סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 9:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 1:24 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
stpsg כתב:
נראה לך שזה משנה להם? העיקר שהשמאלנים יראו מה זה. המגזר הכי מטומטם בישראל בפער זה אנשי המעמד הנמוך שמצביעים כבר שנים למי שלא משפר את מצבם.

לא יודע, הממשלה הקודמת עשתה לא מעט נזק לאנשי המעמד הנמוך, ככה שאני לא רואה איך הצבעה למישהו אחר הייתה עוזרת להם.

איך עשתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 3:23 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Lakic כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
stpsg כתב:
נראה לך שזה משנה להם? העיקר שהשמאלנים יראו מה זה. המגזר הכי מטומטם בישראל בפער זה אנשי המעמד הנמוך שמצביעים כבר שנים למי שלא משפר את מצבם.

לא יודע, הממשלה הקודמת עשתה לא מעט נזק לאנשי המעמד הנמוך, ככה שאני לא רואה איך הצבעה למישהו אחר הייתה עוזרת להם.

איך עשתה?

לקחה להם את החד"פ והקריסטל המוגז. ממשלת עמלק!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 5:48 pm 
מנהל פורום

אני מאד קצר בזמן עכשיו, אז מצטער, אנסה להרחיב או להביא כתבות תומכות בהמשך, אבל היתה עלייה במחירי התחב"צ בעיקר בפריפריה ומהפריפריה למרכז, ייקור משמעותי בנדל"ן, עליות מחירים של מוצרי בסיס. לא הכל בגלל פעולות של הממשלה, חלק לא קטן אבל כן.
(וזה בלי לדבר על זה שזו היתה ממשלה קטלנית לפלסטינים, אבל זה דיון שונה לצערי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 5:53 pm 
מנהל פורום

וכמובן, גם הנסיון שלהם להלחם בארגוני עובדים ובמגזר הציבורי זה חלק מהסיפור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 6:13 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מאד קצר בזמן עכשיו, אז מצטער, אנסה להרחיב או להביא כתבות תומכות בהמשך, אבל היתה עלייה במחירי התחב"צ בעיקר בפריפריה ומהפריפריה למרכז, ייקור משמעותי בנדל"ן, עליות מחירים של מוצרי בסיס. לא הכל בגלל פעולות של הממשלה, חלק לא קטן אבל כן.
(וזה בלי לדבר על זה שזו היתה ממשלה קטלנית לפלסטינים, אבל זה דיון שונה לצערי)

בשנה שבה ארה"ב עם אינפלציה של 8%, אתה אומר לי שהממשלה כאן לא עשתה עבודה טובה כי התייקרו מוצרי בסיס ותמורות נדלן שהכו בכל העולם, הגיעו לכאן, אל תטרח לעבוד על פוסט. אין צורך.
בנוגע לתחבורה ציבורית, לדעתי מדובר במשנתה של שרת התחבורה שהבנתי שחלק דווקא היו בעד כי זה יותר שיוויוני אבל לא נכנסתי שם לעובי הקורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 6:42 pm 
מנהל פורום

אה, חבל שמראש לא אמרת שאתה לא באמת מחפש תשובה.
בכ"א, כתבתי בעצמי שלא הכול קשור לפעולות הממשלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2023 9:33 pm 
Hall of Famer

רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית הייתה טובה על פניו.
היו איזורים בפריפריה שמשום מה (במילים אחרות - כתלות בהסכמי עבר בין פוליטקאים לראשי רשויות מקומיות וכו') נסיעה בהם תומחרה פחות מאשר במקבילים להם מבחינת פריפריותם והדירוג הסוציו-אקונומי שלהם.
זה כמובן לא תקין, ושונה (ואכן העלה את התעריפים בחלק מהאיזורים, מה לעשות).

במקביל, בני 75 ומעלה קיבלו פטור גורף מתשלום - זה לא משרת את "השכבות החלשות"?
לא מזמן היה דיבור שאף יורידו רף גיל זה, מה שנשמע לי הגון ויעיל כלכלית (כי מיהו בן ה-70 הממוצע אשר מתנייד באוטובוס? מן הסתם סביר שלא מהעשירונים העליונים, אז יש פה "מבחן הכנסה סמוי").

בכל מקרה, ובניגוד לענפים אחרים, אי אפשר לטעון שהחברות המפעילות "עושות כסף על חשבוננו", ובכל מקרה המדינה הרי מסבסדת לא מעט מכל העסק הזה. אין כאן מישהו ש"גוזר קופון", אלא פשוט סוגיה כמה המדינה משלימה בעצמה (שזה גם "כסף של האזרחים"), וכמה הנוסעים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 9:39 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית הייתה טובה על פניו.
היו איזורים בפריפריה שמשום מה (במילים אחרות - כתלות בהסכמי עבר בין פוליטקאים לראשי רשויות מקומיות וכו') נסיעה בהם תומחרה פחות מאשר במקבילים להם מבחינת פריפריותם והדירוג הסוציו-אקונומי שלהם.
זה כמובן לא תקין, ושונה (ואכן העלה את התעריפים בחלק מהאיזורים, מה לעשות).

במקביל, בני 75 ומעלה קיבלו פטור גורף מתשלום - זה לא משרת את "השכבות החלשות"?
לא מזמן היה דיבור שאף יורידו רף גיל זה, מה שנשמע לי הגון ויעיל כלכלית (כי מיהו בן ה-70 הממוצע אשר מתנייד באוטובוס? מן הסתם סביר שלא מהעשירונים העליונים, אז יש פה "מבחן הכנסה סמוי").

בכל מקרה, ובניגוד לענפים אחרים, אי אפשר לטעון שהחברות המפעילות "עושות כסף על חשבוננו", ובכל מקרה המדינה הרי מסבסדת לא מעט מכל העסק הזה. אין כאן מישהו ש"גוזר קופון", אלא פשוט סוגיה כמה המדינה משלימה בעצמה (שזה גם "כסף של האזרחים"), וכמה הנוסעים.

האמת שלגביי אוטובוסים לגילאי 70', ההורים שלי משתמשים לפעמים באוטובוסים כשהם צריכים לנסוע בתל-אביב. מעדיפים את זה על פני להתקע בפקקים, והם דווקא לא מהעשירונים התחתונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:10 pm 
Junior

אבי "תראי את הבולבול" חימי מוכיח כמה נחוץ להעיף את נציגי הלשכה מהוועדה למינוי שופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:14 pm 
מנהל פורום

זו הודעה דמגוגית מהזן הנחות ביותר.
בטח שהאלטרנטיבה שלך בועדה למינוי שופטים זה כל מיני חכים שמעורבים בפליליים ושיקולים חיצוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:20 pm 
Junior

לא זו לא. כבר שנים מדברים על ניגוד אינטרסים אינהרנטי שקיים בכך שעורכי דין שיושבים בוועדה וממנים שופטים, והם, השופטים, אח"כ דנים ביום יום שלהם בתיקים שמתנהלים במשרדיהם של אותם עורכי דין.
המקרה הזה של חימי הוא בעיקר דוגמה קיצונית לניצול הכוח הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:23 pm 
Freshman

Shiver כתב:
בטח שהאלטרנטיבה שלך בועדה למינוי שופטים זה כל מיני חכים שמעורבים בפליליים ושיקולים חיצוניים.

למה אתה מניח שנציגי לשכת עורכי הדין ישרים והגונים יותר מנבחרי הציבור ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 12:40 pm 
Junior

ציון כתב:
Shiver כתב:

למה אתה מניח שנציגי לשכת עורכי הדין ישרים והגונים יותר מנבחרי הציבור ?

או למה נציגי השופטים ישרים והגונים יותר?

במקרה של הלשכה יש ניגוד עניינים מיוחד. יושב אדם בוועדה ודן בעתידם המקצועי של שופטים, והם אח"כ מכריעים בתיקים של המשרד של אותו עו"ד (גם אם הוא עצמו כבר לא מייצג מתוקף תפקידו, הוא לא מתנתק מהמשרד לחלוטין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 1:03 pm 
Freshman

אני מסכים איתך גם לגבי השופטים, שאני לא רואה למה יש להם עדיפות עם פוליטיקאים. שאלתי את שיבר לגבי עורכי הדין, כי לדעתי ברור שנציגי הלשכה, אנשים כמו חימי או קודמו, הם למעשה פוליטיקאים / עסקנים לפי כל הגדרה.

לגבי הניגוד עניינים - זו לדעתי טענה קצת מרחיקת לכת. בגלל אחוז מזערי של תיקים שמנהלים נציגי הלשכה מול השופטים, נפקיע לחלוטין מעורכי הדין את האפשרות להביע את עמדתם בהליכי מינוי השופטים (גם בערכאות נמוכות) ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 1:27 pm 
Junior

דווקא בערכאות הנמוכות הם מתדיינים מולם הכי הרבה.
וזה לא כ"כ מעט כמו שאתה חושב. אני למשל נוהג להגיש תביעות בבתי משפט מסוימים, במטרה שהתיק שלי יתנהל בפני שופטים מסוימים (שלא חייבים לי כלום). כלומר שניהלתי מאות תיקים בפני אותם שופטים.
אני מניח שנציגי עוה"ד בוועדה למינוי שופטים לא יותר טיפשים ממני במובן הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 1:42 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אבי "תראי את הבולבול" חימי מוכיח כמה נחוץ להעיף את נציגי הלשכה מהוועדה למינוי שופטים.

אריה ״מרפד את הכיסים״ דרעי מוכיח כמה נחוץ להעיף את החרדים מהפוליטיקה,

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 1:50 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:
דווקא בערכאות הנמוכות הם מתדיינים מולם הכי הרבה.
וזה לא כ"כ מעט כמו שאתה חושב. אני למשל נוהג להגיש תביעות בבתי משפט מסוימים, במטרה שהתיק שלי יתנהל בפני שופטים מסוימים (שלא חייבים לי כלום). כלומר שניהלתי מאות תיקים בפני אותם שופטים.
אני מניח שנציגי עוה"ד בוועדה למינוי שופטים לא יותר טיפשים ממני במובן הזה.

כללי הסמכות המקומית (והעניינית) ברורים. כמובן שאפשר לעשות 'פורום שופינג' בתחומים מסויימים, אבל עדיין ...

בכל מקרה, ציינתי את הערכאות הנמוכות מכיוון שלהבדיל מהליכי המינוי לעליון, קל יותר להצדיק את המעורבות של עורכי הדין בהליכי המינוי לערכאות האחרות. נראה לי שהאבחנה הזאת נשמעת גם מבין התומכים ברפורמת לוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 1:55 pm 
Junior

אני גם אמרתי בת'רד אחר שיש שכל בכך שיושבים נציגים מהלשכה בוועדה למינוי שופטים, כי הם יודעים להעריך את איכות השופטים. אבל עדיין, קיים בעיניי ניגוד עניינים משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 3:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובכן, בקרוב תיפתר הבעייה. למגזר לו יש, כך אני מבין, הכי פחות ניגודי עניינים - הפוליטיקאים, שלא לומר הפוליטיקאים השולטים - יהיה רוב מוחלט בוועדה, והם יחליטו לבדם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 6:51 pm 
Junior

שמחה רוטמן בטירוף חקיקה.
הוא מבין שהוא יכול להיות "שותף טבעי" רק של מי שחרב מונחת על צווארו בדמות כלא ולכן כדאי לאכול כמה שאפשר לפני שנגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2023 9:13 pm 
Hall of Famer

גדול החימי הזה
שתי תהיות לגבי "קו ההגנה שלו":
1. "היינו בקשר משך 3-4 שנים" - אה, אז הכל בסדר!
2. "חוות הדעת שלי לא השפיעה, עובדה שהיא לא עברה את שלב המיון הראשון" - יופי, נתת המלצה על מועמדת "חלשה" - כמעט וללא ניסיון, ועם מעט המלצות נוספות, בנסיבות חשודות - מצוין!

בנושא אחר, שוב התאגיד הבזוי קוצר הצלחות, נורא ואיום, לסגור ומהר!
https://e.walla.co.il/item/3555426

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2023 10:43 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
לא זו לא. כבר שנים מדברים על ניגוד אינטרסים אינהרנטי שקיים בכך שעורכי דין שיושבים בוועדה וממנים שופטים, והם, השופטים, אח"כ דנים ביום יום שלהם בתיקים שמתנהלים במשרדיהם של אותם עורכי דין.
המקרה הזה של חימי הוא בעיקר דוגמה קיצונית לניצול הכוח הזה.

ההודעה דמגוגית כי לקחת נושא לא קשור לחלוטין שהוא פרשיית הבולבול של חימי וקשרת אותו לאיזשהו כתם כללי על עורכי הדין ולשכת עורכי הדין, כאילו שמדובר בסיבה נוספת להוציא אותם מהועדה למינוי שופטי.
כלומר בגדול ההיגיון שמשתקף מההודעה שלך הוא:
חימי חשוד בעבירת מין --> הוא מנצל את כוחו --> סימן שצריך לצמצם את כוח לשכת עורכי הדין בועדה. באופן פלאי זה חלק מדפי המסרים של ה"רפורמה" המשפטית. זה היגיון מעוות כמובן.
אפשר להתווכח על נחיצות חלק מהצעדים ברפורמה גם בלי הקישור המיותר הזה.

בנוסף אתה מתעלם עם מעט מאוד אלגנטיות מהעובדה שמצד אחד אתה מתנגד למעורבות של עורכי דין במינוי שופטים שלאחר מכן יתעסקו בתיקים שלהם. בעוד שהאלטרנטיבה שלך היא שהשופטים ימונו על ידי פוליטיקאים, גופי צללים ולוביסטים.... שלאחר מכן יתעסקו בדיון גם בתיקים שלהם. בין אם בתיקים הפליליים שיש כמעט לכל חבר כנסת שני בימין, או בתיקי החקיקות שהם זורקים על בתי המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2023 11:02 am 
Junior

שיבר, בכל הכבוד, אתה יורה חצים בלי סוף ולא פוגע בכלום.

אתה אומר שפוליטיקאים ממנים שופטים שאח"כ דנים בתיקים שלהם. נכון, פוליטיקאים מדי פעם עומדים לדין. אבל מה השכיחות של העמדה לדין של פוליטיקאי, לעומת התדיינות של עורכי דין מסוימים מול אותם שופטים שאותם הם ממנים (עשרות ומאות תיקים בשנה)?
בנוסף, במונחים של הסתמכות וצפיית פני עתיד, הטענה שלפיה פוליטיקאי דוחף למינויו של שופט X מתוך הנחה שאם וכאשר בבוא העת יוגש נגדו כתב אישום, והוא ידון בפני אותו שופט שעליו המליץ הפוליטיקאי, ולכן השופט יזכור לו חסד נעורים, היא הזויה ממש. אפילו מביכה.
לעומת זאת, עורכי הדין בוועדה ממליצים על מינויים של מועמדים (בד"כ עורכי דין או אנשי אקדמיה) שעשויים בסבירות מאוד גבוהה לדון בתיקים שהמשרד של אותו עו"ד עוסק בהם, ועל קידומם של שופטים שמכהנים כבר היום בערכאות נמוכות (ושוב, אותם שופטים דנים במקרים רבים בתיקים של המשרד של אותו עו"ד חבר הוועדה).

אפי נוה למשל הוא בעלים של משרד עו"ד שעוסק בתחום הנזיקין. ובנזיקין, בגלל שבמרבית המקרים יש מאחורי הנתבע/ת חברת ביטוח, אין לך באמת בעיה של סמכות מקומית ואתה בתכלס יכול להגיש את התביעה באיזה בית משפט שאתה רוצה, בגלל שחברות ביטוח מנהלות סניפים בהרבה מחוזות שיפוט. הוא יודע בדיוק לאן להגיש את התביעות שלו.

מעבר לכך אין לי מה להוסיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2023 11:52 am 
Freshman

מעניין שבצד אחד בחרת לקחת הגדרה רחבה - ״שהמשרד של אותו עורך דין״ - ואילו בפוליטיקאים זה רק ביחיד. איך קוראים לקבוצה של פוליטיקאים? פלוגה?
בהחלט יכול להיות שצריך לשנות את השיטה.
זה לא השינוי הנדרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2023 11:58 am 
Junior

רואה שחורות כתב:
מעניין שבצד אחד בחרת לקחת הגדרה רחבה - ״שהמשרד של אותו עורך דין״ - ואילו בפוליטיקאים זה רק ביחיד. איך קוראים לקבוצה של פוליטיקאים? פלוגה?
בהחלט יכול להיות שצריך לשנות את השיטה.
זה לא השינוי הנדרש.

לא הבנתי אותך.
הרי בחברי הוועדה עסקינן לא? אני מדבר על עורכי הדין שיושבים בוועדה בדיוק כמו שאני מדבר על הפוליטיקאים שיושבים בוועדה.
ומה הבעיה עם ההגדרה "המשרד של עורך הדין"? אני אפי נוה ואני מעסיק, נניח, 50 עורכי דין. כל התביעות/הגנות שיוצאות מהמשרד שלי נושאות בגאון את השם שלי (כי אנשים באים לקבל ייצוג מאפי נוה ולא מאיזה מוישה זוכמיר שרק סיים התמחות), והרווחים נכנסים אליי לכיס. לא כ"כ הבנתי את הטענה שלך בקיצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Janiv ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: