סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גמר גביע המדינה 2023
הודעהפורסם: ו' פברואר 17, 2023 11:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני רואה שיש על זה דיון בתרד השני, אשמח שיחברו את ההודעות.

אם לורנזו בראון שיחק בנבחרת ספרד מבלי להיות קשור למדינה בכלל הכל אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 12:11 am 
Sophomore

זאק הנקינס כמתאזרח בנבחרת, בהינתן שהמאמן הוא לא דז׳יקיץ׳ או מאמן ספרדי/יווני אלא אחד הישראלים הרגילים ברוטציה, יהיה לדעתי אכזבה סטייל איך שהוא נראה בגביע ווינר או איך ש אגבונו נראה לפני שנה אצלנו.

ישחקו איתו הגנת חילופים ולא יבינו איך הוא לא מצליח לשמור גארדים. ישחקו איתו פיק אנ רול רחוק מהסל ויצפו שהוא יתגלגל לסל מהר יותר מהמגן….

הנקינס נראה כל כך טוב בעיקר בגלל הסיסטם של דז׳יקיץ׳. קצת דומה לאיך שטיישון תומאס נראה תחת קטש כפרוורד המושלם ששווה יורוליג ואצל מאמנים אחרים קצת פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 12:41 am 
Freshman

לא יודע איך הגעת להשוות בינהם חוץ מזה ששניהם וגבוהים חסרי קליעה שחקנים די שונים והנקינס לא רואה אותו מבחינת סקילס, ידיים ומאמץ הגנתי (עם אידבונו אתה נאלץ לשחק רק דרופ קאבר, ז’אק יכול לפחות להחזיק מעמד כמה שניות וגם לרוץ חזרה יותר מהר).

לא יודע לגבי מאמן אבל זאק יהיה שידרוג גדול בעמדת הסנטר שאין לנו כרגע.
זה או זה או ספידי אחד מהשניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 2:21 am 
Hall of Famer

לא ראיתי את המשחק, אז אני מסתכל על הסטט' בלבד ונראה לי שהמפתח של ההגנה של ירושלים היה ההגנה על השלוש. נתחיל מהסיפור הקל. מכבי קלעה מהשלוש ב-22%. בליגה מכבי קולעים ב-39.2% מהשלוש. אבל זה לא רק האחוזים מהשלוש, לא פחות מכך, היכולת של מכבי להגיע לקליעה מהשלוש. בממוצע מכבי לוקחים 30 שלשות למשחק ותופרים 12 (את האחוז כבר חישבנו, באתר המנהלת עיגלו את מספר הזריקות). במשחק הגמר מכבי לקחו 18 שלשות בלבד. קלעו 4. אז תגידו, זה פשוט הקצב של ירושלים שהאט את המשחק והוריד את כמות הזריקות בכלל. אז זהו שלא. בליגה מכבי זורקת 37 זריקות ל-2 נק' (58.5% מעולים) ואילו במשחק הגמר? 38 זריקות ל-2 נק' (50%) לא רעים.
אשמח לשמוע גם למה מכבי שיחקו חצי משחק עם הרכב פורוורדים וויתרו בכלל על עמדת הסנטר. ג'וש ניבו קלע 10 נק', הוריד 7 ריב' (5 הגנה) וגם הקבוצה לא התפרקה איתו (מינוס 4 במדד הפלוס/מינוס) והוא לא היה בבעיית עבירות. אז למה הוא שיחק רק 10 דקות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 8:19 am 
Sophomore

הנווט כתב:
לא יודע איך הגעת להשוות בינהם חוץ מזה ששניהם וגבוהים חסרי קליעה שחקנים די שונים והנקינס לא רואה אותו מבחינת סקילס, ידיים ומאמץ הגנתי (עם אידבונו אתה נאלץ לשחק רק דרופ קאבר, ז’אק יכול לפחות להחזיק מעמד כמה שניות וגם לרוץ חזרה יותר מהר).

כן ברור שהם לא בדיוק אותו שחקן, אבל הכוונה שלי הייתה ששחקן בסייז הזה מגיע תמיד עם משקולת של צורך להתאים את הסיסטם אליו (בעיקר ההגנתי אבל גם ההתקפי), ושהמאמנים הישראלים כמעט כולם פשוט לא יודעים לשחק עם שחקן כזה. קטש הוא הסמן הימני בדברים האלה אי מה שהוא מתעדף ודורש מהגבוהים שלו גורם לזה שגבוהים כאלו לעולם לא מצליחים אצלו (גם הנקינס הנייד יחסית לגובה שלו היה נכשל קשות אם היה נאלץ לשמור באופן קבוע גארדים בהגנת החילופים של קטש כאילו שהוא בריימו, ובהתקפה חוסר היכולת שלו לעבור המגרש בכדרור היה משהו שמפריע לקטש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 8:23 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
לא ראיתי את המשחק, אז אני מסתכל על הסטט' בלבד ונראה לי שהמפתח של ההגנה של ירושלים היה ההגנה על השלוש. נתחיל מהסיפור הקל. מכבי קלעה מהשלוש ב-22%. בליגה מכבי קולעים ב-39.2% מהשלוש. אבל זה לא רק האחוזים מהשלוש, לא פחות מכך, היכולת של מכבי להגיע לקליעה מהשלוש. בממוצע מכבי לוקחים 30 שלשות למשחק ותופרים 12 (את האחוז כבר חישבנו, באתר המנהלת עיגלו את מספר הזריקות). במשחק הגמר מכבי לקחו 18 שלשות בלבד. קלעו 4. אז תגידו, זה פשוט הקצב של ירושלים שהאט את המשחק והוריד את כמות הזריקות בכלל. אז זהו שלא. בליגה מכבי זורקת 37 זריקות ל-2 נק' (58.5% מעולים) ואילו במשחק הגמר? 38 זריקות ל-2 נק' (50%) לא רעים.
אשמח לשמוע גם למה מכבי שיחקו חצי משחק עם הרכב פורוורדים וויתרו בכלל על עמדת הסנטר. ג'וש ניבו קלע 10 נק', הוריד 7 ריב' (5 הגנה) וגם הקבוצה לא התפרקה איתו (מינוס 4 במדד הפלוס/מינוס) והוא לא היה בבעיית עבירות. אז למה הוא שיחק רק 10 דקות?

זריקות ל-3 זה התוצאה. מה שגורם לה הוא שפשוט שמרו את מכבי מצויין, התבטא בכמה קשה היה למכבי בכלל להתחיל התקפה והמשיך בהפרעה למהלכים הבסיסיים שלהם). כשהתנועה והריווח שלהם לא עבדו כמובן שאם לא היו מבטים נוחים ל-3.

לגבי למה קטש שיחק בלי סנטר זה הפתיע גם אותי, אני מניח שזה כי הוא ניסה לייצר עוד יותר כוח אש מבחוץ וריווח כדי לאפשר לו לפתח משחק התקפה. לא עבד + כנראה גרם להפסד שלו בריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 9:07 am 
מנהל פורום

וגם קצת מזל לא מזיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 9:45 am 
Freshman

גמליאל כתב:
הנווט כתב:

כן ברור שהם לא בדיוק אותו שחקן, אבל הכוונה שלי הייתה ששחקן בסייז הזה מגיע תמיד עם משקולת של צורך להתאים את הסיסטם אליו (בעיקר ההגנתי אבל גם ההתקפי), ושהמאמנים הישראלים כמעט כולם פשוט לא יודעים לשחק עם שחקן כזה. קטש הוא הסמן הימני בדברים האלה אי מה שהוא מתעדף ודורש מהגבוהים שלו גורם לזה שגבוהים כאלו לעולם לא מצליחים אצלו (גם הנקינס הנייד יחסית לגובה שלו היה נכשל קשות אם היה נאלץ לשמור באופן קבוע גארדים בהגנת החילופים של קטש כאילו שהוא בריימו, ובהתקפה חוסר היכולת שלו לעבור המגרש בכדרור היה משהו שמפריע לקטש).

כן בהגנת בהחילופים של קטש הוא לא היה מצליח לאורך זמן אבל לא סביר שקטש יהיה המאמן שוב, מאמין שילכו על מאמן מבחוץ הפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 10:11 am 
Hall of Famer

אני כמעט משוכנע שה 9:45 דקות של ניבו באתר של האיגוד זו טעות.

עריכה - ואכן כאשר בודקים בפבפ (המחריד) של האיגוד מגלים שניבו שיחק כ-30 דקות ולא 10.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ש' פברואר 18, 2023 10:19 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 10:16 am 
Sophomore

עופר האדום כתב:
אני כמעט משוכנע שה 9:45 דקות של ניבו באתר של האיגוד זו טעות.

גם אני. ראיתי רק את המחצית השנייה אבל אני די בטוח שניבו שיחק את כולה בלי לנוח דקה (והיה מועיל בהחלט רוב הזמן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 7:54 pm 
Hall of Famer

עובדה לא חשובה:
2010-2017: מכבי לוקחת 8:8 גביעים.
2018-2023: מכבי לוקחת 1:6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 8:39 pm 
מנהל פורום

אתה מתכוון 6:1
כנראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 11:16 pm 
Junior

מעניין האם קטש ממשיך כי מכבי באמת לא רואים סיבה מיוחדת וסבורים שהוא עדיין מתאים לרמה או שזה כבר עניין כספי בהתחשב בשלב שבו מכבי נמצאת בעונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 11:30 pm 
Junior

Hacohen כתב:
נביא בעירו כתב:
Hacohen כתב:
אז כבר מותר להגיד שמאמן זה חשוב?

מותר להגיד הכל. למעשה, במקרה שלך, כמו אוהדי מכבי שבוכים היום על השיפוט/על האופי של חומסקי/על זה שאור קורנליוס עשה הצגה, עדיף שתגיד כל מה שיש לך על הלב. האובססיה המשונה לסגנון הכתיבה של אוהדי הפועל בסלניוז, שבשגרה משפיעה עליי כמו כאב ראש עדין, רק הופכת את החוויה היום לטיפה יותר מתוקה.

לגבי סוגיית המאמן, ככל שאתה מחפש תשובה רצינית - הטענה שלי מעולם לא היתה באמת שהמאמן לא חשוב, אלא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לבודד ולמדוד איכות של מאמן, למעט מקרים יוצאי דופן. העונה הזו של הפועל היא בהחלט מקרה יוצא דופן. אגב, דז׳יקיץ׳, עם כל ההערצה הדתית שאני חש כלפי האיש כרגע, וברור שהוא עושה בהפועל העונה עבודה מדהימה, רחוק מלהיות דוגמא למאמן שהצליח בכל מקום שהגיע אליו. אין לי מושג איך נראו הקבוצות שלו בריטאס או בפרטיזן, אבל מדובר במאמן שפוטר לא מעט פעמים בקריירה ובאסטודיאנטס לפני עונה הוא התרסק באופן מוחלט. פער כל כך גדול כמו זה שנפער בין איכות הסגל בהפועל לתוצאות של הקבוצה עד היום, נראה הרבה יותר כמו תופעה חריגה, יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, מאשר כאיזשהי תוצאה טבעית ומתבקשת של עבודה נכונה של מאמן.

אני יודע מה הטיעון שלך, כתבת פה כמה פעמים. העניין הוא שאתה עדיין לא מצליח להבין מה התפקיד של מאמן בקבוצת כדורסל, והסיפא של דבריך מעידה על כך במדויק. לכתוב שבגלל שדז'יקיץ' גם נכשל בקריירה אז מדובר "הרבה יותר בתופעה חריגה מאשר איזשהי תוצאה של עבודה נכונה" זה משהו שאם לא הייתי יודע שאתה מתכוון אליו ברצינות, הייתי חושב שזו פרודיה. זו תמצית סוג ה"פרשנות" של האלי סהרים של העולם, סיכום חלקי של ויקיפדיה במקום לנסות להבין מה אתה רואה.

אימון כדורסל מקצועני זה מקצוע מורכב, בתנאים משתנים. חשבת פעם מה זה אומר באמת להוביל קבוצה שלרוב התגבשה לאחרונה, ממדינות שונות, לפעמים אתה במדינה זרה, לגבש לה זהות, תכנית משחק מתאימה, תיאום בין השחקנים, ניהול אגו, ניהול עניינים פסיכולוגיים, תחת לחץ של תוצאה שבועית או דו-שבועית או תלת-שבועית+תקשורת, אוהדים והנהלה? וכשיש גם יריבות?

אין מאמנים שרק מצליחים. קל לזהות את היחידים בדורם, את האוברדוביץ' והמסינה, כעילויים. מה זה אומר על כל אלה שלפעמים מצליחים ולפעמים נכשלים? שהם חסרי משמעות? שכל אחד יכול לעשות את העבודה במקומם? ש"קשה לזהות את ההבדלים ביניהם"? לא, לא כלכך קשה. זה אולי קשה אם אתה רוצה לרפרף שניה, ולתת איזו הערה שתוציא אותך חכם בעיני עצמך. האמת היא שלכל מאמן יש פילוסופיה, נסיון, יכולות כאלה או אחרות להתמודד עם לחץ, משבר, וכמובן יכולות מקצועיות שונות. מהיכרות ספציפית עם פועלו של דז'יקיץ' כמאמן לאורך השנים, ידעתי שהוא מאמן טוב. אז מה אם הוא "פוטר מאסטודיאנטס". פיני גרשון פוטר ממכבי ראשל"צ לפני שהוא בנה שושלות וקבוצה מהמפוארות בתולדות אירופה. להגיד "אני לא יודע להבדיל בין מאמנים" זה סבבה, להגיד "אין הבדל בין מאמנים" זה בורות.

התלבטתי אם כדאי להמשיך, כי רוב הטיעונים שאתה מתווכח איתם הם לא הטיעונים שלי, אבל זו סוגייה שקרובה לליבי ואני לא יכול לוותר לצערי. אז מאיפה נתחיל? אולי מההתחלה:

1. אני *לא* כתבתי שבגלל שדז׳יקיץ׳ נכשל באסטודיאנטס אז ההצלחה שלו בהפועל היא תופעה חריגה וכו׳. אם ככה הבנת את מה שכתבתי, אז אני אולי לא מבין מה התפקיד של מאמן כדורסל, אבל אתה לא מבין מה התפקיד של נקודה בסוף משפט.

2. אני *לא* אומר ״אין הבדל בין מאמנים״. אני אומר שבין הרבה מאוד מאמנים (שהם לא המקרים יוצאי הדופן המדוברים) אני הקטן מתקשה להבדיל, ואני בהחלט ספקן לגבי אוהדים שמדברים בפסקנות על הבדלים של שמיים וארץ בין מאמנים שאני מתקשה להבדיל ביניהם. מה שנראה בהרבה עונות כמו מאמן אחד מוצלח ומאמן אחר גרוע הוא הרבה מאוד פעמים בעצם מה שאתה הגדרת, ובצדק, כמקצוע מורכב בתנאים משתנים. ולכן הזיהוי של איכויות של מאמן זה עסק מאוד מאוד חמקמק. אבל למה לדבר כל כך באוויר? אתה טוען שזה לא עסק כל כך חמקמק? אהלן וסהלן - אשמח, כמו תמיד, לדירוג שלך את איכות המאמנים הבאים: אריאל בית הלחמי, ליאור ליובין, רמי הדר, גיא גודס, דני פרנקו, אלעד חסין, שרון דרוקר. גם אם נפסיד בוויכוח, לפחות נלמד משהו על הדרך.

3. הזכרת את פיני גרשון. אז אני משוכנע שכשגרשון פוטר מראשל״צ אדם כמוך כבר זיהה שמדובר במאמן יוצא דופן שנועד לגדולות. בכל זאת, זה היה אחרי האליפות בגליל ופיני כבר היה סוג של כוכב. אבל אותי מעניין האם גם בשנות ה-80, כשגרשון נדד בין בית״ר תל אביב למכבי חיפה דרך גן שמואל, וחוזר חלילה, האם כבר אז זיהית שמדובר במאמן יוצא דופן? אני מעיז להניח שלא. אני מעיז להניח גם שלא ראית כדורסל באותן שנים ולכן אולי קשה להאשים אותך בכשלון הסקאוטינג המחפיר הזה, אבל מה אפשר להגיד לגבי אנשי הכדורסל של התקופה? איך אתה מציע שאני אבין מציאות שבה צביקה שרף שלימים יהפוך לשם נרדף למאמן בינוני וחסר מעוף הוא מאמן מכבי ת״א במשך רוב שנות ה-80 בעוד שפיני גרשון לא אימן אף קבוצת צמרת של ממש עד עונת הדובדבנים?

4. היה פה ויכוח על ספידי סמית׳ שבמהלכו העמדה שלך היתה פחות או יותר מה שאני אומר על מאמנים, רק על שחקנים. ״שחקן מיד לוול לקבוצה מיד לוול״, נראה לי שהיה הניסוח פחות או יותר. מוזר לי שכשמדובר ביכולות של פוינט גארד, שכולם יכולים לראות ולשפוט - משחק אחרי משחק, אתה מוותר כל כך מהר על הניואנסים שאתה מזהה כל כך בקלות אצל מאמנים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 11:32 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
עובדה לא חשובה:

עוד עובדה לא חשובה:
2010-2017: 3:8 אליפויות למכבי
2018-2012: 4:5 אליפויות צהובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 11:40 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אבימאל כתב:
עובדה לא חשובה:

עוד עובדה לא חשובה:
2010-2017: 3:8 אליפויות למכבי
2018-2012: 4:5 אליפויות צהובות.

משהו במתימטיקה לא מסתדר לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 11:46 pm 
Hall of Famer

נביא, היית מוציא הרבה פחות אנרגיה ואמוציות אם היית קולט (והיו הזדמנויות, כי כבר ביקשת ממני פעם לדרג איזו רשימה רנדומלית של מאמנים, ועניתי לך כמדומני בדיוק את מה שאני מתכוון לענות עכשיו) שאני לא טוען שאני בעל יכולת מיוחדת לזהות מאפיינים מובהקים של מאמנים מעבר למה שחלקנו רואים ומבינים בדרך כלל.

הקדשת את רוב ההודעה שלך אליי לאדם שהוא לא אני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 7:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קצת מוזר לי שלא הוזכר (סליחה אם הוזכר) - איך הגמר הזה היה נראה אם במקום מייריס הפועל היו רושמים את ברנדון בראון? אחרי המשחק מול חולון זה נראה כאילו הפועל נתנו פור למכבי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:39 pm 
מנהל פורום

קשה לדעת, בפוסט אחר קאלימי הסביר איך הגבוהים מספקים הגנת קו שני ללחץ שהגארדים של הפועל מפעילים על הכדור, יכול להיות שבלי מירייס זה לא היה עובד טוב באותה מידה
דבר שני, אותו בראון לא היה טוב ומדויק כמו אתמול, אז לך תדע איזה בראון היית מקבל בגמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 169 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], סאבוניס ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה