יוניק כתב:
אני לא כ"כ בטוח שחסרים שחקנים ישראלים, פשוט לקבוצה הממוצעת בליגה, כנראה עדיף להשקיע בזרים מאשר בישראלים. תסתכלו על סגל הנבחרת למשחקים הקרובים, כל הישראלים של ירושלים ושל ה. ת"א זומנו. אם נצרף אליהם 5 ישראלים של מכבי שכנראה עושים לפחות 25 דק' בכמעט כל קבוצה אחרת, ו5 ישראלים שמשחקים ביורוליג מחוץ למכבי (ימדר, בלאט, זוס, היידיגר, טיוס) פלוס צאצא, יש כאן מאגר של לא מעט שחקנים ברמה.
חלקם ברמה גבוהה מדי, ואלה שכן באיזור, פשוט לא מחולקים בצורה מאוזנת בין הקבוצות.
מסכים עם זה. אפשר להוסיף גם את השלישייה של גליל (שמשום מה משחקת היטב גם עם המון דקות לשלושה), את משעור, בריסקר וחנוכי מאתא, את כהן, קרביץ וברנדווין מהרצליה, אדם וגוט מנסצי, פריצקי ושוכמן מבאר שבע, ארצי, גרשון ואביבי מאילת, ועוד. בהנחה שארבעה זרים מקבלים בערך 120 דקות למשחק, מה כבר יקרה אם יחלקו עוד 80 דקות בין כל אלו? ומה יהיה האסון אם פירורי דקות יגיעו גם לצעירים (וצעירים פחות) כמו רינסקי, מלמד, אביטל, לוגשי, פורת, לביא, הראל, אהרוני, עבו, בורג, מור, פלטין, גת, סהר, מור, טל, ועוד?
יותר מזה, כמו תמיד אני לא ממש מבין את הטענה ש"לא יהיו מספיק ישראלים כדי לשמור על רמה נאותה". בעיקר כי לא ברור לי מהי ה"רמה הנאותה" הזו. כאילו שעכשיו אנחנו כן "שם" ואם רק יהיו קצת פחות זרים כבר לא נהיה "שם". על מה בעצם אנחנו מדברים כאן? הישגים באירופה? כמה כאלו כבר היו בשני העשורים האחרונים? רמה כללית של הליגה? ביחס למה?