ציטוט:
1) הדיון שלנו לא היה אחרי ה"חקירה המעמיקה" שאתה מדבר עליה, אלא מיד אחרי האירוע. הטענה שלי היתה, ועודנה, שלמשטרה לא היתה שום יכולת לקבוע מיד לאחר האירוע שמדובר בפיגוע. לא היה לאירוע הרצח הזה שום סממן של פיגוע חוץ מזהותו של הרוצח כערבי והיותה של הנרצחת יהודיה. לא טענתי שאין סיכוי שזה פיגוע, אלא שזה לא נראה כמו פיגוע ושלכל הפחות יש לחקור לעומק לפני שקובעים, ושאין אפשרות לקבוע מיידית. אתה טענת שזה פיגוע בהכרח.
בדרך כלל שיש רצח ברוטאלי חסר פשר, לאור יום, וללא הכרות מוקדמת (ללא סכסוך שהתגלע על רקע כלשהו) של יהודיה זקנה על ידי ערבי באמצע הרחוב, מניסיון העבר זה פיגוע. מוזמן להביא מהארכיון מקרים אחרים, אני לא זוכר. לכן זה היה בגדר הצהרה טריוויאלית להגיד אחרי אירוע כזה מזעזע. נכון שלכאורה מיידית בשעה אחרי הפיגוע, זה אולי ב98% ולא ב100%. אבל זה היה צפוי שלשם זה הולך, ואכן בדיעבד גם צדקתי. מהרגע הראשון זה לא היה נראה בתחום האפור.
הרקע הפסיכיאטרי (לא פסי-כו-לוגי), היה כמו תמיד תירוץ. כמו בפיגוע של לפני כמה ימים, בו היה פיגוע דריסה וכמה שעות לאחר מכן עלה טיעון דומה.
ציטוט:
לעניין ה"חקירה המעמיקה" שלכאורה בוצעה, אני קצת סקפטי. יש לך להראות את הממצאים שהובילו למסקנות שלה? כי יש לי אינספור דוגמאות לשקרים של מערכת הביטחון תחת הכותרת "חקרנו", ואם אין ממצאים שחשופים לעין הציבור, אז קצת קשה להאמין. אני רק אספר לך שהכרתי פעם עו"ד פלילי, שרצה במסגרת פגישה מקצועית להראות את יכולותיו. הוא דיבר על תיק מסוים שהיה אז בכותרות והוא ייצג בו את משפחת הנרצחת, שהיתה יהודיה והרוצח היה ערבי. מילותיו היו: "המשפחה רצתה לאומני, הבאתי לה לאומני". אתה יכול לומר לי איך בדיוק מגיעים למסקנה שרוצח בודד, ללא הזדהות או לקיחת אחריות מצד ארגון טרור, רצח על רקע לאומני? "יש להם מידע שלך אין" זה בולשיט במקרה הזה.
אתה מציג טיעון כפול שאי אפשר להשיב עליו. מן הסתם אני אזרח מהשורה ואין לי מידע יותר ממה שפורסם על ידי השב"כ והמשטרה בתקשורת, והם כן הוציאו הודעה שמדובר בפיגוע. אם אתה נכנס למחוזות הקונספירטיביים ש"אי אפשר להאמין למערכת הבטחון", "הכל תפור" וכו', אין בכלל על מה לדבר. אתה בגישה דיכוטומית של שקרנים ודוברי אמת. מהניסיון שלי כלשעבר, אני יודע שבהרבה מקרים יש פרטים שלא נחשפים לציבור הרחב מטעמים כאלה ואחרים. לא יודע ספציפית מה היה במקרה הזה.
יש מאות פיגועים שהיו רוצח בודד בלי שום ארגון והם פיגועים על רקע לאומני. הלו, אינתיפאדת הסכינים כאילו? נראה שיש לך זיכרון של דג. אתה יכול להמשיך בסיפורי הסבתא של מציאת כל מיני סיבות הזויות של סכיזופרניה, לב שבור, מצב כלכלי או שהכלב אכל את המחברת. רק אתמול היה פיגוע בו נרצח חייל שעלה לבידוק באוטובוס בשועפט. אין עליו נטילת אחריות ומדובר במפגע בודד, ובכל זאת אין שום ספק שמדובר בפיגוע.
ציטוט:
2) זה די לא ייאמן שענית לי על מחבלים מתאבדים כדוגמה נגדית למה שכתבתי. זה באמת מביך. אתה באמת חשבת שאני לא מודע לתופעת המחבלים המתאבדים או אלה שמצפים לסיים את האירוע מתים? (שזה טיעון קלאסי ללמה "חוק עונש מוות למחבלים" הוא מטומטם מיסודו). כתבתי ספציפית על בנאדם שמתאבד בתליה אחרי האירוע. זכור לך בתולדות הטרור הפלסטיני נגד ישראלים שהיה מקרה שבו מחבל עשה פיגוע טרור נגד אשה אחת, ואז הלך להתאבד בתליה?
אכן זה פרמטר שלא זכור לי מפיגועים קודמים. אני מסכים איתך ועם עמוס שמדובר פה במשהו חריג בנוף.
אבל - ברמת הניתוח של האירוע, אני לא חושב שזה כל כך משנה מה קרה *אחרי* האירוע, אלא הנסיבות שהובילו לפיגוע עצמו. האם זה היה משנה את הניתוח אם היה עובר איזה שוטר באיזור ויורה בו למוות אחרי 2 דקות ובכלל לא היינו מדברים על ההתאבדות? יש מחבלים שמתאבדים תוך כדי הפיגוע, כאלה שהם תחת הנחה שימותו תוך כדי האירוע (כמו פיגוע הדריסה), ואולי עוד קטגוריות. זה לא ממש משנה את התגלגלות האירועים שגרמה להם לעשות את מה שעשו.
ציטוט:
3) הפסקה השלישית שלך היא בכלל קלאסיקה של לוגיקה איומה. אתה אשכרה בא וטוען שארגוני טרור לוקחים אחריות גם על פיגועים שלא קשורים אליהם ישירות, ואז ממשיך לטעון שאירוע שאף ארגון לא לקח עליו אחריות הוא בכל זאת פיגוע. כי ערבי שרוצח יהודיה...אנחנו כבר יודעים.
אם לא הבנת, יש מרחב גדול של קשרים אפשריים בין נטילות אחריות של ארגוני טרור לבין הפיגועים.
יש נטילות שקריות בדיעבד בלי שום קשר לפיגוע, יש פיגועים בלי נטילות רשמיות. ויש פיגועים עם נטילות. זה פרמטר שהוא לחלוטין לא מעניין ולא רלוונטי, גם במקרה הזה ספציפית.
ציטוט:
לגבי הסיפא, פשוט גם בת'רד שכן כתבת: מרגיש לי שתמיד יש 10% של אנשים שהם גבוליים לאשפוז פסיכולוגי בכל קדנציה., אז בנאדם שכותב בשני ת'רדים שונים על "אשפוזים פסיכולוגים", אולי רק צריך קצת הכוונה במושגים.
תודה לסינטקס צ'קר האוטומטי שלי. אתה יכול להחליף את chatGPT.