סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 422 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2023 9:19 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
ERON89 כתב:
סאבוניס כתב:
נזכר בדאגות שהובעו כאן לפני תחילת העונה ששרף קפץ גבוה מדי, לא יקבל מספיק הזדמנויות והיה עדיף לו להישאר עוד שנה בנוער. כתבתי בתחילת העונה שהוא כבר עכשיו אחד הישראלים הטובים בליגה ומשבוע לשבוע הוא מראה את זה.

עם 13.2 נקודות למשחק, שרף כבר עכשיו בעשירייה הראשונה של הישראלים בליגה בנקודות. יותר מזה, כל מי שלפניו הם שחקני חמישייה שמקבלים יותר דקות, רובם מעל ל-30 דקות למשחק (שרף עם 21.5). ובאמת, פר-40 דקות, שרף (24.5) כבר שני בנקודות מבין הישראלים (רק עמית עבו קולע יותר). וזה אחרי התחלה איטית, עם 8 נקודות למשחק ב-5 המשחקים הראשונים בליגה. ב-6 האחרונים כבר יש לו 17 למשחק, למרות שהוא משחק מספר דקות דומה.

כמו ששגב אמר, גם הקליעה מתחילה להתייצב אחרי פתיחה חלשה. כמעט 90% מהעונשין מלמדים שאין שם בעייה. מה שעדיין לא בא לגמרי לידי ביטוי היא יכולת המסירה (רק 3 אסיסטים למשחק, לא גרוע אבל הוא שווה יותר). אולי בגלל שהוא עדיין לא ממש קיבל את הקבוצה לידיים.

לעשות את זה בגיל 16 זה באמת מיוחד.

אני הייתי בדעה הזו שבן שרף לא יקבל דקות בבוגרים לפני ובתחילת אליפות אירופה לקדטים בקיץ ,אבל האמת שכבר תוך כדי הטורניר היה ברור שזה לכל הפחות לא חד משמעי. מודה שעדיין לא הייתי בטוח בזה גם אחרכך, אבל כרגע זה ברור שטעיתי לגמרי ואין ספק שהילד ברמה ולמעלה מזה. מרשים ביותר אין מה להגיד

הסיבה השנייה שהעלתי כאן שיכולה להיות להיות בעייתית לא קשורה ספציפית אליו וזה כל עניין השחיקה המוקדמת בעיקר ברמה הפיזית, פה צריך לראות מה יהיה בהמשך. בכל מקרה, אם במקרה שלו זה לא יתממש זה ברור שיש כאן משהו מיוחד

עניין הפוטנציאל לשחיקה מוקדמת הוא בלי ספק חשוב למרות שעוד לא ראיתי מחקר מסודר בעניין הזה, יותר אנקדוטות. נראה לי שאם יש כאן משהו, זה רלוונטי בעיקר לשחקנים שנדרשים לשחק בהרבה מסגרות (למשל שתי ליגות נוער וליגת בתי הספר, או נוער וליגת בוגרים, או כמה מפעלים בבוגרים), כולל בקיץ (למשל שתי נבחרות לאומיות בקיץ אחד). אבל אני חושב נגיד על ארה"ב, שבה נערים משחקים הרבה מאוד (עונת נוער סדירה, שכוללת טורנירים עם שלושה משחקים בשלושה ימים, ואז עונת קיץ, שבה משחקים לא פעם שני משחקים ביום ונמשכת עד יולי). שמעתי לא מעט ביקורות על המודל הזה, בעיקר על זה שהוא לא משאיר מספיק זמן לאימונים אישיים. אבל כאמור, לא ראיתי מחקר מסודר על ההשפעות ארוכות הטווח של זה על בריאות גופנית (כמובן שזה מחקר אורך שקשה לעשות בצורה שיטטית).

בכל מקרה, לגבי שרף, הוא משחק בליגה אחת בלבד, משחק אחד בשבוע על פי רוב, וגם שם הוא כאמור משחק רק באזור ה-20 דקות למשחק. ממה שאני יודע, גם עצימות האימונים בלאומית לא גבוהה במיוחד ובסה"כ אין סיבה לחשוב שהוא נדרש כאן למאמצים פיזיים חריגים.

overuse hypothesis והקשר שלה להתמחות מוקדמת דווקא מבוססת טוב בספרות, יחסית לתחום הבעייתי הזה.
למשל:
https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-01625-4
https://journals.healio.com/doi/full/10 ... 0180813-01
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4620301579

הבעייתיות היא קצת אולי בהגדרה של מה זה אובריוז ומתי זה נהיה אובריוז, והאם 5 ומשחק או מה שלא עושים שם בליגה הלאומית זה פחות מאימון כל יום + עבודה אישית בנוער. אין לי תשובה במקרה הזה, אבל סביר להניח שהאימפקט הפיזי במשחק ואימון מול בוגרים הוא משמעותי יותר מנגד שחקני נוער.

הפתרון בספרות אגב הוא מולטי ספורט עד גיל יחסית מאוחר, ובזה האמריקאים מצוינים ואולי זה הפתרון שלהם לבעיתיות שהצגת במקרה שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 6:34 am 
Sophomore

מעניין. אבל כמו שאתה מציין, המחקרים הללו הם לא בהכרח על הכמות של האימונים/משחקים אלא יותר על היתרון שבלשחק יותר מספורט אחד בגילאים צעירים, מה שאכן שמפחית סיכון לפציעות. מה שפחות ברור מהמחקרים הללו הוא מה גורם לפציעות באלו שפחות מגוונים. האם זה חזרתיות יתר על תנועות מסויימות ושגרת אימונים? או שבאמת זה עניין של עומס. אם זה הראשון, אז כנראה שלא ממש משנה אם האימונים/משחקים הם בנוער או בלאומית. אם זה השני, גם אז לא ברור לי שאימונים ומשחקים בלאומית משמעם יותר עומס על הגוף. בעיקרון, יש מצב שהפיקוח של מאמנים מקצוענים יותר ומערכת כללית ברמה גבוהה יותר ביחס לנוער דווקא מפחיתה עבודה לא נכונה. או שאולי לא. באמת שאין לי מושג. בכל אופן, לא נראה לי זה שיש על בן עומס יתר בשלב הזה. אפילו מבחינת זה שלמרות שהוא אחד השחקנים הטובים בקבוצה, הוא מקבל רק 21 דקות למשחק ולא שוחקים אותו אפילו במשחקים צמודים בשביל עוד איזה ניצחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 2:47 pm 
מנהל פורום

ERON89 כתב:
הפתרון בספרות אגב הוא מולטי ספורט עד גיל יחסית מאוחר, ובזה האמריקאים מצוינים ואולי זה הפתרון שלהם לבעיתיות שהצגת במקרה שלהם

יכול להרחיב לגבי המולטי ספורט?
כל שחקן "מתמקצע" בעוד ענף אחד?
או שמשחקים בכמה במקביל?
רק אימונים/ משחקי ידידות או ממש ליגות תחרותיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 4:13 pm 
Sophomore

זאק אידי (כנראה שחקן השנה במכללות), שכתבתי עליו בת'רד אחר, הוא אולי דוגמא טובה לזה. עד גיל 16, אידי סרב לגעת בכדורסל (עשה דווקא כי כולם אמרו לו שהוא חייב בגלל הגובה שלו). במקום זה, הוא שיחק במקביל הוקי ובייסבול באופן תחרותי. זה רק דוגמא אחת ויכול להיות שיש כאן הטיית אישוש. אבל מעבר לזה שעד עכשיו הוא נקי לגמרי מפציעות (כמעט בן 21 ועדיין לא החסיר אף משחק בגלל פציעה בשלוש העונות שלו במכללות), ביחס לגובה שלו (2.25) יש לו כושר גופני וסיבולת מצויינים (יכול לשחק 40 דקות בלי להיראות מותש), שיווי משקל מרשים, קואורדינציה טובה והמון קשיחות במשחק. קשה לדעת בביטחון מה מכל זה אפשר לייחס לגיוון בגילאים הצעירים אבל הכישורים שנדרשים למשל משחקן הוקי בטח לא הזיקו.

גם אמביד (כדורגל וכדורעף), אלג'ואן (כדורגל וכדוריד) ודאנקן לא שיחקו כדורסל עד גיל 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 6:19 pm 
Sophomore

כל הדוגמאות הם של שחקנים ששליטה בכדור היא לא הדבר שמייחד אותם.
כלומר האם גם גארדים, שצריכים לתרגל קליעה וכדרור, לא ינזקו א לא ישחקו עד גיל 15?
התחושה שלי בשכונה, שחבר'ה שלא שיחקו בגיל צעיר, יש להם פגם משמעותי בזריקה ובשליטה בכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 10:04 pm 
Freshman

הכוונה במולטי ספורט היא השתתפות בכמה ענפי ספורט במקביל עד גיל יחסית מאוחר. הספרות עושה הבדלה מסוימת בין ענפים שונים באופן כללי לבין מה שנקרא "דונור ספורט" או ספורט תורם. כלומר, ענפים שונים שיש להם רכיבים משותפים כך שהעבודה עליהם במקביל עדיין מייצרת סוג של חזרתיות על אותם רכיבים מסוימים. החיתוך פה קצת בעייתי, כי מה זה בעצם רכיבים משותפים? בשחמט ובייסבול יש מוערבות של זיכרון עבודה, האם שחמט הוא דונור ספורט של בייסבול? כנראה שלא. אבל למשל עבודה על פארקור משפרת את היכולת לייצר תנועה בין חללים במהיריות שונות ובמנחי גוף שונים, ולזה יש יתרון די ברור בהמון ענפי ספורט שונים כולל כדורסל. מעבר ליתרון הברור והמבוסס של מולטי בספורט במניעת פציעות, הוא גם חשוב ומבוסס במניעת שחיקה מנטלית, העלאת הסיכוי לבחירת ענף ספורט מתאים ועוד.

מה שבעיניי מעניין הוא שגם ברמה האימונית/מוטורית יש יתרון למולטי ספורט. אחד הדברים שמדברים עליהם הוא התוספת של מה שנקרא - "הזדמנויות לפעולה". לצורך העניין אם שחקן כדורסל צעיר שיש לו בעיה בכדרור יתחיל לשחק במקביל גם כדוריד, תהיה לו הזדמנות יותר נוחה ללמוד לכדרר כי בכדוריד החוקים יותר מקלים (לא יודע אם זה באמת נכון, זה לצורך הדוגמא וזה נשמע לי הגיוני). או אם יש שחקן כדורסל שמתקשה ברמה הפיזית, עבודה במקביל על אומניות לחימה יכולה להעלות את הסיכוי שלו ללמוד לייצר ביצועים פיזיים שבמשחק או באימון כדורסל תהיה לו כנראה סוג של הימנעות מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 10:55 pm 
מנהל פורום

ERON89 כתב:
סאבוניס כתב:
נזכר בדאגות שהובעו כאן לפני תחילת העונה ששרף קפץ גבוה מדי, לא יקבל מספיק הזדמנויות והיה עדיף לו להישאר עוד שנה בנוער. כתבתי בתחילת העונה שהוא כבר עכשיו אחד הישראלים הטובים בליגה ומשבוע לשבוע הוא מראה את זה.

עם 13.2 נקודות למשחק, שרף כבר עכשיו בעשירייה הראשונה של הישראלים בליגה בנקודות. יותר מזה, כל מי שלפניו הם שחקני חמישייה שמקבלים יותר דקות, רובם מעל ל-30 דקות למשחק (שרף עם 21.5). ובאמת, פר-40 דקות, שרף (24.5) כבר שני בנקודות מבין הישראלים (רק עמית עבו קולע יותר). וזה אחרי התחלה איטית, עם 8 נקודות למשחק ב-5 המשחקים הראשונים בליגה. ב-6 האחרונים כבר יש לו 17 למשחק, למרות שהוא משחק מספר דקות דומה.

כמו ששגב אמר, גם הקליעה מתחילה להתייצב אחרי פתיחה חלשה. כמעט 90% מהעונשין מלמדים שאין שם בעייה. מה שעדיין לא בא לגמרי לידי ביטוי היא יכולת המסירה (רק 3 אסיסטים למשחק, לא גרוע אבל הוא שווה יותר). אולי בגלל שהוא עדיין לא ממש קיבל את הקבוצה לידיים.

אני הייתי בדעה הזו שבן שרף לא יקבל דקות בבוגרים לפני ובתחילת אליפות אירופה לקדטים בקיץ ,אבל האמת שכבר תוך כדי הטורניר היה ברור שזה לכל הפחות לא חד משמעי. מודה שעדיין לא הייתי בטוח בזה גם אחרכך, אבל כרגע זה ברור שטעיתי לגמרי ואין ספק שהילד ברמה ולמעלה מזה. מרשים ביותר אין מה להגיד

הסיבה השנייה שהעלתי כאן שיכולה להיות להיות בעייתית לא קשורה ספציפית אליו וזה כל עניין השחיקה המוקדמת בעיקר ברמה הפיזית, פה צריך לראות מה יהיה בהמשך. בכל מקרה, אם במקרה שלו זה לא יתממש זה ברור שיש כאן משהו מיוחד

אני עדיין לא ממש מבין את הטיעון הזה.
כאילו אני מכיר את העניין הזה בעיקר בגילאים צעירים - בגלל שבארץ מתחילות ליגות תחרותיות (והן לגמרי תחרותיות במלוא מובן המילה... לצערינו) כבר מכיתה ה' ולמעשה הרבה מאוד ילדים נכנסים למסגרות הליגה כבר בכיתה ד' (כלומר בגיל 9), וגם יש לחץ מאוד גדול מצד האגודות ל-3-4 אימונים בשבוע כבר מהגיל הזה + אימוני מצויינות + מחנות אימונים פרטיים, אז בהחלט יש סכנה לשחיקה פיזית ומנטלית. פלוס גם אין את היתרונות שמקבלים מענפי ספורט אחרים.
אבל בגילאי 16-18? יש הבדל בין להגיד שאם שחקן כדורסל בן 16 מתאמן במקביל גם בחתירה, זה יכול לעזור לו להיות שחקן יותר טוב, לבין להגיד שאם אותו בן 16 רק בכדורסל אז הוא בהכרח יישחק פיזית.

דבר שני, צריך להבין פה מה החלופות. הרי אם לא היה הולך לנתניה, הוא עדיין היה מתאמן 7-8 יחידות אימון שבועיות בכדורסל. אז מה עדיף? אולי אם היה גדל בארה"ב, היה יכול לשחק עד גיל יחסית מבוגר בכמה ענפי ספורט במקביל, אבל בארץ? בנוער לא היה לו שום אתגר. אם גם ככה כבר "יישחק" אז לפחות שילמד להתמודד מול שחקנים בוגרים וחזקים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 05, 2023 11:28 pm 
Freshman

ודים כתב:
ERON89 כתב:
סאבוניס כתב:

אני עדיין לא ממש מבין את הטיעון הזה.
כאילו אני מכיר את העניין הזה בעיקר בגילאים צעירים - בגלל שבארץ מתחילות ליגות תחרותיות (והן לגמרי תחרותיות במלוא מובן המילה... לצערינו) כבר מכיתה ה' ולמעשה הרבה מאוד ילדים נכנסים למסגרות הליגה כבר בכיתה ד' (כלומר בגיל 9), וגם יש לחץ מאוד גדול מצד האגודות ל-3-4 אימונים בשבוע כבר מהגיל הזה + אימוני מצויינות + מחנות אימונים פרטיים, אז בהחלט יש סכנה לשחיקה פיזית ומנטלית. פלוס גם אין את היתרונות שמקבלים מענפי ספורט אחרים.
אבל בגילאי 16-18? יש הבדל בין להגיד שאם שחקן כדורסל בן 16 מתאמן במקביל גם בחתירה, זה יכול לעזור לו להיות שחקן יותר טוב, לבין להגיד שאם אותו בן 16 רק בכדורסל אז הוא בהכרח יישחק פיזית.

דבר שני, צריך להבין פה מה החלופות. הרי אם לא היה הולך לנתניה, הוא עדיין היה מתאמן 7-8 יחידות אימון שבועיות בכדורסל. אז מה עדיף? אולי אם היה גדל בארה"ב, היה יכול לשחק עד גיל יחסית מבוגר בכמה ענפי ספורט במקביל, אבל בארץ? בנוער לא היה לו שום אתגר. אם גם ככה כבר "יישחק" אז לפחות שילמד להתמודד מול שחקנים בוגרים וחזקים יותר.

במחקרים שצירפתי כאן הגילאים הם עד 17/18, לרוב כי זו נקודת החיתוך בין ספורטאי בוגרים ונוער. ברור שהממוצע פה הוא מטעה כי יש כאלה שיוכלו להתמחות משמעותית מוקדם יותר אבל ברמת המה ידוע בספרות גם הגילאים האלה מקושרים עם עלייה בסיכוי להיפצע ושאר הדברים. מן הסתם יש כאן אפקט משפך מסוים של צמצום לענף אחד או שניים, אבל המנגנון הוא שככל שהעלייה בגיוון של סוג העמסות עולה על חשבון העמסה חוזרת אתה תפחית את הסיכוי לפציעות.

לגבי החלק השני אני מקבל מה שאתה אומר זה ממש לא חד משמעי מה שאני כותב ואני גם מאוד זהיר בלהיאחז בזה. מבחנתי כמו שכתבתי ההבדל המרכזי הוא האימפט הפיזי של לשחק מול שחקנים בוגרים, כל אימון מגע כזה הוא משמעותית קשה יותר מאימון נוער לפחות בתאוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2023 6:36 pm 
Freshman

בן שרף עם 24 נקודות ב20 דקות בלבד במשחק הבכורה שלו בטורניר יורוליג נוער,עם אחוזים נהדרים,הוסיף 5 רבאונדים,4 חטיפות ו2 אסיסטים,רק איבוד אחד כשגם הוא היה פאול ברור.
הלוואי ויצליח באמת לתפוס את תשומת לב הסקואים בטורניר הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 6:18 pm 
Freshman

למי שמעוניין לראות מה עשה שרף בטורניר:
https://www.youtube.com/watch?v=fnmTohEUNoM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2023 9:55 pm 
Sophomore

ItaySegev כתב:
למי שמעוניין לראות מה עשה שרף בטורניר:
https://www.youtube.com/watch?v=fnmTohEUNoM

תודה, תמיד כיף לראות. בסה"כ, נראה לי שהיה לו טורניר בינוני יחסית. אבל זה ממש לא אומר כלום. יותר מרשים אותי איך שהוא משחק בגילו בלאומית מול שחקנים בוגרים ונראה כבר עכשיו כמו אחד מחמשת הישראלים הטובים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 9:53 pm 
Freshman

אליצור נתניה מנצחת הערב אחרי הארכה את אליצור אשקלון בקרב צמרת.

בן שרף מסיים עם 22 נקודות ב27 דקות.

קצת לא ברור לי עניין הדקות איתו. קיבל היום רק את כמות הדקות החמישית בטיבה בקבוצה למרות שבכל המשחקים שצפיתי הוא היה נראה השחקן הכי מוכשר שם בהתקפה.

*לא צפיתי ספציפית במשחק היום, אם מישהו ראה איך שרף שיחק ורוצה לחלוק התרשמויות, יותר ממוזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 10:41 pm 
Sophomore

משחק טוב של בן. לא התחיל הכי טוב וקצת הסתבך בבעיית עבירות. אבל בשתי הדקות האחרונות של המחצית הראשונה ו-5 הדקות הראשונות של השנייה הוא הראה כמה כישרון יש לו בידיים, עם 15 נקודות יפות וחטיפה. הוא עדיין לא הולך מספיק לטבעת לטעמי בהתקפה העומדת וקצת טריגר האפי משלוש. אבל יש לו כבר משחק חצי מרחק יפה וגם קלע שלשה חשובה בשתי הדקות האחרונות של המשחק, שבהן נתניה חזרה מפיגור 7 להארכה (עם לא מעט מזל ויכולת טובה של בורג). בנקודות לשיפור, בן עדיין קצת מהסס לפעמים לקחת את המשחק על עצמו, וזה די מובן בהתחשב בזה בגיל שלו ושל השחקנים שלצידו. ובהגנה, למרות ידיים ארוכות וחוש טוב לכדור, הוא עדיין לא מזיז רגליים מספיק ושומר יותר מדי עם הידיים.

לגבי הדקות, זה נראה בעיקר כמו עניין של החלטה מלמעלה. אולי ניסיון לחלוקת עומסים ולמנוע שחיקה בגיל צעיר מול פיזיות שהוא עדיין לא לגמרי מורגל לה ואולי לא לגמרי מוכן לה מבחינת ההתפתחות הגופנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 3:12 am 
Freshman

סאבוניס כתב:
משחק טוב של בן. לא התחיל הכי טוב וקצת הסתבך בבעיית עבירות. אבל בשתי הדקות האחרונות של המחצית הראשונה ו-5 הדקות הראשונות של השנייה הוא הראה כמה כישרון יש לו בידיים, עם 15 נקודות יפות וחטיפה. הוא עדיין לא הולך מספיק לטבעת לטעמי בהתקפה העומדת וקצת טריגר האפי משלוש. אבל יש לו כבר משחק חצי מרחק יפה וגם קלע שלשה חשובה בשתי הדקות האחרונות של המשחק, שבהן נתניה חזרה מפיגור 7 להארכה (עם לא מעט מזל ויכולת טובה של בורג). בנקודות לשיפור, בן עדיין קצת מהסס לפעמים לקחת את המשחק על עצמו, וזה די מובן בהתחשב בזה בגיל שלו ושל השחקנים שלצידו. ובהגנה, למרות ידיים ארוכות וחוש טוב לכדור, הוא עדיין לא מזיז רגליים מספיק ושומר יותר מדי עם הידיים.

לגבי הדקות, זה נראה בעיקר כמו עניין של החלטה מלמעלה. אולי ניסיון לחלוקת עומסים ולמנוע שחיקה בגיל צעיר מול פיזיות שהוא עדיין לא לגמרי מורגל לה ואולי לא לגמרי מוכן לה מבחינת ההתפתחות הגופנית.

יופי של פירוט סאבוניס. תודה.

שאלה. האם לדעתך כבר בשנה הבאה הוא מסוגל להוביל, בגיל 17 בלבד, קבוצה כלשהי בליגת העל? זה תסריט בכלל אפשרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 10:16 am 
Hall of Famer

שאלה נוספת
האם זה מופרך שקבוצת ליגת על כבר בקרוב "תרים אותו" ליתרת העונה הנוכחית, על רקע העובדה שבכמה ובכמה קבוצות יש רוטציה של איזה 2-3 ישראלים?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 1:41 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:

כנראה עייף מטורניר היורוליג .הוא צריך לחזק את פלג הגוף העליון ואז הוא יהיה פיזי ויעיל יותר .אולי הוא התרגש מהאדמירל דיוויד רובינסון שהיה בנתניה לראות איך הבן שלו במשחק בינוני מנצח את אשקלון :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 2:04 pm 
מנהל פורום

RREEDDTT. כתב:
סאבוניס כתב:

כנראה עייף מטורניר היורוליג .הוא צריך לחזק את פלג הגוף העליון ואז הוא יהיה פיזי ויעיל יותר .אולי הוא התרגש מהאדמירל דיוויד רובינסון שהיה בנתניה לראות איך הבן שלו במשחק בינוני מנצח את אשקלון :mrgreen:

איזה שטויות. זה גיל שבו אתה מתקלח ויש לך כוח לעוד משחק, בטח אחרי כמה ימים.
בסוף מדובר בקבוצה עם מטרה מסויימת של לקדם שחקנים ובן שרף הוא לא הפרוייקט היחיד שם. צריך למצוא דק' לכולם. יש שם גם את יהל פלג, הבן של ברק, יש את דורי סהר, בורג, את שרף ועוד גארד צעיר בשם עילי שאול. כולם חולקים דק' בעמדות 1-2, פלוס גם האח הצעיר של סהר שמקבל 5 דק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 7:04 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
שאלה נוספת
האם זה מופרך שקבוצת ליגת על כבר בקרוב "תרים אותו" ליתרת העונה הנוכחית, על רקע העובדה שבכמה ובכמה קבוצות יש רוטציה של איזה 2-3 ישראלים?

נראה לי מופרך ולא נחוץ. לנסות להשתלב בגיל 16 ברוטציה של קבוצה שרצה ביחד יתר מחצי עונה נראה לי מתכון לכישלון. וגם למה שרף צריך את זה? מה רע לו בלאומית, רמה בהחלט מאתגרת לנקודה בקריירה שבה הוא נמצא, בלי הרבה לחץ, בקבוצה שמאמינה בו, עם ניסיון בקידום צעירים וכימיה שנבנתה כבר במשך כמה חודשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 7:12 pm 
Sophomore

Capricorn כתב:
סאבוניס כתב:

יופי של פירוט סאבוניס. תודה.

שאלה. האם לדעתך כבר בשנה הבאה הוא מסוגל להוביל, בגיל 17 בלבד, קבוצה כלשהי בליגת העל? זה תסריט בכלל אפשרי?

בעיקרון זה אפשרי, אבל נראה לי מוגזם ולא כל כך סביר. קודם כל, בשביל זה (להוביל קבוצה) הוא יצטרך להציג שיפור משמעותי מאוד, בעיקר בפיזיות וביכולות ניהול המשחק. בנתניה הוא אמנם מוביל כדור לא פעם, אבל באופן כללי אין עליו הרבה לחץ ובורג ושחקנים בוגרים יותר הם אלו שיוצרים רוב הזמן כששרף יכול להתמקד יותר בלסיים מהלכים (מה שמתבטא בין היתר במספר אסיסטים נמוך יחסית ליכולות ראיית המשחק והמסירה שלו). כלומר, מה שקורה השנה בנתניה לא ממש מכין אותו עדיין לקחת קבוצה על הגב ולהוביל, בטח שלא ברמה גבוהה בהרבה כשהוא מוקף באמריקאים. אבדיה היה בעיני כישרון גדול יותר, אבל גם הוא לא היה בשל להוביל קבוצה בליגת העל בגיל 17. לוקה וריקי רוביו הם מקרים נדירים, וזה דווקא בסדר.

מה שכן, אני בהחלט מאמין ששרף יכול לעלות ליגה כבר בשנה הבאה ולהיות שחקן תורם באיזה גליל או קרית אתא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2023 9:40 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
shmueliki כתב:
שאלה נוספת

נראה לי מופרך ולא נחוץ. לנסות להשתלב בגיל 16 ברוטציה של קבוצה שרצה ביחד יתר מחצי עונה נראה לי מתכון לכישלון. וגם למה שרף צריך את זה? מה רע לו בלאומית, רמה בהחלט מאתגרת לנקודה בקריירה שבה הוא נמצא, בלי הרבה לחץ, בקבוצה שמאמינה בו, עם ניסיון בקידום צעירים וכימיה שנבנתה כבר במשך כמה חודשים.

לא שייעצתי לו את זה
אלא דווקא מהכיוון השני - אולי קבוצה שעוד חודש תיתקע ללא ישראלים, תחפש תוסף "מסוג שכזה"
קצת כמו נועם יעקב בירושלים (ובקבוצות אחרות הרבה יותר קל להשתלב מקצועית מטבע הדברים)
בגדול מסכים עם דבריך...

לעניין "להוביל קבוצה בליגת העל" - זה לא בדיוק שישראלים אחרים (שאינם צעירים) עושים זאת
יהיו 2 עולות חדשות ש"ייבנו עצמן מחדש", אז אולי זה יהיה מקום יחסית נוח להשתלב בו כגארד מחליף או משהו
מסקרן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 25, 2023 5:57 pm 
Sophomore

לא צפיתי במשחק של הנבחרת מול פינלנד. אבל נועם יעקב עם 12 נקודות ו-2 אסיסטים ב-19 דקות בבכורה שלו בנבחרת זה יופי. הקו האחורי שיכלול אותו, את מדר, את שרף ואת דברת/בלאט ממשיך להיראות מבטיח. אגב מדר, ראיתי את המחצית הראשונה במשחק האחרון של בלגרד מול פנר והוא נראה נהדר. 15 נקודות מכל הטווחים, אסיסטים יפים, ושליטה בקצב המשחק. נראה לי שהוא ממש מבוזבז עם אוברדוביץ'. מקווה שבשנה הבאה יילך להנהיג איזו קבוצה (יורוליג או לא) עם מלא דקות וביטחון מלא מהמאמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 25, 2023 9:00 pm 
מנהל פורום

בהקשר ליעקב - זילברשטיין התראיין בסוף המשחק ואמר בגאווה "אני לא מסתכל על הגיל של השחקן, אלא רק על היכול שלו". שכאילו שיתף את יעקב אפילו שהוא צעיר.

אבל זאת הבעיה שלנו!! במשחק חסר חשיבות אתה צריל לתת דק' לשחקן כזה גם אם הוא לא בהכרח יותר טוב מאחרים בסגל!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 25, 2023 11:50 pm 
Hall of Famer

"ים מדר ממש מבוזבז עם אוברדוביץ'".

ים מדר, בגיל 22, פתח העונה ב13 מתוך 24 משחקי יורוליג תחת שרביטו של גדול מאמני אירופה בכל הזמנים, בקבוצה עם אולם, קהל ומסורת מהמשובחים ביבשת, כשהקבוצה שלו במקום השישי במפעל.

אין ספק שהמסקנה היא שלטובת המשך ההתפתחות שלו, הוא חייב לעזוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 26, 2023 12:55 am 
Sophomore

מצד אחד, הוא פותח לא מעט. מצד שני, מקבל סדרות חינוך לא לגמרי ברורות, עם משהו כמו שליש מהמשחקים שבהם הוא מקבל פחות מ-10 דקות ובלא מעט מהם גם פחות מ-5 (בחלק מהמקרים אחרי שפתח ובילה שתי דקות על המגרש). ולא תמיד זה נראה לגמרי קשור ליכולת. אפילו במשחק הזה, אחרי מחצית ראשונה מצויינת הוא לא ראה מגרש עד 8 דקות לסיום. יציבות בדקות היא משהו חשוב מאוד לשחקנים, בעיקר צעירים.

וחוץ מזה, אוברדוביץ' הוא אמנם מאמן גדול אבל נראה לי גם די חרא של בן אדם. צועק על שחקנים, משפיל אותם ומעביר סדרות חינוך. בעיני, לא מישהו שכיף לשחק בשבילו. אין לי בעייה עם מאמנים שדורשים משמעת ולקיחת אחריות משחקנים. אבל לדעתי זה לא חייב להיות דרך התנהגות של רס"ר צבאי והשפלות אישיות. היה לי פעם מאמן כזה שהיה צורח על שחקנים בלי חשבון. בוא נגיד שלא התחברתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 26, 2023 1:36 am 
Hall of Famer

לא רוצה לזלזל בחוויה שלך כשחקן איפשהו אצל מאמן כלשהו, רק אגיד שוב בעדינות שהסיטואציה של ים מדר כרגע היא החלום של כמעט כל שחקן בגיל שלו (וברמת הכישרון שלו, שהיא נחמדה פלוס אבל לא יוצאת מן הכלל) ביבשת, בטח ישראלי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 422 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: