סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 9:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סמוטריץ' מיהר אתמול להכחיש את דבריו של אלי כהן, גם באנגלית. כנראה שמע פידבקים קטלניים, הוא והקאפו די טוטי קאפי.
נראה כמה זמן יחזיקו לפני "חוק יסוד הריבית".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 11:01 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Lakic כתב:
ביום שלאחר העלאת ריבית ברף העליון, הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וזה כבר 3.59.
זה אומר שכל מי שמייבאים לארץ, מתייקר, זה אומר עליית מחירים, זה אומר אינפלציה. זה אומר שצריך להעלות ריבית.
12 שנים מלאך החבלה לא התעסק בזה ודווקא עכשיו לאחר יותר מעשור שיש צורך בעליית ריבית בגלל אינפלציה שזה מושג שחלק חשבו שכבר לא נראה לעולם יותר, הוא בחר לפצל את המדינה כך.

רק לציין שלפי כחצי שנה (אוקטובר 2022) הדולר היה יותר גבוה ממה שהוא הבוקר.
וזה היה עוד לפני הבחירות לכנסת, לפני המהפכה המשפטית, תחילת תהליך העלאות הריבית והכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 11:32 am 
Junior

Shiver כתב:
Lakic כתב:
ביום שלאחר העלאת ריבית ברף העליון, הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וזה כבר 3.59.
זה אומר שכל מי שמייבאים לארץ, מתייקר, זה אומר עליית מחירים, זה אומר אינפלציה. זה אומר שצריך להעלות ריבית.
12 שנים מלאך החבלה לא התעסק בזה ודווקא עכשיו לאחר יותר מעשור שיש צורך בעליית ריבית בגלל אינפלציה שזה מושג שחלק חשבו שכבר לא נראה לעולם יותר, הוא בחר לפצל את המדינה כך.

רק לציין שלפי כחצי שנה (אוקטובר 2022) הדולר היה יותר גבוה ממה שהוא הבוקר.
וזה היה עוד לפני הבחירות לכנסת, לפני המהפכה המשפטית, תחילת תהליך העלאות הריבית והכל.

קודם כל, אתה צודק.
שנית - עד בערך תחילת השנה הייתה קורלציה בין השווקים לבין המטבע בגלל גידור של מוסדיים בהתאם לתנועה.
זה נפרץ בערך מתחילת השנה וכרגע אין קורלציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 12:21 pm 
Hall of Famer

אני רק אצטט דיווח:
"ועדת החוקה התכנסה הבוקר (שלישי) לדיון על סעיף נוסף במהפכה המשפטית, לפיו הכנסת תוכל לבטל ביקורת שיפוטית גם על חוקים רגילים שחוקקה ולא רק חוקי יסוד"

לא עוצרים החבר'ה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 12:26 pm 
מנהל פורום

גיליתי במקרה מפוסט פייסבוק של ראש המועצה שלי, שבזמן שהתקשורת עסוקה בשינוי חוקי מינוי השופטים (ובצדק), בשקט בשקט הולכים להכניס בחוק ההסדרים סעיף לפיו יוכלו לקחת את כספי הארנונה ביישובים המבוססים ולהעביר ליישובים חלשים.
אני מוכן להתערב שדאגו להגדיר יישובים חלשים כך שבמקרה רק, או בעיקר, יישובים חרדיים יכללו. בוא נגיד שרהט או אופקים לא באמת יראו שקל.
החרדים רצו להשתלט על ערים שלמות, אבל ידעו שהם חייבים את הפראיירים שיממנו אותם, אז הנה, הם כבר לא יצטרכו שהפראיירים יהיו באותה עיר. הם פשוט יקחו מאיתנו פעמיים - גם ממס הכנסה וגם מכספי הארנונה שאנחנו נשלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 12:33 pm 
Hall of Famer

אתה אולי מתכוון לזה:
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001438047
צריך לציין למען ההגינות שראש עיריית בני ברק, שיש לו בעיר ארנונה עסקית ברמה מאד גבוהה, יצא נגד המהלך הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 12:44 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אתה אולי מתכוון לזה:
צריך לציין למען ההגינות שראש עיריית בני ברק, שיש לו בעיר ארנונה עסקית ברמה מאד גבוהה, יצא נגד המהלך הזה.

כן, אוקיי מודה שזה נראה עכשיו אחרת לגמרי ממה שחשבתי על סמך מה שראיתי שהיה כתוב. מודה שגם אחרי הקריאה לא בטוח שהבנתי הכל לגמרי, אבל כביכול על הנייר יכול להיות שזה סביר לגמרי. השאלה היא האם בסוף בפועל איכשהו זה ישרת רק מגזרים מסויימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 3:15 pm 
Hall of Famer

ח"כ אלמוג כהן
לא מן הנמנע שר בעתיד הקרוב-בינוני
איזה ערס מטומטם

https://news.walla.co.il/item/3560384

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 3:16 pm 
Hall of Famer

מה אתה רוצה , הוא מייצג נהדר את הציבור שלו , ציבור של בהמות מלחכות עשב.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 4:25 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אתה אולי מתכוון לזה:

כן, אוקיי מודה שזה נראה עכשיו אחרת לגמרי ממה שחשבתי על סמך מה שראיתי שהיה כתוב. מודה שגם אחרי הקריאה לא בטוח שהבנתי הכל לגמרי, אבל כביכול על הנייר יכול להיות שזה סביר לגמרי. השאלה היא האם בסוף בפועל איכשהו זה ישרת רק מגזרים מסויימים.

יכול להיות, לא אומר שלא.
על פניו יש סוג של הגיון פה. הארנונה ההפסדית על מגורים היא אחד הגורמים (לא היחיד, אבל אחד מהם) שבגללם ראשי ערים נלחמים בתוכניות בנייה למגורים ביישוביהם, ורודפים אחרי אזורי מסחר. רוצים להגדיל את ההיצע למגורים וההיצע הזה צריך להיבנות איפשהו, אז רוצים לתמרץ את זה ולהפר קצת את שיווי המשקל הזה שנוצר.
עכשיו השאלה היא למי יופנו אותן יחידות דיור ומה התוכניות האסטרטגיות שמאחוריהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 4:33 pm 
Hall of Famer

ואנחנו כבר חשבנו שאבנר הוא החלק הנחמד במשפחה הזו.
https://www.one.co.il/Article/429963.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 4:34 pm 
Hall of Famer

מה חשבת , שמתוך דנא של טינופת יצמח פתאום נרקיס ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 4:52 pm 
Sophomore

Lakic כתב:
קובי כתב:
אני לא מצליח להבין את ההיגיון של הימין הלא דתי בכל אורגיית פריקת העכבות והשכל הישר שמתרחשת מאז הבחירות.
מה, הנגיד שמאלני? הרמטכ"ל הנוכחי שמאלני?
לא ברור להם המשמעות של הפגיעה בדמוקרטיה על הכלכלה, המרקם החברתי בישראל ועל מערכת היחסים עם האמריקאים?

ההתדרדרות ברמת חברי הכנסת היא חוצה את כל המפלגות, אבל אצל הליכוד היא לגמרי על כביש מהיר.
יש פה משחק שהוא טוב לשני הצדדים. מצד אחד, הרבה חכים שברור שהם לא איכותיים בשום צורה ומצד שני נתניהו שצריך רק כאלה שאין להם סמכות לעשות כלום. אז הוא נהנה מזה שלהם אין יומרות והם נהנים מזה שהם נבחרי ציבור מורמים מהעם. תראה את זוהר שאמר שהוא מבטל את השבת הישראלית ואחרי 2 דקות, קיבל טלפון וחזר בו. תראה את מירי רגב שנשלחה להציג תוכנית ענק בתחבורה בכדי שיתעסקו בזה בעוד אין לתוכנית הזו שום מקור תקציבי בכלל. תראה את שר החוץ כהן, היה בתפקיד בכיר בחברה ציבורית וגם עבד בחברת הדירוג מעלות - יודע אולי יותר מכולם את החשיבות של עצמאות בנק מרכזי ועדיין מצייץ על כך שצריך להתערב בפעילות שלו. אתה חושב שהוא חושב כך? לא, אמרו לו.
אז תגיד לי אתה אם אתה חושב שיש כאלה נבחרי ציבור ראויים שהיו מוכנים לעשות דבר כזה.

אולי אני תמים, אבל אני כן מצפה מאחד כמו אלי כהן להבין את ההשלכות ולסרב אם כך נאמר לו או להפעיל את השכל שיש לו.
יש כאלה כמו גלית דיסטל שאין לי שום ציפיות והם פשוט בושה שהם נבחרי ציבור. התקווה היחידה שלי שעם לכתו של מנהיג הכת, העשבים השוטים ינבלו מאליהם.

וכבר הספקתי לשכוח ממנדלבליט ואלשיך שהפכו לשמאלנים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 5:51 pm 
מנהל פורום

https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /rkdhbal6j

ציטוט:
למהלכי הממשלה צריך להסתכל כעל מבצע צבאי לכל דבר. הקואליציה אימצה ומיישמת בדייקנות את הדוקטרינה הצבאית של "הלם ומורא": מתקפה בכוח מופרז, בכל החזיתות, כדי להוציא לאויב - אזרחי ישראל במקרה זה - את הרצון להתנגד ולפגוע ביכולתם להגיב.
הציר המרכזי של המתקפה הוא כמובן "הרפורמה לתיקון מערכת המשפט", שנועדה "לתקן" באותה מידה שמתקפה בנשק כימי נועדה לסייע לחולי סרטן.

השלמת המהפכה המשפטית תשנה לעד את מבנה המשטר בישראל, ומפאת חשיבות המבצע הוא חולק בין שני אוגדונרים חסרי מורא - שמחה רוטמן ויריב לוין. הראשון משגר את גייסותיו לחיסול הוועדה לבחירת שופטים, האחר מאגף עם פסקת ההתגברות וביטול עילת הסבירות וריסוק היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה.
אבל כמו במבצע מתוכנן היטב, המתקפה המרכזית מקבלת מטריה ארטילרית אדירה, הרעשה שמסיטה את תשומת הלב ומאלצת את האזרחים המותקפים לפצל כוחות ולבזבז אנרגיה. אינספור הצעות חוק הזויות ומינויים בלתי נתפסים ומתקפות פתע מילוליות נטולות רסן מושלכים למערכה לכל אורך החזית, מהטרלות ציניות עד ניסיונות הרס קונסטרוקטיביים: תוכנית לפירוק כאן 11 וחיסול השידור הציבורי, הצעת חוק דרעי 2, הצעת איסור דיבור על נטייה מינית בבתי הספר, מאסר על לבוש לא צנוע בכותל, הוספת "בהשם אנו בוטחים" על שטרות הכסף, השתלטות על מח"ש, חסינות ממעצר לראשי ערים, מניעת התמודדות בבחירות מתומכי חרם, הקפאת ריבית על משכנתאות, איסור שימוש בהקלטות בתחקירים עיתונאיים, הגבלת זכות השביתה, מתן אפשרות לפוליטיקאים ובני משפחותיהם לגייס תרומות, פיזור הכנסת רק ב־70 ח"כים, גירוש אזרחים שביצעו פיגועים, ביטול מיזמי תחבורה פרטיים בשבתות, ביטול אירועי תרבות בשבתות, אסנת מארק כמנכ"לית משרד המדע, אלעד ברדוגו כיועץ משפטי של נתיבי ישראל, משה בן זקן כמנכ"ל משרד התחבורה, וקריאות למאסר של היועמ"שית המכהנת והיועמ"ש הקודם ונשיאת העליון והנשיא לשעבר. וכל אלה עטופים בשיח אורווליאני כל כך ציני ומסולף - "רק הרפורמה המשפטית תחזיר את ישראל להיות דמוקרטיה אמיתית" - עד שקשה אפילו להתחיל לקלף את מילותיו ולחשוף את ערוותו.

בימי שגרה, כל אחת מההרעשות האלה כשלעצמה היתה מרעידה את אמות הספים. אבל השילוב שלהן והיעדר כל סינון או תחתית מאפשרים להן להמשיך להתקיים בעולם המציאות. בינתיים, זו ההצלחה הגדולה של המתקפה: המכלול אינו ניתן להכלה. הוא מורכב מדי, בלתי ניתן לתפיסה, עד שאיש אינו מסוגל להתמודד איתו עד תומו. אבל המכלול משמעותו השמדה של מדינה.

אבל יש תקווה. כדי למצוא אותה, צריך להתבונן מעבר למסך העשן הסמיך ולזהות ניואנסים. אם להישאר בעגה החי"רניקית, לחזית נשלחים גדודי "המחורעים", אלה שלא אכפת להם מכלום ואין להם בעיה לעשות רעש ולחטוף את האש. השלמה קרעים והטלי גוטליבים והאלמוג כהנים והאורית סטרוקים, כולם ששים אלי קרב.
אלא שמאחוריהם שוכבים במחפורת גייסות השתיקה. אלה שקולם לא נשמע, ובשתיקתם הם מאפשרים את המשך המתקפה. אלה שבאצבעם יכולים לעצור את הטירוף, ובכל זאת עוצמים עיניים וילחצו על הכפתור הירוק של ההצבעות - כדי לפקוח אותן אחר כך ולראות מה נשאר.
כי חרף החשיבות העצומה שמיוחסת בממשלה לרפורמה, יש עדיין קו הפרדה ברור בין המתלהמים לשתקנים. סריקה של חשבונות הטוויטר של חברי הכנסת ושרי הליכוד, למשל, חושפת כי בחשבונות של ישראל כץ, דני דנון, ניר ברקת, אבי דיכטר, אלי כהן, יואב גלנט, גילה גמליאל, יואב קיש או יולי אדלשטיין לא תמצאו מילה של תמיכה ברפורמה. למען האמת גם לא אזכור שלה, מטוב ועד רע. גם לא בחשבון הפייסבוק של חיים כץ. לא אחרי ההפגנות הגדולות, לא אחרי עצומות הכלכלנים והמשפטנים, לא אחרי התבטאויות נשיאת העליון, לא אחרי נאומים של לוין. שתיקה רועמת. כאילו מדובר במיזם אישי של שר המשפטים, שמתרחש בממשלה אחרת בארץ רחוקה.

חברי הכנסת והשרים האלה מצייצים שוב ושוב על כל נושא אקטואלי: מהקשחת המדיניות מול מחבלים, דרך השתתפות בצער משפחות הנרצחים ועד חיזוק ידי צה"ל וחייליו או הבעת תמיכה בנפגעי רעש האדמה בטורקיה. אבל אף מילה על הרפורמה שעליה משליכה כעת ממשלת הימין את כל יהבה.
קיש חרג משתיקתו בציוץ אחד וחיזק את ידיו של לוין כשהצעת החוק הוגשה, ומאז דמם. אדלשטיין הרהיב עוז ואמר בראיון לדפנה ליאל את ההיפך - דרושה הידברות והסכמה רחבה. וזהו. אף מילה, מאף אחד. יותר מזה, בימים האחרונים פנה "כלכליסט" לכל אלה וביקש התייחסות פומבית לרפורמה במערכת המשפט. חלקם לא ענו כלל, האחרים סירבו להתייחס. מהפכה? רפורמה? מה זה קשור אלינו?

השתיקה הזו רבת משמעות. באקלים הנוכחי היא כמו עלייה על בריקדות. אבל שתיקה אינה פותרת. אין בה די. צריך להפוך אותה למעשה בעולם. אחרת אין הבדל.
ב־2019 תקף ישראל כץ את "חוק השואה" שנחקק בפולין ואסר לטעון שפולנים סייעו לנאצים. כץ תקף בצדק ואמר דברים ישירים: "הפולנים סייעו, זאת האמת, ושום חוק לא ישנה אותה". הוא הבין אז, ומבין גם היום, שהיכולת של הממשלה הפולנית הפופוליסטית לחוקק חוק שאוסר על אמירת אמת נגזרת מהכוח המוחלט שניתן לה. להבדיל, ובלי קישורים שואתיים מיותרים, אפשר להניח שכץ אינו עיוור לתהליך של שבירת מאזן הכוחות המתרחש כעת בישראל. אבל למרות שהוא יכול להשפיע, כץ אינו פוצה פה. והשתיקה שלו הופכת אותו לשותף.

ניר ברקת היה יזם ומשקיע הון סיכון שעשה מיליארדים מההייטק הישראלי. הוא יודע היטב - טוב מכל מי שנמצא בממשלה - כיצד המתקפה על מערכת המשפט תשפיע על הסטראט־אפ ניישן הישראלית. הוא קורא את העצומות של אנשי ההייטק, הוא רואה את המספרים, הוא מזהה את תזוזות הכסף והמוחות עוד בטרם נחקק סעיף אחד. החברים שלו נמצאים שם, לא יכול להיות שזה אינו מדאיג אותו. אבל למרות שיש כוח עצום בידיו, הוא שותק. ובשתיקתו הוא שותף.
אלי כהן הוא בעל תואר בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים, רואה חשבון ומרצה למימון בעברו. הוא יודע היטב על מה מדברים 300 הכלכלנים הישראלים, ו־56 הכלכלנים הבינלאומיים הבכירים, חתני נובל ודיקנים מצמרת האוניברסיטאות, שטורחים להתאגד וליזום עצומות כדי להבהיר כמה גדול ומהיר יהיה הנזק של המהלכים האגרסיביים לכלכלה הישראלית. הוא היה שר הכלכלה ויודע מי זה לארי סאמרס, שר האוצר לשעבר של ארצות הברית, ומבין את משמעות האזהרות שלו. הוא היה חבר במפלגת כולנו, שהגנה על מערכת המשפט. וגם הוא כעת מרכין ראש ושותק.

אבי דיכטר היה לוחם אמיץ בסיירת מטכ"ל וראש השב"כ, שפעל במשך שנים כחבר כנסת למען גיוס שוויוני לצה"ל. כאשר בג"ץ ביטל (!) את חוק טל שפטר חרדים משירות, דיכטר אמר מילים שהיום נשמעות כלקוחות מסרט מדע בדיוני: "אני מברך את נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש על שנתנה תוקף חוקי למה שכולנו הרגשנו וידענו". וזה אותו דיכטר ששותק עכשיו לנוכח הבליץ שיחסל את האפשרות של בג"ץ לבטל חוקים או לבקר את הממשלה; בליץ שאחת התכליות העיקריות שלו היא קיבוע הפטור המפלה משירות שממנו נהנים החרדים. גם הוא בשתיקתו שותף למתחולל.
וכמוהם גילה גמליאל, שצייצה נגד הצעת החוק של ש"ס להכניס לכלא נשים לא צנועות בכותל, אבל מתעקשת לא לקשר בין ההצעות האיראניות האלה למהפכה הגדולה שמתרחשת בתמיכתה. או דני דנון, שהיה שגריר באו"ם ומבין היטב את המשמעות של ההתבטאויות המתריעות מצד נשיאי ארצות הברית או צרפת, ואת העוצמה הבינלאומית שמערכת המשפט מקנה לישראל, ושותק.

כל אלה אינם טיפשים כלל. הם מזהים את הוואקום שנוצר בממשלה באזור השכל וההיגיון הבריא, אבל בוחרים לא למלא אותו. לטובת מה בעצם הם נאחזים בשתיקתם? מדוע הם נמנעים מלהביע עמדה? הרי שימור הקואליציה כשלעצמו אינו עילה מספקת, אם זו פועלת נגד תפיסת עולמם, או שפעולותיה גוררות נזקים חמורים שהם מזהים אותם.

התשובה המקובלת היא פחד. קל לדעת כיצד תיראה המתקפה על מי שיקום מתוך המחנה ויעז להתנגד. אבל פחד ממה בעצם? האיום היחיד הוא חיסול הקריירה הפוליטית שלהם. זה לא מעט, אבל זה גם לא הכל. יש חיים אחריה - איילת שקד תעיד - וממילא בשינויים הפוליטיים המהירים, האיום יכול גם לא להתממש, או להתהפך לגמרי. לעומת זאת התעקשות לשתוק עלולה מהר מאוד להתברר כהתעקשות לממש את הכרטיס לטיטניק.
מנוסים ואמיצים ככל שיהיו, כעת הפחד שולט בהם. הם אינם יוצאים מהמחפורת. אבל גם הם צריכים להעיז ולהסתכל מבעד למסך העשן הסמיך, ולראות שניצבת בפניהם כעת הזדמנות חד פעמית - היסטורית, בלי להפריז - להביא קול שפוי. הם כמעט לא צריכים לעשות כלום, די בהבעת היסוס. כפוליטיקאים מנוסים, הם יודעים זאת היטב.

בינתיים, בבחירה לשתוק, לא לעשות מעשה ולא להביע עמדה, הם מצטרפים לסוכני הכאוס. הם ייזכרו כחברי כבוד במסדר ההרס. עדיין, יש בידיהם ימים ספורים כדי להתאחד ולתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 6:28 pm 
Junior

אני לא זוכר למי לתת קרדיט בטוויטר, אבל קראתי שם ציוץ גאוני של מישהו שאומר -
"מה אתם לוקחים קשה, לא כל המדינות הצליחו על הפעם הראשונה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 7:05 pm 
Hall of Famer

ועל המאמר המצוטט פה, שאני מסכים איתו לגמרי, אוסיף רק:
1. you ain't seen nothing yet. למה?
2. אני יוצא שוב נקודת ההנחה הבסיסית שלי מהסתכלות על פסאודו-דמוקרטיות אחרות - שליטים אבסולוטים לא צוברים לעצמם כוח על מנת שהיריבים שלהם יוכלו, ולו בסיכוי דל שבדלים, לרכב על כתפיהם, להדיח אותם ולקבל בעצמם את כל הכוח הזה. אתם מתארים לעצמכם מצב שבו ביבי, לוין, רוטמן, בן גביר, דרעי וגפני מאפשרים אפילו שמץ של סיכוי לדבר כזה? מישהו מעלה דבר כזה על דעתו? אין חיה כזו, לא יקרה!
מה שצריך לעשות, יעשו. הם ישחקו את המשחק, אבל רק בגבולות שמאפשרים להם נצחון מובטח מעתה ולתמיד.
עכשיו, אני לא אומר. יכול להיות שהם פשוט הרוב, אפילו הגיוני בעיני. אם הם ירגישו מאד בטוחים בנצחונם, הם לא יצטרכו להזיז את קורות השער. אבל אם הם ירגישו שיש ולו שמץ של סיכוי שהם עלולים להפסיד, הם יסלקו כל מה שעלול להפריע להם וישתלטו על כל מה שיכול לעזור להם ולהטות את המגרש לכוונם. בראש ובראשונה התקשורת והאקדמיה. מי שראה למשל את הכתבה על הערוץ הציבורי של פולין שמשדר תעמולה של מפלגת השלטון (ממש כמו שאתם רואים בארץ לפני בחירות ב-11 בלילה, עם ג'ינגלים והכל... אבל בפריים טיים ותחת מסכה של חדשות) מבין על מה אני מדבר.

עכשיו שוב, יכול להיות שהימין הוא פשוט הרוב, והרוב שלו גם ילך ויגבר. אבל ככל שהרוב שלו לא מובטח או מובהק, עדיין הדרך היחידה שבה השמאל יחזור לשלטון היא אם הימין יהיה זחוח מדי וירדם בשמירה, ירגיש שהנצחון בכיס ולא יעשה מה שהוא צריך לעשות מבחינתו, ומתאפשר לו תחת המשטר החדש. אבל מנסיון של שליטים אבסולוטים אחרים, הם לא נוטים להירדם בשמירה; להיפך - הם נוטים להיות מאד פרנואידים. הם ייצרו לעצמם שולי בטחון הולכים וגדלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 11:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני לא יודע בן כמה אתה בדיוק, אבל מהטקסט אני מניח שאתה באזור גיל 30-40, אני צודק?
ובכן, לי יש תחושה שרשות מבצעת כל-יכולה וחסרת איזונים ובלמים שבה החרדים מהווים משקל משמעותי יותר ויותר (לא חייב להיות רוב; היה פה נתון שכבר היום כמעט 30% מתלמידי כיתה א' הם חרדים, עוד 12 שנה כולם בני 18) היא מתכון לזירוז אותה השפעה עוד בימי חייך, אפילו בלי הפקטור שאני חושב שכן יקרה של ישראלים שיבחרו לא לחיות תחת משטר שהוא בעצם אוטוריטרי ותלוי תלות מוחלטת בטוב ליבם ונדיבותם של השליטים. עם הפקטור הזה כמובן זה יהיה אפילו עוד יותר זריז.

בן 35.

אני יכול לחזור על אותם דברים שנטחנו דק דק, כמו למשל המצב שהיה נהוג בארץ טרם המהפכה המשפטית (לא היינו פחות דמוקרטים), או העובדה שלמעשה המצב הנהוג כיום הוא שלבית המשפט אין מעצורים בכלל וכל שנותר לנו הוא לקוות שכבודם יואילו בטובם לרסן את עצמם.
אם נלך לפי תרחישי הבלהות שלכם על ניצול כוחה הבלתי מוגבל של הממשלה לצורך החרבת הדמוקרטיה, נוכל גם לשחק במשחק הזה רק בכיוון ההפוך, והמופרך לא פחות, ולטעון שיבוא יום ובו בית המשפט יפסוק שההטבה הספציפית עם בני העם היהודי בהגירה לישראל מהווה אפליה פסולה, ולכן היא בטלה, או למשל להורות למדינה לפצות פליטים פלסטינים שגורשו/ברחו במלחמת העצמאות. הרי תיאורטית, בגישה הנוכחית שבה אין באמת ריסון, זה יכול לקרות.

איך בית המשפט יכול לפסוק משהו שנוגד את מגילת העצמאות (נושא הגירת יהודים לארץ)?

ולגבי חוסר המעצורים של בית המשפט, שמשתולל ומבטל חוקים כשרים ולא מזיקים כמו הוצאות להורג של מחבלים (שאינם יהודים כמובן) - אתה תמיד מתלונן על כך ששופטי בג"ץ לא נבחרים ע"י העם בניגוד לחברי הכנסת, אז שאלה לי אליך: אתה באמת ובתמים מאמין ששיקול דעתו ומוסריותו של שופט אינה עולה על זו של ח"כ כמו אלמוג כהן למשל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2023 11:28 pm 
Hall of Famer

למגילת העצמאות לדעתי אין שום תוקף משפטי, כך שמבחינה פורמלית בית המשפט יכול לפסוק משהו שנוגד לה. היא כן משמשת מין guiding light ערכי בפסיקות ופרשנויות לא מעטות, אבל אין לה שום תוקף פורמלי.

לגבי השאלה השנייה עניתי לזכ"א, אמל"ק - כמובן שאין שום סימטריה בין המצב הקיים למצב שהולך לבוא עלינו (אני לא ראיתי שהשופטים בוחרים לבד לבד לבד את השליטים; עכשיו השליטים יבחרו לבד לבד לבד את השופטים, וזו רק דוגמה אחת), וגם אין זהות בין המצב החדש למצב ששרר לפני המהפכה המשפטית של אהרון ברק, וגם את זה הראיתי. המצב החדש הוא פסאודו דמוקרטיה, רשות מבצעת אחת כל יכולה ששולטת בהכל ויכולה לעשות כאוות נפשה, חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 12:25 am 
Sophomore

דווקא למגילת העצמאות יש תוקף משפטי ועוד איך. עוד בתחילת שנות החמישים בפס"ד ירדור, נדמה לי, נקבע מעמדו כמעין חוקת על.

ולגבי המאמר, מסכים עם כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 10:17 am 
Junior

בוקר עם כתבות לא מחמיאות במיוחד על ישראל ב'אקונומיסט' וב - FT

https://www.ft.com/content/3a882ba0-f53 ... b2f37b7adc
https://www.economist.com/leaders/2023/ ... ry.content

זה לא טוב.

הדולר שקל כבר על 3.66 - שיא של כמעט 3 שנים.
חברת הנדלן המניב אמות, נמצאת כל תיק פנסיה וגמל ישראל, מפרסמת היום דוח כספי ומציינת גם היא את הסיכון לעסקיה בגין השלכות הרפורמה - מכיוון ההייטק בעיקר.

מהפך - אג"ח 10 שנים ישראל נותן יותר מאג"ח ארה"ב ל - 10 שנים.
אבל אני לא מודאג, גפני עשה הצבעה ואמרו שזה לא פוגע בכלכלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 1:02 pm 
Junior

אני חושב שהרפורמה הזו היא תועבה ושביבי צריך לשבת בכלא עד יומו האחרון.
ואחרי שאמרתי את זה - לחברות הייטק יש פוטנציאל רווח מאוד משמעותי מקריסה של השקל. רובן מכניסות בדולרים ומוציאות (את הרוב) בשקלים. החברה שלי למשל היתה בבעיה די רצינית כשהדולר היה 3.07 וגם דיברנו על זה בישיבת חברה. עכשיו כשהדולר בדרך ל-3.8-4? המשכורות נהיו זולות יותר ויש סיכוי טוב שזה ההבדל בין הפסד לרווח תפעולי (דמיינו הוצאות שכר של 50-60 אחוז מסך ההוצאות, שפתאום נהיות זולות יותר ב-20 אחוז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 2:28 pm 
Junior

אחרי שביבי הביך את אלי כהן מיד אחרי הציוץ כשאמר שעצמאות בנק ישראל תישמר, הוא מורה לכולם להפסיק לדבר על זה וגם אלי כהן מוציא ציוץ הבהרה בנושא.
ורק נזכיר שאותו כהן מבין כלכלה יותר מ - 95% ועדיין שיתף פעולה עם נזיפה פומבית על-ידי ביבי. זה עד כמה הוא הצליח להרכיב סביבו אנשים חסרי יומרות ואישיות. סמרטוטים.
ואני מרשה לעצמי לומר את זה, כי מה שהוא עשה זה נזק מטורף ומה שמדהים, זה שברור שהוא לא באמת חושב כך. הוא רק שיתף פעולה עם המלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 2:58 pm 
Junior

בליץ החקיקה בכנסת נמשך היום - ראשון החוקים שאושרו בקריאה טרומית הוא "חוק דרעי 2" שיאפשר לו לחזור לתפקיד שר בממשלה.
הכנסת אישרה בקריאה טרומית וברוב קולות הקואליציה גם את "חוק ההתגברות", שיאפשר לכנסת לעקוף את בג"ץ ולחוקק מחדש, ברוב של 61 חברי כנסת, חוק שנפסל על ידי בג"ץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 3:07 pm 
Freshman

Lakic כתב:

מהפך - אג"ח 10 שנים ישראל נותן יותר מאג"ח ארה"ב ל - 10 שנים.
אבל אני לא מודאג, גפני עשה הצבעה ואמרו שזה לא פוגע בכלכלה.

בתור מישהו שממש לא מבין בתחום - תשואת האג״ח בעצם מייצגת גם סיכון לחדלות פרעון ודברים בסגנון - סה״כ נשמע הגיוני שהלוואה למדינת ישראל היא בעלת סיכון גבוה יותר מלארה״ב, לא? או שיש כאן גם עניינים של שערי מט״ח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2023 5:40 pm 
Junior

stpsg כתב:
אני חושב שהרפורמה הזו היא תועבה ושביבי צריך לשבת בכלא עד יומו האחרון.
ואחרי שאמרתי את זה - לחברות הייטק יש פוטנציאל רווח מאוד משמעותי מקריסה של השקל. רובן מכניסות בדולרים ומוציאות (את הרוב) בשקלים. החברה שלי למשל היתה בבעיה די רצינית כשהדולר היה 3.07 וגם דיברנו על זה בישיבת חברה. עכשיו כשהדולר בדרך ל-3.8-4? המשכורות נהיו זולות יותר ויש סיכוי טוב שזה ההבדל בין הפסד לרווח תפעולי (דמיינו הוצאות שכר של 50-60 אחוז מסך ההוצאות, שפתאום נהיות זולות יותר ב-20 אחוז).

אם כבר הלכת לכיוון הזה, אז לפי תנועת המט"ח נראה שבנק ישראל הגיע למכור דולרים היום.
אחרי שהיה 3.69 היום, עכשיו זה 3.63.
זה מוריד הרבה מאוד לחץ מהממשלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 69 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: