק כשזה ממש הגיע אליהם עצמם.

בקיצור, הרפורמה המשפטית היא זוועתית, התוצאות שאני חושש מהן יכולות להביא את ישראל למצב שבו שלושת הנקודות שציינתי לגבי רוסיה יהיו, גם אם לא באותו היקף, מאפייני השלטון גם בישראל; אבל כמו שברוסיה זה לא באמת הפריע למשקיעים, כי יש לה יתרונות יחסיים שעושים כסף, כך גם בישראל. אם היתרונות היחסיים של ישראל יישחקו זה משהו אחר, אבל אני לא רואה תנועה המונית של בריחה אפילו ממקומות יותר גרועים מישראל אם יש בהם כסף לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:29 pm 
Hall of Famer

אתה מדבר שטויות. אבל ממש.

יש לך מושג מה קרה בנדל"ן הרוסי תחת שלטונו של פוטין, למשל? בין היתר בגלל השפעה ישירה של ההבנה שבתי המשפט נשלטים על ידי השלטון וכפופים לאינטרסים שלו?

העולם המשיך לקנות גז ומחצבים מרוסיה, כי הרוסים סיפקו את זה במחיר טוב ולא היו בעיות. העולם ימשיך לקנות פיתוחים טכנולוגיים ישראלים. אבל לרגע אחד זה לא היה הדיון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:55 pm 
Hall of Famer

העולם לא רק קנה גז ומחצבים מרוסיה. המלחמה חשפה אותנו לכך שברוסיה פעלו באופן אינטנסיבי מאות ואולי אלפי חברות מערביות; אלה שעסקו בנפט וגז היו מעטות מהן. שוק תשתיות הנפט והגז נשלט על ידי מספר קטן יחסית של שחקניות גדולות, חברות כמו של, אקסון-מובייל, שברון, טוטאל וכו'; וחברות קבלן גדולות כמו האליברטון או שלומברז'ה. אבל ברוסיה פעלו והשקיעו מאות ואפילו אלפי חברות בתחומים שונים, שהקימו שם מפעלי ייצור עצומים, שחלק מתוצרתם הלך לייצוא; שלא לדבר על מרכזי הפצה לשוק הרוסי והאירואסיאתי בכלל, כי היה שם כסף לעשות.
אז לצייר את זה כ"גז ומחצבים ותו לא" זה חוטא למציאות.
הם השקיעו שם מיליארדים על מיליארדים למרות השלטון, למרות השחיתות, למרות בתי המשפט המכורים, ואפילו למרות שרוסיה עשתה מעשי זוועה במקומות שונים בעולם - המערב השקיע שם כי היה שם כסף לעשות, עד שזה הגיע ממש אל סף דלתם. ישראל, אני מהמר, לא תגיע אל סף דלתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 1:13 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
העולם לא רק קנה גז ומחצבים מרוסיה. המלחמה חשפה אותנו לכך שברוסיה פעלו באופן אינטנסיבי מאות ואולי אלפי חברות מערביות; אלה שעסקו בנפט וגז היו מעטות מהן. שוק תשתיות הנפט והגז נשלט על ידי מספר קטן יחסית של שחקניות גדולות, חברות כמו של, אקסון-מובייל, שברון, טוטאל וכו'; וחברות קבלן גדולות כמו האליברטון או שלומברז'ה. אבל ברוסיה פעלו והשקיעו מאות ואפילו אלפי חברות בתחומים שונים, שהקימו שם מפעלי ייצור עצומים, שחלק מתוצרתם הלך לייצוא; שלא לדבר על מרכזי הפצה לשוק הרוסי והאירואסיאתי בכלל, כי היה שם כסף לעשות.
אז לצייר את זה כ"גז ומחצבים ותו לא" זה חוטא למציאות.
הם השקיעו שם מיליארדים על מיליארדים למרות השלטון, למרות השחיתות, למרות בתי המשפט המכורים, ואפילו למרות שרוסיה עשתה מעשי זוועה במקומות שונים בעולם - המערב השקיע שם כי היה שם כסף לעשות, עד שזה הגיע ממש אל סף דלתם. ישראל, אני מהמר, לא תגיע אל סף דלתם.

עצם זה שחברות ענק החליטו לוותר על הפלח הזה ולצאת משם, מעיד עד כמה הם היו לא מהותיים, ביחס לגודל ולעלק מעצמה שהם החשיבו עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 1:20 pm 
Hall of Famer

ובכן, פה מדברים המספרים; יש לא מעט דיווחים על הסכומים שהחברות האלה מחקו מספריהן כשיצאו מרוסיה. אלה סכומים עצומים.
אבל שוב, זה לא קרה בגלל התרבות השלטונית הרוסית או בתי המשפט. כל זה כשלעצמו לא הפריע להם, זה קרה ספציפית בגלל המלחמה באוקראינה ומה שהיא עוררה במערב.

גם חברות הנפט והגז, אגב, לא באו לרוסיה בתור לקוחות או קבלנים בשכר. הן באו לשם כשותפות משקיעות במיזמים משותפים. עד המלחמה באוקראינה הם שמחו מאד להשקיע שם ולעשות בוחטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 1:29 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ובכן, פה מדברים המספרים; יש לא מעט דיווחים על הסכומים שהחברות האלה מחקו מספריהן כשיצאו מרוסיה. אלה סכומים עצומים.
אבל שוב, זה לא קרה בגלל התרבות השלטונית הרוסית או בתי המשפט. כל זה כשלעצמו לא הפריע להם, זה קרה ספציפית בגלל המלחמה באוקראינה ומה שהיא עוררה במערב.

גם חברות הנפט והגז, אגב, לא באו לרוסיה בתור לקוחות או קבלנים בשכר. הן באו לשם כשותפות משקיעות במיזמים משותפים. עד המלחמה באוקראינה הם שמחו מאד להשקיע שם ולעשות בוחטות.

סכומים עצומים ביחס למה?
אני חושב שקראתי שמקדונלדס ואפל, בערך 2% מההכנסות הן מרוסיה. אז כן, אבסולוטית זה כמות גדולה, אבל ביחס לכלל העסק, לא.
בישראל הדבר העיקרי הוא ההון האנושי ובשביל ההון הזה לא חייב להמשיך להקים קמפוסים, אלא פשוט לקחת את כל מי שיש לו דרכון אירופאי למדינה אחרת ואת אלו שלא, לעזור להם ברילוקיישן. לא נראה לי שהם יתנגדו לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 1:43 pm 
Hall of Famer

קח למשל את ההשקעה של חברת הנפט "של" בפרוייקט "סחלין 2" במזרח הרחוק של רוסיה. "של" השקיעה במיזם הזה 10 מיליארד דולר, שזה בערך רבע מהרווח השנתי שלה. היא הייתה אמורה להנות מרווחי הפרוייקט (בהתאם לחלקה) עוד 20-30 שנה. וזה רק פרוייקט אחד, של חברה אחת. "של" הייתה מושקעת ברוסיה בעוד פרוייקטים של הפקת נפט וגז, וגם כחברת שיווק של נפט רוסי לרחבי העולם.

ודרך אגב, אם כבר מדברים על "סחלין 2" ועל השלטון המושחת של רוסיה ובתי המשפט המכורים, הנה סיפור. "סחלין 2" היה בתחילתו פרוייקט שנשלט על ידי חברות מערביות, עם אחזקת מיעוט של חברה ממשלתית רוסית. לפני כ-15 שנה, כשהוא בשלבי בנייה, הוא נתקל ב"בעיות סביבתיות" ובתי המשפט הוציאו צווי עיכוב לעבודות. השלטון אילץ את השותפות במיזם למכור אחזקת רוב ל"גזפרום", פוטין עצמו נכח בטקס החתימה; והופס, הפלא ופלא, נעלמו הבעיות הסביבתיות ובתי המשפט הסירו את צווי העיכוב.
האם זה הפריע ל"של" להמשיך להשקיע בפרוייקט הזה ובכלל ברוסיה? לא ממש. היה שם כסף לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 2:00 pm 
Hall of Famer

חבל על השחתת המילים, ראי לא בכיוון.

הוא שכנע את עצמו שהכל כרגיל כי הכסף ילך לכסף.

מה שקרה, קורה ועשוי לקרות, עם ניתוח אמיתי של מרכיבי הכלכלה הישראלית והרגישות להשקעה זרה, לא רלוונטי. כל מאות הכלכלנים המומחים שמדברים על זה הם עפר לרגליו של ראי, כי קנו סטארטאפ ישראלי לאחרונה. בסדר.

מנכ"ל בנק הפועלים במפגש עם נתניהו: "נרשמת משיכה של פקדונות זרים, זה מדאיג". מנכ"ל דיסקונט: "מחיר הטעות יכול להיות פגישה אנושה בכלכלה". ראי שעל הקיר: "כסף הולך לכסף אין מה לראות כאן".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 5:50 pm 
Hall of Famer

הוא לא שכנע את עצמו, הוא פשוט התבונן בעולם שסביבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 5:57 pm 
Hall of Famer

אז שוב, המסקנות שלך מההתבוננות שגויות ולא רלוונטיות, ועל הדרך גם מנוגדות לקונצנזוס מוחלט בקרב הכלכלנים ואנשי הפיננסים המובילים במדינה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 7:37 pm 
Hall of Famer

אמיר תיבון עם ציוץ מדויק:

ממשלת נתניהו, חודש ראשון:

השטחים על סף פיצוץ; הפיגוע הכי רצחני מאז 2008; נגיד בנק ישראל חוזה משבר כלכלי; נשיאת העליון מאיימת להתפטר; הבנקים מזהים הוצאת כספים מישראל; הפגנות ענק ברחובות כל שבת; השותף הבכיר בקואליציה פסול לכהן כשר; סמוטריץ רב עם גלנט והרמטכ"ל.

ככה נראית "משילות"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 1:28 pm 
Junior

שוק ההון ממשיך לאותת לממשלה -
התשואות על אגח ממשלתי ישראל ל - 10 שנים עוד שניה עוקפת את זו של ארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 4:03 pm 
Hall of Famer

השוק לא מבין כלום. מילה של ראי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 4:13 pm 
Junior

אם מר כלכלה מודיע היום אחה"צ שהוא הולך הביתה, השוק הולך לעשות עשירייה למעלה.
יש מצב שמר כלכלה לא טוב לכלכלה? מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 4:14 pm 
Junior

אולי שוק ההון או החמאס יהיו הסולם שיוריד את נתניהו מהעץ הזה? אפשר לקוות. אם לא, אני מקווה שתהיה שביתה כללית של כל מי שיכול לשבש את שגרת החיים (מורות, גננות, בקרי רכבות, פקחי טיסה. על נמל אשדוד אני פחות בונה משום מה). שכל העולם יוציא מפה את הכסף ושהבורסה תקרוס ב-70 אחוז (ולעזאזל הכסף שלי שנמצא שם). ההצעות שהועלו, גם אם יש מישהו תמים שחושב שלא ייעשה שימוש לרעה בכוח הזה כרגע, משאירות לממשלה כוח בלתי מוגבל. נמנה יועצים משפטיים בובות במקום מקצוענים; אם לא נסכים איתם, נתעלם; נמנה שופטים ליצנים; כל מה שהם יגידו שלא ימצא חן בעינינו, נבטל גם. בהצלחה למי שרוצה לעשות עסקים באקלים כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2023 9:47 pm 
Hall of Famer

מדד הבנקים ירד היום ב4.29%, והשלים ירידה של 13% ב3 החודשים האחרונים. הכל כשורה!

לשאלת הטריוויה ששאלתי במעלה הת'רד, אז כמובן מי שהגיש ב2006 עתירה נגד ראש ממשלה מכהן תחת עילת הסבירות, תוך כדי שהוא מכנה אותה "נכס צאן ברזל במשפט הישראלי" הוא אחד יריב לוין, בשם הליכוד בראשות נתניהו נגד אולמרט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 1:54 am 
Junior

ירידה של 13% ב - 3 חודשים זה לא מאוד דרמטי בתנודתיות הנוכחית של השווקים. מינוס 4 ביום זה כן חריג גם ביחס לתקופה. היו לנו כבר שלישיות, ארבע כמעט ולא.

מה שהרבה יותר מעניין זה שיש מדינה אחת שבשלושת החודשים האחרונים הפרמייה על הcds שלה עלתה (סוג של ביטוח מפני חדלות פירעון) - ישראל. היחידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 10:37 am 
Junior

השקל ממשיך להיחלש אל מול סל המטבעות הזרים.
בית ההשקעות לידר, לדוגמא, עדכן היום את יעד האינפלציה שלו כלפי מעלה עקב כך.
ואינפלציה כידוע, היא בעייתית קודם כל עבור הציבור ממעמד סוציו אקונומי נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 10:59 am 
Junior

נראה לך שזה משנה להם? העיקר שהשמאלנים יראו מה זה. המגזר הכי מטומטם בישראל בפער זה אנשי המעמד הנמוך שמצביעים כבר שנים למי שלא משפר את מצבם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 11:44 am 
Junior

שאול אמסטרדמסקי הסביר ב -2 דקות למה מאוד משנה לנתניהו.
https://www.youtube.com/watch?v=Rff6E4s7M9o

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:04 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:

אני אבל באמת שואל - מה איכפת לו? (לביבי)
אני באמת ובתמים מאמין שבמצבו לא באמת איכפת לו מזה. מצידו שהמדינה תשרף. שישארו רק חרדים ומדינת עולם שלישי, כל עוד הוא והמשפחה שלו שולטים והוא עצמו מולטי-מיליונר עם אחוזות ורמת חיים של אוליגרך.
אם זה יפגע בעיקר בציבור שבמילא לא חלק מהגוש שלו, אז למה שזה יעניין אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:56 pm 
Junior

ודים כתב:
Lakic כתב:

אני אבל באמת שואל - מה איכפת לו? (לביבי)
אני באמת ובתמים מאמין שבמצבו לא באמת איכפת לו מזה. מצידו שהמדינה תשרף. שישארו רק חרדים ומדינת עולם שלישי, כל עוד הוא והמשפחה שלו שולטים והוא עצמו מולטי-מיליונר עם אחוזות ורמת חיים של אוליגרך.
אם זה יפגע בעיקר בציבור שבמילא לא חלק מהגוש שלו, אז למה שזה יעניין אותו.

תשמע, מצד אחד, בא לי מאוד לומר לך שזה מאוד משנה לו ואתה לא צודק, אבל העובדות הן שללכת על מהלך כזה בסביבה הכלכלית שבה אנחנו נמצאים, זה בערך הדבר האחרון שרצוי לעשות. כל מרצי הממשלה היו אמורים להיות מופנים למלחמה באינפלציה שתוביל בהמשך להורדת ריבית.

אבל בפועל, עצם זה שהוא החליט שזה הדבר הכי חשוב כרגע, מראה שלא באמת אכפת לו.
אני כן יכול לומר שכלכלה זה עסק מאוד עדין ואת זה הוא בטח יודיע - אם האינפלציה תמשיך להיות דביקה, המשכנתאות המסוכנות שהרבה מהציבור נטל לאחרונה, רק יכבידו עוד ועוד עליהם. אל מול נתונים כאלה, בנק ריבית שלצערו של ביבי עדיין גוף לא פוליטי ולא תלוי, לא ירמוז אפילו על הורדת ריבית. ובצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 1:18 pm 
מנהל פורום

stpsg כתב:
נראה לך שזה משנה להם? העיקר שהשמאלנים יראו מה זה. המגזר הכי מטומטם בישראל בפער זה אנשי המעמד הנמוך שמצביעים כבר שנים למי שלא משפר את מצבם.

לא יודע, הממשלה הקודמת עשתה לא מעט נזק לאנשי המעמד הנמוך, ככה שאני לא רואה איך הצבעה למישהו אחר הייתה עוזרת להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נורטון ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: