ERON89 כתב:
סאבוניס כתב:
נזכר בדאגות שהובעו כאן לפני תחילת העונה ששרף קפץ גבוה מדי, לא יקבל מספיק הזדמנויות והיה עדיף לו להישאר עוד שנה בנוער. כתבתי בתחילת העונה שהוא כבר עכשיו אחד הישראלים הטובים בליגה ומשבוע לשבוע הוא מראה את זה.
עם 13.2 נקודות למשחק, שרף כבר עכשיו בעשירייה הראשונה של הישראלים בליגה בנקודות. יותר מזה, כל מי שלפניו הם שחקני חמישייה שמקבלים יותר דקות, רובם מעל ל-30 דקות למשחק (שרף עם 21.5). ובאמת, פר-40 דקות, שרף (24.5) כבר שני בנקודות מבין הישראלים (רק עמית עבו קולע יותר). וזה אחרי התחלה איטית, עם 8 נקודות למשחק ב-5 המשחקים הראשונים בליגה. ב-6 האחרונים כבר יש לו 17 למשחק, למרות שהוא משחק מספר דקות דומה.
כמו ששגב אמר, גם הקליעה מתחילה להתייצב אחרי פתיחה חלשה. כמעט 90% מהעונשין מלמדים שאין שם בעייה. מה שעדיין לא בא לגמרי לידי ביטוי היא יכולת המסירה (רק 3 אסיסטים למשחק, לא גרוע אבל הוא שווה יותר). אולי בגלל שהוא עדיין לא ממש קיבל את הקבוצה לידיים.
לעשות את זה בגיל 16 זה באמת מיוחד.
אני הייתי בדעה הזו שבן שרף לא יקבל דקות בבוגרים לפני ובתחילת אליפות אירופה לקדטים בקיץ ,אבל האמת שכבר תוך כדי הטורניר היה ברור שזה לכל הפחות לא חד משמעי. מודה שעדיין לא הייתי בטוח בזה גם אחרכך, אבל כרגע זה ברור שטעיתי לגמרי ואין ספק שהילד ברמה ולמעלה מזה. מרשים ביותר אין מה להגיד
הסיבה השנייה שהעלתי כאן שיכולה להיות להיות בעייתית לא קשורה ספציפית אליו וזה כל עניין השחיקה המוקדמת בעיקר ברמה הפיזית, פה צריך לראות מה יהיה בהמשך. בכל מקרה, אם במקרה שלו זה לא יתממש זה ברור שיש כאן משהו מיוחד
עניין הפוטנציאל לשחיקה מוקדמת הוא בלי ספק חשוב למרות שעוד לא ראיתי מחקר מסודר בעניין הזה, יותר אנקדוטות. נראה לי שאם יש כאן משהו, זה רלוונטי בעיקר לשחקנים שנדרשים לשחק בהרבה מסגרות (למשל שתי ליגות נוער וליגת בתי הספר, או נוער וליגת בוגרים, או כמה מפעלים בבוגרים), כולל בקיץ (למשל שתי נבחרות לאומיות בקיץ אחד). אבל אני חושב נגיד על ארה"ב, שבה נערים משחקים הרבה מאוד (עונת נוער סדירה, שכוללת טורנירים עם שלושה משחקים בשלושה ימים, ואז עונת קיץ, שבה משחקים לא פעם שני משחקים ביום ונמשכת עד יולי). שמעתי לא מעט ביקורות על המודל הזה, בעיקר על זה שהוא לא משאיר מספיק זמן לאימונים אישיים. אבל כאמור, לא ראיתי מחקר מסודר על ההשפעות ארוכות הטווח של זה על בריאות גופנית (כמובן שזה מחקר אורך שקשה לעשות בצורה שיטטית).
בכל מקרה, לגבי שרף, הוא משחק בליגה אחת בלבד, משחק אחד בשבוע על פי רוב, וגם שם הוא כאמור משחק רק באזור ה-20 דקות למשחק. ממה שאני יודע, גם עצימות האימונים בלאומית לא גבוהה במיוחד ובסה"כ אין סיבה לחשוב שהוא נדרש כאן למאמצים פיזיים חריגים.
overuse hypothesis והקשר שלה להתמחות מוקדמת דווקא מבוססת טוב בספרות, יחסית לתחום הבעייתי הזה.
הבעייתיות היא קצת אולי בהגדרה של מה זה אובריוז ומתי זה נהיה אובריוז, והאם 5 ומשחק או מה שלא עושים שם בליגה הלאומית זה פחות מאימון כל יום + עבודה אישית בנוער. אין לי תשובה במקרה הזה, אבל סביר להניח שהאימפקט הפיזי במשחק ואימון מול בוגרים הוא משמעותי יותר מנגד שחקני נוער.
הפתרון בספרות אגב הוא מולטי ספורט עד גיל יחסית מאוחר, ובזה האמריקאים מצוינים ואולי זה הפתרון שלהם לבעיתיות שהצגת במקרה שלהם