סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 9:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:23 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כתבתי את זה ברשימות ה 15 )25) שלי בתחילת השנה. אני חושב שיש משמעות לשחקן אחד קטן בקבוצה, יש משמעות לשחקן אחד גדול בקבוצה, וכל השאר די נזילים.
עכשיו, השחקן הגדול יכול להיות קלעי השלשות המרכזי אבל הוא כן צריך להיות שחקן של ריבאונד טוב והגנה על שחקנים גדולים אחרים (וכן, זה יכול להיות טאקר). והשחקן הקטן יכול להיות טי.ג׳יי מקונל שלא קולע בכלל מהשלוש, אבל עדיין חתולי מספיק בשביל להגיע לכל מיני מקומות ששחקנים גדולים יותר לא יכולים להגיע אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:35 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
יש חשיבות מסוימת. קבוצה לא יכולה לשחק עם ארבע שחקנים בגובה 1.93 על 80 קילו באותו זמן, וגם לא יכולה לשחק עם 3 גבוהים כבדים שלא זורקים מהשלוש בו זמנית

אבל זה לא חשיבות לעמדות. זה חשיבות למימדים ו/או סגנון משחק.

"חשיבות לעמדות" זה "מה העמדה של לברון?" או "מיהו הרכז של מילווקי?". אין לזה חשיבות בכלל. זה סתם נסיון שלנו להגדיר תופעות חדשות (שחקני אול אראונד מושלמים כמו לברון או יאניס) בכלים קשיחים (עמדות מסורתיות). זה שקבוצת כדורסל מצליחה צריכה גיוון בתפקודים, זה ברור. אבל האם מאן דהוא הוא סמול, סווינגמן או פוינט-פורוורד זה רק דרך שלנו לנסות להבין אילו חוזקות שחקן מביא למגרש ו/או מה סגנון המשחק שלו, על פי מכנה משותף רחב או פחות רחב. אין ל"עמדה" כמושג חשיבות ממשית בכדורסל המודרני, אמביד ויוקיץ' הם "סנטרים" כי הם הכי גדולים בקבוצה שלהם ויש להם יתרונות צבע מובהקים, אז אנחנו מזהים אותם ככאלה. אבל יאניס מוגדר לרוב pf נדמה לי, וזו ההגדרה הכי מאולצת בעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:49 am 
Hall of Famer

אם ״עמדה״ משמעותה איפה אתה עומד על המגרש בהתקפה, אז כן, בגדול אתה צודק.
למרות שאני מניח שכעשרה אחוזים מהליגה הם ממש ממש קלאסיים בעמדה (בעיקר בעמדות הסנטר, כמו אמביד, או הפוינט גארד כמו פול או הליבורטן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:59 am 
Hall of Famer

כן, ברור שעמדה פירושה תיפקוד התקפי, זו ההגדרה המקורית והתקפה. אולי עשרה אחוזים קלאסיים לעמדה, אולי יותר, אבל העניין הוא ש"עמדה" בכדורסל המודרני הפכה להיות יותר כלי עזר להבנת תיפקוד של שחקן מאשר הגדרה קשיחה וחשובה יותר. כשהכדורסל היה יותר שמרני וקשיח והשחקנים היו יותר מוגבלים, להגדרת העמדה היתה חשיבות רבה יותר.

ברור שמאד קל לזהות שכריס פול הוא רכז. הוא שחקן נמוך שמחזיק כדור, מנהל התקפות ומניע את ההתקפה. אבל למה יאניס מוגדר להיות pf? אין שום קשר הגיוני בין מה שהוא עושה על המגרש לבין ההגדרה הזו. זה ליטרלי קורה כי התבנית המסורתית עדיין בשימוש וחייבים לתקוע 5 שחקנים ב5 עמדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 2:51 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
kakon3 כתב:
משחק גדול בבוסטון, הולכים להארכה אחרי שלברון נשדד והיה עליו עבירה בשנייה האחרונה שלא נשרקה, קודם לכן היה פוט בק דאנק ענק של בברלי שבכלל לא הטביע ב3 שנים האחרונות.

כמה תובנות מהאי-שריקה אומללה הזו
1. צריך שאם הצ'אלנג' היה מוצלח, אז את זכאי לצ'אלנג' נוסף
2. מותר שיהיה צ'לאנג' גם על אי שריקה (במקרה הזה למשל לא הייתה שריקה לעשות עליה צ'אלנג')
3. צריך לאפשר לשופטים לעשו רביו גם על עבירה בשתי הדקות האחרונות כשההפרש נגיד 10 ומטה

1 זה היגיון כל כך בסיסי, שבאמת תמוה מדוע זה לא המצב (בטניס כמדומני מאז ומתמיד זכות הערעור לא מתבטלת באם השחקן צודק)
אם אני בטוח ב-99% בערעור בשלב מוקדם במשחק, אז מדוע שאני אשקול האם לקחת אותו או לשמור אותו לאחר כך

מה יהיה עם ממפיס?
פיגור דו-ספרתי כעת מול אינדיאנה
אולי בדרך להפסד שישי ברציפות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 5:36 am 
מנהל פורום

ניצחו בסוף, יש גבול למי אפשר להפסיד
אבל מה שהקליפרס עשו זה דוחה ברמות פילי של הינקי
פשוט ביזו את הקהל, את הליגה, את הספורט רמסו הכל.
היה 20:50 ואחר כך 40:80, מול אולם מלא בכמעט 20 אלף צופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 11:19 am 
Senior

כן, אם יש קארמה בעולם הכדורסל, הקליפרס לא עוברים סיבוב אחד בפלייאוף הקרוב.
כל הטראבל-מייקריות של קוואי התחילה, לפי הסיפורים, כשהוא הבין שלמרות שהוא אחד השחקנים הכי טובים בעולם, בספרס של פופוביץ' המותג שלו הרבה פחות חזק משל כוכבים אחרים. פאסט פורוורד ל6 שנים אחר-כך, והמותג של קוואי הוא בין הנמוכים בליגה ביחס ליכולת המקצועית שלו. קצת בגלל פציעות, והרבה בגלל איך שהוא מתנהל סביב ההימנעות מהפציעות.
האיש פשוט לא משחק אף פעם. ידעתם שלאנדרו וויגינס יש יותר נקודות ממנו בקריירה?

יאניס עם 50 נקודות ב30 דקות נגד ניו אורלינס שמאבדים המון גובה בלי זאיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:24 pm 
Junior

Hacohen כתב:
באמת מזמן לא היו דיוני עמדות.

אבל אם כבר נפלת לפח של סטריאני ושאלת, אז האמת שבמקרה הנקודתי של חוסר ההגיון שבהגדרת עמדה על פי השמירה על עמדה, סטריאני צודק.

מה הבעיה בהגיון הזה? פשוט; הוא מעגלי לחלוטין. ההגדרה של כשל מעגלי היא הנחה שזקוקה להוכחה כמו המסקנה. אם אני מניח שx הוא סנטר כי הוא שומר על y שהוא סנטר, אני צריך להוכיח שy הוא סנטר על פי השמירה שלו על x, z, או a שהם סנטרים כי הם שומרים על...טוב, נראה לי שהנקודה הובנה.

סטריאני טוען שאין עמדות יותר וגם זה לא מדויק. יש עמדות, הן פשוט הרבה יותר מפותחות, ורסטיליות, פלואידיות וקשות להגדרה מאשר הן היו לפני אי-אלו שנים. מה החשיבות של עמדות? ובכן, האמת שלא רבה במיוחד, שלא לומר אין חשיבות כלל.

יש פה כשל מעגלי רק אם מניחים מראש שמירה אישית. זה לא היה נכון מעולם ובטח שלא בעידן הפוזישנלס, שמחייב המון סוויצ'ים ויכולת של סנטרים לשמור על מגוון עמדות ובמגוון סיטואציות.

אני חושב שהדרך הכי טובה לזהות מיהו הסנטר בהרכבים לא-קלאסיים היא זו: הסנטר הוא השחקן שחונה בצבע, הכי קרוב לטבעת שהחוקים (והתקפת היריבה) מאפשרים לו. האחריות שלו בהגנה, מעבר לשמירה גם על הפרימטר כשזה מתחייב מחילופים, היא להגן על הטבעת, בין אם כשוט בלוקר או כסוחט עבירות תוקף (צ'אק הייז ביוסטון היה דוגמה קלאסית לכך, והוא תפקד כחלופה ליאו מינג בסנטר אצל ריק אדלמן החלוצי כבר לפני עשור וחצי); לעשות בוקס אאוט נגד ריבאונדרים התקפיים, או לתפקד כמשאבת הריבאונד ההגנתי בפני עצמו; ובאופן כללי לדאוג שהצבע לא יהיה פרוץ לגמרי לחדירות, חיתוכים ופוט-בקס.
התפקוד ההגנתי הזה נמצא בקורלציה לסייז: או שמדובר בשחקן הכי גבוה של הקבוצה, מן הסתם, או זה שיש לו שילוב כלשהו של ווינגספאן, מרכז כבידה נמוך (דריימונד גרין), bulkiness וקשיחות (טאקר, ג'סטיס ווינסלו). זה מה שגרם לג'ונתן טצארקס ז"ל לכתוב בזמנו ש"אנאנובי ואייזק הם עתיד עמדת הסנטר בליגה". אומנם זו פרדיקציה שטרם התגשמה, אבל לפחות היה היגיון מאחוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 12:37 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כן, ברור שעמדה פירושה תיפקוד התקפי, זו ההגדרה המקורית והתקפה. אולי עשרה אחוזים קלאסיים לעמדה, אולי יותר, אבל העניין הוא ש"עמדה" בכדורסל המודרני הפכה להיות יותר כלי עזר להבנת תיפקוד של שחקן מאשר הגדרה קשיחה וחשובה יותר. כשהכדורסל היה יותר שמרני וקשיח והשחקנים היו יותר מוגבלים, להגדרת העמדה היתה חשיבות רבה יותר.

יש לך רפרנסים לכך? ברור שה"פוינט" וה"שוטינג/סקנד" בגארדים מתייחסים לתיפקוד התקפי. אבל כמו שכבר כתבתי פה בעבר, למינוח "גארדים" יש קודם כל משמעות הגנתית - שומרים/זקיפים. כמו בצריח של טירה, הם אלו שמהווים את קו ההגנה החיצוני ביותר (בין אם שומרים אישית או אזורית, אגב).
המילה סנטר יכולה כמובן להתייחס הן למיקומו של החמש בהתקפה והן לאותו במיקום בהגנה.
והפורוורדים הם אומנם שמות שמתייחסים למיקום ה"קדימאי" יותר של מספרי 3-4 בהתקפה.

עם המשפט המודגש אני מסכים, לכן לדעתי בהחלט ניתן להגיד שטאקר הוא הסנטר של פילי בקונסטלציות מסוימות, או אם מעדיפים להימנע מהשמות המסורתיים, אז ניתן להגיד שהוא מתפקד (הגנתית) כביגמן של הסיקסרס באותם מצבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 5:51 pm 
Hall of Famer

אגב ברוגדון שמר על חד גבה. כן, ה"רכז" שמר על הסנטר. אז הוא סנטר לפי ההגיון של כמה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 6:37 pm 
Hall of Famer

דייויס כמובן, הוא גבוה אמיתי בכל תקופה. שחקן שאמנם יודע לקלוע מרחוק (לא מדהים) אבל הלחם והחמאה שלו הם בפוסט. זה ממש לא יאניס שמתחיל התקפות מבחוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:22 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Hacohen כתב:

יש לך רפרנסים לכך? ברור שה"פוינט" וה"שוטינג/סקנד" בגארדים מתייחסים לתיפקוד התקפי. אבל כמו שכבר כתבתי פה בעבר, למינוח "גארדים" יש קודם כל משמעות הגנתית - שומרים/זקיפים. כמו בצריח של טירה, הם אלו שמהווים את קו ההגנה החיצוני ביותר (בין אם שומרים אישית או אזורית, אגב).
המילה סנטר יכולה כמובן להתייחס הן למיקומו של החמש בהתקפה והן לאותו במיקום בהגנה.

עם המשפט המודגש אני מסכים, לכן לדעתי בהחלט ניתן להגיד שטאקר הוא הסנטר של פילי בקונסטלציות מסוימות, או אם מעדיפים להימנע מהשמות המסורתיים, אז ניתן להגיד שהוא מתפקד (הגנתית) כביגמן של הסיקסרס באותם מצבים.

רפרנסים למה? לזה שעמדות מוגדרות להתקפה? זה נתון בסיסי בהתפתחות הכדורסל. תחשוב בהגיון על התפתחות המשחק.

מעבר לכך, עמדות לא יכולות להיות מוגדרות בהגנה, כבר הראתי שזה טיעון מעגלי כושל לוגית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:22 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Hacohen כתב:

רפרנסים למה? לזה שעמדות מוגדרות להתקפה? זה נתון בסיסי בהתפתחות הכדורסל. תחשוב בהגיון על התפתחות המשחק.

מעבר לכך, עמדות לא יכולות להיות מוגדרות בהגנה, כבר הראתי שזה טיעון מעגלי כושל לוגית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:23 pm 
Junior

satriani כתב:
אגב ברוגדון שמר על חד גבה. כן, ה"רכז" שמר על הסנטר. אז הוא סנטר לפי ההגיון של כמה פה.

לא צפיתי במשחק. שמר עליו לאורך כל המשחק? כל פעם שהם חלקו פרקט? כי ממה שאני רואה, הסלטיקס שיחקו ללא הטיים לורד, במשחק שנכנס להארכה, כשהורפורד המבוגר מוגבל ל-38 דקות (שזה גם לא מעט עבורו), גרנט וויליאמס צובר 6 עבירות, וקורנט השחיף מקבל 16 דקות. אז וואלה, הגיוני שבסיטואציה חריגה שכזו, שפליימייקר ביפי כמו ברוגדון (שברגיל מסתדר יופי מול ווינגים עם סייז, כמו קוואי) ישים גוף על החדגבה (שגם נשאלת השאלה האם הוא בכלל היה הביגמן היחיד בחמישיית הלייקרס באותם פוזשנים, קרי ה-סנטר שלהם, או שמא זה היה תומאס בריאנט?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:27 pm 
Junior

Hacohen כתב:

כן, איזשהו מקור שמדבר על כך. בוויקיפדיה מצאתי רק את האמירה:

Historically, these players have been assigned to positions defined by the role they play on the court, from a strategic point of view.

כמובן ש"אסטרטגית", כמו בכל משחק שחמט, יכול להתייחס הן למיקום-תפקוד ההתקפי והן להגנתי.

לאמירה המודגשת בסוף כבר התייחסתי בהודעה קודמת. בטח שניתן להגדיר לפחות שלוש עמדות (פוינט גארד, סנטר ופאוור פורוורד) לפי התפקוד הטיפוסי שלהן בהגנה. הפוינט גארד הוא point of attack בהגנה, הסנטר מתמקם בצבע ומגן עליו, הפאוור פורוורד מסייע לו על תקן help defender.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:34 pm 
Junior

שתי דוגמאות שחשבתי עליהן ומדגימות את הטיעונים שלי:

1. בגמר המזרח 2009, אילגאוסקס היווה איום מיס-מץ' עבור דווייט הווארד, מכיוון שאיום הקליעה שלו לשתיים עמוקות היה יכול לגרור את הסופרמן הרחק מהצבע ובכך לנטרל פקטור מהותי בהגנת המג'יק. הפתרון של סטן ואן גנדי היה לשים את רשארד לואיס הארוך על אילגאוסקס הבלתי-מעניש-בפוסט, בעוד שהווארד שמר על בן וואלאס/ורז'או. האם זה הפך את לואיס לסנטר של המג'יק באותה סדרה? ודאי שלא.

2. בפלייאוף 2015, המפתח של סטיב קר לשבירת השוויון בסדרה מול הגריזליס (ולחוסר היכולת של דריימונד להתמודד עם זי-בו בהגנה), היה לשים את בוגוט מול טוני אלן, וקליעתו הבלתי קיימת מחוץ לקשת, בזמן שגרין הארוך עבר לשמור על גאסול ומשחק הפייס-אפ שלו, ובארנס התמודד בהצלחה מרובה יותר מול זי-בו. בוגוט תפקד בפועל בתור מה שמכונה defensive safety valve, הוא התרחק קצת מהצבע אבל לא יותר מדי, ובכך עדיין תרם לאטימתו מול התקפת הגריזליס. יש למישהו ספק שהוא עדיין נחשב לסנטר במערך ההגנתי הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:42 pm 
Hall of Famer

לא צריך שום מקור. רק הגיון ולוגיקה בסיסית, ושום דבר לא יכול להוכיח שעמדות מוגדרות להגנה, כי זה טיעון מעגלי כושל לוגית.

מונח ה"הגנה" משני ל"התקפה". אין להגנה משמעות בלי התקפה. אתה מגן מפני ההתקפה. תיאורטית יכול להיות משחק בלי הגנה, אבל לא יכול להיות לעולם מנצח בלי התקפה. "פוינט גארד" הוא מוביל הכדור בהתקפה, לא בהגנה. וכן הלאה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:53 pm 
Junior

Hacohen כתב:
לא צריך שום מקור. רק הגיון ולוגיקה בסיסית, ושום דבר לא יכול להוכיח שעמדות מוגדרות להגנה, כי זה טיעון מעגלי כושל לוגית.

מונח ה"הגנה" משני ל"התקפה". אין להגנה משמעות בלי התקפה. אתה מגן מפני ההתקפה. תיאורטית יכול להיות משחק בלי הגנה, אבל לא יכול להיות לעולם מנצח בלי התקפה. "פוינט גארד" הוא מוביל הכדור בהתקפה, לא בהגנה. וכן הלאה.

בקיצור, אין לך מקור. אגב, לא שאלתי כדי להתנצח - חשבתי שאולי אתה מתבסס על משהו מעבר ל"הגיון ולוגיקה בסיסית".

אני לא מתעסק ב"הוכחות". כדורסל זה משחק יציר האדם, לא מערכת לוגית סדורה. לשיטתי, בעידן שבו ורסטיליות התקפית מקשה לאפיין עמדות לפי התפקוד ההתקפי של השחקנים המאיישים אותן, ניתן לאפיין אחת מהן לפחות לפי התפקוד ההגנתי - ככל שבוחנים אותו דרך פריזמה של הגנה קבוצתית ולא לפי שמירה אישית.

אם פוינט גארד ושוטינג גארד מוגדרים לפי תפקודם בהתקפה, מדוע הם בכלל נקראים גארדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:58 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Hacohen כתב:

בקיצור, אין לך מקור. אגב, לא שאלתי כדי להתנצח - חשבתי שאולי אתה מתבסס על משהו מעבר ל"הגיון ולוגיקה בסיסית".

אני לא מתעסק ב"הוכחות". כדורסל זה משחק יציר האדם, לא מערכת לוגית סדורה. לשיטתי, בעידן שבו ורסטיליות התקפית מקשה לאפיין עמדות לפי התפקוד ההתקפי של השחקנים המאיישים אותן, ניתן לאפיין אחת מהן לפחות לפי התפקוד ההגנתי - ככל שבוחנים אותו דרך פריזמה של הגנה קבוצתית ולא לפי שמירה אישית.

אם פוינט גארד ושוטינג גארד מוגדרים לפי תפקודם בהתקפה, מדוע הם בכלל נקראים גארדים?

אני מבין שזה השלב שבו התחלת להטריל.

אז נסכם:

1. "עמדות מוגדרות לפי הגנה" זו פירכה לוגית בסיסית. טיעון מעגלי בהגדרתו. לפיכך עמדות בהכרח מוגדרות להתקפה.

2. עמדות בכדורסל בהכרח מוגדרות להתקפה, כי הניצחון בכדורסל מושג על ידי יתרון התקפי, ייתכן משחק של התקפות בלבד אך לא תיתכן הגנה בלא התקפה.

מש"ל, נקסט (אני יודע שתכתוב משהו בתגובה כי יש לך באג כזה שאתה חייב להגיב גם כשאתה מקשקש, אבל אין לך דרך לסתור את זה. מה שיפה בלוגיקה).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 10:06 pm 
Junior

חלילה לי לסתור לוגיקאי מדופלם שכמוך. כל טוב לך, ואשמח להגיב למי שמתעניין בהתדיינויות כדורסל עם בשר ולא ב"לוגיקה" (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 10:21 pm 
Junior

באיחור של כמעט שנה גיליתי את האופציה לרשימת נודניקים כאן ושיבצתי בה את הכהן. אני לא תמיד פעיל פה במיוחד, אבל זה אחלה פורום ומבחינתי הוא יהיה עכשיו עוד יותר אחלה (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:08 am 
Hall of Famer

לוגיקה זה דבר חזק ויפה. יכול לשבור גם את הקשקשנים האובססיביים ביותר, שלא יודו שהם טועים גם אם החיים שלהם תלויים בזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:12 am 
Hall of Famer

ומה שעוד יותר חזק ויפה, זה שאחרי שהוכחתי את הנקודה שלי בכלים לוגיים בלבד, טרחתי ללכת לויקי כ"מקור" לערך "פוינט גארד", שמוגדר להיות:

The point guard (PG), also called the one or the point, is one of the five positions in a regulation basketball game. A point guard has perhaps the most specialized role of any position. Point guards are expected to run the team's offense by controlling the ball and making sure that it gets to the right player at the right time. Above all, the point guard must understand and accept their coach's game plan; in this way, the position can be compared to a quarterback in American football. They must also be able to adapt to what the defense is allowing and must control the pace of the game.

A point guard specializes in certain skills, like other player positions in basketball. Their primary job is to facilitate scoring opportunities for their team, or sometimes for themselves. Lee Rose has described a point guard as a coach on the floor, who can handle and distribute the ball to teammates. This typically involves setting up plays on the court, getting the ball to the teammate in the best position to score, and controlling the tempo of the game. A point guard should always look out for teammates and be able to pass well. A point guard should know when and how to instigate a fast break and when and how to initiate the more deliberate sets. Point guards are expected to be vocal floor leaders. A point guard needs always to have in mind the times on the shot clock and the game clock, the score, the numbers of remaining timeouts for both teams, etc

כן, נראה לי שעמדות מוגדרות להתקפה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:23 am 
Hall of Famer

אתה בטוח? (לא שאני אומר שלא, אגב, אבל לקחת דווקא את העמדה הזאת ולהסיק ממנה על כל העמדות, בגלל מה שויקי אומר, זה אפעס. קצת דמגוגי).

(אותו ויקי, ערך אחר):

The small forward (SF), also known as the three or swingman, is one of the five positions in a regulation basketball game.[1] Small forwards are typically shorter, quicker, and leaner than power forwards and centers but taller, larger, and stronger than either of the guard positions.[1] They are strategic and are often relied upon to score, defend, create open lanes, and rebound for their team.[2]

The small forward is considered to be perhaps the most versatile of the five main basketball positions as they contribute offensively and defensively.[3] In the NBA, small forwards generally range from 6' 5" (1.96 m) to 6' 10" (2.08 m); in the WNBA, they are usually between 6' 0" (1.83 m) to 6' 2" (1.88 m). This puts them at the average height of all professional basketball players because they are taller than the guards, but shorter than the power forward and center.[4]

Small forwards are responsible for scoring points and defending, and often are secondary or tertiary rebounders behind the power forward and center. In professional basketball, some have considerable passing responsibilities, and many are prolific scorers.[5]

The styles with which small forwards score vary widely. Some are very accurate shooters, and some prefer to initiate physical contact with opposing players, such as Kevin Durant while others are primarily slashers who also possess jump shots. In some cases, small forwards position on the baseline; in other cases, they operate as off-ball specialists. The defensive specialists among them are notably versatile, often being able to guard multiple positions using their size, speed, and strength. Having adequate footwork and a solid defensive stance contributes to why small forwards are successful. [6] When it comes to statistics, small forwards must be all over the map and at least have stats in every category.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:40 am 
Hall of Famer

תגיד, אתה מטריל או שאתה באמת ממש לא טורח לקרוא או להתעמק במשהו?

הוכחתי שעמדות מוגדרות להתקפה על דרך השלילה (הטיעון שהן מוגדרות להגנה הוא מעגלי, כלומר כושל לוגית).

הוכחתי שעמדות מוגדרות להתקפה על דרך החיוב (ההתקפה היא בסיס המשחק, ייתכן משחק של רק התקפה, אבל אין הגנה בלי התקפה).

ורק אז, בשביל השעשוע, הלכתי להגדרה של ויקי לפוינט גארד (גם כי זו "העמדה הראשונה", וגם כי היא במובהק לגמרי מוגדרת להתקפה, על סגמנט של ניהול משחק) כדי להראות עד כמה זה בסיסי.

ואתה הלכת להגדרה של סמול פורוורד שאומרת שזו עמדה ורסטילית גם בהתקפה וגם בהגנה, ואומר לי אפעס קצת דמגוגי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3 ו 37 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה