סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 5:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ליגת העל מחזור 17
הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
קורנליוס עדיין לא פגש עבירה שהוא ביצע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:48 pm 
מנהל פורום

בראון נראה כמו סקנד גארד טוב ליד ספידי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2023 11:54 pm 
Hall of Famer

איזה מטווח :lol:

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:01 am 
Hall of Famer

טוב , זה היה סך הכל משחק מרשים , ויותר מרשים שזה הגיע אחרי הפיק של הגביע. 19 שלשות ב-63 אחוז , 80 אחוז מהעונשין , רבע ראשון לפנתיאון , שלושה רבעים של הגנה מרשימה…….. אין תלונות.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:06 am 
מנהל פורום

11:33 מהשתיים
19:30 מהשלוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:50 am 
Freshman

מה נגיד, כשהולך אז הולך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:52 am 
Sophomore

עכשיו ברנדון בראון, עוד השמצה שנסתרה. אפילו היו הרבה דקות של כדורסל כיפי. מה הלאה?

ברצינות, המשחק הזה הוא רעש סטטיסטי, של קבוצה ששטה על ענן, שממנו אפשר לקחת (עוד) אישוש ליכולת של דז'יקיץ' למקד את הקבוצה לפני משחקים מול קבוצות חזקות. מעבר לזה קצת fool's gold, ארומה של משחק מס' 1 נגד פרומיטיי מהעונה שעברה. זה לא הכדורסל שלנו (וגם לא של חולון, לא זוכר מתי ראיתי את כריס ג'ונסון משוטט ככה).

מעניין כמה מההכנה שלו היא מוטיבציה בנוסח שייע/צביקה וכמה פוקוס מקצועי שמגיע לכל שחקן ומעיר אותו "אקדמית". נגיד, קרינגטון - הבנאדם שביעי בדקות משחק, עולה תמיד מהספסל ומשחק לרוב בהרכבים פחות חזקים (מה שדי דופק לו את האחוזים); ובכל זאת הבנאדם נראה תמיד 100% בקטע, ולא מהסוג הגריאטרי של שון קילפטריק. איך דז'יקיץ' מוכר לו את זה?

הוא התחבר מהר לדייסה פה, כבר בגביע ווינר שמתי לב שהוא מדבר עם כל מיני פרצופים סביב המגרש, זורק מילה לשחקנים מקבוצות אחרות. כבר כתבו פה על ההפיכה של הפועל לקבוצה אטרקטיבית בעיני שחקנים שיכולים לבחור קבוצה, ואיך קליין הוא המחשה לתופעה הזו.

אפרופו קליין - כשהוא דפק את הראנר הזה במעבר ברבע השלישי, אחד מסימני ההיכר שלו, קלטתי למה בעצם הביאו אותו. זו תכונה שאין לאף אחד מהגבוהים אצלנו ויכולה להיות סוג של צ'יט בהתקפה העומדת והצפויה שלנו. כששיחק בחולון זה תמיד נראה לי קטע גחמתי ומרגיז שלו, אבל אולי אפשר להשתמש בזה בצורה נשלטת. בכל אופן, אם הוא חוזר ל-40% משלוש בשלוש זריקות למשחק שהיו לו בשתי עונות בחולון זה יהיה שיחוק, כי כרגע אנחנו לא מקבלים שום איום מהקו הקדמי שלנו (17 מ-19 השלשות הערב היו של הקו האחורי, והשתיים האחרות של בלייזר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:04 am 
מנהל פורום

אני חושב שלמקד את ההגנה של הפועל ואת מה שדזיקיץ' עושה בתוך המסגרת של "שומרים קשוח, לא מוותרים ועם מוטיבציה" זה נפלא מבחינת מרקטינג, אבל קצת פחות מדויק כדורסלנית.
הסיבה שקורנליוס וסמית' יכולים לשמור כ"כ קרוב וצמוד לשחקן שלהם, היא כי יש מערך שלם של תנועה מאחורה שתומך בזה, אפשר לראות את מאייריס ואת שגב ואת הנקינס תמיד עם הראש למעלה מזהים לאיפה תגיע המסירה והמסירה הבאה וזזים לשם כבר בשביל להקשות על המשך התנועה של היריבה, ואם הם בצד השני אז מכוונים מישהו אחר, רואים בבירור שיש החלטה מודעת מי הגבוה שיוצא לחילוף ומי לא, ורואים בבירור את כל הרוטציה ההגנתי שמתרחשת בוויק סייד כשיש חילופים כאלו כדי להתמודד עם מאצ'אפ כזה או אחר שהפועל לא רוצה אותו. זה לא רק קבוצה של מתאבדים, אלא קבוצה מאד טקטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:17 am 
Junior

זה מאוד נכון. לחץ על הכדור זה אחלה, אבל איפה שההגנה של הפועל נהיית ממש חריגה זה אחרי שגארד מצליח איכשהו להתגבר על השומר שלו באחד על אחד או אחרי חסימה וזה באמת דבר שמצריך תיאום ברמה גבוהה. אין לי מושג אם יש סטטיסטיקה שמודדת את זה, אבל אחוז הפעמים שבו היריבה של הפועל מביאה חסימה והפועל עושה help and recovery שנגמר בכלום ושום דבר עבור ההתקפה הוא מפחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:30 am 
מנהל פורום

ואני מעריך שזו הסיבה שקליין קיבל מעט דקות אתמול
הוא לא עושה את זה בניגוד לבלייזר, שגב והנקינס
הגבוהים עם הרגליים המהירות שיכולים לעשות די הרבה סוויטצ'ים, בלי ליצור מיסמאצ' הם גם חלק חשוב מהסיפור
אבל, אבל, אבל
בלי הגנה אחד על אחד אגרסיבית, חכמה (צבירת עבירות)
שום דבר מכל זה לא יעבוד
עכשיו אני יותר רגוע לגבי חולון באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 10:36 am 
מנהל פורום

בשביל להדגים מה היא הגנה אגרסיבית וחכמה אתן דוגמאות על דרך השלילה
דרור חג'ג' ומתן נאור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:43 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
זה רק נראה לי או שאפשר לסכם עד עכשיו את הקדנציה של אונוואקו בתל אביב כחתיכת אכזבה?

מה הטיעון שתומך בכך?
הקבוצה איתו משיגה תוצאות נהדרות (2-8 בליגה - כולל ניצחונות בדרבי ועל ירושלים במשחקים בהם בלט, 3-7 באירופה), והשורה הסטטיטית כמעט זהה בשני המפעלים:
11-12 נקודות, 57-61% לשתיים, 7-8 ריבאונדים, 2-3 אסיסטים. זה ממש לא רע עבור 21-22 דקות משחק.
אני מסכים שבסופו של יום הוא יימדד במשחקי הנוק-אאוט והפלייאוף (שם בין היתר, היה אדיר ברמות פסיכיות במדי הרצליה). זה לא שחקן שמביאים כדי להשיג עוד ניצחון או שתיים בעונה הסדירה.

זה לכאורה נהיה כבר קצת משעמם להחמיא לגליל-עליון, אבל לנצח ביום בו 4 הזרים שלך מחברים יחדיו רק 28 נקודות (והישראלים 50, בראשות נמרוד לוי עם 24) - יופי.
בכלל הזרים הנוכחיים שלהם עומדים בממוצע רק על 41 נקודות (5,6,15,15) במשותף, מה שלא היה המצב בפתיחת העונה (אז הדסון קלע לבדו 19.4).

הרצליה עם 63% לשתי נקודות מול מכבי (גמבל 8/11), אבל 2/19 לשלוש נקודות.
הוקר סיים ללא אסיסטים ועם 4 איבודים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:57 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עופר האדום כתב:
זה רק נראה לי או שאפשר לסכם עד עכשיו את הקדנציה של אונוואקו בתל אביב כחתיכת אכזבה?

מה הטיעון שתומך בכך?
הקבוצה איתו משיגה תוצאות נהדרות (2-8 בליגה - כולל ניצחונות בדרבי ועל ירושלים במשחקים בהם בלט, 3-7 באירופה), והשורה הסטטיטית כמעט זהה בשני המפעלים:
11-12 נקודות, 57-61% לשתיים, 7-8 ריבאונדים, 2-3 אסיסטים. זה ממש לא רע עבור 21-22 דקות משחק.
אני מסכים שבסופו של יום הוא יימדד במשחקי הנוק-אאוט והפלייאוף (שם בין היתר, היה אדיר ברמות פסיכיות במדי הרצליה). זה לא שחקן שמביאים כדי להשיג עוד ניצחון או שתיים בעונה הסדירה.

1. אולי אני טועה , אבל להגדיר את אונוואקו כ״לא רע״ אחרי שהוא היה ללא ספק השחקן הכי טוב בליגה בפער בעונה שעברה זה סוג של אכזבה לא קטנה. מעבר לכך שלי הוא נראה הרבה יותר כבד , פחות דומיננטי , יותר חור בהגנה , ובמשחק המאני טיים היחידי בנתיים הוא קיבל נוק אאוט מהדהד מזאק הנקינס (בהשוואה למשל ל-50 נקודות המדד שלו בגמר גביע בעונה שעברה) , לי זה נראה בנתיים כמו סוג של נפילה. אבל אולי אני טועה.

2. וחוץ מזה , זה התירוץ של גיא גודס להפסד אתמול :

ציטוט:
"באנרגיות וברוח לא עמדנו במשימה. אנחנו בליגה שבעה שחקנים בכירים. זה לא קל. זה החיים שלנו כרגע ויש כל שלושה ימים משחק וזה קשה. צריכים לחשוב ולראות מה אנחנו רוצים לעשות. אלו הכלים כרגע, זה לא פשוט אבל נתמודד עם זה"

שזה קצת מצחיק לטעון אחרי שהמשחק הקודם של חולון היה לפני שבוע בדיוק , המשחק שלפני זה היה לפני 8 ימים , והמשחק הבא הוא בעוד איזה שבועיים.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ב' פברואר 20, 2023 1:04 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 12:59 pm 
מנהל פורום

אונווקו במשחק האחרון 16 דק' נקודה אחת וארבע עבירות
לא משחק טוב במיוחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:12 pm 
Junior

עופר האדום כתב:

2. וחוץ מזה , זה התירוץ של גיא גודס להפסד אתמול :

ציטוט:
"באנרגיות וברוח לא עמדנו במשימה. אנחנו בליגה שבעה שחקנים בכירים. זה לא קל. זה החיים שלנו כרגע ויש כל שלושה ימים משחק וזה קשה. צריכים לחשוב ולראות מה אנחנו רוצים לעשות. אלו הכלים כרגע, זה לא פשוט אבל נתמודד עם זה"

שזה קצת מצחיק לטעון אחרי שהמשחק הקודם של חולון היה לפני שבוע בדיוק , המשחק שלפני זה היה לפני 8 ימים , והמשחק הבא הוא בעוד איזה שבועיים.

מה רצית שגיד, שההפסד אתמול זה כי הוא עושה עבודה גרועה? כמו שעשה עבודה גרועה בנבחרת? שזה שאין את העומס שהוא טוען זה בין היתר כי הוא הודח מהגביע במשחק בית על ידי קבוצה חלשה וקצרה עוד יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:12 pm 
Freshman

אונווקו בטח פחות דומיננטי משנה שעברה, אבל זה לא אומר שההבאה שלו הייתה טעות

להביא אותו היתה האופציה ההגיונית היחידה (בהינתן ההזדמנות וכו) בזמן אמת, ולא הוכח בדיעבד שזאת הייתה טעות
הפועל תל אביב לא נפגעה מבחינת תוצאות, ובמאני טיים באירופה ובליגה אתה רוצה שאונווקו יהיה אצלך, ולא הזר הבינוני והחביב שהם שחררו בשבילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:20 pm 
Junior

uriel17 כתב:
הגבוהים עם הרגליים המהירות שיכולים לעשות די הרבה סוויטצ'ים, בלי ליצור מיסמאצ' הם גם חלק חשוב מהסיפור
אבל, אבל, אבל
שום דבר מכל זה לא יעבוד

זו לדעתי גם הסיבה שגלעד לוי בינתיים לא רואה דקות, הוא פשוט איטי מדי לשיטת המשחק שדורשת מהגבוהים להיות מאוד מהירים בעזרה בהגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:30 pm 
מנהל פורום

מנחם כתב:
uriel17 כתב:
אבל, אבל, אבל
שום דבר מכל זה לא יעבוד

זו לדעתי גם הסיבה שגלעד לוי בינתיים לא רואה דקות, הוא פשוט איטי מדי לשיטת המשחק שדורשת מהגבוהים להיות מאוד מהירים בעזרה בהגנה

אני לא בטוח שהמהירות בעזרה באזור שקרוב לסל זו הסיבה. גלעד לוי בקלות יכול לחפות על האיטיות שלו בגודל ובאורך שלו ואולי אפילו להיות בעל יתרון יותר גדול בתיאוריה בעזרה בצבע. השאלה עד כמה הוא מבין את ההגנה של דג'קיץ, עד כמה הוא ערני בלקלוט מצבים ואם מדברים על הגנה אז מלכתחילה הירידה שלו להגנה, שזה באמת יכול להיות חיסרון שלו לעומת האחרים שצויינו. אה וכמובן גם בסוגים אחרי של הגנות על פיקנרול יהיה לו חיסרון גדול, במקרה שהפועל י-ם מנסים גם עוד דברים. זה אני לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:36 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אונווקו במשחק האחרון 16 דק' נקודה אחת וארבע עבירות
לא משחק טוב במיוחד

הוא עלה פצוע למשחק ולא שיחק כל החצי השני.
עם קליין יש לירושלים סגל רחב ועמוק לכל המסגרות ואם יביאו זר נורמלי לעמדה 4 הם ישתפרו עוד יותר.דרך אגב 19 שלשות זה שיא מועדון בבירה

מישהו יודע למה קטש בתקופה האחרונה ודווקא אחריי שחתם על חוזה חדש נותן לסורקין מעט דקות.9 מול ירושלים אתמול 3 מול הרצליה וגם ב2 משחקי היורוליג האחרונים קיבל מעט דקות יחסית.וזה לא שיש זרים ברמה גבוהה מדיי בעמדות הפנים במכבי....

יהיה מעניין לראות בפגרת הנבחרת אלו קבוצות יערכו שינויים בסגל.

הערב יושלם המחזור שנס ציונה תארח את גלבוע.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:37 pm 
Hall of Famer

סורקין נפצע אתמול באמצע המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 1:52 pm 
Hall of Famer

מטבע הדברים, אונווקו "לא אמור" להיות דומיננטי בהפועל ת"א כפי שהיה בהרצליה - הן מבחינת עומק הסגל והאפשריות ההתקפיות לצידו, והן מבחינת רמת התחרות ביורוקאפ (שם אפילו יש קבוצות עם סייז ששומרות - על פי השמועה).
בהשוואת המספרים בליגה לאשתקד (אז נתן עונה אדירה, כל שסביר גם שתהיה "רגרסיה לממוצע" כלשהי) - הוא עלה השנה באחוזים מכל הטווחים (הגיוני, לאור הריווח העודף עקב השחקנים המאיימים האחרים, והעובדה שמשחק פחות דקות ועם יותר אוויר), ואף מוסר יותר אסיסטים.
הנקודות והריבאונדים ירדו (ב-4 ו-2 בהתאמה), אבל חלק מהסיפור כאן (לא כולו) זה גם שהוא משחק 4.5 דקות פחות למשחק.
בעוד כל מיני קטגוריות ניכר שהוא פשוט מעורב פחות במשחק משני הכיוונים - עבירות שסופג, חטיפות, איבודים, חסימות, אבל אולי אלו גם (בחלקן) הוראות קבוצתיות שישחק נינוח יותר ויחלק כוחות, ולא בטירוף כמו שהיה בהרצליה לא אחת (ולעיתים זה אף גרם לבעיות עבירות מאוד קיצוניות למשל).

בסוף בסוף אם ביום נתון כשהקבוצה תצטרך אותו באמת הוא ייתן איזה פעם-פעמיים תצוגות כמו שנתן נגד מכבי בחצי הגמר אשתקד (מדד 48...) או נגד הפועל ת"א עצמה בגמר הגביע - אז כל השאר לגמרי בטל בשישים (כי הקבוצה מצליחה ממילא).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 2:06 pm 
Hall of Famer

זה נכון לגבי עומק הסגל , אבל לא ממש. אפשר לחשוב שאונוואקו שיחק בהרצליה עם קבוצה של נגרים וחוטבי עצים. הוא שיחק עם גארדים מאוד דומיננטים כמו באב, הוקר ודאוסן , וליד קמפ וואן ליט.

לגבי המאני טיים - בנתיים ביחיד שהיה הוא חטף נוק אאוט מצלצל שם.

ושוב - זה הרושם שלי , שהוא יותר כבד , פחות שומר , עושה יותר עבירות שטותיות וכו׳. יכול להיות שאני טועה , ויכול להיות שהוא עוד יסחוף את תל אביב לאליפות פלוס יורוקאפ , אני מדבר על מה שהיה עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 6:54 pm 
Freshman

אתה שוכח שהרצליה שמרו ברוב המשחקים הגנה אזורית, דבר שדרש ממנו להפגין פחות יכולות של הגנה אישית ותזוזה של הרגליים.
בנוסף, שיחקו לידו עוד שני גבוהים זרים שעזרו לו מתחת לסל בהגנה ובריבאונד לעומת הפועל שבה בהרבה מאוד דקות הוא הגבוה הזר היחיד כשלידו משחקים חורים הגנתיים כמו גינת וזלמנסון שגם לא ממש עוזרים בסגירה לריבאונד.
הוא עשה גם בהרצליה עבירות שטותיות ומבחינה סטטיסטית עשה אותה כמות של עבירות למשחק.
הוא יצא בחמש עבירות ב-9 משחקים וסיים עם 4 עבירות בעוד 7 משחקים.
ההבדל הגדול מבחינת התפוקה ההתקפית שלו נובע לדעתי קודם כל מהעובדה שהרצליה שחקו משחק מסודר ותרגילים שנועדו לייצר לו מצבים קלים יחסית וכשהיה להם שחקן שרץ על חסימות כמו באב ועוד גבוה עם קליעה כמו ואן וליט, הבקבוק היה די פנוי עבור אונואקו כשהכדורים הגיעו אליו שם.
ובלי שום קשר - אני מסכים אתך שהוא נראה הרבה יותר כבד ואיטי (ואפילו שמן) לעומת העונה שעברה. אני חושב שאפשר להבחין בזה אפילו בתמונות הפרופיל באתר המנהלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2023 11:15 pm 
Hall of Famer

עוד הערב, ניצחון 90-104 לנס-ציונה על גלבוע-גליל, בזכות רבע אחרון של 21-32.
גלבוע שיחקו בלי עמית זיס ומירון רוינה הפצועים, כלומר ברוטציה של 5 זרים, צוף בן-משה ובניה סרור (שהיו טובים מאוד שניהם) - וככה קשה.
מן הערב השני קופר עם ערב פושר של 15 אסיסטים (על איבוד אחד).

למעשה עושה רושם שארבע קבוצות ייאבקו על שני כרטיסים נותרים לבית העליון (לצד "4 הגדולות"): גליל-עליון (שאני מניח שניצחון בודד מבין ארבעת המשחקים הנותרים יוכל להספיק לה בסיכוי סביר), נס ציונה, הרצליה ובאר שבע.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה