זה כן אני כתב:
ודים כתב:
זה כן אני כתב:
Lakic כתב:
אנשים לא משתנים. הם לפעמים זזים על המתרס מעט קדימה או אחורה אבל לא משתנים.
זה שכרגע שאתה בצד שכביכול זה מטיב איתו, בהנחה ואתה לא אחד ממשפחת המלוכה העתידה להגיע לנו אני לא יודע איך זה יטיב איתך, אבל ניחא, הענקת הסמכויות לחברי כנסת וממשלה שרובה המוחלט, משני הצדדים אגב, היית מעדיף להישאר שכיר ולא לתת לה לנהל עסק בשבילך, תתהפך גם עליך.
נכון, וזה מה שגם הייתי ממליץ לכם לזכור, ביום שבבית המשפט העליון יהיה רוב שמרני. לך תשאל את האמריקאים.
אתם ממש לא דואגים לדמוקרטיה. לא הפריעה לכם המהפכה החוקתית ששינתה פאקינג סדרי עולם ועברה ברוב של 32 חברי כנסת עלובים, ועד היום יש ויכוח האם הם ידעו שהחוקים הללו מעניקים סמכות לפסול חוקים או לא (אני טוען שבפירוש לא ידעו, כי אחרת אין סיכוי שמהפכה כזו הייתה עוברת במליאת כנסת כ"כ רזה וברוב של 32 חברי כנסת).
וחוץ מזה, אל תדאג, הרפורמה לא תעבור בנוסח הנוכחי שלה. אבל רפורמה כלשהי חייבת לעבור, ואם האופוזיציה תוביל אותנו לדם ברחובות, אז דם היא תקבל, אתם לא היחידים שיודעים לאיים.
30 שנה אף אחד לא דיבר על זה, בטח לא במונחים (המקושקשים) שאתה משתמש בהם. פתאום... "במקרה" כשיש ראש ממשלה שעומד למשפט והתחיל קמפיין עם המסר הזה, אז פתאום אנשים נזכרו שהייתה מהפכה משטרית לפני 30 שנה.
גם אנשים משנים את דעתם. ממש לא מעניין אותי אם נתניהו השתכנע להעביר רפורמה (שבכל מקרה לא יכולה לסייע לו במשפט בשום צורה) רק לאחר שהוא נכווה מהמערכת. מעניין אותי שמדובר ברפורמה נחוצה, ושעליה מדברים כבר שנים לפני תיקי נתניהו. אני זוכר את יריב לוין בפאנל פוליטי אצלנו באוניברסיטה מדבר על כמה שנחוצה רפורמה משפטית, עוד הרבה לפני שהחלו לצוץ דיבורים על תיקי נתניהו.
לגבי יריב לוין זה נכון. "לזכותו ייאמר" (ואפשר לשים עוד מרכאות מעבר למרכאות) שהוא תמיד היה עקבי בעניין.
אבל הקטע של "לא יכול לסייע לו במשפט בשום צורה".... סלח לי אם אגחך. שליטים שלוקחים לעצמם כוח אבסולוטי יכולים לעשות מה שהם רוצים ולחוקק מה שהם רוצים באילו נסיבות שהם רוצים, זו ההגדרה של שליטים עם כוח אבסולוטי.
יחוקקו חוק שראש ממשלה לא יישפט רטרואקטיבית ולמפרע מעכשיו עד סוף חייו והליכים קיימים ככל שיש כאלה ייפסקו מיד. יש בעייה? לא אין בעייה, יהיה לזה רוב בכנסת לדעתי.
בג"ץ יפסול? אין בעייה, פסקת התגברות.
במקרה המאד בלתי סביר שכל 15 השופטים יתנגדו עד האחרון שבהם - אין בעייה, הוועדה למינוי שופטים בידי השלטון. עוד קצת זמן, שופט-שניים מסוננים היטב היטב, ומסתדרים גם עם זה. אולי בכלל אפשר למנות את טלי גוטליב לשופטת עליונה, הרי יש הצעה שאפשר יהיה למנות לבית המשפט העליון גם כאלה שלא במערכת.
בעצם למה לעבוד קשה? אפשר להכניס את החוק דלעיל כתיקון לחוק יסוד הממשלה, כמו שרוצים לעשות עכשיו עם החוק הנתפר עבור אריה דרעי. אחרי הרפורמה ייאסר על בג"ץ גם ככה לפסול את זה.