סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2023 7:56 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עלאק תפקיד למהנדסים ואדריכלים פחחחח
מדובר בתפקיד בינוני במקרה הטוב. והמודעה מדגימה את זה

הם כותבים שתואר בגאוגרפיה או "תכנון סביבה" הוא תואר רצוי, ובכללי כל תואר מוכר במל"ג הוא טוב לפי השורה הראשונה. זה כבר רומז לך על תפקיד בררה. ואם זה לא היה מספיק, אופציה ב היא תעודת הנדסאי שהיום שווה לפח בשוק ההנדסה, אופציה ג היא תעודת רבנות ששווה למיץ של הפח, אופציה ד היא 6 שנים בישיבה ומבחנים בשבת ואיסור והתר (המבחנים הגדולים והקשים ברבנות), אופציה ה היא הסמכה כל שהיא למפקח בניה, במילים אחרות, הסבטקסט של המודעה הוא: תן לי הסמכה שאתה מוסכניק / מורחת לק ג'ל + דופק פעיל והתקבלת לתפקיד.

שזה אגב מה שקורה גם במשרד החינוך, אין מורים, ולכן אפשר ללמד ללא תעודת הוראה כיום , ותעודת רבנות היא אקוויונלטית לתואר ראשון במשרד החינוך כי מה לעשות-אלה האנשים שהולכים להיות מורים בגיל 30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 12:24 am 
Junior

כל הכבוד לאנשים מההפגנות
גם שני...גם שבת. לא פשוט.
השאלה אם זה גם יישא פרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 1:21 am 
Junior

כמות המפגינים, כצפוי, ירדה
כמה עשרות אלפים בודדות במקרה הטוב
התקשורת עברה לדווח על "50 מוקדים" במקום על המפגינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 2:34 am 
Hall of Famer

חחח

100,000 (אוקי, יכול להיות ש"עיגלו למעלה", אז קצת פחות) לא כולל בת"א
https://www.facebook.com/IsraelCrimeMin ... cAdHvvLrnl

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:38 am 
Freshman

טוב זה לא נושא פופולרי כמו השתמטות מחובות אזרחיות שמוציא מאות אלפים לרחובות, לפחות לא בבת אחת.

מניח שזה נובע בעיקר מתחושה שהמחאה בשלב זה עשתה את שלה ואנחנו בהולד. מן הסתם קריאה ראשונה מחר אם תהיה תשנה את הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 1:09 pm 
Hall of Famer

טעות היום בכנסת: 2 ח"כים הספידו את יעל דיין. מהר מאוד התברר שיעל דיין איתנו. ישר נזכרתי בסיפור עם אמנון רובינשטיין ב-99' שקיבל הספד יפה מאברום בורג+דקת דומיה במליאה אחרי שלזמן שושי טילפן לכנסת ופיברק הודעה שרובינשטיין הלך לעולמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 1:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
למרות שאני משתתף בהפגנות, אני לא תולה בהן שמץ של תקווה.
הרפורמה תעבור לדעתי בצורתה הנוכחית, או בצורה טיפונת אחרת שלא תשנה את המהות שלה - מדינה של רשות אחת, רשות מבצעת ששולטת בהכל הכל הכל. הקואליציה מונוליטית בעניין , ובראשה הקאפו די טוטי קאפי, שאולי לא יגיד את זה בקולו, אבל הרפורמה הזו נעשית בדברו.
אני גם חושב שזה לא במקרה גם שהיא מתבצעת מאד מהר. זה גם אפקט ההלם שהם מקווים להשרות, וגם התוכניות לחוקים שיש בקנה אחרי שהיא תעבור.

הבנות שלי, שיכולות לקבל דרכונים זרים דרך בני זוגן, כבר מדברות על העתיד שלהן מחוץ לישראל האוטוקרטית שבתקופת ילדיהן גם תהפוך ליותר ויותר תאוקרטית.
זה יהיה לי חבל אבל מובן בהחלט, והאמת שעדיף ככה. למעשה אם וכאשר, אחרי שהן יעזבו, באמת יהיה על הזין שלי הכל. מצידי שהתהליך הבלתי נמנע יזורז, ונראה מה יקרה. אני אתמוך במפלגה הכי טליבאנית והכי מושחתת שאוכל למצוא, שיכולה להיכנס לכנסת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 3:07 pm 
Hall of Famer

איך אני מתבאס שעברתי כבר את גיל המילואים ואני לא יכול לסרב להגיע ולפרסם את זה...... נשאר לי רק לעשות כמה שאני יכול כדי ששלושת ילדיי לא יתגייסו לצבא בכלל.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 4:11 pm 
Junior

בשוק ההון המקומי אנחנו בעיצומה של עונת הדוחות. בניגוד לארה"ב, כאן היא תמיד מתנהלת בעצלתיים וכמו תלמיד בבית הספר, כולם מפרסמים ממש בימים האחרונים של החודש.
ובכל זאת, לוינשטין נכסים זו חברה שנמנית כאחת מ - 125 החברות הציבוריות והיא הראשונה לפרסם היום, בדוח הכספי, כגורם סיכון בעל השפעה בינונית, את המצב הפוליטי שהוא למעשה הרפורמה והמחאות כנגד. לא מדובר בחברה קטנה וסביר שלאחרות לא תהיה ברירה אלא לתת גילויים דומים, פחות או יותר, עם שוני בניסוח בנוגע לנושא.

אני מניח שבעיקר חברות שעוסקות בתחום הנדלן המניב שחלק ניכר בו נשען על ההייטק המקומי - לוינשטיין נכסים חשופה בכ-40% לתחום כך שלא הייתה לה ברירה.
מניח שענקיות בנייה של נדלן למגורים בעיקר, לא יפרסמו גילוי כי זה פחות משפיע עליהם כרגע.

הניסוח המלא למעוניינים:
מדיניות הממשלה:
"בחודש דצמבר 2022 הוקמה ממשלה חדשה. למועד דו"ח זה קיים חוסר ודאות באשר לצעדי הממשלה, רפורמות, וסדרי העדיפויות בתחומים השונים. יצויין כי הממשלה החדשה החלה לקדם שינויים משמעותיים במערכת המשפט. השינויים המוצעים מעוררי מחלוקות בקרב גופים כלכליים בארץ ובעולם ובקרב מומחי משפט ואף הובילו למחאה ציבורית רחבה אשר לדעת תומכיה תחליש את כוחה של מערכת המשפט ותוביל לפגיעה בדמוקרטיה. לשינויים כאמור עלולה להיות השפעה לרעה על הסביבה הכלכלית בה פועלת החברה, על עלות מקורות הגיוס, על דירוג האשראי של המשק הישראלי ועוד. בשלב זה אין ביכולתה של החברה לאמוד את ההשפעות האמורות ככל ותהיינה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 4:23 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
למרות שאני משתתף בהפגנות, אני לא תולה בהן שמץ של תקווה.
הרפורמה תעבור לדעתי בצורתה הנוכחית, או בצורה טיפונת אחרת שלא תשנה את המהות שלה - מדינה של רשות אחת, רשות מבצעת ששולטת בהכל הכל הכל. הקואליציה מונוליטית בעניין , ובראשה הקאפו די טוטי קאפי, שאולי לא יגיד את זה בקולו, אבל הרפורמה הזו נעשית בדברו.
אני גם חושב שזה לא במקרה גם שהיא מתבצעת מאד מהר. זה גם אפקט ההלם שהם מקווים להשרות, וגם התוכניות לחוקים שיש בקנה אחרי שהיא תעבור.

הבנות שלי, שיכולות לקבל דרכונים זרים דרך בני זוגן, כבר מדברות על העתיד שלהן מחוץ לישראל האוטוקרטית שבתקופת ילדיהן גם תהפוך ליותר ויותר תאוקרטית.
זה יהיה לי חבל אבל מובן בהחלט, והאמת שעדיף ככה. למעשה אם וכאשר, אחרי שהן יעזבו, באמת יהיה על הזין שלי הכל. מצידי שהתהליך הבלתי נמנע יזורז, ונראה מה יקרה. אני אתמוך במפלגה הכי טליבאנית והכי מושחתת שאוכל למצוא, שיכולה להיכנס לכנסת.

תגובה שהעציבה אותי מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 4:31 pm 
Junior

מכבד את ראי הכותב, אבל ממש לא חש עצב מכך שאנשים בחרו בוחרים או יבחרו לחיות את חייהם היכן שרק ירצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 5:34 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
מכבד את ראי הכותב, אבל ממש לא חש עצב מכך שאנשים בחרו בוחרים או יבחרו לחיות את חייהם היכן שרק ירצו.

קודם כל, אתה בנאדם טוב.
שנית, אני לא יודע אם אתה קורא קצת תחזיות על דמוגרפיה, בעיקר באירופה אבל גם בשכבות גיל מסוימות בארה"ב - הערכה היא שבעוד לא הרבה שנים, יהיה מאבק בין מדינות על הון אנושי איכותי בדיוק כשם יש עכשיו על משאבי טבע. אבל פה כבר יהיה לך שלטון מלוכה אז אין לך מה לדאוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 5:47 pm 
Junior

בואנה חוק החמץ אשכרה הולך לעבור?

תקשיבו, אני כל החיים שלי השתדלתי לכבד אמונה של אנשים איפה שאני יכול אבל אם החוק הזה יעבור זה הולך להשתנות.
אני משוכנע שאם החוק הזה עובר אז בפסח הקרוב כל בתי החולים בארץ יתמלאו בחמץ בצורה שאי אפשר אפילו לדמיין...
אני לא מבין מי חושב שהדבר הזה אמור לעזור לאנשים לכבד את שומרי המסורת בחג כי אני בטוח לחלוטין שההפך הגמור יקרה.
עלינו עוד שלב במלחמת התרבות בארץ.

( וחכו חכו שבג"צ יפסול את זה על כבוד האדם וחירותו + החופש מדת... לא רואה באיזה אמתלה המדינה יכולה להצדיק חיפוש גופני על אדם לצרכי דת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 6:39 pm 
Hall of Famer

באמתלה של "השלטון יכול, השלטון רוצה, אז זה מה שיהיה".
ודאי שחוק החמץ יעבור, יש לו רוב גדול ומוצק בכנסת.
אם בג"ץ יפסול אותו תהייה מהומה, והוא בכל מקרה יחוקק שוב, יצוק בברזל של פסקת התגברות, אחרי שהרפורמה תעבור.

ובעוד זמן לא ארוך במיוחד הוא יהיה אחת הבעיות הכי קטנות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 6:45 pm 
Junior

אולי זה האופטימי שבי אבל אני לא מצטרף לנבואות הזעם שלך. אני באמת מאמין שיהיה בסדר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 6:59 pm 
Hall of Famer

לא יודע על בסיס מה, אבל אשרי המאמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 7:03 pm 
Junior

Lakic כתב:
זה כן אני כתב:

קודם כל, אתה בנאדם טוב.
שנית, אני לא יודע אם אתה קורא קצת תחזיות על דמוגרפיה, בעיקר באירופה אבל גם בשכבות גיל מסוימות בארה"ב - הערכה היא שבעוד לא הרבה שנים, יהיה מאבק בין מדינות על הון אנושי איכותי בדיוק כשם יש עכשיו על משאבי טבע. אבל פה כבר יהיה לך שלטון מלוכה אז אין לך מה לדאוג.

פחות דואג בקשר לזה. ישראל היא אחת המדינות הבולטות במונחים של השרצת ילדים, וזה לא רק בגלל חרדים וערבים. אם אני לא טועה, גם החילוני/מסורתי הממוצע מביא יותר ילדים מהמקביל לו בגרמניה או דנמרק. ובסופו של דבר אני משוכנע שישראל לא תהיה מדינה פחות דמוקרטית וששגרת החיים שלנו לא תשתנה, ושמספרם של העוזבים בסופו של דבר יהיה בטל בשישים לעומת אלו שיישארו (גם מקרב אלו שמאיימים בירידה מהארץ).
אם יוקר מחייה מופרע ביחס למדינות אחרות בעולם (כשמנגד התמורה לאזרח היא יחסית קטנה), מצב ביטחוני רעוע ומשבר דיור רצחני שמביא אנשים לשלם 4000 לדירת מלונה בת"א, לא הביאו לירידה המונית מהמדינה, כך גם רפורמה במערכת המשפט לא תעשה זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 7:22 pm 
Hall of Famer

מדינה דמוקרטית עם רשות מבצעת ששולטת בהכל... מה כבר יכול להשתבש.

לגבי הפריון בישראל, אתה צודק שאנחנו בינתיים לא במצב של מדינות המערב ובטח לא של סין, יפן, רוסיה או קוריאה. אבל... זה כן בעיקר בגלל חרדים (יותר מאשר ערבים).
אתה יכול לראות כאן את עשרת היישובים בארץ עם שיעור הפריון הכי גבוה - כמעט כולם יישובים חרדים או עם אחוז חרדים מאד גבוה, מיעוטם יישובים בדווים. לשם השוואה שיעור הפריון הכולל של המגזר היהודי (כולל החרדים) הוא כ-3 ילדים לאשה.
https://www.ynet.co.il/health/article/skj8ij11xq

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 7:25 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
Lakic כתב:
זה כן אני כתב:

קודם כל, אתה בנאדם טוב.

פחות דואג בקשר לזה. ישראל היא אחת המדינות הבולטות במונחים של השרצת ילדים, וזה לא רק בגלל חרדים וערבים. אם אני לא טועה, גם החילוני/מסורתי הממוצע מביא יותר ילדים מהמקביל לו בגרמניה או דנמרק. ובסופו של דבר אני משוכנע שישראל לא תהיה מדינה פחות דמוקרטית וששגרת החיים שלנו לא תשתנה, ושמספרם של העוזבים בסופו של דבר יהיה בטל בשישים לעומת אלו שיישארו (גם מקרב אלו שמאיימים בירידה מהארץ).
אם יוקר מחייה מופרע ביחס למדינות אחרות בעולם (כשמנגד התמורה לאזרח היא יחסית קטנה), מצב ביטחוני רעוע ומשבר דיור רצחני שמביא אנשים לשלם 4000 לדירת מלונה בת"א, לא הביאו לירידה המונית מהמדינה, כך גם רפורמה במערכת המשפט לא תעשה זאת.

כמו שאמרת - כלכלה זה לא מלחמה של כולם על כולם. אם רוב הגדילה באוכלוסיה מגיעה מאוכלוסיה שלא לומדת לימודי ליבה, אז לא בדיוק שם אותך בקדמת הטכנולוגיה.
ואתה צודק לגבי מה שאתה אומר בנוגע לחילוניים - גם הם עם ילודה עודפת על פני אירופה.

היום יש הרבה יותר ברירה מפעם ולדעתי אתה מעריך בחסר את הסיכון.
בתור מי שיש לו דרכון אירופאי, זה נראה שאני מודאג יותר ממך. אולי כי אתה לא מספיק מחובר או כי דווקא העניין הזה של מדינת הלכה בא לך זהב. זכותך בשני המקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 7:49 pm 
Freshman

you must be new here.

לצערי אני מסכים עם השימושי שלא נראה תנועה משמעותית מישראל, לפחות לא בשלב ראשון. מעניין איך זה היה בפרוטו-דיקטטורות אחרות (אבל בכל זאת האליטה הישראלית ניידת למדי - עד כדי עו״ד :men: ). מקווה שהבטן הרכה של הימין (קרי הגיוס לצה״ל) תותקף כאן. רק צריך רצון וחוק גיוס מפלה באופן בוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 7:54 pm 
Junior

דווקא יהיה כאן מעניין
גפני מעוניין שילדיו ילמדו תורה ולא ישלח אותם לצבא
אני מכיר כמה שכבר שאמרו שהם מתכוונים לעשות כל מה שאפשר בשביל שהילד שלהם לא יתגייס לצבא.
נוכל לבחון על אמת האם התפילות משמשות עבור העם היהודי חומת מגן ולא צריך צבא. סטיי טיונד מה שנקרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 8:08 pm 
Hall of Famer

לגבי מה היה בפרוטו-דיקטטורות אחרות - אפשר להסתכל על רוסיה. ואני מדבר על רוסיה לפני המלחמה, לא בשנת המלחמה שבה ברחו ממנה יותר ממיליון איש כדי לא להתגייס.
לרוסיה (לפחות עד המלחמה) יש מדיניות התאזרחות ליברלית באופן מפתיע. אם אתה עובד 5 שנים ברוסיה, לא ביצעת פשע ועברת בחינה שמראה שאתה שולט ברמה כזו או אחרת בשפה הרוסית - אתה יכול להתאזרח. אם אתה עובד במקצוע מבוקש שדורש כישורים מיוחדים, או נישאת לאזרח/ית רוסי/ת או אתה איש עסקים שהשקיע ברוסיה או שאתה רוסי-אתני ממדינה אחרת, תוכל להנות מהליך מקוצר.
ורוסיה אכן מקבלת אליה כל שנה מאות אלפי מהגרים, מהמדינות האירואסיאתיות הקרובות אליה שנמצאות במצב עוד יותר דפוק ממנה (כולל אוקראינה בימים אחרים מהיום). אבל בערך אותו מספר דולפים למערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 8:09 pm 
Junior

Lakic כתב:

כמו שאמרת - כלכלה זה לא מלחמה של כולם על כולם. אם רוב הגדילה באוכלוסיה מגיעה מאוכלוסיה שלא לומדת לימודי ליבה, אז לא בדיוק שם אותך בקדמת הטכנולוגיה.
ואתה צודק לגבי מה שאתה אומר בנוגע לחילוניים - גם הם עם ילודה עודפת על פני אירופה.

היום יש הרבה יותר ברירה מפעם ולדעתי אתה מעריך בחסר את הסיכון.
בתור מי שיש לו דרכון אירופאי, זה נראה שאני מודאג יותר ממך. אולי כי אתה לא מספיק מחובר או כי דווקא העניין הזה של מדינת הלכה בא לך זהב. זכותך בשני המקרים.

ממש לא בא לי זהב.
במדינה חרדית גם אני לא הייתי רוצה לחיות, ואני באמת מקווה שאני אהיה מאוד מאוד מבוגר וכבר לא יהיה איכפת לי מהחיים ביום שזה יקרה. יחד עם זאת, אם באמת אנחנו צועדים לכיוון שבו החרדים הם רוב תוך 30-40 שנה, איך שום דרך שבה תוכל למנוע את ההשתלטות שלהם על המדינה ושום בג"ץ בגרסה הכי אקטיביסטית ועם כל הסמכויות המופלגות ביותר לא יוכל לעזור לך במקרה כזה. לי נותר רק לקוות שההשפעה הקשה על אורח החיים לא תקרה בימי חיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 8:24 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע בן כמה אתה בדיוק, אבל מהטקסט אני מניח שאתה באזור גיל 30-40, אני צודק?
ובכן, לי יש תחושה שרשות מבצעת כל-יכולה וחסרת איזונים ובלמים שבה החרדים מהווים משקל משמעותי יותר ויותר (לא חייב להיות רוב; היה פה נתון שכבר היום כמעט 30% מתלמידי כיתה א' הם חרדים, עוד 12 שנה כולם בני 18) היא מתכון לזירוז אותה השפעה עוד בימי חייך, אפילו בלי הפקטור שאני חושב שכן יקרה של ישראלים שיבחרו לא לחיות תחת משטר שהוא בעצם אוטוריטרי ותלוי תלות מוחלטת בטוב ליבם ונדיבותם של השליטים. עם הפקטור הזה כמובן זה יהיה אפילו עוד יותר זריז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 8:34 pm 
Junior

זה כן אני,
אין צורך להסתכל רחוק - כבר היום מתחילות להתקדם החלטות שהן הכנה למה שיהיה פה בהמשך

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /ryvfihyco

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 73 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: