סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 12:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 6:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נניח אני הולך עם תומכי הרפורמה ומסכים שבית המשפט הוא הדיקטטור וחייבים לרסן אותו ולהחזיר את מעמדו למה שהיה בעבר ולמקובל בדמוקרטיות אחרות. זורם לצורך העניין עם הניסוח שלך עד הסוף.
אבל זה המצב שה"רפורמה" הזאת יוצרת? בעיני התשובה היא ממש לא, אלא הופכת את הרשות המבצעת לרשות על ללא שום בלמים, איזונים, או יכולת של שום גוף במדינה שלנו למנוע ממנה לבצע איזה צעדים שברצונה תעשה ותוך כדי כך תהיה לרשות המבצעת את היכולת לעצב את הרשות המחוקקת (מובנה בשיטה של ישראל) ואת הרשות השופטת כראות עיניה.
אם הייתה מוצעת רפורמה שמקטינה את הכוח של בית המשפט, אבל משאירה בלמים מסויימים של בית המשפט מול הרשות השופטת (למשל הרכב ועדת שופטים שנותן למעשה וטו למינויים גם לצד של השופטים בועדה וגם לצד של הפוליטקאים בועדה) אז אפשר היה באמת לדון על כך, כשהמשפט בפתיחה שלך משמש כבסיס של תומכי הרפורמה למה היא נדרשת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 7:07 pm 
Freshman

אני מסכים איתך. הרפורמה בצורתה הנוכחית (שאני לא מאמין שתגיע לקו הגמר) לא מאוזנת, לא הוגנת חברתית וציבורית, ולהבנתי תעמיד אותנו במקום מאוד חריג ביחסים בין הרשויות ביחס לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 7:27 pm 
Hall of Famer

ציון כתב:
הכהן - ברור ששוק התקשורת היה חשוב לביבי. אבל שוב, מה האיזון ? על איזה רקע הוא ניסה לשנות אותו ? גם היום אחרי שהשוק השתנה, לא נראה לי שמישהו סבור שביבי שולט על התקשורת בארץ.

מה זאת אומרת "מה האיזון"? איזה "איזון" צריך בשוק תקשורת חופשית? ולגבי מה שנראה לך או לא, לפני שאגיד אילה חסון, ינון מגל, ערוץ 14, עמית סגל, ישראל היום, קשרים עמוקים עם 12 ו13 ושני כתבי אישום בענייני מעורבות עמוקה על סף השוחד עם גופי תקשורת ענקיים, רק תנסה לזכור את מה שקרה לפני חצי דקה עם התאגיד-גוף תקשורת שלכולי עלמא הוא מקצועי ומצוין, והסיבה היחידה שמונפת עליו חרב סגירה היא שביבי לא שולט בו.

עוד דבר מעניין שאיתי לשם הזכיר היום: שמחה רוטמן, "הקמב"צ של ההפיכה המשפטית", כתב לפני כמה שנים ספר נאצה על בג"צ. כותב ההקדמה היה..."אדם גולד", הפרופיל הביביסטי הפיקטיבי שלשם תוקף היום בכלים משפטיים כדי להוכיח שהוא מופעל על ידי אנשי נתניהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 8:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ציון כתב:
טוב, אתה מדבר פה על חשש מתרחיש אפוקליפטי שאני לא שותף לו ושמונע דיון ענייני. אם ממשלה תחליט למשל לבטל את הבחירות, הבעיה לא תהיה ביכולת להפעיל על החלטה כזו ביקורת שיפוטית, אלא במצב החברתי הקטסטרופלי שמאפשר דבר כזה, שזה וודאי חורג מדיון במשפט חוקתי. אם אנשים כמו סער, ליברמן וגנץ יכנסו לקואליציה, תהיה להם השפעה רבה על מערכת המשפט גם בהינתן שהרפורמה תעבור. אני עדיין לא חושב שחלומו של ביבי היא קואליציה שמתפרשת מאלמוג כהן עד ניסים ואטורי. לביבי מגרעות רבות ומגוונות, בעיני אין לו מאפיינים של דיקטטור (לשרה כנראה שכן).

מי דיבר על לבטל את הבחירות? להיפך, הבחירות חייבות להישאר ולו כפסאדה. אבל לרשות מבצעת ששולטת ללא מצרים ברשויות האחרות אין בעייה לחוקק כל חוק שיבטיח לה, בכל תרחיש ריאלי, זכייה בבחירות. וראינו את זה במדינות אחרות.
לגבי ביבי, כבר השבתי. אני חושב שאתה מפספס את התהליך שביבי עבר עם השנים, וביתר שאת מאז המשפט. יש לזה יותר מסימן אחד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 8:29 pm 
Junior

חברת הייטק גדולה נוספת מושכת את כספיה מישראל. חברת SKAI, שבונה פלטפורמות שיווק, תמשוך את יתרות המזומנים שלה מהבנקים בארץ ותעביר לחו״ל במחאה על המהפיכה המשפטית. החברה רווחית, מגלגלת כ-150 מיליון דולר בשנה במכירות ומוערכת כרגע כיוניקורן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 8:29 pm 
Junior

ציון כתב:
שקי- תומכי הרפורמה סבורים שבית המשפט, שהוא גוף לא נבחר, הוא הדיקטטור וצריך לרסן אותו ולהחזיר את מעמדו לשהיה בעבר ולמקובל בדמוקרטיות אחרות. וזה דווקא המעשה הדמוקרטי - החזרת השלטון לעם. זה לא בינארי, כל דמגוג יכול לצעוק 'דמוקרטיה'. לדעתי זו בגדול מחלוקת לגיטימית שצריכה להיות מוכרעת בפשרה. זה לא כזה מסובך.

באיזו דמוקרטיה אחרת הרשות המבצעת שולטת בהגדרה במחוקקת ועכשיו לוקחת שליטה כמעט מלאה (עם סייג ל15 מ15 של בית המשפט העליון) על הרשות השופטת?
תגיד שבארה"ב יש מינוי שופטים? אני אגיד שיש שם הפרדה בין הרשות המבצעת למחוקקת ויש חוקה. תגיד שבמדינה X יש א' אני אגיד שבאותה מדינה יש איזון עם ב'.

אין פה יותר מדי איך לסובב את זה, הרשות המבצעת עומדת לקבל עליונות על כל הרשויות האחרות ולהן אין כמעט שום יכולת לאזן מנגד.
נראה לי סביר לשנות את היחסים עם הרשות השופטת (לא מרגיש שיש צורך אבל מקבל את זה שהרוב חושב שכן) אבל להכפיף את המערכת המשפטית בצורה מלאה לרשות המבצעת זה חד משמעית פגיעה בדמוקרטיה.

בוא נעשה משחק אחר, בוא תן לי מדינה דמוקרטית אחת שאין לה חוקה, הרשות המבצעת בהכרח שולטת גם ברשות המחוקקת, גם ממנה לבדה שופטים וגם חסינה מביקורת שיפוטית (למעט מקרה חריג של 15 מ15 בבית המשפט העליון)... מוכן לקבל גם דוגמא של מדינה דומה (יש חוקה אבל אפשר לשנות ברוב רגיל נגיד).
אם אתה טוען שיש פה שני צדדים למטבע אז בוא אשמח לראות מה הצד של המטבע שאני מפספס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 10:15 pm 
Junior

מירי רגב מציגה תוכנית גרנדיוזית שמוצגת, כמובן, עם הרבה קלאסה כאשר 70% מהמלל הוא בגנות השרה שהיא עצמה החליפה.
התוכנית, תכניס לבלבלה את כולם פחות או יותר ועלותה המשוערת תהיה מעל 2 מיליארד ש"ח, רק מה, כרגע אין מקור תקציבי אפילו.
צריך לחייב את כל השרים האלה לשלם ממשכורתם על כל מסיבת עיתונאים חסרת פואנטה כזו.
שרה שעושה נזקים גדולים מראש ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 10:24 pm 
Hall of Famer

כפי שאמרה בעצמה - שני שרים שאחריה לא יצליחו לתקן את מעלליה...
https://www.facebook.com/watch/?v=138602160398178

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2023 10:33 pm 
Junior

shmueliki כתב:
כפי שאמרה בעצמה - שני שרים שאחריה לא יצליחו לתקן את מעלליה...
https://www.facebook.com/watch/?v=138602160398178

מדהים.
האמת שאני מכיר אדם מאוד מנוסה ובכיר שעושה מעין מיקור חוץ בנמל ולמעשה הוא בלתי תלוי,
שאמר לי עוד בתום הקדנציה הקודמת שאת הנזק שהיא עשתה, שנים ייקח לתקן.
דרך הפעולה שלה אל מול הועדים, איך הוא הגדיר את זה, הייתה בעייתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 11:38 am 
Hall of Famer

השאלה הגדולה פה זה איזה צעדים משמעותיים באמת יכולים כוחות ההתנגדות לעשות. למרות שהכריזו על השבתת המשק ביום שני , לכולם ברור שאין שום אפשרות אמיתית להשבתת המשק. זה שכמה חברות יכריזו שהן לא יעבדו ביום שני ואנשים יעלו לירושלים זה לא יזיז את השערה על הביצה של הפאשיסטים בשלטון.

מבחינתי קצת חבל לי שעברתי כבר את גיל המילואים , אם הייתי יכול והייתי עדיין עושה הייתי יוזם והייתי מודיע חד משמעית שכל עוד יש פה דיקטטורה אני כבר לא מגיע. אם יעשו את זה עשרות ומאות אלפים בו זמנית , זה לדעתי יכול לעשות את הרעש הכי גדול.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 1:58 pm 
Freshman

sheky כתב:
ציון כתב:
שקי- תומכי הרפורמה סבורים שבית המשפט, שהוא גוף לא נבחר, הוא הדיקטטור וצריך לרסן אותו ולהחזיר את מעמדו לשהיה בעבר ולמקובל בדמוקרטיות אחרות. וזה דווקא המעשה הדמוקרטי - החזרת השלטון לעם. זה לא בינארי, כל דמגוג יכול לצעוק 'דמוקרטיה'. לדעתי זו בגדול מחלוקת לגיטימית שצריכה להיות מוכרעת בפשרה. זה לא כזה מסובך.

באיזו דמוקרטיה אחרת הרשות המבצעת שולטת בהגדרה במחוקקת ועכשיו לוקחת שליטה כמעט מלאה (עם סייג ל15 מ15 של בית המשפט העליון) על הרשות השופטת?
תגיד שבארה"ב יש מינוי שופטים? אני אגיד שיש שם הפרדה בין הרשות המבצעת למחוקקת ויש חוקה. תגיד שבמדינה X יש א' אני אגיד שבאותה מדינה יש איזון עם ב'.

אין פה יותר מדי איך לסובב את זה, הרשות המבצעת עומדת לקבל עליונות על כל הרשויות האחרות ולהן אין כמעט שום יכולת לאזן מנגד.
נראה לי סביר לשנות את היחסים עם הרשות השופטת (לא מרגיש שיש צורך אבל מקבל את זה שהרוב חושב שכן) אבל להכפיף את המערכת המשפטית בצורה מלאה לרשות המבצעת זה חד משמעית פגיעה בדמוקרטיה.

בוא נעשה משחק אחר, בוא תן לי מדינה דמוקרטית אחת שאין לה חוקה, הרשות המבצעת בהכרח שולטת גם ברשות המחוקקת, גם ממנה לבדה שופטים וגם חסינה מביקורת שיפוטית (למעט מקרה חריג של 15 מ15 בבית המשפט העליון)... מוכן לקבל גם דוגמא של מדינה דומה (יש חוקה אבל אפשר לשנות ברוב רגיל נגיד).
אם אתה טוען שיש פה שני צדדים למטבע אז בוא אשמח לראות מה הצד של המטבע שאני מפספס.

אז אני אנסה להציג את הצד השני: בוא נעשה משחק כזה - הקואליציה מורכבת ממר"ץ העבודה והערבים. אבל בביהמ"ש יושבים 15 שיבוטים של סקאליה ונועם סולברג. האם לא היית סבור שיש מקום לתת לממשלה לקבוע את המינויים לעליון ולשנות את ההרכב ? מבחינה מוסדית, מאחרי "מסך בערות", הפתרון הכי הגיוני הוא שנבחרי הציבור יבחרו את השופטים, וודאי לערכאות חוקתיות, וככה זה ברוב העולם להבנתי. איך לאזן קואליציה ואופיזיציה, ממשלה וכנסת, זה דיון, אבל העיקרון הוא שנבחרי הציבור ממנים את השופטים. אין שום מקום בעולם בו יש לשופטים ווטו על המינויים וודאי לא לעו"ד.

ובהצעה לא מבוטלת הביקורת השיפוטית לחלוטין, אלא היא מצומצמת (יתר על המידה לדעתי), רק למקרי קיצון נדירים בהם ברור לכל 15 שופטים שהכנסת חטאה לתפקידה. גם ביקורת שיפוטית על החלטות ממשלה ומנהל נשארת, גם אם תצומצם לעילות הקלאסיות של פעולה בחוסר סמכות ופגמים פרוצדוריאלים. לדעתי זו תפיסה, לפחות, לגיטימית. למעשה כך התנהלה המדינה עד לפס"ד בנק מזרחי והמהפכה החוקתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 2:06 pm 
Hall of Famer

יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט-זה שהורץ למעמדו על ידי הדיקטטור המתהווה והנאשם-אמר אתמול: "הגיע הזמן להחזיר לכנסת את מעמדה כריבון כל-יכול, שמחוקק מה שהוא רוצה, ללא ביקורת שיפוטית".

כבר מותר להפסיק להעמיד פנים שמדובר ברפורמה מבורכת בעד משהו שהוא לא שינוי שיטת המשטר לדיקטטורה והברחת נתניהו מגזר דינו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 2:36 pm 
Junior

ציון כתב:
אז אני אנסה להציג את הצד השני: בוא נעשה משחק כזה - הקואליציה מורכבת ממר"ץ העבודה והערבים. אבל בביהמ"ש יושבים 15 שיבוטים של סקאליה ונועם סולברג. האם לא היית סבור שיש מקום לתת לממשלה לקבוע את המינויים לעליון ולשנות את ההרכב ? מבחינה מוסדית, מאחרי "מסך בערות", הפתרון הכי הגיוני הוא שנבחרי הציבור יבחרו את השופטים, וודאי לערכאות חוקתיות, וככה זה ברוב העולם להבנתי. איך לאזן קואליציה ואופיזיציה, ממשלה וכנסת, זה דיון, אבל העיקרון הוא שנבחרי הציבור ממנים את השופטים. אין שום מקום בעולם בו יש לשופטים ווטו על המינויים וודאי לא לעו"ד.

ובהצעה לא מבוטלת הביקורת השיפוטית לחלוטין, אלא היא מצומצמת (יתר על המידה לדעתי), רק למקרי קיצון נדירים בהם ברור לכל 15 שופטים שהכנסת חטאה לתפקידה. גם ביקורת שיפוטית על החלטות ממשלה ומנהל נשארת, גם אם תצומצם לעילות הקלאסיות של פעולה בחוסר סמכות ופגמים פרוצדוריאלים. לדעתי זו תפיסה, לפחות, לגיטימית. למעשה כך התנהלה המדינה עד לפס"ד בנק מזרחי והמהפכה החוקתית.

לא הבנתי את הדוגמא שנתת בפסקה הראשונה... אני סבור שנועם סולברג לא יפסוק שונה בצורה מהותית ממרבית השופטים היום ואני חושב שאנחנו גם רואים את זה בפועל.
באופן כללי השיח הזה של לקחת רק נקודה אחת מבין שיטות משטר שונות זה די מגוחך. אפשר לטעון שמינוי שופטים צריך להעשות על ידי פוליטיקאים אבל אז צריך ללכת ולהפריד את הרשות המבצעת מהרשות המחוקקת וגם רצוי להגדיר מה התפקיד של חוקי יסוד או לכונן חוקה. הבעיה היא לא במינוי השופטים כשלעצמן אלא הבעיה היא בהיעדר איזונים ובלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 3:17 pm 
Hall of Famer

ציון כתב:
sheky כתב:
ציון כתב:

על זה בדיוק אני מדבר כשאני אומר ש"ביקורת שיפוטית" כמו שהיא בהצעה הזו היא לא יותר מאשר עלה תאנה למשטר שבו הרשות המבצעת שולטת בהכל.
הסיכוי שיהיו 15 שופטים שיחליטו פה אחד לבטל חוק של הרשות המבצעת (שהכנסת מן הסתם מקבלת אוטומטית ברוב קואליציוני) הוא אפס, בטח אחרי שעובר זמן והשופטים גם מונו וסוננו היטב היטב על ידי אותה רשות מבצעת, ורק על ידה (שהרי יש לה רוב מוחלט בוועדה והיא לא צריכה להגיע להסכמות עם אף אחד אחר).
גם לא יהיה שום דבר כזה "פעולה בחוסר סמכות". מקסימום, מתקנים את הסמכות כדי להתאים לפעולה. גם רטרואקטיבית אם רוצים.

ובעולם שאתה מדבר עליו יש חוקה ששומרת על זכויות האנשים. פה אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 4:21 pm 
Freshman

ביקורת שיפוטית היא לא תורה למשה מסיני. יש מדינות שאין בהן ביקורת שיפוטית בכלל (יש בהן בדר"כ מנגנוני איזון אחרים) - למשל מדינת ישראל עד שנת 1995. מבחינה פורמאלית זה שאין לנו חוקה זו כמובן סיבה לצמצם את הביקורת השיפוטית, שהרי היא נעדרת כל מקור נורמטיבי, ולא להרחיב אותה. אני מסכים איתך שדרישה לרוב מוחלט של שופטים להפעלת ביקורת שיפוטית היא מוגזמת. אבל רוב של 80% או של שני שליש, בקוורום מלא, היא הגיונית ומתבקשת כאשר מדברים על הפעלתה במקרי קצה של פגיעה חמורה בזכויות אדם בלבד. כמה קצה זו שאלה של שיקול דעת, אבל כל זה דמוקרטי ולגיטימי.

לגבי הרכב השופטים - הוא ישתנה לאיטו במשך השנים, כשכל קואליציה תמנה שופטים לפי אופיה ורוחה. הטענה שכל הקואלציות מעתה ואילך יהיו מונוליטיות בצלמה ובדמותה של הקואליציה הנוכחית היא לא סבירה, ואתה לא קובע החלטות מוסדיות על בסיס ספקולציות. ואדרבה, יחליפו המצביעים בקלפי את נבחרי הציבור שממנים עליהם שופטים מושחתים וקרנפים (שזו בעצם טענתך).

אני שואל אותך ככה - נניח שהרפורמה עוברת, אבל בבחירות הבאות גוש השמאל / שינוי זוכה ומקים קואליציה. תרחיש סביר. אתה חושב שהוא יחזיר הכל אחורה ויתנער מהכוח שנפל לידיו ? קדחת. הוא ישמח מאוד בכח שנפל בידיו. והכל הבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 5:00 pm 
Hall of Famer

אז עכשיו לא תהייה ביקורת שיפוטית ולא יהיו גם מנגנוני איזון אחרים.
ברור שמבחינה פורמלית חוסר החוקה הוא בסיס לניטרול ביקורת שיפוטית, זו בדיוק המטרה של חוסר החוקה מלכתחילה. עכשיו מיישמים את זה באופן גורף מוחלט וסופי.

אני חשוב שהרבה יותר סביר ששלטון הימין ילך ויתבסס מאשר שהשמאל יחזור לשלטון, כי ישראל עברה ועודנה עוברת שינוי דמוגרפי ומחשבתי מהותי. היא הולכת ונעשית יותר דתית ומשיחית, וגם יותר ויותר מצביעי ימין חילוניים וליברלים יהיו מוכנים לסבול הכל - כל עוד השמאל נגד זה, או כל עוד זה מבסס את שלטון הימין. הכל רק לא שמאל.
השינוי הדמוגרפי עוד יואץ, כי ככל שתתקדם הרפורמה המשפטית, ובעיקר החקיקה שתבוא בעקבותיה, יותר אנשי שמאל יעזבו את הארץ.

מעבר לזה שלטון ימין יתבסס כבר בארבע השנים הקרובות לדעתי, כי המהפכה המשפטית והפקדת הכוח האבסולוטי בידי הרשות המבצעת (הנוכחית) הוא לא בחלל ריק. הוא נעשה כדי להעביר חוקים שעם ביקורת שיפוטית לא היו עוברים, וזה יכול להיות כל חוק שיעלה על דעתך. מה דעתך על חוק שמי שחושב שיש לדון עם הפלסטינאים על פתרון או מצדד בפשרה טריטוריאלית לא יוכל לרוץ בבחירות? יש בעייה להעביר בקואליציה הנוכחית חוק כזה?
מי יתנגד לו? בתי המשפט? פיסקת התגברות. תשכח מהקטע של רוב של 15. מקסימום יחכו עם זה עד שיהיה שופט-שניים שיסוננו היטב בוועדה שנשלטת על ידי הרשות המבצעת. וועדת הבחירות המרכזית? מה תהייה הבעייה לקבוע גם את ההרכב שלה על ידי הרשות המבצעת?
כמובן יעשו את זה בזהירות, כי על הפסאדה צריך לשמור. הם יעבירו את המינימום שצריך כדי שלא יחושו סכנה לשלטונם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 5:29 pm 
Freshman

אין פה חוקה בגלל שאין פה הסכמה על המרכיבים הבסיסיים. זה מצב מכוון, וראוי לדעת רבים. לפנינו התוצאות של הניסיון לכפות חוקה, יש מאין, על חברה שמרנית ודתית, ולדעתי ככלל המערכת הפוליטית שלנו מבינה את המורכבות ומתמודדת איתה טוב יותר מאליטת המשפטנים. בכלל, האתוס המכונן פה הוא לא חוקי, אלא תרבותי יהודי (פעם שמעתי את מ. לדור מסביר כמה חשובה בארץ חוקה, כי אנחנו מדינת מהגרים וצריך אתוס מכונן בין האזרחים .. זה בן אדם שחי בבועה סמיכה מאוד).

ביבי גירד פה נצחון בנקודות, וכלל לא בטוח שהוא יעמוד בעוד בחירות. ובכל מקרה, כמו שכתבתי למעלה אני לא חושש מתרחישי מדע בדיוני של שלילת זכות הצבעה וכו' (חחש שאפשר כמובן ליחס גם לפעולות של בית המשפט). התודעה האזרחית לא מפותחת בימין, אבל - ואולי זו הפתעה למישהו - גם לציבור הימני והשמרני יש יושר ותודעה דמוקרטית בסיסית, וכבוד לעמדת האחר, וגם לזכויות שלו. בכלל, כל הדיון הזה יוצא מפרופורציות. שימצאו פשרות, לא כ"כ מסובך. לא על זה מפרקים מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 6:56 pm 
Hall of Famer

בעניין החוקה - זה בדיוק העניין. במדינות אחרות יש חוקה, וככל שמדובר במדינות דמוקרטיות ליברליות החוקה עוסקת רבות בהגנה על זכויותיהם של האזרחים. המעמד שלה הוא חקוק בסלע (יחסית לחוקים רגילים לפחות) לכן למשל בארה"ב גם שופטים שמרנים לא ממהרים לפסוק נגדה, בלשון המעטה. השלטון לא יכול להתעמר באנשים או להשתלט באופן קטגורי על הרשויות האחרות.
בישראל אין חוקה ולכן אין הגנה כזו, ומה שיש לך להגיד זה בגדול "ו?... אדרבא ואדרבא, זה אומר שאסור למערכת המשפטית להגן מכל חוק שהוא, תסמכו על שליטיכם בעלי הכוח האבסולוטי שרוצים רק בטובתכם".

מאחר שאנחנו רוויים בסביבתנו הלא מאד רחוקה בפסאודו-דמוקרטיות שהתחילו בדיוק מזה - השתלטות הרשות המבצעת על הרשויות האחרות - תרשה לי לפקפק מאד מאד בטוהר כוונותיהם של פוליטיקאים שמקבלים כוח אבסולוטי. וזה מה שזה, כוח אבסולוטי. רשות אחת ששולטת בכל. יחד עם התהליכים האחרים שעמדתי עליהם כאן, גם בישראל בכלל וגם אצל השליט בפרט, אני משער השערה שנראית לי די מבוססת לאן זה הולך - אנחנו רואים את זה סביבנו.
ומאחר שהרפורמה לדעתי היא עניין מוגמר, כי כל המעורבים בדבר רוצים אותה כמות שהיא; ויהיו בה - אם בכלל יהיו - מעט מאד שינויים, ולא כאלה שישנו את מהותה (כלומר בכל מקרה לא תתאפשר כל פרצה ריאלית, ולו הכי קטנה, שתפגע באופן מעשי בכוחה האבסולוטי של הרשות המבצעת) - לא נחכה עוד הרבה לדעת אם אני צודק. נראה את הצעות החוק שיעלו אחרי הרפורמה. אני מהמר על לא מעט הצעות חוק שיבססו עוד יותר את השליטה של הרשות המבצעת (למשל בתקשורת), חוקי "משילות" וחוקי דת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 10:37 pm 
Hall of Famer

LOL
ארץ נהדרת כעת
קיציס: "רוה"מ נתניהו, תגובתך לדו"ח של JP מורגן"
ביבי: "מה זה השם הזה? זה ראפר? זה זר של מכבי?!"

מחלקת הסקאוטינג כבר בודקת...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 12:20 am 
Junior

בנוגע לדיון הדמוגרפי
זה מאוד פשוט. החרדים מהווים 28% מילדי כיתה א. הדתיים עוד 15%. החרדים גודלים בצעדי ענק, ו94% מהם נשארים חרדים. זה אומר שעוד 30 שנה הילדים האלה יהיו בני 35, רוב הציבור יהיה צעיר מהם, ויש רוב חרדי-דתי בארץ. החילונים יהפכו למיעוט, 30% אולי חלקם מסורתיים. הערבים 15%

עוד 30 שנה הבחירות יהיו בין הימין לחרדים בתכלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 2:17 am 
Hall of Famer

אולי כשאמרתי שהתאוקרטיה היא בלתי נמנעת בתוך 2-3 דורות הייתי זהיר מדי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 9:04 am 
Sophomore

FLASH כתב:
בנוגע לדיון הדמוגרפי
זה מאוד פשוט. החרדים מהווים 28% מילדי כיתה א. הדתיים עוד 15%. החרדים גודלים בצעדי ענק, ו94% מהם נשארים חרדים. זה אומר שעוד 30 שנה הילדים האלה יהיו בני 35, רוב הציבור יהיה צעיר מהם, ויש רוב חרדי-דתי בארץ. החילונים יהפכו למיעוט, 30% אולי חלקם מסורתיים. הערבים 15%

כבר 30 שנה אני שומע את התחזיות ה"שחורות" (תרתי...) הללו.
לא יודע מה הכשל בהן, אבל מעשית זה לא קרה. לפחות לא כמו שחזו. זכור לי שלפי התחזית אז, ב2020 החרדים היו אמורים להיות 40%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:07 am 
Hall of Famer

נדמה לי שהשאלה העיקרית היא החזרה בשאלה, והאמת היא שאין לי מושג מה המספרים
אבל לטובת המדינה, אני מקווה שהמספרים גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:30 am 
Hall of Famer

יוניק כתב:
FLASH כתב:
בנוגע לדיון הדמוגרפי

כבר 30 שנה אני שומע את התחזיות ה"שחורות" (תרתי...) הללו.
לא יודע מה הכשל בהן, אבל מעשית זה לא קרה. לפחות לא כמו שחזו. זכור לי שלפי התחזית אז, ב2020 החרדים היו אמורים להיות 40%.

לא יודע ממתי אתה שומע אותן, אני שמעתי אותן הרבה בשנות ה-80 אבל העלייה הגדולה מברית המועצות בשנות ה-90 שיבשה את התהליך, זמנית.
אין שום דבר בסגר גודל הזה באופק, וגם אם היה - זה היה עוד משהו שמעכב את התהליך זמנית. לדעתי זה תהליך בלתי נמנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:33 am 
Hall of Famer

עכשיו יש הצעת חוק של חברי כנסת בכירים (כולל שרים) מכל סיעות הקואליציה שבית הדין המשמעתי של שירות המדינה יילקח מנציבות השירות ויועבר לכנסת, על פי מפתח של סיעות הבית. כלומר עוד מקום שבו לשליטים יש רוב מוחלט.

אז קודם כל לא ידעתי שיש לכנסת כל כך הרבה זמן פנוי...

ודבר שני וחשוב יותר... עוד לבנה בחומה. שליטים עם כוח אבסולוטי, what could go wrong.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: